- Ελληνοψυχία και ανορθογραφία!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Π.χ.
αποπροσανατολίζομαι
απο+προς+ανατολή (όλα τα ρήματα σε -ίζομαι γράφονται με 'ι')
ανορθόγραφος
αν(στερητικό)+ορθογραφία
διακωμώδιση
δια+κωμωδία (ό,τι αναφέρεται η (η διακωμώδιση), το τελευταίο πάντα ή-τα.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
Edited by - reptilesalonica on 17/07/2003 03:44:26
«Τουλάχιστον το παλεύω....τώρα πια όταν γράφω προσπαθώ να έχω συνείδηση των λέξεων και των γραμματικών τύπων.»
Γι αυτό και διαφωνώ με τον φίλο Flawless
Ούτε χρειάζεται να χαλαρώσουμε (νομίζω ότι έχουμε χαλαρώσει με το παραπάνω), και φυσικά χρειάζεται να δικαιολογούμε ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ τις πράξεις μας μα πάνω από όλα να συνειδητοποιούμε τα Λάθη μας και να έχουμε την δύναμη να τα παραδεχόμαστε. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΑΛΑΡΩΣΗ !!! Τα παιδία του φραπέ δεν ζουν ανάμεσα μας. Η Λαζοπουλιακη κοινωνία ντυμένη με το παλτό του χιούμορ και τα εσώρουχα της MODATHS ΑΤΑΚΑΣ δεν πρέπει να περάσει. Όσο για την Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιο ήρεμη και πιο όμορφη πόλη από την Αθήνα αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν είναι τα παιδάκια του κ Λαζόπουλου, και νομίζω ότι ο φίλος reptilesalonica είναι πλέον αρμόδιος να με επιβεβαιώσει η να με διαψεύσει.
ΥΓ. Τα παραπάνω δεν είναι γραμμένα για εσένα φίλε Flawless (πως θα μπορούσα άλλωστε , αφού δεν σε γνωρίζω καθόλου). Απλά μια φράση ήταν η αφορμή για κάτι που ήθελα να πω εδώ και καιρό.

ALATI ME PAREKSIGISES EGO ALLA LEO ESI ALLA LES EGO LEO
DEN XRIAZETE KANIS NA DIKIOLOGITE GIA TA LA8I TOU AUTA EINAI MIKROTITES POY MONO EMIS KANOUME(OI A8ANATOI);p
DIL ARKEI TA LA8I MAS NA TA KATALABENOUME EMIS TO NA AKSIGIS TO LA8OS SOU STON ALLON(EFOSON TO KSERI O ALOS OTI ISE LA8OS)EINAI MIA DIKIOLOGIA GIA NA MIN TO DIOR8OSIS EXO KSANAPI OTI PREPI NA IMASTE AN8ROPI TIS DRASIS!
TORA AKOU ESI TI LES
Ούτε χρειάζεται να χαλαρώσουμε (νομίζω ότι έχουμε χαλαρώσει με το παραπάνω), και φυσικά χρειάζεται να δικαιολογούμε ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ τις πράξεις μας μα πάνω από όλα να συνειδητοποιούμε τα Λάθη μας και να έχουμε την δύναμη να τα παραδεχόμαστε. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΑΛΑΡΩΣΗ !!! Τα παιδία του φραπέ δεν ζουν ανάμεσα μας. Η Λαζοπουλιακη κοινωνία ντυμένη με το παλτό του χιούμορ και τα εσώρουχα της MODATHS ΑΤΑΚΑΣ δεν πρέπει να περάσει.
(POLI EPI8ESI BRE ADERFAKI MOU [;p](PRAGMATI PREPEI NA TA PARADEXOMASTE TA LA8EI MAS ((SIMFONO APOLITA))ALLA MEXRI EKEI)
ALLO DIKEOLOGO -ALLO PARADEXOME
ME EKTIMISI
GIANNIS
«Φίλε Αιον Έγραψες την φράση που νομίζω είναι η πιο σημαντική…..
Γι αυτό και διαφωνώ με τον φίλο Flawless»»
Έτσι όπως το αντέγραψα φαίνεται ότι ο Αιον διαφωνεί με εσένα. Καμία σχέση με την πραγματικότητα..
Γι αυτό σου παραθέτω ΟΛΟ το μήνυμα και πρόσεξε το υστερόγραφο.
Φίλε Αιον Έγραψες την φράση που νομίζω είναι η πιο σημαντική.
«Τουλάχιστον το παλεύω....τώρα πια όταν γράφω προσπαθώ να έχω συνείδηση των λέξεων και των γραμματικών τύπων.»
Γι αυτό και διαφωνώ με τον φίλο Flawless
Ούτε χρειάζεται να χαλαρώσουμε (νομίζω ότι έχουμε χαλαρώσει με το παραπάνω), και φυσικά χρειάζεται να δικαιολογούμε ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ τις πράξεις μας μα πάνω από όλα να συνειδητοποιούμε τα Λάθη μας και να έχουμε την δύναμη να τα παραδεχόμαστε. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΑΛΑΡΩΣΗ !!! Τα παιδία του φραπέ δεν ζουν ανάμεσα μας. Η Λαζοπουλιακη κοινωνία ντυμένη με το παλτό του χιούμορ και τα εσώρουχα της MODATHS ΑΤΑΚΑΣ δεν πρέπει να περάσει. Όσο για την Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιο ήρεμη και πιο όμορφη πόλη από την Αθήνα αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν είναι τα παιδάκια του κ Λαζόπουλου, και νομίζω ότι ο φίλος reptilesalonica είναι πλέον αρμόδιος να με επιβεβαιώσει η να με διαψεύσει.
ΥΓ. Τα παραπάνω δεν είναι γραμμένα για εσένα φίλε Flawless (πως θα μπορούσα άλλωστε , αφού δεν σε γνωρίζω καθόλου). Απλά μια φράση ήταν η αφορμή για κάτι που ήθελα να πω εδώ και καιρό.
Αν διαβάσουμε λοιπόν όλο (ΟΛΟ) το μήνυμα μαζί, μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ. Φυσικά και υπάρχει ΕΠΙΘΕΣΗ. ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. Αλλά ΟΧΙ προς ΕΣΕΝΑ. Η φράση σου ήταν η ΑΦΟΡΜΗ. Όχι η ΑΙΤΙΑ. Εξάλλου πως θα μπορούσα να επιτεθώ στο «αδερφάκι μου» (όπως με αποκάλεσες).

NA SE KALA BRE ALATI
EGO 8A MEINW EDO :PREPI NA IMASTE AN8ROPI TIS DRASIS
AYTA ME TIN OR8OGRAPHIA [;p]
AN DEN APANTISO EINAI GIATI FEUGO DIAKOPES GIA KANA MINA!]
{8A BRO KANA NET CAFE POU 8A PAEI [;p])
SPERES KAI PALI
GIANNIS
opws
Mou xei kanei entypwsh sto forum tou esoterica oti yparxoun tosa atoma ta opoia mporoun na sou analysoun ta panta px peri omadas epsilon alla se mia protash tous mporeis na vreis mesa 100000 lathh.. oso kai na thelw na parw sta sovara auta ta atoma mou einai duskolo na ta vlepw apo thn mia na mou exupsonoun ton ellhniko politismo kai apo thn allh na mhn mporoun na grapsoun oute mia protash xwris na kanoun orthografika lathh... asunepia sto epakro..
to exypswnoun einai me wmega.. (toulaxiston vriskw ta lathoi mou mouxuaxuuaxu)
ok kai otan lew gia thn anorthografia.. den lew gia psilopragmata.. se kapoia themata yparxoun apisteuta trantaxta lathoi pou oso kai an den thes na ta prosexeis kai na epikentrwtheis sto topic vgazoun mati :p
Den milaw gia suggekrimena atoma milaw gia mia genikh entypwsh (aisthitiki kyriws) pou mou deinoun kapoies apostoles tou forum..
epishs den katekrina kanenan apla hthela na dw an den eimai o monos pou tou menei mia "ksunila" meta to diavasma kapoiwn apantisewn eidika otan exoun kai arxaioellhniko periexomeno.
Oso gia to oti grafw me agglikous xaraktires einai ena kousouri pou to xw meta apo 3 xronia spoudwn sthn agglia kai logw irc epishs.. prospathisa na to kopsw alla etsi exw sunithisei kai grafw kai pio eleuthera .. :(
sorry pou esteila 3 threads seri to kourasa ligo :p
Καλημέρα Τέρπανδρε!
Kalimera Terpandre! ![]()

Λίγες φορές έχουν γραφεί ανακρίβειες, ακόμα και για σημαντικά ιστορικά στοιχεία; Στοιχεία που με λίγη έρευνα μπορείς να συμπεράνεις ότι οι ανακρίβειες αυτές δεν ευσταθούν;
Κι όταν για να μιλήσουμε εδώ στα φόρουμς, χωρίς τον κίνδυνο να αυθαιρετήσουμε χρειάζεται μία άλφα προσπάθεια, την οποία αν και μπορούμε, δεν θέλουμε να την κάνουμε,
πως μπορούμε να απαιτούμε από κάποιους, οι οποίοι ακόμα και λόγω ιδιόμορφου κέντρου αντίληψης της γραπτής γλώσσας (ελαφρά δυσλεκτικούς εννοώ), ακόμη κι αν ήθελαν, με τεράστια δυσκολία θα μπορούσαν πια να μάθουν ορθογραφία;
αν προλάβαιναν βέβαια...γιατί υπάρχουν και προτεραιότητες στη ζωή του καθενός από εμάς.
αυτή...που τα κατάφερε!
Είμαι όμως ανεκτική και δείχνω κατανόηση γιατί σκέφτομαι ότι ο άνθρωπος που έγραψε το μήνυμα αυτό μπορεί να είναι ανορθόγραφος αλλά ίσως ξέρει καλύτερα μαθηματικά από μένα... Θέλω να πω δηλαδή ότι όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας και οι φίλοι μας θα πρέπει να μας δέχονται με αυτά.
Ξέρω κάποιον που γράφει πάντα με κεφαλαία γιατί δε μπορεί να γράψει πεζά... ετσι απλά. Και καλά στο πληκτρολόγιο υπάρχει μια δικαιολογία ότι τα κεφαλαία είναι πιο εύκολα και πιο γρήγορα γιατί δεν έχουν τόνους και γι'αυτό συνήθως τα προτιμούν άνδρες που δεν ξέρουν τυφλό σύστημα αλλά στο χειρόγραφο???
Τώρα τελευταία μου έχει σφηνωθεί η εντύπωση ότι οι μισοί εδώ μέσα που γράφουν με greeklish το κάνουν γιατί δεν ξέρουν ορθογραφία και προφασίζονται τις μύριες όσες δικαιολογίες... ![]()
![]()
Να'στε καλά και να μην εφησυχάζεστε αλλά να προσπαθείτε πάντα γιατί όπως είπε και ο Γιάννης εδώ μέσα δεν είμαστε οι φραπεδιάρικη νεολαία του Λαζόπουλου... ![]()