- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

http://users.otenet.gr/~styliant/orthodoxia/Jerusalem1517.htm
“...To be or not to be. That is the question.
quote:
όσο για τη βία και τον τρόμο, συμφωνώ, δυστυχώς, πως πράγματι κατά καιρούς κάποιοι συννάνθρωποί μας χρησιμοποίησαν τέτοιους τρόπους. Δεν ευθύνεται ο Χριστός όμως για αυτό φίλε μου. Ο ελεύθερος άνθρωπος ευθύνεται.
Δε νομίζω να κατηγόρησε κανείς το Χριστό για τίποτε. Για το Χριστιανισμό και τους Χριστιανούς λέμε.
quote:
όταν η επιστήμη ξεκινά οποιαδήποτε εξερεύνηση, μελέτη, πείραμα, .... που βασίζεται;; δεν βασίζεται στην ΠΙΣΤΗ, ή αν θες πέστο πεποίθηση ότι θα καταλήξει σε αποτέλεσμα.!!!
Οχι βέβαια, πού το άκουσες αυτό; Βασίζεται στην "ΥΠΟΘΕΣΗ". Ο επιστήμονας ξεκινάει με μια υπόθεση και λέει: "Έστω ότι ισχύει αυτό". Θα προσπαθήσει είτε να το αποδείξει είτε να το απορρίψει μέσα από τις επιστημονικές διαδικασίες. Καμία Πίστη, καμία πεποίθηση. Αυτές είναι βασικές αρχές της επιστήμης. Άλλωστε η "αντικειμενικότητα" του επιστήμονα είναι ο θεμέλιος λίθος της έρευνας. Αδιάβαστο σε πιάνω...
quote:
Πώς μπορείς να πιστέψεις σε κάτι φίλε μου αν δεν έχεις ΓΝΩΣΗ περί αυτού;
Για 357η φορά: Αν έχεις γνώση περί αυτού, δεν πιστεύεις, ΞΕΡΕΙΣ!
quote:
Μα καλά αφού πιο πάνω λες πως δεν πιστεύεις σε θεωρίες και θαύματα, πώς είναι δυνατόν να δέχεσαι τώρα μια θωρία;;
Δεν πιστεύω σε "θεωρίες" όταν αυτές παρουσιάζονται εξ αποκαλύψεως. Άλλο οι επιστημονικές θεωρίες, άλλο οι φιλοσοφικές θεωρίες, άλλο οι θρησκευτικές. Τώρα μιλάμε για επιστημονικές. Τελείως διαφορετικό πράμα, σε παρακαλώ, μη μου πείς ότι δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά...
quote:
Εγώ φίλε συνονόματε πιστεύω πως κάπως έτσι δημιουργηθήκαμε, όπως λέει και η δικιά σου θεωρία
Εγώ προσωπικά δεν έχω αναπτύξει καμία θεωρία για την προέλευση του ανθρώπου, δεν έχω κάνει καμία έρευνα.
quote:
Όταν πρωτοείδα στους υπερήχους την τελειότητα του αγένητου ακόμη παιδιού μου, πείρα ακόμη μια επιβεβαίωση του ασύλληπτου μεγαλείου της τριαδικής μας θεότητας.
Πές με χαζό, πές με τρελλό, αλλά... Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το υπερηχογράφημα μπορεί να αποδείξει την τριαδικότητα του Θεού.
macedon
Η επιστημονική έρευνα ακολουθεί μια μεθοδολογία η οποία σε γενικές γραμμές είναι η ίδια, με τις ίδιες βασικές αρχές αλλά διαφοροποιείται σε λεπτομέρειες ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο.
Σε γενικές γραμμές o ερευνητής θέτει ένα ερώτημα το οποίο ονομάζεται "υπόθεση". Ούτε πιστεύει στο αποτέλεσμα, ούτε το προδιαγράφει.
Μετά τη διατύπωση του "ερωτήματος", διαλέγει τη μέθοδο (ποσοτική ή ποιοτική) και τα εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει (παρατήρηση, πείραμα, ερωτηματολόγιο, κτλ.).
Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και επαληθευτεί ή διαψευστεί η αρχική υπόθεση, καταγράφονται τα συμπεράσματα καθώς και ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που ακολουθήθηκε για να καταλήξει ο ερευνητής στο συγκεκριμένο συμπέρασμα και ακολουθεί η δημοσίευση σε καποιο επιστημονικό περιοδικό.
Για να είναι έγκυρη η έρευνα αυτή, πρέπει:
1. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε να είναι συμβατή με την ηθική της επιστήμης.
2. Τα αποτελέσματα να μπορούν να αναπαραχθούν από οποιονδήποτε ερευνητή που θα χρησημοποιήσει την ίδια μέθοδο με τις ίδιες παραμέτρους. Αν δεν μπορούν να αναπαραχθούν, η έρευνα δεν είναι έγκυρη.
Αυτά τα λίγα σε γενικές γραμμές για να μη με ρωτάει ο συνονόματος συνέχεια ![]()
macedon
quote:
Ισως δεν θα ξέρατε, ότι η τελετή του ανάμματος της νέας φλόγας που γίνεται το μεγάλο Σάββατο, γινόταν με πανομοιότυπο τρόπο στην αρχαία Ελλάδα. Κατά την εαρινή ισημερία ένα καράβι ερχόμενο από το νησί της Δήλου, μετέφερε την Ιερή Φλόγα στην Αθήνα και από εκεί σε όλες τις ελληνικές πόλεις. Ολες οι φωτιές έσβηναν και άναβαν ξανά από τη νέα φωτιά.
Αίολε ευχαριστούμε που μας το θύμισες!
Ας δούμε λίγο το τελετουργικό στην Λήμνο
1) Οι γυναίκες της Λήμνου έσβηναν όλες τις φωτιές και απομακρύνονταν από τον αντρικό πληθυσμό
2) Γιά εννιά μέρες θυσίαζαν στις υποχθόνιες και άλλες μυστικές θεότητες
3)Το Ιερό πλοίο έφερνε την νέα φωτιά από την Δήλο στην Λήμνο
4)Η νέα φωτιά μοιραζόνταν στα σπίτια και στα εργαστήρια και μετά η ζωή ξαναγύριζε στους κανονικούς της ρυθμούς
quote:
Απ'ότι ξέρω άκτιστο ονομάζεται επειδή δεν είναι δημιούργημα αυτού του υλικού κόσμου αλλά ανοίκει στον πνευματικό κόσμο.
Γιατί αλλάζει μετά δεν το ξέρω αλλά το φαινόμενο παρατηρείται (απ'όσους μπορούν να το αντιληφθούν δηλαδή), στα πρώτα λεπτά μόνο.
Κατόπιν μετατρέπεται σε φυσιολογικό "κτιστό" φως.
Όλα αυτά βασίζονται σε μαρτυρίες.
Είναι αλήθεια ότι άλλοι προσκηνητές βλέπουν το θαύμα και άλλοι όχι.
Και αυτό για μένα αντιπροσωπεύει την γνησιότητα του γεγονότος.
Αν ήταν διαφορετικά τότε θα ήταν ένα φθηνό τρίκ.
Είναι το ίδιο φαινόμενο με όρισμένα λείψανα Αγίων που ευωδιάζουν.
Άλλοι αντιλαμβάνονται την ευωδία και άλλοι όχι.
Και αυτό είναι επίσης από μαρτυρίες.
Ψάξε και θα δεις ότι έτσι είναι.
Φίλε skeptic, πώς μπορεί να σε πείθει ένα "θαύμα" που γίνεται αντιληπτό μόνο από μερικούς (υποθέτω ότι εννοείς τους πιό πιστούς;) και όχι από όλους τους παρευρισκόμενους;
Αν δεχτούμε ότι έτσι συμβαίνει, τότε δεν θα καταφέρουμε ποτέ ερευνήσουμε και να δούμε αν τα θαύματα είναι αληθινά ή όχι.
Τις εικόνες τις έχω δει αλλά δεν μπορώ να πω ότι με πείθουν 100%.
Για την κολώνα που σχίστηκε. Εψαξα λίγο για τους σεισμούς που χτύπησαν την Ιερουσαλήμ και βρήκα ότι στις 15 Ιανουαρίου του 1546 η Ιερουσαλήμ χτυπήθηκε από ένα δυνατό σεισμό και πολλά κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Ο δε τρούλος της εκκλησίας του Πανάγιου Τάφου υπέστη σοβαρότατες ζημιές.
"Jerusalem suffered a severe earthquake January 15, 1546: the Dome on the Church of the Holy Sepulchre was completely destroyed as were many other buildings. The Dome of the Rock was seriously damaged."
http://www.ldolphin.org/quakes.html
Οπότε έγινε δυνατός σεισμός (υπολογίζεται σε 6.7 Ρίχτερ) έγιναν πολλές ζημιές, ράγισε η κολώνα και πιθανότατα έπιασε και φωτιά γι αυτό είναι και καμμένη. Φαίνεται ότι όταν επιδιόρθωσαν τον τρούλο και τις υπόλοιπες ζημιές κράτησαν την κολώνα ως έχει.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 05/05/2005 11:21:23
Γιατί το background είναι θολό?
Εάν δείτε καλύτερα θα παρατηρήσετε ότι είναι στο ίδιο ύψος με τις 2 προηγούμενες φωτογραφίες και πίσω φαίνονται τα χέρια των προσκυνητών να δείχνουν προς τα επάνω.
Υπάρχουν μηχανήματα που μπορούν να το ξεκαθαρίσουν αυτό.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει στο αρχικό φίλμ αλλά προστέθηκε μετά στο κομπιούτερ και έτσι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα.
Αλλά και μόνο επειδή είναι στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι σίγουρο ότι είναι φτιαχτή.
quote:
Οπότε έγινε δυνατός σεισμός (υπολογίζεται σε 6.7 Ρίχτερ) έγιναν πολλές ζημιές, ράγισε η κολώνα και πιθανότατα έπιασε και φωτιά γι αυτό είναι και καμμένη. Φαίνεται ότι όταν επιδιόρθωσαν τον τρούλο και τις υπόλοιπες ζημιές κράτησαν την κολώνα ως έχει.
Αγαπητή ostria επειδή δεν γνωρίζουμε, από την φωτό τουλάχιστον, αν εδράζεται κάτι επάνω στην κολώνα ή είναι διακοσμητική, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η θραύση είναι αποτέλεσμα σεισμού ή όχι. Αν και γνώμη μου είναι πως από σεισμό κάπως έτσι θα γίνονταν.
Ομως μπορεί να πάρει φωτιά η πέτρα?
The love is like a ball. Ul c
.|.
quote:
Η μπάλα φωτιάς που φαίνεται στη φωτογραφία έτσι με μιά απλή ματιά πιστεύω ότι είναι φτιαχτή.
Και εγώ αυτό πιστεύω. Σίγουρα το video είναι επεξεργασμένο για να φαίνεται καλύτερα η "μπάλα φωτιάς" (η μόνη με χρώμα). Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η μπάλα κινείται μέσα στον κόσμο δηλ. χαμηλά. Θα μπορούσε να είναι τα κεριά (13 δεν είναι;) με το άγιο φως που μεταφέρονται μπροστά (προς το ιερό;) για να μεταδωθεί μετά στις λαμπάδες των παρευρισκομένων που τις κρατούν υψωμένες;
quote:
Αγαπητή ostria επειδή δεν γνωρίζουμε, από την φωτό τουλάχιστον, αν εδράζεται κάτι επάνω στην κολώνα ή είναι διακοσμητική, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η θραύση είναι αποτέλεσμα σεισμού ή όχι. Αν και γνώμη μου είναι πως από σεισμό κάπως έτσι θα γίνονταν.
Ομως μπορεί να πάρει φωτιά η πέτρα?
Αγαπητέ scar_face δεν λέω ότι πήρε φωτιά η πέτρα αλλά ότι μπορεί να μαύρισε από φωτιά αν εκεί μπροστά υπήρχε κάτι αναμμένο (πχ κεριά ή ότι άλλο) και έπεσε πάνω στην κολώνα την ώρα του σεισμού. Υποθέσεις κάνω και γω.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
OSTRIA έχεις δίκιο πρέπει να είναι τα κεριά, πάντως μπάλα φωτιάς δεν είναι και επειδή οι συγκεκριμένοι που το έχουν βάλει στην ιστοσελίδα τους έχουν μηχανήματα επεξεργασίας video, δεν ξέρω βέβαια πόσο καλά είναι, αλλά το συγκεκριμένο γίνεται και απλά στο photoshop.
Πιθανόν να είναι τα κεριά, είναι το πρώτο που μου πέρασε από το μυαλό όταν είδα το βίντεο (το έδειξαν και στην τηλεοράση αυτό ή κάποιο παρόμοιο).
-Arthur C. Clarke-
Εσεις που δεν πιστευετε στο Αγιο Φως και πιστευετε οτι ειναι απατη καντε το και ισως μια μερα δειτε την αληθεια. Το οτι ειστε εδω και συμμετεχετε προσπαθωντας να εμπεδωσετε αυτο που προσπαθειτε να πιστευσετε δεν σημαινει τιποτα αλλο απο το οτι ειστε πλανεμενοι. Λοιπον αν εγω γνωριζω οτι ο γαιδαρος δεν πεταει το κραταω για εμενα γιατι ειναι το αυτονοητο. Αρα αν εσεις ειστε τοσο σιγουροι για την απατη τοτε γιατι κοπτεστε?.
Εμεις που πιστευουμε στο Αγιο Φως αυτο θα κανουμε παντα. Ακομα και να μην ηταν Αγιο το Φως παλι θα το λεγαμε Αγιο γιατι ερχετε απο τα μερη του Χριστου.
Ειναι αξιοσημειωτη η εμμονη σας και το κυριοτερο ειναι οτι κανεις δεν σας επιβαλει να πιστευσετε σε αυτο το Θαυμα.
"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ"