ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ" ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ" ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Avallon16 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
18/07/2004, 18:40:06
Σχετικά με το ότι ο Θεός δεν αποκαλύπτει την Ουσία του σε όλους και γιατί δε το κάνουν οι Μύστες σε όλους μας λέει ο Ερμής ο τρισμέγιστος:

"Πρέπει να αποκαλύπτουμε την αλήθεια ανάλογα με τη νοημοσύνη, να την καλύπτουμε μπροστά στους αδύνατους που θα τους τρέλλαινε, να την κρύβουμε από τους κακούς που δεν μπορούν να συγκρατήσουν παρά μόνο τα κομμάτια τα οποία θα έκαναν όπλα καταστροφής. Κλείστη στη καρδιά σου και ας μιλά με το έργο σου"

Και σχετικά με την ουσία του Θεού:

"Όι άνθρωποι είναι θνητοί Θεοί και οι Θεοί άνθρωποι αθάνατοι"

"Τάδε έφη Avallon"
ΠετροςΜέλος
18/07/2004, 23:09:12
Τι είναι Θεός?
Μία έννοια με φιλοσοφικές προεκτάσεις που πηγάζει μέσα από την ανάγκη του
Ανθρώπου για την εξήγηση του θαύματος της Φύσης.
Η έννοια «θεός» είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη,χρήζου-
σα πολλές φορές υποκειμενική και όχι αντικειμενική θεώρηση και εξήγηση.
Η αναγκαιότητα της θεώρησης του «θεού» υπάρχει απο την στιγμή της νοητι-
κής αντίληψης του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο αναπτύσσετο η ανθρωπότη-
τα.
Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να δώσει κανείς μία συγκεκριμένη περιγραφή της
μορφής που θα μπορούσε να έχει ο «προϋπάρχων».Εντούτοις καθένας από εμάς
διαπλάθει μέσα του μία ιδιαίτερη έννοια που αποδίδει,γι’αυτόν,το νόημα του
«τι είναι Θεός».
Ακόμη και ο «άθεος» στην ουσία πιστεύει σε «κάτι».Δηλαδή όχι τόσο στην ανυ-
παρξία κάποιας Ανώτερης Δύναμης,αλλά στην ουσία στην μη αναγκαιότητα ύ-
παρξης συγκεκριμένου δόγματος και των μυρίων όσων τούτου συνεπάγονται.
Στους Αρχαίους Ελληνικούς Χρόνους ή έννοια «θεός» συνταυτίζεται με την έννοια «αποθέωση»,σύμφωνα με τον Α. Ραγκαβή,ώς εξής :
«Αποθέωσις,παρ΄Ελλήνων σπανίως εν τη αρχαία μυθολογία,ως φερ’ειπείν η της
Λευκοθέας.Υπό τους θεούς δε υπήρχον αι βαθμίδες των ημιθέων και των ηρώων
εις ας άλλως ουδείς ανεβιβάζετο επί των ιστορικών χρόνων.Ήρξατο όμως επι-
κρατούσα η Αποθέωσις καθ’όσον εξαχρειούτο και εταπεινούτο ο ηθικός χαρα-
κτήρ,επί των Διαδόχων και μάλιστα ότε εκορυφώθει η χαμέρπεια της κολακείας
επί Ρωμαίων.»

Φιλικότατα
Πέτρος

19/07/2004, 00:40:33
Μονάχα μια θεότητα αντιλαμβάνομαι γύρω μου από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου.
Την ΓΗ.

Τίποτε άλλο δεν είναι πραγματικό.
Μέσα στην αγκαλιά της γεννιόμαστε και μέσα στην αγκαλιά της ζούμε και πεθαίνουμε.
Είναι η μόνη που θα πρέπει να λατρεύουμε.

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

19/07/2004, 06:35:07
Αν νοιώθανε οι περισσότεροι το ίδιο με σένα και μένα τυχερούλη θα ήταν πολύ καλύτερη η ζωή μας εδώ...
Δυστυχώς όμως...είμαστε πάλι μειονότητα...

"Τάδε έφη Avallon"
24/07/2004, 21:56:01
Τι είναι Θεός για εμένα μια ερώτηση που έκανα πολύ συχνά στον εαυτό μου.

Εγώ πραγματικά πιστέυω πως η ένοια του σύνμπαντως του κόσμου και όλών είναι ο Θεός αυτή η ενέργια ο κόσμος όλα εμεριέχονται σ΄αυτό , κόσμος , σύνπαν ,η πίο απλά η φύση είναι ο θεός για εμένα και ακόμα πίο παράδοξα έχω μια άλλη ένοια μέσα στο μυαλό μου η οποία μπορεί να μην είναι δυαφορετική από την πρώτη.

Η ένοια αυτή είναι εμείς όσο πίο τελειότεροι γινόμαστε ηθικά τόσο περισσότερο καταλαμβαίνουμε τόσο τελειότεροι γινόμαστε . Γιατί η ψυχή μας αναπτύσετε και μπορεί ευκολότερα να δει μέσα στον κόσμο και να τον καταλάβει άρα όλοι μας έχουμε τον θεό μέσα μας παρόλο που ο θεός ειναι ο κόσμος εμείς οι άνθρωποι είμαστε μια μετάβαση ηθικά στον κόσμο αυτό μπορούμε να τον καταλάβουμε καλύτερα αλλά όχι καλά φυσικά κοιτάζοντας την φύση σκέφτόμαι πως ο θεός εμπεριέχεται σε όλα και όλα επεριέχουν τον θεό .

25/07/2004, 09:50:17
quote:
ο θεός εμπεριέχεται σε όλα και όλα επεριέχουν τον θεό

ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ όπως μας λέει ο Τρισμέγιστος λοιπόν!
Καλώς ήλθες εσώτερα αγαπητέ Ελληνα και σε ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις να γράψεις για πρώτη φορά στα δυο δικά μου τόπικ...
Καλή και επικοδομητική συνέχεια...

"Τάδε έφη Avallon"

Edited by - Avallon on 25/07/2004 10:07:27

opsimosΜέλος
25/07/2004, 11:19:07
ΤΙ ΕΙΝΑΙ"ΘΕΟΣ"Η΄"ΘΕΟΙ"Η΄"ΔΙΑΒΟΛΟΙ"?ΑΓΗΤΟΙ ΜΟΥ..ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΟΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΜΑΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ "ΕΦΕΥΡΕΣΗ" ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΗ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΔΙΚΑ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ "ΘΕΟΣ" ΔΕΝ ΧΟΛΟΣΚΑΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ...ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ "OPSIMO" ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ.

1<>2<>3

25/07/2004, 18:41:34
Eυχαριστούμε opsimos για την συμβουλή... και για το λιθαράκι αυτό στο οικοδόμημα της συζήτησής μας...

"Τάδε έφη Avallon"
Labolas GlasyaΜέλος
25/07/2004, 18:45:08
"και για το λιθαράκι αυτό στο οικοδόμημα "

Ρε μηπως το πηγαινες για μασονισα κι εφαγες πορτα? Ολο τους κατηγορεις αλλα ολο δικες τους φρασεις χειριζεσαι. *

http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG

ZephyrΜέλος
25/07/2004, 21:00:41
Τον Θεό ο καθένας τον αντιλαμβάνεται σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω, τις δικές του εμπειρίες και από τον δικό του τρόπο σκέψης.Πίστευω πως η ύπαρξη Θεού ήταν λογική ανάγκη για τον άνθρωπο από την πρώτη στιγμή πού ένιωσε εκτεθειμένος και αδύναμος απέναντι σε ένα αμείλικτο περιβάλλον όπου ίσχυε ο νόμος του ισχυρότερου.Πάντως ακόμη και σήμερα που δεν κινδυνεύουμε από τις...αρκούδες,υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε ότι οι πεπερασμένες δυνάμεις μας δεν επαρκούν για να μας βγάλουν από μια δύσκολη κατάσταση.Είναι τότε που ΟΛΟΙ αποζητούμε βοήθεια σε κάτι ανώτερο από εμάς,άσχετα πως το ονομάζει ο καθένας μας.Γι'αυτό πιστεύω πως δεν υπάρχουν απόλυτα και καθολικά άθεοι.(Ε ρε τι έχουν να μου σύρουν μερικοί...)

25/07/2004, 21:51:07
quote:
Ρε μηπως το πηγαινες για μασονισα κι εφαγες πορτα? Ολο τους κατηγορεις αλλα ολο δικες τους φρασεις χειριζεσαι. *

Φοβάμαι πως θα μείνεις με την απορία...**

quote:
.(Ε ρε τι έχουν να μου σύρουν μερικοί...)

Κάθε άποψη σεβαστή τουλάχιστον εδώ σε τούτο το τόπικ ...

"Τάδε έφη Avallon"
25/07/2004, 22:00:02
Ευχαριστώ Αβαλον για τα καλα σου λόγια , η τιμή είναι δική μου που μπορώ να συμετέχω σε μια τοσο ωραία συζήτηση.

Οπσιμος συμφωβνώ μαζί σου , ο άνθρωπος πάντα ήθελε να δικαιολογήσει τις πράξεις του ή την απραξία του ,ο "Θεός" πάντα ήταν μία έυκολη διέξοδος για τον άνθρωπο . Φυσικά αυτός δεν είναι για εμένα Θεός.

Δεν πιστέυω στον Διάβολο ούτε σε κάποιο Θεό που αλλάζει με κάποιο τρόπο την ζωή μας ή τις επιλογές μας .για εμένα όμως είναι η αρχή τα πάντα αυτό που ονομάζω Θεός, ο Θεός είναι για εμένα ελευθερία και μια λέξη απλή που καταλαμβαίνει ο άνθρωπος αλλά έυκολα του αρέσει να αγνοεί αγάπη. Για εμένα ο Θεος είναι επίσης η αλήθεια μια ένοια πολλύ απλή όταν θέλουμε να την κάνουμε.

Με τον δέυτερο τρόπο που καταλαμβαίνω τον Θεό αν ήταν να τον προσοποιοποιούσα όπως κάνουν πολλές Θρησκείες δεν θα έκανα κάποιον που προκαλεί δεος η φόβο όπως τον Θεό της παλίας Διαθήκης ο Θεός δεν έχει ανάγκη να προκαλέσει φόβο μιλάμε φυσικά για την προσοπόποίηση της αγάπης του καλού της αλήθειας ο πιο σωστός τρόπος για να καταλάβουμε τον Θεό είναι να καταλάβουμε αυτές τις ένοιες πράγμα που ο άνθρωπος μπορεί . Για να τον προσωποποιήσουμε επίσης πρέπει να δούμε μορφές που είναι κοντά στην Θέοση στο να γίνουν τέλειοι ήνα είναι οι ίδιοι προσοπωπίοιση του Θεού . Ο Θεός αν προσοποποιήτον λοιπόν σαν ένοια της αγάπης σαν ένοια της αλήθειας σαν ένοια του καλού και της ελευθερίας θα είχε όλα τα στοιχεία του αν θα μπορούσαμε να τον αναγνωρίσουμε όμως δεν γνωρίζω .

Τέλος για εμένα ο Θεός θα είναι ένα πολύ απλό όν που βρίσκεται μέσα μας και παντού είναι το καλό η αγάπη η αλήθεια ένοιες πολύ απλές που ο άνθρωπος έχει μέσα του όπως και τα αντίθετά τους

25/07/2004, 22:19:26
Κάποιος αν δεν κάνω λάθος...γιατί πάει καιρός... στην αρχή του θέματος τούτου είπε ότι βασική προϋπόθεση της συζήτησής μας αυτής είναι να απαντηθεί το ερώτημα "ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ?"
Ενα ερώτημα που έχει πολλές πιθανές απαντήσεις:

Οπιστόςθα απαντήσει ότι υπάρχει.
Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν δοθεί σε αυτό το ζωντανό και δημιουργικό Ον το οποίο μια μερίδα ανθρώπων ονομάζει "ΘΕΟ" και όλοι βέβαια οι πιστοί συμφωνούν μεταξύ τους ότι υπάρχει "κάτι".
Ορισμένοι πιστεύουν ότι υπάρχει μόνο ένας Θεός ο οποίος μπορεί να πάρει πολλές μορφές, ενώ άλλοι δέχονται την ύπαρξη πολλών Θεών...
Συνήθως αποδίδουν στο Θεό αρσενικό ή ουδέτερο γένος...

Ο άθεος θα απαντήσει ότι Θεός δεν υπάρχει.
Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να ονομαστεί Θεός ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να περιγραφεί ως Θεός.
Οταν οι άθεοι διερευνούν θεμελιώδη ερωτήματα γύρω από τη ζωή και το θάνατο, αναζητούν μια αντικειμενική επιστημονική εξήγηση, παρόλο που αυτά όλα είναι δυνατό να ερμηνευθούν με πολλούς τρόπους.

Ο αγνωστικιστής θα μας πει ότι απλά δεν μπορούμε να ξέρουμε...
Οι άνρθωποι που στηρίζουν αυτή την άποψη λένε ότι είμαστε ικανοί να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε μόνο τα υλικά φαινόμενα.
Επιμένουν πως κανείς δε γνωρίζει κι ούτε θα είναι ποτέ κάποιος σε θέση να γνωρίσει κάτι σχετικό με την ύπαρξη του Θεού.
Στην πράξη όμως συναντούμε πιστούς αλλά και άπιστους αγνωστικιστές...

"Τάδε έφη Avallon"
28/07/2004, 12:48:37

ΚάθυΜέλος
01/08/2004, 00:01:48
Καλημέρα,

Καλό μήνα των
ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ
ΑΓΩΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 2004

Ευχόμεθα την ομαλή και άριστη διεξαγωγή των αγώνων.

Ελπίζομε η 28η ΟΛΥΜΠΙΙΑΣ να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και τέλος προσδοκούμε στην φωτισμένη έμπνευση,
των συζητήσεών μας.

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία.......

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

ΚάθυΜέλος
07/08/2004, 13:39:23
Ένα φως που δεν γεννήθηκε
από τον ήλιο ή τη σελήνη ή τη φωτιά.
Ένα φως που κατοικεί μέσα και είδε εντός,
Σκορπίζοντας μια ενδόμυχη ορατότητα...

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον