- O ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Θα συμφωνήσω με αυτά τα οποία μας λες και θα παραθέσω τα δικά μου ερωτήματα-απόψεις.
Σίγουρα μέσα από τα Τάγματα «αποφοίτησαν» καλοί και κακοί μαθητές, και οι δύο άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία, εμείς από το έργο τους, τους διαχωρίζουμε σε καλούς και κακούς, η ουσία είναι λοιπόν ότι μέσα εκεί κάτι έμαθαν.
Βέβαια υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και οι εκμεταλλευτές.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι εκεί.
Σε αυτούς που εισέρχονται με δόλο μέσα σε μια τέτοια εταιρεία, ο δόλος αυτός συνίσταται στο να αποκομίσουν οφέλη από την εκεί αποδοχή και παρουσία τους.
Άρα καλέ μου συνομιλητή αυτό που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι το κακό που μπορεί να δημιουργηθεί από αυτά τα άτομα και από τα δήθεν τάγματα που οικειοποιούνται ονόματα – καταστάσεις - ανθρώπους.
Παραφράζοντας ένα γνωστό ρητό θα έλεγα, «Η μύηση δε θα σε απογοητεύσει ποτέ οι μυημένοι μπορεί».

Ο κακός λύκος
Καταντάει ενδιαφέρον αν σου πω-κι αν ήδη δεν το γνωρίζεις-ότι το τάγμα των Ναιτών ιπποτών, για το οποίο διάβασα αρκετά ενδιαφέροντα πρόσφατα,ήταν το πρώτο τόσο οργανωμένο τάγμα και το πιο πλούσιο. Ο τρόπος που συγκέντρωσε μία τεράστια στην κυριολεξία περιουσία,ήταν απλός.Όλοι οι ιππότες-μέλη του τάγματος,ήσαν υποχρεωμένοι να δώσουν όλα τους τα υπάρχοντα-και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα-τα οποία με τη σειρά τους διετίθεντο τις περισσότερες φορές για αγαθούς σκοπούς. Οι δε ιππότες ορκίζονταν ότι θα ζουν με τα βασικά και ότι ο σκοπός της ζωής τους θα ήταν η απονομή δικαιοσύνης,η προστασία των αδυνάτων κι άλλα πολλά.Για μένα τίθεται το ερώτημα εάν όντως τα ποσά και οι περιουσίες πήγαιναν υπέρ του σκοπού ή γίνονταν βορά στα χέρια διάφορων αετονύχηδων σαν αυτούς που περιγράφεις φίλε ramoglou και οι οποίοι μπορεί να τα οικειοποιούνταν για διαφορετικούς σκοπούς.Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η τεράστια περιουσία που είχε συγκεντρώσει το τάγμα των ιπποτών του ναού,υπάρχει μέχρι σήμερα κάπου φυλαγμένη και θα αποτελέσει ένα κομμάτι για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα(για τον οποίο τόσα και τόσα ακούγονται,κυρίως αρνητικά με την έννοια ότι θα αποβούν ενάντια στην Ελλάδα).
Οι ιππότες λοιπόν είχαν πιστεύω την καλή θέληση και τις ψυχικές δυνάμεις για να φέρουν σε πέρας έναν ευγενικό σκοπό. Αυτοί όμως που διαχειρίζονταν τις περιουσίες τους,τι ρόλο "βαρούσαν"?(συγγνώμη για την έκφραση).
Ανέφερα ως παράδειγμα το πιο πάνω τάγμα ή εταιρεία-όπως θέλετε πείτε το-εντελώς τυχαία και να διευκρινίσω ότι το τάγμα δεν υπάρχει πλέον ή υπάρχει με άλλο όνομα και προφανώς με άλλο προορισμό.
Ιστορικά δε,ήταν ένα από τα πιο γνωστά της παλιάς εποχής,ενώ ουκ ολίγες φορές έχει κατηγορηθεί ως δαιμονικό και ως φορέας λατρείας του Μπαφομέτ(κάτι που παραπέμπει σε Μασωνεία).Αλλά σημασία δεν έχουν οι κάθε λογής γνώμες όσο η επίδραση ή αν θέλετε το αποτέλεσμα που μπορεί να είχε στον κόσμο η εταιρεία ή κάποιοι εκπρόσωποί της.
Από τη δική μου πείρα τώρα,θα σου πω ότι είχα ασχοληθεί με κάποια χριστιανική εταιρεία και το έκανα περισσότερο για να μου φύγουν κάποια ψυχικά βάρη που είχαν συσσωρευθεί σε επικίνδυνο βαθμό μέσα μου. Δεν θα αναφέρω το όνομα αλλά θα σου πω ότι είναι τόσο γνωστή όσο και η κόκα-κόλα.Ήμουν δε και σε αρκετά ανώριμη ηλικία για να κάνω κάτι τέτοιο.
Σκέψου λοιπόν ότι ήμουν μόνο 17 ετών και εναπόθεσα τις ελπίδες μου για καλυτέρευση της ύπαρξής μου σε κάποιους ανθρώπους που πρώτοι με πλησίασαν και μου υποσχέθηκαν πολλά. Στην πορεία διαπίστωσα ότι ήσαν στην κυριολεξία απατεώνες,ψευτοδαιμονολάτρες και άλλα κωμικοτραγικά.Και όχι μόνο αυτό αλλά στηρίζονταν πολύ και στην απειλή,στη λαγνεία,στην αποκόμιση κέρδους όχι μόνο από μένα αλλά και από την οικογένειά μου.Το πιο τραγικό-και όχι κωμικοτραγικό-ήταν ότι όλα αυτά γίνονταν στο όνομα του Ιησού Χριστού.
Από τότε μου έχει μείνει η τάση να λέω συνεχώς"Αμάν πια με αυτό το Χριστό.Αφήστε τον και λίγο στην ησυχία Του".Γιατί αν παρατηρήσεις φίλε ramoglou το όνομα αυτό παίζει σε όλες τις εταιρείες.Κι εκεί εντοπίζω το ύποπτο,την αδυναμία,το ψέμμα.
Αυτά και συγγνώμη αν κούρασα. Περιμένω να καταλήξουμε κάπου όλοι μαζί.
τρέχεις, τρέχεις όπως όλα τα κριαράκια και η βιασύνη σε οδηγεί λανθασμένα!
Ένα-ένα τα πιάνω για να δούμε πόσο προσεχτικοί πρέπει να 'μαστε με τις λέξεις που χρησιμοποιούμε:
ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ.
Έτσι, οδηγούμαστε σε λανθασμένα κατά την γνώμη μου συμπεράσματα του στυλ:
"υπάρχουν καλοί και κακοί απόφοιτοι".
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ "ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ", ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ.
Αν τώρα θέλετε να πείτε ότι κάποιοι κακομεταχειρίζονται τις εταιρείες, αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Η εσωτερική μαθητεία μέσα από εταιρείες έχει έναν μόνο δρόμο. Αν κάποιος φτάσει στο τέλος του δρόμου, δεν είναι αποτέλεσμα αποφοίτησης και το ξεστράτισμα από τον δρόμο σημαίνει και την άρνηση "αποφοιτήσεως" (όπως την εννοείτε).
quote:
...θα αποτελέσει ένα κομμάτι για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα(για τον οποίο τόσα και τόσα ακούγονται,κυρίως αρνητικά με την έννοια ότι θα αποβούν ενάντια στην Ελλάδα).
Έχουμε συνεβρεθεί σε πολλές συζητήσεις του Φόρουμ. Σε κάποια απ' αυτές σε παρότρυνα να διαβάσεις το τόπικ "ET IN ARCADIA EGO". Όλα βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας κι εμείς επιμένουμε να κοιτάμε αλλού. Γιατί;;;
quote:
Αυτοί όμως που διαχειρίζονταν τις περιουσίες τους,τι ρόλο "βαρούσαν"?(συγγνώμη για την έκφραση).
Συγγνώμη, είναι δυνατόν να δεχόμαστε ότι οι ιππότες είχαν καλό σκοπό, αλλά οι ηγέτες του τάγματος όχι; Μα αφού την ίδια διδασκαλία παρακολουθούν, τί αλλάζει;;;
quote:
...λατρείας του Μπαφομέτ(κάτι που παραπέμπει σε Μασωνεία).
Αυτό που το ΄χεις διαβάσει, καλέ μου;;;
quote:
Κι εκεί εντοπίζω το ύποπτο,την αδυναμία,το ψέμμα.
Νομίζω ότι το ποιό ανησυχητικό θα ήταν να μην έβρισκες τον δρόμο σου, αγαπητέ!
Η ζωή είναι μία δοκιμασία κάθε μορφής και με κάθε έννοια...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Αναφέρεται ακριβώς στο θέμα που διαπργματευόμαστε σ'αυτό το χώρο,τη δημιουργία και εξέλιξη-όπως και σχέση-των εταιρειών,από την αρχαιότητα έως και λίγο μετά τους Ναίτες.Για τη λατρεία του Μπαφομέτ στα Μασωνικά στέκια,δεν είμαι ο μοναδικός που το αναφέρω(και όχι υποστηρίζω),αντίθετα μπορείς να βρεις στοιχεία σε αρκετά Μασωνικά σάιτ.
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω αξιωθεί ακόμη να διαβάσω το ET IN ARCADIA EGO αλλά θα το κάνω σύντομα.
Όσο για την ταχύτητα,αυτό είναι πράγματι ένα πρόβλημα στη ζωή μου.
Αλλά δε μπορώ να εντοπίσω που εστιάζεις την ένστασή σου όσον αφορά στο χαρακτηρισμό των εταιρείων ως σχολεία και γιατί διαφωνείς με τη λέξη απόφοιτοι(εννοείται δεν την εννοώ κυριολεκτικά,απόφοιτος με αναγνωρισμένο πτυχίο).
Θα με ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη σου πάνω σ'αυτό.
quote:
Για το που βρήκα τη σχέση μεταξύ Ναιτών και Μασώνων και τη λατρεία του Μπαφομέτ,τα στοιχεία υπάρχουν στο βιβλίο "Τα Μυστήρια Του Άγιου Δισκοπότηρου" του μέγα Μασώνου(κυριολεκτικά μέγα,εφόσον ήταν 33ου βαθμού)Μάνλυ Χωλ,εκδόσεις Πύρινος Κόσμος.
Σε υπερ-ευχαριστώ που το διευκρίνησες. Θα κάνεις έναν κόπο ακόμα;
Θα βρεις το σχετικό απόσπασμα, να μας το αναφέρεις, γιατί φοβάμαι ότι πρόκειται για παραννόηση;
quote:
Για τη λατρεία του Μπαφομέτ στα Μασωνικά στέκια,δεν είμαι ο μοναδικός που το αναφέρω(και όχι υποστηρίζω),αντίθετα μπορείς να βρεις στοιχεία σε αρκετά Μασωνικά σάιτ.
Ακόμα καλύτερα, αν θέλεις βάλε μας κάποια λινκς ενδεικτικά, γιατί εγώ ουδέποτε είδα κάτι τέτοιο. (μήπως αναφέρεσαι σε αντι-τεκτονικές ιστοσελίδες;;;)
quote:
Αλλά δε μπορώ να εντοπίσω που εστιάζεις την ένστασή σου όσον αφορά στο χαρακτηρισμό των εταιρείων ως σχολεία και γιατί διαφωνείς με τη λέξη απόφοιτοι(εννοείται δεν την εννοώ κυριολεκτικά,απόφοιτος με αναγνωρισμένο πτυχίο).
Δεν αναφερόμουν στο θέμα "πτυχίο" και κατάλαβα την παρομοίωσή σας (εξάλλου συνηθίζεται να χρησιμοποιείται ο όρος "Σχολή"), όμως: παρ' ότι η ιεραρχία των εσωτερικών ταγμάτων έχει κάποιο όριο (γιατί πρακτικά δεν μπορεί να είναι απεριόριστη), η εσωτερική μαθητεία δεν τελειώνει ποτέ, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για αποφοίτηση.
Είναι σαφές ότι στα εσωτερικά πεδία, ο μυημένος οποιουδήποτε Τάγματος φέρει πάντοτε την σφραγίδα της ιδιότητάς του αυτής και γι' αυτό ενσαρκώνεται πάντοτε ανάλογα.
Όσοι δε, έχουν αγγίξει το υπέρτατο όριο, "αποφοιτούν" από την ενσαρκωμένη ζωή.
Οι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν κακή χρήση της ιδιότητάς τους σε όποιο επίπεδο, φέρουν πολύ βαρύ κάρμα και κρίνονται ανάλογα, διότι βέβαια άλλη ευθύνη έχει κάποιος ο οποίος από άγνοια σφάλλει κι άλλη ο γνώστης...
Στη διάθεσή σου για όποια διευκρίνηση.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 05/02/2004 01:56:45
ΦΙΛΕ ΜΟΥ alexeyev1970 ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ Η ΣΤΟΥΣ ΝΑΙΤΕΣ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΙΟ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΕΡΙ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.
ΟΣΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΣΙΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΒΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤ' ΟΝΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ.
ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΧΧΧ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΤΟΩΝ.
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
Ξεκινάω με κάτι που είχα πει και λίγο ποιο πάνω.
Γιατί να πιστεύω σε μύθους που δεν αποδεικνύονται και να μην ψάξω να δω ;
Βγαίνει π.χ. ο κύριος Forsworn και δηλώνει πως «ξέρει», γράφει λοιπόν ένα βιβλιαράκι και μέσα αναφέρει όλα όσα «ξέρει», έτσι αυτός ο «αγνός» άνθρωπος προσπαθεί ως νέος Προμηθέας να δώσει το Φως στον κόσμο.
Μα ο κύριος αυτός ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ να φυλάτει μυστικά, άρα πρώτα απ’ όλα είναι ΕΠΙΟΡΚΟΣ, εν δυνάμει ψεύτης δηλαδή.
Τα όσα γράφει ξέρει πως δεν γίνετε να βγει η «εταιρεία» και να τα αντικρούσει, άρα τα γράφει με ασφάλεια.
Τα όσα γράφει δηλώνει πως είναι από την προσωπική του εμπειρία !
Και αυτή πως ελέγχετε ;
Αν π.χ. γράψω εγώ εδώ αύριο πως η τάδε εταιρεία είναι μπήξε δείξε κλπ και στην οποία ανήκα και ξέρω, καλυμμένος από την ανωνυμία μου, τότε αυτοί που θα ισχυριστούν ότι η τάδε εταιρεία είναι όπως την παρουσιάζω εγώ θα ξέρουν ;
ΟΧΙ δε θα ξέρουν απλά θα αναμασήσουν δικές μου εικασίες και ψεύδη.
Εκεί που θα ήθελα να καταλήξω είναι το εξής.
Οι Ναΐτες που είχαν τόσα λεφτά πριν από αιώνες και που αυτά τα λεφτά είναι για να χτιστεί ο Ναός του Σολόμωντα πόσα περιμένουν να μαζέψουν ακόμα ;
Γιατί δεν μπορεί μετά από 500 χρόνια να μην έχουν μαζέψει το ποσό που χρειάζεται και μετά από τόσα και τόσα που έχουν γίνει σε αυτά τα 500 χρόνια.
Ακόμα και κάτι άλλο.
Όταν μίλησα για «αποφοίτηση» αγαπημένη Zadok εννοούσα αυτούς που είχαν μία θέση σε ένα Τάγμα και με το διαγώμενο βίο προσέδωσαν πλήθος ερμηνειών για το τι διδάσκονται σ’ αυτό το Τάγμα.
Π.χ. Άλμπερτ Πάικ, Άλιστερ Κρόουλι, Έλενα Μπλαβάτσκι, Παπίς, κλπ.

Ο κακός λύκος
Ίσως μερικές φορές να χρειάζονται διευκρινίσεις, ώστε να αποφεύγονται οι παρανοήσεις και να γίνεται εποικοδομητική η συζήτηση για όσους ενδιαφέρονται.
Αγαπητέ AVATARGR,
νομίζω ότι όλες αυτές οι εταιρείες, για τους λόγους τους οποίους ανέφερε ο αγαπητός Ramoglou έχουν συχνά θερμούς υποστηρικτές και ταυτόχρονα φανατικούς επικριτές.
Έχω παρατηρήσει μάλιστα ότι συχνά κατασκευάζονται ολόκληρες θεωρίες συνομωσιών, ενώ χάνεται τελείως η εσωτερική σημασία!
Από την άλλη, ένας ουδέτερος παρατηρητής βρίσκεται στη δυσχερή θέση να βομβαρδίζεται κυριολεκτικά από πληροφορίες, των οποίων την αξιοπιστία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει και ουσιαστικά είναι σαν σε λαβύρινθο χωρίς μίτο της Αριάδνης.

Πρώτα θα απαντήσω στην αγαπητή zadok γιατί ως κυρία προηγείται.
Νομίζω ότι αυτό που είπε ο ramoglou με καλύπτει όσον αφορά την αποφοίτηση.
Ας κάνουμε μία υποθετική προσέγγιση(που σημαίνει ότι δεν είναι ανγκαστικά και αληθινή).Αν ο Ιησούς πήγε σε ένα μέρος σαν την Αίγυπτο για να περάσει από διάφορα "τεστ",τα οποία θα ετοίμαζαν άλλοι γι'αυτόν,τότε μπορούμε να πούμε ότι τα πέρασε με πολλή μεγάλη επιτυχία.Κι αυτό γιατί αφού βγήκε να τα διδάξει στον κόσμο,τα δίδαξε με τέτοιο τρόπο,ώστε απέδειξε ότι ήταν πράγματι ένας πολύ καλός μαθητής(και κατά συνέπεια απόφοιτος).Φυσικά φίλη μου,έχεις δίκιο όταν λες ότι η αυτο-εξέλιξη δε σταματά ποτέ και το πιο πιθανό είναι να συνεχίζεται και μετά θάνατον.Αλλά σε ανθρώπινα μέτρα,ο Χριστός πέτυχε το σχεδόν ακτόρθωτο:2004 χρόνια μετά από αυτόν,συνεχίζουμε να μετράμε το χρόνο με βάση το όνομά του.
Θεωρώ λοιπόν ότι προσωπικότητες σαν κι αυτόν,όντως κατάλαβαν τι έκαναν όταν πήγαν να βρούν τα ανέφικτα μέσα σε μία σχολή,σε μία εταιρεία.
Να σου θυμίσω δε ότι πάντα μιλάμε με βάση το παράδειγμα,ΟΚ?
Προς τον αγαπητό avatargr τώρα.
Η μέθοδος που ακολουθούν οι Μασωνικές στοές προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους,είναι πολύ απλή και πολύ επιτυχημένη ταυτόχρονα:διαδίδουν την πληροφορία με άμεσο ή και έμμεσο τρόπο.
Any publicity is good publicity λενε οι "γκουρού" της διαφήμισης. Που σημαίνει ότι δεν κολλάνε και πολύ να σπείρουν διάφορες φήμες για τις στοές τους και τις πρακτικές τους.Ακόμη κι αν κάποιος μάθαινε ότι ασχολούνται με το σατανισμό,ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΟΗΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ,αυτό δεν τους ενοχλεί και πολύ.Αρκεί να ακούγεται η λέξη Μασσωνία,με οποιοδήποτε συνοδευτικό σχόλιο.Έτσι πετυχαίνουν μεν τη διαιώνιση της λέξης αλλά και καλύπτουν με ομίχλη τα πραγματικά γεγονότα σχετικά μ'αυτούς.
Οι Μασσώνοι πρέπει να ξέρετε,διαθέτουν τους καλύτερους επικοινωνιολόγους.Για το ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιοριστεί σ'αυτούς και τους Ναίτες,δεν έχω παρά να συμφωνήσω και να προτρέψω κι εγώ με τη σειρά μου να μάθουμε περισσότερα και για άλλες εταιρείες.Αν διαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματά μου,θα δεις ότι λέω πως πιάνομαι από αυτά τα παραδείγματα εντελώς τυχαία,γιατί ήταν τα πρώτα που μου είχαν έρθει στο μυαλό.
Για τη Θεοσοφική Εταιρεία δε γνωρίζω πολλά , το μόνο που ξέρω είναι ότι έχει άμεση σχέση με τη Μαντάμ Μπλάβάτσκυ.Πάντως δεν έχω ασχοληθεί επισταμένως.
Αν την αναφέρεις επειδή γνωρίζεις για το έργο της,θα με ενδιέφερε πραγματικά ν'ακούσω περισσότερα.
ΥΓ-Προς zadok. Θα κοιτάξω να βρω σάιτ που θυμάμαι να έχω δει σχετικά με τους Μασώνους.Θα είμαι ψεύτης αν πω ότι έχω κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή.Η σχέση που έχω με τα σάιτ είναι η εξής-μπαίνω σε κάποιο που μπορεί και να βρω τυχαία ή να έχω μάθει μέσω πληροφόρησης,ύστερα μπαίνω στα λινκ και από κάποιο σημείο και μετά δε θυμάμαι καν ποιο ήταν το αρχικό.Ποτέ δεν κρατώ σημειώσεις.Είμαι γενικά ανοργάνωτος σ'αυτή την περίπτωση.Πάντως δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω να σου βρω όσα περισσότερα μπορώ.Λίγη υπομονή κάνε.
αν η αναφορά σου ήταν με βάση τα γραφόμενα του αγαπητού Ramoglou περί αποφοιτήσεως μετά τις διευκρινίσεις, τότε η απάντησή μου προς εκείνον καλύπτει και εσένα. No problem.
Σχετικά με το υποθετικό παράδειγμά σου τώρα:
Αν κατάλαβα καλά, λες, ότι μεταξύ μας διαφέρει το σημείο αναφοράς.
Εσύ έχεις ως σημείο αναφοράς την ανθρώπινη διάσταση, οπότε κρίνεις βάσει αυτού τον αποφοιτήσαντα. Ενώ εγώ το βλέπω πιο καθολικά και εσωτερικά, οπότε φαίνομαι πιο αυστηρή.
Παρακάτω:
απ' τη μία φαίνεσαι να κατέχεις πολλά περί των μασώνων παραδείγματος χάριν, απ' την άλλη δεν είσαι οργανωτικός και δεν κρατάς σημειώσεις για ιστοσελίδες.
Από που πηγάζουν οι πληροφορίες σου λοιπόν;
Είναι τόσο φαιδροί οι μασώνοι που ενδιαφέρονται μόνο για φτηνά επικοινωνιακά τρυκ;
Μην το πάρεις ως επίθεση, αλλά αν είναι έτσι, είσαι το "πρώτο" θύμα τους, γιατί με τη Θεοσοφική Εταιρεία, η οποία "δεν πουλάει", δεν έχεις ασχοληθεί.
Αν κρίνω απ' τις πληροφορίες περί Μπαφομέτ και Ναϊτών δε, οι οποίες είναι γνωστό ότι αφορούσαν σε κακόβουλες και υστερόβουλες κατηγορίες, με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι εσένα φαίνεται να σε έχουν πείσει.

Ο Χριστός ( εάν δεχθούμε την ανθρώπινη και μόνο υπόσταση του ) ήταν μία υψηλή οντότητα, το Θείο σχέδιο λοιπόν εκφράστηκε μέσω αυτής της ύπαρξης και υλοποιήθηκε στα διανυόμενα έτη.
Το ποια «σχολή» τον δίδαξε δεν είναι δυνατόν να το ξέρουμε, απλός εικάζουμε ότι κάπου εδιδάχθει.
Μα ΑΝ δεν ήταν αυτή η υψηλή οντότητα θα μπορούσε να επιτελέσει αυτό το έργο ;
Όσο και να προσπαθείς να διδάξεις μαθηματικά π.χ. κάποιον που ενώ θέλει δεν μπορεί να μάθει, είναι δυνατόν να φτάσει στο σημείο να μπορεί να διδάξει άλλους ;
Και ο Παπάς της ενορίας διδάσκετε αλλά δεν μπορεί να κάνει την Αφή του Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο, αυτό το κάνει ΜΟΝΟ ένας.
Έτσι και τα μυητικά Τάγματα φίλοι μου μπορεί να δέχονται τον όποιο θέλουν, αλλά το ποιος θα κατανοήσει, θα εξελίξει, θα είναι ο εκλεκτός είναι κάτι που μόνο Αυτός που τα έφτιαξε όλα το ξέρει ( ίσως και κάποιοι λίγοι ακόμα ).
Να συμπληρώσω δε ότι ο αγαπητός AVATARGR λέει κάτι πολύ σωστό που πρέπει να το δεχθούμε ως αξίωμα στην κουβέντα μας.
Δε μπορούμε να κρίνουμε συλλήβδην Τάγματα αν αυτά απλός και μόνο φέρουν στην επωνυμία τους το όνομα μιας κατ’ τα τ’ άλλα αποδεκτής και ανεγνωρισμένης σχολής.
Θα κρίνω π.χ. ( πάντα μόνο εφ όσον ξέρω αδιάσειστα στοιχεία ) την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ( ανεγνωρισμένη εταιρεία ), αλλά δε θα κρίνω και δε θα ασχοληθώ με το «Τεκτονικό ίδρυμα του Σούλη-Μπούλη» που δεν το ξέρει κανείς και το έργο του είναι αμφίβολο.

Ο κακός λύκος
quote:
Θα κρίνω π.χ. ( πάντα μόνο εφ όσον ξέρω αδιάσειστα στοιχεία ) την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ( ανεγνωρισμένη εταιρεία ), αλλά δε θα κρίνω και δε θα ασχοληθώ με το «Τεκτονικό ίδρυμα του Σούλη-Μπούλη» που δεν το ξέρει κανείς και το έργο του είναι αμφίβολο.
Πολύ καλά τα λες, αγαπητέ, αλλά ξέρεις τί κίνδυνο εμπεριέχει αυτό;
Θα έρθω εγώ, ο απλός ερευνητής και θα σε ρωτήσω: και με ποιό κριτήριο θα επιλέξω ποιά εταιρεία είναι σοβαρή και ποιά καπηλεύεται το όνομα;
Μήπως έτσι μπαίνουμε άθελά μας σε μία ατέρμονη αναζήτηση και κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε ανούσιες διαμάχες, τις οποίες στην ουσία κανείς δε δύναται να κρίνει (αφού, όπως πολύ σωστά είπες, ένας είναι ο κριτής);
Θυμάμαι, πριν μερικά χρόνια, όταν η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος δεν αναγνωριζόταν για κάποια περίοδο από τη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, είχε προκληθεί αναστάτωση, διότι όλοι αναρωτιόντουσαν "τί σημαίνει αυτό για την εύρυθμη και σύννομη λειτουργία της"!

Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν θα ασχοληθώ με τον κάθε ένα που θα καπηλευτεί θεσμούς και ονόματα.
Προσωπικά μιλάω πάντα, θα ασχοληθώ με αυτούς που όντως κάνουν ΜΥΗΤΙΚΟ έργο ασχέτος της αναγνωρίσεως από την Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, γιατί θα έχω φροντίσει να μάθω ( αν είμαι σοβαρός ερευνητής ) τι εστί ΜΥΗΤΙΚΟ έργο και τι αναγνώριση.
ΔΕΝ θα ασχοληθώ όμως με περιπτώσεις όπου κάποιος θέλοντας να ικανοποιήσει την σεξουαλική του ανορεξία θα παρασύρει σε διάφορα με ένα τίτλο που απλά θα τον έχει καπηλευτεί.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Ο κακός λύκος
quote:
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Απόλυτα, αλλά επειδή φαντάζομαι ότι πολλοί θ' αναρωτιούνται πώς μπορεί κάποιος αμύητος να αντιληφθεί "τί εστί ΜΥΗΤΙΚΟ έργο" και να διακρίνει την ήρα από το στάρι, επέτρεψέ μου να τονίσω τα εξής:
Έφερες ένα πολύ καλό παράδειγμα με τη "σεξουαλική ανορεξία" κάποιων.
Έχω διαβάσει και το εκπληκτικό βιβλίο της DION FORTUNE "Τα εσωτερικά τάγματα και το έργο τους", όπου αφιερώνεται ολόκληρο κεφάλαιο στο πώς θα έπρεπε να μυριζόμαστε τους αλμπάνηδες και κομπογιαννίτες του χώρου.
Απλά πιστεύω ότι χρειάζεται λίγο βαθύτερη έρευνα σε κάποια χαρακτηριστικά σημεία, πριν εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα εν γένει.

quote:
Έχω διαβάσει και το εκπληκτικό βιβλίο της DION FORTUNE "Τα εσωτερικά τάγματα και το έργο τους", όπου αφιερώνεται ολόκληρο κεφάλαιο στο πώς θα έπρεπε να μυριζόμαστε τους αλμπάνηδες και κομπογιαννίτες του χώρου.Απλά πιστεύω ότι χρειάζεται λίγο βαθύτερη έρευνα σε κάποια χαρακτηριστικά σημεία, πριν εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα εν γένει.
quote:
γιατί θα έχω φροντίσει να μάθω ( αν είμαι σοβαρός ερευνητής ) τι εστί ΜΥΗΤΙΚΟ έργο και τι αναγνώριση.

Ο κακός λύκος
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ Zadok ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ.
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ.
ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΠΙΣΤΟΙ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
Άς πάμε λοιπόν στην πλατεία του χωριού, στον καφενέ.
Εκεί υπάρχουν πολλά τραπεζάκια και σε καθένα απ αυτά κάθονται ένας, δύο, τρείς και πιό μεγάλες παρέες.
Σε ένα τραπεζάκι κάθονται αυτοί που ξέρουν και ελέγχουν τα πάντα.
Όλα τα μυστικά του χωριού, από το ποιανού γιός είναι πραγματικά ο Δημητράκης, ποιός κάρφωσε τον Κυρ-Γιάννη στην Εφορία μέχρι και το τί σπουδάζει πραγματικά στην Αθήνα η κόρη του Δημάρχου.
Γνώση.
Τη μοιράζονται με άλλους ?
Χα !
Η παρέα αυτή είναι κλειστή. Ας τολμήσει κάποιος να πά να κάτσει στο τραπεζάκι χωρίς να έχει προηγηθεί πρόσκληση.
Ανοιχτή παρέα ?
Συμμετοχική ?
Α-χα-χα
Αφού λοιπόν καταλαβαίνετε τι την κάνουν την γνώση που κρατάνε για τον εαυτό τους, τι ρωτάτε ?
Και εφ όσον η κάθε πλατεία του πιο μικρού χωριού εκκολάπτει μια μορφής κέντρου ελέγχου και εξουσίας "τύπου" στοάς, γιατί δεν μπορούμε να μεταφέρουμε αυτό το μοντέλο και πιο έξω, απ τον μικρόκοσμο στον ... υπόλοιπο ???
Τι σημασία έχει ο τρόπος ή ο λόγος ?
Το αποτέλεσμα μετράει.
* * * Άλλο τι φαίνεται και άλλο τι είναι * * *
http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Vril ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ....
ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ??????????
ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ???
ΑΔΟΚΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ....
ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ ΠΛΩΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ...
quote:
Γι’ αυτό οι κατέχοντες την γνώση δεν αρέσκονται στους πολλούς ούτε οι πολλοί τους θέλουν. Τους θεωρούν μανιακούς και τους περιγελούν, και τους μισούν και τους καταφρονούν και σε ορισμένες περιπτώσεις τους φονεύουν”. Λόγοι, ΙΧ, 4“Τις συζητήσεις με τους πολλούς να τις αποφεύγεις. Δεν θέλω να τους αποφεύγεις από φθόνο, αλλά διότι από τους πολλούς θα θεωρηθείς γελοίος. Και αυτά τα λόγια έχουν ελάχιστους ακροατές και σύντομα ούτε λίγους θα έχουν. Έχουν κάτι ιδιαίτερο μέσα τους αυτά τα λόγια, τους κακούς τους παρορμούν μάλλον προς την κακία, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγει κανείς τους πολλούς, επειδή αυτοί δεν αντιλαμβάνονται την αρετή των λόγω αυτών...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ....
Αντίθετα, εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό το σημείο.
Η μεταφορά που χρησιμοποίησα πιό πάνω αντικατοπτρίζει το λόγο που δημιουργείται η μυστική εταιρεία, αδελφότητα κλπ.
Ο έλεγχος μέσω της αξιοποίσης της πληροφορίας.
Αξιοποίηση της πληροφορίας περιλαμβάνει και την απόκρυψη της πληροφορίας από κάποιους πολλούς.
Προφανώς μέχρι εδώ μιλαμε ακριβώς για το ίδιο πράγμα.
Κουτσομπολίστικη ?
Όχι, δεν εννοούσα αυτό. Τα παραδείγματα που ανέφερα έχουν έναν βαθύτερο αντίκτυπο. Κάνουν αυτούς, στους οποίους αναφέρονται οι πληροφορίες εκβιάσιμους, άρα και ελέγξιμους.
Σε αυτό βασίζεται ο μηχανισμός μιας συγκεκριμένης πολιτικής ελέγχου.
Άφησα τελείως απ έξω την πτυχή, που υποθέτουμε οτι υπάρχει η γνώση, η οποία πρέπει να μείνει κρυφή απ τους πολλούς, άρα θα μεταδοθεί μόνο μέσω ενός ιερατείου. Το κίνητρο είναι ολοφάνερο, άρα δεν θα χρειαζόταν να το θέσεις σαν ερώτημα, διότι έδωσες την απάντηση μόνος σου από την αρχή της συζήτησης.
Η λεπτή διαφορά, και ο λόγος που ενέπλεξα το θέμα του ελέγχου και εξουσάις είναι, οτι άν αποδόσεις μόνο στην μυστική εταιρεία την ιδιότητα να αποκρύπτει πληροφορίες που ενδεχομένως να ταράξουν την ανθρωπότητα, της δίνεις έναν αλτρουιστικό χαρακτήρα, σαν να δρά δηλαδή για το όφελος του συνόλου.
Εγώ υποστηρίζω, οτι οι έχοντες την γνώση θα την χρισιμοποιήσουν για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπους. Κάπου αυτοί μπορεί να εξυπηρετούν το γενικότερο καλό, άλλοτε όμως μπορεί να έρχονται και σε σύγκρουση με αυτό.
Πιστεύω οτι οι Στοές ακολουθούν τους δικούς τους στόχους και η δράση τους ακολουθεί την δική της δυναμική.
Το παράδειγμα που χρησιμοποιώ καλύπτει και τις δύο πτυχές του θέματος που ανάπτυξα εδώ.
* * * Άλλο τι φαίνεται και άλλο τι είναι * * *
http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη
Ενα βιβλίο, το ΠΕΡΙ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΤΑΦΩΝ του Ernesto Sabato (...) ξέθαψε μια παλιά θεωρία , που μας είχε απασχολήσει για πολύ καιρό. Ο σοφός λοιπόν αυτός συγγραφέας τα έχει βάλει με τους τυφλούς. Οι τυφλοί λοιπόν αποτελούν μια άλλη ράτσα ανθρώπων, το απόλυτο Κακό, πως εκμεταλλεύονται την συμπόνοια μας συστηματικά και πως κάθε άλλο παρά αδύναμοι και κακόμοιροι είναι. Πως υπάρχει μια Στοά (η Σέκτα των Τυφλών) κάτι σαν Μασονική Στοά που είναι παντοδύναμη, πανταχού παρούσα, κινείται υποχθόνια και αντιπροσωπεύει το Κακό. Πως οι τυφλοί έχουν ιεραρχία και σχέδιο και πως η επιτυχία τους έγκειται στο ότι διαβάζοντάς τα παραπάνω στο βιβλίο, είναι όλοι πεπεισμένοι πως δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, και πως όποιος εκφέρει τέτοιες απόψεις είναι επικίνδυνα ανώμαλος και άρρωστος που τα βάζει με τόσο άτυχους ανθρώπους. Φυσικά, ο συγγραφέας επιβεβαιώνει τα γραφόμενά του περί της παντοδυναμίας των τυφλών, λέγοντας μας πως με το που δημοσίευσε την παραπάνω θεωρία του, ένα πλήθος κόσμου, Ενώσεων Υποστήριξης Τυφλών, εθελοντές κλπ πέσανε να τον φάνε ακαριαία και αποτελεσματικότατα, πράγμα που δεν θα συνέβαινε αν τα είχε βάλει με οποιονδήποτε άλλον (και φαινομενικά ισχυρότερο).
Ποιά είναι αυτή η θεωρία λοιπόν που ήρθε στην επιφάνεια; Καλή η ερώτησή σας, την περιμέναμε, δεν θα σας κρατήσουμε σε αγωνία.
Οι άνθρωποι με κάποιο σωματικό ελλάτωμα, έχουν ένα σκοτεινό σχέδιο, που οι υπόλοιποι αδυνατούν να κατανοήσουν, παρόλα τα σημάδια που κατά καιρούς γίνονται ορατά. Το σχέδιο αυτό είναι να κάνουν τους αρτιμελείς ανθρώπους να ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ, να πάψουν να χρησιμοποιούν τα (περισσευόμενα) μέλη τους, μια που δεν θα καταλαβαίνουν τι να τα κάνουν και έτσι να εξισωθούν οι διαφορές προς όφελος των ανάπηρων (οι οποίοι έχουν εξοικειωθεί απόλυτα στην κατάσταση αυτή). Η πλύση αυτή εγκεφάλου των υγιειών ανθρώπων, γίνεται από τα προσχολικά χρόνια, από σκληρούς και αδίστακτους προσηλυτιστές. Στην τρυφερή αυτή ηλικία το παιδί μπολιάζεται με κίνητρα να ΜΗΝ χρησιμοποιεί όλα του τα μέλη και όλες του τις δυνάμεις και να ζει σε μια μίνι κοινωνία με άλλα τέτοια (υγιειή-παράλυτα) παιδιά και να γελάνε και να διασκεδάζουν που τα καταφέρνουν να μοιάζουν όλοι μαζί με παράλυτους και τυφλούς.
Και αν και αυτό σας φαίνεται απίστευτο (όπως και η αντίστοιχη μεγάλη συνωμοσία του Sabato) απαντήστε μας τότε
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ;
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΟΥΤΣΟ;
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ;