- ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ 40 ΗΜΕΡΕΣ...???? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Φίλε Doubt, τα γεγονότα που αναφέρεις, όντως έχουν τη σημασία τους, πάντως νομίζω πως δεν τίθεται θέμα να μην τρομάξουμε τον ζωντανό! Σωστά σημειώνεις πως εν ώρα ύπνου, είμαστε πιο δεκτικοί σε τέτοιου είδους εμπειρίες, καθώς ο εγκέφαλός μας αφήνει να περνάνε και κάποια πιο ιδιαίτερα πράγματα μέσα του (θυμηθείτε τη θεωρία της εγκεφαλικής βαλβίδας του Bergson).
Φίλε el.elyon, φαίνεται πως το νούμερο 40 εμφανίζεται αρκετές φορές στη χριστιανική λατρεία όπως έχει ήδη αναφερθεί. Πέραν λοιπόν της όποιας παρηγοριάς, πιστεύω πως για τους χριστιανούς έχει και σημειολογική σημασία.

Lux e tenebris
Οι γραφές πιστεύω πως όσον αφορά την ζωή του Ιησού (τουλάχιστον) έχουν ένα βαθύτερο συμβολισμό, δεν είναι κυριολεκτικά γραμμένες, το 3, το 7 και το 40 είναι τα νούμερα που επεναλαμβάνονται τόσο συχνά που ξεφεύγουν από τα όρια της σύμπτωσης.
Βέβαια αυτό είναι άλλο θέμα άσχετο με topic.
Το πως έχει ενταχθεί στον Χριστιανισμό το ότι η ψυχή ενός νεκρού περιφέρεται για 40 ημέρες δεν ξέρω, αλλά ίσως να είναι έθιμο παλιότερης θρησκείας όταν οι πρώτοι πατέρες της εκκλησίας προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο έπαιρναν έθιμα θρησκειών εκείνης της εποχής ίσως και παλιότερης και τα πρόσθεταν στον Χριστιανισμό.
Αλλά και πάλι γιατι 40 και όχι 27 ή 9 ή κάτι άλλο;
Μια εξήγηση που έχω ακούσει για το λευκό φως είναι πως εκείνη την ώρα που κάποιος πεθαίνει ή έστω πλησιάζει στον θάνατο ο οργανισμός παράγει ένα χημικό (δεν ξέρω για πιο σκοπό) που επηρεάζει το οπτικό σύστημα και προκαλεί αυτό το φαινόμενο.
quote:
el.elyon o Ιησούς μπορεί να είπε στον ληστή ότι "από σήμερα θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο" αλλά δεν είναι έτσι αφού μετά από τρεις μέρες αναστήθηκε, όπως δεν είναι και μετά από 40 ημέρες.Οι γραφές πιστεύω πως όσον αφορά την ζωή του Ιησού (τουλάχιστον) έχουν ένα βαθύτερο συμβολισμό, δεν είναι κυριολεκτικά γραμμένες, το 3, το 7 και το 40 είναι τα νούμερα που επεναλαμβάνονται τόσο συχνά που ξεφεύγουν από τα όρια της σύμπτωσης.
Βέβαια αυτό είναι άλλο θέμα άσχετο με topic.
Το πως έχει ενταχθεί στον Χριστιανισμό το ότι η ψυχή ενός νεκρού περιφέρεται για 40 ημέρες δεν ξέρω, αλλά ίσως να είναι έθιμο παλιότερης θρησκείας όταν οι πρώτοι πατέρες της εκκλησίας προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο έπαιρναν έθιμα θρησκειών εκείνης της εποχής ίσως και παλιότερης και τα πρόσθεταν στον Χριστιανισμό.
Αλλά και πάλι γιατι 40 και όχι 27 ή 9 ή κάτι άλλο;
Μια εξήγηση που έχω ακούσει για το λευκό φως είναι πως εκείνη την ώρα που κάποιος πεθαίνει ή έστω πλησιάζει στον θάνατο ο οργανισμός παράγει ένα χημικό (δεν ξέρω για πιο σκοπό) που επηρεάζει το οπτικό σύστημα και προκαλεί αυτό το φαινόμενο.
Σωστά αγαπητέ αυτά που λες είναι έκτος θέματος αλλά ας ρωτήσω και εγώ έκτος θέματος; Ποιο είναι αυτό το ‘βαθύ συμβολισμό’ για τον ληστή; τι εννοείς όταν λες ότι δεν είναι έτσι αφού μετά από τρεις μέρες αναστήθηκε; Τι έγινε σ΄ αυτές τις μέρες; ποιο είναι αυτό το ‘βαθύ συμβολισμό’ το οποίο γνωρίζεις;
άρα όταν ‘οι γραφές’ λένε ότι ο Χρηστός σταυρώθηκε, δεν σταυρώθηκε και στην κυριολεξία, άρα ούτε ανάσταση στη κυριολεξία, άρα ούτε ο ληστής σταυρώθηκε στην κυριολεξία και ούτε πήγε στο παράδεισο στην κυριολεξία ούτε ο Θεός είναι στην κυριολεξία;
Κατά τα άλλα ‘οι γραφές’ παραμένουν γραφές! Μήπως και αυτά δεν είναι στην κυριολεξία;
Πράγματι οι γραφές έχουν ένα βαθύτερο συμβολισμό……..
Εσύ μιλάς στην κυριολεξία ;
Είμαι έκτος θέματος; στην ‘κυριολεξία’; νομίζω πως όχι. γιατί εάν όλα αυτά που λες αγαπητέ δεν είναι ο ορισμός του ‘παράξενου’ τότε δεν ξερώ εάν το παράξενο υπάρχει και αυτό στην κυριολεξία…..
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Τι παραλήρημα είναι αυτό;
Αν διαβάσεις την προηγούμενη απάντηση μου πάλι θα δεις ότι αναφέρομαι στους αριθμούς 3, 7 και 40 μόνο.
Στο πόσες φορές επαναλάμβανονται αυτοί οι αριθμοί.
Στο 3, το 7 και το 40.
Δεν αναφέρομαι σε κανένα άλλο συμβολισμό ή "κρυφό μύνημα"._
Αυτό που είπα για τον Ιησού ότι αναστήθηκε μετά από τρεις μέρες ήταν προσθετικό(όχι αρνητικό) σχόλιο σε αυτό που είπες εσύ νωρίτερα.
Τώρα αν θες "έντονη" κουβέντα περί θρησκείας, βρήκες λάθος άτομο.
Δεν θα συνεχίσω και δεν θα εκφράσω καμία άποψη και κανένα πιστεύω για καμία θρησκεία.
Αν θες να πούμε για.........
ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ 40 ΗΜΕΡΕΣ...????
Τότε πολύ ευχαρίστως θα προσθέσω ότι έχω και αν έχω, σε αυτήν την συζήτηση.
Edited by - STERM on 26/01/2007 22:19:40