ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Tελικά ήλθεν ο Αντίχριστος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Tελικά ήλθεν ο Αντίχριστος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Shadow_Dancer30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
nediBΜέλος
12/01/2015, 00:04:47
Φιλε kost δες λιγο αν θες τις προηγουμενες παραθεσεις μου(λιγο πιο πανω).
Απαντω για το θεμα της Αποκαλυψης με παραθεση του χωριου που αναφερεις

321

Edited by - nediB on 12/01/2015 00:06:29

12/01/2015, 00:05:58

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα λόγια αυτά εμφανίζονται μονάχα στο ευαγγέλιο του Ιωάννη, το τελευταίο κατά χρονολογική σειρά. Την εποχή που γράφτηκε το Κατά Ιωάννην η Εκκλησία αποτελούνταν κυρίως από Έλληνες. Αυτό εξηγεί την δεσπόζουσα σημασία που αποδίδεται στους Έλληνες στο ευαγγέλιο αυτό με διάφορους τρόπους, πχ. η αναφορά στην φιλοσοφική έννοια του "Λόγου".

Και αυτό φυσικά αποδεικνύει την αναχρονιστικότητα του κατά Ιωάννην, το ότι δηλαδή μεταφέρει ιστορικά και πολιτισμικά δεδομένα της δικής του εποχής στην προηγούμενη εποχή που έζησε ο Ιησούς

Shadow_DancerΜέλος
12/01/2015, 00:09:24
Επίσης να προσθέσω κι' εγώ οτι τα ελληνικά ως γλώσσα αλλά και η ελληνική επιροή ήταν το αρχικό όχημα για να διαδωθεί κάθε ιδέα ή θρησκεία της εποχής.
Κατ' αυτή την ένοια, ο συγγραφεάς δείνχει καθαρά οτι ο δρόμος για τον Ιησού ξεκινάει στην Ελλάδα της τότε εποχής.

Βάση αυτού, έχουμε και τις αναφορές των ιστορικών καταγραφών της εποχής εκείνης, (π.χ. Πλήνιος ο νεότερος), οι οποίες κάνουν λόγο για μικρές ομάδες χριστιανών στη Βηθυνία και την περιοχή της Μ. Ασίας.
Όχι στην Ιουδαία, όχι στη Ρώμη, όχι στην Ελλάδα.

Συγνώμη, έκανα ένα edit γιατί σκότωσα ορθογραφικά το "λόγο" σε "λόγω", φτού μου.

The truth of Ninja will prevail.

Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.

Edited by - Shadow_Dancer on 12/01/2015 00:12:20

12/01/2015, 00:16:56
quote:
Φιλε μου δεν εχω την απαιτηση να υποψιαστεις την δοκιμασια του Ιησου προς την Ελληνιδα,αλλα εκ του αποτελεσματος καταλαβαινεις οτι δεν την θεωρησε σκυλι.

Ναι, ωραία δοκιμασία, πολύ αρμόζουσα σε θεούς...έλα τώρα, μην ακούμε δογματικές καφρίλες βραδυάτικα...

Ο Ιησούς εκτίμησε την αναξιοπρεπή ταπεινότητα της γυναίκας...θεράπευσε την κόρη της ακριβώς επειδή του είπε γονατιστή "ναι Κύριε, αλλά και τα σκυλιά τρέφονται από τα ψίχουλα των παιδιών".

Και η απάντηση αυτή ικανοποίησε τον "πανάγαθο".

Εάν όμως του είχε απαντήσει με αξιοπρέπεια "γιατί με αποκαλείς σκυλί, άνθρωπος είμαι και σου ζητάω μία χάρη", η απάντηση αυτή θα του ξίνιζε...

Ας αφήσουμε λοιπόν τις άρρωστες ερμηνείες του παπαδαριού και ας επικεντρωθούμε στην ουσία, ότι δεν είναι αυτή σοβαρή εικόνα "θεού"

Edited by - kost on 12/01/2015 00:17:40

nediBΜέλος
12/01/2015, 00:18:40
Αποφευγεις φιλε μου να απαντησεις για την Αποκαλυψη;;

321

12/01/2015, 00:20:24
στο θέμα της αποκάλυψης nedib, έγραψα πιο πριν ότι περιέχει αντιφάσεις και τελικά αφήνει ανοικτά δύο ενδεχόμενα...ή μονάχα οι λίγοι Ιουδαίοι σώζονται, ή σώζονται μαζί τους και άλλοι, αλλά οι Ιουδαίοι έχουν περίοπτη και ανώτερη σχέση με το Θεό απ'ότι οι υπόλοιποι. Όπως και αν το δεις, η ουσία είναι η ίδια, ο χριστιανισμός εξαρχής ήταν μία καθαρά ιουδαϊκή θρησκεία, στην πορεία όμως, και λόγω της άρνησης των ιουδαίων να πιστέψουν, εκμεταλλεύτηκε μία πολύ μεγαλύτερη, ευκόλως προσβάσιμη και απείρως πιο προσοδοφόρα "αγορά"...αυτή του ελληνο-ρωμαϊκού κόσμου
nediBΜέλος
12/01/2015, 00:26:01
quote:

Επισης φιλε kost πολυ ορθα σου απαντησε η Μαρια.
Μετα την σφραγιση μονο 144.000 εκ του Ισραηλ, η Αποκαλυψη μας μιλα για αναριθμητο πληθος σωσμενων απο ολες τις φυλες
Αποκαλυψη ζ'
9 Μετὰ ταῦτα εἶδον, καὶ ἰδοὺ ὄχλος πολύς, ὃν ἀριθμῆσαι αὐτὸν οὐδεὶς ἐδύνατο, ἐκ παντὸς ἔθνους καὶ φυλῶν καὶ λαῶν καὶ γλωσσῶν, ἑστῶτας ἐνώπιον τοῦ θρόνου καὶ ἐνώπιον τοῦ ἀρνίου, περιβεβλημένους στολὰς λευκάς, καὶ φοίνικες ἐν ταῖς χερσὶν αὐτῶν·
10 καὶ κράζουσι φωνῇ μεγάλῃ λέγοντες· ἡ σωτηρία τῷ Θεῷ ἡμῶν τῷ καθημένῳ ἐπὶ τοῦ θρόνου καὶ τῷ ἀρνίῳ.

321

Για να σε βοηθησω το ξανα κατεβασα
Απ'οτι βλεπεις δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να ισχυει αυτο που λες

321

12/01/2015, 00:30:51
Και τώρα που το σκέφτομαι το γλυκό δένει πολύ καλά...αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι Χριστιανοί μελετητές ότι στο κατά Ιωάννην είναι που ο "Ιησούς" κάνει για πρώτη φορά άνοιγμα προς τα έθνη!

Τα παρακάτω σχόλια είναι ανδεικτικό.

http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/catehism/theologia_zoi/themata.asp?contents=ecclesia_history/contents_texts.asp&main=texts&file=3.htm

Στο κατά Ιωάννην είναι που έχουμε τη στροφή του Ιησού πέρα από τους Ιουδαίους, και αυτό φαίνεται σε διάφορα χωρία (πχ. "έμελλε να πεθάνει, όχι μόνο υπέρ του έθνους του, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο", "ήρθε για να φωτίσει όλο τον κόσμο", "έχω και άλλα πρόβατα και έξω από αυτή την αυλή").

Νομίζω είναι ξεκάθαρο πλέον, δεν είναι τυχαίο το οικουμενικό αυτό στοιχείο του ευαγγελίου...του τελευταίου ευαγγελίου στη χρονική σειρά...μία πανέξυπνη γυριστή...αφού οι ιουδαίοι αποδείχτηκαν οριστικά ως εντελώς απρόσιτο target group το κήρυγμα έπρεπε οπωσδήποτε να εξαπλωθεί σε άλλα έθνη με όχημα φυσικά την ελληνική γλώσσα

12/01/2015, 00:33:56

ξαναλέω για τρίτη φορά, το χωρίο αυτό έρχεται σε προφανή αντίφαση με το προηγούμενο...μην κολλάς...αμέσως πιο πριν λέει ότι οι 144.000 Ιουδαίοι θα σφραγιστούν για να γλυτώσουν από την καταστροφή του κόσμου
Shadow_DancerΜέλος
12/01/2015, 00:35:07
quote:
20 ῏Ησαν δέ τινες ῞Ελληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ.
21 οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν λέγοντες· κύριε, θέλομεν τὸν ᾿Ιησοῦν ἰδεῖν.
22 ἔρχεται Φίλιππος καὶ λέγει τῷ ᾿Ανδρέᾳ, καὶ πάλιν ᾿Ανδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ ᾿Ιησοῦ·
23 ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.
Αυτη ειναι η αποψη του για τους Ελληνες.Δια μεσω αυτων θα δοξασθει ο υιος του ανθρωπου

Αυτό φίλε μου καβαλάρη (ευρωπαίε), δεν λέει κάτι για την άποψή του αλλά για την προώθηση της καριέρας του.
Εγώ ξέρεις τι συμπέρασμα βγάζω απ' αυτά κι' απ' αυτά?

Οι έλληνες και οι ελληνίδες είστε σκυλιά, αλλά σας έχω ανάγκη για να δοξαστώ, οπότε δοξάστε με, για να σας ταίσω μερικά ψίχουλα απο τα αποφάγια του περιούσιου λαού μου, σκυλάκια.....

Όσο για το κατά Ιωάννην, μη το σκαλίζεις και πολύ γιατί όπως έγραψα και ποιό πάνω, μετά την άλωση της Κων/πολης μπήκε στα ευαγγέλια του κανόνα, μέχρι το 1453 η εκλησία το είχε ψευδεπίγραφο.

The truth of Ninja will prevail.

Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.