ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

kapodistria30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/09/2003, 16:25:55
Ok. Ευχαριστώ Τ-SEEKER.
Ισως να είσαι αρχάριος στην εσωτερική αναζήτηση???
Πάντως ξέρεις πολύ περισσότερα απο εμένα.
Πάντως οι περισσότεροι εδώ είναι φοβερά ενημερωμένοι και πολλές φορές αποφεύγω τη συζήτηση γιατί ... απλά δεν ξέρω.

05/09/2003, 17:35:54
ENAΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΥΣΤΗΣ ΛΕΕΙ:"ΠΟΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ;ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΕΡΓΗΙΝΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ.ΜΟΝΟ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ;ΝΑ ΔΙΔΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΩΣΤΕ Η ΨΥΧΗ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ,ΤΟΝ ΛΟΓΟ,ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ,ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ..."(ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΕΝΟΣ ΜΥΣΤΗ)ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗ.

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

OannesΜέλος
05/09/2003, 20:54:21
O πλανήτης μας είναι ένα κέντρο ενέργειας στο σώμα της πνευματικής οντότητας που ενσαρκώνει το Hλιακό μας σύστημα και ονομάζεται Hλιακός Λόγος. Tο Hλιακό σύστημα δημιουργήθηκε γιατί ο Hλιακός Λόγος, ως πνευματική οντότητα, θέλησε να ενσαρκωθεί. O σκοπός αυτής της ενσάρκωσης είναι ανάλογος με την ενσάρκωση του ανθρώπου. Γιατί όμως ο άνθρωπος πρέπει να περάσει μέσα από την διαδικασία του πόνου της ύπαρξης για να προχωρήσει στην εξέλιξή του; Nομίζω πως αν σταματήσουμε να αυτοπαγιδευόμαστε στην σκέψη πως η ανθρώπινη ύπαρξη είναι τα στενά χρονικά όρια μιας ζωής που ο μέσος όρος της δεν ξεπερνά τα 70 - 80 χρόνια και μπούμε σε μια διαδικασία σκέψης επάνω στην ελπίδα ενός νέου κύκλου, σε μιά επαναγέννηση (σε συνδυασμό όμως με περισυλλογή) μπορούμε να βρούμε απαντήσεις - έστω και ανέκφραστες - σε τέτοιου είδους βασανιστικά ερωτήματα.

Carpe Diem

T-SEEKERΜέλος
06/09/2003, 15:40:57
To ξέρω αυτο το συναίσθημα...
απλως σιγά σιγά εξεικοιώνεσαι με διαφορα θεματα για τα οποία πριν δεν γνωριζες και αρκετα και έτσι προβληματίζεσαι και αποκτας άποψη . Δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει δεκα βιβλία για το καθε θεμα για να εκφερρεις μία λογικη σου σκεψη και άποψη για αυτό .

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
06/09/2003, 16:49:48
quote:

To ξέρω αυτο το συναίσθημα...
απλως σιγά σιγά εξεικοιώνεσαι με διαφορα θεματα για τα οποία πριν δεν γνωριζες και αρκετα και έτσι προβληματίζεσαι και αποκτας άποψη . Δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει δεκα βιβλία για το καθε θεμα για να εκφερρεις μία λογικη σου σκεψη και άποψη για αυτό .

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΦΙΛΕ Τ-SEEKER;
ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ... Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΑΡΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΗ ΚΑΠΩΣ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ..ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΞΥΠΝΗΜΑ" ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

06/09/2003, 19:34:09
καθομαι φερνοντας στον νου μου,ολα οσα με ειχαν και εχουν κανει να χαμογελω και να γελαω.

καθομαι αναπολωντας ολες εκεινες τις μικρες-ελαχιστες στιγμουλες,στιγμουλες τοσο σημαντικες μεσα στον ανουσιο χρονο της ταπεινης μου υπαρξης -διασχιζοντας το φασμα της αιωνιοτητας.

στιγμουλες που δινουν χρωματα στο μελαγχολικο δειλινο -αφηνοντας τα δακρυα να διαγραψουν την δικη τους πορεια -ωσπου να χαθουν .

πιστευω πως υπαρχουμε για αυτες τις λιγες η αρκετες στιγμες χαρας -που νοημα δινουν στην μοναχικη υπαρξη μας μεσα σε αυτην την διαδρομη των ολων και του τιποτα.

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

06/09/2003, 21:19:27
"ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ
ΚΑΘΟΜΑΙ ΜΟΝΗ
ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΜΟΥ.
ΣΠΕΙΡΙ-ΣΠΕΙΡΙ ΜΑΖΕΥΩ
ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΣΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟΝ ΗΛΙΟ...
ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ
ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ
ΚΙ'ΑΠΟΚΟΙΜΙΕΜΑΙ..."

ΜΕ ΕΙΛΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

07/09/2003, 13:57:16
t-seeker και kapodistria

Bάζετε τις ιδιες φωτογραφίες και εγώ ``σαν ξύπνιο παιδί που είμαι``...
μπερδεύομαι.

quote:
Ισως ο ανθρωπος
να ειναι απαραιτητος για την παρατηρηση της φυσης.

Φίλε viking νομίζω οτι οχι μόνο για την παρατήρηση της φύσης αλλα και για την εξισσορόπηση της.

MaraΜέλος
07/09/2003, 15:20:47
Καποδιστρια με προλαβες με το αποσπασμα απο το "Σημειωματαριο ενος Μυστη"

Το γιατί υπαρχουμε εγω το εκλαμβανω καπως ετσι:

Υπαρχει μια ανωτερη πηγη ενεργειας, ο πυρηνας της μενει αναλοιωτος αλλα υπαρχει παραυτα μια διασπαση σε μικροτερες μορφες ενεργειας. Αυτες οι μικροτερες μορφες κινουνται στο συμπαν προσπαθωντας να ξανα-βρουνε τον τροπο να επιστρεψουν στο πυρηνα τους. Ο δρομος της επιστροφης ομως ανακαλυπτετε μεσα απο την γνωση. Για να αποκτηθει τωρα η γνωση θα πρεπει να βρεθει ενα μεσο (ανθρωπινο σωμα) ωστε να βοηθησει την ολη διαδικασια. Εχουμε λοιπον το σωμα το οποιο κινειται και την ψυχη (ενεργεια) που προκαλει την κινηση.

Οσο λοιπον προσπαθουμε να γνωρισουμε τις αναγκες της της ενεργειας που μας κινει, οσο την σεβομαστε και ζουμε σε αρμονια και συνεργασια μαζι της, τοσο η ψυχη μας ερχετε πιο κοντα στο απωτερο σκοπο της : Να επαν-ενωθει με τον βασικο της πυρηνα. Η υλικη μας λοιπον υποσταση δεν ειναι παρα ενα μεσο - ενα οχημα αν το θελετε - το οποιο μεταφερει την ψυχη μεσα απο τους δρομους της γνωσης ψαχνωντας να βρει το μονοπατι προς την ανωτερη πηγη της!

Απλα λιγες σκεψεις μεσα στο μεσημερι

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

MaraΜέλος
07/09/2003, 15:33:01
Τ-seeker θα συμφωνησω απολυτα με την παροτρυνση για το βιβλιο "Να ζεις, να αγαπας και να μαθαινεις"!!

Και ενα μικρο αποσπασμα απο το βιβλιο :

"Η ευτυχια ερχεται μονο οταν σπρωχνουμε το μυαλο και την καρδια μας οσο πιο μακρυα μπορουν να φτασουν... Ο σκοπος της ζωης ειναι να μετρας - να λογαριαζεσαι, να αντιπροσωπευεις κατι, να εχει καποια σημασια το γεγονος οτι εζησες"

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.