ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΙΣΤΗ ΣΩΖΕΙ ΨΥΧΕΣ ;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΠΙΣΤΗ ΣΩΖΕΙ ΨΥΧΕΣ ;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Angelos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/06/2005, 21:01:47
quote:
gigenis
ακριβως μακεδονα ακριβως στα τελευταια μηνυματα που ανταλαξα με τον ψηλο και τον βελλισαριο φαινετε ποια ειναι η αποψη τους θελουν στοιχεια για να πιστεψουν

Το κατάλαβα και ήταν πολύ έξυπνη από μέρους σου αυτή η παρέμβαση

Ζητάν στοιχεία να πιστέψουν οτιδήποτε αλλά δέχονται χωρίς κανένα στοιχείο ως αληθινά υποτιθέμενα γεγονόταν που συνέβησαν σε ανύπαρκτες πόλεις από αμφιλεγόμενους ως προς την ύπαρξή τους σωτήρες 2000 χρόνια πριν. Και όχι μόνο τα δέχονται, αλλά ενίοτε καίνε και όσους δεν τα πιστεύουν...

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

macedon

09/06/2005, 23:42:47
Ο Χριστιανός, τα στοιχεία τα έχει και μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα παρουσιάσει.
Τώρα το αν θεωρείται κάποιος "εξυπνάκιας" όταν αραδιάζει μια αρλούμπα δήθεν για να επιχειρηματολογήσει, δεν θα πρέπει γι’αυτό να επαίρεται.
Αλλά, μάλλον, το πρόβλημα το έχουν όσοι κάθονται και μιλάνε μαζί του δίνοντας αξία στα όσα λόγια του αέρα λέει.
Το κάνουν όμως για να δουν μέχρι που θα το πάει ο δήθεν "εξυπνάκιας", και όχι διότι είναι πεπεισμένοι ότι έχει κάτι το αξιόλογο να εκθέσει.

Και ως γνωστό, στη συνέχεια ο "εξυπνάκιας" κραυγάζει "νίκη" και ότι δικαιώθηκε η κενή επιχειρηματολογία του.
Ας είναι κι έτσι, τι να κάνουμε, εμείς οι Χριστιανοί όλους τους αγαπούμε και όλους τους ανεχόμαστε.

Απαντήσεις όμως δεν δίνετε σε πολλά ερωτήματα. Σε διάφορα θέματα έχω θέσει κάποιες ερωτήσεις αλλά κανείς δεν έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση, απαντάτε πάντα με υποθετικές ανακαλύψεις και κρύφές δυνάμεις, και τα συναφή.
Σας αρκεί η αβεβαιότητα του πιθανού ενώ κλείνετε τα μάτια σας στο Φως που λάμπει και τίποτα δεν μπορεί να το σκιάσει.

Μου φαίνετε πως είστε όλοι για τον Κυρ-Αλέξη να σας κάνει ένα σεμινάριο

Φιλικά όπως πάντα

10/06/2005, 00:23:17
Whatever...

macedon

10/06/2005, 00:29:31
macedon

<<Το κατάλαβα και ήταν πολύ έξυπνη από μέρους σου αυτή η παρέμβαση>>

<<Ζητάν στοιχεία να πιστέψουν οτιδήποτε αλλά δέχονται χωρίς κανένα στοιχείο ως αληθινά υποτιθέμενα γεγονόταν που συνέβησαν σε ανύπαρκτες πόλεις από αμφιλεγόμενους ως προς την ύπαρξή τους σωτήρες 2000 χρόνια πριν. Και όχι μόνο τα δέχονται, αλλά ενίοτε καίνε και όσους δεν τα πιστεύουν...

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...>>

ακριβως μακεδονα τους εχουν μαθει ενα παραμυθι και οτι ξεφευγει απο αυτα που τους ειπαν ειναι αρλουμπες
η πλακα ειναι οτι ουτε το παραμυθι που τους μαθαν δεν εχουν ψαξει

ο εξυπνακιας ψηλε σου εδωσε αρκετα στοιχεια για την αρλουμπα που λες και τα στοιχεια αυτα μπορεις να τα βρεις ευκολα ας στα δωσω αλλη μια φορα

κτησιας ιατρος του αρταξερξη και του δαριου εγραψε για τους μονοκερους το 400 π.χ.

αριστοτελης

πλινιος

ιουλιος καισαρας στο εργο του de bellum gallico (περι του γαλατικου πολεμου)

ο ισιδορος της σεβιλλης στο εργο του ετυμολογιες 7ος αιωνας μ.χ.

αυτοκρατορας χουανγκ τι 2697 π.χ.

αναφορα του υπουργου του τζεκινγκς χαν 13ος αιωνας μ.χ.

ψαλμος 92 του δαβιδ

βλεπεις ψηλε οτι υπαρχουν στοιχεια που στηριζουν την αρλουμπα

ψαξε τα στοιχεια που σου δινω και αν μου αποδειξεις οτι ειναι αρλουμπες θα το δεχτω
σου εδωσα και τον τροπο που θα δεις εναν μονοκερω δοκιμασε τον

<<Απαντήσεις όμως δεν δίνετε σε πολλά ερωτήματα. Σε διάφορα θέματα έχω θέσει κάποιες ερωτήσεις αλλά κανείς δεν έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση, απαντάτε πάντα με υποθετικές ανακαλύψεις και κρύφές δυνάμεις, και τα συναφή.
Σας αρκεί η αβεβαιότητα του πιθανού ενώ κλείνετε τα μάτια σας στο Φως που λάμπει και τίποτα δεν μπορεί να το σκιάσει.>>

σε ποια ερωτηματα ψηλε; σε ποια;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

10/06/2005, 01:12:56
Βρε Γηγενή,
έχει καμιά σχέση η απόδειξη της ύπαρξης του Θεού με την απόδειξη της ύπαρξης του Μονόκερου;;
Πώς είναι δυνατόν να υποβιβάζεις τη συζήτηση και να συγκρίνεις πράγματα που καμιά σχέση δεν έχουν μεταξύ τους.

Εγώ έστω ότι δέχομαι ότι υπάρχει ο Μονόκερος, τι θα μου προσφέρει αυτό παραπάνω στη ζωή μου; Όσα εσύ είπες, εντάξει!
Αν εσύ ανοίξεις την καρδιά σου στο Θεό και τον δεχθείς μέσα σου, ξέρεις άραγε τι θα λάβεις στη ζωή σου;;;
Τα φάρμακα του Μονόκερου θα μου προσφέρουν μια ίαση ή έστω αγαλίαση σε κάποιο πόνο μου.
Ο Θεός σου χαρίζει την αιώνια ζωή, το καταλαβαίνεις;;
Έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο;;

Για να νιώσεις το Θεό δεν χρειάζεται να είσαι Θεολόγος με την έννοια που εσύ ξέρεις, ούτε και μπορείς να γνωρίσεις ποτέ όλες τις θρησκείες του πλανήτη μας για να καταλήξεις στη σωστότερη, όπως λες εσύ.
Η Χριστιανική Πίστη ερμηνεύεται κάπως έτσι:
“Μια αυθόρμητη απάντηση θα μπορούσε να δοθεί μέσα από το κοινωνιολογικό πρίσμα: ο Χριστιανισμός προτείνει μια ιδανική κοινωνική δομή, θεμελιωμένη στην αγάπη, την ισότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη, το ενδιαφέρον για τα κοινά και το συνάνθρωπο. Η πίστη στο Θεό περνάει μέσα από την αγάπη για το διπλανό και το θρησκευτικό καθήκον μετατρέπεται σε φιλοτιμία, τιμιότητα και υπακοή στους νόμους, που κι αυτοί είναι εναρμονισμένοι με το Θείο Νόμο.

Στο Χριστιανισμό η αλήθεια, η αγάπη, η ισότητα, η αλληλεγγύη, η ψυχική πληρότητα παύουν να είναι ιδέες και διανοητικά σχήματα και αναπαύονται σε ένα πρόσωπο, αυτό του Θεανθρώπου. Κι έτσι κάθε αρετή, κάθε ψυχικό προτέρημα ξεφεύγει από τον αόριστο διανοητικό αγώνα για την κατάκτησή του και γίνεται καρπός μιας σχέσης, μιας κοινωνίας του Θεού με τον άνθρωπο: αγαπώ όχι γιατί αυθυπέταξα τον εαυτό μου με το μυαλό στην αξία της αγάπης, αλλά γιατί μετέχω της αγάπης, στο πρόσωπο του Ιησού. Και η μετοχή αυτή στη θεία ακτινοβολία, η αυτοπαράδοση στην πληρότητα της προσωπικής σχέσης, πνευματικής και υλικής (με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας), είναι που καθιστά τον άνθρωπο θεϊκά αλλοιούμενο.
Η Ορθοδοξία, λοιπόν, ξεπερνά δυναμικά την όποια ιδεολογία, αφού η ιδέα χάνει το νόημά της και γίνεται πρόσωπο.Κι ακόμη παραπέρα, η Ορθοδοξία διαφοροποιείται ριζικά από κάθε άλλη θρησκεία, αφού πλέον νοηματοδοτείται ως "Εκκλησία", κλήση δηλαδή, για μετοχή σ' ένα πρόσωπο και ανύψωση, μέσα από αυτή τη σχέση, στην κατά Χάρη θέωση, κι όχι απλή υπακοή σ' ένα ηθικό "modus vivendi" και πίστη σ' έναν απόμακρο και ριζικά διάφορο Θεό, με στόχο μια μεταθανάτια αμοιβή (θρησκεία).
Στην Ορθοδοξία όλοι επικεντρώνονται στο Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Μετέχουν σ' αυτό και θεοποιούνται κατά Χάρη. Ζουν σ' ένα σώμα, αυτό της Εκκλησίας, και μαρτυρούν στα πρόσωπα των Αγίων την ποικιλία των χαρισμάτων και των δωρεών που η προσωπική σχέση με τον Πατέρα προσφέρει, για μια παραδείσια πρόγευση.”

Με καταλαβαίνεις τώρα;;

Φιλικά όπως πάντα

10/06/2005, 02:08:19
Τάδε έφη Χριστιανική Φοιτητική Ένωση

macedon

10/06/2005, 02:59:38
Μπράβο,
Ευχαριστώ που διαφημίζεις μία από τις τόσες αξιόλογες ιστοσελίδες.
Εγώ κάπου κρατιέμαι για να μην "κακοχαρακτηριστώ" και τελείως.
Βλέπεις λοιπόν που τελικά "Επιστήμη" και "Θεός" συμπληρώνει το ένα το άλλο;;

Φιλικά όπως πάντα

Edited by - Ψηλός on 10/06/2005 03:01:00

10/06/2005, 03:07:34
quote:
Ψηλός
Βλέπεις λοιπόν που τελικά "Επιστήμη" και "Θεός" συμπληρώνει το ένα το άλλο;;

Όχι!

macedon

VELISSARIOSΜέλος
10/06/2005, 09:29:03
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΛΟΙΠΟΝ ΓΗΓΕΝΗ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΚΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 600 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΡΙΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΦΘΑΡΤΗ ΜΟΥ ΥΛΗ ΣΤΟ ΦΘΑΡΤΟ ΜΟΥ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Α!ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ.
GDS1Μέλος
10/06/2005, 10:19:40
Επ, να μαι και εγώ....

Καλημέρα σε όλους,

Velissarios
"ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΘΑ ΚΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΞΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΛΟΥ."

Συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την άποψη (επιτέλους Velissarie συμφωνούμε) αλλά δεν συμφωνεί η Θρησκεία ή μάλλον καμιά άλλη επίσημη Θρησκεία. Όλες αναφέρονται στο ή Πιστεύεις στον Δικό μας Θεό ή την Πάτησες

Στο θέμα αν η "Πίστη Σώζει Ζωές" θα απαντούσα δεν ξέρω αλλά μάλλον όχι. Η πίστη σαν Θεολογική έννοια δεν οδηγεί πουθενά. Κατά την διάρκεια των 29 χρόνων μου έχω δει πολλούς υπέρμαχους μιας Πίστης αλλά κανείς δεν έπραττε της Προσταγές της συγκεκριμένης Πίστης. Τι σόι Πιστοί είναι αυτοί;;;;;; Το σόι ενάρετη ζωή κάνουν;;;;;

Πραγματικά που οφέλη, σήμερα, η Πίστη σε μια Θρησκεία;;;;; Δεν μπορεί να μας διδάξει τίποτα...

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι

ο κάθε άνθρωπος είναι το σύνολο των εμπειριών του

Το ήθος και η συνείδηση δεν αποκτιούνται από την Θρησκεία αλλά από τις εμπειρίες μας. Σκέψου αν το ήθος που έχουμε σήμερα διαμορφώθηκε από την Πίστη σε μια Θρησκεία ή από τα διδάγματα των γονιών μας και τα παθήματα στην ζωή μας;

Το να πιστεύει κάπου κάποιος (πχ Πάσσαρης) δεν μου λεει τίποτα το να έχει ήθος και συνείδηση μου λεει πολλά

Τώρα θα "σωθεί" μεταθανάτια αυτός που Πιστεύει ή αυτός που έχει ήθος; Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει όμως τι κάνω εγώ εδώ στην Γη, να κοιτάω τον άλλον στα μάτια και να είμαι καθαρός σε αυτά που του λεω, με ενδιαφέρει να τιμάω και να με τιμάει η οικογένεια μου και οι φίλοι μου, με ενδιαφέρει να είμαι ευτυχισμένος και να κάνω όσους είναι δίπλα μου ευτυχισμένους, να έχω ότι θέλω, με ενδιαφέρει να αγαπάω και να με αγαπάνε, με ενδιαφέρει να είμαι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

Αν αυτό είναι κακό και θα καώ στην "ΚΟΛΑΣΗ" για κάποιους υπέρμαχους των Θρησκειών επειδή δεν πιστεύω στην δικιά τους Θρησκεία και επειδή δεν πιστεύω στον Θεό όπως των διδάσκει καμία Θρησκεία (γιατί είμαι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ) δεν πειράζει...όλοι μαζί θα καούμε στην Κόλαση τους και αυτοί και εγώ...

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα