- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ποιο μαγκιωρικη επεμβαση εκανε η αρτεμη απο τον γιαχβε στο περιστατικο με τον αβρααμ γιατι στον αβρααμ δεν υπηρχε μαρτυρας να πει οτι ελεγε αληθεια ο αβρααμ και αγγελος κυριου του ειπε οτι υπαρχει αρνακι δεμενο λιγο ποιο περα για να σφαγει
εδω η αρτεμη εκανε την εμφανιση της μπροστα σε ολοκληρο στρατευμα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Τα ανθελληνικά μηνύματα της Παλαιάς Διαθήκης, οι αιμομιξίες, οι προαγωγοί σύζυγοι, οι κοπροφαγίες κι η προθυμία του Αβραάμ να κατασφάξει τον Ισαάκ, ενώ είχε ήδη διώξει στην έρημο τη δούλα του και το παιδί τους είναι θεάρεστα και κουφαίνουμε σε αυτά?
Πες τα...............!!!!!!!!!
Και να προσθέσω τις σφαγές των ΠΑΙΔΙΩΝ των Αιγυπτίων προκειμένου να ελευθερώσουν το εκλεκτό έθνος.....
και πόσα ακόμα όπως το ότι στην δευτέρα παρουσία με τον ερχομό του χριστού όλοι οι λαοί και οι ηγέτες τους θα προσκυνήσουν το εκλεκτό λαό του Ισραήλ.....ΜΗΝ ΞΕΡΑΣΩ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
χαχαχαχαχα καλό αλλά άσχετο!!!!! Δεν νομίζω να είπε κανείς να πεθάνουν οι Εβραίοι ή ζήτω οι Άριοι κτλ κτλ
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
<<ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ?>>
παρακαλω;;;;;;
Δεν είπα να πεθάνουν ούτε οι Εβραίοι, ούτε κανένας.
Απλά μη μας τους παρουσιάζετε ως άγιους.
Μη βγάζεις τόσο εύκολα συμπεράσματα.
Centarius, παρόμοιο σκηνικό με τα παιδιά τως Αιγυπτίων είναι η ιστορία του Ελισσαιέ που επειδή τον κορόιδευαν 42 παιδάκια στο δρόμο που ανέβαινε, τα αγριοκοίταξε, προσευχήθηκε στον Γιαχβέ και τότε βγήκαν από το δάσος 2 αρκούδες και τα κατέφαγαν....
Υπό τις ευλογίες του Γιαχβέ οι παιδοκτονίες αυτές!
Μην τρελλαθούμε κιόλας!
Όλες οι θρησκείες έχουν λάθη αλλά μην ακούω οτι ο Χριστιανισμός είναι αλάθητος κτλ κτλ.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

quote:
kanonieris
"...ούτε αναγκάζει κανέναν να γίνει χριστιανός παρα μόνο με την θέληση του."όταν με βάφτησαν Χ.Ο. δεν ρωτήθηκα για τις θρησκευτικές μου απόψεις...
στο σχολείο η Θεολογία είναι για γέλια δεν σου μαθαίνουν τις άλλες Θρησκείες αλλά προπαγανδίζουν κατά αυτών σε μικρές ηλικίες αυτό είναι πλύση εγκεφάλου...
πληρώνουμε τέλη είτε πιστεύουμε είτε όχι υπερ της Εκκλησίας....
επιπλέον καλώς ή κακός η Θρησκεία είναι μέρος της παράδοσης μας και κοινωνικό κατεστημένο αν δεν γράφει η ταυτότητα Χ.Ο. είσαι μασσώνος, αν παντρευτείς μόνο πολιτικά και δεν βαφτίσεις το παιδί σου είσαι απευθείας χειρότερος και από λεπρός για όλους, ακόμα και την οικογένεια σου...
πραγματικά προσπαθώ να βρω την ελεύθερη βούληση της Ελληνικής ΧΟ Θρησκείας και δεν μπορώ να την βρω...
1)Είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους και η διαδικασία είναι όπως και στις υπόλοιπες θρησκείες,όταν μεγαλώνεις έχεις την βούληση να επιλέξεις ότι θέλεις χωρίς να σε καταπιέζει κανείς.
2)Πάρε τα θρησκευτικά σαν ένα μάθημα που βοηθά στην σωστή ανατροφή του παιδίου.Δεν σου προβάλλει φανατισμό κτλ,ούτε υπάρχει προπαγάνδα.Στην 3η λυκείου διδάσκουν στα θρησκευτικά όλες τις θρησκείες σε 4 κεφάλαια,
3)Όσο για τέλη έχεις απόλυτο δίκιο, είναι αλήτες που εκμεταλεύονται την θρησκεία ώστε να κερδίσουν χρήματα,
4)Αυτά ίσχυαν παλαιότερα,εγώ και συντριπτική πλειοψηφία δεν με πειράζει η αναγραφή η μή του θρησκεύματος στην ταυτότητας,Τώρα αν το δει καμιά γιαγιά τότε θ αντιδράσει(λόγω ηλικίας και πλήρης αφοσίωσης ξέρεις).Ένας γνώστος μου είναι παντρεμένος εδώ και 6 χρόνια με πολιτικό γάμο και δεν υπήρξε ούτε μία φόρα που θεωρήθηκε κατώτερους απο τους άλλους.
5)Τέλος, με απέλυσε 2 μέρες αφού προσληφθώ ένας που ήταν άθεος και έμαθε ότι ειμαι χριστιανός!Και αυτό γιατί και στις 2 πλευρές υπάρχουν κολλημένοι φανατικοί που νομίζουν ότι αυτό που λένε πρέπει να είναι απόλυτο και δεν δέχονται τπτ άλλο.
Πίστεύω ότι είσαι υπερβολικός,
Πάντα φιλικά,
Edited by - kanonieris on 08/08/2005 17:59:16
"Είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους και η διαδικασία είναι όπως και στις υπόλοιπες θρησκείες,όταν μεγαλώνεις έχεις την βούληση να επιλέξεις ότι θέλεις χωρίς να σε καταπιέζει κανείς."
Δεν έχει σημασία η επίσημη Θρησκεία του Κράτους, σε ένα Δημοκρατικό Καθεστώς δεν αναγκάζουν κανέναν να είναι μια Θρησκεία ή μια άλλη. Εγώ Βαφτίστηκα χωρίς να ερωτηθώ.
kanonieris
"2)Πάρε τα θρησκευτικά σαν ένα μάθημα που βοηθά στην σωστή ανατροφή του παιδίου..."
Αν ήταν αμερόληπτη θα το έπαιρνα σαν ένα μάθημα γενικής παιδείας σίγουρα δεν θα την λάμβανα υπόψιν σαν αναγκαία για την ανατροφή του
kanonieris
"Δεν σου προβάλλει φανατισμό κτλ, ούτε υπάρχει προπαγάνδα."
Δεν το νομίζω
kanonieris
"Στην 3η λυκείου διδάσκουν στα θρησκευτικά όλες τις θρησκείες σε 4 κεφάλαια,"
Τόσο χρειάζεται για να καλύψεις όλες τις Θρησκείες και Αιρέσεις 4 Κεφάλαια;;;;;; Ενώ για την Χ.Ο. χρειάζονται 6 χρόνια μάθησης. Αλλά σίγουρα έχει δίκιο είναι αμερόληπτο μάθημα...!!!!
kanonieris
"4)Αυτά ίσχυαν παλαιότερα,εγώ και συντριπτική πλειοψηφία δεν με πειράζει η αναγραφή η μή του θρησκεύματος στην ταυτότητας,Τώρα αν το δει καμιά γιαγιά τότε θ αντιδράσει(λόγω ηλικίας και πλήρης αφοσίωσης ξέρεις).Ένας γνώστος μου είναι παντρεμένος εδώ και 6 χρόνια με πολιτικό γάμο και δεν υπήρξε ούτε μία φόρα που θεωρήθηκε κατώτερους απο τους άλλους."
Ευτυχώς που οι νέοι δεν είναι όπως οι υπερήλικες...!!!! Παρά το παράδειγμα σου (που δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω) υπάρχουν πολλά άλλα που είναι ακριβώς το αντίθετο.
kanonieris
"5)Τέλος, με απέλυσε 2 μέρες αφού προσληφθώ ένας που ήταν άθεος και έμαθε ότι είμαι χριστιανός!"
Ακραίο μου φαίνεται!!!!
kanonieris
"Και αυτό γιατί και στις 2 πλευρές υπάρχουν κολλημένοι φανατικοί που νομίζουν ότι αυτό που λένε πρέπει να είναι απόλυτο και δεν δέχονται τπτ άλλο."
Συμφωνώ
quote:
1)Είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους και η διαδικασία είναι όπως και στις υπόλοιπες θρησκείες,όταν μεγαλώνεις έχεις την βούληση να επιλέξεις ότι θέλεις χωρίς να σε καταπιέζει κανείς.
Όταν μεγαλώσω, φίλε μου, θα με έχουν ήδη διαποτίσει αυτοί με τις ιδέες τους και θα είμαι έτοιμος σαν καλόβουλο αρνάκι!
quote:
2)Πάρε τα θρησκευτικά σαν ένα μάθημα που βοηθά στην σωστή ανατροφή του παιδίου.Δεν σου προβάλλει φανατισμό κτλ,ούτε υπάρχει προπαγάνδα.Στην 3η λυκείου διδάσκουν στα θρησκευτικά όλες τις θρησκείες σε 4 κεφάλαια,
Γιατί βοηθούν τα παιδιά στη σωστή ανατροφή των παιδιών...?
Στη Τρίτη Λυκείου αφιερώνονται 4 κεφάλαια για κάποιες από τις άλλες θρησκείες αλλά κάνεις Θρησκευτικά από την Τρίτη Δημοτικού, δηλαδή 10 χρόνια!!!
quote:
4)Αυτά ίσχυαν παλαιότερα,εγώ και συντριπτική πλειοψηφία δεν με πειράζει η αναγραφή η μή του θρησκεύματος στην ταυτότητας,Τώρα αν το δει καμιά γιαγιά τότε θ αντιδράσει(λόγω ηλικίας και πλήρης αφοσίωσης ξέρεις).Ένας γνώστος μου είναι παντρεμένος εδώ και 6 χρόνια με πολιτικό γάμο και δεν υπήρξε ούτε μία φόρα που θεωρήθηκε κατώτερους απο τους άλλους.
Μακάρι η νέα γενιά να είναι πιο ανοιχτόμυαλη παρότι παρατηρώ φανατικά άτομα...
Σχετικά με τον γνωστό σου, έχω ακούσει κι εγώ για παντρεμένα ζευγάρια με πολιτικό γάμο που για να βαφτίσουν τα παιδιά τους ή να κηδευτούν, θα πρέπει να είναι παντρεμένοι θρησκευτικά...
quote:
5)Τέλος, με απέλυσε 2 μέρες αφού προσληφθώ ένας που ήταν άθεος και έμαθε ότι ειμαι χριστιανός!Και αυτό γιατί και στις 2 πλευρές υπάρχουν κολλημένοι φανατικοί που νομίζουν ότι αυτό που λένε πρέπει να είναι απόλυτο και δεν δέχονται τπτ άλλο.
Πίστεύω ότι είσαι υπερβολικός,
Sorry, αλλά μήπως δεν τον ικανοποιούσες επαγγελματικά...?
Εγώ πρόσφατα μάλωσα με συνάδελφο επειδή της είπα οτι είμαι άθεος επειδή μου έλεγε για Θεούς κτλ κτλ.
Από τότε με στραβοκοιτάει...

πάντα φιλικά
quote:
ρε παιδιά τόσο κακό κάνει πια το μάθημα των θρησκευτικών?Εντάξει λογικό είναι να υπάρχει αυτή η αντίδραση αλλά όταν μεγαλώσει κάποιος αν θέλει να επιλέξει κάτι, το επιλέγει.
Σου είπα, αγαπητέ μου!
Όταν ένα παιδάκι το βομβαρδίζουν από τα 6 του να κάνει την προσευχή του, να πηγαίνει εκπαιδευτικές εκδρομές σε Εκκλησίες, από τα 8 του το βομβαρδίζουν με τα Θρησκευτικά για μία μυθολογία που στο κάτω κάτω είναι κι ενός άλλου λαού, λογικό δεν είναι όταν μεγαλώσει να έχει ενστερνιστεί τον Χριστιανισμό...?
quote:
Όσο για την δουλειά με προσέλεβε αλλά στην αρχή με ρώτησε αν είμαι χριστιανός και γω του απάντησα ότι ψάχνομαι.Αργότερα όμως ο τύπος έμαθε τι πιστεύω και έγινε ότι έγινε.Ο τύπος ήταν ένας κολλημένος άθεος ο οποίος είναι και συναίτερος του κ.Καλόπουλου εάν τον γνωρίζετε.
Κρίμα, ήταν απαράδεκτο ως ενέργεια αυτή του εργοδότη σου.
Κάτι τέτοια γίνονται κι από τις 2 πλευρές, δυστυχώς.
Σχετικά με τον κύριο Καλόπουλο, ναί, τον γνωρίζω (μέσα από τα βιβλία του) και πιστεύω πως είναι ένα αρκετά μορφωμένο κι αξιόλογο άτομο.

quote:
menas: Και προσωπικά με προβληματίζει πάρα πολύ το τί πρόκειται να επακολουθήσει. GDS, κατά τη γνώμη σου και όπως βλέπεις τα πράγματα να εξελίσσονται, τί προβλέπεις πως πρόκειται να αντικαταστήσει αυτήν την κατάρρευση της ορθόδοξης ή γενικότερα της χριστιανικής θρησκείας? Πιστεύεις ότι θα εμφανιστεί κάποια νέα θρησκεία, ή θα κυριαρχήσει ο αθεισμός στο κενό που θα δημιουργηθεί?
Ostria: Πολύ ωραία ερώτηση φίλε menas. Νομίζω ότι θα έπρεπε να μπει σε καινούργιο θέμα.
Όντως, ωραίος προβληματισμός. Και μετά τον χριστιανισμό, τι?
Ας πω μια πρώτη γνώμη, αν και συμφωνώ με την Ostria, θα άξιζε να γίνει ένα καινούργιο θέμα.
Λοιπόν, ίσως κάποιοι θα προέτρεχαν να πουν "μικρό το κακό", αλλά μιλάμε πάντα για κάτι που δεν θα γίνει σε ένα και σε δυο χρόνια, αν βέβαια γίνει ποτέ.
Μπορεί να φαίνονται πολλοί οι Άθεοι πλέον, αλλά όταν μιλάμε για κατάργηση του Χριστιανισμού, μιλάμε για κατάργηση ενός εκ των θεμελίων του Δυτικού τρόπου σκέψης, για ανατροπή της κραταιάς κοσμοθεώρησης ενός ολόκληρου κόσμου. Ας μου συγχωρεθεί η σύγκριση, αλλά μιλάμε για κάτι παραπλήσιο, αν όχι ανώτερο, της Γαλλικής Επανάστασης.
Αφένος, μια τέτοια αλλαγή δεν συμφέρει τις παρούσες Αρχές, οπότε μιλάμε για κάτι που βρίσκεται στο πολύ απώτερο μέλλον.
Αφετέρου, και για να είμαι και ειλικρινής, δεν νομίζω ότι υπάρχει το ανάλογο υπόβαθρο για να ισχύσει ο Αθεϊσμός ως επόμενη λύση...
Πάντα μου δημιουργείται η εντύπωση, και από εδώ μέσα πολλές φορές, ότι οι άθεοι... δεν είναι τόσο άθεοι όσο νομίζουν. Δηλ, οι περισσότεροι σχεδόν φανατίζονται ενάντια ενός Θεού -τον οποίον ταυτίζουν αποκλειστικά με τις Θρησκευτικές διδαχές της επίσημης Θρησκείας του τόπου τους (εν προκειμένω, του Χριστιανισμού).
Τα βάζουν με ένα Θεό που δεν δέχονται καν την ύπαρξη του... Αντιφατικό έτσι?
Στηρίζουν συνεπώς την αθεϊα τους, βάλλοντας κατά έτερων ανθρώπινων αντιλήψεων για το Θείο.
Συνήθως περνούν κατευθείαν στο στάδιο της άρνησης, χωρίς να περάσουν από τον ενδιάμεσο σκεπτικισμό ή αγνωστικισμό. Απορρίπτουμε τον Θεό, γιατί απορρίπτουμε τον Χριστιανισμό.
Άρα δεν είναι Άθεοι, είναι... Αντί-Θεοι. Στηρίζουν την θεωρία τους στην προσωπκή εμπειρία και σε μια υποφαινόμενη απογοήτευση, παρά σε μια συγκεκριμένη θεώρηση του σύμπαντος.
Γι'αυτό και κολλάνε όταν οι Χριστιανοί τους απευθύνουν μερικά από τα λεγόμενα "παιδικά ερωτήματα" που σχετίζονται με μεταφυσικά φαινόμενα, και γενικότερα με οτιδήποτε η επιστήμη δεν έχει προλάβει να αποδείξει ακόμη. Κοινώς υπάρχει γνωστικό κενό.
Αν κάτι πιθανώς κουράσει τον κόσμο στον Χριστιανισμό, για να αναζητήσει το επόμενο δόγμα, δεν θα είναι η ιδέα του Θεού, αυτή καθ'αυτή, αλλά η κούραση από τις τυπικές, ηθικοπλαστικές, εκφάνσεις της θρησκείας, και συνεπώς την αμιγώς ανθρώπινη πλευρά του Χριστιανισμού. Αυτό όμως δεν αποτελεί σοβαρό έρεισμα για την εγκαθίδρυση του αθεϊσμού ως επίσημο θρησκευτικό σύστημα. Το παράδειγμα των πρώην κομμουνιστικών χωρών το αποδεικνύει περίτρανα.
Οπότε πιστεύω πως, για αρκετό καιρό ακόμη, ο Αθεϊσμός αποκλέιεται.
Ο άθρησκος όμως αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τις υπάρχουσες θρησκείες, από τον άθεο, μιας και μπορεί να δέχεται την ύπαρξη Θεού.
Τι λέτε?
quote:
Πάντα μου δημιουργείται η εντύπωση, και από εδώ μέσα πολλές φορές, ότι οι άθεοι... δεν είναι τόσο άθεοι όσο νομίζουν. Δηλ, οι περισσότεροι σχεδόν φανατίζονται ενάντια ενός Θεού -τον οποίον ταυτίζουν αποκλειστικά με τις Θρησκευτικές διδαχές της επίσημης Θρησκείας του τόπου τους (εν προκειμένω, του Χριστιανισμού).Τα βάζουν με ένα Θεό που δεν δέχονται καν την ύπαρξη του... Αντιφατικό έτσι?
Στηρίζουν συνεπώς την αθεϊα τους, βάλλοντας κατά έτερων ανθρώπινων αντιλήψεων για το Θείο.Συνήθως περνούν κατευθείαν στο στάδιο της άρνησης, χωρίς να περάσουν από τον ενδιάμεσο σκεπτικισμό ή αγνωστικισμό. Απορρίπτουμε τον Θεό, γιατί απορρίπτουμε τον Χριστιανισμό.
Άρα δεν είναι Άθεοι, είναι... Αντί-Θεοι. Στηρίζουν την θεωρία τους στην προσωπκή εμπειρία και σε μια υποφαινόμενη απογοήτευση, παρά σε μια συγκεκριμένη θεώρηση του σύμπαντος.
Μην είσαι τόσο απόλυτη για αυτό, καλή μου!
Εγώ πχ δεν αποδέχομαι κανένα Θεό, δεν είπα οτι αρνούμαι μόνο τον Γιαχβέ. Οπότε δεν είμαι Αντί-θεος, εί0μαι Ά-θεος.
Πιστεύω πως ο κόσμος μας προήλθε από μία αλληλουχία φυσικών φαινομένων και τίποτα άλλο. ![]()
Παρόμοιες θέσεις με τις δικές μου έχουν κι άλλα άτομα που γνωρίζω.

<<Πιστεύω πως ο κόσμος μας προήλθε από μία αλληλουχία φυσικών φαινομένων και τίποτα άλλο.>>
και εγω αυτο πιστευω
quote:
Dying_Incubus<<Πιστεύω πως ο κόσμος μας προήλθε από μία αλληλουχία φυσικών φαινομένων και τίποτα άλλο.>>
και εγω αυτο πιστευω
Για μία ακόμα φορά συμφωνούμε, φίλτατε gigenis! ![]()

Ας μην πούμε στην διαδικασία να αποδείξουμε πόσο καλόι άθεοι είμαστε (σαν να λέμε καλοί μουσουλμάνοι).
Αφετέρου, η άποψη περί αλληλουχίας φυσικών φαινομένων, (την οποία προσωπικά ασπάζομαι με επιφυλάξεις, προς το παρόν) χωλαίνει συχνά, όταν μιλάμε για μεταφυσικά φαινόμενα, πχ φαντάσματα, ζωή μετά θάνατον ή την υποτιθέμενη ύπαρξη ψυχής.
Και αυτό γιατί δεν έχουμε ακόμη την κατάλληλη εξήγηση στα χέρια μας, ή την έχουμε αλλά δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε.
Το βασικό πρόβλημα φίλε μου Incubus, είναι το εξής: Μιλάμε για την ύπαρξη Θεού, κάτι δηλαδή που έγκειται αποκλειστικά στην σφαίρα της προσωπικής αντίληψης, μιας και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αποδειχθεί ποτέ επιστημονικώς.
Από κει και πέρα, είναι θέμα αποκλειστικά κοινωνικών συνθηκών το ποια αντίληψη θα επιβληθεί ως επίσημη και τι θα πιστεύει ο περισσότερος κόσμος...
Να σου πω τι πιστεύω πως είναι το κακό στον υπάρχοντα αθεϊσμό?
Ότι είναι κατεξοχήν ανθρωποκεντρικός, όπως και οι θρησκείες. Γι' αυτό και πέφτει στην παγίδα να εξηγήσει τα πάντα βάσει ανθρώπινης αντιληψης.
Μην νομίζετε πως προσπαθώ να μπερδέψω κανέναν. απλά μου αρέσει να θέτω σε αμφισβήτηση, ακόμη και πράγματα που εγώ η ίδια πιστεύω...