ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

CYBERMASTER30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
junk95Μέλος
29/11/2004, 17:04:22
quote:

Σχετικά με το ερώτημα που θέτεις.Ο χαρακτήρας της εκστρατείας του Αλέξανδρου ήταν καθαρά επεκτατικός.Ευχαριστημένος?'Ομως η έννοια της Επέκτασης έχει τεράστιο βάθος και αυτή τη στιγμή για να είμαι ειλικρινής ψιλοβαριέμαι να κάνω ολόκληρη ανάλυση της λέξης Επέκταση.Το μόνο πράγμα που θα πω είναι το εξής και ο νοών νοείτο,όταν μία Δύναμη γιγαντώνεται και θεριεύει τότε η Επέκτασή της είναι μία τεράστια αναγκαιότητα για αυτήν.Δεν λέω ότι είναι Καλό απλά λέω ότι είναι Ανάγκη.Αυτό είναι νόμος της Φύσης και δεν νομίζω ότι κάποιος από εμάς έχει τα κότσια να αμφισβητήσει τη Φύση και τους θεούς.Εξάλλου για τη φύση και τους θεούς δεν υπάρχουν οι αστείοι όροι καλό-κακό.

Αναρωτιέμαι γιατί όλα αυτά τα ωραία λόγια μας έρχονται στο μυαλό όταν πρέπει να εξηγήσουμε το απλό γεγονός ότι ένας μεγαλομανής Έλληνας αποφάσισε να κατακτήσει όλον τον κόσμο, ενώ αντιθέτως στην περίπτωση π.χ. των ΗΠΑ ή του Γ΄ Ράιχ δε δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε ταπεινά ελατήρια και μεγαλομανία. Γιατί η έννοια της επέκτασης έχει τεράστιο βάθος, είναι φυσική αναγκαιότητα κλπ όταν επεκτείνεται "η Ελλάδα", ενώ είναι τα πράγματα είναι απείρως πιο απλά (και αρνητικά) όταν π.χ. επεκτείνεται η Τουρκία;

quote:

Είναι όμως και το άλλο,ο Αλέξανδρος είχε ως τελικό σκοπό την Ειρήνη όλων των λαών,και αυτό θα το πετύχαινε με την επιβολή ενός παγκόσμιου Νόμου.

Στο δικό μου βιβλίο ισχύει ότι
Fighting for peace is like f.u.c.k.i.n.g for virginity. Είτε το κάνει ο Τζορτζ, είτε ο ΑλΕqsαντρος.

quote:

Μία Γη,Ένας Νόμος,Ένας Βασιλιάς,αυτό είναι το δόγμα.Όπως λέει και ο Πλούταρχος,εάν δεν είχε πεθάνει νέος θα το είχε όντως καταφέρει.

Αν ήξερε πόσο μεγάλη είναι η Γη δε θα το είχε καν προσπαθήσει. Και μεταξύ μας, ευτυχώς που δεν τσάντισε τους Τουρανούς και τους Κινέζους 1000 χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι έπρεπε γιατί τότε πολλά πράγματα θα ήταν πάρα πολύ διαφορετικά.

quote:

2)διότι είναι η μοίρα όλων των μεγάλων αντρών να τους τραβάνε άλλοι από δω άλλοι από εκεί και ο καθένας να προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως "δικό του".Και η επερχόμενη ταινία θα δώσει στον ήρωα μία αμερικάνικη χροιά.

Σωστό αυτό. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί:
α) Εμείς αποτελούμε εξαίρεση και έχουμε τη μόνη "ακριβή" (αν θες) εικόνα του ΜΑ.
β) Είναι εθνικό ζήτημα το τι εικόνα έχει ο καθένας για το ΜΑ.

Μήπως γιατί εκεί έξω κι εδώ μέσα οι 9 στους 10 φιλοσοφούντες είναι στην πραγματικότητα κομπλεξικοί καφενόβιοι;

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

29/11/2004, 23:40:15
Ανέφερα τη παντοδύναμη λέξη Ανάγκη και μου φαίνεται ότι είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που μπορούν να κατανοήσουν το βαθύ νόημα αυτής της λέξης.
Είμαστε οι κοντινότεροι απόγονοι των αρχαίων κι όμως τα κορυφαία διδάγματά τους τα αγνοούμε, διδάγματα όπως το σοφό "Στην Ανάγκη πείθονται και οι θεοί".

Ας μην ξεφεύγω.O πόλεμος είναι αναπόφευκτος,αυτό ελπίζω ότι ΟΛΟΙ μπορούμε να το κατανοήσουμε,είτε είμαστε καφενόβιοι(όπως εγώ) είτε ψαγμένοι και ορθολογιστές(όπως εσείς Cybermaster και Junk).

Φίλε Junk,το Fighting for peace πρώτος το έχει αναφέρει ο Αριστοτέλης,ένας άνθρωπος που η νοημοσύνη του ήταν τριπλάσια από τη δική σου και τη δική μου μαζί.
Αυτός εξάλλου είναι ο λόγος που αγαπώ φιλοσόφους όπως ο Αριστοτέλης,διότι έχουν το χάρισμα να σκέφτονται σε βάθος χρόνου καθώς και να νοούν τις μακριές αλυσίδες της αιτιότητας,μακριά από απλοικές και επιφανειακές κρίσεις τύπου "ο πόλεμος είναι κακός","ο αλέξανδρος είναι χασάπης".Οι φιλόσοφοι δεν σκέφτονται σαν το Λάκη.Ο Λάκης σκέφτεται με το συναίσθημα και γι'αυτό παπαγαλίζει τους όρους καλό-κακό αδυνατώντας να ξεφύγει από αυτούς τους όρους οι οποίοι αποτελούν τη βάση της διανόησής του.Ο φιλόσοφος προσπαθεί να νοήσει τη Φύση και τους θεούς και γι'αυτό αναγνωρίζει τη φοβερή έννοια της Αναγκαιότητας.Όσο για τον πόλεμο αναγνωρίζει ότι ο πόλεμος είναι το αναγκαίο κακό, η αναγκαία εκτόνωση των μεγάλων δυνάμεων.
Ο Ορθός Λόγος προστάζει ότι "ο πόλεμος είναι Ανάγκη","ο πόλεμος γίνεται για χάρη της ειρήνης" και ελπίζω να το εμπεδώσαμε αυτό.

Μιλάμε για επεκτάσεις.Υπάρχουν επεκτάσεις και επεκτάσεις.Πχ. η επέκταση του 1919-1922 που είχε σαν σκοπό τη Μεγάλη Ελλάδα έγινε από μαλάκες,από άφρονες πολιτικούς και γι'αυτό ακολούθησε η συντριβή.Επομένως η εν λόγω επέκταση δεν ήταν Ανάγκη αλλά Απωθημένο-Επιθυμία (και γι'αυτό οι θεοί την τιμώρησαν).

Επιμένετε να ξεχνάτε το γεγονός ότι εκείνη την εποχή και επί 200 χρόνια πολεμούσαμε σχεδόν συνέχεια με τους Πέρσες.Υπήρξαν βέβαια και συμμαχίες κάποιων με αυτούς όμως αυτά ήταν φυσιολογικά για την εποχή(εντελώς φυσιολογικά).Επομένως ελπίζω να εμπεδώσαμε ότι δεν του τη βάρεσε ξαφνικά του Alexander να τους καταστρέψει.

Το τρίτο Ράιχ Junk έβαζε ανθρώπους ζωντανούς σε φούρνους και σε θαλάμους αερίων.Το τρίτο ράιχ έκαιγε ανθρώπους ζωντανούς (και όχι μόνο εβραίους,αλλά πολλούς λαούς,και έλληνες).Ελπίζω να εμπεδώσουμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο περιπτώσεων.

Με ρωτάς Cybermaster τί πρέπει να πάρουμε από τον Αλέξανδρο,πώς πρέπει να παραδειγματιστούμε από αυτόν.Χαίρομαι που με ρώτησες και είναι ίσως το πρώτο σοβαρό ερώτημα που τίθεται.Θα σε παρακαλούσα (και εσένα και το Junk)να εστιαστείτε σε αυτό που θα γράψω (και να μην προσπαθήσετε αμέσως να ψάξετε για αντίλογο).

Όλα είναι έτοιμα για τη μάχη στα Γαυγάμηλα.Οι Πέρσες είναι πολύ περισσότεροι.Οι στρατηγοί του Αλεξάνδρου τον συμβουλεύουν να επιτεθεί νύχτα ώστε να αιφνιδιάσει τον εχθρό αλλά ο Αλέξανδρος είναι ανένδοτος και απαντάει "ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΩ ΤΗ ΝΙΚΗ". Να τί κρατάω εγώ από τον Αλέξανδρο,να γιατί ο Αλέξανδρος είναι πρότυπο Αρετής.

Και κάτι τελευταίο.Ο πρωταγωνιστής της ταινίας στις δηλώσεις που κάνει λέει ότι ο Αλέξανδρος ήταν ο Μπους της αρχαιότητας.Δεν τον παρεξηγώ διότι είναι άτομο απαίδευτο.Εάν εσείς επιμένετε να εξομοιώνετε τον Αλέξανδρο με το Μπους ή με κάποιο Τούρκο στρατηγό τότε αυτό σημαίνει ότι και εσείς είστε απαίδευτοι διότι δεν έχετε μάθει να ξεχωρίζετε τις ουσιώδεις διαφορές των ηγετών.

ΠάνοςΜέλος
30/11/2004, 03:29:28
1900

quote:
Λοιπόν, για να μην μπερδευόμαστε. Οταν είπα οτι με κάλυψε ο junk95, αναφερόμουν στις "μικρές λεπτομέρειες" που παραθέτει και οι οποιες είναι άμμεση απάντηση στα λεγόμενα του Loco.

Όσο για το ακραίον της υπόθεσης• μπορει ο junk95 να εκφράζει τι απόψεις του με ακραίο, για κάποιους, ίσως τρόπο αλλα οι ίδιες οι απόψεις του δε μου φαίνονται και τόσο ακραίες.

Μη βιαζεσαι να βγάζεις συμπεράσματα

από την στιγμή που δηλώνεις πως η απάντηση κάποιου σε έχει καλύψει δίχως να επισημαίνεις η να διαχωρίζεις τα σημεία με τα οποία είσαι αντίθετος ή τα σημεία που διαφοροποιούν της απόψεις σου από της απόψεις άλλου, αυτομάτως και λογικά οδηγούμαι στο συμπέρασμα πως συμφωνείς με όλα όσα είπε ο συνομιλητής σου.
Κάνω λάθος; Άρα, πού η βιασύνη από μέρους μου για την διεξαγωγή συμπεράσματος;

1900

quote:
Α! Πάνο θα 'θελα να σου ψιθυρίσω και κάτι ακόμα•
Όλοι μες στην αντίφαση είμαστε, αλλα μην το πεις πουθενά...σσσσσςςς...

Συνήθως σε αντιφάσεις πέφτουν όσοι σουλατσάρουν στα άκρα. Δεν είναι όλοι μέσα στην αντίφαση 1900. κατά καιρούς ίσως να βρέχονται από το σύνδρομο της αντίφασης αλλά δεν κάνουν σε καμία περίπτωση μακροβούτια.Μην γίνεσαι ακραίος, μην γενικεύεις.

Επίσης παρατήρησε και αυτό το απλοϊκό σχέδιο, πόσο εύκολα έρχονται σε επαφή τα δύο άκρα ενώ η χρυσή τομή - κέντρο νηφάλιας και υγιούς παρατήρησης παραμένει ανέπαφη.

Δεν παρατηρώ καμία διαφορά σε έναν αρνητικό και σε έναν θετικό ''πόλο''και οι δύο χρησιμοποιούν την ίδια λογική για διαφορετικούς αντίθετους σκοπούς. Απλά στην μία περίπτωση η λαβή του μαχαιριού έχει χρώμα μαύρο και στην άλλη λευκό.

Πώς να δει ένας άνθρωπος το φεγγάρι όταν έμαθε να ζει μόνο υπό το φως του ήλιου;
Πώς να δει ένας άνθρωπος τον ήλιο όταν έμαθε να ζει μόνο υπό το φως της σελήνης;

Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Εχέμβροτος επί..Κολονώ

30/11/2004, 03:50:04
ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

quote: οι ελληνες ειναι ακομη στο νηπιαγωγειο της εθνικης συνειδησης....
καποτε υποσχεθηκα στον εαυτο μου να αγωνιστω για την υπερτατη αληθεια/αυτη που ειναι πανω απο τη ζωη + το θανατο(μονο τοτε ειναι μια αληθεια υπερ ανω ολων..)
καποτε ενοιωσα ενα σκιρτημα μυστηριωδες καθως η γαλανολευκη κυματιζε στον γαλανο ουρανο..
ετσι ειναι ακομη.-

ΤΙ ΠΟΙΑΣ???? ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ??? Α ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΕΚΤΩΣ ΑΟΠ ΤΟ ΝΑ ΚΟΚΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΔΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ!!!
ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΜΟΥ???
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΜΑ ΓΕΝΝΙΟΣΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΝ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ????
ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΣΙΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΕΣ ΜΟΥ....

...:(
να ρωτησω με τη σειρα μου κατι... αγενεστατε μικρε ;

θελεις να το κουβεντιασουμε σε αυτο το επιπεδο;

quote:
ΚΟΙΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΚΑΚΗ ΗΡΩΑ ΟΚ?

;
-επειδη μαλλον ειναι η πρωτη και η τελευταια μου κουβεντα για αυτο.-

θα σου πω λοιπον οτι....
δε σου δινει κανεις το δικαιωμα να χλευαζεις τα πιστευω του αλλου //για το πως νοιωθω για την πατριδα μου-αν μπορω ακομη και να το φωναξω /ειναι δικαιωμα της ελευθεριας μου/που δεν νομιζω να εισαι ικανος να μου στερησεις!/αν εσυ δεν σεβεσαι τον εαυτο σου και υποτιμας τοσο τα συμβολα οσο και τον εαυτο σου αυτο σε κανει αξιο της μοιρας σου και δεν με αφορα/αν ομως θελεις να κουβεντιασεις λαβε υποψιν αυτο που ανεφερες μεν/αλλα δεν καταλαβες:

quote:
ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΞΕΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ???

+ κατι σχετικο με το θεμα..
αλλο

quote:
" ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ. Ο ΘΕΟΣ ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ.

γιατι λοιπον μου επιτεθηκες//χμ;

τωρα μαλλον Καταλαβες.-

30/11/2004, 04:06:28
quote:
Εγώ προσωπικά δεν δηλώνω απολύτως τίποτα.Δεν ανήκω σε δαύτους.Όπου ακούω δηλώσεις μου έρχεται αναγούλα και πλέον έχω μάθει να αναγνωρίζω τόσο την υποκρισία όσο και την παροδικότητα των ιδεών τους από 100 χιλιόμετρα μακριά.

Όσο γραφικοί είναι οι ελληναράδες άλλο τόσο και αυτοί που συνεχώς υποτιμούν την έννοια της εθνικής κληρονομιάς.
Επομένως είναι όντως θέμα μεσότητας.

Όσο για εμένα,το μόνο που θέλω είναι να είμαι συνεπής προς τον Εαυτό μου.Μερικές φορές το καταφέρνω,τις περισσότερες αποτυγχάνω οικτρά.Αν αγαπάω τον Αλέξανδρο είναι επειδή τον θεωρώ ως την Ιδέα της Αυτοπραγμάτωσης,δηλαδή της Συνέπειας προς τον Εαυτό.

Πιστεύω πάντως ότι οι ουσιώδεις διαφωνίες μας είναι πολύ λιγότερες των φαινομενικών.

quote:
Πιο κατανοητή θα γίνει αν προσπαθήσεις απο μονος σου, χωρις ετοιμη "φιλοσοφική" τροφή· αν τη βιώσεις χωρίς νοητούς περιορισμούς.

Πιο ανθρώπινη θα γίνει· Γιατί η μόνη βάση θα 'σαι εσύ, ο άνθρωπος, κι όχι κατι ή καποιος που θεοποίησες. Γιατί τότε η ένωση θα συμβεί με τους συνανθρωπους σου κι όχι με νεκρά συμβολα που νομίζεις πως σου μοιάζουν.

Πιο ζωντανή θα είναι· μετά απο τέτοια λύτρωση, σε τέτοια ελευθερία, πατώντας με απόλυτη δύναμη και σταθερότητα στα πόδια σου, η ζωντάνια που θα νιώθεις θα είναι απαράμιλλη! Κι επιτέλους θα νιώθεις ετοιμος να δημιουργήσεις κι όχι ν'αναμασήσεις

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ//ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΤΙΦΑΣΗ;

quote:
Όταν βάζεις σύμβολα μπροστά σου, σύμβολα θα βλέπεις. Θα ψάχνεις τον εαυτό σου και δε θα τον βρίσκεις...

~_~

quote:
Συνήθως σε αντιφάσεις πέφτουν όσοι σουλατσάρουν στα άκρα.

quote:
Ο ήρωας ενός λαού είναι ο σφαγέας κάποιου άλλου

quote:
Επομένως είναι όντως θέμα μεσότητας.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ....ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΠΟΙΩΝ/ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΛΙΓΜΕΝΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ/ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ:ΑΔΥΝΑΤΟΝ:(

Η ΑΠΟΚΛΑΥΨΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ..ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΞΩ....
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΦΤΑΣΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΕΔΑΦΗ ΜΑΚΡΥΝΑ....

ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ....ΣΑΝ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΤΟΣ....ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΘΑ ΧΕ ΦΤΑΣΕΙ!
ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ Κ*Λ*Π*Δ* ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ...

ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ! ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ...

30/11/2004, 04:12:17
-----ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΤΥΧΑΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΕ! :Ρ

Ε.. ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ//ΑΝΤΙ "ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ + ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ" //ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ Σ'ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ;....------

ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ //ΕΞΩ ΣΚΟΤΑΔΙ:Ο

..ΚΟΣΤ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΗ....Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ//ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ/ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΟΥ (ΧΜ...ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΙΜΗΣ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥΣ...

HAVE FUN!

ΠάνοςΜέλος
30/11/2004, 04:29:28
Βρε ΑΤΜΑ μην ξεσυνερίζεσαι ένα cyberkid

Έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει (εάν ποτέ βρει τον δρόμο). Όχι ώστε να συμφωνήσει μαζί σου, αλλά για να συντονιστεί με τον ε-αυτό του.
(να κάνω μια πρόβλεψη; θα παρεξηγηθεί δίχως να κατανοήσει τι ακριβώς εννοούσα)(διότι ουσιαστικά μόνο επίθεση δεν έκανα εναντίον του)

Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Εχέμβροτος επί..Κολονώ

ΠάνοςΜέλος
30/11/2004, 04:58:23
Χμ...να συμπληρώσω κάτι για να μην θεωρηθώ ακραίος.....''έχει πολύ δρόμο να διανύσει'' ώστε να συνειδητοποίηση πως δεν πρέπει να χαρακτηρίζει τόσο εύκολα πρόσωπα και σύμβολα που δεν αντιλαμβάνεται. Αυτό το συμπεραίνω από το μένος και τον θυμό που εκδηλώνει προς το πρόσωπο του Αλεξάνδρου, την ανωριμότητα αλλά και την ανικανότητα η άρνηση διαλόγου που επιδεικνύει επί του θέματος αυτού. Μου θυμίζει τον κλασικό Ελληναρά που υποστηρίζει τα ακριβώς αντίθετα με όμοιο τρόπο.

Προσωπικά δεν θεωρώ τον Αλέξανδρο σφαγέα μα ούτε και απελευθερωτή η ήρωα και αυτό διότι είτε γιατί δεν έχω μελετήσει αρκετά, είτε γιατί δεν έχω εμβαθύνει στον συμβολισμό του.

Όπως και να έχει πάντως, άσχετος με το θέμα δεν είμαι, απλά δεν βιάζομε να δώσω την – η την + μου ψήφο.

Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Εχέμβροτος επί..Κολονώ

30/11/2004, 07:51:57
quote:
Δεν είναι όλοι μέσα στην αντίφαση 1900. κατά καιρούς ίσως να βρέχονται από το σύνδρομο της αντίφασης αλλά δεν κάνουν σε καμία περίπτωση μακροβούτια.Μην γίνεσαι ακραίος, μην γενικεύεις.

Η γνώμη μου είναι οτι ο άνθρωπος είναι απο φύση του αντιφατικό ον.
Εσυ λες οτι δεν είναι όλοι έτσι κι οτι είμαι ακραίος· γνώμη σου.
Τι να κάνουμε;! Δε γίνεται να συμφωνούμε πάντα!
Συγγνώμη αν γενικεύοντας σε πρόσβαλλα.
Να 'σαι καλά

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
gusotosΜέλος
30/11/2004, 12:07:28
ΧΑΣΑΠΑΚΛΑΣ.....ΣΦΑΓΕΑΣ.....

ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΡΙΑΝΟ Η ΕΣΤΩ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ?

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ.

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ....ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ TV, ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ TOPIC, ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ SITE......

ΑΝΤΕ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ.

ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΗΜΙΜΑΘΗΣ.

ΝΑ ΕΜΝΕ ΕΝΑΝ ΡΑΣΙΟΠΟΥΛΟΝ Σ' ΟΡΜΑΝ ΑΠΕΣ ΠΟΥΛΟΠΟΝ
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ