ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ του ESOTERICA - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ του ESOTERICA - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

rizitis59 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
rizitisΜέλος
01/02/2006, 16:03:37
Ώρα : απομεσήμερο ,εις την Κρητικήν..
Ημ/νια : 1 η του αυτού μηνός..
Θέμα : αναφορά λόχου..

Mantam oyrsoyla : απών
Thoth : απών
Deva : απών
Vrill : απών
Φιλοσοφος3 :απών
Μάνος :απών
Ατμα :απών
Galadriel : απών
Pixeldream : απών
Τυχερούλης :απών
Ananasss : απών
κα … : απόντες…

Σας αναφέρω κυρίες και κύριοι ότι οι απόντες είναι: άλλοι δικαιολογημένοι και άλλοι όχι, η ουσία είναι μία «για αυτούς που θέλουν να σκέφτονται»*, ότι έχουμε γίνει μπάχαλο και η ζωή συνεχίζετε…

Ευθύνες δεν υπάρχουν κι αν υπάρχουν ο κάθε ένας από εμάς γνωρίζει τις δικές του…

(*)Κ.Αξελός ,
[$}] θέλουμε να σκεφτόμαστε; Σκεφτόμαστε ; or we just believe that we are thinking…?

[code="Εσωτερικά του esoterica λοιπόν και το “γνώθι σε αυτόν” έχει πάει περίπατο για να ξεσκάσει λίγο, ή μήπως πήγε να βρει τον Σωκράτη ;
Άμα πήγε πάντως στα λημέρια του Socrates , κάντε το πείραμα με το ποτηράκι μπας και γυρίσει πίσω…"] [/code]

From the highlands of Crete plenty of kisses to all of us …

Rizitis©
esoterizete
With his lambs ®

εσωτερικά του esoterica, πιο μοναξιά κι απ` το τίποτα...

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

spiritΜέλος
01/02/2006, 16:28:31
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ,ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΟΛΟΥΣ,ΕΔΩ ΡΙΖΙΤΗ...

Mantam oyrsoyla : απών
Thoth : απών
Deva : απών
Vrill : απών
Φιλοσοφος3 :απών
Μάνος :απών
Ατμα :απών
Galadriel : απών
Pixeldream : απών
Τυχερούλης :απών
Ananasss : απών

http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Kor/hestekor.swf

"ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ"

rizitisΜέλος
01/02/2006, 16:44:08
Αν είναι έτσι spirit ,τότε λείπω εγώ….

E του e , πιο μοναξιά κι απο το τίποτα...

salom...

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

02/02/2006, 09:55:08
quote:

From the highlands of Crete plenty of kisses to all of us …

Rizitis©
esoterizete
With his lambs ®

εσωτερικά του esoterica, πιο μοναξιά κι απ` το τίποτα...

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

την καλημερα μου αδελφε!

γκουντ μορνινγκ εσωτερικαααααα!

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

15/02/2006, 15:22:42
ας παρουσιάσω κι εγώ ορισμένους εδω μεσα όπως τους φαντάζομαι

ο Peronosporos που κανει προφητείες

η gretel με το καλαθάκι της από το γνωστο παραμύθι

ο Schwabe μας εξηγεί γιατι δεν υπήρξε Χριστός και για τα κακώς κειμενα του χριστιανισμού

ομως ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ αναστένεται με αγριες διαθέσεις για να αντιμετωπίσει τον εχθρό του χριστιανισμού Schwabe

ο dim.kar ως αναρχοκομμούνι γραφει βλασφημα συνθηματα στους τοιχους χωρις να σεβεται τους συμπολιτες του

και η amalia αναλαμβάνει δράση επιβάλλοντας την ταξη οριζοντας τιμωριες για τους παραβατες και ταραξιες

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

rizitisΜέλος
15/02/2006, 17:12:51
Αχ ! φίλε μου Agnostic , έχεις χιούμορ βλέπω…
Κράτα το όσο μπορείς!

Όταν άνοιξα αυτό το τόπικ είχα μυριστεί ότι έρχονται δύσκολες μέρες για το esoterica,δηλαδή για τα μέλη του.
Είχα προσπαθήσει να χαλαρώσω την κατάσταση πριν γίνει το bam το οποίο μεταλλάχτηκε σε ban με την πάροδο του χρόνου.

Βλέπεις το forum είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος ακολουθεί τους νόμους της φύσης όπως και όλοι οι άλλοι οργανισμοί.

Ξεκίνησε σαν esoterica, έπειτα έγινε eroterica για να φτάσει στην μορφή που έχει τώρα esoteriban και ο Ενας θεός καταίει που θα ξαμώσει ωθέ το τέλος…

Το μόνο πράγμα που δεν υπόκειται στους νόμους της φύσης είναι το φαινόμενο Σβάμπε αλλά αυτό είναι κάτι σαν τους Δροσουλίτες , δηλαδή αντικατοπτρισμός σύμφωνα με την επιστήμη.

Το κακό φίλε μου είναι ότι όση καλή διάθεση και να έχεις, όσες έξυπνες φωτογραφίες κι αν κατεβάσεις το χαμόγελο δεν θα σκάσει σε χείλη που δεν έχουν μάθει να γελάνε.

Γίνε κυνικός γίνε είρωνας και κάτι μπορεί να γίνει…όλο και κάποιο χαμόγελο σαρκασμού θα βρυχηθεί, γιατί μόνο να βρυχάται μπορεί το "πανελλήνιο"…

Το παραπάνω κείμενο ίσως να έχει πολλά συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη δεν
είμαι αγράμματος, πιστέψτε με…απλά δεν ξέρω γράμματα !

Υγ. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να στείλω τα φιλιά μου στον μπαμπά μου στην μαμά μου σε όσους με βοήθησαν να φτάσω (εδώ ψηλά που είμαι)* και στην americistan banaristan ciarporation χωρίς την χορηγία της οποίας δεν θα είχα καταφέρει να γίνω πλούσιος, σε γνώσεις …
Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε!

*εδώ ψηλά που είμαι...

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

15/02/2006, 17:21:26

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

15/02/2006, 20:19:36
Α)«Αδερφι ,απομεινε κι αφις με μοναχο να πορπατω στη ξενητια.
Αφις τσι μηνες να διαβου το χρονο να περαση,
Τα αγρια θερια μερωνουσι με το καιρο στα δαση.
Με το καιρο τα δυσκολα και τα βαρια αλαφραινου,
οι αναγκες ,παθη κι αρρωστιες γιατρευονται και γιαινου,
κι τα ζεστα κρυαινουσι , τα μαργωμενα βραζου με τον καιρο οι συννεφιες παυγουσι κ ευκες μεγαλες γινουνται με τον καιρο οι καταρες.»

β)«Αστρη , μην το βασταξετε , ηλιε , σημαδι δειξε,
και σ ετοιου αφεντη αλυπητου αστροπελεκι ριξε
και ολοι οι πλανητες τ ουρανου την ορεξη ας κινησου
Ρηγαδω να μονοιασουσι , να τονε πολεμησου.»

Α και β ή β και Α?

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 15/02/2006 20:22:31

15/02/2006, 22:55:35
quote:

rizitis

Το κακό φίλε μου είναι ότι όση καλή διάθεση και να έχεις, όσες έξυπνες φωτογραφίες κι αν κατεβάσεις το χαμόγελο δεν θα σκάσει σε χείλη που δεν έχουν μάθει να γελάνε.

σωστος!

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

16/02/2006, 01:34:57
φιλε rizitis το humour ειναι υγεία και φυσικά προσπαθώ να το διατηρώ

amalia εγραψες!!!

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

rizitisΜέλος
16/02/2006, 02:11:55
quote:

Α)«Αδερφι ,απομεινε κι αφις με μοναχο να πορπατω στη ξενητια.
Αφις τσι μηνες να διαβου το χρονο να περαση,
Τα αγρια θερια μερωνουσι με το καιρο στα δαση.
Με το καιρο τα δυσκολα και τα βαρια αλαφραινου,
οι αναγκες ,παθη κι αρρωστιες γιατρευονται και γιαινου,
κι τα ζεστα κρυαινουσι , τα μαργωμενα βραζου με τον καιρο οι συννεφιες παυγουσι κ ευκες μεγαλες γινουνται με τον καιρο οι καταρες.»

β)«Αστρη , μην το βασταξετε , ηλιε , σημαδι δειξε,
και σ ετοιου αφεντη αλυπητου αστροπελεκι ριξε
και ολοι οι πλανητες τ ουρανου την ορεξη ας κινησου
Ρηγαδω να μονοιασουσι , να τονε πολεμησου.»

Α και β ή β και Α?

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 15/02/2006 20:22:31

«Είντ’ αφορμή ξεκίνησε την όρεξι σου ς τούτα,
από την πρώτη π’άρχισες τραγούδια και λαούτα;
Κ’εις είντα στράτα πορπατείς κ’ είντα ‘ναι τα γυρεύεις
κ’ είντα ‘χεις με του λόγου μου, και θες να με παιδεύγης;»

«Κ εκείνος ως το γρίκησε , το πώς τόνε μισούσι,
τα μάτια ντου κιανένα μπλιό δε στρέφουνται να δούσι.
Μισεύγει με την εντροπή , και μπλιό ντου δεν εφάνη,
ετούτους τσ’ όμορφους καρπούς η καυκησά τσι κάνει.»

«Παιδάκι μ’η-απομονή ειν γιατρικό μεγάλο,
ς κάθε πληγή , και σαν κι αυτή δεν ειν βοτάνι άλλο.
να δροσερεύγει τον καημό τον πόνο ν’ αλαφρώνη
και μετ αυτή γιατρεύγουνται παιδάκι μ όλοι οι πόνοι.»

«Εσβήσαν –τα ρηγάτα μου , εχάθηκαν –τα πλούτη ,
το τέλος μου ‘χει να γενή στην φυλακήν ετούτη.»

Β.Κ εν έτη 1476μ.Χ

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

LQGΜέλος
08/01/2010, 15:23:17
Πιθανή λύση στο παράδοξο του χρόνου: Το ψυχολογικό ρολόι του πρωταγωνιστή αντιστράφηκε σε σχέση με των άλλων ανθρώπων.

Όλοι μας διαθέτουμε μια ψυχολογική ροή του χρόνου που συμπίπτει με τη θερμοδυναμική ροή του χρόνου με φορά προς την αύξηση της εντροπίας (με άλλα λόγια με φορά προς το μέλλον για εμάς τους normal ανθρώπους). Με τον όρο εντροπία, μπορούμε να πούμε, εννοούμε την αταξία/ακαταστασία που υπάρχει, αλλά και την ικανότητα παραγωγής έργου. Κατά την αρχή του Σύμπαντος, η εντροπία είχε την ελάχιστη τιμή και έπειτα, κατά τη διαστολή, η εντροπία άρχισε να αυξάνεται μέχρις ότου πάρει μια μέγιστη τιμή στο τέλος της διαστολής (εδώ αναφερόμαστε στην περίπτωση που το Σύμπαν είναι κλειστό, δηλαδή που θα "τελειώσει" με μια βαρυτική κατάρρευση). Αυτό που μπορεί να συνέβει είναι μια πρόωρη, μη βαρυτική, κατάρρευση του Σύμπαντος στον κόσμο του πρωταγωνιστή. Αυτό σημαίνει πως το ψυχολογικό του ρολόι θα κινόταν αντίστροφα σε σχέση με το δικό μας ρολόι (έτσι ώστε να υπάρχει φορά προς την αύξηση της εντροπίας. Στα μάτια του πρωταγωνιστή, το Σύμπαν θα φαινόταν να διαστελόταν, αλλά στην πραγματικότητα θα βρισκόταν σε κατάρρευση). Έτσι, λοιπόν, ο συγγραφέας θα έβλεπε τον εαυτό του να γερνάει κανονικά, αλλά οι άλλοι θα γίνονταν νεότεροι, αφού τα ψυχολογικά ρολόγια του καθενός έχουν διαφορετική φορά. Ο πρωταγωνιστής θα ζούσε σε ένα κόσμο αυξανόμενης συμμετρίας. Στα μάτια των υπολοίπων ανθρώπων, όλα είναι φυσιολογικα και ο συγγραφέας τους φαίνεται κανονικός να μεγαλώνει μαζί τους.

Ή μπορεί, σύμφωνα με τη θεωρία των πολλών κόσμων, μια επιλογή του το 2008 να προκάλεσε την περαιτέρω διάσπαση του Σύμπαντος όπου στο ένα ζει φυσιολογικά, ενώ στο άλλο (λόγω της επιλογής του) ζει σε ένα Σύμπαν με φορά προς το παρελθόν σε σχέση με το άλλο. Με κάποιο τρόπο, η ύπαρξη του στα δυο Σύμπαντα συμπίπτει/συνδέεται με αποτέλεσμα να ζει τον χώρο όλων των υπολοίπων ανθρώπων, αλλά τον δικό του χρόνο, διαφορετικό από των άλλων του συγκεκριμένου Σύμπαντος. Το Σύμπαν του δηλαδή βρίσκεται σε συμβολή με το άλλο Σύμπαν και, τυχαία, κατέληξε στην περιοχή συμβολής των ιδιοτήτων αυτών των δύο κόσμων. Φυσικά αυτό σημαίνει και πως δεν ήταν ο μόνος που ζούσε αυτή τη ζωή. Υπήρχαν και άλλα "θύματα" που έπεσαν στις συγχισμένες ιδιότητες των δυο Συμπάντων. Ίσως, ο κόσμος του όλος να είναι θύμα της σύγχυσης αυτής και γι'αυτό να μην τους φαίνεται παράξενο.

ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

21/02/2010, 09:16:09
"Ο Ronald Mallett, φυσικός στο πανεπιστήμιο του Κοννέκτικατ, πιστεύει ότι γνωρίζει τον τρόπο να κατασκευάσει μία χρονομηχανή, μια πραγματική συσκευή που θα μπορέσει να μεταφέρει κάποιον ή κάτι από το μέλλον στο παρελθόν, ή κι αντίστροφα. Σε αντίθεση με παλαιότερους επιστήμονες που προσέγγιζαν την ιδέα της χρονομηχανής, ο 57 ετών καθηγητής, έχει επινοήσει μια μηχανή που θεωρεί ότι θα μπορούσε να μεταφέρει οτιδήποτε, από ένα άτομο εώς έναν άνθρωπο σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

"Δεν αστειεύομαι. Ελπίζω να λειτουργήσει ένα πρότυπο και να αρχίσω τα πειράματα άμεσα", λέει ο Mallett, ο οποίος θα αναλύσει τις ιδέες τους για τα χρονοταξίδια σε μία συνάντηση στο μουσείο επιστημών της Βοστώνης." Θα ήμουν λίγο αφελής εάν δεν παραδεχόμουν ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που έχουν εργαστεί με αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται για τη θεωρία του Ron Mallett σχετικά με την ύλη ούτε εκτρέπομαι από τους ήδη γνωστούς και αποδεκτούς φυσικούς νόμους. Είναι η θεωρία της σχετικότητας του Einstein".

Όμως ο Alan Guth, καθηγητής φυσικής στο MIT που έχει μελετήσει τη θεωρία των χρονομηχανών, λέει ότι δεν είναι βέβαιος εάν ακόμα και θεωρητικά είναι δυνατόν να ταξιδέψει κάποιος μέσα στο χρόνο. Πολύ περισσότερο, τα χρονοταξίδια να γίνουν και πραγματικότητα: "Σίγουρα όμως όχι κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων". Ένας άλλος φυσικός, ο Stanley Deser, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Brandeis, που πρόσφατα εξέδωσε μία εργασία με τίτλο "Time travel?" λέει ότι το πρόβλημα δεν είναι η φυσική αλλά η δυνατότητα να γίνει το χρονοταξίδι. "Είναι σαν να προσπαθούμε να συσσωρεύσουμε όλη την ύλη του σύμπαντος σε μία πολύ μικρή περιοχή" κι εύχεται στον Mallett, "Καλή τύχη".

Μετά από 27 έτη στο πανεπιστήμιο του Κοννέκτικατ, ο Mallett έχει την εμπιστοσύνη του προϊσταμένου του, William Stwalley, προέδρου του τμήματος φυσικής του πανεπιστημίου. "Οι ιδέες του βεβαίως έχουν αξία. Σκέφτομαι ότι μερικές από τις ιδέες του είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και αποτελούν εφαρμογές της γενικής σχετικότητας". Το σχέδιο του Mallett δεν απαιτεί κάποιο είδος ελκήθρου, το μέσο μεταφοράς στο βιβλίο του H.G. Wells ''The Time Machine" ή να αγγίζει τα 88 μίλια ανά ώρα σε ένα ιπτάμενο DeLorean όπως στην ταινία ''Back to the Future". Η χρονομηχανή του χρησιμοποιεί μονάχα ένα φωτεινό δακτύλιο.

Σύμφωνα με τη θεωρία της βαρύτητας του Einstein, κάθετι που έχει μάζα ή ενέργεια παραμορφώνει το διάστημα και τον χρόνο γύρω από αυτό, όπως μια μπάλλα μπόουλινγκ που πέφει πάνω σε ένα τραμπολίνο. Ακτίνες λέιζερ που κινούνται με τον κατάλληλο τρόπο, επιβραδυνόμενες και μετέπειτα επιταχυνόμενες, μπορούν να χτυπήσουν στόχους και να προκαλέσουν ανάλογη παραμόρφωση δίνοντας θεωρητικά τη δυνατότητα μεταφοράς κάποιου διαμέσου του χρόνου, υποστηρίζει ο Mallett. Ο τελευταίος και οι συνεργάτες από το Κοννέκτικατ σχεδιάζουν να κατασκευάσουν μία συσκευή για να διαπιστώσουν εάν είναι δυνατόν να μεταφέρουν ένα υποατομικό σωματίδιο, πιθανώς ένα νετρόνιο, μέσα στο χρόνο. Η ενέργεια από μια περιστρεφόμενη ακτίνα λέιζερ, θα παραμορφώσει το χώρο στο εσωτερικό ενός φωτεινού δακτυλίου, έτσι ώστε η βαρύτητα αναγκάζει το νετρόνιο να περιστραφεί πλαγίως. Με ακόμη περισσότερη ενέργεια, ο Mallett θεωρεί ότι είναι δυνατόν να εμφανιστεί ένα δεύτερο νετρόνιο. Το δεύτερο μόριο θα είναι το πρώτο που έρχεται από το μέλλον.

Ο Mallett αντιλαμβάνεται ότι η μεταφορά ενός ανθρώπου μέσα στο χρόνο ίσως απαιτεί περισσότερη ενέργεια αλλά ονομάζει αυτή τη δυσκολία ως "πρόβλημα εφαρμοσμένης μηχανικής". Εάν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί το φως για να σταλεί ένα νετρόνιο πίσω ή εμπρός στο χρόνο, μία διαδικασία που δεν απαιτεί τόσο πολύ ενέργεια όσο η μεταφορά ανθρώπου, ο Mallett θεωρεί ότι δεν θα είναι αδύνατον να κατορθώσουν οι μηχανικοί να στείλουν έναν άνθρωπο.

Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της καριέρας του, ο Mallett κρατούσε μυστικό ότι η επιθυμία του για την πραγματοποίηση χρονοταξιδίων, ήταν η αιτία που τον ώθησε να γίνει φυσικός. Και μόνο πριν από λίγα χρόνια άρχισε να δημιουργεί την ιδέα κατασκευής κάποιας χρονομηχανής. Και τι θα συμβεί εάν προκύψουν κάποια παράδοξα; όπως κάποιοι χρονοταξιδιώτες που θα επιλέξουν να σκοτώσουν τους γονείς τους ώστε ποτέ να μην γεννηθούν; Ο Mallett εξηγεί ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν γιατί οι ταξιδιώτες θα ζουν σε ένα "παράλληλο σύμπαν". Και τι θα γίνει με την ηθική της ιστορίας που θα μεταβάλλεται; "Θα υπάρχουν νόμοι που θα ελέγχουν τα χρονοταξίδια", σημειώνει. " Οποιαδήποτε τεχνολογία έχει και την κακή της πλευρά. Αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει τρόπος να την σταματήσουμε. Σαν είδη έχουμε αγγίξει και μελετήσει πολλά πράγματα. Από τότε που ζούσαμε σε σπηλιές. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε για να επιτύχουμε μία καλύτερη πραγματικότητα. Σκέφτομαι πως μόνο θαρραλέα μπορούμε να πορευτούμε".

http://apolitistosteki.blogspot.com/

LQGΜέλος
23/02/2010, 19:03:26
Πολύ ενδιαφέρον... Έχουν αρχίσει προσπάθειες?

Δε μπορεί κανένας να πει πως τα τξίδια στο χρόνο είναι αδύνατα... Μάλιστα έχω βρει στο διαδίκτυο μια συνταγή για τη δημιουργία μιας χρονομηχανής-διαπερατής σκουληκότρυπας:

1. Πληθωρισμός μιας κβαντικής σκουληκότρυπας
2. Εισχωρούμε στην σκουληκότρυπα αρκετή εξωτική ύλη για να την σταθεροποιήσουμε
3. Δίνουμε φορτίο στο ένα στόμιο της σκουληκότρυπας ώστε να μπορεί να μετακινηθεί
4. Φορτώνουμε το ένα στόμιο πάνω σε έναν πύραυλο και δημιουργούμε μια χρονική διαφορά (με το να ταξιδέψουμε με ταχύτητα παραπλήσια του φωτός), ενώ παράλληλα δημιουργούμε μια χωρική διαφορά

Όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται παρά ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας από την άποψη πως ο άνθρωπος αδυνατεί π.χ. να διαστάλει πληθωριστικά μια κβαντική σκουληκότρυπα ή να κινηθεί με ταχύτητα παραπλήσια του φωτός, ενώ τα ποσά εξωτικής ύλης για τη σταθεροποίηση της σκουληκότρυπας ώστε να χωράει έναν άνθρωπο φτάνουν την τάξη της μάζας του Δία. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατον...

"Could it be my imagination, the mirror of my fantasy? - A fear-induced hallucination - Or is there no way back from the halo of darkness?"

LQGΜέλος
26/02/2010, 19:54:10
Καλά ρε παίδες... γιατί μιλάμε για ταξίδι στο χρόνο όταν εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε περί τίνος πρόκειται ο χρόνος? (απλά το γενικεύω το θέμα μήπως και επέλθει κανένα ενδιαφέρον) Συμβολίζουμε τη ροή του χρόνου με μια γραμμή πάνω στην οποία τοποθετούμε το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον. Το παρελθόν είναι κάτι που έχει περάσει, βρίσκεται προ του παρόντος και θεωρούμε πως έχει εξαφανισθεί από την αντίληψή μας, δηλαδή δε μπορούμε να ξαναζήσουμε τις παρελθοντικές στιγμές, αλλά μπορούμε να τις θυμηθούμε. Το μέλλον είναι για εμάς ένα άγνωστο και έτσι θεωρούμε πως δεν υπάρχει. Όσο για το παρόν, είναι ένα σημείο πάνω στη γραμμή του χρόνου με μηδενικό πάχος (και συνεπώς μηδενική διάρκεια) που μεταβάλλεται συνεχώς. Απ'όλα αυτά καταλήγουμε στο ότι δεν υπάρχει χρόνος με την έννοια με την οποία τον χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Εντάξει, οι πραγματικές ιδιότητες του χρόνου δόθηκαν από τη θεωρία της Σχετικότητας, αλλά δεν αποτελούν θέμα μας (ακόμα).

Αλλά ας αφήσουμε τα προηγούμενα και ας πάρουμε το χρόνο με το παρελθόν, παρόν και μέλλον ως υπαρξιακά. Ζούμε στο παρόν και κινούμαστε ασταμάτητα προς μέλλον... Αλλά το μέλλον συνεχώς γίνεται το παρόν μας και έπειτα το παρελθόν. Το μόνο ανεξάρτητο είναι το μέλλον. Το παρελθόν εξαρτάται από το παρόν και το παρόν από το μέλλον. Το μέλλον όμως δεν εξαρτάται από κανένα χρονικό πλαίσιο και γι'αυτό μπορεί να πάρει πάμπολλες τροπές. Εδώ συνδέεται το "είναι το μέλλον μας προκαθορισμένο?" Αν θεωρήσουμε τα ταξίδια του χρόνου (ή τουλάχιστον τα ταξίδια στο μέλλον) όπως τα ξέρουμε δυνατά και χωρίς κάποιους περιορισμούς, τότε πρέπει να πούμε πως το μέλλον είναι όντως προκαθορισμένο παραβιάζοντας την ελεύθερη βούληση. Γι'αυτό λοιπόν πρέπει το Σύμπαν να έχει κάποιους υπερσημαντικούς περιουρισμούς. Όπως π.χ. τα ταξίδια στο μέλλον ή παρελθόν όπως τα αντιλαμβανόμαστε να είναι τα ταξίδια στο παρόν ενός παράλληλου σύμπαντος.

Δεν βρήκα κάποιο άλλο topic στο οποίο αναλύεται ο χρόνος... Αν υπάρχει και μου ξέφυγε, παρακαλώ ενημερώστε με

"Could it be my imagination, the mirror of my fantasy? - A fear-induced hallucination - Or is there no way back from the halo of darkness?"

kyriakosxΝέο Μέλος
01/12/2010, 14:18:32
Δε ξέρω αν κάποιος πλέον ασχολείται με το εν λόγω θέμα, η αλήθεια πάντως είναι πως την ιστορία την έμαθα μόλις χθες (30/11/2010) και ομολογώ πως με ταλαιπώρησε αρκετά. Ψάχνοντας λοιπόν τυχόν πληροφορίες στην προσπάθειά μου να λύσω το γρίφο (θεωρώντας όλη την ιστορία αληθινή) βρέθηκα στο forum και διάβασα πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις.Σύμφωνα με το χρήστη kondoras η ισοτρία είναι ψεύτικη και μας δίνει και τη διεύθυνση για να το αποδείξει.
Προσωπικά πλεόν έχω πεισθεί ότι η ιστορία είναι φανταστική και σας παραθέτω ένα στοιχείο, το οποίο δεν έχει αναφερθεί απο κάποιον. Ο ήρωας, λοιπόν, της ιστορίας, αναφέρει ότι δεν είχε ποτέ οικονομικό πρόβλημα και άφησε να εννοηθεί ότι γνώριζε πιθανόν κάποια αποτελέσματα που έχουν να κάνουν με τον τζόγο.
Κάτι τέτοιο το θεωρώ αδύνατο για τον εξής λόγο: Ασ υποθέσουμε ότι κάποια ημέρα,τελείως υποθετικά ας πούμε 17/8, γίνεται η κλήρωση για το τζόκερ. Ο ήρωας μας,μαθαίνει τα νούμερα και τα κρατάει.Την επόμενη μέρα του, δηλαδή στις 16/8, πάει και καταθετει το δελτίο με τα τυχερά νούμερα!
Η επόμενη μέρα του όμως, είναι η 15/8 και όχι η 17/8, δηλαδή και η ημέρα της κλήρωσης. Άρα, το πιθανότερο θα ήταν να έπαιζε τα σωστά νούμερα, αλλά ο νικητής του συγκεκριμένου δελτίου να μην εμφανιζόταν ποτέ!!!
Σωστά;

01/12/2010, 15:04:55
Η προσωπική μου άποψη ως Φυσικός είναι πως ένα τέτοιο ταξίδι είναι ανέφικτο. Επειδή με έχει απασχολήσει το θέμα - από τότε δηλ. που ήμουν φοιτητής και οι παραφιλολογία έδινε και έπαιρνε στα πηγαδάκια / είναι αρκετά ελκυστικό - έχω την γνώμη πως είναι ανέφικτο. Ο χρόνος δεν είναι φυσικό μέγεθος. Υπάρχει μόνο στα μαθηματικά. Στην φύση, δεν υπάρχει. Συνεπώς, δεν μπορούμε να κινηθούμε ούτε μπρος, ούτε πίσω σε έναν χώρο που δεν υπάρχει.

01/12/2010, 15:32:20
Κάπου είχα διαβάσει zip οτι ο μόνος (θεωρητικός βέβαια) τρόπος προσέγγισης είναι μέσω της θεωρίας των Κβάντα (Κβαντική θεωρία-μηχανική)
Ένας φυσικός του University of Maryland (ονόματι Christopher Monroe) πέτυχε να «διαπλέξει» διαφορετικά άτομα, που απέχουν ένα μέτρο το ένα από το άλλο.
Βάση της παραπάνω θεωρίας που υποστηρίζει πάνω κάτω οτι, ένα άτομο που βρίσκεται σε ένα σημείο μπορεί να δεχτεί και να ενσωματώσει τις ιδιότητες ενός ατόμου που βρίσκεται αλλού. Δυο ηλεκτρόνια αρχίζουν και δονούνται από κοινού, αν βρίσκονται σε κοντινά σημεία. Αν τα διαχωρίσεις με μια τεράστια απόσταση, όπως έναν γαλαξία, και αρχίσεις να δονείς το ένα, τότε (άγνωστο πως) και το άλλο ηλεκτρόνιο στην άλλη άκρη του γαλαξία γνωρίζει πως ο «φίλος» του δονείται.

Το σκεπτικό του Monroe είναι πως ένα από τα δυο θα μπορέσει να κληρονομήσει όλες τις ιδιότητες του άλλου και να γίνει εκείνο! Με τη ταχύτητα του φωτός ή ακόμη γρηγορότερα.
Μπορεί όμως κάτι τέτοιο να γίνει και με ανθρώπους;
Όπως λέει ο Monroe: «Θα πρέπει πρώτα να καταστραφείς για να μπορέσεις να τηλεμεταφέρεις το σώμα σου.
Οπότε, αν καταστραφείς και τηλεμεταφερθείς (στο χώρο ή το χρόνο) ο αρχικός εαυτός σου θα έχει ήδη εξαφανιστεί δια παντός…

"Σωστά" μου ακούγονται , αν και η σχέση μου με τη Φυσική (και πόσο μάλλον με την κβαντική)είναι εντελώς στο επίπεδο "μυθιστορηματικής ανάγνωσης" ... η γνώμη σου ?

01/12/2010, 16:42:32
quote:
AitheroVamon

Βάση της παραπάνω θεωρίας* που υποστηρίζει πάνω κάτω οτι, ένα άτομο που βρίσκεται σε ένα σημείο μπορεί να δεχτεί και να ενσωματώσει τις ιδιότητες ενός ατόμου που βρίσκεται αλλού. Δυο ηλεκτρόνια αρχίζουν και δονούνται από κοινού, αν βρίσκονται σε κοντινά σημεία. Αν τα διαχωρίσεις με μια τεράστια απόσταση, όπως έναν γαλαξία, και αρχίσεις να δονείς το ένα, τότε (άγνωστο πως) και το άλλο ηλεκτρόνιο στην άλλη άκρη του γαλαξία γνωρίζει πως ο «φίλος» του δονείται.

Το σκεπτικό του Monroe είναι πως ένα από τα δυο θα μπορέσει να κληρονομήσει όλες τις ιδιότητες του άλλου και να γίνει εκείνο! Με τη ταχύτητα του φωτός ή ακόμη γρηγορότερα.
Μπορεί όμως κάτι τέτοιο να γίνει και με ανθρώπους;
Όπως λέει ο Monroe: «Θα πρέπει πρώτα να καταστραφείς για να μπορέσεις να τηλεμεταφέρεις το σώμα σου.
Οπότε, αν καταστραφείς και τηλεμεταφερθείς (στο χώρο ή το χρόνο) ο αρχικός εαυτός σου θα έχει ήδη εξαφανιστεί δια παντός…

"Σωστά" μου ακούγονται , αν και η σχέση μου με τη Φυσική (και πόσο μάλλον με την κβαντική)είναι εντελώς στο επίπεδο "μυθιστορηματικής ανάγνωσης" ... η γνώμη σου ?

Ποια είναι η μαγική λέξη ; "Θεωρία". Ναι, σαν θεωρία καλή ακούγεται. Τηλεμεταφορά είναι αυτό. Η κβαντομηχανική είναι μανούλα στο να γεννάει τέτοιες θεωρίες. Αλλά δεν παύει να είναι θεωρίες και όλα αυτά να συμβαίνουν σε θεωρητικό επίπεδο.

Κοίτα να δεις, όλα αυτές οι θεωρίες ξεκινούν από μία παρατήρηση που έκανε ένας επιστήμονας μετά από ένα πείραμα που έγινε για μία εργασία κτλ, κτλ. Δηλ. έχουμε στα χέρια μας ενδείξεις. Από αυτές τις ενδείξεις, μελετώντας τα γεγονότα, αφήνουμε το επίπεδο της παρατήρησης και πάμε σε ένα επίπεδο θεωρητικό. Στη θεωρία μπορούν όλα να συμβούν.

Αλλά ακόμη κι αν υποθέσουμε πως όλα αυτά μπορούν να συμβούν στην πράξη, γεννιούνται τεράστια ερωτήματα. Π.χ γι' αυτό που αναφέρεις, για την τηλεμεταφορά δηλ. Πες ότι καταφέρνουμε και το πετυχαίνουμε αυτό, δηλ. έχουμε την Μηχανική για να το κάνουμε. Ο άνθρωπος που έχει τηλεμεταφερθεί, θα είναι ο ίδιος άνθρωπος ; Με το ίδιο μυαλό, με τις ίδιες αναμνήσεις, με τα ίδια συναισθήματα ; Θα πρέπει να πειραματισθούμε για να αποφανθούμε γι' αυτό. Ε, φαντάζεσαι πόσα πειράματα πρέπει να γίνουν με ανθρώπους μέχρις ότου εσύ και εγώ να μπαίνουμε σε μια τέτοια κατασκευή και να μεταφερόμαστε όπου γουστάρουμε σε χρόνο dt με ασφάλεια ;

01/12/2010, 18:31:32
quote:

Όμως ο Alan Guth, καθηγητής φυσικής στο MIT που έχει μελετήσει τη θεωρία των χρονομηχανών, λέει ότι δεν είναι βέβαιος εάν ακόμα και θεωρητικά είναι δυνατόν να ταξιδέψει κάποιος μέσα στο χρόνο. Πολύ περισσότερο, τα χρονοταξίδια να γίνουν και πραγματικότητα: "Σίγουρα όμως όχι κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων". Ένας άλλος φυσικός, ο Stanley Deser, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Brandeis, που πρόσφατα εξέδωσε μία εργασία με τίτλο "Time travel?" λέει ότι το πρόβλημα δεν είναι η φυσική αλλά η δυνατότητα να γίνει το χρονοταξίδι. "Είναι σαν να προσπαθούμε να συσσωρεύσουμε όλη την ύλη του σύμπαντος σε μία πολύ μικρή περιοχή" κι εύχεται στον Mallett, "Καλή τύχη".

Κι εγώ το ίδιο θα του ευχόμουν. Καλή τύχη.