- όλα τα τραγούδια ελεύθερα!!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
http://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA
Και να πάμε τώρα σε ένα άλλο κομμάτι...
http://www.youtube.com/watch?v=MKk1u5RMTn4
Πολύ ωραία φωνή και μελωδία...Οι poets of the fall μου αρέσουν πολύ..
Πάμε σε κάτι διαφορετικό…!!!
Για να σπάσουν τα άλατα από τον αυχένα…![]()
![]()
Και σε κάτι πιο ήρεμο μετά από τους Cult of Luna…![]()
Lacrimas Profundere - And God's Ocean

Και το συγκλονιστικό Sleepless των ANATHEMA,ένα τραγούδι για τις επιπτώσεις του πολέμου....αριστούργημα !!!
quote:
Το Νίκο Ξυλούρη. Αυτός μάλιστα
εγω που δεν ειμαι Κρητικος, ο Ξυλουρης ομως ειναι θαυμασιος... Τρελαινομαι πολυ να τον ακουω!
η Φωνη της Ελλαδας επρεπε να πουνε

quote:
kapodistria μουσική έκτος από αυτά που αναφέρεις είναι και συναίσθημα και όσο ποιο «πραγματικός» είναι ο καλλιτέχνης τόσο μεγαλύτερο είναι το συναίσθημα που μπορεί να σου μεταφέρει και να σε ταξιδέψει, ένας τέτοιος καλλιτέχνης είναι και ο Ψαραντώνης που με την τραχιά φωνή του και μουσική του, άλλα και ακόμα βλέποντας τον, μπορεί να "παίξει" πανεύκολα με τα συναισθήματα σου…
Όπως και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αναφερθεί για αυτόν από ονόματα όπως Nick Cave, ακόμα στις εκδηλώσεις όπου καλέστηκε για τα 20 χρόνια του World Music Institute, στο Tawn Hall του Manxatan στη Νέα Υόρκη χαρακτηρίστηκε ως Έλληνας Jimi Hendrix και φυσικά δεν χρειάζεται να πω για το έχει αναφερθεί από το ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα για αυτόν τον καλλιτέχνη.-Το 1982 προσκαλείται στο WDR Folkfestival, στην Κολωνία της Γερμανίας, όπου του δίδεται το 1ο βραβείο από διεθνή επιτροπή ειδικών.
-Το 1985 εκπροσωπεί την Ευρώπη στο Journee des cinq Continents (Συνάντηση των πέντε Ηπείρων) που γίνεται στη Ζυρίχη και στο Άμστερνταμ.
-To 2005 προσκαλείται και μετέχει στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του World Music Institute, στο Tawn Hall του Manxatan στη Νέα Υόρκη.
-To 2007 προσκαλείται και λαμβάνει μέρος στο All Tomorrow’s Parties που γίνεται στο Minehead της Αγγλίας.
-Το 2009 προσκαλείται για δεύτερη φορά στο All Tomorrow’s Parties που γίνεται στο Sydney και στη Mελβούρνη της Αυστραλίας και το επιμελούνται οι Nick Kave & Τhe Bad Seeds μαζί με τους Dirty ThreeΒέβαια καταλαβαίνω πως αυτό που δημιουργεί η μουσική μέσα μας (συναισθήματα) είναι υποκειμενικό για τον καθένα μας, οπότε έχεις δίκιο από την πλευρά σου…
![]()
Υ/Γ: δεν είμαι κρητικός…
Μια μικρή συνέντευξη του Ψαραντώνη…Η μουσική είναι ένα άπειρο.
Και ένα άλλο αγαπημένο τραγούδι, ξένο αυτή την φορά… Anathema - Angelica (A Moment In Time)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ elo,
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΤΟ "ΡΗΜΑΔΙ",
ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ,
ΚΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!
ΤΙ???
ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!
ΚΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ...
ΤΟ "ΩΡΑΙΟΝ ΤΕ ΚΑΛΟΝ" ΤΩΝ
ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ...
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΙΣ "ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ"
ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΣ"
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙΣ,
ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,
ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ,
ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ,
"ΕΙΔΙΚΟΙ", ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
ΤΑ "ΓΚΑΡΤΖΟΥΦ", ΩΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ !!!
ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ
ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ,
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ,ΑΠΟΛΥΤΟ...
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
Εγώ που είμαι Κρητικός(το Κ με κεφαλαίο σε παρακαλώ ελό), δεν τον πάω τον Ψαραντώνη...Γούστα είναι αυτά.. Κανένας λόγος για τον Αρχάγγελο τον αδελφό του βέβαια... Το Νίκο Ξυλούρη. Αυτός μάλισταhttp://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA
Και να πάμε τώρα σε ένα άλλο κομμάτι...http://www.youtube.com/watch?v=MKk1u5RMTn4
Πολύ ωραία φωνή και μελωδία...Οι poets of the fall μου αρέσουν πολύ..
ΑΓΑΠΗΤΕ IndustrialAngel,
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΙ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ,
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ
ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ
ΚΑΝΟΝΑ. ΟΤΙ Ο
ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ
ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΣ ΑΕΙ,
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ
ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ,
ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ!!!
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ,
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ,
ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!
ΣΤΕΝΑΧΩΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ,
(ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΕ ...ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑ)
ΘΑ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,
ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
...ΓΟΥΣΤΑ...
http://www.youtube.com/watch?v=gELhNbDcLE0
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ...

http://www.youtube.com/watch?v=DWaB4PXCwFU
και ένα συλλεκτικό από rammstein, δεν το ξέρει πολύς κόσμος γιατί είναι από b-side ή από single, δεν έχει μπει σε άλμπουμ
http://www.youtube.com/watch?v=kncBZfzVDIM
και για αντίθεση οι ΙΔΙΟΙ άνθρωποι που γράψανε το από πάνω κομμάτι γράψανε και το από κάτω
http://www.youtube.com/watch?v=aOm4JgZn7Sw
Δεν είναι τρελό;
ΤΟΝ ΠΟΙΟ "ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑ",
ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ elo...
ΑΛΛΑ,ΕΙΠΑΜΕ
Ο ΚΑΘΕΙΣ,ΟΠΩΣ
ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ
...ΜΟΥΣΙΚΗ!!!![]()
Αναφέρεσαι για την αρμόνια, και μάλιστα την αρμονία των αρχαίων προγόνων μας.
Για αυτό το συναίσθημα αναφέρομαι και εγώ, για αυτήν την αρμονία που γεννιέται μέσα από την φύση, μέσα από τον άνεμο, μέσα από το τραγούδι των πουλιών, μέσα από το σύμπαν, αυτή που ο ρυθμός της (εναλλαγές) μια σε ανεβάζει στον ουρανό και μια σε ρίχνει στα τάρταρα, αυτή η αρμονία δεν έχει καμιά σχέση με την αρμονία που μαθαίνουν μέσα στα ωδεία..!!!
Όπως αναφέρει και ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης στις λιγοστές συνεντεύξεις του…!!
Σκέφτεσαι κάτι την ώρα που παίζεις;
Πώς δε σκέφτομαι!
Είδαμε ότι κλείνεις τα μάτια.
Ναι, έχω τα τοπία μου. Πάω σε τοπία που μ' αρέσουνε για να γίνει ωραία η μουσική. Πώς να σας το πω ρε παιδιά; Εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε τίποτα, η φύση τα έχει όλα. Αυτή είναι ο Θεός. Αυτή σε γεννάει, σε τρώει, σε τιμωρεί. Αυτή μας δίνει και τη μουσική. Εγώ στέκομαι απέναντι απ' τον Ψηλορείτη με τις ώρες. Κι έχω βγάλει αυτό που λέει: «Στου Ψηλορείτη την κορφή/ το χιόνι δεν τελειώνει/ μέχρι να λιώσει το παλιό/ καινούριο το πλακώνει». Τον κοίταζα κι αυτός μου' λεγε τη μουσική.
Η φύση έχει αρμονία και ρυθμό. Όταν δεν υπάρχει ρυθμός, δεν υπάρχει και ζωή. Αυτή η αρμονία είναι που στολίζει το Σύμπαν.
Όπως επίσης μην συγκρίνεις την «αρμονία» των σύγχρονων τραγουδιών με τα κρητικά τραγούδια (παράδοση /ριζίτικα/ Κουρήτες)…
“Η ρυθμική αγωγή ρυθμική των “Ριζίτικων Τραγουδιών” ξεφεύγει σχεδόν πάντοτε από τα σημερινά τονικά μέτρα της ποίησης. Ακολουθεί την παράδοση του αρχαίου μέλους και πάνω σ’ αυτήν έχει προσαρμοσθεί ο μουσικός ρυθμός του στίχου. Για το λόγο αυτό, τα τραγούδια αυτά παρουσιάζουν ανάκατα όλα τα στοιχεία της ρυθμικής μελοποιίας, που κρατήθηκαν από τη μακροχρόνια παράδοση. Εδώ ακριβώς έγκειται η αιτία της ασαφούς και ομιχλώδους ατμόσφαιρας της ρυθμικής αγωγής του, όπως διατείνεται ο μουσικοκριτικός κ. Σ. Χαριτάκης. “Η σύγχρονη ποίηση του Ριζίτικου Τραγουδιού και μετά τη γλωσσική διαμόρφωση πάνω στα σύγχρονα λεκτικά μέτρα, ακολούθησε τους παμπάλαιους σκοπούς που κινούνται στα όρια των αρχαίων παραδόσεων και μουσικών εκφράσεων. η ποίηση δηλαδή των τραγουδιών αυτών έγινε φορέας των αρχαίων μουσικών τόνων, χωρίς να υπάρχει οργανική επαφή μεταξύ του σημερινού ποιητικού έργου και του αρχαϊκού μέλους”.
Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ακολουθεί ακριβώς αυτήν την παράδοση.
Πρόσεξε σε αυτό το λινκ, από το Ηρώδειο που έπαιξε πριν ένα μήνα (δεν χωρούσε καρφίτσα από τον πολύ κόσμο μέσα) την αρμονία, την δύναμη που βγάζει μέσα από τα τραγούδια του και την παρουσία του, και πως την διοχετεύει με στο πλήθος…
Ψαραντώνης - Πετροπέρδικα Ηρώδειο
Ρε λέτε να είμαι κολλημένος με τον Ψαραντώνη και να μην το έχω καταλάβει.. ![]()
![]()
![]()

quote:
“Η ρυθμική αγωγή ρυθμική των “Ριζίτικων Τραγουδιών” ξεφεύγει σχεδόν πάντοτε από τα σημερινά τονικά μέτρα της ποίησης. Ακολουθεί την παράδοση του αρχαίου μέλους και πάνω σ’ αυτήν έχει προσαρμοσθεί ο μουσικός ρυθμός του στίχου. Για το λόγο αυτό, τα τραγούδια αυτά παρουσιάζουν ανάκατα όλα τα στοιχεία της ρυθμικής μελοποιίας, που κρατήθηκαν από τη μακροχρόνια παράδοση. Εδώ ακριβώς έγκειται η αιτία της ασαφούς και ομιχλώδους ατμόσφαιρας της ρυθμικής αγωγής του, όπως διατείνεται ο μουσικοκριτικός κ. Σ. Χαριτάκης. “Η σύγχρονη ποίηση του Ριζίτικου Τραγουδιού και μετά τη γλωσσική διαμόρφωση πάνω στα σύγχρονα λεκτικά μέτρα, ακολούθησε τους παμπάλαιους σκοπούς που κινούνται στα όρια των αρχαίων παραδόσεων και μουσικών εκφράσεων. η ποίηση δηλαδή των τραγουδιών αυτών έγινε φορέας των αρχαίων μουσικών τόνων, χωρίς να υπάρχει οργανική επαφή μεταξύ του σημερινού ποιητικού έργου και του αρχαϊκού μέλους”.
ΑΓΑΠΗΤΕ elo,
ΝΑΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ "ΡΙΖΙΤΙΚΩΝ"
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΤΟΓΟΝΟ,
ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ
ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΛΟΙΩΤΟ ΣΤΟΝ
ΧΡΟΝΟ, ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ,ΚΑΙ
ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ,ΠΩΣ
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ,(ΔΗΛ. Η ΜΟΥΣΙΚΗ),ΑΛΛΑ
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ,ΑΡΧΕΓΟΝΟΙ.
ΙΣΩΣ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ,
ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ
ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΗ...
ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ,ΔΕΝ
ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ,
ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙ' ΑΥΤΟ!!!
ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΩ Ή ΟΧΙ...
quote:
Για αυτό το συναίσθημα αναφέρομαι και εγώ, για αυτήν την αρμονία που γεννιέται μέσα από την φύση, μέσα από τον άνεμο, μέσα από το τραγούδι των πουλιών, μέσα από το σύμπαν, αυτή που ο ρυθμός της (εναλλαγές) μια σε ανεβάζει στον ουρανό και μια σε ρίχνει στα τάρταρα, αυτή η αρμονία δεν έχει καμιά σχέση με την αρμονία που μαθαίνουν μέσα στα ωδεία..!!!
ΝΑΙ,ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ,
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ
ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ
ΤΟΝ ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ!!! 
ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΣΑΦΩΣ
ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΡΜΟΝΙΑ,
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ...
ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ,
ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ (ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ)
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ...