- Λέξεις και Έννοιες. Το πρώτο βήμα. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Τι είναι χώρος;
Τι είναι ενέργεια;
Τι είναι ύλη;..Εύχομαι καλούς ορισμούς
Μη βιάζεσαι βρε ...
Με ποια προδιάθεση ; ![]()
quote:εγώ δε θέλω να ορίσω τίποτα και κανέναν,στον ζιπ και στον καλατσακρα να τα πείς αυτά!
Τι είναι χώρος;
Τι είναι ενέργεια;
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
quote:
Κοίτα,κάποτε είχα τον εξής διάλογο με τον ενορατικό φίλο μου:
-Κοίτα ρε φίλε κάτι άτομα,πόσο άρρωστα είναι και πόσο νορμαλ φέρονται(εδώ μπορεί να είπε φαίνονται,δε θυμάμαι και καλά πάνε 25χρονάκια απο τότε)
-δηλαδή; του λέω
-είσαι διχασμένη προσωπικότητα,μου λέει
- οχι, του απαντάω,είμαι πολυσχιζοειδής προσωπικότητα
- δηλαδή;
- έχω παραπάνω απο δύο προσωπικότητες
- Ναι ναι,μου κάνει όλο χαρά,αυτός είσαι😁😁😁http://www.papapan.gr/issues/11-scizoid-personalities
Όλοι μας είμαστε έτσι ... μη το γελάς ... ![]()
quote:
Osmosisεγώ δε θέλω να ορίσω τίποτα και κανέναν,στον ζιπ και στον καλατσακρα να τα πείς αυτά!
Γιατί το ανέβασες τότε αυτό το θέμα ρε ... φίδι ;;;
Κοίτα, άμα θες να πούμε καμιά κουβέντα και να ανταλλάξουμε πέντε - δέκα πράγματα, ok. Άμα θες να πούμε καμιά μαλακία, πάλι ok. Αλλά, με τον KALACHAKRA, ξέχνα το, δεν πρόκειτε να σου δώσω αυτήν την χαρά. Ούτε σε σένα. Ούτε σε 'κείνον [ αν το νομίζει δηλ. αυτό ] Και να σου πω γιατί ; Γιατί απλώς δεν γουστάρω.
Edited by - z_i_p on 09/11/2015 13:01:12
quote:ρωτήσανε κάποτε τον πιο έξυπνο άνθρωπο (οξυδαρκή θα έλεγα εγώ) τι είναι αυτό που τον ενοχλεί περρισότερο απο όλα.
Τις έννοιες της αδιαιρετότητας
Το ΑΤΟΜΟ,απάντησε,αυτό δηλαδή που δεν χαλιέται για τίποτα και για κανέναν!
Περιμένοντας τον καλατσάκρα!
quote:
OsmosisΤο ΑΤΟΜΟ,απάντησε,αυτό δηλαδή που δεν χαλιέται για τίποτα και για κανέναν!
Και πολύ σωστά απάντησε.
Η αδιαιρετότητα χαλιέται μονάχα αν την καταστρέψεις. [ έτσι όπως το εννοεί δηλ. ένας χημικός, βλ. παραπάνω ... ]
Edited by - z_i_p on 09/11/2015 13:19:42
Αυτό σημαίνει επίσης οτι πολλοί όροι (εφόσον βασίζονται σε φαινόμενα του χώρου) επιδέχονται και μαθηματικής ερμηνείας ή απεικόνισης.
Είμαι βέβαιος για αυτή μου τη θεωρία; Όχι.
Αλλά είμαι αρκετά βέβαιος οτι ισχύει τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις.
Ας πάρουμε ένα εύκολο παράδειγμα
Το φαινόμενο της συν-χώρεσης.
Το ίδιο το φαινόμενο της συγχώρεσης είναι ένα σύνθετο φαινόμενο, γιατί η λέξη αυτή συνεπάγεται πολλά άλλα φαινόμενα:
Ο Α έκανε κάτι κακό στον Β, ο Β έπαθε ζημιά απ' τον Α, ο Α και ο Β ήταν μέλη του ίδιου "χώρου" ή του ίδιου συνόλου, αλλά τώρα αυτό τίθεται υπο αμφισβήτηση κοκ..
Όλο αυτό το σύνθετο φαινόμενο (της συγχώρεσης) καταλήγει σε μια πολύ απλή ερμηνεία: Ποιος θα κοιμηθεί σήμερα μέσα στη σπηλιά;
Αν δημιουργηθεί χώρος για τον Α, αυτό συνεπάγεται οτι ο Β συν-χώρεσε τον Α, δηλαδή του βρήκε χώρο και έτσι ο Α εξασφάλισε την επιβίωσή του, αφού βρεθηκε "χώρος" για αυτόν στην ομάδα.
Θα μου πειτε τώρα, ναι, ωραία τα λες Πύρινε αλλά πώς μπορεί να ερμηνευτεί ως ένα φαινόμενο χώρου (ή ως μαθηματικό φαινόμενο;) μια λέξη όπως π.χ. η αγάπη;
Εύκολα. Απλά πρέπει να κατανοήσουμε τη φύση της αγάπης.
Για να το κάνουμε αυτό παίρνουμε ορισμένα από τα παραδείγματα που θεωρούνται χαρακτηριστικά σε ο,τι αφορά την αγάπη:
Η μητέρα που αγαπάει το παιδί της
Η κοπέλα που αγαπάει το αγόρι της
Ο Άγιος που αγαπάει όλον τον κόσμο
Ο ασκητής που αγαπάει τον Θεό
Τι κοινό έχουν όλα αυτά τα παραδείγματα; Ας το εξετάσουμε.
-Το παιδί, υπήρξε κάποτε ένα σώμα με τη μητέρα του.
-Η κοπέλα θέλει να γίνει ένα σώμα με το αγόρι της.
-Ο Άγιος θωρεί όλον κόσμο ως μέρος του εαυτού του.
-Ο ασκήτης θέλει να γίνει ένα με τον θεό.
Τι άλλο μπορεί να είναι η Αγάπη, αν όχι η τάση ενοποίησης όλων των πραγμάτων;
Δηλαδή η επιστροφή των πολλών στο Ένα.
Να λοιπόν πώς ερμηνεύεται ως "μαθηματικό φαινόμενο" η αγάπη.
Αυτό που κυρίως μας το μαρτύρησε είναι η περίπτωση της μάνας με το παιδί, όπου κάποια εποχή καταλάμβαναν τον ίδιο "χώρο".. μέσα στον χώρο. Ήταν μία "μάζα"... μία ΟΝΤΟΤΗΤΑ.
Κατ' αντίστοιχο τρόπο μπορούν πολλοί όροι να ερμηνευτούν μαθηματικά ή ως φαινόμενα του χώρου (γιατί όπως το βλέπω, τα μαθηματικά μπορούν να υπάρξουν μόνο μέσα στην διαιρετότητα και ο χώρος πρόκειται για ένα φαινόμενο μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα άλλα).
Εντούτοις, επειδή έτσι ερμηνεύονται μια σειρά απο όροι αυτό δεν σημαίνει οτι όταν ένας όρος εντυπώνεται στον νου μας, ο νους μας τον έχει προηγουμένως "σχηματοποιήσει" με μια σειρά απο "προσθέσεις και αφαιρέσεις" στο βαθύτερο επίπεδό του, τις οποίες θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε αναλύοντας τον όρο. Αυτό απαιτεί ξεχωριστή απόδειξη - θα με ενδιέφεραν οι σκέψεις σας για αυτό.
Μερικά άλλα παραδείγματα για το τι εννοώ:
Κοπέλα: Ο άνθρωπος που δεν ανήκει στον σύνολο των ανδρών.
Άνδρας: Ο άνθρωπος που δεν ανήκει στο σύνολο των γυναικών.
Δάσκαλος: Ένα άτομο που έχει ένα Χ σύνολο απο γνώσεις, προσπαθεί να μεταφέρει στοιχεία αυτού του συνόλου σε ένα άλλο ή άλλα άτομα, ώστε να γίνουν μέρος του δικού τους συνόλου.
κοκ
Edited by - Πύρινος on 09/11/2015 13:41:36
quote:αυτός απάντησε μονολεκτικά,το άτομο,τα υπόλοιπα είναι δικά μου.quote:
OsmosisΤο ΑΤΟΜΟ,απάντησε,αυτό δηλαδή που δεν χαλιέται για τίποτα και για κανέναν!
Και πολύ σωστά απάντησε.
Η αδιαιρετότητα χαλιέται μονάχα αν την καταστρέψεις. [ έτσι όπως το εννοεί δηλ. ένας χημικός, βλ. παραπάνω ... ]
![]()
"enlighted mind sees the endless emptiness" Edited by - z_i_p on 09/11/2015 13:19:42
Εγώ πιστεύω οτι συγκρούσεις,σχάσεις,ατόμων δημιουργούν φώς και απλά θέλω να δώ ποιος είναι έτοιμος να αποδομήσει την εικόνα του,όποια και αν είναι αυτή.
Όσο γι'αυτό "[ ή μόνη σου, δεν ξέρω αν είσαι άντρας ή γυναίκα ],σου έχω απαντήσει αλλά δε με πιστεύεις,νομίζεις οτι είμαι κάποια απο το σωρό των πληγωμένων θυληκών που έχεις αφήσει στο διάβα σου.Τι σε κάνει να μπερδεύεσαι δεν ξέρω,λέω τώρα εγώ😂😂😂
quote:Τη χειρότερηquote:
Τι είναι χώρος;
Τι είναι ενέργεια;
Μη βιάζεσαι βρε ...
Με ποια προδιάθεση ;
quote:
Η θεωρία μου είναι οτι η ορολογία του ανθρώπου [ η ορολογία του ανθρώπου ;;; δηλ ;;; ] βασίζεται κυρίως σε φαινόμενα χώρου [ τι χώρου ; τρισδιάστατου ; ] δηλαδή ο άνθρωπος ερμηνεύει τα φαινόμενα έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του, τα πιο απλά των φαινομένων, και ο συνδυασμός αυτών των απλών φαινομένων που κατά κύριο λόγο (αποκλειστικά;) αποτελούν μεταβολές που συμβαίνουν μέσα στον χώρο [ ??? ], δίνουν διαφορετική σημασία ή χροιά έστω, σε κάθε λεξη η οποίο αντιπροσωπεύει ένα μεγαλύτερο φαινόμενο.Αυτό σημαίνει επίσης οτι πολλοί όροι (εφόσον βασίζονται σε φαινόμενα του χώρου) επιδέχονται και μαθηματικής ερμηνείας ή απεικόνισης. [ δηλ. κάποιοι όροι που βασίζονται σε φαινόμενα χρόνου ας πούμε, δεν επιδέχονται μαθηματικής ερμηνείας ή απεικόνισης ; ]
Πω, πω, φίλε ... ειλικρινά, δεν έχω καταλάβει Χριστό!
[ δεν το λέω για να σε προσβάλω, έτσι ; αλήθεια το λέω ! ]