- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Και αυτό , γιατί κανένας από εμάς δεν αρνήθηκε το πολιτιστικό έργο του Μ. Αλεξάνδρου , ούτε και την σημασία του για μας τους Έλληνες .
Αντίθετα μέσα στο Forum αυτοί που τον καθύβρισαν και τον αμφισβήτησαν , ήταν οι ομοϊδεάτες σου .
Όσο για το νέο βιβλίο της Ιστορίας , ποιος σου είπε ότι αποδέχομαι την απάλειψη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας από τους Τούρκους και όχι μόνο ;
Αυτά τα αποδέχεται ο Βαρθολομαίος ο οποίος πιστός στην παράδοση των πατριαρχών , σε κάθε ευκαιρία έλεγε ότι ζούσαμε τόσους αιώνες αρμονικά με τους Τούρκους .
Άλλο όμως αυτό και άλλο η απάλειψη επιτέλους των παραμυθιών περί της 25ης Μαρτίου , του «Λάβαρου της επαναστάσεως» και του «Κρυφού σχολείου» που μάθαιναν τα Ελληνόπουλα .
Οι Τούρκοι το μόνο που νοιαζόντουσαν ήταν να εισπράττουν τους φόρους τους από τους υποτελείς λαούς και όχι η μόρφωση και ο τρόπος που γινότανε . Μη ξεχνάς ότι επί τουρκοκρατίας λειτουργούσαν σχολές ανωτάτου επιπέδου , αρκεί να είχε βέβαια κανείς τα χρήματα για να σπουδάση σ’αυτές .Όσο για τα φτωχαδάκια , όλο και κάποιος εγγράμματος ή κάποιος παπάς τους μάθαινε πέντε γράμματα , εξ ου και η έκφραση «Κολυβογράμματα» αυτά όμως γινόντουσαν φανερά και στο φως της ημέρας .
Τα κρυφά σχολεία υπήρξαν σε μερικές περιοχές και αυτά , αλλά προς χρήση των κρυπτοχριστιανών . Αξιωματούχοι του κράτους οι οποίοι ήταν Έλληνες εξισλαμισμένοι , όμως δεν είχαν απαρνηθεί την χριστιανική θρησκεία και τελούσαν κρυφά τα θρησκευτικά τους καθήκοντα .
Αυτοί λοιπόν επειδή δεν μπορούσαν να στείλουν τα παιδιά τους στα χριστιανικά σχολεία τα έστελναν στα κρυφά για να μάθουν Ελληνικά και να κατηχηθούν .
Άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο .
quote:Εγώ προσωπικά Ψηλέ δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα από τα παραπάνω κοσμητικά επίθετα . Άλλωστε τι μου φταίνε οι τράγοι ;
Ούτε "τράγους" σας αποκάλεσα, ούτε "πτωματολάτρεις", ούτε "δολοφόνους", όπως αποκαλείτε εσείς τους Χριστιανούς και τους κληρικούς.
Ψηλός
Η αλήθεια είναι ότι έχω πολλές φορές αποκαλέσει διεφθαρμένο το ιερατείο στην πλειοψηφία του , όμως δε λέω καλά να είναι οι άνθρωποι καταβάλλουν κάθε τόσο φιλότιμες προσπάθειες για να με δικαιώσουν .
Αλλά ούτε και πτωματολάτρες σας έχω αποκαλέσει προσωπικά , αλλά πες μου εσύ πως θα ονόμαζες αυτούς που εκμεταλλευόμενοι την συγκυρία να μην έχει λιώσει το σκήνωμά του μακαρίτη μοναχού Βησσαρίωνα , έστησαν ολόκληρο πανηγύρι γύρω από αυτό και το εμπορεύθηκαν παντοιοτρόπως ; Και αυτούς τους αφελείς που έσπευσαν αγεληδόν να το προσκυνήσουν ;
Ούτε και δολοφόνους σας έχω αποκαλέσει προσωπικά ποτέ , γιατί σίγουρα δεν ευθύνεστε εσείς για την δολοφονία χιλιάδων Ελλήνων από τους αυτοκράτορες , και τον χριστιανικό όχλο της τότε εποχής κατόπιν προτροπής των επισκόπων .
Όμως όχι μόνο δεν αποδοκιμάσατε ποτέ τις πράξεις αυτές , όχι μόνο τις δικαιολογήσατε ή τις αποσιωπήσατε διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια , αλλά ανακηρύξατε και άγιους τους αυτουργούς και επιπλέον αναθεματίζετε με κάθε ευκαιρία τα θύματά τους .
Τώρα πως αποκαλείται αυτό ; δεν το γνωρίζω , μηχανολόγος είμαι , δεν έχω σπουδάσει νομικά . Το αφήνω λοιπόν αχαρακτήριστο , με την παράκληση να το χαρακτηρίση με τον κατάλληλο όρο κάποιος φίλος του Forum που έχει σπουδάσει νομικά .
quote:
Έχω μάθει να βλέπω τα πράγματα κατάματα και να αποδίδω τις ευθύνες όπου ανήκουν.
Ψηλός
quote:Δηλαδή εννοείς ότι μας χρωστάς ευγνωμοσύνη γι’αυτό ;
Το ότι βρίσκομαι εδώ και σας απαντώ το οφείλω σε εσάς.
Ψηλός
quote:
Sesostris
Τώρα πως αποκαλείται αυτό ; δεν το γνωρίζω , μηχανολόγος είμαι , δεν έχω σπουδάσει νομικά . Το αφήνω λοιπόν αχαρακτήριστο , με την παράκληση να το χαρακτηρίση με τον κατάλληλο όρο κάποιος φίλος του Forum που έχει σπουδάσει νομικά
Πρωτοετής δεν σου κάνει; ![]()
Ονομάζεται "απλή συνέργεια" και ορίζεται στο άρθρο 47 του ποινικού κώδικα.
Στην περίπτωση αυτή βέβαια, αν θεωρήσουμε πως τα εγκλήματα αυτά συνεχίζουν να συμβαίνουν, τότε μιλάμε για συναυτουργία και αντιμετωπίζονται διαφορετικά.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη η περίπτωση που αναφέρεις υπάγεται στη δεύτερη περίπτωση.

macedon
quote:
ΨηλόςΔεν παρουσιάζω εγώ έναν αρχαίο κόσμο ιδανικό ή το αντίθετο, ούτε έναν κόσμο αγγέλων όσων σήμερα θέλουν να λέγονται Χριστιανοί (μέσα σε αυτούς και εγώ).
Το αντίθετο, το αντίθετο....
Ψηλέ χαίρομαι που ξανάγινες χριστιανός.![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Πιάστηκες Ψηλέ από μια εκπομπή του Χαρδαβέλα , που δεν την έχω δει , σχετική φαντάζομαι με τον Μ.Αλέξανδρο και το βιβλίο της Ιστορίας , άσχετη όμως τόσο με εμάς όσο και με το θέμα μας , για να μας εξαπολύσης σύμφωνα με την πάγια και προσφιλή σου τακτική , προσωπική επίθεση .
Οι εκπομπές αυτές αναδεικνύουν, κατά κάποιο τρόπο, την κατάντια σας/μας. Είναι σχετικότατη με τα όσα συζητάμε εδώ μέσα.
Με εσάς συζητώ, άρα σε εσάς απευθύνομαι και όχι στο γείτονα που δεν καταλαβαίνει γρι ελληνικά. Αν αυτό το θεωρείς προσωπική επίθεση, ας είναι.
quote:
Και αυτό , γιατί κανένας από εμάς δεν αρνήθηκε το πολιτιστικό έργο του Μ. Αλεξάνδρου , ούτε και την σημασία του για μας τους Έλληνες .
Αντίθετα μέσα στο Forum αυτοί που τον καθύβρισαν και τον αμφισβήτησαν , ήταν οι ομοϊδεάτες σου .
Ωρέ τι λες τώρα;
Ποιοι τον καθύβρισαν;
Φαίνεται πως δεν αντέχεις την κριτική και έχεις μάθει να τα βλέπεις όλα μέσα από το μάτι της «νεοπαγανιστικής» εξιδανίκευσης της αρχαιότητας.
Ίσως, όμως, αν είχες γεννηθεί τότε και ήσουν Θηβαίος πολίτης ή σκλάβος προς αγοροπωλησία ή κάποια ανήλικη πόρνη κάποιου ναού, ίσως να έβγαζες τους παραμορφωτικύς φακούς που φοράς και θα έβλεπες τα πράγματα ως έχουν.
quote:
Όσο για το νέο βιβλίο της Ιστορίας , ποιος σου είπε ότι αποδέχομαι την απάλειψη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας από τους Τούρκους και όχι μόνο ;
Αυτά που λες είναι ψεύδη, σύμφωνα με το νέο βιβλίο, αφού στο βιβλίο γράφει πως οι τούρκοι σεβόταν σε απόλυτο βαθμό τους πληθυσμούς που κατακτούσαν και τους παρείχαν πλήρη ελευθερία. Γιατί λοιπόν ένας κατακτημένος λαός να εξεγερθεί αν δεν είχε άλλους, πονηρού σκοπούς; Φυσικά και το φταίξιμο είναι του λαού του ίδιου και όχι των τούρκων κατακτητών.
quote:
Αυτά τα αποδέχεται ο Βαρθολομαίος ο οποίος πιστός στην παράδοση των πατριαρχών , σε κάθε ευκαιρία έλεγε ότι ζούσαμε τόσους αιώνες αρμονικά με τους Τούρκους .
Ο Βαρθολομαίος, που ζει μέσα στους λύκους και καταφέρνει και αμύνεται των ελληνικών ιδεών ακόμη μέσα σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον, δεν παραδέχεται τίποτα από αυτά που του καταλογίζεις.
Άλλωστε, γιατί αντιδράς; Και να είπε κάτι τέτοιο ο Βαρθολομαίος, δε συμφωνεί με τα όσα γράφει το νέο βιβλίο της Ιστορίας; Μήπως δεν διάβασες τι γράφει;;
quote:
Άλλο όμως αυτό και άλλο η απάλειψη επιτέλους των παραμυθιών περί της 25ης Μαρτίου , του «Λάβαρου της επαναστάσεως» και του «Κρυφού σχολείου» που μάθαιναν τα Ελληνόπουλα .
Έτσι μπράβο. Κόβω-ράβω και πετάω στα σκουπίδια ότι δεν συμφέρει στα επιχειρήματά μου.
quote:
Οι Τούρκοι το μόνο που νοιαζόντουσαν ήταν να εισπράττουν τους φόρους τους από τους υποτελείς λαούς και όχι η μόρφωση και ο τρόπος που γινότανε . Μη ξεχνάς ότι επί τουρκοκρατίας λειτουργούσαν σχολές ανωτάτου επιπέδου , αρκεί να είχε βέβαια κανείς τα χρήματα για να σπουδάση σ’αυτές .Όσο για τα φτωχαδάκια , όλο και κάποιος εγγράμματος ή κάποιος παπάς τους μάθαινε πέντε γράμματα , εξ ου και η έκφραση «Κολυβογράμματα» αυτά όμως γινόντουσαν φανερά και στο φως της ημέρας .
Το «λάθος» που κάνεις εσύ αλλά και οι άλλοι που έχετε τις ίδιες ιδέες, είναι ότι δεν λαμβάνετε υπόψη σας πως η τουρκοκρατία δεν ήταν μια περίοδος ενός ή πέντε ή δέκα χρόνων. Δεν «λαμβάνετε» υπόψη σας πως στην απέραντη τουρκική αυτοκρατορία ο κάθε τοπικός άρχοντας έγραφε στα αρ....... του τις δήθεν αποφάσεις του Σουλτάνου και έκανε ό, τι γούσταρε.
Αδιαφορείτε παντελώς για τις μαρτυρίες των ηρώων και των προσώπων που έζησαν τη σκλαβιά και ψάχνετε να δημιουργήσετε ιστορικούς σαλονιών για στηρίξετε τους πόθους σας για την αλλοίωση της ιστορίας.
Είστε βαλτοί να μας πείσετε πως ο ποιητής που λέει πως «όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» είναι ένας ακόμη εγκάθετος των Χριστιανών και τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβαινε.
Σεσόστρη, πρόσεχε γιατί υποτιμάτε τη νοημοσύνη των Ελλήνων και θα έλθει η στιγμή που δεν θα σας ανεχτούν άλλο και θα σας γεμίσουν καρπαζιές, μια ημέρα των ημερών, αν συνεχίσετε με τις προπαγανδιστικές σας ανοησίες.
quote:
Τα κρυφά σχολεία υπήρξαν σε μερικές περιοχές και αυτά , αλλά προς χρήση των κρυπτοχριστιανών.
Αξιωματούχοι του κράτους οι οποίοι ήταν Έλληνες εξισλαμισμένοι , όμως δεν είχαν απαρνηθεί την χριστιανική θρησκεία και τελούσαν κρυφά τα θρησκευτικά τους καθήκοντα .
Αυτοί λοιπόν επειδή δεν μπορούσαν να στείλουν τα παιδιά τους στα χριστιανικά σχολεία τα έστελναν στα κρυφά για να μάθουν Ελληνικά και να κατηχηθούν .
Άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο .
Δηλαδή είχαν ταμπέλα απ’ έξω που έλεγε πως απαγορευόταν η είσοδος σε μη κρυπτοχριστιανούς;;
Γιατί κρυπτοχριστιανοί; Εσύ μίλησες για ελευθερία και τώρα μιλάς για κρυπτοχριστιανούς;
Η Όστρια, στο θέμα για τον Πατριάρχη, ανέφερε κάποιες πληροφορίες για τους κρυπτοχριστιανούς. Ψάξε να δεις τι λέει.
Χαίρομαι που παραδέχεσαι πως τα οργανωμένα σχολεία ήταν «Χριστιανικά», δηλαδή πως αυτοί που τα οργάνωναν ήταν οι Χριστιανοί οι οποίοι και νοιαζόταν να μάθουν τα παιδιά ελληνικά γράμματα. Επιτέλους και ένας καλός λόγος για τους Χριστιανούς από το στόμα σου ..... από το πληκτρολόγιό σου ήθελα να πω.
quote:
Ούτε και δολοφόνους σας έχω αποκαλέσει προσωπικά ποτέ , γιατί σίγουρα δεν ευθύνεστε εσείς για την δολοφονία χιλιάδων Ελλήνων από τους αυτοκράτορες , και τον χριστιανικό όχλο της τότε εποχής κατόπιν προτροπής των επισκόπων .
Αν δεν αναφέρεις τα γνωστά παραμυθάκια δεν γίνεται έτσι;
Η γνωστή τακτική, ρίξε μια βόμβα, χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, και καθάρισες.
Δεν πειράζει, αυτά τα ξέρουμε και όσοι έχουν διάθεση να ψάξουν στην ιστορία, τα παραμύθια σας μόνο γέλιο του προκαλούν.

quote:
Sesostris
Όσο για το νέο βιβλίο της Ιστορίας , ποιος σου είπε ότι αποδέχομαι την απάλειψη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας από τους Τούρκους και όχι μόνο ;Ψηλός
Αυτά που λες είναι ψεύδη, σύμφωνα με το νέο βιβλίο, αφού στο βιβλίο γράφει πως οι τούρκοι σεβόταν σε απόλυτο βαθμό τους πληθυσμούς που κατακτούσαν και τους παρείχαν πλήρη ελευθερία. Γιατί λοιπόν ένας κατακτημένος λαός να εξεγερθεί αν δεν είχε άλλους, πονηρού σκοπούς;
Τα δύο στοιχεία είναι άσχετα μεταξύ τους. Το βιβλίο αναφέρεται στις ελευθερίες που παρείχαν οι Οθωμανοί στους υπόδουλους κατά τις κατακτήσεις τους ενώ η γενοκτονία των Ποντίων συμβαίνει 90 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας με τους νεότουρκους του Κεμάλ, όταν η Οθωμανική αυτοκρατορία είχε καταρρεύσει.
Μάθε τα βασικά τουλάχιστον.
quote:
Ψηλός
Ο Βαρθολομαίος, που ζει μέσα στους λύκους και καταφέρνει και αμύνεται των ελληνικών ιδεών ακόμη μέσα σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον, δεν παραδέχεται τίποτα από αυτά που του καταλογίζεις.
Ποιές είναι αυτές οι ελληνικές ιδέες υπέρ των οποίων αμύνεται ο Βαρθολομαίος; Για το μόνο που αμύνεται είναι μη τυχόν χάσει τις μητροπόλεις της Μακεδονίας και Θράκης και χάσει τα έσοδα.
quote:
Ψηλός
Το «λάθος» που κάνεις εσύ αλλά και οι άλλοι που έχετε τις ίδιες ιδέες, είναι ότι δεν λαμβάνετε υπόψη σας πως η τουρκοκρατία δεν ήταν μια περίοδος ενός ή πέντε ή δέκα χρόνων. Δεν «λαμβάνετε» υπόψη σας πως στην απέραντη τουρκική αυτοκρατορία ο κάθε τοπικός άρχοντας έγραφε στα αρ....... του τις δήθεν αποφάσεις του Σουλτάνου και έκανε ό, τι γούσταρε.
Ακόμη και οι μεμονωμένες περιπτώσεις παραβίασης των σουλτανικών φιρμανιών δεν αναιρούν το γεγονός της επίσημης προστασίας των χριστιανών από το Σουλτάνο.
Εν πάσει περιπτώσει, δεν έχω δει να παραθέτεις κανένα στοιχείο. Κραυγές και οιμωγές μόνον.
quote:
Ψηλός
Είστε βαλτοί να μας πείσετε πως ο ποιητής που λέει πως «όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» είναι ένας ακόμη εγκάθετος των Χριστιανών και τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβαινε.
Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό έτσι ήταν. Για το ιερατείο ήταν διαφορετικά. Οσοι είχαν χαρτιά από το πατριαρχείο ούτε φοβέρα ένιωθαν ούτε σκλαβιά. Πλήρη ασυλία είχαν.
quote:
Ψηλός
Γιατί κρυπτοχριστιανοί; Εσύ μίλησες για ελευθερία και τώρα μιλάς για κρυπτοχριστιανούς;
Οπως σου ανάφερε και η Οστρια, οι κρυπτοχριστιανοί δεν κρύβονταν γιατί φοβούνταν για τη ζωή τους αλλά γιατί ήθελαν να διατηρήσουν τα προνόμια που είχαν σαν μουσουλμάνοι (που θα τα έχαναν αν ήταν χριστιανοί). Το θέμα ήταν καθαρά οικονομικό.
quote:
Ψηλός
Αν δεν αναφέρεις τα γνωστά παραμυθάκια δεν γίνεται έτσι;
Η γνωστή τακτική, ρίξε μια βόμβα, χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, και καθάρισες.
Μια ενδεικτική βιβλιογραφία για τις μαζικές δολοφονίες των χριστιανών εναντίον των Ελλήνων και άλλων μη χριστιανών:
Βολταίρος, "Φιλοσοφικό Λεξικό", εκδ. ΣΤΑΧΥ, 2001
Chandler, S., "Ιστορία των διωγμών", εκδ. Kessinger, 2005
Ellerbe, H., "Η σκοτεινή πλευρά της Χριστιανικής Ιστορίας", εκδ. Morningstar books, 1995
Gibbon, Edward: "Decline and Fall of the Roman Empire", Phoenix Press, 2005
Hart Millman, H. "History of Latin Christianity", Παν/μιο Michigan, 2005
Lea, H.C., "Η Ιερά Εξέταση στο Μεσαίωνα", Νέα Υόρκη 1961
Lecky, W.E.H., "Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ηθικής", Ayer Co., 1975
Επίσης αν θέλεις να διαβάσεις συγκεκριμένα πράγματα για τις σφαγές αυτές, μπορείς να συμβουλευθείς το σχετικό topic (από το οποίο έλαμψες διά της απουσίας σου)

macedon
quote:Είπα να μην σού ξανααπαντήσω Ψηλέ , στα παραληρήματά σου , και ούτε θα ανέφερα ποτέ το παρακάτω γεγονός , επειδή δεν μου αρέσει να κομπάζω , αλλά το άνευ ορίων θράσος σου είναι τέτοιο πού με εξαναγκάζει .
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
sesostris
---------------------------------------------------------------------Ωρέ τι λες τώρα;
Ποιοι τον καθύβρισαν;
Φαίνεται πως δεν αντέχεις την κριτική και έχεις μάθει να τα βλέπεις όλα μέσα από το μάτι της «νεοπαγανιστικής» εξιδανίκευσης της αρχαιότητας.
Ίσως, όμως, αν είχες γεννηθεί τότε και ήσουν Θηβαίος πολίτης ή σκλάβος προς αγοροπωλησία ή κάποια ανήλικη πόρνη κάποιου ναού, ίσως να έβγαζες τους παραμορφωτικύς φακούς που φοράς και θα έβλεπες τα πράγματα ως έχουν.
Ψηλός
Μάθε λοιπόν όψιμε Ελληναρά μου , οτι ήμουν οικογενειακώς μαζί με αυτούς που στις 28 Οκτωβρίου 1999 έστησαν το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην μεγαλύτερη πλατεία της Αλεξάνδρειας στη Αίγυπτο , η οποία μετονομάστηκε και σε πλατεία Μ.Αλεξάνδρου .
Και δεν είναι αγαλματάκι από εκείνα που μπορείς να παραγγείλης 50 .
Είναι έργο του γλύπτη Κ.Παλαιολόγου , παριστάνει τον Μ.Αλέξανδρο έφιππο να κρατάη στο δεξί του χέρι το άγαλμα της Νίκης , και έχει μέγεθος διπλάσιο του φυσικού .
quote:Ο "Μεσαίωνας" κατα την διάρκεια του οποίου καιγατε όσους δεν συμφωνούσαν με την θρησκεία της (αγάπης) , παρήλθε ανεπιστρεπτί.
Σεσόστρη, πρόσεχε γιατί υποτιμάτε τη νοημοσύνη των Ελλήνων και θα έλθει η στιγμή που δεν θα σας ανεχτούν άλλο και[b] θα σας γεμίσουν καρπαζιές, μια ημέρα των ημερών, αν συνεχίσετε με τις προπαγανδιστικές σας ανοησίες.[b]
Το ίδιο και η 21η Απριλίου .
quote:Δάσκαλε πού δίδασκες !!!
Έτσι μπράβο. Κόβω-ράβω και πετάω στα σκουπίδια ότι δεν συμφέρει στα επιχειρήματά μου.
Γιατί δεν λες λέξη για το λείψανο του Βησσαρίωνα ?
quote:
macedonΤα δύο στοιχεία είναι άσχετα μεταξύ τους. Το βιβλίο αναφέρεται στις ελευθερίες που παρείχαν οι Οθωμανοί στους υπόδουλους κατά τις κατακτήσεις τους ενώ η γενοκτονία των Ποντίων συμβαίνει 90 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας με τους νεότουρκους του Κεμάλ, όταν η Οθωμανική αυτοκρατορία είχε καταρρεύσει.
Μάθε τα βασικά τουλάχιστον.
Τα γεγονότα είναι και παραείναι σχετικά μεταξύ τους αφού οι πρωταγωνιστές είναι πάντα οι ίδιοι.
Όχι βέβαια ως προς τη χρονική περίοδο που συνέβησαν αλλά ως προς αυτό που προωθείται (ενδεικτικό ασυμβατότητας) από την νέα τάξη πραγμάτων, της οποίας οι υπάλληλοι συνέγραψαν το εν λόγω σκουπίδι.
Το ερώτημά που θέτω στο Σεσόστρη δεν συνδέεται άμεσα με το απόσπασμα, από το γραπτό λόγο του Σεσόστρη, που παραθέτεις εσύ.
Τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο, ούτε ο Σεσόστρης, αλλά ούτε και εσύ απαντάς σε αυτό που ρωτώ. Δεν είναι η πρώτη φορά.
- - - - - - - - - - -
Sesostris,
Κοίτα να δεις τι γράφουν όσον αφορά αυτό που είπε ο Συνοδινός για τους αρχαιο........
Το αφιερώνω ειδικά σε εσένα και στο Συνοδινό:
«.................
Δεν είναι ακόμα φανερό, αν αποτελεί σοβαρή ή γελοία αντίδραση στην σημερινή άρνηση και σήψη η προσπάθεια που γίνεται από μερικούς αρ-χαιοπαθείς, αρχαικτυπημένους, αρχαιολάτρεις και αρχαιοκάπηλους να αναβιώσουν τελετουργίες μέσα σε αρχαίους ναούς, όπως και προχθές στις στήλες του Ολυμπίου Διός. Επι του παρόντος και ελλείψει θεαμάτων, τέτοιες προσπάθειες υποκαθιστούν τις παραστάσεις του Καραγκιόζη. Αλλά στο ελληνικό τρελλοκομείον, όπου το σωστό θεωρείται λάθος ή λανθασμένο και αντίστροφα, δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να απολαύσουμε στην Βουλή των Ελλήνων φυσιογνωμίες, προσωπικότητες και κορμιά με σανδάλια, περικεφαλαίες τόξα, βέλη και ασπίδες, φανατικούς πρέσβεις του αθανάτου αρχαίου πνεύματος των Ελλήνων (Περικλή, αυτός μας οδηγεί!!!) και μερικές σφαγές και καύσεις αμνοεριφίων στην θέση του Προέδρου της Βουλής...................»
Πηγή: http://news.antenna.gr/forumTopicDetail/0,3267,31296,00.html
****Βρε τον μπαγάσα, έτρεξε στο χρόνο και διάβασε το δικό μου σχόλιο;;;

quote:
Πηγή: http://news.antenna.gr/forumTopicDetail/0,3267,31296,00.html
Υπογραφή "THEO 1"
Και ποιός είναι ο "ΤΗΕΟ 1" που υπογράφει σαν "ΘΕΟΣ νούμερο 1" το κείμενο..;
Τον ξέρω εγώ..;
Τον ξέρεις εσύ μήπως..;
Δεν θα μας πείς και μας ποιός είναι..;
Ρωτάω δηλαδή... είναι ο Θεός; είναι παπάς; είναι κάποιος, ΨΗΛΟΣ κι αυτός, που συμμετέχει σε κάποιο ΦΟΡΟΥΜ και λέει τα δικά του;
Μας τον έφερες για ντοκουμέντο;
quote:
Το αφιερώνω ειδικά σε εσένα και στο Συνοδινό:
Δεν είναι ακόμα φανερό, αν αποτελεί σοβαρή ή γελοία αντίδραση στην σημερινή άρνηση και σήψη η προσπάθεια που γίνεται από μερικούς αρ-χαιοπαθείς, αρχαικτυπημένους, αρχαιολάτρεις και αρχαιοκάπηλους να αναβιώσουν τελετουργίες μέσα σε αρχαίους ναούς, όπως και προχθές στις στήλες του Ολυμπίου Διός. Επι του παρόντος και ελλείψει θεαμάτων, τέτοιες προσπάθειες υποκαθιστούν τις παραστάσεις του Καραγκιόζη. Αλλά στο ελληνικό τρελλοκομείον, όπου το σωστό θεωρείται λάθος ή λανθασμένο και αντίστροφα, δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να απολαύσουμε στην Βουλή των Ελλήνων φυσιογνωμίες, προσωπικότητες και κορμιά με σανδάλια, περικεφαλαίες τόξα, βέλη και ασπίδες, φανατικούς πρέσβεις του αθανάτου αρχαίου πνεύματος των Ελλήνων (Περικλή, αυτός μας οδηγεί!!!) και μερικές σφαγές και καύσεις αμνοεριφίων στην θέση του Προέδρου της Βουλής.ΥΠΟΓΡΑΦΗ:...theo1
Ρε παιδιά, ποιός είναι ο "THEO 1"...;
Μην είναι... ο Θεός;
Μην είναι... ο Ψηλός;
Μην είναι η πούλια και ο αυγερινός;
Πηγή: http://karfi.wordpress.com/
Α ρε Λεωνίδα και νάξερες πως μετά από τόσους αιώνες θαρχόταν μια ρεπούση (με μικρό παρακαλώ το -ρ-) να σε αμφισβητήσει και θα έσωζαν τη τιμή σου τελικά οι αμερικάνοι, έστω και για μια χούφτα δολλάρια…
Νάξερες τους απογόνους σου με τη διχασμένη προσωπικότητα να σε χειροκροτούν από στα σινεμά και να φουσκώνουν όλοι σα διάνοι βγαίνοντας από την αίθουσα κι απ’ την άλλη να λένε τις μπούρδες της ρεπούση “ιστορικές αλήθειες” και τη ρεπούση “ιστορικό”…
Να δεις που μετά τη κινηματογραφική σου επιτυχία, θα σου αφιερώσουν παραπάνω από πέντε γραμμές στο “διορθωμένο” τους βιβλίο. Μπορεί και να γράψουν μέχρι και 300 λέξεις (όχι παραπάνω γιατί θα είμαστε μετά εθνικιστές) μια για κάθε ένα από τους σκοτωμένους σου…
‘Αντε ρε αδέλφια αμερικάνοι ! Γυρίστε και καμιά ταινία για το Μαραθώνα και τη Σαλαμίνα μπας και μάθουμε και μεις έστω και λίγο από τη (χολυγουντιανή) μας ιστορία….
Περιπέτειες αγάλματος 2ο μέρος
April 4, 2007 • No Comments
Αυτό θα πει Παιδεία για ορισμένα άτομα ! Αυτό θα πει “επανάσταση”! Να βγάζουν τους κομπλεξισμούς τους στα αγάλματα. Λες κι έχουμε και πολλά… Λες και υπάρχει και κάτι άλλο εκτός απ’ αυτά να ομορφαίνει τη κακάσκημη πόλη που φτιάξαμε.
Από τη μια ο Δήμος να το καθαρίζει, από την άλλη να το γεμίζουν γκράφιτι τα βράδια. Συμβουλή κάποιου φίλου : “Γιατί δε φτιάχνουμε ειδικά αγάλματα για λέρωμα , νάχουν στη βάση τους και σπρέϋ τσάμπα, και τσεκούρια και λοστούς, να ξεδίνουμε σ’ αυτά, που στο κάτω κάτω, δε θα γυρίσουν να μας ρίξουν και κανένα φούσκο στη μούρη ;”

- - - - - - - - - - -
Και το τελευταίο Συνοδινέ, για να δεις πως σας τα ψάλλουν και οι ίδιοι οι «ομόσταβλοί» σας:
Για τους λάτρεις της αρχαίας θρησκείας
March 24, 2007 • No Comments
Πότε θα πάψουν αυτές οι γελοιότητες με τους “δήθεν” οπαδούς της αρχαίας μας θρησκείας; Πότε θα μάθουν επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι, πως μόνο καλό δεν κάνουν στο πολιτισμό μας, πως οι αρχαίοι δεν ντύνονταν μασκαράδες με ρούχα ας πούμε πέρσικα όταν πήγαιναν στους ναούς τους ; Πως η χλαμύδα ήταν το παντελόνι και το φουστάνι τους και φορώντας σήμερα χλαμύδες και κυκλοφορόντας έτσι στη Πανεπιστημίου, είναι σα να τους κοροϊδεύουμε.
Δεν έχει τόση ανάγκη η θρησκεία των Ελλήνων να αποδείξει τα αυταπόδεικτα. Παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε από τους χριστιανούς, όχι μόνο επέζησε, αλλά δε νομίζω να υπάρχει και κανένας καλύτερος ή σοφότερος τρόπος ζωής, από κείνο των προγόνων μας. Οι χριστιανοί προσπάθησαν να τον χαλάσουν , να τον μειώσουν και να τον μαυρίσουν, διαδίδοντας τόσους αιώνες ψέματα, παραμύθια και συκοφαντίες και όλοι αυτοί οι σημερινοί δήθεν οπαδοί του Δία, είναι τα αποτελέσματα της αλοίωσης της φιλοσοφίας αυτής. Ούτε φολκλόρ είναι ο Δίας, ούτε κομάτια μάρμαρου οι ναοί του για το καλωπισμό των χριστιανικών εκκλησιών. Ποιος νοήμων δε βλέπει τις κακές αντιγραφές του Άρη και του Ποσειδώνα στον Άγιο Γιώργη και στον Άγιο Νικόλα ; Τί άλλη απάντηση να δώσει ο χρησμός ;
Κι αν τέλος πάντων, όλοι αυτοί που ισχυρίζονται πως είναι λάτρεις της αρχαίας θρησκείας το πιστεύουν, ας μη πέφτουν θύματα εκείνων που προσπαθούν να αποδείξουν πως η Φιλοσοφία μας είναι φανφάρες και καρναβαλισμοί.
Η ενεεργητική σιωπή τόσων αιώνων θα έπρεπε να τους διδάξει.
Συνοδινέ!!! Κούκου!!
Ποιος να είναι άραγε αυτός που έγραψε τα παραπάνω; Βρε λες να είναι ο theo1![]()
![]()