- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Γιαλαντζί αντισημιτισμός.
Ανακριβής περιγραφή και γενίκευση.
Θα έπρεπε να πεις αντιεβραϊσμός. Σήμιτες είναι και οι Άραβες...
Συγκεκριμένα ο ΑΙΑΝΤΑΣ πιστεύω ότι στην ουσία αναφέρεται στους σιωνιστές. Ας με διορθώσει αν θέλει...
Συνεπώς αντισιωνισμός, και καθόλου "γιαλαντζί".
Για τον ΑΙΑΝΤΑ, ναι στον Παρασκευόπουλο αναφερόμουν, ΜΠΡΑΒΟ! φοβερός ε; αν τολμάει ο χάρδας ας τον ξανακαλέσει σε εκπομπή του! ![]()
...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
quote:quote:
Γιαλαντζί αντισημιτισμός.Ανακριβής περιγραφή και γενίκευση.
Θα έπρεπε να πεις αντιεβραϊσμός. Σήμιτες είναι και οι Άραβες...
Το ξέρω αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας αντισημίτης που να εστιάζει
σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τους Εβραίους.
quote:
Συγκεκριμένα ο ΑΙΑΝΤΑΣ πιστεύω ότι στην ουσία αναφέρεται στους σιωνιστές.
Σοβαρά; Αναφέρεται στο εθνικιστικό κίνημα των Εβραίων που στόχο
είχε τη δημιουργία εβραϊκού εθνικού κράτους στην
Παλαιστίνη και έδρασε κυρίως από το 1880 μέχρι το 1950;
quote:
Για τον ΑΙΑΝΤΑ, ναι στον Παρασκευόπουλο αναφερόμουν, ΜΠΡΑΒΟ! φοβερός ε; αν τολμάει ο χάρδας ας τον ξανακαλέσει σε εκπομπή του!
Πάντως σαν καθηγητής δεν είναι ό,τι καλύτερο. Πολύ ζόρικα τα
μαθήματά του
.
Για το αν τολμάει ο Χάρδας όμως, θα διαφωνήσω:
Ο Χάρδας τον καλεί σε όλες τις εκπομπές του από τότε που
άρχισε (ο Χάρδας) να ασχολείται με το "ανεξήγητο". Κάθε φορά το ίδιο
καλά τα λέει, αλλά αυτό ποτέ δε φάνηκε να αποθαρρύνει τους συνομιλητές
του. Μάλλιστα πολύ συχνά, με την υποστήριξη του Χάρδα, ο
Παρασκευόπουλος βρέθηκε αρκετά στριμωγμένος. Όχι βέβαια με
επιχειρήματα, αλλά επειδή φάνηκε "κακός", "αντιδημοκρατικός",
"βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος" κλπ.
Ποτέ δε θα ξεχάσω τη σκηνή που ένας τσαρλατάνος (νομίζω
ο ίδιος που μίλαγε για καταστροφικά καιρικά φαινόμενα
στους Ολυμπιακούς αλλά δεν είμαι σίγουρος) τον αποκάλεσε
"αμαθή" και "αγράμματο".
Σε τέτοιου είδους εκπομπές είναι κανόνας να "συμμετέχουν" και αντίπαλοι, στην περίπτωση σοβαροί άνθρωποι.
Είναι το άλλοθι.
Τους καλούμε λοιπόν αλλά εντέχνως δεν τους αφήνουμε να μιλήσουν ή μάλλον τους αφήνουμε να πουν αυτά που μας εξυπηρετούν. Ο τρόπος είναι εύκολος όταν έχεις γύρω του 5-6 λαμόγια και κότες που φωνασκούν και διακόπτουν όταν χρειάζεται.
Ετσι, ο κόσμος βλέποντας και τον εκάστοτε επιστήμονα "στριμωγμένο" και να σηκώνει τα χέρια, σκέφτεται αυτό που θέλει πριν ακόμα αρχίσει η εκπομπή να σκεφτεί. Οτι δλδ η επιστήμη δέ μπορεί και άρα οι άλλοι έχουν δίκιο.
Σε κανάλια, σταθμούς και φυλλάδες βεληνεκούς δεν κάνει ο οποιοσδήποτε εκπομπή αλλά ο ειδικά εκπαιδευμένος να παρουσιάσει αυτό που πρέπει να παρουσιαστεί.
Μια καλή φάση (που έχει πετύχει σε κάποιο αντίστοιχο κανάλι στις ΗΠΑ, δέ θυμάμαι ποιό τώρα), ο αντίστοιχος "Παρασκευόπουλος" συμφωνούσε σε όλα με τους τσαρλατάνους και σχεδόν μονολεκτικά, με αποτέλεσμα η εκπομπή να γίνει μπάχαλο, αφού το ρόλο του άρχισαν να παίζουν οι άλλοι (τα λαμόγια), καθότι έπρεπε να υπάρχει και ο αντίλογος αλλοιώς η εκπομπή δεν είχε λόγο ύπαρξης.
Προτείνω να το δοκιμάσουν και στο Χάρδα και να γίνει η εκπομπή πραγματικό Χάρδ(β)αλο.
1ον Πες την δική σου άποψη αγόρι μου -αν έχεις- και άσε τους σχολιασμούς άλλων απόψεων. Η κριτική και ο μηδενισμός είναι εύκολος αλλά δεν πείθει όταν δεν συνοδεύεται από ανάλογες προτάσεις.
2ον Αναφέρεις παντού ¨Αστήρικτη Υπόθεση¨ χωρίς περαιτέρω επιχειρηματολογία και με ένα ύφος θρασυτάτου μηδενισμού.
Θα ήθελα πολύ να δω τις δικές σου (μη-αστήρικτες όπως λες) υποθέσεις που έχεις κάνει σε αυτό το θέμα. Περί Γκέλερ δηλαδή……..άντε και θα πέσει πολύ γέλιο στην παρέα μας. Να ’σαι καλά.
quote:
amalia
Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε επιχειρήματα του τύπου "είναι έτσι/δρα έτσι/εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό...επειδή είναι Εβραίος"
εξαιρούν την διακριτική ικανότητα από τη συλλογιστική τους. Οπως αναφέρει πιο πάνω και ο junk95, τέτοιου είδους υποθέσεις αποτελούν γενικεύσεις. Παραδοχές οι οποίες ούτε αποτελούν προϊόν πνευματικής επεξεργασίας, αλλά επιπρόσθετα στερούνται ηθικής υπόστασης. Εκτός εάν, στο να θεωρείς κάποιον ως εχθρό σου, αρκεί το γεγονός πως είναι Εβραίος.
Αμαλία νομίζω ότι τα έχεις μπερδέψει.
Σε γενικές γραμμές προσπάθησα να εξηγήσω ότι τα ΜΜΕ είναι παρακμιακά, δεν προωθούν τον ανθρώπινο πολιτισμό, τα ιδανικά, τις αξίες, κλπ αλλά το μόνο που τα χαρακτηρίζει είναι μια ευτέλεια και ένας ξεπεσμός.
Επακόλουθο όλων αυτών είναι η αποβλάκωση των μαζών.
Εσύ τώρα, θεωρείς ότι όλα αυτά είναι τυχαία.
Ε εγώ δεν τα θεωρώ τυχαία. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω.
Βεβαίως και δεν κρύβεται από πίσω ο απλός Εβραϊκός λαός.
Είναι αυτονόητο νομίζω.
Άλλο ο Εβραϊκός λαός και άλλο ο Διεθνής Σιωνισμός.
Δεν σημαίνει ότι όποιος είναι Εβραίος "είναι έτσι/δρα έτσι/εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό...επειδή είναι Εβραίος".
Θα μπορούσε ο Γκέλερ να ήταν και Γερμανός και Αμερικανός και Έλληνας και οτιδήποτε άλλο.
Απλά ο Γκέλερ σαν Εβραίος ίσως εξυπηρετεί καλύτερα το σύστημα.
Μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες οι οποίοι εξυπηρετούν ακόμα καλύτερα το σύστημα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Ελληνικός λαός ταυτίζεται με τον Σιωνισμό;
Να για παράδειγμα σε λίγο καιρό μια Μαρία Παπαπέτρος μελλοντολόγος τάχα θα κάνει εκπομπές στο Αλτερ. Αυτή η ¨κακομοίρα¨ ίσως να μη ξέρει καλά καλά που πέφτει το Ισραήλ ή να μην έχει ακούσει τίποτα για Διεθνή Σιωνισμό. Υπηρετεί όμως εξαίσια -πιθανόν χωρίς να το ξέρει- το σύστημα.
Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον Γκέλερ.
quote:
Το ξέρω αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας αντισημίτης που να εστιάζει
σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τους Εβραίους.
Μπα μην το λες...Οι εβραίοι ή πολλοί αμερικάνοι δηλαδή που μισούν τους σήμιτες παλαιστίνιους και άραβες τι είναι;
Προσωπικά είμαι εναντίον του αντισημιτισμού όπως είμαι και εναντίον του σιωνισμού. Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος...
quote:
Και νομίζεις ότι σταμάτησαν στη δημιουργία εβραϊκού εθνικού κράτους; Συγγνώμη αλλά είναι πολύ αφελής η άποψη σου...
Ο επόμενος στόχος των σιωνιστών σε πληροφορώ είναι η δημιουργία σιωνιστικού κόσμου! Και ήδη βρίσκονται πολύ κοντά αφού ελέγχουν πλέον απόλυτα την μοναδική υπερδύναμη, τα ΜΜΕ, τα πανεπιστήμια , τις τράπεζες κλπ κλπ...
O Σιωνισμός υπάρχει και παραυπάρχει ακόμα, δυστυχώς για την ανθρωπότητα, αν και έχει καταδικαστεί με ψήφισμα του ΟΗΕ ως ακραία μορφή ρατσισμού..
Η πλάκα είναι οτι σήμερα πλέον ακόμα και πολλοί παραδοσιακοί εβραίοι έχουν αντιληφθεί τι παίζεται πίσω από την πλάτη τους (οτι είναι πιόνια του) και διαδηλώνουν ενάντια του σιωνισμού! Υπάρχουν όλα τα σχετικά ντοκουμέντα...
...αυτή είναι μεγάλη κουβέντα που πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο topic...
...
Για την ώρα σας αφήνω για να απολαύσω τον σιωνιστή κουταλιανό να αποβλακώνει τους έλληνες εντός έδρας.![]()
Λετε να είναι πιο ισχυρές οι δυνάμεις του τώρα που είναι κοντύτερα ή δεν παίζει ρόλο η απόσταση; Πάντως το κουτάλι μου με τίποτα δεν λεει να λυγίσει. Ίδωμεν ![]()
quote:
junk95
Αμάν……τι είπες τώρα;;;
Αν νομίζεις ότι ο Διεθνής Σιωνισμός έπαψε να υφίσταται είσαι βαθιά νυχτωμένος.
Αλλά γιατί υπερασπίζεσαι τόσο πολύ τους Εβραίους;;;
quote:
skeptic
Προσωπικά είμαι εναντίον του αντισημιτισμού όπως είμαι και εναντίον του σιωνισμού. Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος...
Πολύ Σωστά.
Οι χειρότεροι αντισημίτες ή μάλλον αυτοί που καλλιεργούν έναν δήθεν αντισημιτισμό –ο οποίος δεν υφίσταται εκ μέρους των άλλων λαών- είναι οι ίδιοι οι Σιωνιστές.
quote:
Αλλά γιατί υπερασπίζεσαι τόσο πολύ τους Εβραίους;;;
Πληρωμένος ή δικός τους είναι. Δεν είναι προφανές; ![]()
![]()
![]()

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
O Σιωνισμός υπάρχει και παραυπάρχει ακόμα, δυστυχώς για την ανθρωπότητα, αν και έχει καταδικαστεί με ψήφισμα του ΟΗΕ ως ακραία μορφή ρατσισμού..
To 1975; Όταν ΓΓ ήταν ο Κουρτ Βάλντχαϊμ και οι σχέσεις
Ισραήλ - Ανατολικού Μπλοκ στο ναδίρ; Πλάκα μου κάνεις;
Άσε που το κείμενο αναφέρεται συγκεκριμένα στο σιωνισμό
σαν Ισραηλινό εθνικισμό και δε χρησιμοποιεί τη λέξη "ακραίος".
Έχεις υπόψη σου ότι το ψήφισμα ανεκλήθη το 1991 με ψήφους 89
έναντι 25;
Γιατί διάλεξες το ψευδώνυμο "σκεπτικιστής" αφού είσαι τόσο
προκατειλημμένος;
quote:
To 1975; Όταν ΓΓ ήταν ο Κουρτ Βάλντχαϊμ και οι σχέσεις
Ισραήλ - Ανατολικού Μπλοκ στο ναδίρ; Πλάκα μου κάνεις;
Καθόλου, το ψήφισμα ήταν όντως πολιτική πράξη, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου το νόημα του ή την αλήθεια. Ο Κουρτ όντως ήταν ναζιστής, αλλα και ο ναζισμός δικιά τους εφεύρεση ήταν. Έχεις ιδέα για τους "μέντορες" του Χίτλερ(;), ονόματα όπως O.T.O. σου σφηράνε κάτι στο αυτί. Έχεις ιδέα τι πραγματικά είναι ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ;
quote:
Γιατί διάλεξες το ψευδώνυμο "σκεπτικιστής" αφού είσαι τόσο
προκατειλημμένος;
Απο πότε λέγοντας την αλήθεια θεωρείται προκατάληψη. Μήπως σημβαίνει το αντίθετο σε σχέση με εσένα; δεν ξερω...
Παιδιά ποιος θα ανοίξει νέο topic, έχουμε βγει ήδη εκτός θέματος.
quote:
Έχεις ιδέα για τους "μέντορες" του Χίτλερ(;), ονόματα όπως O.T.O. σου σφηράνε κάτι στο αυτί. Έχεις ιδέα τι πραγματικά είναι ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ;
Δηλαδή το ΟΤΟ είναι Σιωνιστικό; Για ξεκαθάρισε λίγο τα λεγόμενα σου!
Παρεπιπτόντως, είδες κανείς την χθεσινή εκπομπή;
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
quote:Καθόλου, το ψήφισμα ήταν όντως πολιτική πράξη, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου το νόημα του ή την αλήθεια.
Το αλλάζει όμως πάρα πολύ.
quote:
Ο Κουρτ όντως ήταν ναζιστής, αλλα και ο ναζισμός δικιά τους εφεύρεση ήταν. Έχεις ιδέα για τους "μέντορες" του Χίτλερ(;), ονόματα όπως O.T.O. σου σφηράνε κάτι στο αυτί. Έχεις ιδέα τι πραγματικά είναι ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ;
Έχω δύο σιωνισμούς στο μυαλό μου. Ο ένας είναι ο πραγματικός
(ισραηλινός εθνικισμός) και ο άλλος είναι ο φανταστικός "σιωνισμός"=
"κακή πλευρά των Κακών Εβραίων" που έχουν επινοήσει όσοι αντισημίτες
αρνούνται να παραδεχθούν ότι είναι ρατσίσταροι.
Όπως είπε -νομίζω- και ο Αίαντας, επειδή δεν έχει βρεθεί κάποιος
τρόπος να ξεχωρίζουμε τους Κακούς Σιωνιστές από τους Καλούς Αθώους
Εβραίους, η μπάλα παίρνει οποιονδήποτε πιστεύει στην Ιουδαϊκή
θρησκεία. Είτε το γιαλατζί ναζιστικό γουρούνι δηλώσει "αντισημίτης" είτε "αντισιωνιστής", το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό.
quote:
Απο πότε λέγοντας την αλήθεια θεωρείται προκατάληψη. Μήπως σημβαίνει το αντίθετο σε σχέση με εσένα; δεν ξερω...
Επικοινωνείς; Ισχυρίστηκες ότι ο διεθνής σιωνισμός (δηλαδή το
συνωμοσιολογικό κατασκεύασμα στο οποίο πιστεύεις) έχει αναγνωριστεί
από τον ΟΗΕ σαν ακραία μορφή ρατσισμού. Σου απέδειξα ότι:
α) Το ψήφισμα δεν αναφερόταν στο συνωμοσιολογικό σιωνισμό, αλλά
στον πραγματικό, γεγονός που δε φάνηκε να σε απομακρύνει από την
παγιωμένη θέση σου.
β) Το ψήφισμα έχει αποσυρθεί, πράγμα που επίσης δε σε απομακρύνει
από την προκατειλημμένη θέση σου.
γ) Δεν αναφερόταν καν η λεξη "ακραίος".
Συγκεκριμένα το μόνο που έλεγε το ψήφισμα είναι ότι οι διακρίσεις
που έχει επιβάλλει το σιωνιστικό καθεστώς στους Παλαιστίνιους
ομοιάζουν προς τις φυλετικές διακρίσεις που έχει επιβάλλει η Ν. Αφρική
στους μαύρους και άρα ο σιωνισμός είναι μια μορφή ρατσισμού.
Δεν έχεις δώσει καμία απόδειξη ότι υπάρχει διεθνής σιωνισμός,
αλλά μέχρι στιγμής του έχεις φορτώσει το Γ΄ Ράιχ και εμμέσως
το... ψήφισμα που καταδικάζει το σιωνισμό.
Ενδιαφέρον, οι σιωνιστές καταδικάζουν τους σιωνιστές. Αυτό είναι
λιγάκι λογική αντίφαση αλλά στ' @@ σου.
Εικάζω ότι δέχεσαι σαν πραγματικά τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών,
ένα ΚΑΡΑΠΛΑΣΤΟΤΑΤΟ κείμενο που όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς την πολιτική
πραγματικότητα της τσαρικής Ρωσίας το καταλαβαίνουν κατ' ευθείαν.
Τι σκεπτικιστής είσαι; Οι σκεπτικιστές αμφισβητούμε ό,τι δεν
αποδεικνύεται ΛΟΓΙΚΑ.
Δεν είσαι καθόλου σκεπτικιστής. "Αμφισβητείς" μόνο ό,τι δε σε βολεύει
και στις απόψεις σου ήδη διέκρινα μια λογική αντίφαση.
Από εκεί και πέρα μπορείς να δηλώνεις ό,τι γουστάρεις.
Για να επιστρέψουμε στο θέμα, υπάρχουν χιλιάδες λόγοι να αμφισβητήσει
κάποιος το Γκέλερ. Αλλά ΟΧΙ η καταγωγή του. Αν το πάμε έτσι, ας
αμφισβητήσουμε και τον Carl Sagan που έβαλε τα θεμέλια του
σύγχρονου σκεπτικισμού και στο βιβλίο του περνάει το Γκέλερ γενναιές
δεκατέσσερις.
Άμα θέλετε πηγαίνετε να συνεχίσετε την περαταίρω διαφωνία περί Εβραίων και Σιωνιστών στο κατάλληλο τόπικ. Είπαμε για τους Εβραίους, το κάνατε ολόκληρο θέμα.
Λοιπόν, είδε κανείς την χθεσινή εκπομπή;
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
Όλοι έχουμε άποψη όπως και όλοι έχουμε κ*******α. Τα @@ και τις άλλες χαζομάρες αλλού, όχι σε μένα.
Αν θες να γράψεις κάτι ουσιώδες και όχι να βρίζεις τον φέροντα της κάθε αντίθετης άποψης (τυπική συμπεριφορά ομοϊδεατών του σιωνισμού) έχω ανοίξει νέο topic.
Σας προσκαλώ όλους, όσοι θέλετε να μάθετε για αυτό το τεράστιο ζήτημα του ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, άλλα και όσοι έχετε να προσθέσετε σημαντικά ντοκουμέντα θα βοηθήσετε πολύ. (αλλά όχι θεωρίες παρακαλώ).
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4860
Το θέμα ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - Τι ακριβώς είναι; που ανοίχτηκε από το μέλος " skeptic " για να φιλοξενήσει απόψεις σχετικά με την συγκεκριμένη συνωμοσιολογική θεωρία, μεταφέρθηκε στη θεματική κατηγορία .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Εκεί μπορεί πλέον να συνεχιστεί η παρούσα συζήτηση που αφορά τον Σιωνισμό, τους Εβραίους και όλα τα συναφή.
Εδώ βέβαια, μπορούμε να συνεχίσουμε να συζητάμε για τις πρόσφατες εκπομπές του κου Χαρδαβέλα, να ασκήσουμε την κριτική μας για την παρουσίαση του κου Γκέλλερ, αλλά και για τις εκπομπές που θα ακολουθήσουν.
Α Ι Α Ν Τ Α Σ:
quote:quote:
amalia
Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε επιχειρήματα του τύπου "είναι έτσι/δρα έτσι/εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό...επειδή είναι Εβραίος"
εξαιρούν την διακριτική ικανότητα από τη συλλογιστική τους. Οπως αναφέρει πιο πάνω και ο junk95, τέτοιου είδους υποθέσεις αποτελούν γενικεύσεις. Παραδοχές οι οποίες ούτε αποτελούν προϊόν πνευματικής επεξεργασίας, αλλά επιπρόσθετα στερούνται ηθικής υπόστασης. Εκτός εάν, στο να θεωρείς κάποιον ως εχθρό σου, αρκεί το γεγονός πως είναι Εβραίος.
Αμαλία νομίζω ότι τα έχεις μπερδέψει.
Σε γενικές γραμμές προσπάθησα να εξηγήσω ότι τα ΜΜΕ είναι παρακμιακά, δεν προωθούν τον ανθρώπινο πολιτισμό, τα ιδανικά, τις αξίες, κλπ αλλά το μόνο που τα χαρακτηρίζει είναι μια ευτέλεια και ένας ξεπεσμός.
Η υπογράμμιση δική μου.
Λοιπόν Α Ι Α Ν Τ Α θα σου συνιστούσα να μην βιάζεσαι πολύ να "νομίζεις" πράγματα, ιδιαίτερα όταν αυτά τα πράγματα αφορούν Ανθρώπους όπως είναι και οι Εβραίοι.
Στο προηγούμενο μήνυμά μου, παρέθεσα κάποια αποσπάσματα δικά σου και του φίλου Jimmerlus.
Μέσα από αυτά τα αποσπάσματα, γίνεται εμφανής η συσχέτιση της Εβραϊκής καταγωγής κάποιου ανθρώπου με το σενάριο της δράσης του Παγκόσμιου Αρρωστημένου Συστήματος.
Το γεγονός πως τα Μ.Μ.Ε. βοηθούν στον έλεγχο της μάζας και δεν προωθούν πια την πνευματική αφύπνιση (τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, εφόσον εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα) είναι κάτι το οποίο προσυπογράφω και εδώ, αλλά και στα προηγούμενα μηνύματά μου.
Ωστόσο, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδέεται αυτό με τις δυνάμεις του κύριου Γκέλλερ αφενός και την εβραϊκή του καταγωγή αφετέρου.
Το αν είναι πραγματικές οι δυνάμεις του ή όχι, είναι το ένα ζήτημα. Προσωπικά δεν μπορώ να αποφανθώ με σιγουριά ότι δεν είναι.
Η υπόθεση περί της σύνδεσής του με το Παγκόσμιο Αρρωστημένο Σύστημα, είναι ένα άλλο ζήτημα. Γιατί θα έπρεπε να είναι; Επειδή έχει φωτογραφηθεί με τον Μάικλ Τζάκσον;
quote:
Α Ι Α Ν Τ Α Σ:
Έχει ανθρώπους πίσω του ο Γκέλλερ που τον προωθούν στα μέσα ενημέρωσης τα οποία και κατέχουν, με σκοπό την αποβλάκωση της ανθρωπότητας.
Η φωτογραφία του με τον Μαικλ Τζάκσον κάτι λέει.
Η επειδή -όπως έχει αναφερθεί- είναι Εβραίος αλλά σκοπίμως μας το κρύβανε; (Γεγονός που είναι γνωστότατο για πάνω από 20 χρόνια)
quote:
Jimmerlus:
Στην εκπομπή τον Geller δεν τον έλεγαν Γιούρι Γκέλλερ και τον έγραφαν Uri Geller?Ε λοιπόν λέγεται Ούρι γκέλλερ και όχι γιούρι. Το Ούρι προέρχεται από το ΕΒΡΑΙΚΟ ΟΥΡΙΕΛ.
Άρα λοιπόν πλήρες όνομα Uriel Geller....Εβραίος και αυτός.
Αχ....τι μούφες μας πασάρουν!
Και τα δύο παραπάνω επιχειρήματα είναι παντελώς αστήρικτα, τόσο, που μου θυμίζουνε ακριβώς αυτό το οποίο οι περισσότεροι από τους γράφοντες στη συζήτηση αυτή, καταδικάζουμε:
Την δημιουργία άποψης στις μάζες, βασιζόμενης στον εντυπωσιασμό.
Σε τελική ανάλυση,
στις εκπομπές του κου Χαρδαβέλα εμφανίστηκε ένας Γκέλλερ, ο οποίος μίλησε για δυνάμεις που έχει κάθε άνθρωπος, μίλησε για άρρωστα παιδιά, μίλησε ακόμα και για την ύπαρξη ενός Θεού Αγάπης (χωρίς καν να προσπαθήσει να μας επιβάλλει για το ποιανής θρησκείας είναι αυτός ο Θεός).
Δεν μπορώ να καταλάβω, που είναι το κακό σε όλα αυτά.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:Σε τελική ανάλυση,
στις εκπομπές του κου Χαρδαβέλα εμφανίστηκε ένας Γκέλλερ, ο οποίος μίλησε για δυνάμεις που έχει κάθε άνθρωπος, μίλησε για άρρωστα παιδιά, μίλησε ακόμα και για την ύπαρξη ενός Θεού Αγάπης (χωρίς καν να προσπαθήσει να μας επιβάλλει για το ποιανής θρησκείας είναι αυτός ο Θεός).Δεν μπορώ να καταλάβω, που είναι το κακό σε όλα αυτά.
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Όντως ο κύριος Γκελερ μίλησε για δυνάμεις που έχει ο κάθε άνθρωπος,
Αλλά επίσης είπε πολύ καθαρά όταν τα κουτάλια δεν λύγιζαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι(!).
Τι αντίφαση είναι αυτή????
Εγώ δεν κατάλαβα, δηλαδή μπορώ ή δεν μπορώ?
Μίλησε με άρρωστα παιδιά και αυτό που τους είπε ήταν να του στείλουν μήνυμα από την άλλη πλευρά όταν θα πέθαιναν….ω τι εγωισμός!!!
Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το καλό σε όλα αυτά.
Σε τι μας έκανε καλύτερους ανθρώπους ο κύριος Γκελερ?
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
quote:
Όντως ο κύριος Γκελερ μίλησε για δυνάμεις που έχει ο κάθε άνθρωπος,
Αλλά επίσης είπε πολύ καθαρά όταν τα κουτάλια δεν λύγιζαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι(!).
Τι αντίφαση είναι αυτή????
Εγώ δεν κατάλαβα, δηλαδή μπορώ ή δεν μπορώ?
Εμένα δεν μου φάνηκε καθόλου ως αντίφαση. Το ότι έχουμε αυτές τις δυνάμεις όλοι (κι όχι μόνον αυτός) είναι ένα θέμα.
Το εάν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε είναι άλλο θέμα.
quote:
Μίλησε με άρρωστα παιδιά και αυτό που τους είπε ήταν να του στείλουν μήνυμα από την άλλη πλευρά όταν θα πέθαιναν….ω τι εγωισμός!!!
Το τι είπε ως μέρος του σόου, δεν αναιρεί το γεγονός πως προέτρεψε όλους εμάς άμεσα αλλά και έμμεσα να ενδιαφερθούμε για τα άρρωστα παιδιά.
Αντί να κρίνουμε κάποιον ως "εγωϊστή", γιατί δεν ρωτάμε πρώτα τον εαυτό μας, αν εμείς κάνουμε π.χ. κάτι γιαυτά τα παιδιά;
quote:
"Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το καλό σε όλα αυτά."
Σε τι μας έκανε καλύτερους ανθρώπους ο κύριος Γκελερ?
Κανένας Γκέλλερ δεν θα μας κάνει καλύτερους.
Εμείς θα κάνουμε τον εαυτό μας καλύτερο και ίσως σε κάποιους ο Γκέλλερ μπορεί να ξυπνήσει μία τέτοια ώθηση.
Ακόμα κι αν το πετύχει σε έναν μόνο άνθρωπο - αυτό αρκεί.
κάνε κλικ!![]()

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...