- Ελληνικό πνεύμα και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Βάσει της τελευταίας σου τοποθέτησης, 100% μαζί σου!
Κ.
quote:Όχι Schwabe, θα τοποθετηθείς οσο πιο ξεκάθαρα μπορείς εσύ, οχι "όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται", δεν είναι το ίδιο...
θα τοποθετηθώ όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται στον Συγκρητισμό που επιχειρείται μεταξύ των δύο ΑΙΩΝΙΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ.
Ασε τους αναγνώστες να κρίνουν αν η τοποθέτησή σου είναι το άκρον άωτον του "ξεκάθαρου".
quote:Πιό σωστό αυτό, νομίζω.
Ο καθένας μπορεί να ευαγγελίζεται και να περιφέρει την δικιά του «αλήθεια». ...[]...
Επομένως, η «αλήθεια» είναι αυστηρά προσωπικό βίωμα ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Άρα, ειναι η "δική σου αληθεια" οτι προκειται για δύο Αιώνιους Αντιπάλους.
Εδω, βλέπω ένα κάρο κόσμο που συμμερίζεται το αντίθετο, δλδ., οτι και οι δυο απόψεις είναι συμβατές.
Αυτη είναι η "δική τους αλήθεια".
quote:Αν αυτό ισχύει, ισχύει για όλους μας, φυσικά.
Αλλά από αυτό το σημείο
<<την "δική" μας αλήθεια>>
έως την πραγματική διάσταση του θέματος, και της «αλήθειας» γενικότερα, υπάρχει ΤΟ ΧΑΟΣ.
quote:Για μισό λεπτό εδώ βρε πατριότη.
Το θέμα για μένα προσωπικά είναι αλλού. Τι είναι αυτό που μας λείπει ως ζώσα κοινωνία...
Εμείς τι κάνουμε ως ΕΛΛΗΝΕΣ? κλπ., κλπ.,
Ωραίος ο πατριότισμός σου, εγώ προσωπικα τον χειροκροτώ (οχι, δεν αστειεύομαι),
αλλα εσυ πήγαινες να τοποθετήθεις "ΟΣΟ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ" στον "ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΑΙΩΝΙΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ"
Ας μήν ξεφεύγουμε λοιπον απ'το θέμα, και τα "κοινωνικά" τα βρίσκουμε αλλου.
Ποιοι, λοιπον, ειναι αυτοι οι δυο Αιωνιοι Αντίπαλοι, που δεν βρίσκουν ειρήνη μέσα σου;
Υποθέτω οτι αναφέρεσαι στον ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟ και στον ΠΟΛΥΘΕΪΣΜΟ.
Γιατί δεν βλέπω σε τί άλλο μπορεί να αναφέρεσε, αν δεν κατάλαβα καλά, εξήγησέ μου.
Γιατι σου παρουσιαζει τόση δυσκολία το θέμα;
Όταν σου λένε τόσα άτομα εδώ στο forum οτι ολοι οι Αρχαίοι Μύστες ηταν Μονοθεϊστες, ή αν σ'αρέσει καλύτερα, ηταν καί Μονοθεϊστές ΚΑΙ Πολυθεϊστες, τι γίνεται, δεν τους πιστεύεις;
Όταν σου λένε οτι οι Εσωτερικοι και Αποκρυφιστικοι Χριστιανοί αναγνωρίζουν όλες τις θεότητες όλων των Πανθέων σαν Θεϊκες Ενέργειες, ακριβώς όπως και οι Παγανιστές, τι γίνεται, πάλι δεν τους πιστεύεις;
Ακόμα και όταν σου λένε οτι ο "Δίας" και ο "Γιαχβέ" - έστω και σαν υπόθεση εργασίας - μπορει να αναφέρονται στο ίδιο πράγμα, γιατί παθαίνεις τέτοιο βραχυκύκλωμα;
Αληθινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα ο Μονοθεϊσμος...
Κ
ο Γιαχβεδισμός είναι ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κοσμοθεώρηση. Το ίδιο και οι διαφορετικές απόψεις των Ελλήνων. Η διαφορά? ΤΟ ΧΑΟΣ.
Τι είναι αυτό που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να δείς δηλαδή? Τι είναι αυτό που δέν μπορείς να κατανοήσεις σε μία δήθεν "εξ αποκαλύψεως αλήθεια"?
Τι είναι αυτό που δέν μπορείς να κατανοήσεις στο ΧΑΟΣ μεταξύ του "Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου" και στο "Σοφία πάντων και θαυμαστών Επιστήμη"?
Για σκέψου..![]()
![]()
quote:
ο Γιαχβεδισμός είναι ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κοσμοθεώρηση.
Μια στιγμή πριν προχωρήσουμε, γιατι με μπέρδεψες.
Πρωτα τα'χες με τον Χριστιανισμό, τώρα τα βάζεις με τον "Γιαχβεδισμό".
Τι ακριβώς σημαινει Γιαχβέ σε σένα;
Αναφέρεσε στο ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟΝ της παράδωσης της Qabalah;
To Yod-He-Vau-He ;
Το οποιο, βέβαια, ειναι μέρος της Εσωτερικής Εβραϊκής Παράδοσης, και που η Χρ. Βίβλος είναι μια απο τις πιο απλοϊκές ερμηνείες του;
Η έχεις πρόβλημα με την Αλχημική ερμηνεία του Γιαχβέ ως Αδαμ-Μικροπρόσωπου
Ή απλα δεν ξέρεις τίποτα απο αυτά, και σου ξύνησε η λέξη "Γιαχβέ" για τον οποιοδήποτε λόγο;
Κ
Γιαχβε και «Χριστός» ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ, με διαφορετικό «ένδυμα». Τι είναι τάχα αυτό που δεν κατανοείς?
Η «βιογραφία» του Χριστού στα Ευαγγέλια δεν είναι παρά μια συρραφή από διάφορες προφητείες της εβραϊκής παράδοσης («Παλαιά Διαθήκη») και από διηγήσεις για τα «θαύματα» που έκανε. Όταν αφαιρέσουμε τις προφητείες και τα θαύματα, ΟΛΟ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ.
Έχω ξαναπεί πως με «ενοχλούνε» οι ετσιθελικές και μελιστάλακτες αλληγορικές αμπελοερμηνείες των αυτόκλητων «σωτήρων». Των «σωτήρων» που ενώ κάποιοι ευαγγελίζονται εσωτερισμό και νοητές γραμμές μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής ιστορίας, ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΤΡΩΓΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΩΜΗ ΒΙΑ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. Ξεκάθαρη η στάση μου νομίζω.
Δεν ανέχομαι να μου περνάνε με τον Δούρειο Ίππο τους («Χριστός») τα Ιουδαϊκά ήθη και έθιμα και μετά να το παίζουνε και…«εσωτεριστές»!
Μήπως ο εβραιοχριστιανισμός επεβλήθη στον κοσμάκη μέσω του εσωτερισμού και των αλληγοριών? Μάλλον όχι, και το γνωρίζεις καλά.
Όσο ο καισαροπαπισμός βιάζει το μυαλό και την ψυχή του ανυποψίαστου και Θεόφιλου Έλληνα, όσο τον εξαπατούν με «θαύματα», εικόνες που κλαίνε, κόκαλα «αγίων», «άγιο φως της Ιερουσαλήμ» και άλλες τέτοιες αηδίες, τόσο θα πρέπει να αποκαλύπτεται η θεουργική τους πλάνη.
Ο κοσμάκης είναι καιρός να μάθει ότι ο φονιάς κληρονόμησε όλη την κληρονομιά του θύματος, και του λέει και από πάνω ότι….είχε αυτοκτονήσει!
Όσο για τις απόψεις μου περί του Θείου (μιας και το γυροφέρνεις..), θα σου πω απλά ότι ότι ο διανοητικός μονοθεϊσμός, με ένα επιστημονικό και μάλλον «λιγότερο» ηθικό υπόβαθρο, είναι η «κατεύθυνση» μου. Αν μπορούμε να το προσδιορίσουμε έτσι.
Μνημειώδεις δημιουργίες των καιρών φίλτατε, υπήρξαν αποτέλεσμα μίας πίστεως στο «όντως όν» στο «μόνον κινούν ακίνητον», προς το οποίο ενστικτωδώς στράφηκε ο άνθρωπος. Επιτυχώς ή όχι.
Η επαφή και ρηξικέλευθες δημιουργίες του Ελληνικού πνεύματος κατέστησαν σαφέστερο το γεγονός ότι η έμπνευση των δημιουργιών αυτών ανήκει στην ζώσα συνείδηση της παρουσίας ενός ανώτερου όντος. Και αυτή η (μοιραία) «συνάντηση» του ανθρωπίνου με το υπεράνθρωπο μαρτυριέται περισσότερο μέσω της λατρείας.
Ίσως κάπως έτσι να καταστεί σαφέστερο το γιατί είναι σχιζοφρένεια για τον Έλληνα η «λατρεία» των εβραιοχριστιανικών προτύπων και βιωμάτων.
Να’σαι καλά!
quote:
Γιαχβε και «Χριστός» ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ, με διαφορετικό «ένδυμα»
Μάλιστα, οπότε αν ανακάλυπτες οτι αυτο που λές ΔΕΝ ισχύει, τότε θα έληγε το πρόβλημά σου, ναι;
Ας αφήσω και κανέναν άλλον να στο εξηγήσει, για τώρα τουλάχιστον...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Κ
(Πάντως εγώ λέω οτι όταν δείς το φώς θα γίνεις ένας απο τούς πιό μεγάλους υπέρμαχους του Χριστιανισμού!
Τύφλα να'χει ο "δρόμος για την Δαμασκό"
ΤΟΤΕ θα ειναι που ΑΛΗΘIΝΑ θα σε τρέμει η Μητρόπολη, χε,χε
)
Λες:
"Μάλιστα, οπότε αν ανακάλυπτες οτι αυτο που λές ΔΕΝ ισχύει, τότε θα έληγε το πρόβλημά σου, ναι;
Ας αφήσω και κανέναν άλλον να στο εξηγήσει, για τώρα τουλάχιστον..."
Επειδή ΔΕΝ γνωρίζεις την διαδρομή μου μέσα σε αυτη την αναζήτηση καλά θα είναι να μην....βιάζεσαι ![]()
![]()
Παρόλα αυτά εγώ θα περιμένω τις εξηγήσεις ΣΟΥ![]()
![]()
Όσο για τον...δρόμο προς την Δαμασκό, ελπίζω να έχουμε τουλάχιστον μια πιο ξεκάθαρη "εμφάνιση" απο αυτή την γνωστή παρωδία (!)..
Version 1)
«οι δε άνδρες οί συνοδεύοντες αυτώ ειστήκεισαν ένεοί, ακούοντες μέν της φωνής, μηδένα δε θεωρούντες»
Version 2)
«οί δε εμοί όντες το μέν φώς εθεάσαντο και έμφοβοι εγένοντο, την δε φωνήν ούκ ήκουσαν του λαλούντος μοι»
Eμφανίστηκε και έγινε αισθητός στους άνδρες που τον συνόδευαν σύμφωνα με το κεφ.Θ’, δηλαδή ακούγοντας μόνο την φωνή του Γιαχβέ και χωρίς να δούνε οτιδήποτε άλλο, ή σύμφωνα με την εκδοχή του κεφ. ΚΒ’, δηλαδή βλέποντας το φως αλλά…ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ «ΤΟΥ»?
Αχ αυτά τα "φώτα" Kynikos, άχ ![]()
![]()
![]()