- ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αλήθεια δεν μου είπες, τρώς εκεί που έχεσες ή γλύφεις εκεί που έφτυσες ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝ ?
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! ΦΑΤΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝ....
ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΟΥΛΑ ΣΟΥ "ΕΧΕΣΕΣ"
ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΟΥ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ
ΑΛΛΑ ΑΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΕΒΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ...
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΝΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΥΔΟΤΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ,
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΘΩΘΟΥΛΙΝΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?
ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ???
ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ?
Ελλην και να μη κρατάει τον λόγο του.... γίνεται ?
Δεν...
quote:
Τελευταία φορά ...
ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ?
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Η ΓΡΑΜΜΗ;
ΝΕΑ ΗΘΗ ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ.......
ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΩΘ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΩΘ;;;;;;
ΑΜΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΜΑΝ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.....
ΟΤΑΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΟΤΑΝ ΜΙΛΑ ΣΕ ΕΟΝΙΚΟΥΣ,ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ,
ΕΚΕΙ ΤΑ ΗΘΗ,ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ...
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ...
Στον ΕΑΥΤΟ σου τον έδωσες αν είχα καταλάβει καλά...
Ρε χέλιο ειλικρινά σε λυπάμαι που σε εκθέτω τόσο πολύ.Δεν μου αρέσει να το κάνω αλλά έτσι όπως το πάς εκτίθεσαι μόνος σου περισσότερο.
Ηρέμισε,ισορρόπισε και λογικέψου λίγο για να τα βρούμε αν θες.
δεν θα χρειαζοταν να μιλαω μαζι σου.
Αρα παλι δεν καταλαβες τι γραφω και γιατι...
Με την επιστροφη μου,κινδυνευει ο Χριστουλης...
αντε λοιπον,ωργανωσε καμμια σταυροφορια!

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Εμένα γιατί με αναμιγνύετε στις κουβέντες σας;
Καλά ο Helios ξέχασε ότι δεν είμαι πλέον Διαχειριστής ούτε καν Συντονιστής; Τι με επικαλείται;
Η προσωπική μου άποψη είναι να διαγραφούν όλα τα τελευταία μηνύματα που είναι άσχετα τελείως με το θέμα (και το δικό μου μήνυμα).
"ΠΛΩΤΙΝΕ" συμβουλή μου είναι να το ζητήσεις από τον ADMIN.

Back in subject, σε σχέση με τα «κοινά στοιχεία» των θρησκειών και σε σχέση με τις εξεταζόμενες φράσεις «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ » όσο και τα «τα πάντα ρεί», εύκολα διαπιστώνουμε μία άμεση σχέση με τις αρχές τόσο του Ερμητισμού όσο και του Βουδισμού. Aναφέρω για παράδειγμα
· Ερμητισμός. Η αρχή της δόνησης. Τίποτα δεν αναπαύεται στην φύση. Το Πάν κινείται το πάν δονεί. Από το ηλεκτρόνιο και το άτομο μέχρι τους κόσμους και τους γαλαξίες, όλα βρίσκονται σε δόνηση. Τίποτα δεν είναι ακίνητο, και υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ Ύλης και Ενέργειας που προκαλεί ένα είδος χορού μέσα στα διάφορα συστήματα που θα παραγάγει μία αρμονία και θα μετατραπεί σε μία στατιστική ισορροπία. Αυτό το διαπιστώνει κάθε φορά περισσότερο η σύγχρονη επιστήμη με τις πρόσφατες ανακαλύψεις της. Αυτή η Αρχή της Δόνησης εξηγεί τις διαφορές μέσα στις ποικίλες εκδηλώσεις της ύλης των δυνάμεων, του νου, ακόμα και του ίδιου Πνεύματος, κάθε τι που είναι το αποτέλεσμα διαφορετικών δονητικών καταστάσεων της Αρχικής ουσίας. Από το πνεύμα ως την πιο συμπυκνωμένη ύλη, όλα δονούν - όσο μεγαλύτερη είναι η δόνηση τόσο υψηλότερη είναι η θέση του όντος στην εξελικτική Σκάλα. Η δόνηση του Πνεύματος έχει μια τόσο άπειρη ένταση και ταχύτητα (μαθηματικά τείνει προς το άπειρο) που μπορούμε να πούμε πως βρίσκεται σε ακινησία. Στον αντίθετο πόλο της Σκάλας υπάρχουν μορφές ύλης τόσο συμπυκνωμένες, των οποίων η δόνηση είναι τόσο αδύνατη που φαίνεται πως βρίσκονται και αυτές σε ακινησία. Μεταξύ και των δύο πόλων υπάρχουν δισεκατομμύρια βαθμοί δονητικής εντάσεως, που ρυθμίζονται και ταξινομούνται από την αρμονία του αριθμού και της αναλογίας
· ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ. Το πρώτο δεδομένο της ύπαρξης είναι ο νόμος της αλλαγής και της προοδικότητας. Όλα όσα υπάρχουν, από τη μυρμηγκοφωλιά μέχρι το βουνό, από την σκέψη μέχρι κάποια αυτοκρατορία, περνούν από τον ίδιο κυκλικό μηχανισμό της ύπαρξης δηλ από την γέννηση την ανάπτυξη, την κατάπτωση και τον θάνατο. Μόνο η ζωή είναι συνεχής προσπαθώντας διαρκώς να εκφράζει τον εαυτό της με άλλες μορφές.
· Όσον αναφορά το «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ » είναι μία φράση που συναντάται παντού στις ανατολικές θρησκείες .
Μία πολύ καλή ιστοσελίδα που εξετάζει την σχέση της Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας με τον Βουδισμό και τον Ινδουισμό είναι η παρακάτω.
http://www.orientalia.org/printout466.html

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»