ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ/ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ/ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
RichterΜέλος
16/11/2008, 07:21:37
Έναν κόσμο χωρίς θρησκεία δεν μπορώ να τον φανταστώ.. Απ την στιγμή που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί τις αδυναμίες του θέλει να πιστέψει σε κάτι τέλειο και αυτό είναι ο θεός...

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

16/11/2008, 07:58:48
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Θελω πρωτα απ ολα να μου δοσει ο καθενας την ερμηνια του για το πώς θα ηταν ενας κοσμος χωρις θεο. Δηλαδη ενας κοσμος στον οποιο κανεις δε πιστευει στο θεο και η μοναδικη "πιστη" που υπαρχει ειναι αυτη της επιστημης και γενικα του ανθρωπου για τον ανθρωπο.
Κατα 2ον θελω να μου περιγραψετε εναν κοσμο χωρις θρησκεια(ανεξαρτητα υπαρξης θεου).
Κατα τριτον θελω να ζητησω απο αυτους που μάχονται τον θεο να μου περιγραψουν τον ΙΔΑΝΙΚΟ κοσμο άθεων(Μη το μπερδεψετε με το προηγουμενο ερωτημα).
Οπως επισης αντιστοιχα θα θελα οι αθρησκοι να μου παρουσιασουν τον ιδανικο κοσμο απο αθρησκους…

Για μένα φίλε Dr Jekyll Mr Hyde , θα ήταν πολύ καλύτερος και ιδανικότερος ένας κόσμος που δεν θα υπάρχουν δεισιδαιμονίες , θεϊκοί απεσταλμένοι και ιερατεία .
Ένας κόσμος που οι θρησκείες θα είχαν αντικατασταθεί από την φιλοσοφία .

*

RichterΜέλος
16/11/2008, 08:15:45
quote:
Κατα τριτον θελω να ζητησω απο αυτους που μάχονται τον θεο να μου περιγραψουν τον ΙΔΑΝΙΚΟ κοσμο άθεων(Μη το μπερδεψετε με το προηγουμενο ερωτημα).
Εγω προσωπικά δεν μάχομαι τον θεό άλλα θα σου πώ ότι στον χρυσο αιώνα του Περικλή (Για μένα ο καλύτερος αιώνας όλων των εποχών!) οι Ελληνες είχαν βρεί το "μέτρο" στα πάντα, ίσως ο άνθρωπος τότε προσέγγιζε το τέλειο...

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

16/11/2008, 10:04:15
Στο πρώτο σου ερώτημα δυστυχώς είναι αδύνατο να απαντήσω.
Βλέπεις είμαστε μέσα στο σύστημα και άρα δεν μπορούμε να δούμε έξω από αυτό. Είμαστε τόσο εναρμονισμένοι εδώ και τουλάχιστον 10.000 χρόνια που είναι αδύνατον να θεωρήσουμε μία κοινωνία χωρίς θεό, θεούς ή θείο.
Τα πράγματα όμως είναι περισσότερο περίπλοκα από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς:
Το σύνθημα "Θρύλε θεέ μου, Ολυμπιακέ μου" τι μπορεί να εκφράζει;
Η καταστροφή της θρησκείας στις κομουνιστικές χώρες και η αντικατάσταση της με την προσωπολατρεία (ΛΑΤΡΕΙΑ) ή πολιτικολατρεία είναι ουσιαστικά ή φυγή από ένα θεό προς ένα άλλο...
Με λίγα λόγια η κοινωνία μας καλουπώθηκε τόσα χρόνια γύρω από τους αρχηγούς και ο θεός, οι θεοί, το θείο ή και τα δαιμόνια είναι επέκταση του αρχηγού και των κινήσεων του...
Δεν θα βάλω φυσικά μέσα στο θέμα και τις ψυχολογικές προεκτάσεις του φαινομένου κατά Φρόϊντ ή τις θεωρίες των σύγχρονων ψυχολόγων...
Όμως επειδή πρέπει να δώσω μία απάντηση θα πω το εξής: το παιδί του ανθρωποφάγου σε μία φυλή ανθρωποφάγων, θα γίνει ανθρωποφάγος, έστω και εάν έχει διαφορετικές γαστρονομικές προτιμήσεις πάνω στο ίδιο θέμα...

Η δεύτερη ερώτηση σου είναι το ίδιο δύσκολη.
Δύσκολη γιατί βρισκόμαστε στην γη και το κοινωνικό σύστημα των πλασμάτων της γης έχει φτιαχτεί να έχει αρχηγό.
Αλήθεια ένα πλάσμα χωρίς αρχηγό ή καλύτερα με διαφορετική δομή από την δική μας πως θα ήταν;
Αλήθεια έαν στο σύμπαν υπήρχε τεχνολογία ενός ερμαφρόδιτου πλάσματος, αυτό θα είχε αρχηγό και άρα θεούς;
Αλήθεια εάν στο σύμπαν βρούμε ένα συμβιωτικό είδος, αυτά θα είχαν θεούς;;;

Ζητάς κατά την γνώμη πολύ δύσκολες απαντήσεις.
Ζητάς από πλάσματα που μία ζωή είναι τα πόδια τους στην γη να αρχίσουν να πετούν...

Πιστεύω λοιπόν ότι ούτε οι άθρησκοι (θεωρητικοί ή πρακτικοί), ούτε οι άθεοι (πραγματικοί ή γιαλαντζί), ούτε οι έχοντες θρησκεία (πολέμιοι των άλλων θρησκειών ή όχι), μπορούν να καταλάβουν τι είναι η θρησκεία.
Φτύνουν οι άθεοι τους θεούς, αλλά στον τοίχο τους έχουν φωτογραφία του "ηγέτη τους" και την προσκυνάνε...
Άρνούνται ότι έχουν θρησκεία οι άθρησκοι, αλλά στο γήπεδο ωρύονται: "Θρύλε θεέ μου, Ολυμπιακέ μου"
Θέλει η μία θρησκεία να καταστρέψει την άλλη για τον α ή β λόγο, ξεχνώντας ότι και το δικό τους πιστεύω είναι στα ίδια χάλια...
Θέλει το ένα δόγμα να καταστρέψει το άλλο γιατί "μόνο εμείς έχουμε την αληθινή πίστη"...

16/11/2008, 11:46:40
Μ'αρεσουν αυτα που ακουω.. ειναι ολα πολυ σεβαστες αποψεις..

quote:
Για μένα φίλε Dr Jekyll Mr Hyde , θα ήταν πολύ καλύτερος και ιδανικότερος ένας κόσμος που δεν θα υπάρχουν δεισιδαιμονίες , θεϊκοί απεσταλμένοι και ιερατεία .
Ένας κόσμος που οι θρησκείες θα είχαν αντικατασταθεί από την φιλοσοφία .

Συμφωνω απολυτως.. Πιστευω οτι ενας κοσμος που θα ειχε φιλοσοφια αντι για θρησκεια, οχι μονο θα εξελισόταν πολυ επιστημονικα αλλα και θα ακολοθουσε τιε διδαχες του χριστιανισμου απο λογικη κανοντας τον κοσμο ενα καλυτερο μερος. Και ειμαι πολυ σιγουρος οτι πολλοι, αν οχι ολοι, οι ανθρωποι θα κατεληγαν στο συμπερασμα της υπαρξης ενος σοφου δημιουργου.
Μια κοινωνια σοφων-λογικων ανθρωπων θα μπορουσε να οδηγησει στον επιγειο παραδεισο, απ την αλλη ομως θα ηταν ουσιαστικα αδυνατο ολοι οι ανθρωποι να γινουν σοφοι..

βλεπετε, η δυστυχια ειναι η μεγαλυτερη εξουσια στον πολιτισμενο ανθρωπο. Ειναι αυτη που κινει τα νηματα πισω απο ενα μεγαλο μερος του πληθυσμου. Ειναι αυτη που σκοτωνει την αντικειμενικοτητα και προωθει το μισος και την διαστροφη.
Η δυστυχια επισης εχει τη δυνατοτητα να "αυτοπροωθειτε" και ετσι να "αυτο-πολλαπλασιαζεται"

Θα πρεπει να ειναι πολυ δυνατος πνευματικα ο κοσμος για να ακολουθησει.. "το μυστικο"
Και λεω το μυστικο με αφορμη το βιβλιο που εχει αυτον τον τιτλο οπως επισης και την επιστημονικη ταινια "Τι στο μπιιιιπ ξερουμε" χαρη στη οποια βγηκε το βιβλιο. Σας παροτρεινω ΟΛΟΥΣ να δειτε αυτη τη ταινια. Για τους πιστους θα ειναι faith-enhancing και για ολους τους αλλους hope-enhancing.
Εδω ταιριαζουν δυο αποφθεγματα(διορθωσε με D.Ι. αν το λεω λαθος)
Το πρωτο ειναι του Παουλο Κοελο που λεει:Ολο το συμπαν συνωμοτει για να ικανοποιησει την επιθυμια σου.
Και το 2ο ειναι απ τη βιβλο αν θυμαμαι καλα:Ζητα απ το θεο και θα σου δοσει.
Οσον αφορα τις επιθυμιες παντως σε οποιο βιβλιο και να εχω διαβασει θεωρειτε απαραιτητο για να εκπληρωθει μια επιθυμια να σου ειναι πρωτα αυτη ξεκαθαρη.

quote:
Δεν θα βάλω φυσικά μέσα στο θέμα και τις ψυχολογικές προεκτάσεις του φαινομένου κατά Φρόϊντ ή τις θεωρίες των σύγχρονων ψυχολόγων...

Ναι, μαλλον θα ανοιξω ενα θεμα πανω σε αυτο.. στις ψυχολογικες προεκτασεις της πιστης.. και τη συσχετιση της με.. θα δεις..
16/11/2008, 12:09:40
quote:
Εγω προσωπικά δεν μάχομαι τον θεό άλλα θα σου πώ ότι στον χρυσο αιώνα του Περικλή (Για μένα ο καλύτερος αιώνας όλων των εποχών!) οι Ελληνες είχαν βρεί το "μέτρο" στα πάντα, ίσως ο άνθρωπος τότε προσέγγιζε το τέλειο...

Ίσως κι ο μοναδικός αιώνας που η ανθρώπινη ιστορία γνώρισε την Δημοκρατία κι όχι την "δημοκρατία"...

Φίλε Dr Jekyll Mr Hyde, θα προσπαθήσω να απαντήσω στα 2 πρώτα ερωτήματα σου καθώς το 3ο δε με αφορά εφόσον δε μάχομαι τον Θεό και δεν είμαι άθεος.
Προτού το κάνω όμως θα ήθελα να σου αναφέρω την άποψη μου για κάτι που έγραψες στις 14/11/2008, 16:20:50:

quote:
Ναι να σου πω, εγω βασικα εκανα το θεμα για να δω τις αποψεις(αν υπαρχουν..) αυτων που πολεμουν τον χριστιανισμο και τον θεο γενικα..

Είναι λάθος να ταυτίζεις τη μη αποδοχή του Χριστιανισμού από κάποιον με τη μη αποδοχή του Θεού γενικά.
Όταν κάποιος δεν αποδέχεται τον Χριστιανισμό μπορεί πράγματι να είναι άθεος αλλά μπορεί να είναι πιστός κάποιας άλλης θρησκείας ή μπορεί να είναι ένθεος αλλά να είναι άθρησκος.
Αυτό το αναφέρω διότι νομίζω ότι αυτό το μέρος συνιστά ένα "ομιχλώδες" ζήτημα για πολλούς συνανθρώπους μας.

Όπως επίσης αναφέρεις στο εισαγωγικό σου μήνυμα:

quote:
Θελω πρωτα απ ολα να μου δοσει ο καθενας την ερμηνια του για το πώς θα ηταν ενας κοσμος χωρις θεο. Δηλαδη ενας κοσμος στον οποιο κανεις δε πιστευει στο θεο και η μοναδικη "πιστη" που υπαρχει ειναι αυτη της επιστημης και γενικα του ανθρωπου για τον ανθρωπο.

Θεωρώ λάθος να αντιπαραβάλλουμε την θρησκευτική πίστη με την επιστήμη.
Είναι δύο τομείς δράσης του ανθρώπινου πνεύματος που μπορούν να ωφελήσουν από την σκοπιά τους τον άνθρωπο και να συμβιώσουν αρμονικά εάν βρεθεί η χρυσή τομή για κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς Θεό.
Πέραν αυτού όμως, η μη πίστη του ανθρώπου στην Ανώτερη Δύναμη που καλούμε Θεό δεν θα ακύρωνε την ύπαρξη της οπότε θα εξέλειπε η πίστη του ανθρώπου σε κάτι ανώτερο από αυτόν το οποίο απλά δεν θα είχε ανακαλύψει.
Από την φύση μας θέλουμε να πιστεύουμε σε κάτι το ανώτερο από εμάς, να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο μετά τον φυσικό μας θάνατο κι επιθυμούμε τη μετάβαση σε κάτι ανώτερο από το φυσικό (γήινο) πεδίο.

Όσον αφορά το 2ο ζητούμενο από το εισαγωγικό σου μήνυμα, νομίζω πως αυτό είναι πολύ πιο σύνθετο.
Επειδή ο άνθρωπος έχει την έμφυτη τάση από τις απαρχές της ανθρωπότητας να λατρεύει κάτι το ανώτερο από αυτόν, οι θρησκείες θα υπήρχαν ούτως ή άλλως.
Με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να δικαιολογήσει στο μυαλό του την έννοια της γέννησης και του θανάτου και θα έπρεπε να δώσει μια συνέχεια της ανθρώπινης ύπαρξης πέρα από τον κόσμο μας.

Εκτός αυτού η θρησκεία μπορεί να αποτελέσει έναν συνδετικό κρίκο μιας ομάδας ανθρώπων και να συμπληρώσει - σε κάποιο βαθμό - το νομικό, εκπαιδευτικό, πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο διαμορφώνεται μια κοινωνία.

Για παράδειγμα, ο νόμος δε με υποχρεώνει να βοηθήσω με κάποια δωρεά ένα φτωχό ή ένα ίδρυμα.
Η θρησκεία όμως μπορεί να με ωθήσει προς κάτι τέτοιο (δεν εξετάζω τα κίνητρα μου και τους πραγματικούς σκοπούς που μπορεί να με ωθήσουν προς αυτή την πράξη).

Από την άλλη σκέφτομαι πως κάποια λάθη της Ιστορίας θα είχαν αποτραπεί εάν δεν υπήρχαν οι θρησκείες.
Δεν θα υπήρχαν οι θρησκευτικοί πόλεμοι, δεν θα υπήρχε μια Ιερά Εξέταση κι ένας Μεσαίωνας (ίσως βέβαια υπήρχαν με άλλη μορφή) όμως ενδεχομένως να είχαν γίνει κάποια άλλη λάθη όπου ο άνθρωπος να είχε εμφανίσει στοιχεία έντονου επεκτατισμού μέσω κάποιας άλλης δραστηριότητας.

Εν κατακλείδι λοιπόν, δεν αντιτίθεμαι στην ύπαρξη των θρησκειών και πιστεύω πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας.
Αυτό που είναι όμως το ζητούμενο για μένα, είναι οι θρησκείες να λειτουργούν στα πλαίσια και μόνο που θα πρέπει να λειτουργούν, να δρουν στο πεδίο και στον βαθμό που πρέπει να δρουν και να ωφελούν το πνεύμα του ανθρώπου.
Το αντίθετο μπορεί να φέρει τον δογματισμό, τον φανατισμό και τις διχόνοιες, πράγματα που είτε έχουμε δει στο ρουν της Ιστορίας ή βλέπουμε ακόμη και σήμερα...

In anticipation of my resurrection...

16/11/2008, 15:57:22
quote:
Ναι να σου πω, εγω βασικα εκανα το θεμα για να δω τις αποψεις(αν υπαρχουν..) αυτων που πολεμουν τον χριστιανισμο και τον θεο γενικα..

Καλα οτι θελετε καταλαβαινετε. Δεν λεω, εναταξει, πες δεν ηταν 100% ξεκαθαρο αυτο που εγραφα, συμφωνοι, αλλα και παλι γιατι δηλαδη πρεπει απο οσα πραματα θα μπορουσα να εννοω εσεις να υποθεσετε το κακο?Γνωριζοντας μαλιστα οτι ερχεται σε αντιθεση με προηγουμενα λεγομενα μου και οτι φυσικα και "κακες" προθεσεις να ειχα(αν γινεται κατι τετοιο)υπηρχε περιπτωση να ειμουν αρκετα χαζος ωστε να "διαπραξω" το "αδικημα" που μου καταλογιζετε? Τζιιιιιζ

Παμε να δουμε τι εγραψα:
"εγω βασικα εκανα το θεμα για να δω τις αποψεις(αν υπαρχουν..) αυτων που πολεμουν τον χριστιανισμο(εννοώντας τους αθρησκους)"
"και τον θεο γενικα"(εννοωντας τους αθεους)

Για να εννοω αυτο που ειπατε θα ελαγα "και τον θεο γενικοτερα"

quote:
Είναι δύο τομείς δράσης του ανθρώπινου πνεύματος που μπορούν να ωφελήσουν από την σκοπιά τους τον άνθρωπο και να συμβιώσουν αρμονικά εάν βρεθεί η χρυσή τομή για κάτι τέτοιο.

Ναι, μα δε διαφωνω με αυτο.Απλα λεω οτι απ τη στιγμη που αφαιρεθει η θρησκεια μενει μονο η ελπιδα στην αναπτυξη της επιστημης..
16/11/2008, 17:11:00
quote:

quote:
trexagireve
Υπάρχει περίπτωση να
υπήρχε κόσμος, χωρίς Θεός

Ο θεός, σαν δημιούργημα του ανθρώπου, εμφανίζεται μετά την εμφάνιση του δημιουργού του, ανθρώπου.
macedon

Θα σου ήταν δύσκολο, μιας που φαίνεται πως γνωρίζεις καλά και μιλάς με τόση σιγουριά για "δημιούργημα" και "δημιουργό", να επωφεληθώ των γνώσεών σου και να σε ρωτήσω και το ποιος είναι ο δημιουργός του δημιουργού του ανθρώπου;

16/11/2008, 17:19:55
quote:
Sesostris
Ένας κόσμος που οι θρησκείες θα είχαν αντικατασταθεί από την φιλοσοφία.

Πώς αντιλαμβάνεσαι εσύ αυτή την αντικατάσταση της θρησκείας από τη φιλοσοφία;

Στην υπερχιλιετή Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση υπάρχει μια αστείρευτη πηγή σοφίας.
Το ερώτημα είναι ποιος, πράγματι, επιθυμεί να σκύψει και να δροσιστεί από την πηγή αυτή;

16/11/2008, 19:44:53
quote:
Ψηλός
Θα σου ήταν δύσκολο, μιας που φαίνεται πως γνωρίζεις καλά και μιλάς με τόση σιγουριά για "δημιούργημα" και "δημιουργό", να επωφεληθώ των γνώσεών σου και να σε ρωτήσω και το ποιος είναι ο δημιουργός του δημιουργού του ανθρώπου;

Δεν εννοώ την ερώτησή σου. Ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε σαν "άνθρωπος", εξελίχθηκε από άλλες μορφές ζωής, όπως εξελίχθηκαν όλα τα είδη του πλανήτη.

Ο "θεός" από την άλλη, στις διάφορες μορφές του, αποτελεί προϊόν της δεισιδαιμονίας και της άγνοιας του ανθρώπου.

macedon

samuel1974Μέλος
16/11/2008, 19:51:26
@ macedon

quote:

quote:
Ψηλός

Δεν εννοώ την ερώτησή σου. Ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε σαν "άνθρωπος", εξελίχθηκε από άλλες μορφές ζωής, όπως εξελίχθηκαν όλα τα είδη του πλανήτη.

Ο "θεός" από την άλλη, στις διάφορες μορφές του, αποτελεί προϊόν της δεισιδαιμονίας και της άγνοιας του ανθρώπου.

macedon

Το να πιστεύει κάποιος στην ανθρωπική αρχή είναι δικαιωμά του, αλλά δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι η ανθρωπική αρχή τεκμηριώνεται επιστημονικά. Γιατί ακριβώς είναι μια "αρχή", που έχει αξιωματικό χαρακτήρα.

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

19Black Rose94Νέο Μέλος
28/12/2007, 16:24:06
Geia sas paidia! Edo 8 mporesete n grapsete oti tromaxtikes istories ehete p didramitizont se kataskinosi. (8 ne poli orea n tis leo stis skines st dasos mes sta mavra skotadia)

Zise t deuterolepto

Ιστορίες
.
28/12/2007

28/12/2007, 16:52:11
Πρώτον καλώς ήρθες, δεύτερον προσπάθησε να γράφεις Ελληνικά, εκτός του ότι γράφεις greeklish κόβεις και τις λέξεις και κάνεις ακόμα πιο δύσκολη την ανάγνωσή τους, είπες ότι ψάχνεις για παράξενες τρομακτικές ιστορίες (από camping) για να τις λες στους φίλους σου, υπάρχει θέμα όπου μπορείς να βρείς πολλές τέτοιες ιστορίες.
κλίκαρε εδώ : Παράξενες Ιστορίες...

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κάτι, γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό;Ίσως αν είχες βιώσει και εσύ μία ανάλογη ιστορία και είχες τρομοκρατηθεί, να μην το έβλεπες πλέον σαν αστείο για να τρομάξεις τους φίλους σου.Γιατί μη νομίζεις το σκοτάδι και η αυθυποβολή μπορούν να σου παίξουν πολλά παιχνίδια, μετά από αυτές τις ιστορίες μπορεί να ακούτε ήχους, να βλέπετε σκιές ακόμα κι αν δεν υπάρχουν.

Wolf

Edited by - keraynos on 28/12/2007 17:03:20

28/12/2007, 23:21:20
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Κατασκηνωτικές Τροματκες Ιστορίες ΣΕ Κατασκηνωτικές Τρομακτικές Ιστορίες.

=========================================================

Αγαπητέ/ή 19Black Rose94, καλώς ήλθες κοντά μας.
Σου εύχομαι καλή διαμονή.

Θα σε παρακαλούσα καταρχάς να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι με λατινικούς έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η ανάγνωση των μηνυμάτων σου.

Θα ήταν καλό προτού ανοίξεις ένα νέο θέμα να συμβουλευτείς την Αναζήτηση (επάνω δεξιά στην σελίδα).
Εκεί μπορείς να υποβάλλεις τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που σε ενδιαφέρει κι αν επιλέξεις την εμφάνιση αποτελεσμάτων μόνο για τίτλο θέματος, θα βρεις όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις.
Εάν υπάρχει κάποια ενεργή, μπορείς να συμμετάσχεις εκεί ώστε να αποφεύγουμε τα διπλά θέματα.

Στην προκειμένη περίπτωση, μπορείς να διαβάσεις αλλά και να συμμετάσχεις καταθέτοντας κάποια δική σου ιστορία - εάν έχεις - στο θέμα που σου υπέδειξε πολύ σωστά η keraynos (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

Παράξενες Ιστορίες...

Οπότε το θέμα αυτό καθώς και το πανομοιότυπο που άνοιξες (Κατασκηνωτικές Τρομακτικές Ιστορίες) απενεργοποιούνται, καθώς η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο προτεινόμενο θέμα.

Υ.Γ. Πάντως, η αναφορά ιστοριών που είναι τρομακτικές και γεμάτες μυστήριο ασκούν μια "μαγεία" τόσο σ' αυτόν που τις λέει όσο και σ' αυτόν που τις ακούει.
Από κει και πέρα, δεν είναι ανάγκη και να κοψοχολιαζόμαστε εντελώς καθώς τα πάντα θα πρέπει να έχουν ένα μέτρο...

In anticipation of my resurrection...