- ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
δυο λεξεις -ενοιες που ποτε παραμενουν μυστηριο..
απο μικρη φανταζομουν τα πυρα στην κολαση και τα λουλουδια στο παραδεισο!
μεγαλωνοντας ομως συνηδιτοποιησα πως η κολαση θα ειναι χειροτερη απο την παιδικη φαντασια μας .
κατα την θρησκεια μας η κολαση ειναι μια κατασταση που βιωνει η ψυχη μας μετα τον θανατο. τοσο εντονη , σαν εφιαλτης! ενας ατελειωτος εφιαλτης..δεν ειναι δηλαδη μια τοποθεσια ενα μερος αλλα , μια συνεχεις αναστατωση , τρομος , θλιψη , στεναχωρια.οπως ανεφερα και παραπανω, σαν να ζεις εναν αιωνιο εφιαλτη!!
οσο για τον παραδεισο , η ψυχη θα βρισκεται σε πληρης ηρεμια και γαλανη!
αν πιστευετε κατι αλλο η αν εχετε εμπειριες θα ηθελα να το συζητησουμε
macedon
"Αυτή η γυναίκα είναι κόλαση.."
"Παγωτό κόλαση"
"Χθες στο κλαμπ/ματς/μάθημα γινόταν της κολάσεως."
Άρα η κόλαση έχει πάρει την έννοια του πολύ ωραίου, της μοναδικής, συνασπαστικής και διασκεδαστικής εμπειρίας που ... λόγω της ομορφιάς του σε κάνει να ... κολάζεσαι (άρα να αμαρτάνεις???)
Πάντως έχει πάρει μια ... περίεργη θετική έννοια.
Αντιστοίχως ο παράδεισος παίρνει την έννοια του ήρεμου και γαλήνιου (κυρίως όταν μιλάμε για ειδυλλιακά τοπία.)
Οποία σύψις φίλτατοι!! ![]()
Sorry, έχω την τάση να τα αναλύω όλο γλωσσολογικά...
quote:
[Brie Boy
Αντιστοίχως ο παράδεισος παίρνει την έννοια του ήρεμου και γαλήνιου ...
Του ξενέρωτου ίσως; ![]()
macedon
Η κολαση και ο παραδεισος στην ορθοδοξη χριστιανικη θρησκεια απηκονοιζονται σαν οι απολαβες που δινονται στον καθενα μετα τον θανατο του.Αλλος για την καλη και εναρετη ζωη παει στον παραδεισο και ο δολοφονος και ο εγκληματιας παει στην κολαση.Ο χριστος πανω στον σταυρο ειπε στον μετανιωμενο ληστη πως θα τον εχει μαζι του στον παραδεισο.Η κολαση ειναι η αιωνια τιμωρια σε οποιον εκανε τα κακιστα στην ζωη του.Εφοσον υπαρχει διαβολος τοτε θα υπαρχει κολαση.Η κολαση εχει ερμηνευτει στις μερες μασ ως κατι το αμαρτωλο,τον γλυκο πειρασμο.Κατα την γνωμη μου ο παραδεισος και η κολαση μαλλον κατι αλλο παριστανουν.Πιστευω στην μεταθανατιο ζωη,οτι η ψυχη κρινετε και συνεχιζει την πορεια της σε μια αλλη ζωη με την γεννηση και την "διαμορφωση αλλου χαρακτηρα".Ο παραδεισος ειναι ενα μεταβατικο σταδιο προς την κριση της ψυχης και της διαμορφωσης της πορειας του οπως ακριβως και η κολαση.Αρα "παραδεισος και κολαση " ειναι η ζωη του καθε ανθρωπου διαφορετικα.Γιατι καποιος να γεννιεται πλουσιος και καποιος αλλος φτωχος?
Αυτα τα ολιγα,περιμενω μυνηματα
Παντα φιλικα
macedon
quote:
Γεγονός είναι ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, ή είναι παράνομα, ή είναι αμαρτία, ή παχαίνουν...
ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΛΟΥΜΠΑ ΤΟΥ TRIP ΚΟΛΑΣΗ Ή ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΛΑΣΗ 'Η ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΤΟΤΕ Η ΚΟΛΑΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ

Φοβερό άσμα.... Τελικά μήπως και αληθινό;;;... Μήπως όλα εδώ πληρώνονται και πουθενά αλλού;;;...
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
αν δεχτουμε οτι υπαρχει ψυχη που μετα θανατον κρινετε και αναλογα με τις πραξεις της παει στον παραδεισο η στην κολαση
εγω συμφωνα με την θρησκεια θα πρεπει να τιμωρηθω που θα με πανε;
στην κολαση που θα ειναι ολα τα φιλαρακια μου και θα περναμε τζαμι
η στον παραδεισο που θα εχει συνεχεια αληλουια και κατι ατομα στιλ λουκα και θα ειναι κολαση για μενα;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Γηγενής,
εγω συμφωνα με την θρησκεια θα πρεπει να τιμωρηθω που θα με πανε;
Για να καταλάβεις Γηγενη,
εσύ δεν θα κριθείς σύμφωνα με καμια "θρησκεία". Εσύ θα κριθείς σύμφωνα με τις πράξεις σου, αν αυτό σε αναπαύει περισσότερο.
Φιλικά όπως πάντα
quote:
gigenis
...η στον παραδεισο που θα εχει συνεχεια αληλουια και κατι ατομα στιλ λουκα και θα ειναι κολαση για μενα;
Και ποιός σου είπε ότι η Λουκά θα είναι εκεί;
macedon
Να μια καλή λύση Γιγενή, μένεις στο Καθαρτήριο, και πετάγεσαι και στην Κόλαση να βλέπεις τα βουτηγμένα στην αμαρτία φιλαράκια σου, που θα βράζουν στα καζάνια.
Αν και νομίζω πως το καλύτερο είναι να είσαι μουσουλμάνος γιατί ο δικός τους παράδεισος είναι πιο ωραίος: Έχει άφθονο αλκόολ, μπόλικο φαί, όμορφες παρθένες, και βέβαια γυναικωτά αγοράκια για όσους... το κανελώνουν το ρυζόγαλο. ![]()
Ένας παράδεισος... κόλαση.
quote:
Brie Boy
Υπάρχει και το Καθαρτήριο, αλλά νομίζω είναι στους Καθολικούς μόνο, και δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς γίνεται εκεί, και αν πάνε οι καλοί ή οι κακοί.
Εκεί πάνε αυτοί που δεν έχουν αποφασίσει αν είναι καλοί ή κακοί. Δεν είναι καλοί για τον Παράδεισο, ούτε κακοί για την Κόλαση. Εκεί θα περάσουν κάποιες δοκιμασίες (σαν εξετάσεις ας πούμε) θα παιδευτούν λίγο και μετά πάνε στον παράδεισο. Δέστο σαν χώρο αναμονής του Παραδείσου.
quote:
Brie Boy
Να μια καλή λύση Γιγενή, μένεις στο Καθαρτήριο, και πετάγεσαι και στην Κόλαση να βλέπεις τα βουτηγμένα στην αμαρτία φιλαράκια σου, που θα βράζουν στα καζάνια.
Μπα, η κόλαση δεν θα είναι και το καλύτερο μέρος. Σκέψου μόνο πόσους ιερωμένους, αρχιεπισκόπους, πατριάρχες, κτλ. θα έχει.
Για το μουσουλμανικό παράδεισο τώρα: Τι χαρτιά χρειάζεται για να πάει κανείς εκεί; Παίρνουν από ΑΣΕΠ?
macedon
quote:
macedon:Για το μουσουλμανικό παράδεισο τώρα: Τι χαρτιά χρειάζεται για να πάει κανείς εκεί; Παίρνουν από ΑΣΕΠ?
Αφού εσύ είσαι κακός,
τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Στα καζάνια φίλτατε!
Είδες? Το ήξερα ότι μόλις έκανα λόγο για αλκοόλ και σεξ, όλοι οι άντρες, Χριστιανοί και Άθεοι, θα τρέξετε κατά κει.
Νομίζω ότι η σύγχρονη εκδοχή του θα περιλαμβάνει και μεγάλες οθόνες που θα δείχνουν όλη μέρα ποδόσφαιρο, και φυσικά... playstation. Και άπειρες γυναίκες, οι οποίες όμως ... δεν θα γκρινίαζουν ποτέ, θα μιλάνε μόνο για να σας λένε πόσο ωραίοι και έξυπνοι είστε!
Τσιμπήσατε?
Βρε, μπας να γίνω προσυλητιστής??![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
georgia9:αν πιστευετε κατι αλλο η αν εχετε εμπειριες θα ηθελα να το συζητησουμε
Πλάκα πλάκα το ξεφτιλίσαμε το θέμα. Ας το συζητήσουμε λοιπόν, αλλά βρε καλή μου Γεωργία δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσαμε να έχουμε εμπειρίες από την Κόλαση ή τον Παράδεισο...(ή το Καθαρτήριο, για να μην ξεχνιόμαστε)...
quote:
Brie Boy
Και άπειρες γυναίκες, οι οποίες όμως ... δεν θα γκρινίαζουν ποτέ...
Αυτό δεν είναι Παράδεισος... Επιστημονική Φαντασία είναι!
macedon
quote:
Brie Boy
δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσαμε να έχουμε εμπειρίες από την Κόλαση ή τον Παράδεισο...(ή το Καθαρτήριο, για να μην ξεχνιόμαστε)...
Εγώ έχω πολλές εμπειρίες από την Κόλαση και ευχαρίστως να τις μοιραστώ μαζί σας. Λοιπόν: Από τη μέρα που παντρεύτηκα....
macedon
quote:
Brie Boy:
Και άπειρες γυναίκες, οι οποίες όμως ... δεν θα γκρινίαζουν ποτέ...macedon:
Αυτό δεν είναι Παράδεισος... Επιστημονική Φαντασία είναι!
Μακεδόνα, σου βρήκα ένα ωραίο από άλλο τόπικ, δεν θυμάμαι ποιός το είχε γράψει:
ΣΙΩΠΗ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΝΟΡΟ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΤΕ.![]()
Σ'αυτό το βιβλίο, οι Σέργιοι και Βάκχος, που ζούσαν στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ειδωλολάτρες στρατιώτες, βουτηγμένοι στην αμαρτία, αλλά καλοκάγαθοι κατά βάθος, ασπάζονται τον Χριστιανισμό. Καποια στιγμή πεθαίνουν, πηγαίνουν στον Παράδεισο, και προς έκπληξη όλων αγιοποιούνται.
Το βιβλίο, στον πρώτο του τόμο, περιγράφει την ζωή τους στον Παράδεισο και τις συζητήσεις τους με άλλους αγίους. Το παράδοξο είναι πως βρίσκουν εκεί τέλειως διαφορετικά άτομα από αυτά που περίμεναν...
Ουσιαστικά ο Καραγάτσης, αν και Χριστιανός, στηλιτεύει τον ανθρώπινο τρόπο αντιμετώπισης του Καλού και του Κακού, και πως προσπαθούμε να το επιβάλλουμε και στο Θείο. Και κρίνει τα ιστορικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Ρωμαϊκή και στην συνέχεια Βυζαντινή Αυτοκρατορία, μέσα από τον Παράδεισο. Στον δεύτερο τόμο, κατεβαίνουν στην γη...
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε Χριστιανούς και μη, καθώς κρίνει γλαφυρά και χιουμοριστικά, χωρίς να προσβάλλει την πίστη κανενός.