- REQUIEM FOR A DREAM... - - Κινηματογράφος -
Καλησπέρα παιδιά, πιστεύω πως οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) θα συμφωνείτε μαζί μου, πως το "Requiem..." είναι αριστούργημα. Επειδή όμως απο την ημέρα που το είδα δεν έπαψα να το σκέφτομαι και να τρομάζω με την πραγματική παράνοια (με την καλή έννοια) που περιβάλλει το έργο, θα ήθελα να μου πείτε και εσείς τη γνώμη σας. Ήταν τόσο υπερβολικά τα συναισθήματα μου γι' αυτή την ταινία και λέω βλακείες, ή όντως είναι έτσι; Γιατί εγώ νομίζω πως είδα όχι ένα δράμα, αλλά ένα ψυχολογικό έργο και έντονου τρόμου μάλιστα μόνο και μόνο γιατί είναι βγαλμένο απ' την ίδια τη ζωή. Τα συμπεράσματα και οι αναλύσεις είναι δικά σας! (νομίζω πως περνάει πάρα πολλά μηνύματα αυτή η ταινία με πολύ συμβολικό τρόπο και θέλω τη βοήθεια σας).
Υ.Σ.: Συν οτι και το soundtrack ήταν αριστουργηματικό!
Nikolaos...
Βάζει το δάχτυλο στην πληγή!
Πέρα απ' το εμφανές θέμα των ναρκωτικών,
προβάλλει βαθιά μηνύματα και εικόνες
αγγίζοντας τα σημεία των καιρών.
Μεγάλο νέο ταλέντο ο σκηνοθέτης
και το "Requiem For a Dream" αλλά και το "π" είναι αριστουργήματα!
Ανεμένοτας την επόμενη ταινία του που μάλλον θα είναι αυτή: The Fountain (The Last Man)

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Edited by - 1900 on 31/01/2005 14:08:03

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:Κατα τη γνώμη μου δε τιθεται καν θέμα σύγκρισης. Καμμία σχέση! Το θέμα των ναρκωτικών είναι μόνο η επιφάνεια στο Requiem for a dream. Είναι το λιγότερο που θα πρεπει να προσέξει κανεις. Ασε που ,και πάλι κατα τη γνώμη μου, είναι πολύ καλύτερο σαν ταινία απο κάθε άποψη.
Κάτι παρόμοιο είχα νιώσει και όταν είχα δει το επίσης συγκλονιστικό TRAINSPOTTING.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Την είδα που κοιτούσε την φώτο από την αποφοίτηση του γιου της, όχι πολλά χρόνια πριν, λίγο πιο νέα, αλλά πιο ζωντανή και την φαντάστηκα πόσο ευτυχισμένη θα ήταν εκείνη την στιγμή και πόσο περήφανη, χωρίς να γνωρίζει την ζωή που της επιφύλασσε η μοίρα.
quote:quote:Κατα τη γνώμη μου δε τιθεται καν θέμα σύγκρισης. Καμμία σχέση! Το θέμα των ναρκωτικών είναι μόνο η επιφάνεια στο Requiem for a dream. Είναι το λιγότερο που θα πρεπει να προσέξει κανεις. Ασε που ,και πάλι κατα τη γνώμη μου, είναι πολύ καλύτερο σαν ταινία απο κάθε άποψη.
Κάτι παρόμοιο είχα νιώσει και όταν είχα δει το επίσης συγκλονιστικό TRAINSPOTTING.
Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Δε διαφωνώ φίλε μου, αν και νομίζω οτι ούτε το ΤΡΕΪΝΣΠΟΤΙΝΓΚ είχε σχεση μόνο με ναρκωτικά.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Nikolaos...
Από τις λίγες φορές που η μεταφορά ενός βιβλίου στη μεγάλη οθόνη υπήρξε κάτι παραπάνω από επιτυχημένη...Το ταλέντο του Aronofsky "μιλάει"...
Edited by - durden_alie on 01/02/2005 12:15:12
Φίλε hairstylist, αυτή η ταινία είναι πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Θυμάμαι, την πρώτη (και μοναδική ως τώρα) φορά που την είδα, ένιωσα κάτι σαν γροθιά στο στομάχι, σαν σοκ
Τι να πρωτοπεί κανείς; Για την θαυμάσια μουσική
ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ,
ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ........
Είναι με λίγα λόγια, άψογο… σε όλα του!
Και πιστεύω πως τέτοιες (γροθιές) είναι όχι μόνο σημαντικές, μα και αποτελεσματικές... σε ένα επίπεδο, για τις συνήθεις.
δεν δείχνει απλά τον εθισμό στα ναρκωτικά,αλλά και πού μπορεί να φτάσει κάποιος μετά για να τα αποκτήσει..πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει..
το πως απλά η εκπλήρωση μιας επιθυμίας μπορεί να σε οδηγήσει στην παράνοια και στην τρέλλα..
δεν ήταν καθόλου υπερβολικά τα αισθηματά σου για την ταινία και εγω έτσι ένιωσα και χειρότερα γιατί σκέψου πως αν δεν είχαμε νιώσει έτσι θα σήμαινε οτι η ταινία δεν μπορεί να μεταδόσει τα μηνύματα που θέλει..
απλά σοκάρει..για να καταλάβουμε πως οτιδήποτε ωραίο μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολύ άσχημο..
τέτοιες ταινίες πρέπει όλοι κάποια στιγμή να τις δούνε στην ζωή τους..
μια αλλή ταινία που με σόκαρε ήταν το saw,δεν έχει έρθει ακόμα ελλάδα(το είδα σε πειρατικό)αλλά όταν έρθει(αν έρθει)να την δείτε..
και κάνεις μετά σχετικό θέμα..
και όσο για το soundtrack του requiem,εντάξει,σε ταξιδεύει αλλού..
..πίσω απο το χάος , κρύβεται η τάξη..
Nikolaos...
..πίσω απο το χάος , κρύβεται η τάξη..
Nikolaos...
"ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" .. ...
μπα...τι μου λές...![]()
"αυτό να το πεις σε όλους .....τους "ανάπηρους" και "σακατεμένους" που υπάρχουν εκεί έξω.. .. και πίστεψέ με υπάρχουν πολλοί... "..
αυτές ακριβώς οι σκέψεις μου ήρθαν στο μυαλό μόλις τελείωσε η ταινία...(χθες την είδα....)
από κάθε πλευρά καταπληκτική ... ειδικά το σάουντρακ![]()
ένα ... μέρος τις (ας το πούμε) εκπαίδευσης μου είναι να βομβαρδίζω (μιλάμε για carpet bombing όμως...) .....τον εαυτό μου .. με διάφορες ουσίες ...αλλά και ιδέες.... ....
ένα πράγμα που έχω μάθει καλά είναι ... ότι όλα.. είναι ...ή μπορούν να γίνουν addicting.... οποιαδήποτε ιδέα .. ή ουσία ... όσο και αθώα .... λες και υπάρχει..? (αυτό ακόμα το ψάχνω..) ... μια συγκεκριμένη εντολή στον εγκέφαλο μας . ή μπορεί να είναι και στην ουσία / ιδέα .."
ξανά,,,,,,
και είναι οι "συμμαχίες μας " (κάπου στον κόσμο (των δαιμόνων..?) μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας) ... με αυτές ...που μας κάνει αυτό που είμαστε ... αλλά ...και μας αλλάζει...
για παράδειγμα...... φαντάζομαι όλοι ξέρουμε πως αλλάζει ή Ηρωίνη...ναι, αλλά πόσοι έχουν προσέξει .. πώς ή ζάχαρη (το πουλάνε σε κάθε γωνία .ξέρετε..) έχει αλλάξει την σημερινή νέα γενιά ... 1 στα 5 πλέον παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι παχύσαρκα...
αυτό φαντάζομαι δεν θα είναι (τόσο) ..."γροθιά στο στομάχι"....
αλλά είναι μια εξαιρετική απειλή στα όνειρα .. μιας ολόκληρης γενιάς ....
αλλά μέχρι να το καταλάβουμε θα είναι αργά .. ή υποταγή έχει αρχίσει ...και το Requiemθα έχει ξεκινήσει να παίζει...![]()
Γιώργος![]()
ίσως τελικά .... αυτό που ,,,, χρειαζόμαστε .. (καλά μου Εσώπουλα)..
είναι
Άριστους Άνδρες
Άριστες Γυναίκες
Άριστη μάσα.
Άριστον περιβάλλον
Άριστα ντραγκς...![]()
και ..ΑΡΙΣΤΕΣ ΦΙΛΙΕΣ![]()
α ναι... τώρα αυτό για τo "μέτρον" ... εεε... "θα τα βρούμε"![]()
γροθιά θέλει ο σκηνοθέτης όχι το στομάχι μας
![]()
quote:
και το Π και το ΡΕΚΒΙΕΜ πολύ καμένες ταινίεςγροθιά θέλει ο σκηνοθέτης όχι το στομάχι μας
Το Π ήταν ταινία που κυλούσε κάπως δύσκολα αλλά το Requiem for a dream προσωπικά το βρήκα αρκετά καλό.
Γιατί δεν σου άρεσε?

In anticipation of my resurrection...
Η μουσική σαφέστατα και είναι καταπληκτική,την αγόρασα με το που είδα την ταινία.

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη