ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΥΦΥΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΥΦΥΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

athakandr41 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
22Μέλος
15/08/2005, 12:36:53
Ekτός και αν περάσουμε μια μακρά περίοδο ξηρασίας,ελέω HAARP,και ξεραθεί το ποτάμι που λέγεται Έβρος,οπότε θα μπορούν να περάσουν ανενόχλητοι οι Τουρκαλάδες και να κάνουν περίπατο στη θράκη.Μη μου πείτε ότι πιστεύει κανείς σας ότι αυτά τα πρεζόνια που φυλάνε τον Εβρο θα σταματήσουν με αυτοθυσία τα τανκς.Οσοι έχουν πάει Εβρο ξέρουν τι λέω,λέω δλδ ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του δυναμικού μας εκεί ειναι πρεζόνια (κατα τη γνώμη μου άνω του 70%)και για αυτό και υπάρχουν εκεί άτυπα ταγματα ανεπιθυμητων.
Smokin_7Μέλος
15/08/2005, 13:05:53
Ρέ 22 ή 33 η πως σε λένε σαν που θέςνα μας παραστήσεις τον τιμητή των πάντων. Ολους ανώμαλους χασισοπότηδες και πρεζόνια μας βγάζεις πώς δίνεις τέτοιυος χαρακτιρισμούς τους ξέρεις τόσο καλά?
Μαλλον με το μυαλό σου τα γεράκια των Τούρκων δέν έχουν καταλάβει τοσο καλά την ανικανότητα μας για να μας κατακτήσουν τόσο εύκολα και να κάνουν προέλαση στην αθήνα περνώντας ενα ευχάριστο απόγευμα.
angiΜέλος
15/08/2005, 13:27:24
quote:

Ekτός και αν περάσουμε μια μακρά περίοδο ξηρασίας

Κι αν η γιαγια μου ειχε καρουλια, θα ητανε πατινι...
Κι εμεις οι ντοπιοι; θα καθομασταν με σταυρωμενα χερια να βλεπουμε κατι φοβισμενα κωλοπαιδα σαν κι εσας που ισως το περισσοτερο που φοβουνται ειναι μην καταληφθει η καφετερια στην οποια συχναζουν;
Κι επειδη εχω εμπιστοσυνη στη νεολαια μας και στο τσαγανο μας, σου υπενθυμιζω οτι ευτυχως που δεν σκεφτονται ολοι σαν και σενα!!!
Και μην ξεχνας οτι κατω απο εντονες συνθηκες πιεσης η αδρεναλινη σπαει ορια και ακομη και ενας ηρωινομανης μπορει να αφυπνιστει.
Μην ξεχνας πως λειτουργει ο αμερικανικος στρατος. Ολοι πρεζονια ειναι για να μην σκεφτονται τον κινδυνο.
Οι γηγενεις δεν ειμαστε πρεζονια. Ειστε εσεις οι γεματοι ψυχολογικα προβληματα πρωτευουσιανοι που ερχεστε. Εμεις ειμαστε εξυπνοι και σας τα πουλαμε αφου δημιουργησατε ζητηση!!
Τα ηθελες και τα ακουσες μερα που ειναι!!!

aa

CentariusΜέλος
15/08/2005, 14:25:53
quote:

Τα ηθελες και τα ακουσες μερα που ειναι!!!

Έτσι είναι.........
Μήν ξεχνάς οι κρητικοί με τσουγκράνες πέταξαν τους γερμανούς στην θάλασσα και εμείς οι νησιώτες με ψαροκάικα βουλιάξαμε τους επίδοξους κατακτητές και αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε.....με ότι μέσο διαθέτουμε.....

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

15/08/2005, 17:25:56
Δε μπορώ να ακούω το κλασσικό οτι οι φαντάροι μας είναι πρεζόνια, οτι εμείς θα καθόμασταν με σταυρωμένα χέρια και θα μας π....ν οι Τούρκοι!
Δεν είμαστε τόσο αναίσθητοι όπως παρουσιάζεται, ρε γαμώτο!
Καθόμαστε να μιλάμε για υποτιθέμενους πολέμους με την Τουρκία τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.
Γιατί μοιρολατρούμε?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

22Μέλος
15/08/2005, 22:36:48
Kai όμως επιμένω ότι οι Τούρκοι ένα πρωί θα μας π....ουνε!
Θα φτάσουν μέχρι την Αθήνα σε 48 ωρίτσες,και όλοι εσείς που σήμερα κάνετε τους καμπόσους,εκείνη την ημέρα θα κλάνετε πατάτες.
΄Δεν βλέπετε βρε ότι η νεολαία μας είναι όλη μέρα ..σισι,..μιση και επιστροφή στη φύση; Ποιοι από τους νέους είναι ικάνοί να πολεμήσουν;
Μόνο κάτι αλλοπαρμένοι που νομίζουν ότι με το τουφεκι τους θα φτάσουν τους Τουρκουτ-μακελάρηδες μέχρι την κόκκινη αχλαδιά.
angiΜέλος
15/08/2005, 22:53:44
quote:

Kai όμως επιμένω ότι οι Τούρκοι ένα πρωί θα μας π....ουνε!
Θα φτάσουν μέχρι την Αθήνα σε 48 ωρίτσες,και όλοι εσείς που σήμερα κάνετε τους καμπόσους,εκείνη την ημέρα θα κλάνετε πατάτες.
΄Δεν βλέπετε βρε ότι η νεολαία μας είναι όλη μέρα ..σισι,..μιση και επιστροφή στη φύση; Ποιοι από τους νέους είναι ικάνοί να πολεμήσουν;
Μόνο κάτι αλλοπαρμένοι που νομίζουν ότι με το τουφεκι τους θα φτάσουν τους Τουρκουτ-μακελάρηδες μέχρι την κόκκινη αχλαδιά.

Εμεις θα κλανουμε πατατες;
Εσυ τι κανεις απο τωρα που ουτε καν εχει συμβει κατι;
Εσυ δεν εισαι ικανος να πολεμησεις, οχι οι αλλοι!!!
Εκεινη τη στιγμη σε πιανει ενα δεος, μια επαρση, ενας θυμος, μια
περηφανεια, μια αγωνιστηκοτητα που δεν μπορω να την περιγραψω!!!!
Ημασταν και μεις νεοι και ξημεροβραδιαζομασταν στις καφετεριες και στα μπουζουκια. Αλλα εκεινη τη στιγμη αλλαζει η κοσμοθεωρια σου αγαπητε 22, δεν βρεχεις τα παντελονια σου. Εγω προσωπικα φοραω φουστα και την τιμησα...με το σπαθι μου.
Αλλα αν τυχει και μπουν, οπως λες, θα τους δωσω τη διευθυνση του σπιτιου σου!!! Μου φαινεται οτι σου αρεσουν πολυ.....

aa

15/08/2005, 23:22:39
22, ΑΝ επιτεθούν δε νομίζω να είμαστε λιγότερο πατριώτες από σένα που κρίνεις τους σημερινούς Έλληνες ελαφρά τη καρδία...

GripenΝέο Μέλος
16/08/2005, 01:37:13
Αγαπητέ 22,

Μάλλον δεν ξέρεις καλά την Ιστορία περι Εκκλησίας. Όταν οι Οθομανοί έδιναν προνόμια και αμνηστία στον Πατριάρχη και προστασία στην περιουσία της, τι ήθελε να κάνει;;; Να έλεγε όχι;;
Και επειδή κάτι θα πείς για τον Γρηγόριο και τον αφορισμό της Επανάστασης, πάρε την απάντηση μου:

Ρόλος Της Εκκλησίας το '21

http://pub88.ezboard.com/ffinalfrontiersdicsusionboard45123frm29.showMessage?topicID=108.topic

http://pub88.ezboard.com/ffinalfrontiersdicsusionboard45123frm29.showMessage?topicID=110.topic

Ακολουθεί μία σύνοψη βασικών επιχειρημάτων (στο κείμενο του λίνκ υπάρχουν πολύ περισσότερα):

Κάποιοι ,θεωρούν, προδοτικό τον ρόλο της Εκκλησίας το 21. Ως επιχείρημα , μάλιστα , αναφέρουν τον αφορισμό της από τον Πατριάρχη. Στην πραγματικότητα Ο Πατριάρχης ήταν ένας από (αν όχι ο πραγματικός) τους ηγέτες της Επανάστασης. Ιδού τα στοιχεία:

1)Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτικής Αθηνών, τόμ. ΙΒ', σ. 32 και 36 (Α. Δεσποτόπουλος) γράφει σχετικά: "...Επικρίθηκε εν τούτοις ο Πατριάρχης και επικρίνεται ακόμη, επειδή έστερξε στον αφορισμό και έστειλε τις νουθετικές εγκυκλίους. Οι επικριτές όμως δεν αναλογίζονται τί θά πάθαινε το ΄Εθνος, αν ο Πατριάρχης τηρούσε αρνητική στάση απέναντι στις αξιώσεις του Σουλτάνου. Συμμορφώθηκε, άλλωστε, τότε ο Πατριάρχης προς την σταθερή παράδοση της Εκκλησίας, που με παρόμοια στάση κατόρθωνε σε ανάλογες κρίσιμες περιστάσεις να σώζει το Γένος. ΄Αλλωστε θα ήταν εντελώς παράλογη και ανεύθυνη διαφορετική απόφαση. Αν δεν γινόταν ο αφορισμός, ήταν σχεδόν βέβαιο, ότι θα εξοντώνονταν εκατοντάδες χιλιάδες ορθοδόξων χριστιανών".

2) Κατά την "Προκήρυξη" του Σουλτάνου (YAFTA), "ο δόλιος Ρωμηός Πατριάρχης, καίτοι κατά το παρελθόν είχε δώσει πλαστά δείγματα αφοσιώσεως, όμως κατά την περίπτωσιν ταύτην, μη δυνάμενος να αγνοή την συνωμοσίαν της επαναστάσεως του έθνους του [...] γνωρίζων δέ ο ίδιος και υποχρεωμένος να γνωστοποιήση και εις όσους το ηγνόουν, ότι επρόκειτο περί επιχειρήσεως ματαίας, ήτις ουδέποτε θά επετύγχανε [...], όμως ένεκα της εμφύτου διαφθοράς της καρδίας του, ου μόνον δεν ειδοποίησε, ουδέ επετίμησε τους αφελείς [...], αλλά, κατά τα φαινόμενα, αυτός ο ίδιος, όπισθεν των παρασκηνίων, έδρα κρυφίως, ως αρχηγός της επαναστάσεως.…" (Γ. Ζώρα, όπ. π., σ. 9). Ο Σουλτάνος, γνώστης των πραγμάτων, δίνει την ερμηνεία του, που αποδεικνύεται σοβαρότερη από εκείνη νεωτέρων, όπως ο Γ. Καρανικόλας .ή ο Αλ. Τσιριντάνης...

3) Ο Th. Gordon , ιστορικός του Αγώνα (Ιστορία της Ελλην. Επαναστάσεως, μετάφρ. Φ. Βράχα, τομ. Α', σ. 134) γράφει: "Δεν τολμούμε να βεβαιώσουμε, πως ο Πατριάρχης και τα μέλη της Συνόδου ήταν απόλυτα αθώοι συνωμοσίας κατά του κράτους. Αντίθετα, έχομε λόγους να πιστεύουμε, ότι ο Γρηγόριος γνώριζε την ύπαρξη της Εταιρείας και ότι μερικοί από τους άλλους Ιεράρχες ήταν βαθειά πλεγμένοι στις μηχανορραφίες της".

4) Πλησίον εις τον Ιερέα -έλεγε ο Θ. Κολοκοτρώνης- ήτον ο λαϊκός, καθήμενοι εις ένα σκαμνί, Πατριάρχης καί τζομπάνης, ναύτης καί γραμματισμένος, ιατροί, κλεφτοκαπεταναίοι, προεστοί και έμποροι". Ο ιστορικός του l9ου αιώνα Χρ.Βυζάντιος σημειώνει: "Προύχοντες, κληρικοί, αρματολοί και κλέφται, λόγιοι και πλούσιοι, συνεφώνησαν ή μάλλον συνώμοσαν και παραχρήμα επαναστάτησαν κατά της τουρκικής δυναστείας”

5) Υπάρχει η μαρτυρία των Τούρκων Ιστορικών για τη δράση του ελληνορθοδόξου Κλήρου στον Αγώνα του '21(a). 'Ετσι, ο Μώραλη Μελίκ Μπέη δέχεται ότι "τον λαόν (της Πελοποννήσου) υπεκίνησαν oι έχοντες συμφέροντα και σχέσεις μετά τούτων, oι έμποροι, οι πρόκριτοι, και κυρίως oι μητροπολίται και γενικως oι ανήκοντες εις τον κλήρον, δηλαδή oι πραγματικοί ηγέται του Εθνους"(b). Ο δε Ζανί Ζαντέ σημειώνει: "Τα σχέδια ετηρούντο μυστικά μεταξύ του Πατριάρχου, των Μητροπολιτών, των Παπάδων, των Δημογερόντων"(c).

Σημειώσεις:

a). Βλ. τις μελέτες: Νικηφ. Μοσχοπούλου, Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως κατά τους Τούρκους ιστοριογράφους, Αθήναι 1960. Ι. Παπαϊωάννου, Ιστορικές Γραμμές, τ. Α', Λάρισα 1979.
b). Ν. Μοσχοπούλου, ό.π., σ. 167. Ι. Παπαϊωάννου, όπ.π., σ. 240.
c). Ν. Μοσχοπούλου, σ.107. Ι. Παπα'ίωάννου, σ. 240.

6)Ενίοτε τον 19ο αιώνα εγείρονταν αντιδράσεις όχι για την μη συμμετοχή των Κληρικών μας στον απελευθερωτικό Αγώνα, αλλά αντίθετα για τη συμμετοχή τους σ' αυτόν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κεφαλλονίτη κοσμοκαλόγηρου και ησυχαστή Κοσμά Φλαμιάτου (1786- 1852)(. Κατά τον Φλαμιάτο η Αγγλία εκμεταλλεύθηκε τον Αγώνα του '21. Με την εμπλοκή του Κλήρου σ' αυτόν επεδίωξε "ίνα διεγείρη την παγκόσμιον, ει δυνατόν, περιφρόνησιν, μίσος, αποστροφήν και συνωμοσίαν κατά του Κλήρου, τόσον την εκ των Αρχών, όσον και την εκ του λαού. Δι' αυτόν τον σκοπόν προς τοις άλλοις εκίνησεν εμμέσως εις τους αρχηγούς της Φιλικής Εταιρείας και εισήχθησαν εν αυτω ο Οικουμενικός Πατριάρχης, πολλοί Επίσκοποι και άλλοι εκ του Κλήρου της Ανατολής, και εφάνησαν τινες εξ αυτών οπλοφορούντες εις το στάδιον του κατά των Οθωμανών πολέμου, φαινόμενον όλως μοναδικόν, αλλόκοτον και αποτρόπαιον, εις την Ορθόδοξον Εκκλησίαν..."( Κοσμά Φλαμιάτου, "Απαντα" εκδόσεις "Σπανός"), Αθήναι 1976, σ. 96/7 )

7) ΄Ενα απο τα επισημότερα θύματα της παρατεινόμενης ιδεολογικής αδιαλλαξίας είναι ο Μέγας Οικουμενικός Πατριάρχης του Αγώνα, ΄Αγιος Γρηγόριος Ε'(a). Η ερμηνεία της στάσης του στον Αγώνα απαιτεί επαρκή γνώση της εποχής (ιστορικά, κοινωνιολογικά, πολιτικά, διπλωματικά) και τη χρήση ορθών κριτηρίων, συγχρόνων δηλαδή και όχι σημερινών (ιστορικός αναχρονισμός). Ο σοφός εκείνος Γενάρχης, πώς ήταν δυνατό να παραβλέψει τους αρνητικούς παράγοντες, που απειλούσαν κάθε επαναστατική σκέψη (Ιερά Συμμαχία, Τσάρος, προηγούμενες οικτρές αποτυχίες, π. χ. 1790); Γιατί να άπαιτεί κανείς λιγότερη σύνεση από εκείνη τον Κοραή και του Καποδίστρια, που ήσαν τελείως αρνητικοί στα σχέδια εξεγέρσεως; Και όμως, σε καμία παρακωλυτική ή αποτρεπτική ενέργεια δεν προέβη, η δε αλληλογραφία του είναι σαφώς θετική και φανερώνει την εσωτερική συμμετοχή του στα σχέδια της Φιλικής(b). Θα ερωτήσει, βέβαια, κανείς: και ο περιβόητος αφορισμός του κινήματος Υψηλάντου-Σούτσου; Δεν είναι σαφής αντίδραση του Γρηγορίου; Ετσι, άλλωστε, ερμηνεύεται ως σήμερα από την αρνητική κριτική. Μπορεί όμως να "έρμηνευθεί" ο αφορισμός χωρίς να ληφθεί υπόψη το κλίμα, μέσα στο οποίο έγινε; Καί ποιο ήταν το κλίμα αυτό; -΄Εκρηξη της οργής του Σουλτάνου (απόλυτου κυρίου πάνω σε κάθε υπήκοο)- ΄Αμεσος κίνδυνος γενικής σφαγής των Ρωμηων (ομολογία εκθέσεων τών Ξένων της Κων/πόλεως(c)) Απερίγραπτες θηριωδίες, πού προοιώνιζαν τη συνέχεια-Παύση από τον Σουλτάνο δύο Μ. Βεζίρηδων, με την κατηγορία της επιεικούς στάσεως έναντι των Ρωμηών -Απαγχονισμός του Σεϊχουλισλάμη (Θρησκευτικού αρχηγού), κατηγορουμένου για απείθεια (δεν εξέδωσε φετφά για την σφαγή και εξόντωση των Ρωμηών(d )) Εκτελέσεις Φαναριωτών (Μουζούρηδων και Μητροπολιτών) κ.λπ.

Σημειώσεις:

a.Τις νεώτερες μελέτες για το πρόσωπο βλ. στη Βιβλιογραφία.
( http://pub88.ezboard.com/ffinalfrontiersdicsusionboard45123frm29.showMessage?topicID=108.topic )
b. Βλ. Ι. Μ. Χατζηφώτη, οπ.π.
c. Βλ. Γεωργίου Θ. Ζώρα, Ο απαγχονισμός του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε' εις την έκθεσιν του Ολλανδου Επιτετραμμένου Κωνσταντινουπόλεως, Αθήναι 1976, σ. 4 έ.
d. Μπορεί να αποκληθεί πρώτος μάρτυρας του Αγώνος της Ανεξαρτησίας μας.

Η Εκκλησία είναι πιο πατριωτική από τον George Papandreou και γενικά όλους τους πολιτικούς!!!

Α, μην ξεχνάς τα ΛΟΚ και ΟΥΚ. Το ηθικό τους πιο ακμαίο δεν γίνεται!

16/08/2005, 14:43:24
Εδω νομιζω οτι, μπορουμε να αναφερουμε τα λογια του Μολοτωφ, οταν σχολιαζε τα κατορθωματα μας κατα τον Β ΠΠ.
Ειχε πει λοιπον:
Πολεμησατε ολιγοι εναντιον πολλων.
Αοπλοι εναντιον πανοπλων.
Μη εχοντες τιποτα, εναντιον αυτων που ειχαν τα παντα.
Και ενικησατε!
Αλλα δεν μπορουσε να γινει διαφορετικα, διοτι εστε οι Ελληνες.
Οι θεωριτικοι του ιστορικου υλισμου ηξεραν καλα ιστορια, αν κι αυτη η ρηση εχει μια ισχυρη μεταφυσικη δοση.

Υ.Γ. Και μην με ρωτησει κανενας ασχετοπουλος ποιος ηταν ο Μολοτωφ, γιατι θα τραβηξω τις κοτσιδες μου.

CentariusΜέλος
16/08/2005, 15:45:58
quote:

Πολεμησατε ολιγοι εναντιον πολλων.
Αοπλοι εναντιον πανοπλων.
Μη εχοντες τιποτα, εναντιον αυτων που ειχαν τα παντα.
Και ενικησατε!
Αλλα δεν μπορουσε να γινει διαφορετικα, διοτι εστε οι Ελληνες.
Οι θεωριτικοι του ιστορικου υλισμου ηξεραν καλα ιστορια, αν κι αυτη η ρηση εχει μια ισχυρη μεταφυσικη δοση.

Περιττό να σου πώ ότι με έπιασαν ρίγη με αυτό το απόσπασμα........
Παρ'ότι δεν κατέχω τι εστί ο κύριος Μολοτωφ....(Αν και το όνομα κάτι μου λέει.....όχι δεν αναφέρομαι στις μπουγάτσες με στουπί!!!)

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

LUZΝέο Μέλος
16/08/2005, 16:00:40
Καλησπέρα.

Θα διαφωνίσω με τον 22 για χασισι, γα..σι, φραπεδιές και τα επακόλουθα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι κρύβουμε ρε παιδιά μέσα μας. Όπως όταν οργηζόμαστε για μια αδικία σε βάρος μας για κάτι που μας θήγει, έτσι και σε αυτή την περίπτωση δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

Στο περιστατικό με τα Ίμια ήμουν στο Χαϊδάρι (για εκπαίδευση). Όταν ανακοινώθηκε να είμαστε σε επιφυλακή, ο περισότερος κόσμος έβραζε, ήθελε να μάθει τι γίνεται, ήθελε να πάει κοντά στο θέατρο των επιχειρήσεων (μιλάω σοβαρά!!). Ρώταγε ο ένας τον άλλον τι γίνεται, όλοι με ραδιοφωνάκια....
Μετά από ένα μήνα που πήγα σε νησί του Αν. Αιγαίου, διαπίστωσα την απόσταση από τα Τουρκικά παράλια και φούντωνα. Η μονάδα ήταν φάτσα κάρτα. Η μονάδα ήταν Ηλεκτρονικού Πολέμου. Η ειδικότητά μου ήταν ακροατής σε κλωβό HF-VHF σε παρακολουθήσεις συνομιλιών. Κάθε μέρα οι κασέτες από τις συνομιλίες πήγαιναν για μετάφραση δέκα δέκα. (Το σίγουρο είναι ότι το ίδιο κάνουν και αυτοί).
Στις ασκήσεις μιλάγανε κωδικοποιημένα. Οπότε τα θετικά αποτελέσματα ερχόντουσαν με μεγάλη δυσκολία και μετά από συσχετισμό με πληροφορίες από άλλα νησιά μας. Τυχαία όμως ένας πεζικάριος είπε στην καλή του:
"σε αφήνω τώρα γιατί μετακομίζουμε". Επιβεβαιώθηκε και από άλλο νησί η ίδια πληροφορία, με αποτέλεσμα να κινηθεί ολόκληρος μηχανισμός στη ΑΣΔΕΝ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ενώ σε όλες τις ασκήσεις η μονάδα πήγαινε σε συγκεκριμένο σημείο, ξαφνικά το σημείο αυτό άλλαζε και η μονάδα (για την περίοδο της άσκησης) θα πήγαινε προς τα παράλια.
Το επίπεδο του εξοπλισμού των κλωβών, ραδιογωνιόμετρα, παρεμβολείς, οχήματα, είχε τακτικό έλεγχο και να λειτουργεί στην εντέλεια.
Στους οκτώ μήνες που έμεινα στο νησί μόνο μια φορά είχαμε παραβίαση εναέριου χώρου. Από πάνω μας σε πάρα πολύ χαμηλό ύψος πέταξαν 2 F16 με αποτέλεσμα να τρίζει το έδαφος. Πριν να προλάβουμε να καταλάβουμε τι ήταν αυτό, περίπου σε 4-5", δυο δικά μας ήταν από πίσω τους.
Ξάδελφός μου που ήταν στον Έβρο το '87 με το Σισμίκ, μου είχε πει ότι τα Τουρκικά άρματα είχαν παραταχθεί λες και ήταν σε σούπερ ντόμινο. Ήταν σχεδόν αδύνατο να περάσουν την αμυντική γραμμή.
Για να ξεραθεί ή λιγοστέψει το νερό στον Έβρο (με χρήση του HAARP ή δεν ξέρω τι), μιλάμε για πολύ σπάνιο φαινόμενο. Ο Έβρος έχει μήκος κοντά στα 550 χλμ. πηγάζει από την κεντρική Βουλγαρία και έχει λεκάνη αποροής τεράστιας έκτασης (53.000 τ.χλμ.). Το καλοκαίρι λόγω των θερινών καταιγίδων που δέχεται η Βαλκανική το νερό ανεβαίνει σε υψηλό σημείο (είδαμε τα αποτελέσματε πριν από λίγες ημέρες). Για το χειμώνα δεν συζητάμε.

Να είστε καλά

16/08/2005, 16:29:58
LUZ, ούτε εγώ πιστεύω πως σα λαός είμαστε τόσο αναίσθητοι και κοιτάμε μόνο την καλοπέραση μας.
Δε γίνεται κάθε μέρα και στιγμή να είμαστε ετοιμοπόλεμοι και "αναμμένοι" για ένα πόλεμο με τους Τούρκους.
Αν γινόταν αυτό θα πηγαίναμε στο άλλο άκρο και θα κινδυνεύαμε να χαρακτηριστούμε ως πολεμοχαρείς...

16/08/2005, 17:40:14
quote:

Παρ'ότι δεν κατέχω τι εστί ο κύριος Μολοτωφ....(Αν και το όνομα κάτι μου λέει.....όχι δεν αναφέρομαι στις μπουγάτσες με στουπί!!!)

Κι ομως. Απ' αυτον πηραν το ονομα τους.
22Μέλος
16/08/2005, 17:42:17
Aφού έφτασε εκεί η κουβέντα θα το πω ,αν και δεν ήθελα για καποιους λόγους.Θα σας πω λοιπόν ότι το 1987 κατα τη διαρκεια της κρισης κληθηκαν 7000 εφεδροι,δλδ 7000 νέοι σαν και εμάς.Ξερετε ποσοι παρουσιαστηκαν τελικά; Μόνο 2000! Ποσοστό περίπου 30%! Οι υπολοιποι έβαλαν τα πόδια στην πλάτη και δρόμο... Αυτο έγινε το 1987 (και δεν αμφισβητειται η πηγη μου με τίποτα,είναι ανθρωπος της τότε κυβέρνησης και δεξί χέρι του Παπανδρεου),σκεφτείται λοιπόν να συμβεί κάτι σήμερα που η νεολαία είναι πολύ περισσότερο αποχαυνωμένη,το πολύ-πολύ να πάνε 1000.
16/08/2005, 18:18:38
quote:

Aφού έφτασε εκεί η κουβέντα θα το πω ,αν και δεν ήθελα για καποιους λόγους.Θα σας πω λοιπόν ότι το 1987 κατα τη διαρκεια της κρισης κληθηκαν 7000 εφεδροι,δλδ 7000 νέοι σαν και εμάς.Ξερετε ποσοι παρουσιαστηκαν τελικά; Μόνο 2000! Ποσοστό περίπου 30%! Οι υπολοιποι έβαλαν τα πόδια στην πλάτη και δρόμο... Αυτο έγινε το 1987 (και δεν αμφισβητειται η πηγη μου με τίποτα,είναι ανθρωπος της τότε κυβέρνησης και δεξί χέρι του Παπανδρεου),σκεφτείται λοιπόν να συμβεί κάτι σήμερα που η νεολαία είναι πολύ περισσότερο αποχαυνωμένη,το πολύ-πολύ να πάνε 1000.

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
Σε περιπτωση που καποιος αρνηθει να παρουσιαστει, περναει στρατοδικειο και επισυρει μεχρι και την ποινη του θανατου.
Οι πηγες του τυπου ...καποιος γνωστος μου, δεν εχουν καμια εγκυροτητα.
Αν ησουν ο ιδιος Υ.Ε.Α. τοτε ενταξει.
Ειναι γεγονος οτι οι πουρκουαδες παντα θα βρουν κατι για να στηριξουν την δειλια τους κι ολως συμπτωματικως, αυτο το κατι ειναι παντα οι αλλοι.
angiΜέλος
16/08/2005, 21:12:22
quote:

Ξάδελφός μου που ήταν στον Έβρο το '87 με το Σισμίκ, μου είχε πει ότι τα Τουρκικά άρματα είχαν παραταχθεί λες και ήταν σε σούπερ ντόμινο. Ήταν σχεδόν αδύνατο να περάσουν την αμυντική γραμμή.

Για το ΄87 μιλαω, αγαπητε LUZ, που ολο αυτο το ντομινο ηταν απεναντι απο το σπιτι μου και το εβλεπα!!!

aa

angiΜέλος
16/08/2005, 21:29:50
Αλλα ουτε μια στιγμη δεν "κλασαμε πατατες", οπως ανεφερε ο 22. Μπορει να κλαψαμε, να φοβηθηκαμε, αλλα ουτε μια στιγμη μας περασε απο το μυαλο να φυγουμε!!!
Σε πιανει ενας τσαμπουκας εκεινη την ωρα, που νομιζεις οτι μπορεις να γυρισεις ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΠΟΔΑ!!!!!!!
Αυτο μου το ελεγαν και το εβλεπα και απο τον πατερα μου και τους μεγαλυτερους μου.
Ξερεις τι θα πει να επιστρατευουν ολους τους αντρες;
Ξερεις τι θα πει να βλεπεις αυτο το ντομινο απεναντι απο το σπιτι σου;
ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΛΟ;;;
Μπορει να μας δουλεψε λιγο ο Παπανδρεου, αλλα μας εδωσε την ευκαιρια να δοκιμασουμε τον εαυτο μας.
Κι αν μου ξαναδινοταν η ευκαιρια, παλι το ιδιο θα αντιδρουσα!!!!

aa

22Μέλος
16/08/2005, 22:16:18
Ήμουν πιτσιρίκι τότε βρε παιδιά,και μας πέρνει τηλέφωνο αυτός ο <<γνωστός μου>> και μας λέει ότι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει στις επόμενες δύο ώρες,ακόμα θυμάμαι τα πρόσωπα όλων στο χωριό μου.
Μετά μας είπε και αυτό με την επιστράτευση,αλλά δεν το εβγαλαν στη δημοσιότητα για πολιτικούς λόγους,και για αυτό το λόγο επίσης δεν κινήθηκαν διαδικασίες στρατοδικείου,αν όμως γινόταν τελικά πόλεμος όλοι αυτοί θα ...,καταλαβαίνετε,ήταν αποφασισμένοι!
Πιστευω λοιπόν ότι το ίδιο και χειρότερα είναι σήμερα,εκτός και αν είσαι στην πρώτη γραμμή που εκεί η ψυχολογία είναι αλλή λογω της οπτικής σου επαφής με τον εχθρό.
16/08/2005, 23:41:07
Συμφωνώ με την angi.
Όταν απειλείται η πατρίδα σου και το σπίτι σου δεν κάθεσαι άπραγος αλλά μάχεσαι για να διατηρήσεις ό,τι έχεις!