ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η Παγκόσμια Γνώση - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Η Παγκόσμια Γνώση - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Kelsos61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
18/04/2002, 08:48:03
quote:

"...den einai idioktisia kanenos periousiou laou opos propagandizoun kapoioi alloi xenoi se otidipote elliniko!

...vlepeis oi ellines den katestrepsan politismous opos ekanan kapoioi alloi periousioi.

Χαιρετώ και πάλι τη παρέα, είδικά τον 'Ελληνα.
΄Οπώς βλέπεις φίλε μου, κράτησα αυτά που ανέφερες περί περιούσιου λαού, τα οποία αρνήθηκες ότι είπες!
Δε θα φλυαρίσω λέγοντας ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΑ πράγματα. Οι θέσεις ΜΟΥ και οι απόψεις ΜΟΥ, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ υποκειμενικές και τις παραθέτω σε όλους, άρα δέχομαι και την όποια κριτική τους.
Θα δεχτώ όμως κριτική με επιχείρηματα, ήρεμα και γαλήνια, κάτι που μάλλον εσύ φίλε μου δε γνωρίζεις.

Το μόνο που σε ρωτώ είναι ΠΟΥ και ΣΕ ΠΟΙΟΝ επάνω λασπολόγισα;;;

Παρεπιπτώντος, δεν αποκλείνω ΟΥΤΕ ΚΕΡΑΙΑΣ απο τα όσα έχω γράψει όχι ΜΟΝΟ εδώ, ΑΛΛΑ και σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ forum. Και "προκαλώ" τον οποιονδήποτε να μου δείξει τα λάθη ή τη λάσπη που παραθέτω.

'Οσο για το τι "έδειξες" φίλε μου, αυτό είναι σε κοινή θέα. 'Ολοι το βλέπουν...
Και μιάς και μας είπες τι γνώση έδωσαν οι 'Ελληνες, πές μας και απο ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ την γνώση.
Τη γροθιά φίλε μου, οι 'Ελληνες τη χτυπάνε στο ΜΑΧΑΙΡΙ και όχι στο τραπέζι για βάλει σε φυγή τα ποντίκια!

Α!!! και τη δική μου καυστικότητα, μη την λάβεις προσωπικά, στο πρόσωπό σου κοιτώ όλους εκείνους που ΙΣΩΣ είναι ΕΛΛΗΝΕΣ στα χαρτιά, αλλά όχι στην ΠΑΙΔΕΙΑ...

Κέλσος

ΑΝέο Μέλος
18/04/2002, 10:46:47
Καλημέρα σε όλους,

Δε θα ήθελα να ξεφύγω απ' τη συζήτηση (εαν θέλετε μπορούμε να ανοίξουμε καινούργιο θέμα).

Μου έκανε εντύπωση κάτι που είπε ο Κέλσος. Αν μπορούμε να αποδειξουμε το χθες μας - το παρελθόν μας. Πρέπει να σου πω Κέλσο πως το θέμα αυτό με απασχολεί ιδιαίτερα. Φυσικά συμφωνώ μαζί σου οτι δεν υπάρχει Χρόνος.

Τώρα για το αν αποδεικνύεται το χθες. Σε ποια μορφη αλήθεια? Κατα την ταπεινή μου άποψη, το χθες ειναι μνημη και η μνήμη ειναι γνώση (και η γνωση ειναι όχημα).

Καποτε ακουσα λιγα πραγματα για τα Ακασικα Αρχεια. Πολυ θα με ενδιεφερε αν καποιος απο εσας εχει καποια βιβλιογραφια σχετική.

Δυσκολο θέμα η αποδειξη του χθες. Πιστευω ομως πως αξιζει το κοπο να το αναλυσουμε εαν θελετε κι εσεις φυσικα.

Με εκτίμηση
Α

18/04/2002, 12:25:29
Φίλε μου Α έχεις "εν μέρη" δίκιο.
Τι θέλω να πώ με αυτό; Μα και βέβαια το χθές ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΩΣ ΜΝΗΜΗ, αλλά η ΜΝΗΜΗ είναι λειτουργία του ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. Ας μη το ξεχνούμε αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικό κατα τη δική μου άποψη.

Αυτός είναι και ο λόγος που ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ την προηγούμενή του στιγμη. Και όταν εννοώ στιγμή (ο καλύτερος χαρακτηρισμός του χρόνου κατ'εμε), αφήνω τον κάθε ένα απο εμάς να τις δώσει ΟΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΛΕΙ.

Ας πάμε τώρα ένα ακόμα βήμα παραπάνω.
Σίγουρα η ΓΝΩΣΗ είναι όχημα. Πώς έρχεται σε εμάς η ΓΝΩΣΗ;;; Με ποιό τρόπο;;;
Αν αποδεχτούμε την ΜΝΗΜΗ ώς ΑΠΟΚΛΗΣΤΙΚΟ "προμηθευτή" της ΓΝΩΣΗΣ, τότε εγείροντε ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ.

Στο θέμα της ΑΚΑΣΑ και των ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ, δε θα ήθελα να επεκταθώ. Επιφυλάσομαι για αργότερα αφού ακούσω και άλλες απόψεις επάνω στην ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του φίλου μας Α
Πάντως φίλε μου εκεί είναι κατ'εμέ η λύση στην απάντησή σου

Κέλσος

ΑΝέο Μέλος
18/04/2002, 15:07:07
Καταρχας σ'ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε Κέλσο.

Για αλλη μια φορα θελω να σου πω πως συμφωνω μαζι σου στο θεμα Χρονος. Ναι, πιστευω πως η αποκρυσταλλωση του Χρονου ειναι η "στιγμη" (να το παω και λιγο πιο μακρυά....αναμεσα σε μια στιγμη και μια άλλη στιγμη τι "ύπαρχει"?).

Φυσικα και δε πιστευω πως η μνημη ειναι ο μόνος προμηθευτής της γνωσης. Φαντασου ομως για μια "στιγμη" να ειχαμε μνημη της γεννησης μας ή των πρωτων χρόνων της ζωης μας. Τοτε που ακομα δεν ειχε μπει το θεμα "προσωπικοτητα" στη μεση.

Ειμαστε Ανθρωποι αλλα ειμαστε και πνευματα. Τι θελω να πω...σαν ανθρωποι ικανοποιουμαστε οταν τα αισθητηρια κεντρα μας ικανοποιούνται. Ποσο βολικο θα ήταν αν η αποδειξη του χθες μας παρουσιαζοταν σαν εικονα....Αλλα ακομα και σ αυτα τα αισθητηρια κεντρα(γνωστα σε ολους) υπαρχει και ενα "ξεχασμενο" (ισως;). Αυτο ειναι το "ενστικτο" κεντρο (Να αλλος ενας προμηθευτης της γνωσης-)

Θα μπορουσε καποιος να σου πει. Αυριο θα σου αποδειξω την υπαρξη του χθες μου. Αρκει να μπεις στο φορουμ και να δεις απλα τις χθεσινες μου σημειωσεις. Πολυ απλη προσεγγιση πιστευω....

Καμια φορα για να αγγιξεις το φως πρεπει να γινεις φως.
Η καλυτερη προσεγγιση ειναι η ενσαρκωση.

Α

ellinasΝέο Μέλος
18/04/2002, 22:47:58
Χαιρετώ φίλοι.πιθανον από την αρχή παρεξηγήθηκα και συνεχίζω να παρεξηγούμε.Μάλλον σε αυτή τη χώρα όταν μιλάς για ελλάδα και ελληνικό και λες οτι είσαι ¨Ελλην πλέον ακούγεται ιεροσυλία.Μάλλον στην πρώτη μου προσπάθεια που έκανα να μιλήσω για γνώση και να συσχετίσω τη γνώση με την ελλάδα παραβίασα τη λογική και αποτύπωσα κάτι που πλησιάζει το παράλογο.Γιατι δεν εξηγείται διαφορετικά η κριτική στις σκεψεις μου.Αξίζει να αναφερθεί πως έδωσα μόνο την αποψή μου και δεν αναφέρθηκα αρχικώς σε κανένα στο φορουμ.ΔΕν είμαι εθνικιστής και ποτέ δεν θα ήμουν.αγαπώ και σέβομαι οποιοδήποτε λάο.Πιστεύω πως αυτό δεν θα έπρεπε καν να το διατυπώσω.αυτό εννοείται.φίλε αιγύπτιε θεέ ευχαριστώ για την παρέμβαση σου.όχι δεν είναι κακό να μελετάς τους άλλους αρκεί πρώτα να μελετήσεις τους δικούς μας.Είναι κρίμα να ταξιδεύεις στο εξωτερικό και να μην ξέρεις τον τόπο σου.Σε κάποια έθνη σήμερα υπάρχει υποκουλτούρα και εκχυδαισμός και οχι γνώση και σοφία.¨Οπως και στο τόπο μας.Στην ελλάδα φίλε κατοικούν και άτομα που φέρουν το προσωνύμιο έλλην μόνο για να λέγεται.το συμφέρον καμία φορά υπερβάλλει της αλήθειας(περίπτωση πυθαγόρα)Να μελετάμε και την ελληνική και την ξένη βιβλιογραφία.πρώτα να ξέρουμε τι συμβαίνει στο σπίτι μας και μετά στο χωριό.Αυτοί που αγωνίζονται πραγματικά για μια ελληνική συνείδηση πιστεψέ με ξέρουν για ποιό ιερό λόγο το πράττουν.Είναι πολυ δύσκολο στις μέρες μας να είσαι έλλην.ΓΙατι λίγοι γνωρίζουν την πραγματική έννοια του όρου.Δεν είπα ποτέ κάτι ενάντια σε άλλο πολιτισμό.Είπα την αλήθεια.Φίλοι δεν υπάρχει περιούσιος λάος.Υπάρχει όμως ο τόπος στον οποίο γεννήθηκες.Η οικογένεια στην οποία μεγαλώσες.Και μην μου πείτε αν απειλούσαν την οικογένεια σας θα καθόσασταν με σταυρωμένα τα χέρια.Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο.Αποχωρώ απογοητευμένος για την ελληνική μας νοοτροπία...

eldymion

thothΙδρυτικό Μέλος
19/04/2002, 01:38:21
Ευχαριστώ "Έλληνα" για την απάντησή σου.

Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αποχωρήσεις απογοητευμένος για την ελληνική μας νοοτροπία. Ελπίζω να μην είμαι υπεύθυνος εγώ για την απογοήτευσή σου, γιατί δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.

Όπως σου είπα από την αρχή, ο σκοπός μου ήταν να ακούσω τις απόψεις σου πάνω σε κάποια ερωτήματα δικά μου και όχι να λογοκρίνω ή να καταδικάσω τις απόψεις σου, διότι απλά δεν τις ξέρω.

Τώρα για αυτά που είπες στο τελευταίο μήνυμά σου, με βρίσκουν σύμφωνο σε γενικές γραμμές.

Είμαι και εγώ πατριώτης και δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην είναι και οι υπόλοιποι συνέλληνες που επικοινωνούν στο Φόρουμ αυτό.

Η αναζήτηση της σοφίας και της γνώσης του Εαυτού δεν χωράει στα γεωγραφικά σύνορα. Ξεκινάει μέσα από την πατρίδα, την γλώσσα, την εθνική και θρησκευτική παράδοση αλλά επεκτείνεται αγκαλιάζοντας όλον τον κόσμο, όλους τους χρόνους και όλους τους ανθρώπους.

Όπως εγώ αισθάνομαι υπερήφανος για τους αρχαίους προγόνους μου και θα ήθελα και ο υπόλοιπος κόσμος να μοιραστεί την αγάπη μου και την φροντίδα μου στις διδασκαλίες τους, το ίδιο φαντάζομαι θα αισθάνονται και οι υπόλοιποι λαοί και έθνη.

Έτσι η διαφορετικότητά μας δεν μας διαχωρίζει αλλά γίνεται η αφορμή για να μεταφέρουμε ο ένας στον άλλον τις σκέψεις μας και τις γνώσεις μας.

Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά, η Ψυχή δεν έχει φύλο, ούτε εθνικότητα. Όταν ο Πλάτωνας μιλούσε στον "Φαίδρο" για τις ψυχές και έλεγε με ποιον τρόπο θα ανυψωθούν στον χώρο του Νοητού μιλούσε για όλους τους ανθρώπους, όλων των εποχών.

Αν εγώ νομίζω ότι με την Ελληνική φιλοσοφία και την αρχαία ελληνική θρησκεία μπορώ να ανυψωθώ στην θέαση του Νοητού, έχω κάθε δικαίωμα ή και υποχρέωση να το κάνω. Δεν θα κρίνω κανέναν όμως ούτε θα του ζητήσω να πράξει όπως εγώ. Ίσως κάποιος άλλος έχει τον δικό του τρόπο και τον δικό του δρόμο που θα τον οδηγήσει στον ίδιο προορισμό. Δεν θέλω να υποστηρίζω έναν πνευματικό "κομουνισμό" όπου όλοι πρέπει να ακολουθούν έναν μόνο τρόπο, τον δικό μου.

Έτσι και αλλιώς, στο βάθος, βάθος δεν αγχώνομαι, δεν ζηλεύω, δεν απαιτώ, δεν επιτίθεμαι, δεν αμύνομαι, δεν κραυγάζω, δεν κλαίγομαι. Γιατί μόνο το αποτέλεσμα είναι ο δίκαιος κριτής μας και όχι οι προθέσεις μας. Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει παρά μόνο η δική μας αδυναμία και η δική μας δειλία.

Αν κάτι το θέλουμε πραγματικά, όλο το σύμπαν θα συνομωτήσει για να μας το δώσει.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

19/04/2002, 01:43:41
Δεν ξέρω φίλε μου, αν "παρεξηγήθηκες" ή όχι. Αυτό πραγματικά ΜΟΝΟ εσύ μπορέις να το ξέρεις.
Ο δικός μου ο ΛΟΓΟΣ απέναντι στο δικό σου ΛΟΓΟ, δεν είχε να κάνει με την ΕΛΛΑΔΑ.
Είχε να κάνει με το ΤΙ ΛΕΣ για την ελλάδα και κατεπέκταση για τους 'Ελληνες καθώς και με το ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ, απο θέμα ύφους, αλλά και απο θέμα τεκμυρίωσης.

'Ολα όσα λές για το τι ισχύει σήμερα στον τόπο ΜΑΣ, δεν κατανοώ πώς φτάνεις σε αυτό το συμπέρασμα, ΕΙΔΙΚΑ μέσα απο τα forums του Esoterica.gr. Και εννοώ ΟΛΑ τα forums μας.

Πολλές φορές ίσως να "αισθάνεται" ο άνθρωπος αδικημένος. Καλό θα ήταν να ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ "γιατί" το αισθάνετε αυτό το συναίσθημα της αδικίας.
Συνήθως φίλε μου πέφτει σε αυτο το συναίσθημα (της αδικίας) όταν ΔΕΝ ΕΧΕΙ να παραθέσει ΘΕΣΕΙΣ...
Αντί ΘΕΣΕΩΝ λοιπόν στην "επιφάνεια" των απόψεών του έρχεται και "κάθεται" αυτό που τον κάνει να λέει τα ΟΣΑ ΛΕΕΙ και με το ΤΡΟΠΟ που τα λέει, ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ.

Αν αποβάλλουμε τον ΕΓΩΙΣΜΟ είτε τον ανθρώπινο, είτε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άλλο είδος εγωισμού υπάρχει και τότε κατα τη δική μου γνώμη πάντα, μπορέι να κρίνει ΟΡΘΟΤΕΡΑ και τους άλλους, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ τον ίδιο του τον εαυτό.

Ελπίζω το "αποχωρώ" να έχει να κάνει με τη παρούσα στιγμή και να μην έχει και μελλοντική ισχύη.
Αν πιστευης ότι σε παρεξήγησα, δώσε μου να κατανοήσω (είμαι μάλλον αργόστροφος), το τι ΑΚΡΙΒΩΣ ήθελες να πείς.

Φίλος με ΟΛΟΥΣ,

Κέλσος

promitheasΝέο Μέλος
19/04/2002, 02:56:23
Γεια σας...

Φίλε "έλληνα" πριν πω αυτά που θέλω,σου λέω οτι αν γίνει πόλεμος,δεν θα διστάσω στιγμή να πεθάνω για την πατρίδα μου(την Ελλάδα εννοώ,οκ;).
Αυτό για να μην παρεξηγηθώ,γιατί είναι της μόδας να πλάθουμε "θεωρίες συνωμοσίας" κατά της Ελλάδος.

Μην περιορίζεις την φιλοσοφική σου αναζήτηση σε όρια...εθνικά
και σε προσωρινές ονομασίες λαών.Διοτι οι Έλληνες,οιΤούρκοι,οι Ινδοί,οι Εβραίοι και όλοι οι άλλοι,παρόντες στον πλανήτη λαοί, σε 50.000 χρόνια πιθανότατα να μην υπάρχουν!

Σίγουρα όμως φίλε μου θα υπάρχει αυτό,που ανα τους αιώνες πολλοί αγνόησαν,πολλοί αναζήτησαν,λίγοι κατέκτησαν,όμως όλοι μέλλουν να κατακτήσουν:

Την ΣΟΦΙΑ...

Καληνύχτα.

Προμηθέας...

ΑΝέο Μέλος
19/04/2002, 10:21:58
Καλημερα,

Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα φιλε Κελσο (και φυσικα οποιος αλλος φιλος) αν μου εδινες καποια βιβλιογραφια η οτιδηποτε εχεις σχετικα με τα Ακασικα Αρχεια.

Οπως ειδες προχωρησα λιγο περισσοτερο τη σκεψη μου πανω στο θεμα μνημη/γνωση.

Και παλι συγνωμη εαν σπαω το θεμα σε δυο μερη.

Με εκτιμηση
Α

thothΙδρυτικό Μέλος
19/04/2002, 12:13:39
Για τον φίλο Α. που ζητάει στοιχεία για τα ακασικά αρχεία, παραθέτω κάποια στοιχεία.

Να τι λέει η Besant για την μνήμη και τα Ακασικά Αρχεία:

«Εξαιτίας του γενικού νόμου ότι η ενέργεια κυλάει προς την κατεύθυνση της ελάχιστης αντίστασης, η ύλη του νοητικού σώματος παίρνει πιο εύκολα το σχήμα μιας μορφής που έχει ήδη πάρει συχνά. Αυτή η τάση για την επανάληψη κραδασμών που είχαν δημιουργηθεί κάποτε, όταν παρακινείται από την ενέργεια, οφείλεται στο Τάμας, την αδράνεια της ύλης και είναι το σπέρμα της Μνήμης. Τα μόρια της ύλης, που έχουν συγκεντρωθεί σε ομάδες αποχωρίζονται αργά καθώς άλλες ενέργειες επενεργούν πάνω τους αλλά διατηρούν για πολύ καιρό την τάση να ξαναπάρουν την αμοιβαία σχέση τους».

«Αυτή είναι μνήμη στην απλούστερή της μορφή: ένας αυτοδημιουργούμενος κραδασμός της ίδιας της φύσης με εκείνον που προκάλεσε το αίσθημα της ευχαρίστησης ή του πόνου, που προκαλεί ξανά το ίδιο αίσθημα...

...Η αντανάκλαση αυτή μπορεί να επαναληφθεί - κι επαναλαμβάνεται - ξανά και ξανά σε όλο και λεπτότερη ύλη, άσχετα από οποιονδήποτε ξεχωριστό Γνώστη, κι αυτά στο σύνολό τους είναι τα μερικά περιεχόμενα της μνήμης του Λόγου, του Κυρίου του σύμπαντος...

...Εκείνες που βρίσκονται πάνω στο «ακασικό πεδίο» αποτελούν τα ακασικά αρχεία που αναφέρονται στην θεοσοφική φιλολογία και διαρκούν για όλη την ζωή του συστήματος». ANNIE BESANT, Η Δύναμη της σκέψης, σελ. 58.

Στις παραπάνω φράσεις διαφαίνεται η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για τον αναζητητή και μαθητή της Σοφίας, να νικήσει τις κακές συνήθειες, τις τάσεις και τις κλίσεις που σκλαβώνουν την συνείδησή του.

Το "Τάμας" της ύλης, δηλαδή το πνεύμα που διέπει και την Αρχή της Αδράνειας, αναγκάζει τα δομικά στοιχεία της ύλης να πάρουν τις μορφές που έχουν συνηθίσει να παίρνουν.

Η προσπάθεια της συνείδησης να αλλάξει αυτούς τους παγιωμένους και κρυσταλλοποιημένους ρυθμούς είναι η προσπάθεια που στην αρχαιότητα ονομαζόταν "κάθαρση", ανιδιοτελής προσφορά, έλεγχος των σκέψεων και των συναισθημάτων, δοκιμασία κ.α.

Στα Ακασικά Αρχεία υπάρχουν ως πρότυπα δράσης, συμπεριφοράς και σκέψης αυτά που έχουμε δομήσει ως άνθρωποι στους αιώνες της ύπαρξής μας. Εκεί μέσα υπάρχουν και τα αρχέτυπα που προέρχονται από τον παγκόσμιο Νου αλλά "ντυμένα" με αιθερική ύλη, άρα υποβιβασμένα και πιο αδύναμα. Εκεί μέσα υπάρχουν ορθά πρότυπα και λανθασμένα πρότυπα.

Αυτά επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά με ένα είδος συμπαθητικής μαγείας και συντονισμού. Αν μέσα στα σώματα του ανθρώπου υπάρχει ύλη κατώτερης ποιότητας, αυτή συντονίζεται με τα ανάλογα πρότυπα στα Ακασικά Αρχεία και αλληλοδυναμώνουν. Το πρότυπο ενισχύει τον λανθασμένο ρυθμό της ύλης και η συνεχής επανάληψη αυτής της δράσης ενισχύει την δύναμη του προτύπου να επηρεάζει τα σώματα εκ νέου.

Μέσα σε αυτήν την γνώση των Ακασικών Αρχείων κρύβεται η δύναμη των τελετουργιών. Οι τελετουργίες είναι η γλώσσα των προτύπων, μέσα από τον ρυθμό, τις κινήσεις, τα χρώματα, τους ήχους. Η ορθή επανάληψη της τελετουργίας μεταφέρει την δύναμη των ορθών προτύπων (ως ένας μετασχηματιστής) στα σώματα των ανθρώπων και βοηθάει στην καλυτέρευση της ποιότητας ρυθμού της ύλης που έχουν τα σώματά μας. Λένε τα "Χαλδαϊκά Λόγια":

«Το σπουδαιότερο δε... η τελεστική συντελεί εξαλείφουσα μέσω του θείου πυρός όλους μαζί τους από την γένεση ρύπους, όπως διδάσκουν τα Λόγια». Χαλδαϊκά Λόγια, Πρόκλος, εν Τίμαιω 331 Β, σελ. 170.

Κατά κάποιο τρόπο και οι συνεχόμενες, επαναλαμβανόμενες πνευματικές ασκήσεις που πρέπει να γίνονται από τον μαθητή έχουν ως κύριο σκοπό την αναβάθμιση των υλικών σωματικών στοιχείων. Έτσι ο άνθρωπος μπορεί να αποκτάει συνειδητό έλεγχο των σωμάτων του και να μην επηρεάζεται από αυτό που θα λέγαμε "κακό". Το κακό είναι απλώς αυτός ο παλιός, άτακτος, άγριος, ατίθασος ρυθμός της "παλιάς ύλης" όπως λέει και ο Πλάτων στον "Πολιτικό":

«Στην αρχή εφαρμόζει ο κόσμος τις οδηγίες του πατρός του και με αρκετή ακρίβεια, αλλά περί το τέλος με μεγαλύτερη χαλαρότητα. Αιτία αυτού ήταν τα σωματικά στοιχεία της συστάσεώς του, κληρονομιά της παλαιάς του φύσης, διότι αυτή έφερε μαζί της αρκετή αταξία προτού να έλθει στην παρούσα κοσμική τάξη. Αληθώς από τον δημιουργό του έλαβε όλα τα αγαθά, αλλά από την προηγούμενη σύστασή του απορρέουν όλα τα δεινά και όλες οι αδικίες που γίνονται στον ουρανό». ΠΛΑΤΩΝΑΣ, Πολιτικός 273, B,C.

Σε αυτό που λέει ο Πλάτωνας κρύβεται και ένας υπαινιγμός των Κύκλων Γέννησης και Καταστροφής των Κόσμων.

Αν και η διδασκαλία των Ακασικών Αρχείων συνήθως χρησιμοποιείται για να ανακαλύψει κάποιος πως μπορεί να έχει μνήμη προηγούμενων ενσαρκώσεων ωστόσο θεωρώ ότι χρειάζεται μια πιο διευρυμένη οπτική πάνω στο ζήτημα, για αυτό και "άπλωσα" λίγο το εξεταζόμενο θέμα. Ελπίζω να μην σας ζάλισα και αποπροσανατόλισα.

Περιμένω και εγώ άλλες απόψεις και διδασκαλίες πάνω σε αυτό το σπουδαίο θέμα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

19/04/2002, 21:07:26

Το θέμα είναι δύσκολο και δεν είμαι σίγουρος αν το έχω καταλάβει καλά ή αν μπορώ να το περιγράψω καλά αλλά θα το προσπαθήσω…
Τα Ακασικά αρχεία είναι ο Αιθέρας του Ησιόδου, και η «Ψυχή του κόσμου» του Πλάτωνα.. Ακάσα είναι ο συμπαντικός χώρος στον οποίο ενσωματώνεται ο συμπαντικός Νούς., και όπου ξετυλίγεται όλη η δημιουργία. Το Ακάσα είναι ένα συμπαντικό πεδίο δυνάμεων και η έκφραση του στον φυσικό μας κόσμο είναι το ενοποιημένο πεδίο των 4 θεμελιωδών δυνάμεων της φύσης, βαρυτικής-ηλεκτρομαγνητικής- ισχυρής και ασθενής πυρηνικής Είναι τα αρχεία όσων έγιναν και όσων θα γίνουν.. Στα Ακασικά αρχεία δεν υφίσταται το τρισυπόστατο του χρόνου παρελθόν παρόν μέλλον, υπάρχει ένα συνεχές παρόν. Κατι που αναφέρεται και στον Ερμή τον Τρισμέγιστο «ζούμε συνεχώς στο σημείο 0». Εδώ να προσθέσω την λέξη που χρησιμοποιούμαι για το τώρα – ΝΥΝ-. Το Υ που βρίσκεται στην «μέση» απέχει το το ίδιο από το Ν που ταυτόχρονα «πριν» και «μετά»…Στα Ακασικά αρχεία υπάρχει μια δυναμική αιωνιότητα, την στιγμή όμως που εμείς ορίζουμε το δικό μας παρόν , ταυτόχρονα ορίζουμε και ένα παρελθόν αλλά και ένα μέλλον. Με τον ίδιο τρόπο που επιλέγουμε ένα σταθμό αγνοώντας την ίδια στιγμή εκατοντάδες άλλους που εκπέμπουν ταυτόχρονα. Πιο απτά κάθε δράση από ένα σώμα ή κατάσταση στο χώρο επηρεάζει εκτός από το ίδιο το σώμα και τον περιβάλλοντα χώρο την ίδια στιγμή σε απόσταση εκατοντάδων χρόνων φωτός, όπως για παράδειγμα οι αλλαγές που προκαλούνται από την πτώση μίας πέτρας σε μία λίμνη, οι εκατοντάδες κύκλοι στην επιφάνεια του ύδατος, αλλά και στα όρια και στο εσωτερικό της λίμνης...

NoiprocSΜέλος
24/03/2004, 12:07:17

"WE live everywhere and anywhere we choose, the world is our garden..."

-Queen of the Damned

--------------------------------------------------
Να ζείς σαν ετοιμοθάνατος και να δημιουργείς σαν αθάνατος !!

NoiprocSΜέλος
24/03/2004, 12:08:43

"...with all my black little heart!!"

-Queen of the Damned

NoiprocSΜέλος
24/03/2004, 12:11:00

"they believed in nothing now they are nothing"

-Queen of the Damned

NoiprocSΜέλος
24/03/2004, 12:12:08

"There comes a time for every vampire when the idea of eternity becomes momentarily unbearable. Living in the shadows, feeding in the darkness with only your own company to keep, rots into a solitary, hollow existence. Immortality seems like a good idea, until you realize you're going to spend it alone."

-Queen of the Damned

NoiprocSΜέλος
24/03/2004, 12:14:10

"The faces of my victims haunted me. Reminding me of my fate. Nights and days, I played furious that I will never again partake of the simple joys of the world. I was meant for more than this."

-Queen of the Damned

NoiprocSΜέλος
24/03/2004, 12:25:53

"I made you I have always known where you are..."

-Queen of the Damned

NoiprocSΜέλος
24/03/2004, 12:27:58

"You Must Be Dead To The World"

-Queen of the Damned

NoiprocSΜέλος
24/03/2004, 12:29:09

"Jesse: Boo !
Lestat: Boo back."

-Queen of the Damned

NoiprocSΜέλος
24/03/2004, 12:34:30

"... Don’t be afraid. It’s only your body that dies."

-Queen of the Damned