ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΤΡΙΑΔΑ: Συγκριτική Μελέτη και προεκτάσεις στα αναφερόμενα γνωστικά πεδία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΤΡΙΑΔΑ: Συγκριτική Μελέτη και προεκτάσεις στα αναφερόμενα γνωστικά πεδία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

λίλιθ62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
filosofos3Μέλος
31/01/2005, 23:30:33
Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλέον. Θα ήθελα να σταθούμε λίγο στο θέμα του χρόνου γιατί όσα λένε τα κέιμενα είναι μερικές φορές λανθασμένα και μη κυριολεκτικά ,κάτι που δεν γινόταν ούτε γίνεται πολλές φορές αντιληπτό. ΧΡΟΝΟΣ με την πρωταρχική σημασία της λέξης ΔΕΝ είναι αυτό που εννοούμε εμείς σήμερα με αυτή τη λέξη. Σήμαινε την "περιοδο" ενός φαινομένου και δεν σχετιστηκε τυχαία με τον Κρόνο. Η συχέτιση οφείλεται στο ότι ο Κρόνος ήταν ο πιο αργός ορατός πλανήτης και φυσικά θεωρήθηκε ως σύμβολο της μεγαλύτερης "περιόδου" στη φύση ,άρα ως το πρωταρχικό σύμβολο της "περιοδικότητας" ,του "Χρόνου" δηλαδή.
Σήμερα με τη λέξη αυτή εννούμε κάθε χρονικό διάστημα περίοδο ή μη περίοδο φαινομένου αλλά και το "άπειρο" χρονικό διάστημα και τη στιγμιαία χρονική ροή που τότε αποδίδονταν με άλλους όρους. ΠΧ η λέξη "Αιών" σημαίνει μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και ροή χρόνου στους αρχαίους. Βέβαια η αλλοίωση των αννοιών συνέβη σταδιακά και την εντοπίζω στην εποχή των μεγάλων φιλοσόφων ,ειδικά στον Αριστοτέλη, ο οποίος ήθελε να βρεί μεν τη σημασία σε πολλούς όρους αλλά δεν το πέτυχε πάντοτε.
Δε μπορούμε επομένως να αναφερόματσε στο χρόνο μέσω αρχαίων κειμένων γιατί δεν ταυτίζονται οι σημασίες των λέξεων. Με τη σημερινή σημασία θα έλεγα ότι δε μπορούμε να πούμε ότι γεννήθηκε ή δημιουργληθηκε ποτέ ο χρόνος. Είναι παντελώς αδύνατο γιατί η δηνιουργλια ενός όντος προϋποθέτει ότι αυτό δεν υπάρχει για μια στιγμή έστω. Όμως στιγμή πριν τη δημιουργία του Χρόνου δε μπορέι να υπάρξει!!! Άρα ο Χρόνος είναι και αδημιούργητος και δε μπορεί να γεννήθηκε ποτέ γιατί η γέννησή του δε μπορεί να αρχίσει ποτέ εξ ορισμού του χρόνου. Τι μένει επομένως;
Μόνο το να γεννάται αενάως ή να είναι αγέννητος! Αυτές όμως οι ιδιότητες είναι μόνο του θεού. Και η Σρίμαντ Μπαγκαβάταμ λέει το ίδιο:"ο χρόνος είναι ο Θεός" αλλά διαπιστώνουμε αυτές οι ιδιότητες να είναι επίσης των δύο προσώπων της Αγίας Τριάδας στο χριστιανισμό:η αγεννησία του Πατρός και η αεί γεννητότητα του Υιού.
Με όλα αυτά όμως δε λύσαμε το μυστήριο του χρόνου ακόμη.
Για το τρίγωνο και το αν πρέπει να είναι ισοσκελές θα έλεγα ότι αυτό δεν έχει σχέση με την αρμονία. Αρμονία δεν είναι μόνο η ισότητα, η απλή ισότητα, όπως αποδεικνύεται και στη μουσική, αλλά και η ανισότητα. Αλλά όχι κάθε ανισότητα. Δεν υπάρχει τίτποτε τυχαίο αλλά και δεν ξέρουμε τους μυστικούς λόγους των όντων. Οπότε δεν είναι σωστό να υποθέτουμε ότι είναι ή δεν είναι έτσι κάτι χωρίς να το αποδεικνύουμε, χωρίς να γνωρίζουμε το μυστικό λόγο.
Ο χώρος επίσης χρειάζεται αντίστοιχους συλλογισμούς. Δε μπορεί να δημιουργηθεί ούτε αυτός. Θα το δούμε κάποια άλλη στιγμή αναλυτικότερα γιατί είναι ξεχωριστό θέμα. Εδώ έχουμε την τριάδα ακόμη που δεν τελειώσαμε. ΞΑναλέω ότι δεν πρέπει να παίρνουμε ως βάση τους αριθμούς γιατί αυτοί είναι ΠΑΡΑΓΩΓΑ των εννοιών και όχι το αντίστροφο. οπότε δε μας δείχνουν καθαρά τις έννοιες. Το να λέμε μετάβαση από το 1 στο 2 και στο 3 μας αποπροσανατολίζει. Γιατί να παραλείψουμε όλους τους ενδιάμεσους αριθμούς, ρητούς και άρρητους; Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει τέτοια μετάβαση αλλά συνυπάρχουν εξαρχής όλα :και το 1 και το 2 και το 3 και το ...ν. Σε κάποιες μεταβολές πάμε με τη σειρά :1,2,3 κλπ ενώ σε άλλες 3,2,1,0, κλπ. Ακόμη δεν πρέπει να αποκλέισουμε και απίθανες εκ πρώτης όψεως ακολουθίες όπως 1,3,2 ή 2,3,1 οι οποίες εξίσου υπάρχουν και εμφανιζονται στη φύση.

Η μή ύπαρξη δε μπορεί να προκύψει από την ύπαρξη. Η ύπαρξη δεν παράγει τίποτε άλλο πέρα από τον εαυτό της ο οποίος είναι αυθύπαρκτος και μη δημιουργούμενος. Μόνο η ετερότητα παράγει.Και αυτό που παράγει πρώτο είναι η μη ετερότητα=ομοιότητα όπως έχω ξαναπεί.
Συμβολικά :
ΥΠΑΡΞΗ : ΜΙΑ τελεία

ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ :ΔΥΟ τελείες ή οποιαδήποτε δυάδα όχι απαραίτητα ίσων μερών ή ίσως ειδικά ΜΗ ίσων μερών και ανόμοιων

Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ θα περιλαμβάνει το ον Α το ον Β και ένα ΤΡΙΤΟ ΟΝ τη σχέση των δύο. Αυτό δε χρειάζεται και δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί στην ετερότητα:αρκεί μόνο η παράσταση των 2 όντων. Εδώ, στην ομοιότητα νομίζω ότι το σύμβολο που ταιριάζει είναι οι 3 τελείες, όχι 3 ίσα ευθύγραμμα τμήματα γιατί τότε εισάγουμε την έννοια του μήκους και της ισότηταςπου δημιουργεί 5-δικότητα,πράγμα ανεπιθύμητο.
Προσπάθησα να προσεγγίσω την πιο βασική έννοια της τριαδικότητας γιατί οι υλοποιήσεις της είναι άπειρες.

Όλα είναι τέλεια

01/02/2005, 18:37:21
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ filosofos3 ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΟ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.

ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΠΑΕΙ ΣΤΟ 2 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ 3 κλπ.

ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ 3 ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ 2 + 1...

ΜΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΕΝΑΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...
ΜΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

filosofos3Μέλος
01/02/2005, 22:58:21
Αγαπητέ Άβαταρ
με αυτές τις εκφράσεις δε λέμε τίποτε. Δεν έχουν νόημα αφού τότσο η δυναμικότητα όσο και η στατικότητα δεν είναι πρωταρχικές έννοιες και παράγονται από άλλες. Τί είνα αυτό που πάει από το 1 στο 2 και μετά στο 3 ; Η τριάδα; Ή κάτι άλλο; Δε φαίνεται να το έχεις προσέξει αυτό.
"Το 1 περιλαμβάνει άλλα 1" λες ,αλλά αυτό ισχύει μόβνο για τα 1 εκείνα που έχουν και επιπλέον προσδιορισμό, δηλαδή όχι για το πρωταρχικό 1.
Το 3 δεν είναι μόνο 2+1 αλλά και 4-1 και 5-2 και 6-3 και 7-4 και άπειροι άλλοι συνδυασμοί. Γιατί περιορίζεσαι μόνο στους ακέραιους; Ταυτίζεις τους ΦΥΣΙΚΟΎΣ ΑΡΙΘΜΟΎΣ με τις έννοιες που σχετίζονται με αυτούς και τους παράγουν αλλά τους υποερβαίνουν. Όπως έχω ξαναπεί και άλλη φορά ΑΛΛΟ ΤΟ 3 ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ. Η τριαδικότητα υπερβαίνει το 3. Δε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την τριαδικότητα αν τη θεωρήσουμε ως παράγωγο του 3 τη στιγμή που συμβαίνει το αντίθετο. Το ίδιο ισχύει για κάθε ν-αδικότητα.

Εσύ όμως δεν κένεις διάκριση. Μ εαυτό τον τρόπο δεν καταλήγουμε πουθενά διότι η χρήση δευτερευουσών εννοιών που είναι παράγωγο άλλων δε μας οδηγεί σε ορθά στυμπεράσμτα σε σχέση με τις πρωταρχικές έννοιες.

Όλα είναι τέλεια

PHILOSOFOS-1Μέλος
02/02/2005, 15:19:11
αγαπητέ φιλόσοφε και avatar

Mιλάμε για προσδιορισμό της τριάδας με νούμερα γιατι αλλο η
πνευματική υπόσταση της τριάδας και άλλο η αριθμητική;
οι αριθμοί δεν προσδιορίζουν άυλες οντότητες και συγκεκριμένα
την τρίαδα μόνο την συνείδησή τους αν υπάρχει γιατι όπως επισημαίνω
αλλιώς ειναι ο κόσμος του σύμπαντος και αλλιώς ο κόσμος της γής!!

η αγαπη ειναι παντοτινη

gh

02/02/2005, 15:21:49
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ filosofos3 ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ Η 3ΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ.

ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ + ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ -.
ΠΟΥ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ 3 ΕΙΝΑΙ 2+1 ΚΑΙ ΟΧΙ 4-1=3...

Η ΤΡΙΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑ...

ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΡΙΘΜΟΣ (ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ) ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ...

ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΡΙΘΜΩΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

KrisnnaΜέλος
02/02/2005, 17:10:15
Eώ θα συμφωνήσω με την άποψη οτι η Τριάδα εκφράζεται με το προσθετικό 2+1 και είναι η ΤΡΙΤΗ δημιουργική δύναμη πέρα απο τις άλλες δύο γνωστές οι οποίες συμμετέχουν στην δημιουργία.
Για την δημιουργία της νέας ζωής απαιτείται η ύπαρξη του Αρσενικού και του Θυληκού αλλά απο μόνα τους δέν επαρκούν. Είναι απαραίτητη και η 3η δημιουργική δύναμη η οποία θα φέρει σε επαφή τα 2 Ετερώμυμα ώστε να δημιουργήσει την νέα ζωή!
Τα Κωδικόνια του DNA είναι σχηματισμένα απο τριπλέτες ενώ υπάρχουν πλήθος αναφορές σε αρχαία βιβλία σχετικά με την δημιουργική Τριάδα.
Το Κινέζικο Ι-Τσίνγκ ή Βιβλίο των Χρησμών έχει ως βασική μονάδα μιά τριπλέττα γραμμών συνεχών ή διακοπτόμενων!
Ο Πυθαγόρας ένωσε 3 7άδες σχηματίζοντας τον ιερό Αριθμό 22!
Οι 3 7άδες εμφανίζονται και στον μύθο του Νώε όταν το 1ο 7ήμερο στέλνει ένα κοράκι που δέν επιστρέφει, το 2ο 7ήμερο στέλνει περιστέρι που επιστρέφει άπραγο, ενώ το 3ο 7ήμερο στέλνει το ίδιο περιστέρι που επιστρέφει με ένα κλαδί ελιάς!
Άλλα 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εξής:
Το Ο2 και το SO2 υπο κανονικές συνθήκες δέν αντιδρούν καθόλου ενώ όταν περάσουν πάνω απο επιπλατινωμένο αμίαντο αντιδρούν σχηματίζοντας το SO3. Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γνωστό απο την καθημερινή μας ζωή είναι το φερμουάρ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

02/02/2005, 17:44:12
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Krisnna ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛY ΚΑΛΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ DNA,Ι-Τσίνγκ,
ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΩΕ.

ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΩΝ (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ) ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ...

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

filosofos3Μέλος
02/02/2005, 18:44:43
Αγαπητέ Άβαταρ δεν έκανα απλά μαθηματικά όπως λες και για να σου το πω αλλιώς:3=1,1 + 1,9 και 3=1,2+1,8 και άπειροι άλλοι συνδυασμοί που εοπίσης είναι δημιουργικοί όπως και οι ακέραιοι στους οποίους περιορίζεσαι στη θεώρηση των εννοιών. Όχι δε συμφωνώ ότι κάθε αριθμός περιέχει κάθε άλλο και είναι παράλογο κάτι τέτοιο από ιποιαδήποτε άποψη. μόνο αν έλεγες "υπό την προυπόθεση τάδε" για κάθε αριθμό θα συμφωνούσα. Η αοριστία είναι η μητέρα της σύχγυσης και ο φονέας της αλήθειας.
Αγαπητέ Κρίσνα υποθέτεις από ελλειπή πληροφόρηση κάποια πράγματα που δεν έχουν βάση.Το Ι Τσιγκ δεν αναφέρει μόνο τρίγραμμα αλλά και δίγραμμα και εξάγραμμα και στη δυτική γεωμαντεία υπάρχουν όμοια σχήματα που είναι σε 4 επίπεδα, συνολικά 16 ή 2^4. Γιατί λοιπόν να μείνουμε στο 3 και να το θεωρήσουμε "δημιουργικό" επεναλαμβάνοντας απλώς λόγφια άλλων, που εκείνοι μεν ήξεραν γιατί τα είπαν αλλά εμείς τα επαναλαμβάνομαι υποθέτοντας ότι γνωρίζουμε γιατί τα είπαν. θα προτιμούσα να έβλεπα τους δικούς σας συλλογισμούς και όχι επαναλήψεις από αρχαιες διδασκαλίες τις οποίες μεταφέρουμε πάντα αποσπασματικά και κατά συνέπεια θέλοντας και μη τις διαστρεβλώνουμε.
ΤΑ περί Νώε δε λένε τίποτε αφού είναι απλώς αποτύπωση της παράδοσης που ήθελα να βλέπει τα πάντα σε τριάδες. Όσο για τον Πυθαγόρα δεν ξέρω κάποιο αρχαίο κείμενο να λέει ότι ένωσε 7 τριαδες σε 22 σύμβολα (προφανώς αντίστοιχα των εβραϊκών γραμμάτων και των ταρώ). ποιο είναι αυτό το κείμενο;
Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και πριν :
Με αυτό τον τρόπο δεν καταλήγουμε πουθενά διότι η χρήση δευτερευουσών εννοιών που είναι παράγωγες άλλων δε μας οδηγεί σε ορθά συμπεράσματα σε σχέση με τις πρωταρχικές έννοιες

Όλα είναι τέλεια

AmpereΜέλος
02/02/2005, 22:31:07
Αγαπητέ filosofos3, αν έχω καταλάβει σωστά, αναζητάς τις πρωταρχικές τρεις έννοιες, που ορίζουν την τριαδικότητα και συμπεραίνεις ότι αυτές είναι
Η ΥΠΑΡΞΗ
Η ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ και
Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ

Τα «βήματα» όμως που χρησιμοποίησες για να καταλήξεις σε αυτές τις επιλογές τριάδας εννοιών μου φάνηκαν κάπως (έως πολύ) αυθαίρετα ή τουλάχιστο όχι επαρκώς τεκμηριωμένα.

Βέβαια δέχομαι ότι απλά μπορεί να μην επαρκώ για να αντιληφθώ την όλη συλλογιστική σου, αλλά στο βαθμό που μέσω της επικοινωνίας επιζητούμε την συμφωνία, ίσως αν χρησιμοποιούσες πιο μικρά «βήματα» να μπορούσα να σε παρακολουθήσω σε όλο το δρόμο για την επιλογή αυτών των εννοιών.

Για παράδειγμα η «ομοιότητα» μου φαίνεται τελείως παρείσακτη.

Παραθέτω μια άλλη εκδοχή για να γίνω πιο κατανοητός στο τι εννοώ

Αν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, θα πρέπει να υπάρχει και πρωταρχική μοναδικότητα και πρωταρχική δυαδικότητα.
Αν ναι, τότε ποιες έννοιες θα μπορούσαν να τις αντιπροσωπεύουν;

Ας πούμε, αν έπρεπε να «κρατήσουμε» μόνο μία έννοια ως μοναδικότητα τότε θα μπορούσα εύκολα να συμφωνήσω στην «ύπαρξη» στο ΕΙΝΑΙ

Αν θα χρειαζόταν να προσδιορίσουμε την αρχική δυαδικότητα, εγώ θα επέλεγα την μεταβολή, το ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ και όχι ην «ετερότητα» αφού μέσω του γίγνεσθαι παράγεται ετερότητα. Έχουμε δηλαδή ΕΙΝΑΙ - ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ

Τέλος αν χρειαζόμουν να επιλέξω και μία τρίτη έννοια για να ορίσω την τριαδικότητα τότε μάλλον θα επέλεγα τη «γνώση του εαυτού», την «αυτεπίγνωση», το «πνεύμα» το ΣΥΝΕΙΔΕΝΑΙ οπότε και συγκρίσεις παράγονται και ομοιότητες κ.τ.λ.

Δηλαδή ΕΙΝΑΙ – ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ – ΣΥΝΕΙΔΕΝΑΙ

------====== * ======------

Δεν το πιστεύω ότι τα έγραψα όλα αυτά … Πάω για ύπνο αμέσως…

μη φοβάσαι, μη κολλάς, μη τρελαίνεσαι
KrisnnaΜέλος
02/02/2005, 23:14:00
Αγαπητέ Philosophos3 δέν αμφιβάλλω οτι όλοι οι αριθμοί έχουν την αξία και την σημασία τους!
Απο κεί και πέρα είναι αναγνωρισμένο οτι υπάρχουν και κάποιοι αριθμοί οι οποίοι έχουν λίγο περισσότερο αξία απο τους άλλους. Και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται το 3, το 4(τέσσερα στοιχεία της φύσης), το 7(επτά σοφοί, επτά θαύματα), το 12(δώδεκα Θεοί), και ίσως κάποιοι άλλοι που ξέφυγαν απο την αντίληψη μου. Κατα τα άλλα το 3 δέν είναι τίποτε άλλο απο την δημιουργική δύναμη των δύο. Για να δημιουργηθεί κάτι το νέο απο τα δύο πρώτα χρειάζεται και μιά τρίτη δημιουργική δύναμη αυτή είναι η σημασία του τρία. Και φαίνεται λογικό και κατα την δική μου γνώμη χωρίς να επαναλαμβάνω λόγια άλλων άσχετα με το τί εννοούσαν αυτοί όταν τα είπαν. Οι γονείς δέν μπορούν να δημιουργήσουν τα παιδιά χωρίς να υπάρχει η τρίτη δύναμη της επαφής είναι πολύ απλό να το καταλάβουμε αυτό, γι'αυτό κι'εγώ πιστεύω απο μόνος μου στην δύναμη του ΤΡΙΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

PHILOSOFOS-1Μέλος
03/02/2005, 02:45:31
AMPERE ME ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΩΣ ΤΑ ΣΚΕΠΤΗΚΕΣ
ΤΙ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ?

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ

gh

13/08/2006, 17:29:00
Αν και καινουργιο μελος θα ηθελα να ανοιξω αυτο το θεμα γιατι θα ηθελα να ακουσω καποιες γνωμες απο ατομα που εχουν ασχοληθει γενικα με το πνευμα αλλα και κατι πιο ειδικο σχετικα με το θεμα.
Απο την δικη μου μερια αν και δεν θεωρω οτι ξερω και τα παντα για αυτο ανοιξα το θεμα μηπως και μαθω εγω αλλα και οσοι ενδιαφερονται περισσοτερα.
13/08/2006, 17:43:42
Προσωπικα μπορω να πω οτι ειμαι στην αρχη,...στην πολυ αρχη αφου δεν μπορω ουτε να συγκεντρωθω σε μια συγκεκριμενη μοναχα σκεψη για πολυ ωρα.Απο κοντινο μου ομως προσωπο που ειναι πολυ εμπειρο αλλα δεν του αρεσει να μιλαει και πολυ σε αλλους για αυτα εχω μαθει μερικα πραγματα.Ηταν σε καποια ομαδα δασκαλος και μαθαιναν στους καινουργιους πως να ταξιδευουν με το μυαλο και κανανε ενα απλο πειραμα,ολοι επρεπε να συγκεντρωθουν και να προσπαθησουν να ταξιδεψουν σε μια πολη,δεν θα ηθελα να πω ποια,εδω στην ελλαδα και να δουνε τι εγραφε η επιγραφη σε ενα αγαλμα σε καποια τοποθεσια που κανεις δεν ειχε παει ποτε.Αυτο το μαθημα κρατησε μεχρι και 5 με 6 χρονια.Αλλοι το διαβασαν νωριτερα αλλοι αργοτερα.Στο τελος οργανωσαν μια μερα μια εκδρομη εκει για να δουν αν οντως διαβασαν σωστα.Αργοτερα ο ιδιος προσπαθησε και περασε σε αλλο πλανητη μεσα στο ηλιακο μας συστημα αλλα για βγει εξω απο αυτο χρειαζοταν καποιο κωδικο ονομα γιατι τον εμποδιζαν καποιοι πολυ ανωτερη πνευματικα απο αυτον.με τον καιρο ομως το εμαθε,ηταν σε γλωσσα αραμαΐκων και ετσι μπορεσε και περασε σε αλλο ηλιακο συστημα.με το δικιο σας θα πειτε οτι ειναι βλακειες, το μονο σιγουρο ειναι οτι εμενα με αφησα για ωρες αφωνο,γιατι μου εχει πει και πολλα αλλα, και με εβαλαν σε σκεψει και θελησα κι εγω να προσπαθησω.ετσι ξεκινησα με το πρωτο βημα να προσπαθησεις να συγκεντρωσεις την σκεψη σου σε κατι συγκεκριμενο και να αδειασεις εντελως το μυαλο σου απο οτιδηποτε αλλο.δεν ειναι ευκολα για αρκετη ωρα.
semiramis1984Νέο Μέλος
13/08/2006, 20:32:56
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που έθιξες. Είναι αλήθεια οτι μέσω της συγκέντρωσης μπορείς να καταφέρεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν κοινό άνθρωπο να συγκεντρωθεί πραγματικά σε κάτι χωρίς να παρεμβάλλονται άλλες σκέψεις. Θέλει μεγάλη εξάσκηση και θέληση. Πάντως είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνονται με όλη την έννοια της λέξεως.
14/08/2006, 00:22:54
Σωστα Semiramis!Ειναι αρκετα δυσκολο και χρονοβορο.Για να καταλαβεις τον βαθμο δυσκολιας προσπαθησε κατι απλο,αφιερωσε λιγο χρονο το βραδακι που εχει ησυχια,δεν εχει σχεση αν ειναι μερα ή νυχτα απλα στην αρχη ειναι δυσκολη η αυτοσυγκεντρωση οταν υπαρχει φασαρια και η ρουτινα της ζωης...μονο το βραδυ συνηθως ξενοιαζεις απο ολα,κλεισε τα ματια σου και προσπαθησε να βαλεις στο μυαλο σου κατι συγκεκριμενο αλλα να εχεις μονο αυτο και απομακρυνε οποιαδηποτε σκεψη και μην αποσπασε.Για αρχη βαζουμε ενα αντικειμενο αργοτερα που θα καταφερουμε αυτο,το μυαλο μας πρεπει να το αδειασουμε εντελως.Σιγουρο ειναι οτι θα κουραστεις πολυ γρηγορα αλλα και θα αποσπαται η προσοχη σου συνεχως.εσυ εχεις ασχοληθει περιπου με το θεμα;σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου.
semiramis1984Νέο Μέλος
14/08/2006, 00:31:48
θα έλεγα κατά κάποιον τρόπο πως έχω ασχοληθεί γιατί έκανα 2 χρονια yoga και διαλογισμό και έτσι έβλεπα κάθε φορά πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρωθώ καθώς ο νούς μου έπαιζε μαζί μου και σκεφτόμουν ο,τι μπορείς να φανταστείς κατά τη διάρκεια της άσκησης...Η μεγάλη δασκάλα Σούαμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι έχει πει σε ένα βιβλίο της "Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να καταφέρεις εάν συγκεντρωθείς απόλυτα σε αυτό"...
14/08/2006, 00:41:43
Ειναι τοσα πολλα πραγματα που πραγματικα δεν ξερεις απο που να ξεκινησεις.Προσφατα εχω αρχισει και ψαχνομαι...δεν ξερω γιατι και τι θελω πραγματικα να βρω ή να καταφερω απλως δεχομαι τοσες πληροφοριες που νε παροτρυνουν να ψαξω.Αλλωστε απο την πρωτη μερα που γεννιομαστε το μονο που κανουμε ειναι να ψαχνουμε και να μαθαινουμε.μου αρεσε τρελα η εικονα που μου περιεγραψε αυτο το ατομο που μου μαθαινει ορισμενα πραγματα,δηλαδη να βρισκεσαι για μια στιγμη στην μεση του συμπαντος ή να εχεις την δυνατοτητα να επισκευτεις αλλους κατοικημενους πλανητες που δεν εχουν ανακαλυφθει.ακομα δεν μπορω να το χωνεψω...απογοητευση ειναι ομως οταν γυρνα πισω στην κλασσικη καθημερινη ζωη.
semiramis1984Νέο Μέλος
14/08/2006, 12:26:51
Αγαπητέ LordThomas συμφωνώ μαζί σου οτι αυτό που περιγράφεις είναι καταπληκτική εμπειρία, αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να καταφέρει ο μέσος άνθρωπος. Πρέπει να ανεβείς κάποια άλλα σκαλοπάτια πρώτα για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο συνειδητότητας. Εξάλλου οι δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι πολύ μεγάλες και να μην ξεχνάμε οτι λειτουργούμε μόνο με ένα μικρό ποσοστό του εγκεφάλου μας. Υπάρχουν όμως πρακτικές αφύπνισης των υπόλοιπων τμημάτων του μυαλού. Αυτό που προέχει όμως για να φτάσει κανείς στο επίπεδο που αναφέρεις είναι να έχει αγνά αισθήματα και να σκέφτεται με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο από οτι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, δηλαδή, να μην ασχολείται με τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας και να έχει φιλοσοφήσει κάποια πράγματα, να βάζει το μυαλό του σε λειτουργία και να θέτει ερωτήματα. Τώρα είμαι σίγουρη πως κάποιοι εδώ μέσα θα σχολιάσουν τα όσα γράφουμε, όπως κάνουν συνήθως άλλωστε, αλλά ας τους αφήσουμε να πιστεύουν πως ξέρουν την αλήθεια και πως όλα είναι έτσι όπως τα βλέπουν, με το μάτι του ορθολογισμού και της "λογικής".
14/08/2006, 18:11:35
Εχω αντιμετωπιση αρκετες φορες την κριτικη στα λογια μου απο ανθρωπους που οπως ειπες βλεπουν με το μάτι του ορθολογισμού και της "λογικής".Και οντως εχεις δικιο οτι για να καταφερεις κατι τετοιο πρεπει να εχεις αγνα αισθηματα αλλα και οτι θελεις να το χρησιμοποιησεις για καλο.αυτο βεβαια ειναι και η δοκιμασια που πρεπει να περασεις αν θελεις καποιος να σε βοηθησει στην εκπαιδευση.
15/08/2006, 19:48:06
Επισης θα ηθελα να αναφερω οτι ορισμενοι μπορει επικοινωνησουν με το μυαλο με ατομα που ειναι και σε πολυ μεγαλες αποστασεις ασχετα να ο αλλος ειναι πνευματικη ανεβασμενος, αρκει που ειναι ο πομπος του μηνυματος,απλως αν ο δεκτης δεν εχει υψηλη πνευματικοτητα μπορει να μην λαβει αμεσως το μηνυμα ή μπορει να μην καταλαβει τι γινεται.Ετσι μπορει να ακουει μεσα στο μυαλο του κατι σαν μια φωνη να του λεει κατι και να νομιζει οτι ειναι καποιο πνευμα ή παραφυσικο φαινομενο.Συνηθως καταλληλες ωρες για τετοια επικοινωνια ειναι οι βραδινες που οι πιο πολλοι ξεκουραζονται και δεν ασχολουνται με πολλα πραγματα γιατι αν το μυαλο ειναι απασχολημενο με εργασιες δυσκολα θα μπορεσει να λαβει τετοια μηνυματα.Μπορει να ακουγεται τρελο σε μερικου αλλα ειχαμε δοκιμασει μερικες φορες να επικοινωνησουμε με καποιο γνωστο μας προσωπο στην αλλη ακρη της ελλαδας.