- ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Δεν είμαστε και τόσο διαφορετικοί… Είμαστε αυτό που είμαστε!
Αυτό είναι όλο!![]()
Και μιας και σου αρέσουν τα παιχνίδια και δεν σου φτάνουν τα κλασσικά…φίλε ΓΙΩΡΓΗ,….Σκέψου και τα ακόλουθα…
Α. Αν είσαι φίλαθλος και σου αρέσει το ποδόσφαιρο η το μπάσκετ…λέμε…
... αν ήξερες το αποτέλεσμα από πριν….θα πήγαινες ποτέ στο γήπεδο?
Β. Αν ήσουν παντοδύναμος και δημιουργούσες ένα σύμπαν, έστω για να διασκεδάζεις…αν ήξερες το αποτέλεσμα….που είναι η διασκέδαση?
Γ. Αν ο δυϊσμός, δηλώνει πάντα μια κατεύθυνση…δηλώνει επίσης και άπειρες πιθανότητες. Για τον παρατηρητή, ποτέ δεν είναι σίγουρο τι είναι το καλλίτερο, γιατί υπάρχει πάντα κάτι άλλο…μια διαφορετική προοπτική! Φτάνει να σκεφτείς το πως γνώρισες μιας όμορφη σου περιπέτεια… που αν τυχόν πριν έκανες κάτι άλλο….δεν θα την είχες ποτέ γνωρίσει.... η θα είχες γνωρίσει κάτι άλλο…
Δ. Για να μπορέσει ο παρατηρητής να εξελιχτεί, πρέπει να κατανοήσει το ίδιο το παιχνίδι. Αναγκαία λοιπόν η ίδια η ουσία της δημιουργίας, να είναι μέσα στις δυνατότητες του ΚΑΙ,… να κρατάει… με απρόβλεπτες κινήσεις, ….του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ το ενδιαφέρον.
Ε. Για μένα ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ….μαθαίνει….από το ΓΙΩΡΓΟ… Τι μπορεί ο ΓΙΩΡΓΟΣ να κάνει καλλίτερα!
Καλό σου παιχνίδι ΓΙΩΡΓΗ ΜΟΥ.![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 20/02/2003 19:02:57
η μοναδικοτητα μας... το μονο σιγουρο οτι το αποτελεσμα ειναι αβεβαιο και χαοτικό και παντα ευκολοπλαστο.
Το ξέρουν οι ιερεις που ειναι υπευθηνοι για τους χιλιάδες νεκρους απο τους πολεμους για τα υψηλα «δόγματα»
Το ξέρουν αυτοι που πέρασαν την αβυσσο και γύρισαν.
Το νιώθω και εγω γιατι ειμαι καθην εικονα και ομοιωση του....
Μην φοβάσαι θα ειμαι φρόνιμος.. και δεν θα μαζεψω κανεναν στρατο ουτε οπαδούς θέλω.. απλα λιγα φραγκάκια για να περάσω ποιο ευκολα![]()
Γιώργος
Άρα ο διαβολάκος μπορεί και να μην έπεσε… όπως μας λένε….απλά με της άνευ όρου καλοσύνης του δημιουργού…..να επέτρεψε στο παιχνίδι την οποία εξέλιξη...
Βρε μπας και ο δημιουργός είναι το ΚΑΛΟ με κεφαλαία... και το καλό και το κακό που γνωρίζουμε εδώ στη γη….δεν έχει να κάνει τίποτα με εκεινο το ΚΑΛΟ?
Λοιπόν σαν παιχνιδιάρης που είσαι, θα σου αρέσουν και τα ανέκδοτα! Μάλλον έχει ξαναγραφτεί,…το ίδιο κάνει…![]()
Έκανε μια βόλτα στους δρόμους ο διάβολος με ένα φιλαράκο του, όποτε μπροστά τους, είδαν έναν που έσκυβε και μάζεψε κάτι από τη γη!
Τι βρήκε? Ρώτησε ο φίλος το διάβολο.
Βρήκε την Αλήθεια….απάντησε ο διάβολος.
Χμμ, άσχημα μαντάτα για σένα, είπε ο φιλαράκος.
Καθόλου! Απάντησε ο διάβολος. Τώρα θα τον βοηθήσω να την οργανώσει!
Να περνάς καλά Γιώργη, και άμα βρεις πολλά φράγκα...εύχομαι να παίξεις και με το δημιουργό ΤΑΒΛΙ!!!
Τρελαίνεται για ΠΟΡΤΕΣ!!! ![]()
![]()
![]()
μηπως ενοοεις το σαθρο κατασκέυασμα που διμηουργήσε το συλογικό υποσηνειδητο των χριστιανών (με την μορφη του διόνυσου) για να τους κρατάει φρονιμους...
Ο τύπος δεν ποιάνει μια στην απλη , αγνη , καθημερινή ,"βλακεία" μερικών πλανηταρχων..... (πανήσχηρη πλέον ουτε το καλο ουτε το κακο πιάνει μια μπροστα της)
οσο για την ιστοριούλα σου
κοιτα να δεις φιλε μου ουτε ενα Ευρω δεν βρισκεις στον δρομο πλεον.. μονο αλήθειες .. αλλα να μου πεις βρισκονται σε τοσο αφθονια πλεον...
και κατηγορητε τον εμενα τον φτοχούλη που ζηταω λίγα φραγκάκια.....
Γιώργος (δεχομαστε και πιστωτικες)
Edited by - Γιώργος on 21/02/2003 00:28:56![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Edited by - Γιώργος on 21/02/2003 06:35:43
περισσοτερος (διαθέσιμος χρονος για ελεγχο στην ζωη σου = μια καλη πλατφορμα για να ξεκινησεις την αναζητηση η οτι αλλο θές....
Σκεψου ομως ποσοι δεν εχουν τον χρονο (και μερικοι τα λεφτα) να διαβασουν εναν Κροουλευ, Καστανεντα, Μπλαβατσκι... γιατι τρεχουν να καληψουν βασικές ανάγκες..
Οσο για την πειθαρχεία την οργάνωση, και υπεθηνοτητα δεν εχει να κάνει παρα με την διατήρηση
της καταστασης/ελευθεριας του χρονου αλλα δεν ειναι παντα απαραιτητη... Δες τον Κροουλευ
που πέθανε απένταρος.... αλλα προλαβε να κανει οτι ηθελε...
Ακομα δεν εχω παρει απαντηση στο τι δουλεια κανουν μερικοι εδω μέσα (ενδιαφερωμε ιδιος
για τους υψηλοβαθμους....
Γιώργος
quote:
Ακομα δεν εχω παρει απαντηση στο τι δουλεια κανουν μερικοι εδω μέσα (ενδιαφερωμε ιδιος
για τους υψηλοβαθμους....
Εσένα Γιώργο σε ρωτήσαμε τι δουλειά κάνεις πριν γραφτείς; Σε περάσαμε κανένα τεστ; Σου κάναμε κανένα ορό αλήθειας, αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να συμμετέχεις και να προσφέρεις μέσα από αυτό το forum;
Πως παίρνεις το θάρρος και υπονοείς ότι αυτοί που έχουν δημιουργήσει το forum είναι λεφτάδες; Ποιος είσαι; Η εφορία; Έχεις μάθει τι σημαίνει ευγένεια; Έχεις μάθει τους απλούς κανόνες πολιτισμού;
Θα σε παρακαλέσω να είσαι πιο ευγενικός και να μην μας προσβάλλεις με υπαινιγμούς και παλικαρισμούς. Μπήκες στο forum μας; Πρόσφερε, πάρε, συζήτησε. Κανένας δεν σε ξέρει και κανέναν δεν ξέρεις. Δείξε σεβασμό λοιπόν, τουλάχιστον σε αυτούς που σε "φιλοξενούν".

Η Θεωρια μου ειναι οτι η εξελιξη/ προοδο μας σε εσωτερικα θέματα εξαρταται (την σημερον) περισσότερο απο την οικονομικη μας ανεση
παρα απο την εμφυτη ταση προς το αγνωστο που ολοι μας εχουμε λιγο η πολλη...
Βλεπεις δεν μπορω να κάθομαι να χτυπάω πορτες στις διαφορες Στοες /ιδριματα/ταγματα και να ρωταω για το ποσο ευκαταστατα ειναι τα μέλη τους για να βεβαιωθω για την θεωρία μου και σκεφτικα να την δημοσιευσω/συζητησω στο διαδυκτιο... στο συγκεκριμενο φορουμ... να κανω ενα σχετικο γκαλοπ...
απλα ρωτησα τι δουλεια κανεις... και θα ηθελα φυσικα την εισφορα σου στην ολη σηζητηση και οχι τις υπονοιες σου για μένα ...και τους "κανονες" του πολιτισμου σου.....
αν δεν σου αρέσει μην απαντας η απλα αγνοησε με...
Γιώργος
Και επειδή βαριέσαι να χτυπάς τις πόρτες από τις σχολές και τις ομάδες για να βρεις πόσο ευκατάστατα άτομα υπάρχουν εκεί μέσα, λες: "βρεεε δεν μπαίνω στο forum του Esoterica να ζητήσω το εκκαθαριστικό εφορίας από τους Διαχειριστές και του Συντονιστές;"
Είναι δυνατόν;
Ποιοι είναι για σένα οι εσωτεριστές;
Είναι φυσικό στην αρχαία Ελλάδα να είναι εσωτεριστές αυτοί που μπορούσαν να μορφωθούν και τέτοιοι ήταν αυτοί που κατάγονταν από αριστοκρατική γενιά. Αλλά αργότερα δεν ήταν έτσι.
Ο Κλεάνθης, ένας από τους μεγάλους Στωικούς δασκάλους, εργαζόταν κρυφά το βράδυ, μεταφέροντας νερό από πηγάδια σε χωράφια για να μπορεί να ζήσει και να ασχοληθεί όλη την ημέρα με την Στοά.
Ο Μάρκος Αυρήλιος, ένας φιλόσοφος - αυτοκράτορας που είχε όλον τον κόσμο στα πόδια του, διάβαζε και θαύμαζε τον δούλο και κουτσό Στωικό φιλόσοφο Επίκτητο, ο οποίος αν και δούλος, σε προχωρημένη ηλικία διδάχτηκε την φιλοσοφία των Στωικών και ήταν ένας από τους μεγάλους σοφούς. Ο Χριστός τι ήταν; Ο Βούδας αν και πρίγκιππας, παράτησε τα πλούτη του και ζητιάνευε μέχρι να βρει την φώτιση.
Η Μπλαβάτσκυ, ξέρεις σε τι κατάσταση πέθανε; Πάμπφτωχη. Αν δεν την βοηθούσαν κάτι παλιές της φίλες θα είχε πεθάνει σαν το σκυλί στο Λονδίνο; Κι αυτό γιατί είχε δώσει όλα τα δικαιώματα από την πώληση βιβλίων της στην θεοσοφική εταιρία.
Μην κρίνεις από τους ψεύτες και κλέφτες που υπήρχαν πάντοτε σε κάθε εποχή.
Πριν κάνεις γκάλοπ, ασχολήσου προσωπικά, μελέτησε, ερεύνησε. Και προ παντώς μην κάνεις χαρακτηρισμούς για τους άλλους, ειδικά αν δεν τους γνωρίζεις.
Πόσο καιρό θα ψάχνεις άλλοθι για να μην ασχοληθείς με την δική σου ψυχή; Αν νομίζεις ότι υπάρχει κάποια αλήθεια πέρα από τα φαινόμενα, βρες την. Μην ψάχνεις αφορμές για να αδρανήσεις. Και η εμμονή σου να περιμένεις το... Λόττο για να γίνεις... σοφός, μια τέτοια αφορμή μου φαίνεται εμένα.
Αυτά.
quote:
αν δεν σου αρέσει μην απαντάς η απλα αγνοησε με...
Πάλι κόντρα σου πήγα. Και σου απάντησα και δεν σε αγνόησα. ![]()

Και καλό είναι να σκεφτούμε και ότι με όλο το χρήμα του κόσμου δεν αγοράζεις ούτε μια ανάσα.
Ότι έχει πραγματική αξία στη ζωή δίδεται δωρεάν, το φως του ήλιου, ο ζωογόνος αέρας, το καθαρό νερό. Αν λείψουν αυτά...
Η γνώση είναι έμφυτη στον καθένα και περιμένει να ανακαλυφθεί. Κανείς δεν μπορεί να την κλέψει.
Ευτυχής μισθωτός μέσου εισοδήματος. ![]()
Αθανάτων το ζειν. Bίος θνητών, σπουδή θανάτου.
ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ?
ΟΜΩΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ,π.χ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ..
Η ΠΑΛΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ..