- Γιατι παντα 11:11 ...?! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Έτσι για να υπάρχει και μια τάξη βρε παιδιά!!!
Σας χαιρετώ και περιμένω τα φώτα σας για τα firewalls!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Λοιπόν Telxinas περιμένω να αρχίσεις ένα νέο topic με θέμα την ασφάλεια στο Internet, τρόπους προστασίας, κ.λπ.... και εγώ είμαι εδώ...
Σε σχέση με το ερώτημά σου αγαπητέ...
quote:
Πέρα από αυτό, δεν είναι javascript. Create Object υπόθεση είναι.
Για αυτό άλλωστε, μιας και αυτό το θέμα έχει να κάνει με τα firewalls, αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που δεν τις πιάνει το firewall.
Εσύ, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μιας που έχεις πάρει τα μέτρα σου, τι έκανες;
Σίγουρα, δεν πέζει ρόλο το firewalls σου. Έσβυσες μήπως κάποιο ocx από τον υπολογιστή σου; Αν ναι, πώς ανοιγείς εσύ τελικά το cd-rom σου;
O απλούστερος τρόπος είναι να απενεργοποιήσεις το active scripting και τα java applets από τα settings του browser σου. Αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε... απλά και σίγουρα αποφεύγεις τις παγίδες. Όπως προανέφερα η σωστότερη λύση είναι η κατάλληλη παραμετροποίηση των εφαρμογών internet (browser, firewall, κλπ) όπως και των components των active εφαρμογών.
Αλήθεια τι προσπαθώ να αποδείξω τώρα; και σε ποιον; Αγαπητέ φίλε ξεκίνησε το topic σχετικά με τα firewalls και θα συνεχίσουμε εκεί την κουβέντα!!!
Φιλικά
--Je^3--
Μήπως επιπρόσθετα θα ήθελες και παραπάνω τεκμήρια; Σου παραθέτω το ακόλουθο source:
quote:
<'html>
<'head>
<'title>Untitled Document
<'meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<'!-- ZoneLabs Privacy Insertion -->
<'script language='javascript' src='_a%20href%3d_http_/127.0.0.1_1027/js8ce1.html?pcaw&r=26500'" target="_blank">http://127.0.0.1:1027/js.cgi?pcaw&r=26500'><'/script><'script language="JavaScript">
<'!--
function MM_openBrWindow(theURL,winName,features) { //v2.0
window.open(theURL,winName,features);
}
//-->
<'/script>
<'/head><'body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000" onLoad="MM_openBrWindow('Opened.asp','','width=400,height=300')">
<'/body>
<'/html><'!-- ZoneLabs Popup Blocking Insertion -->
<'script language='javascript'>postamble();<'/script>
Βρε τι έγινε;;; Μήπως το ZoneAlarm κάνει τη δουλειά;;;; Καλό θα ήταν όλοι μας να κάνουμε προσεκτικούς ελέγχους και δομικές πριν βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα για οτιδήποτε.
Αλλά παρόλα αυτά η απλή απενεργοποίηση όλων των active και java scripts κατά τη διάρκεια του browsing είναι η γρηγορότερη και ευκολότερη λύση.
Πολύ καλημέρα σου...
--Je^3--
quote:
Αγαπητέ φίλε Telxinas
Μήπως επιπρόσθετα θα ήθελες και παραπάνω τεκμήρια; Σου παραθέτω το ακόλουθο source:quote:
<'html>
<'head>
<'title>Untitled Document
<'meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<'!-- ZoneLabs Privacy Insertion -->
<'script language='javascript' src='http://127.0.0.1:1027/js.cgi?pcaw&r=26500'><'/script><'script language="JavaScript">
<'!--
function MM_openBrWindow(theURL,winName,features) { //v2.0
window.open(theURL,winName,features);
}
//-->
<'/script>
<'/head><'body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000" onLoad="MM_openBrWindow('Opened.asp','','width=400,height=300')">
<'/body>
<'/html><'!-- ZoneLabs Popup Blocking Insertion -->
<'script language='javascript'>postamble();<'/script>Βρε τι έγινε;;; Μήπως το ZoneAlarm κάνει τη δουλειά;;;; Καλό θα ήταν όλοι μας να κάνουμε προσεκτικούς ελέγχους και δομικές πριν βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα για οτιδήποτε.
Αλλά παρόλα αυτά η απλή απενεργοποίηση όλων των active και java scripts κατά τη διάρκεια του browsing είναι η γρηγορότερη και ευκολότερη λύση.Πολύ καλημέρα σου...
--Je^3--
Αγαπητέ Jejeje, μπορεί να είσαι καλός στα δίκτυα και δεν αμφιβάλλω όυτε έχω πρόθεση να το αμφισβητήσω, όμως αυτό που έγραψες δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα απλό javascript για να ανοίξει το popup. Φυσικά στο source του popup περιέχεται και ο κώδικας για να ανοίξει και το πορτάκι του cd-rom. Θα μπορούσα να μην "τρέξω" αυτόν τον κώδικα στο popup αλλά στην κυρίως σελίδα "LoadMe.asp".
Επιπλέον δεν νομίζω να υπάρχει ρύθμιση που να καταργεί τέτοιυ είδους κώδικα. Δεν είμαι απόλυτος σε αυτό επειδή δεν το έχω ψάξει, κάνε δοκιμές στον browser σου όμως και αν βρεις κάποια ρύθμιση για αυτό, γράψτο εδώ.
Τέλος θα ήθελα να θίξω λίγο το θέμα περί των μεθόδων σου για προστασία. Αν έχεις απενεργοποιήσει(σχεδόν) τα πάντα για να προφυλαχτείς από κάποιες καταστάσεις, ξέρεις ότι το επόμενο σου βήμα σαν Jejeje είναι να μην ξανανοίξεις το pc σου; Τι surfing θα κάνεις με τα πάντα απενεργοποιημένα;
Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.
το source στο έστειλα σαν απάντηση στο κείμενο που παρέθεσες:
quote:
Create Object υπόθεση είναι.
Για αυτό άλλωστε, μιας και αυτό το θέμα έχει να κάνει με τα firewalls, αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που δεν τις πιάνει το firewall.
Εσύ, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μιας που έχεις πάρει τα μέτρα σου, τι έκανες;
Σίγουρα, δεν πέζει ρόλο το firewalls σου. Έσβυσες μήπως κάποιο ocx από τον υπολογιστή σου;
Με απλά λόγια και ορισμένα firewalls έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν active scripts και applets. Αρκεί να τα σετάρεις σωστά. Αυτό προσπαθώ να γράψω από την αρχή. Σημασία δεν έχει μόνο η εγκατάσταση μιας εφαρμογής firewall αλλά κυρίως η παραμετροποίηση των services του OS μέσω αυτής.
Νομίζω ότι έχουμε ξοδέψει πολύ χώρο για θέματα που δεν αφορούν το σύνολο των αναγνωστών του esoterica, γιαυτό θα προτιμούσα να μείνουμε μόνο στα απολύτως αναγκαία.
ΥΓ: Σε σχέση με το ερώτημά σου...
quote:
Αν έχεις απενεργοποιήσει(σχεδόν) τα πάντα για να προφυλαχτείς από κάποιες καταστάσεις, ξέρεις ότι το επόμενο σου βήμα σαν Jejeje είναι να μην ξανανοίξεις το pc σου; Τι surfing θα κάνεις με τα πάντα απενεργοποιημένα;
Το Internet το χρησιμοποιώ για συγκεκριμένο σκοπό... Στόχος μου δεν είναι να "μπαίνω" όπου βρω... τα sites που χρησιμοποιώ συχνά τα έχω ελέγξει και έχω σετάρει τον browser και το firewall για να δέχεται scripts, cookies, activeX, κλπ από αυτά. Τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν αφού δεν τα χρησιμοποιώ.
Φιλικά
--Je^3--
"Πρόταση: όσοι φίλοι ασχολούνται με firewalls και λοιπά μέτρα προστασίας υπολογιστών,ανοίξτε ένα σχετικό θέμα.Είναι μια καλή ιδέα!Ας αφήσουμε αυτό διαθέσιμο για αναφορές μελών και ενημέρωση,όσον αφορά τα worms!
Έτσι για να υπάρχει και μια τάξη βρε παιδιά!!!"
Αναπόφευκτα θα συμφωνήσω και ο ίδιος με την προτροπή της αγαπητής μας Darkangel_78! ![]()
Η αλήθεια είναι πάντως πως έχουν κατατεθεί πολλά άκρως ενδιαφέροντα πράγματα σε σχέση με την ασφάλεια των συστημάτων μας σε αυτή τη Συζήτηση και γι'αυτό ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες!
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------