ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο άνθρωπος γεννιέται η γίνεται κακός; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Ο άνθρωπος γεννιέται η γίνεται κακός; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Peronosporos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/11/2005, 17:04:22

Nα σας καλησπερίσω όλους, και όλες...
Χαίρομαι που το θέμα άναψε, παρά τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες που κοντεύουν να μας σβήσουν από τον χάρτη λόγω περιέργων γλιστριμάτων επί του εδάφους...
Αγριέψαμε ή μου φαίνεται;
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΑ.
ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΡΙΖΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ.
ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ. ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΩΣΥΝΗΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ.

Α.Ρ.
ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.

DidoriumΜέλος
24/11/2005, 17:14:24
quote:

Πολύ ωραία dido-whatever,
έχεις μία τάση να κάνεις αυτό ακριβώς που καταδεικνύεις ότι κάνουμε οι υπόλοιποι...

δεδομένου όμως ότι αυτά τα αγκιστράκια δεν τα τσιμπάω ιδιαίτερα εύκολα, μπορείς να μείνεις με την άποψη σου και χαίρομαι που έστω έχεις διαμορφώσει μία...

next...

Galadriel

έτσι σε θέλω - bitch and bites - ggouala!

Better to save the mystery than surrender to the secret..
Gentleman's Apocalypse

24/11/2005, 17:55:28
Αφροδιτούλα μας,

ευχαριστούμε πολύ για την συνεισφορά σου σε γλυκόλογα στη συζήτηση μας. Αλλά δεν χρειαζόμασταν το λίπασμα σου στο μουσκεμένο μας έδαφος... Κάνε μια βολτούλα από το Μύθος και Θρησκεία που ίσως σε έχουν περισσότερο ανάγκη εκεί...Χαραμίζεσαι εδώ κοπέλα μου...

αν πάλι έχεις σκοπό να απαντάς με συνέπεια επί του θέματος μείνε, ευχαρίστως να ακούσουμε και την δική σου γνώμη...Προς το παρόν εμένα με ενδιαφέρει να μάθω αν ο Χίτλερ έκανε όλη αυτή την φασαρία "μηχανικά"!

dido-whatever σ'άρεσε? οκ, τότε όλα καλά!

Galaκάπωςέτσι...

υ.γ. α, και κούκλα...μην ξεχάσεις να φωνάξεις την "μαμά" σου να με κάνει ντα ε?

Δ
Ε Κ
force385Μέλος
24/11/2005, 18:28:26
quote:
και με την λογική αυτή επίσης ο Χίτλερ σκότωνε τόσο κόσμο "μηχανικά", από συνήθεια βρε παιδί μου...

Μην μπερδεύεις την μηχανικότητα με την συνήθεια.

quote:
όπως λέμε,
ο μπάτσος είναι όργανο
το μπουζούκι είναι όργανο
ο μπάτσος είναι μπουζούκι
μάλιστα

Η επαγωγική σκέψη είναι καλή για να λύνουμε εξισώσεις και όχι να μελετάμε την συνείδηση

quote:

...Προς το παρόν εμένα με ενδιαφέρει να μάθω αν ο Χίτλερ έκανε όλη αυτή την φασαρία "μηχανικά"!

Ναί, την έκανε μηχανικά

Η συνειδητή πίστη είναι ελευθερία/Η συναισθηματική πίστη είναι δουλεία/Η μηχανική πίστη είναι βλακεία.

24/11/2005, 18:36:51
Αν η κακία είχε χρώμα θα είχε της νύχτας;
Μπορεί και της ήττας,
Κι αν η εμπάθεια μύριζε; Ας μην το σχολιάσω. Τι άρωμα θα γεννούσε;
Ο κόσμος βλέπει κρίνει ποιός ζηλεύει ποιός μισεί ποιός επιτίθεται ποιός ενοχλεί ποιός προσβάλει. Ποιός είναι κακός. Καλός. Αγνός.
Αχ μαμά, γιατί έκανες την Αφροδιτούλα σου τόσο καλόγνωμη; ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΕΛΕΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΜΦΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΤΕΛΕΙΑΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΟΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΗ ΕΞΥΠΝΩΝ. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΟΗΣΙΑ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΗ ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΗ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΗΣΜΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΣΤΟ ΑΓΝΟ ΟΝ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΥΦΑΡΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ 5 ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ. ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ ΑΡΑΓΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΟΥΤΕ Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΤΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ Η ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΗΣΥΧΙΑ Η ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ.
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΕΙΔΑΤΕ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΙΟΝ.
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ. ΟΡΚΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΗΚΑ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ.
Ο ΕΣΩΤΑΤΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΓΚΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΝ. ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ. ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ.
ΤΟ ΜΗ ΚΑΚΟ.
ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΚΟΣ. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΗΔΑΜΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
ΑΛΛΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΛΛΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ.
ΑΛΛΟ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ.
ΑΛΛΟ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ;

ΣΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΩ. Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΘΟΡΥΒΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΩΝΩ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΓΕΙΩΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΣΗΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΩ.
ΑΘΟΡΥΒΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΟΤΟ.
ΣΤΗ ΖΩΗ. ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ.

ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ.
ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Α.Ρ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.

24/11/2005, 18:38:38
quote:

Αφροδιτούλα μας,

υ.γ. α, και κούκλα...μην ξεχάσεις να φωνάξεις την "μαμά" σου να με κάνει ντα ε?

ΤΟ ΚΟΥΚΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΩ ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ... ΠΑΕΙ...
Η ΜΑΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ...
ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
ΦΙΛΟΥΡΕΣ
ΣΕ ΠΑΘΗ
ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΥΡΕΣ

ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
Α.Ρ.

24/11/2005, 18:42:06
Ωραία αγαπητέ,

τότε κάνε αν θες μια ανάλυση στο τι εννοείς με την λέξη μηχανικά... γιατί η απάντηση μου γράφτηκε ακριβώς για να σου δείξω ότι δεν ήταν κατανοητό αυτό που είπες...

όσο για το "από συνήθεια" είναι ένα σχήμα λόγου που εξυπηρετούσε στο να αποδωθεί με χιούμορ η απορία μου... το αυτό συνέβει και με την επαγωγική σκέψη η οποία όπως είδες "πάσχει" κι αυτή...

αν θες όμως, και σε παρακαλώ ιδιαίτερα γι'αυτό, προσπάθησε να αποφύγεις τους χαρακτηρισμούς (ειδικά τους υποτιμητικούς) για τα διάφορα συστήματα σκέψης και κατ' επέκταση για τους φορείς τους...

φιλικά
Galadriel

Δ
Ε Κ
24/11/2005, 18:43:20
Το θέμα αυτό, δεν επιθυμώ να γίνει αρένα.

Όσοι δεν συμφωνείται με την άνωθεν δήλωση, μην γράφετε εδώ.

Δεν είναι δύσκολο.

Κρίμα είναι να καταστραφεί. Διότι εάν σπαταληθούν μία δύο σελίδες σε καβγάδες και σε διαγωνισμό ευρηματικότητας σε ειρωνικές και αποστομωτικές εκφράσεις και δηλώσεις, τότε το topic θα πάει περίπατο, εκτός και αν αυτό θέλετε.

Δεν θέλω απάντηση σε αυτό το ''post'' μου. Απλά επιθυμώ έμπρακτη κατανόηση.

Άνθρωπος δίχως μνήμη, άνθρωπος δίχως μέλλον

lamogioΜέλος
24/11/2005, 19:18:31
Αχ τι κακό, άχ τι κακό!
Μέσα στη Φόρντ ένα βράδυ μαγικό!
Αχ τι κακό, άχ τι κακό!
Έχασα κάτι που το είχα φυλαχτό.

Σ & Μ Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

Αυτό απ’ την πλευρά της νεαράς πλην τιμίας νεαράς ύπαρξης, που έχασε ο,τι πολυτιμότερον είχε (αργότερα θα το επανεκτιμήσει ως καλό).

Θα μπορούσε όμως να είναι και

Αχ τι καλό, αχ τι καλό!
Μέσα στη Φορντ ένα βράδυ μαγικό!
Αχ τι καλό, αχ τι καλό!
Της πήρα κάτι που το είχε φυλαχτό.

Απ’ τη μεριά του μόρτη που αποπλάνησε την πτωχή πλην τιμία με μέσον ένα καλό φορντ της εποχής.

Τουτέστιν, το κακό δια τη νεαρά, είναι παράλληλα καλό για τον έτσι και τούμπαλιν.
Ματατουτέστι, καλό και κακό είναι το ίδιο πράμα ειδωμένο εντελώς υποκειμενικά, αντικειμενικά καλό ή κακό δεν υφίσταται.

Τούτου δοθέντος, κακός είναι αυτός που μου τη σπάει, που με φθείρει, με βλάπτει με οποιοδήποτε τρόπο, ενώ μπορεί αυτό που (μου) κάνει να είναι για κείνον καλό.
Το αυτό μπορεί να ισχύει και για την αφεντιά μου.

Κατά την από δω άποψη, το δίποδο σκεπτόμενο ομιλών ζώον, έχει έμφυτη την τάση προς το κακό (προς τους άλλους).
Κι αυτό είναι βαρίδι που κουβαλάει απ’ την εποχή του αγώνα προς επιβίωση, κουβαλάει την τάση σαν ένστικτο δλδ (απάντηση στο αρχικό ρώτημα του ΕΧΕ).

Μια ματιά σε μια κοινωνία – "αθώων" κατά τα άλλα – παιδιών μπορεί να το επαληθεύσει.

Καλά ντε...

24/11/2005, 19:25:05
Ας πιάσουμε το θέμα καλού/κακού από γεννέσεως κόσμου...

ο Εωσφόρος όπως δηλώνει και το όνομα του ήταν αυτός που έφερνε την αυγή, πιο ωραίος και πιο ικανός από τους υπόλοιπους αγγέλους... ο ισχυρότερος αυτών, μέρος κι αυτός της Θεϊκής ουσίας... εξέπεσε όταν παρεμβλήθηκε στην ύπαρξη του το Εγώ είμαι ή θα μπορούσα να είμαι καλύτερος του Αλλου (στην περίπτωση του του Θεού)...

έκτοτε δεν έχει αλλάξει όψη, ούτε ουσία... έχει κάνει όμως μία Επιλογή, να εκφράζει το Εγώ του... η ομορφιά του, και οι ικανότητες του του επιτρέπουν να πλησιάζει αθόρυβα το Εγώ του κάθενός μας και να ζητάει την ψυχή μας γι'αντάλλαγμα... σφυρίζοντας ήρθε το φίδι στην Εύα (γλυκά τραγούδια κατά την γνώμη μου, ή δήθεν αδιάφορα)....

αυτό όλο είναι ένας εξαιρετικός συμβολισμός του τι συμβαίνει με το καλό και το κακό στον κάθε ένα από μας... η επιλογή και η ευθύνη του να κατευθύνουμε δηλαδή την ενέργεια μας είτε μέσα από το φίλτρο του Εγώ (πέστε το συμφέροντα, ανασφάλειες κ.ο.κ.), είτε εκφράζοντας απλά την ύπαρξη μας σε σύνοδο με τις υπόλοιπες. Πολλές φορές αυτή η επιλογή και η έκφραση της γίνεται σφυρίζοντας αδιάφορα ή σκοπούς τραγουδιών... δεν ξεγελάμε όμως κανέναν τελικά και αντίτιμο είναι η ίδια η ψυχή μας...

κάτι τέτοιο εννοούσα με το αρχικό μου ποστ αγαπητέ ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ...

την καλησπέρα μου

Galadriel

Δ
Ε Κ

Edited by - galadriel on 24/11/2005 19:27:44