- Σημαία στην αρχαία Ελλάδα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Πολλοί πέφτουν στην παγίδα του internet η οποία έχει ως εξής, Κυκλοφορούν ξόρκια με το όνομα wicca τα οποία δεν έχουν καμία βάση και καμία σχέση με την πραγματική wicca, γιατί ο απώτερος σκοπός αυτών είναι η απόκτηση υλικών αγαθών και τίποτα άλλο. Μάλλον εκεί θα έχουν πέσει και πολλοί άλλοι όπως και εσύ Σκορπιέ!
Φιλικά πάντα Eliathor!
Οι άνθρωποι βλέπουν μόνο ότι θέλουν, έχουν κλειστά τα μάτια. Όταν θα τα ανοίξουν δε θέλω να βρίσκομαι εν ζωή για να δω τις συνέπειες.
Arthour J. Elorot
η συγνωμη δεν γινεται ετσι ευκολα δεκτη. πρεπει να τον πατησουμε τον αντιπαλο κατω.
το οτι μπορει καποιος να μην συμφωνει με την ολη ιδεα της wicca, τον κανει αδαη, αμορφωτο κτλ.
θεωρω οτι ειμαστε εδω για να ανταλλασουμε αποψεις και οχι να δεχομαστε αδικα ραπισματα ειτε προκειται απο χρηστες ειτε απο συντονιστες, απο την στιγμη βεβαια που δεν προσβαλουμε καποιον και ουδεις μας προσβαλλει. (δεν ειδα να δεχονται παρατηρησεις οι wiccans για την απρεπη συμπεριφορα τους, αντιθετως μονο ο νεαρος σε ηλικια νοτης)
anyway στο θεμα μας τωρα,
θα ηταν ενδιαφερον αντι για τους διαφορους διαπληκτισμους να διαβαζαμε απο τους μυημενους το περιεχομενο των τελετων της wicca, ωστε να παρουμε μια ιδεα.
τα γενικα μερη, την πιστη στο θηλυκο και στο αρσενικο πανω κατω τα γνωριζουμε και πιστευω οτι ειναι αδιαφορα στους περισσοτερους εδω.
θα ηταν ενδιαφερον επισης το πως περναει την ημερα του ενας wiccan.
τι προσευχες κανει, τι λιβανια καιει (αν καιει) κτλ το ολο τελετουργικο δηλαδη.
αυτα.
------------------------
Πρέπει κάποιος να σε πληροφορήσει πως η προσωπική ζωή κάθε wiccan δεν πέζει ρόλο στην πίστη του. Μπορεί ο καθένας να είναι κακός αν το θέλει (αλλά αυτός φυσικά θα φτάσει λίγο δύσκολα στο ύψιστο σημείο το πνεύμα του) μπορεί επίσεις να τον χαρακτηρίζει η μεγαλοσύνη.
Ο καθένας όμως πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του.
Το περιεχόμενο των τελετών είναι ένα θέμα το οποίο δεν σε ενδιαφέρει, αλλά για να μην νομίζει κανείς ότι σας κρύβω κάτι και αν θέλει κάποιος να μάθει πολύ, τότε καλό θα ήταν να ρωτήσει τον ovelon για να μην γίνει καμία παρεξήγηση...
Οσον αφορά τα γενικά μέρη της πίστης που όπως λες δεν ενδιαφέρουν κανέναν, σε πληροφορώ πως αυτά είναι η βάση και χωρίς αυτά δεν μπορώ να προχωρίσω σε περαιτέρω διευκρινίσεις!!!
Φιλικά Eliathor (Η δύναμη των ξωτικών είναι μεγάλη)!!!
Οι άνθρωποι βλέπουν μόνο ότι θέλουν, έχουν κλειστά τα μάτια. Όταν θα τα ανοίξουν δε θέλω να βρίσκομαι εν ζωή για να δω τις συνέπειες.
Arthour J. Elorot
επίτρεψε μου να σου απαντήσω κι εγώ λίγο στην ερώτηση για την καθημερινή ζωή ενός wiccan...
με μια άλλη ερώτηση :
φαντάζεσαι ότι διαφέρει πολύ από την καθημερινή ζωή ενός χριστιανού? σε συνάρτηση βέβαια με το τι πιστεύει και τι όχι?
και όχι μόνο χριστιανού αλλά και οποιουδήποτε άλλου "οπαδού" της οποιασδήποτε άλλης "θρησκείας"?
ακόμα κι αν υπάρχουν κάποιες "συνήθειες" που πρέπει να τηρούνται δεν βλέπω και πολλούς να το κάνουν...
προφανώς γιατί δεν ταιριάζει με την ανθρώπινη φύση...
όσο για το θέμα των "τυπικών"...
ακόμα κι αν κάποιος είχε την πρόθεση να τα παραθέσει (και σίγουρα όχι εγώ γιατί δεν είμαι η κατάλληλη) θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί το νόημα τους?
όπως κι ένας χριστιανός θα μπορούσε να παραθέσει το τυπικό της Θείας Λειτουργίας... πόσοι όμως θα καταλάβαιναν πλήρως τι σημαίνει?
αυτά...
να είστε όλοι καλά και
συγνώμη για την παρέμβαση στην συζήτηση
Galadriel of Galadhrim
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
quote:
Και κάτι ακόμα που ξέχασα να αναφέρω.
Πολλοί πέφτουν στην παγίδα του internet η οποία έχει ως εξής, Κυκλοφορούν ξόρκια με το όνομα wicca τα οποία δεν έχουν καμία βάση και καμία σχέση με την πραγματική wicca, γιατί ο απώτερος σκοπός αυτών είναι η απόκτηση υλικών αγαθών και τίποτα άλλο. Μάλλον εκεί θα έχουν πέσει και πολλοί άλλοι όπως και εσύ Σκορπιέ!Φιλικά πάντα Eliathor!
Στα λόγια μου έρχεσαι αγαπητέ Eliathor!!! Εγώ να ξεκαθαρίσω πως σε αυτή τη wicca αντιτάχθηκα και όχι σε αυτή που σχολιάζεται εδώ. Αυτή η wicca δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με αυτά που διάβασα... αυτό για μένα ήταν όντως μία παρεξήγηση!
Πάντως να εκφράσω και μία ενδόμυχη σκέψη μου ρε παιδιά; Πλακώσετε να με κατασπαράξετε βρε! Σας φοβήθηκε το μάτι μου στην αρχή... Τέλος πάντων... εγώ ζήτησα συγγνώμη. Συγγνώμη κύριως:
Α)Γιατί δεν διασαφήνισα από την αρχή σε ποια wicca αναφέρομαι. Άλλωστε δεν ήξερα από την αρχή τη διαφορά...
Β)Επειδή ίσως να προσέβαλλα ιδεολογικά και σε προσωπικό επίπεδο κάποια άτομα…
Να ρωτήσω κάτι; H wicca τι αντιπροσωπεύει ιδεολογικά όσων αφορά στο μεταθανάτιο μέλλον του ανθρώπου;
Φιλικά, Νότης Σκορπιός!
Όταν θελήσεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν θα συνομωτήσει μαζί σου για να το πετύχεις...!
quote:
Αγαπητέ astralProject!
Πρέπει κάποιος να σε πληροφορήσει πως η προσωπική ζωή κάθε wiccan δεν πέζει ρόλο στην πίστη του. Μπορεί ο καθένας να είναι κακός αν το θέλει (αλλά αυτός φυσικά θα φτάσει λίγο δύσκολα στο ύψιστο σημείο το πνεύμα του) μπορεί επίσεις να τον χαρακτηρίζει η μεγαλοσύνη.
Ο καθένας όμως πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του.
Το περιεχόμενο των τελετών είναι ένα θέμα το οποίο δεν σε ενδιαφέρει, αλλά για να μην νομίζει κανείς ότι σας κρύβω κάτι και αν θέλει κάποιος να μάθει πολύ, τότε καλό θα ήταν να ρωτήσει τον ovelon για να μην γίνει καμία παρεξήγηση...Οσον αφορά τα γενικά μέρη της πίστης που όπως λες δεν ενδιαφέρουν κανέναν, σε πληροφορώ πως αυτά είναι η βάση και χωρίς αυτά δεν μπορώ να προχωρίσω σε περαιτέρω διευκρινίσεις!!!
Φιλικά Eliathor (Η δύναμη των ξωτικών είναι μεγάλη)!!!
Arthour J. Elorot
επειδη ακριβως με ενδιαφερει το περιεχομενο των τελετων, θα ηθελα καποιος υπευθυνος να με πληροφορησει - δημοσια- για το περιεχομενο τους.
οι επισημες θρησκειες εχουν τις πορτες τους ανοιχτες για οποιον ενδιαφερεται να μαθει ή απλως για να παρακολουθησει το τελετουργικο, ακομη και αν δεν το κατανοει απολυτα. απο κει και περα, εαν προκαλεσει ενδιαφερον στο ατομο που το παρακολουθησε, διδεται βιβλιογραφια ωστε να μπορει να κατανοησει και το πνευματικο μερος ειτε προκειται για χριστιανικη, ειτε για μουσουλμανικη, ειτε για βουδιστικη ειτε για λοιπες θρησκειες.
οσο για τα γενικα μερη της καθε πιστης, αυτα ειναι πολυ ευκολο να τα αναζητησει κανεις ειτε σε βιβλια θεολογιας, ειτε σε σαιτς σαν αυτο εδω, ειτε στο ιντερνετ γενικα, ειτε απο στομα σε στομα. δι αυτο και ειπα οτι δεν με ενδιαφερουν αμμεσα.
οπως ανεφερα και παραπανω, για το τελετουργικο ενδιαφερομαι (ποιες και ποσες τελετες και σχετικη βιβλιογραφια) και παρακαλω εαν υπαρχει καποιος wiccan σε αυτο το φορουμ και θελει να μιλησουμε σοβαρα, τον ευχαριστω προκαταβολικα γιατι βαριεμαι να χανω τον χρονο μου σε ανοητες αντιπαραθεσεις.
ευχαριστω και καλη σας μερα.
------------------------
οκ τωρα καταλαβαινω προς τη ολη αυτη η φασαρια για την γουικα σε αυτο που λες ωντοσ εχεισ δικιο pedia sorry dn mporo na grapso sta ellinika
lipon ontos iparxun poloi pu xrisimopoioun to onoma tis wicca gia na parasirun kosmo allu...
episis simfono: klistomialoi k anixtomialoi dn orizete apo 8riskia ktl ktl
me alla logia noti mu ixes pare3igisi mia 8riskia pu kala ekanes simfona me auta pu xes akusi
sinexizo me ta ipolipa meloi
mr astral project simfono apolitos me tin galadriel
o wiccan min nomizis oti ine kati diaforetiko i oti i zoi tu ginete magiki me enan magiko tropo!!! ine enas sini8ismenos a n8ropos pu skeftete k prati diaforetika!!!
oso gia to teleturgiko meros dn katalabeno tis 8es na ma8is ama 8a mporuses na soun pio sigekrimenos 8a boi8uses k mena oi wiccan exoun proseuxes teletes pros tus 8eus 3orkia ktl ktl ola exun to skopo tus sti zoi.
k epidi dn 8a 8ela na kano kati dimosia gia o ka8enas to perni opos 8eli... ama 8elis prv meso mail i messenger karmaos2003@msn.com
epanerxome ston noti
noti mu ok dikeologo tin simperifora k ixes dikio se ola simfona me auta pu i3eres alla eprepe na ixes kani ligo piso k na skeftis thats all
blessings upon us
quote:
οκ τωρα καταλαβαινω προς τη ολη αυτη η φασαρια για την γουικα σε αυτο που λες ωντοσ εχεισ δικιο pedia sorry dn mporo na grapso sta ellinika
ovelon
δεν βλέπω να υπάρχει "δεν μπορώ"
αφού κατάφερες ήδη και έγραψες κάποια πράγματα στα ελληνικά!
Σκέψου:
Μπορεί για σένα να είναι λίγος περισσότερος κόπος, που θα διαρκέσει μόνο όσο σου πάρει για να συνηθίσεις τα ελληνικά (ελάχιστα δηλαδή), αλλά για πολλά από τα μέλη και το site αυτό γενικότερα, η χρήση των greeklish όντως αποτελεί πρόβλημα.
Περιμένω ειλικρινά, μια μεγαλύτερη προσπάθεια από σένα και θέλω να πιστεύω, πως μπορείς να τα καταφέρεις ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
(πχ το φωτοστεφανο του κρισνα στους χριστιανους αγιους κτλ)
ας παρουμε την χριστιανικη θρησκεια ως παραδειγμα, την οποια λιγο εως πολυ ολοι μας γνωριζουμε:
εχουμε λοιπον τελετες βαπτισης, γαμου, κηδειας, μνημοσυνου, τελετες που αναφερονται στην ζωη του θεανθρωπου κτλ. πχ στην τελετη της βαπτισης ο ιερεας βουταει το παιδι μεσα σε μια κολυμπηθρα, το λαδωνει, του κοβει μαλλια κτλ.ολα αυτα εχουν καποιον ιδιαιτερο συμβολισμο, τον οποιο μπορει οιοσδηποτε να μαθει εαν ρωτησει ειτε τον ιερεα ειτε να ψαξει σε βιβλια ή ακομη και αν θες μεσα στο ιντερνετ.
γιατι λοιπον ειναι τοσο δυσκολο να γινει περιγραφη των τελετων της wicca και πρεπει να γινει "ιδιαιτερως" μεσω email???
κατι καθαρο δεν εχει να φοβηθει τιποτα.
εαν θες λοιπον, κανε μας μια περιγραφη.
ευχαριστω.
------------------------
εχει αρκετεσ τελετεσ οποσ
κιδιεσ, γαμουσ, μοιηση, βαπτισια κ μνιμοσινα επισησ τελετεσ για τουσ 8εουσ κ τις θεεσ κ αλλα πολλα λατρεια απογονων λατρεια της φυσησ κτλ κτλ
αν γινεται να ειστε πιο συγεκριμενοι βρε παιδια... να σας δωσω αυτο που θελετε
Ρίξτε αν θέλετε, ένα βλέφαρο κι εδώ
Εξάλου είδαμε τα αποτελέσματα!!!
Συγγνώμη φίλε Ovelon αλλά ίσως αν προσπαθήσεις να μάθεις τα Ελληνικά κάποτε θα καταφέρεις να γίνεις και ένας μεγάλος συγγραφέας!!![]()
![]()
!!!
Φιλικά πάντα Eliathor (Η δύναμη των ξωτικών είναι μεγάλη)!!
Arthour J. Elorot
λολ χαχαχ ελια8ορ δν πιραζι ηεηε σιγα μι κιταζο κ τα ορθπγραφικα....
φιλικα
Παρά τα ορθογραφικά...
είναι πιο ευανάγνωστα τα ελληνικά!
Θα σας δείξω κάτι, που είχε παρουσιαστεί παλιότερα στο forum:
Προσπαθήστε να διαβάσετε την παρακάτω φράση
Η χσηρη των ενηκιλλων εναιι ιταιδιρεα χμιρηση οατν κπαοιος γφαρει ενα μυμυνα και τα εχασιλτα η και πλολα ογροαρφθικα λθαη που εεχι, δεν επαρζειρουν το αλοπετεσμα
τα καταφέρατε;
Αν ναι, προσέξτε πως, μόνο το πρώτο και το τελευταίο γράμμα κάθε λέξης βρίσκεται στη θέση του, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι ανακατεμένα!
Παίζει κάτι παιχνίδια πότε-πότε το μυαλό μας ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Κτοπαε σε ένα γτωσνό πκοριδιεό το Strange εχια σνατινσηνυε μία φσραη στο ίιδο μτοβιο που έγλεε πως ακηπθοδχηε ετσηνομπικιά ότι αν το πτρωο και το τετελαιευο γμαρμα ενιαι σητν θσεη τυος και τα υποιπολα μσεα σητν λξεη εανιι ανεμετακαα ο εκοφαλεγς του ανροθπωυ μεπορί να τα βελαι σητν στωσή σεριά και να βλεγαι το ατελοσαμεπα!!!
Καλά δεν περιμένω να καταλάβετε πολλά αλλά το μεταφράζω: Κάποτε σε ένα γνωστό περιοδικό το Strange είχα συναντίσει μία φράση στο ίδιο μοτίβο που έλεγε πως αποδήχθηκε επιστημονικά ότι αν το πρώτο και το τελευταίο γράμμα είναι στην ίδια θέση τους και τα υπόλοιπα μέσα στην λέξη είναι ανακατεμένα ο εγκέφαλος του ανθρώπου μπορεί να τα βάλει στην ίδια σειρά και βγάλει το αποτέλεσμα!!!
Φίλε Ovelon συγγνώμη που σου επιτέθικα αλλά δεν το έκανα επίτηδες απλά προσπάθησε περρισότερο και με το αποτέλεσμα θα είσαι ενθουσιασμένος!!
Φιλικά Eliathor! (Η δύναμη των ξωτικών είναι μεγάλη)
Arthour J. Elorot
θα ηθελα να μας περιγραψεις πως γινεται η τελετη μυησης.
------------------------
λιπον αστραλ 8α στα πο περιλιπτικα αναλιτικα πθ να χτιπιεσε δν σθ λεο γιατι δν συχριαζετε ετσι κ αλλιοσ
λιπον
προετιμασια
προετιμαζισ το χορο πυ8α γινι ι τελετι μαζεθισ τα τελετθργικα συ εργαλια[τορα 8α με ροτισισ πια ινε] 8α κανισ οτι προετιμασιεσ χριαζοντε κτλ κτλ
8α κανισ ενα μπανιο ε3γνισμου [μπορο να σασ δοσο αμα 8ελετε δν εχο προβλιμα σε αυτο] κ αρχιζετε τι τελετι
στινισ τον βομο συ τον ''κα8αριζισ τον εβλογισ κτλ κτλ [με λογακια κ αλλα πολλα]
χαραζισ τον μαγικο κικλο γιρο συ [λογακια κ σκεπσι]
καλισ τα 4 τεταρτα
καλισ τυσ 8ευσ
σε αθτι τι φασι τθσ λεσ γιατι εχισ ερ8ι
λεσ τον ορκο
τυσ ευχαριστισ με offerings
αποχερετασ τθσ 8ευσ
αποχερετασ τα τεταρτα
κλινισ τον κικλο κ τελιοσε
αυτι ινε ι τελετι παραπολι περιλιπτικα μερικα πραματα μπορο να σασ τα δοσο χοι ολα ομοσ οπιοσ 8ελι ασ το πσα3ι μονοσ τθ κ αμα νομιζι ποσ 8ελι να ακολυ8ισι αυτο το μονοπατι κτλ κτλ τοτε μπορι να μθ μιλισι μονο τοτε λεπτομεριεσ κ βλε βλε 8εοριεσ κτλ κτλ
φιλια πολα
plzzzzzzzzzzz
thnx a lot
blessed be by the Goddess
Fair is foul and foul is fair.
Hover through the forg and the filthy air!...
-Macbeth-
ppp
Ψάξε να βρεις σύνδεσμο μέσα απο τις εκδόσεις Μακρή που δεν ξέρω ΟΥΤΕ ΚΑΝ που και αν υπάρχουν ακόμα.
Επίσης κάποτε υπήρχε στην Αθηνάς ένα μαγαζάκι που πούλαγε διάφορα σύνεργα και υλικά για μαγεία.
Εγώ προσωπικά τα έχω παρατήσει αυτά εδώ και 14 χρόνια περίπου.
Πρόσεχε όμως γιατί αυτά τα πράγμματα κρύβουν και κινδύνους, βλέπε Κατσούλα - Δημητροκάλη - Μαργιέτη.
Wicca
Αν και διάβασα πολλύ, αν και επέμεινα πολλύ και επιμελώς κατέληξα στο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ συμπέρασμα οτι η μαγεία έχει εντελώς φιλοσοφική υπόσταση.
Ειδικά αν διαβάσεις Francis Barret ίσσως καταλήξεις κι' εσύ στο ίδιο συμπέρασμα.
Αν και είμαι οπαδός του ορθολογισμού και της επιστήμης, πρέπει να τονίσω πως πολλά πράγμματα η επιστήμη αδυνατεί να τα εξηγήσει για την ώρα.
Παρ αυτά έχω παρατηρήσει ένα άλλο είδος μαγείας, χωρίς ξόρκια ή παρθένες περγαμηνές.
Την μαγεία της συνομωσίας του σύμπαντος στην ίδια την ζωή μου, πάντα προς το καλύτερο.
Σας εύχωμαι μια απ΄τα ίδια.
Φιλικά και με σεβασμό προς τις απόψεις σας ΤΟ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ.

ΓΡΡΡΡΡ