ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Heretic60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
13/10/2017, 02:20:02

Αλήθεια ο Vassilis πού είναι;;;

Δεν τον ακούω και ανησυχώ....

13/10/2017, 02:21:12

Κάτσε να κάνουμε ένα τεστ...

Ναι και που λέτε παιδιά είναι πλέον γεγονός αποδεδειγμένο από την Επιστήμη ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε πριν από 14 δισεκατομμύρια χρόνια.

Είναι προφανές πλέον ότι η Επιστήμη μας έχει καταλήξει εκεί με ασφάλεια...

13/10/2017, 07:54:29
Μπράβο Κώστα. Είδατε η generation Y; Εμείς οι Χ γεράσαμε και βαριόμαστε να ψάξουμε το αυτονόητο...

Abyssus Abyssum Invocat

13/10/2017, 09:34:25
quote:
Καταρχάς πάρε το χρονοδιάγραμμα της ΝΑΣΑ με όλες τις πληροφορίες του τριήμερου ταξιδιού περιλαμβανομένων και των ταχυτήτων ανά φάση...με τ'Αγγλικά το'χεις;

https://www.history.nasa.gov/ap11-35ann/apollo11_log/log.htm

Εδώ βρε όργιο λέει ότι επιβράδυναν διαρκώς μέχρι την Σελήνη. Να υποθέσουμε εδώ ότι, εφ' όσον τους επιβράδυνε η έλξη, δεν υπήρξε μηδενική βαρύτητα. Σωστά;
Θα το δεχθώ.
Οι ξερόλες δεν το ήξεραν. Η διανόηση της περιοχής πιάστηκε με το βρακάκι κάτω... Και καμαρώνουν κιόλας!

Οταν επέστρεφαν, λέει, μόλις άρχισε η έλξη της Γης ξεκουράστηκαν όμορφα κι ανέμελα. Κενό από ακεί και πέρα...
Λέει ότι ξεκίνησαν με 5329 πόδια/δ. Τρελή ταχύτητα. 5800χλμ/ω. Με μεγαλύτερη απ' όση πήγαιναν, σύμφωνα με την τελευταία... επιστημονική θέση του Αστράκια... (πού πάλι μπορεί ν' αλλάξει!) ...συμφώνησε και η ουρά του. Σοβαρός κύριος κι αυτός.
ΔΕΝ λέει όμως με πόση έφτασαν... Περίεργο ε; "ε, με την ίδια", θα σκεφτεί ο στόκος.

Γιατί δεν επιτάχυναν;;;

Μήπως διότι είχαν κλείσει δια νόμου την έλξη που τους επιβράδυνε μέχρι την Σελήνη, αλλά ΔΕΝ επιτάχυναν στην επιστροφη;

τι σου είναι η βαρύτητα...
Κατι σαν ότι βολέυει την ΝΑΣΑ ένα πράμα...

Edited by - Αίολος on 13/10/2017 10:51:14

13/10/2017, 09:38:03
Πολύ θα ήθελα να μου βρείτε όλοι εσείς οι ξερόλες μια επιστημονική εξήγηση...

13/10/2017, 10:53:07
Ρε ουστ!

Abyssus Abyssum Invocat

13/10/2017, 10:54:31
Αποδεκτός όρος.

13/10/2017, 11:41:41
quote:
2:54 p.m.- The spacecraft is reported 22,000 nautical miles from Earth and traveling at 12,914 feet per second. Crew members keep busy with housekeeping duties.

8:52 p.m.- Mission Control at Houston, Texas, says good night to the crew as they prepare to go to sleep two hours early.

10:59 p.m.- Because of the pull of Earth's gravity, the spacecraft has slowed to 7,279 feet per second at a distance of 63,880 nautical miles from Earth.

Εδώ βρε όργιο (κοστ) λέει ότι στα 100000χλμ από την Γη είχε επιβραδύνει σχεδόν στο μισό.
Θα ρωτήσω αν διάβασες το λινκ σου, διότι παρακάτω λές: "Εν ολίγοις το όχημα ταξίδευε σταθερά με περίπου 1,5 χλμ/δευτ. (ή περίπου 5.000 χλμ/ώρα).". Χααχαχα! Πόσο "εν ολίγοις" δηλαδή;;;
Αποφάσισε αγαθιάρη. Επιβδαδυνόμενη ή σταθερή ταχύτητα;

Ηθελα νά 'ξερα, τα εξετάζεις αυτά που διαβάζεις, ή προσκυνάς την κάθε μαλακία;

Edited by - Αίολος on 13/10/2017 11:49:36

13/10/2017, 11:44:07
πάλι γαργάρες; περίεργο...

13/10/2017, 11:45:05
quote:
ΔΕΝ λέει όμως με πόση έφτασαν... Περίεργο ε; "ε, με την ίδια", θα σκεφτεί ο στόκος.

Γιατί δεν επιτάχυναν;;;

Εννοείται πως επιτάχυναν, πλάκα κάνεις; Ο κυβερνήτης του Απόλλωνα 10 έχει καταχωρηθεί στα ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει επιτευχθεί από άνθρωπο: 28.547 μίλια ανά ώρα κατά την είσοδο του οχήματος στη Γη!!!

Για την ταχύτητα επανεισόδου στη Γη όλων των αποστολών κοίτα τα παρακάτω αναλυτικά στατιστικά. Όλοι σχεδόν οι Απόλλωνες μπούκαραν μέσα με περίπου 36,000 ft/sec, δηλαδή 40.000 χλμ/ώρα. To ρεκόρ ταχύτητας το κατέχει όπως είπαμε ο Απόλλων 10, με διαφορά στήθους, ο οποίος λειτούργησε ως πρόβα τζενεράλε για τον 11. Η οποία επιστροφή στη Γη επίσης θεωρούνταν από τα πιο δύσκολα μέρη της αποστολής λόγω της μεγάλης θερμότητας που αντιμετωπίζει το σκάφος και της προσωρινής έλλειψης ραδιοεπικοινωνίας με τη Γη.

https://history.nasa.gov/SP-4029/Apollo_18-40_Entry_Splashdown_and_Recovery.htm

loukritiaΜέλος
12/03/2008, 09:04:46
Kαλημέρα σε όλους!

Ας πιούμε κανά καφεδάκι πρώτα γιατί σήμερα το ξύπνημα ήταν δύσκολο

Κι όπως λέει κι ένας φίλος κάθε φορά που νυστάζω (ό,τι εποχή κι αν είναι όμως)"ο καιρός φταίει"!

Αγαπητή keraynos, έχει κι αυτή η δουλειά τα μαύρα της σημεία. Μπροστά σε όλα τα καλά της όμως, είναι σχεδόν ασήμαντα! Οι περισσότεροι πάντως που ακούω θα την κολλήσουν τη Δευτέρα και θα κάνουν ένα ωραιότατο 4ήμερο...

Κάντε οικονομία στο νερό:
πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
12/03/2008, 10:12:09
Καλημέρα φιλαράκια .

Επιτέλους πάλι κοντά… όχι δεν έλειπα σε τριήμερο, το pc μου απλά έκανε διακοπές…
Βλέπετε φρόντισε η ΔΕΗ και έβαλα το χέρι βαθιά μέσα στην τσέπη μου…

loukritiaΜέλος
12/03/2008, 11:02:07
Λοιπόν, δεν ξέρω αν θα το κάνω σωστά, πάντως αν τελικά βγει η διεύθυνση όπως πρέπει, διαβάστε το - είναι πολύ ενδιαφέρον. Και άκρως κουλό!

http://www.fatsimare.net/index.php?categoryid=159&p2_articleid=1511

12/03/2008, 11:33:01
καλημερα στην παρεα....

"Say HELLO to My Little Friend"
12/03/2008, 12:15:12
Λοιπον? εσεις πως τα περασατε την Κ. Δευτερα?

Γενικοτερα αυτες τις μερες?

12/03/2008, 12:22:31
Καλημέρα .
Predator μια χαρα τα πέρασα ξεκούραση, βολτιτσα ,φαγοπότι.
quote:
είναι πολύ ενδιαφέρον. Και άκρως κουλό!

Αρρωστημένο θα έλεγα δεν έχω ξαναδιαβάσει τέτοια περίπτωση.
12/03/2008, 13:10:56
εγω ειχα προσκαλεσει φιλους παλιους - συμμαθητες για να δουν την αλλιωτικη Αποκρια της Κοζανης... και περασαμε καταπληκτικα!!!

αυτο ειναι... να περνας με φιλους σου καλα τετοιες μερες

loukritiaΜέλος
12/03/2008, 16:15:45
quote:
Αρρωστημένο θα έλεγα δεν έχω ξαναδιαβάσει τέτοια περίπτωση.
Aρρωστημένο στάνταρ - αφού το λέει η χριστιανή, πάσχει από μια σπάνια αρρώστια

quote:
εγω ειχα προσκαλεσει φιλους παλιους - συμμαθητες για να δουν την αλλιωτικη Αποκρια της Κοζανης... και περασαμε καταπληκτικα!!!
Εμας όμως δεν μας κάλεσες..

12/03/2008, 16:30:46
σας προσκαλω για του χρονου...

αν σας καλουσα, θα μπορουσατε να ερθετε?

12/03/2008, 17:58:43
quote:
Aρρωστημένο στάνταρ - αφού το λέει η χριστιανή, πάσχει από μια σπάνια αρρώστια

loukritia μου αυτό το άρθρο βάλε το στα παράξενα των παράξενων!!!

Είχα δει μία ανάλογη περίπτωση στο serial nip tuck. Μάλιστα όταν είχα δει το συγκεκριμένο επεισόδιο είχα πει έλεος, τρέλα που κουβαλάει ο κόσμος.Για μένα είναι για "δέσιμο" άλλη μία μορφή τρέλας είναι η ασθένεια της, εδώ όλοι λένε την υγειά μας να έχουμε και αυτή που ήταν καλά με το ζόρι να μείνει ανάπηρη;
Μα είναι δυνατόν να αισθάνεται ολοκλήρωση μόνο αν μείνει ανάπηρη;
Λυπάμαι τα καημένα τα παιδιά της που θα στεναχωριούνται που η μητέρα τους έχασε το πόδι της, ενώ αυτή στην κυριολεξία είναι μεσ' την τρελή χαρά, και μετράει τον καιρό να κόψει και το άλλο.

Wolf

Edited by - keraynos on 12/03/2008 18:14:43