ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! (χωροχρονικό παράξενο γεγονός) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! (χωροχρονικό παράξενο γεγονός) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

orionboy52 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
29/07/2009, 14:36:43
quote:

Φιλε Εαρινός

Πρέπει να κάνω μια διευκρίνηση. Η ανέλιξη και η καθελιξη της ψυχής έχει να κάνει με μια κοσμική πορεία. Δηλ από πού ξεκίνησε και μέχρι που φτάνει.

Η αφύπνιση της συνείδηση είναι κάτι διαφορετικό που έχει μια σχέση με την ψυχή.

Όλη σου η αγανάκτηση φίλε Εαρινός έχει να κάνει όχι με την ανέλιξη της ψυχής αλλά με το ότι οι ανθρωπότητα κοιμάται.

Κατά βάθος δεν διαφωνούμε. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε

θα πρεπει να αναλάβουμε με ευθύνη τον εαυτό μας και να υπάρξει υποκειμενικοποίηση στο στάδιο του καθρέπτη...όπου θα δούμε και θα παραδεχθούμε με οδύνη , ποιοί πραγματικά είμαστε ....και θα φροντίσουμε με αγάπη ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ , προς τον εαυτό μας, ν'αλλάξουμε!

Και θα συμπληρώσω, να βοηθήσουμε και να φροντίσουμε των πλησίον μας.(άμα μας το επιτρέψει)

Φίλε Εαρινός περιμένω την επιστημονική σου απόδειξη σε αυτό που σε έχω ρωτήσει εδώ.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=17&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10249

Το επιβεβαίωσες ότι είναι ή δεν είναι έτσι; Περιμένω την εμπειρία σου.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

ΘΑ πρέπει πρώτ'απ'ολα να προσδιορίσουμε τι ειναι ψυχή...

Προσωπικά αποδίδω στην έννοια "ψυχή"...τον χαρακτήρα του ανθρώπου!

Ακόμα και αν ειναι κάτι περισσότερο , δεν μπόρεσα να το προσεγγίσω...άρα και δεν μπορώ (τουλάχιστον εγώ...) να κάνω μια τέτοια συζήτηση ορίζοντας την ψυχή με τον τρόπο που την ορίζεις εσύ!

Πιστεύω ότι υπάρχει μεταφορά γνώσης και εμπειριών απο γονείς σε παιδί...μόνο που αυτό που συμβαίνει...μεταφέρεται γονιδιακά!

Υπάρχει ένα είδος 'λειτουργικού προγράμματος' το οποίο μεταφέρεται στους απογόνους!

Θάθελα έναν ορισμό της ψυχής ...δικό σου!

soul

29/07/2009, 14:39:40
quote:

Φίλε helios2012

quote:
Ο άνθρωποι όπως και όλα τα νόημοντα πλάσματα στο σύμπαν, φοβούνται. Και αυτό που φοβούνται είναι τόσο αδιανόητο, τόσο ασύλληπτα σκοτεινό και Άγνωστο και εντούτοις έχει διαποτίσει τόσο πολύ τα πάντα μέσα μας και γύρω μας και είναι τόσο ανατριχιαστικά οικείο που θέλωντας και μή το γνωρίζουμε, άσχετα αν δεν έχουμε επίγνωσή του.

Θα ήθελα να δώσω μια άλλη οπτική:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΊΔΗ ΞΕΡΟΥΜΕ!!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Που το ξέρεις εσύ..ότι δεν γνωρίζουμε???

soul

29/07/2009, 14:53:01
quote:

quote:
Επίσης δεν μπορεί να καλυφθεί καμιά απόσταση επειδή δεν υπάρχει ένα κενό μεταξύ δυο σημείων.

Ιδού και η επιστημονική απόδειξη:http://www.youtube.com/watch?v=qf2-G05Xvks

Δεν πρόκειται περί καμμιάς αποδείξεως...πρόκειται περί υποθέσεως εργασίας περισσότερο και μια προσπάθεια ερμηνείας...περι πειραματικού μοντέλου πρόκειται!

soul

29/07/2009, 14:56:11
quote:

Φίλε helios2012
Είναι λογικό όταν η κατανόηση σου δεν καταλαβαίνει μια άλλη κατάσταση ή κατανόηση, να φαίνεται σε εσένα σαν «κολλημένη»

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 29/07/2009 10:39:35

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 29/07/2009 10:42:16

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 29/07/2009 11:50:28

Κατα την ίδια (Υπεραπλουστευμένη λογική) το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και σε σένα φίλε Υπηρέτη...δεν νομίζεις?

soul

29/07/2009, 15:49:23
quote:

Φιλε Εαρινός

quote:
Όλα , όσα αναφέρονται ως συνειδητό , υποσυνείδητο , εγώ , υπερεγώ , ιδεώδες του εγώ , διάτρηση , φαντασιακό , συμβολικό κλπ είναι όροι...ψυχολογικοί όροι και έννοιες!

. Πως μπορώ τότε να γνωρίσω με ένα ξεκάθαρο τρόπο ή με με έναν «αντικειμενικό τρόπο» τι είναι ένα αντικείμενο.

Για να υπάρχει αντικείμενο σαν «αντίληψη» πρέπει να υπάρχει και ένα υποκείμενο που αντιλαμβάνεται.

Άρα ότι μπορώ να παρατηρήσω σαν υποκείμενο δεν είναι παρα ένα νοητικό αντικείμενο που το αντιλαμβάνομαι μέσα από τις 5 αισθήσεις και δημιουργεί μια εντύπωση στην αντίληψη μου για το τι είναι αυτό το αντικείμενο.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Έχω αναφέρει πολλάκις για την ύπαρξη συνειδητού και ασυνειδήτου , φίλε εαρινέ!

Οπότε αναφερόμαστε σε δύο υποκείμενα...το ένα , εντός του άλλου!

Κάθε άνθρωπος προσδιορίζεται ως το συνειδητό ή αμ θές το εμφαινόμενο υποκείμενο...αυτό που βλέπουμε στο καθρέπτη ...αυτό που ομιλεί...εσύ , εγώ και ο υπόλοιπος κόσμος!

όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν και η επιθυμία τους κινητοποιεί...

Ασφαλώς την επιθυμία δεν την κινητοποιούμε εμείς με δική μας εντολή..σωστά?

Κάπου εδράζει και απο την παγκόσμια κοινότητα των ψυχιάτρων-ψυχαναλυτών αυτή εδράζει στο υποσυνείδητο των ανθρώπων...απ'οπου και εφορμάται και μας καθυποτάσσει και μας κατευθύνει...σωστά?

Η επιθυμία αναβλύζει απο μια έλλειψη...δεν επιθυμεί κανείς κάτι που ήδη έχει...

Το αντικείμενο της έλλειψης...ο freud , το έβλεπε έξω απο τον άνθρωπο...ο Lacan , το έβλεπε ότι ειναι καταστατικής φύσεως ...γι'αυτό και δεν "πληρώνεται" ποτέ..

Όπως και να έχει μιλάμε για το αντικείμενο της έλλειψης και το οποίο μας κινητοποιεί..και το οποίο εδράζει στο υποσυνείδητο , το οποίο με τη σειρά του μας χειραγωγεί και μας κατευθύνει και ενώ εκείνο μας κατευθύνει...εμείς δεν μπορούμε ούτε καν πρόσβαση να έχουμε σ'αυτό το χώρο..

Έτσι ειναι ο άνθρωπος...

Γιατί???

Είμαι πολύ μικρός για να ξέρω...εκείνο που γνωρίζω(όσο γνωρίζω..) ειναι ότι έτσι φτιάχθηκε!

Απο ποιόν και για ποιο λόγο , δυστυχώς δεν το γνωρίζω!!

soul

29/07/2009, 16:14:09
quote:
Όπως και να έχει μιλάμε για το αντικείμενο της έλλειψης και το οποίο μας κινητοποιεί..και το οποίο εδράζει στο υποσυνείδητο , το οποίο με τη σειρά του μας χειραγωγεί και μας κατευθύνει και ενώ εκείνο μας κατευθύνει...εμείς δεν μπορούμε ούτε καν πρόσβαση να έχουμε σ'αυτό το χώρο..

Αυτό είναι λάθος, φυσικά και μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο υποσυνείδητο.Οι τρόποι είναι πολλοί.

quote:
Δεν πρόκειται περί καμμιάς αποδείξεως...πρόκειται περί υποθέσεως εργασίας περισσότερο και μια προσπάθεια ερμηνείας...περι πειραματικού μοντέλου πρόκειται!

Για να καταλάβεις την απόδειξη, πρέπει να έχεις ανοιχτό μυαλό.

29/07/2009, 16:22:23
Οι σκεπτιπκιστές και τον θεό να τους φέρουμε,θα πούν οτι είναι ψευδαίσθηση!

Φίλε υπηρέτη σχετικά με την αποταύτηση.Ενα όν που δέν ταυτίζεται με τίποτα είναι Θεός,απόλυτος Θεος. Η ουσία βρίσκεται στην 5η ή 6η διάσταση.Απο την στιγμή που εμείς δέν είμαστε συνειδητοί στην 15η διάσταση και πάνω,πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για αποταύτηση?Πλήρης αποταύτηση σημαίνει να φτάσεις στο απόλυτο.Εκεί είναι ο αληθινός εαυτός,ο απόλυτος Θεός-πηγή,όλα τα άλλα είναι ψευδαισθήσεις.

29/07/2009, 16:35:35

Φίλε Εαρινός

quote:
ΘΑ πρέπει πρώτ'απ'ολα να προσδιορίσουμε τι ειναι ψυχή...
Προσωπικά αποδίδω στην έννοια "ψυχή"...τον χαρακτήρα του ανθρώπου!

Το έχω προσδιορίσει θα το βρω και θα το στείλω όταν έχω χρόνο. Στην πραγματικότητα πρέπει εσύ να βιώσεις την είναι η ψυχή (αν υπάρχει).

Ο χαρακτήρας του ανθρώπου έχει σχέση με το τι εκφράζετε μέσα από την προσωπικότητα.(θα μου πεις «τι είναι προσωπικότητα»;) Το έχω πει και αυτό.

Φίλε Εαρινός έχω τοποθετηθεί πολλές φορές. Θα το ξανακάνω μόλις μπορέσω.

quote:
Που το ξέρεις εσύ..ότι δεν γνωρίζουμε???

Αν το γνωρίζετε τότε δεν είναι ΑΓΝΩΣΤΟ. Άγνωστο είναι αυτό που δεν γνωρίζουμε.

quote:
Κατα την ίδια (Υπεραπλουστευμένη λογική) το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και σε σένα φίλε Υπηρέτη...δεν νομίζεις?

Όπως και να σου ακουστεί δεν νομίζω επειδή ξέρω. Δεν μπορώ να στο αποδείξω για αυτό σου ζητώ να το δεις με την εμπειρία σου.

Έτσι λοιπών φίλε μπορώ να σου πω: Κατα την ίδια (Υπεραπλουστευμένη λογική) το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και σε σένα φίλε Εαρινός ...δεν νομίζεις?

Φίλε Εαρινός αυτά που λες για το υποσυνείδητο και τα αλλά...
Είσαι εσύ αυτός που αντιλαμβάνεται ή όχι;

Αν η επιθυμία πηγάζει από την έλλειψη τότε αυτή η έλλειψη ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ.

ΑΝ ΤΟ ΥΠΟ-ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ Ή ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ Ή ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ,ΤΟΤΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Βλέπετε το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο σαν κάτι άλλο σαν δυο υποκείμενα αλλά δεν αναρωτιέστε και δεν μπορείτε να απαντήσετε ποιος τα βλέπει όλα αυτά;

Ένα τρίτο υποκειμενο-ασυνειδητο;
Και αυτο πάλι ποιος;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

29/07/2009, 16:42:06
Φίλε αλεξ αυτή είναι και η αυτοπραγμάτωση στο απόλυτο.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

29/07/2009, 19:59:02
helios μου
μήπως μελετάς Γεράσιμο Καλογεράκη?

helios2012Μέλος
29/07/2009, 21:30:08
Χα χα χα χα χα να'σαι καλά βρέ Πυραμίδα μ'έκανες και γέλασα!
Δε λέω, κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια μου ένα βίντεο του καλογεράκη που λεγόταν 'Μάχη στον Ήλιο" αλλά δε μου είπε κάτι καινούργιο ή κάτι που δεν έχουν πεί άλλοι πρίν απ'αυτόν κυρίως ξένοι. Τίποτα άλλο όχι...Πιάνεται αυτό???

Κατά τ'άλλα:

Λέει ο Άλεξ: "το μόνο που δέν καταλαβαίνω είναι η απαισιοδοξία,γιατί?Δέν υπάρχουν και οι καλοί? Μόνο οι κακοί υπάρχουν?

Εδώ, αυτό που μπορώ να πώ είναι ότι το νόημα είναι να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας και να μην ψαχνουμε για δεκανίκια. Πάντα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα και να ελπίζουμε για τα καλύτερα.
Θα μπορούσα να σου πώ ότι σύμμαχοί σου ή προστάτες θα μπορούσαν να είναι άλλοι εαυτοί σου που βρίσκονται σε άλλες διαστάσεις, που στην πραγματική πραγματικότητα είναι ενοποιημένες με τη δική μας.
Ακόμα δε και να υπάρχουν καλοί, ούτε είμαστε σίγουροι αν σε μια δύσκολη στιγμή μας, θα είναι σε θέση να μας ξελασπώσουν, ούτε θα'πρεπε να επαφίεται η ελπίδα μας στη δική τους βοήθεια.
Τέλος, ακόμα και να επιστρατεύονταν καλοί για να μας βοηθήσουν, θα το έκαναν με τρόπο αθόρυβο και μη αντιληπτό, αν και θεωρώ πώς οι εκάστοτε καλοί δίνουν τις δικές τους μάχες και είναι πολύ απασχολημένοι οπότε αυτό που ουσιαστικά μας βοηθάει είναι ο ίδιος μας ο Αγνωστος Εαυτός...

Επίσης λέει ο Άλεξ:Το θέμα είναι τί κάνουμε για αυτό? Καθόμαστε και κλαίμε την μοίρα μάς? Ή παλεύουμε για να δραπετεύσουμε?

Στο δια ταύτα λοιπόν..τί κάνουμε...
Θα προσπαθήσω να το πώ απλά και κατανοητά...
Κλείνουμε τις βάνες, απ'όπου τρέφονται όλα τα υπόλοιπα είδη.
Και εδώ έγκειται η διαφορά ως πρός τον τρόπο αντιμετώπισης της όλης κατάστασης, με τον υπηρέτη, μιας και τυγχάνει να είναι συνομιλητής μου εδώ. Δεν σταματάμε να παράγουμε ούτε σκέψεις, ούτε συναισθήματα, ούτε γενικότερα ενέργεια, αλλά μαθαίνουμε να την ελέγχουμε και να την κατευθύνουμε εκεί που εμείς θέλουμε.
Ο τρόπος που υποδεικνύει ο υπηρέτης και που σαφώς μπορεί να είναι αποτελεσματικός για κάποιους μου θυμίζει το εξής:
Πείτε ότι κάποιος θέλει να κάνει δίαιτα και αυτό που του λένε είναι να ράψει το στόμα του και ν'αδειάσει το ψυγείο.
Και ρωτάω εγώ, όταν αγοράζουμε ένα ψυγείο, το νόημα δεν είναι να είναι πάντα γεμάτο με όλων των ειδών τις τροφές?
Είναι δυνατόν να έχουμε ένα άδειο ψυγείο στο σπίτι μας?
Όχι, δε νομίζω...
Μα τί να κάνουμε αν θέλουμε να κάνουμε δίαιτα?
Απλά, κάθε φορά που ανοίγουμε το ψυγείο δεν πέφτουμε με τα μούτρα αλλά επιλέγουμε τί και πόσο θα φάμε.
Με άλλα λόγια δεν καταργούμε τίποτα απ'όλα όσα θα μπορούσαν να είναι πηγή ενέργειας για μας, αλλά μαθαίνουμε να τα διαχειριζόμαστε σωστά.
Γιατί όλα είναι πιθανά εργαλεία και όπλα που μπορεί να μας φανούν χρήσιμα κάποια στιγμή. (Ακόμα και ένα εγώ το οποίο είναι αλαζονικό και επιθετικό αν δεχτούμε επίθεση από κάτι που θέλει να μας βλάψει, θα μας χρειαστεί, ενώ αν το έχουμε αποκόψει απ'το είναι μας θα πάμε χαμένοι αμαχητί...)
Τα βασικά κλειδιά είναι αυτοέλεγχος (όχι κατάργηση και θάνατος) και διατήρηση της ενέργειας (όχι σπατάλη και τροφοδότηση άλλων) αρχικά για να γιατρέψουμε τις ανοιχτές μας πληγές και ύστερα για ν'αρχίσουμε να τη χρησιμοποιούμε ώστε ν'ανέβουμε επίπεδο.

Μ'αυτά και μ'αυτά, η δική μου συμμετοχή στο παρόν θέμα έλαβε τέλος μιας και ό'τι είχα να πώ το είπα...
Σας ευχαριστώ όλους για τον εποικοδομητικό διάλογο και καλή συνέχεια.

29/07/2009, 21:48:54
quote:
helios2012

Μ'αυτά και μ'αυτά, η δική μου συμμετοχή στο παρόν θέμα έλαβε τέλος μιας και ό'τι είχα να πώ το είπα...

Το ερώτημα είναι : Αυτά που είπες, τα πιστεύεις ;