- ΟΝΕΙΡΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Sto prwto eida duo polu palies mou files (einai aderfes) tis opoies exw xronia na dw kai na fantasteite oti menoume polu konta. Mou ekane loipon pollh entupwsh pou to yposuneidhto mou tis 'thumithike' mias kai egw eixa ksexasei tin yparksh tous! Tin epomenh mera loipon kathws eixa kollhsei se mpotiliarisma stin Athina, nasou kai tis vlepw na pernoun to dromo! Apisteuto eipa apo mesa mou!
Sto deutero oneiro, eida mia palia geitonissa mas, filh twn goniwn mou h opoia exei metakomisei edw kai xronia. E loipon, tin epomenh mas episkeutike sta ksafnika! Egw vevaia ta exasa mias kai htan to deutero paromoio peristatiko mesa se diasthma to polu 10 hmerwn!
Mhpws tha prepei n'arxisw n'anhsuxw??
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Proxthes eida oti hmoun sto aerodromio kai perimena thn pthsh mou, easy jet gia londino. Gia kapoion agnwsto logo otan hrthe h wra na epivivastoume sto aeroplano egw paremeina stin aithousa amanomhs me apotelesma na xasw thn pthsh mou. To aeroplano apogeiwthike kanonika kai liga deuterolepta meta egine tromerh ekrhksh kai epese sth thalassa. (isws auto thumisei se kapoious thn tainia 'final destination')
Se 3 meres epistrefw Agglia opou spoudazw edw kai 2 xronia. Mhpws n'allaza eisithrio??
Edited by - TRiBaL® on 16/01/2004 01:33:42
ευχαριστώ και πάλι..... πάντα με φιλική διάθεση
Η ομορφιά απλώνεται.....
SIMORIL .......
Δεν είναι κανένα όνειρο Πομπώδες.. αλλά με ενδιαφέρει γιατί είδα κάποιον πολύ σημαντικό άνθρωπο για εμένα.. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως αυτός ο άνθρωπος ( μία φίλη ) αρνιότανε να έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί μου αλλά δεν μου έλεγε και τον λόγο.. και σίγουρη πως δεν είχα κάνει το παραμικρό λάθες απεναντί της την είχα καθίσει κάτω να μου πει τί συμβαίνει.. Δεν δεχότανε με τίποτα.. (Είμασταν σε ένα τραπέζει εγώ - αυτή και μία φίλη της την οποία δεν ξέρω) Αναμείχθηκε και η φίλη της για να με βοηθήσει και να την κάνει να μιλήσει.. και τελικά όταν αποφάσισε να μου πει τον λόγο, αναφέρθηκε σε μία μπλούζα που μου είχε δώσει η γιαγιά ενός πολύ αγαπημένου μου φίλου και πως τσαντίστηκε μαζί μου (η φίλη μου) γιατί δεν σεβάστηκα αυτή την μπλούζα!!!
Δεν ξέρω ούτε χρώμα της μπλούζας ούτε γενικά πως ήταν... αλλά θυμάμε πολύ έντονα το γεγονός της μπλούζας..
Έχει να μου πει κάτι κανείς γι αυτό?
Η ομορφιά απλώνεται.....
SIMORIL .......
Μήπως εσύ δεν μπορείς να ανταποδώσεις στον ίδιο βαθμό?
Πάντως το όνειρο αφήνει ένα παράπονο που έχει η φίλη σου για σένα.
Αφού σε προβλημάτισε τόσο, ίσως αυτό το παράπονο να υφίσταται,
ή εσύ να μη νιώθεις αντάξια της φιλίας της.Ακόμα μπορεί να φοβάσαι μήπως τη χάσεις.
Ψάξε μέσα σου.Θα το βρεις!
Φιλικά.![]()
Μην το αποκλείεις.
Κάποια φορά έτυχε να γνωρίσω ανθρώπους που τους έβλεπα για πρώτη φορά.
Ένιωθα όμως πως τους έχω ξανασυναντήσει.Είχα μεγάλη οικειότητα μαζί τους.
Αργότερα θυμήθηκα το όνειρο στο οποίο τους είχα ξαναδεί...
Πάνω σ'αυτά να προσθέσω και κάτι άλλο. Αυτό μου συνέβαινε στην Αθήνα όπου ζούσα για λίγα -ευτυχώς!-χρόνια.Το τηλέφωνό μου (εννοώ το σταθερό πάντα γιατί κινητό δεν έχω)λειτουργούσε επί 24ώρου βάσεως. Το παράξενο είναι ότι τις περισσότερες φορές καταλάβαινα ότι την στην άλλη άκρη θα άκουγα τη φωνή κάποιου από τους γονείς μου.Ήξερα από πριν δηλαδή ότι "αυτός είναι ο πατέρας μου". Ίσως να μη συμφωνεί τόσο με τα όνειρα που συζητάμε εδώ αλλά το συναίσθημα είναι το ίδιο.
Και κάτι επιστημονικό. Τα όνειρα που θυμόμαστε με τόσες λεπτομέρειες το επόμενο πρωινό είναι μερικά μόνο απο τα εκατοντάδες που βλέπουμε και η διάρκειά τους συνήθως δεν υπερβαίνει τα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Παρ'όλα αυτά εμείς έχουμε την εντύπωση ότι βλέπουμε ταινία .
quote:
Δεν χρειάζεται να ανησυχείς.Σκέψου ότι συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους. Πιστεύω πως σου συνέβαινε και παλιότερα, απλά δεν το είχες συνδιάσει. Πολλά όνειρα επίσης δεν τα θυμόμαστε.Σε μένα προσωπικά τα όνειρα που βλέπω το πρωί -λίγο πριν ξυπνήσω - είναι πιο ζωντανά και τα θυμάμαι. Αυτά μάλιστα κατά μεγάλο ποσοστό επιβεβαιώνονται σε λίγες ώρες, έτσι ακριβώς όπως τα είδα.Ακόμα και τα χρώματα.(πχ.να δεις κάποιον με κόκκινη μπλούζα στον ύπνο σου και να τον δεις μετά από λίγο πραγματικά με τα ίδια ρούχα). Και σε μένα πάντως άυτό γίνεται με άτομα που έχω να δω καιρό. Όχι με άτομα που συναναστρέφομαι καθημέρινα.
Να προσθέσω ακόμη πως αυτό είναι πιο έντονο και συνηθισμένο σε παιδάκια κάτω των 5 ετών.Και σιγά σιγά όσο περνούν τα χρόνια εξασθενεί.Το θεωρώ φυσιολογικό.
Ας αναλόγιστούμε όμως και πόσα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ.
Προχτές σε ένα πρωινό ολοζώντανο όνειρο(εφιάλτη)έβλεπα κάποιο δικό μου
άτομο να κινδυνεύει.Ξύπνησα και αρχικά ήμουν σίγουρη πως κάτι κακό θα συμβεί.Αργότερα κι ενώ είχε περάσει ή επιρροή του ονείρου,κατάλαβα πως ήταν μια ανησυχία που είχα από μέρες,ένας φόβος δηλ. για το ταξίδι
που ετοιμαζόταν να κάνει το συγκεκριμμένο άτομο.Ήταν φυσιολογικό να δω τέτοιο εφιάλτη αφού για μέρες σκεφτόμουν το ταξίδι του...
Κατα τα άλλα συμφωνώ με τον Kyniko, η Ιουδαική Θρησκεία απο την οποία προήλθε ο Χριστιανισμός δέν είχε ούτε παραστάσεις, ούτε απεικονήσεις αγίων, ούτε ναούς, ούτε Αγία Τριάδα. Όλα αυτά είναι αρχαιο-Ελληνική κληρονομιά που καθιερώθηκε με τις θρησκευτικές συνόδους. Η σύνοδος του 592 επέτρεψε την απεικόνιση του Ιησού σε ζωγραφικές παραστάσεις. Η διαμάχη εικονομαχών- εικονολατρών που έληξε με νίκη των εικονολατρών το ίδιο ακριβώς αντιπροσώπευε.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Και βέβαια φίλε Vaggeli μετά απο 1500 χρόνια δεν είναι έυκολο να κατανοήσεις την συγκεκριμένη εποχή. Ωστόσο κάποιες λεπτομέριες μπερδεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Πχ ο Μαρδόνιος ο άνθρωπος που μύησε τον Ιουλιανό στα Ελληνικά γράμματα, ένας άνθρωπος δηλαδή που ενώ μιλούσε ελληνικα μελετούσε ελληνικά κείμενα και γεικότερα είχε ελληνική παιδία, δε θεωρούνταν Έλληνας αλλά Σκύθηςκαι έτσι έμεινε στην ιστορία.
Τέλος θα ήθελα να παραθέσω μια μικρή παράγραφο του Κ.Παπαρηγόπουλο:
" Αυτός ο λαός δεν ετόλμησε να διατηρήση το πάτριον όνομα, και αυτοί οι κάτοικοι των χωρών αίτινες ανέκαθεν απετελούν την μητρόπολιν του Ελληνικού έθνους, κατήντησαν να ονομάσωσιν εαυτούς Ρωμαίους"
"Προσωπικά, η μόνη διαφορά που έχω καταφέρει να δώ ως τώρα, όπως είπα, είναι οτι οι διωκόμενοι "Ελληνες" ήταν, ως επι το πλείστον, "Κούρδοι κατσικοκλέφτες"
Σ' αυτό συμφωνούμε εν μέρει.
"Κούρδοι κατσικοκλέφτες" ήταν αυτοί που απέμειναν και των οποίων απόγονοι έμαστε εμείς...
(χρυσαυγίτης είσαι;)
"(Νομίζω οτι το γεγονός οτι χρηματοδοτούσαν την Ακαδημία μέχρι και την εποχή του Ιουστινιανού, όπως ανέφερε κάποιος, μαλλον αποδεικνύει οτι "καταγγελίες" περί δίωξης του Ελληνικού πνεύματος δεν είναι σοβαρές.)"
Εδώ μάλλον λες μπούδρες φίλε μου.
(...)Θεσπίσας πρόσταξιν έπεμψεν εν Αθήναις κελεύσας μηδένα τολμάν διδάσκειν φιλοσοφίαν και αστρονομίαν(...)
(...)ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΙΕΡΟΣΥΛΗ ΨΥΧΙΚΗ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(...)
Δεν τα διάβασες αυτά;
Krisna
"Η Μεσογειακή υπο-φυλή υπάρχει σε μεγάλα ποσοστά και σε άλλες χώρες εκτός απο την Ελλάδα (Ιταλία, Ισπανία, Βαλλωνία, Νοτ.Γαλλία, Βουλγαρία, Κροατία κτλπ.). Αλλά στους Έλληνες υπάρχει στην πλειοψηφία τους (ας μήν πώ στην ολότητα, λέω πλειοψηφία). Εκτός αυτού οι Έλληνες έχουν συνείδηση της καταγωγής τους απο την ίδια την κοιτίδα τους, ενώ οι υπόλοιποι ανα τον κόσμο Μεσογειακοί έχουν χάσει την συναίσθηση της καταγωγής τους. Όλα τα σημερινά αναπτυγμένα Ευρωπαικά κράτη θεωρούνται πολυφυλετικά με συμμετοχή και Μεσογειακών."
Εδώ μιλάς για φυλές και όχι για έθνη*.
*(κοινή γλώσσα, θρησκεία και τα ήθη κι έθιμα που απορρέουν από αυτή).
"Κατα τα άλλα πολλοί ξένοι πιστεύω οτι θα ήταν άξιοι να φέρουν τον τίτλο του Έλληνα. Κανείς δέν ξεχνά ούτε τον Λόρδο Μπάηρον, ούτε τον Σλήμαν και πολλούς άλλους. Αλλά αυτοί δέν έμειναν στην ιστορία σάν Έλληνες έμειναν σάν φιλέλληνες εξετάζοντας τα πράγματα με την απλή λογική"
Εδώ, σωστά κατά την γνώμη μου, λες ότι θα μπορούσαν νε περιληφθούν στο έθνος των Ελλήνων.
Δεν εξέτασες φυλές.
"Φίλε Αίολε ελπίζω στο προηγούμενο μήνυμα μου να σου έδωσα μιά απάντηση στο συνεχές ερώτημα σου για το "Τί είναι Έλληνας?""
Αυτό που ρωτάω είναι, ποία είναι τα ήθη κι έθιμα μου χαρακτηρίζουν το έθνος των Ελλήνων, και ποία είναι τα των Ρωμαίων, της επίμαχης περιόδου.
Πως εξεχωρίζοντο μεταξύ των;
Διότι δεν ήταν δυνατόν οι Ρωμαίοι χριστιανοί να εθεώρουν τους εαυτούς των (συγχρόνως) και Ελληνες! (ασχετα με τις μπούρδες που λέμε σήμερα)
Ποιούς θα εδίωκαν τότε; Τους εαυτούς των;
Είπαμε, ήταν "Κούρδοι κατσικοκλέφτες" και "τσοπαναραίοι" αλλά όχι και τόσο...![]()
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! ![]()
![]()
''Θεσπίσας πρόσταξιν έπεμψεν εν Αθήναις κελεύσας μηδένα τολμάν διδάσκειν φιλοσοφίαν και αστρονομίαν''
που μας το γράφεις ξανά και ξανά, ξέρεις σε ποιον ανήκει;
quote:
Schwabe:
quote:Στα πλαίσια του βίαιου εκχριστιανισμού έκλεισε το 529 με έδικτο τη φιλοσοφική σχολή του Πλάτωνα στην Αθήνα που λειτούργησε περί τα 1000 χρόνια.
Αυτό ελέγχεται ως αναληθές. Ο Ιουστινιανός, σύμφωνα με τον Προκόπιο στο βιβλίο-λίβελο κατά του Ιουστινιανού και της Θεοδώρας, το μόνο που αναφέρει είναι πως κατήργησε τους μισθούς απο τους δασκάλους. Δεν απαγόρευσε να διδάσκουν, απλώς δεν είχαν κρατικό μισθό.
Αν τη διαλούσε τη σχολή δεν νομίζω πως θα είχε κάποιο ενδοιασμό να το πεί.
Ο δε Αγαθίας λέει μόνο πως:
''ΑΠΕΔΗΜΗΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΥΣ Η ΠΑΡΑ ΡΩΜΑΙΟΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΕΠΙ ΤΩ ΚΡΕΙΤΤΟΝΙ ΔΟΞΑΝ ΟΥΚ ΗΡΕΣΚΕΝ''
δηλαδή δεν γουστάραν την επικρατούσα χριστιανική θρησκεία.
Το παραμύθι το ξεκινάει ο γάλος φιλόσοφος Βίκτορ Κουζέν κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα (νομίζω) με το βιβλίο του ''Ιστορία της Φιλοσοφίας''.
Ο Παπαρηγόπουλος στην ''Επίτομος Ιστορία του Ελληνικού Έθνους'' βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Και μη μου αναφέρεις για το τι λέει ο Μαλάλας γιατί υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα του!
Ο Schwabe τόκανε γαργάρες. Εσύ έχεις διαφορετική γνώμη για τον Μαλάλα;
quote:
Εδώ μιλάς για φυλές και όχι για έθνη*.
*(κοινή γλώσσα, θρησκεία και τα ήθη κι έθιμα που απορρέουν από αυτή).
Το θέμα της φυλής είναι γεγονός. Τα έθνη είναι μεταγενέστερα δημιουργήματα, σύγχρονα δημιουργήματα η φυλή προυπήρχε.
quote:
Αυτό που ρωτάω είναι, ποία είναι τα ήθη κι έθιμα μου χαρακτηρίζουν το έθνος των Ελλήνων, και ποία είναι τα των Ρωμαίων, της επίμαχης περιόδου.
Πως εξεχωρίζοντο μεταξύ των;
Δέν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, εδώ με έπιασες λίγο αδιάβαστο
Πιστεύω μετά τον διαχωρισμό της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας σε Δυτική και Ανατολική οι Ρωμαίοι βρέθηκαν Δυτικά, οι Έλληνες Ανατολικά μαζί με διάφορους άλλους Ασιατικούς λαούς.
Επίσης για τους Ρωμαίους με την απλή λογική θα ξεχωρίζονταν απο την Λατινική γλώσσα, την θρησκεία τους την κάπως διαφορετική απο την Ελληνική (λατρεία Ιανού καθώς και διαφορετικές ονομασίες σε Θεούς), και την συνείδηση της Ρωμαικής τους καταγωγής απο την Ιταλική χερσόνησο.
Όταν έγιναν όλοι Χριστιανοί τότε μόνο η γλώσσα θα έμεινε σάν κριτήριο καταγωγής, και επειδή στο Βυζάντιο κατοικούσαν περισσότεροι Ελληνόφωνοι ο Ηράκλειος καθιέρωσε επίσημη γλώσσα την Ελληνική.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
"Αυτό ελέγχεται ως αναληθές. Ο Ιουστινιανός, σύμφωνα με τον Προκόπιο στο βιβλίο-λίβελο κατά του Ιουστινιανού και της Θεοδώρας, το μόνο που αναφέρει είναι πως κατήργησε τους μισθούς απο τους δασκάλους. Δεν απαγόρευσε να διδάσκουν, απλώς δεν είχαν κρατικό μισθό.
Αν τη διαλούσε τη σχολή δεν νομίζω πως θα είχε κάποιο ενδοιασμό να το πεί."
"ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΙΕΡΟΣΥΛΗ ΨΥΧΙΚΗ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"
Ιουστ. Κώδιξ Ι, 11,10"
Επιλεκτική όραση έχεις; ΑΥΤΟ δεν το είδες; Μαζί τα έβαλα.
Μήπως είσαι εμπαθής;
"Ο δε Αγαθίας λέει μόνο πως:
''ΑΠΕΔΗΜΗΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΥΣ Η ΠΑΡΑ ΡΩΜΑΙΟΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΕΠΙ ΤΩ ΚΡΕΙΤΤΟΝΙ ΔΟΞΑΝ ΟΥΚ ΗΡΕΣΚΕΝ''
δηλαδή δεν γουστάραν την επικρατούσα χριστιανική θρησκεία."
Αυτοί που "απεδήμησαν" ήταν Ελληνες και ο Ιουστινιανός Ρωμαίος χριστιανός. ΟΧΙ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ"!
Βρήκαμε τι ήταν ο Ιουστινιανός! (το θέμα του τόπικ) Πάμε παρακάτω...
Από την άλλη, δεν υπάρχει κάποιο ιστορικό προηγούμενο, δηλαδή ότι οι Ελληνες την κοπάνησαν επειδή δεν γούσταραν την (όποια) επικρατούσα θρησκεία. Γιατί; Μήπως διότι η συγκεκριμένη τους εδίωκε;
Τα επεξεργάζεσαι καθόλου αυτά που γράφει ο καθένας, ή απλώς τα καταπίνεις αμάσητα, ως ένα πιστόν και υπάκουον ποίμνιον;
"Το παραμύθι το ξεκινάει ο γάλος φιλόσοφος Βίκτορ Κουζέν κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα (νομίζω) με το βιβλίο του ''Ιστορία της Φιλοσοφίας''."
Κι αυτός παραμυθατζής;
Ποιός είπες ότι είσαι;
"Ο Παπαρηγόπουλος στην ''Επίτομος Ιστορία του Ελληνικού Έθνους'' βάζει τα πράγματα στη θέση τους."
Πες μου σε παρακαλώ, που ακριβώς "βάζει τα πράγματα στη θέση τους" ο Παπαρηγόπουλος;
Την έχω αυτήν την "Ιστορία".
Τι αντικειμενικότητα και αξιοπιστία μπορεί να έχει ένας Ελληνας (ο Παπαρηγόπουλος), όταν χαρακτηρίζει τους προγόνους του (υβριστικά) "ειδωλολάτρες"; Μήπως είναι κι αυτό εμπάθεια;
Πολλοί αρχίζετε να γίνεστε μπρέ!
"Και μη μου αναφέρεις για το τι λέει ο Μαλάλας γιατί υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα του! "
Από ποιόν;
Ποιός είπαμε ότι είσαι; (again!)
"Ο Schwabe τόκανε γαργάρες. Εσύ έχεις διαφορετική γνώμη για τον Μαλάλα;"
Κι αν έχω διαφορετική γνώμη θα πρέπει να κάνω γαργάρες;;;
Opa re! Τι πίνεις ρε μεγάλε;
Ποιός είπαμε ότι είσαι;;; (and again...)
ΕΣΥ τι γνώμη έχεις για τον Μαλάλα, και τι ξέρεις παραπάνω από εκείνον και σχημάτισες γνώμη;
Edited by - Αίολος on 22/04/2005 14:10:58
Edited by - Αίολος on 22/04/2005 14:14:19
Σηκώνει πολύ συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα και δεν είναι επί του παρόντος τόπικ (αν και είναι πολύ σχετικό), εξ άλλου την κοπανάω για την εξοχή (θα έπρεπε ήδη να έχω φύγει).
Αν συνεχίσει να είναι "ζωντανό" το τόπικ, θα τα πούμε σε καμια-δύο εβδομάδες.
Άλλως, ίσως ανοίξω κάποιο τόπικ με αυτό το θέμα.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και πάλι!