- Τα Ζώα Έχουν Ψυχή;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

quote:
, εντελώς κυνικά, πιστεύεις δηλαδή πως εσύ προσωπικά είσαι ένα υλικό σώμα που αύριο-μεθαύριο (σου εύχομαι ν' αργήσει) θα γίνεις απλή τροφή για τα σκουλήκια; Μετά ΤΙΠΟΤΑ;
...Προσωπικά είμαι πολύ ΕΓΩΙΣΤΗΣ για να δεχτώ κάτι τέτοιο...
πολλυ σοφα το ειπες και μην ξεχνας ενα βασικο σημειο που μας διαφευγει...
Η ζωη ειναι κατα 70% νερο και επειδη το νερο στον πλανητη δεν δημηουργητε αλλα υπαρχει απο παντα στην αρχικη του ποσοτητα. Ενδεχομενος το νερο που εκανες μπανιο σημερα να ειναι το ιδιο νερο που καποιος κατουρησε πριν απο μερικα χρονια
ο κυκλος του νερου φιλε μου και ο κυκλος της ζωης ταυτιζονται. Η ψχ ως ενοια, εξελισεται και ειναι καταδικασμενη να ακολουθει την ανθρωπινη διανοηση....,οπως εξελισεται και ο θεος στο ιδιο μονοπατι Βιοι παραληλοι
καλη ανασταση
love for what is comming and forgivness for the past...
Ναί φίλε μου Άρχοντα,
είναι σωστή η παρατήρηση σου
Κατ'εμέ, η ψυχή είναι η σύνδεση με το σύμπαν
ο ομφάλιος λώρος που ποτέ δεν κόπηκε...
Ποια σκέψη μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε τόσο αποτρόπαιες πράξεις; Φυσικά και γίνανε καταγγελίες, αλλά πώς μπορεί να ξεπληρωθεί ο πόνος των οικογενειών, των μοναχικών ανθρώπων, των παιδιών που βλέπουν μία τραγική κατάσταση να προσπερνιέται τόσο αδιάφορα και αναποτελεσματικά από κοινωνία, συνανθρώπους και... νόμους;
Ίσως άσχετο με το θέμα, αλλά ήθελα να τα πω.

...και ο ανθρωπος θα ειναι παντα ο αρχοντας της ζωης και του θανατου για το σκυλο.
Αυτες οι δυο θεσεις αν της καταλβουμε σωστα... εχουμε καταλαβει πολλα.
Και στην τελικη "χωμα εισαι και στο χωμα θα καταληξεις"....
quote:
Εγω προσωπικα δεν νιωθω καθολου περηφανη που ειμαι ανθρωπος.
Να νοιώθεις υπερήφανη, που είσαι τέτοιος! άνθρωπος.![]()
quote:
Να σας συστ'ησω !!!!
ΤΑ ΨΥΧΟΠΑΙΔΕΙΑ ΜΟΥ !!!!!
KATERINAKI !
Η μαύρη γάτα
Χαρακτήρας – Πανέξυπνη και απίστευτα πονηρή. Το να την ξεγελάσεις είναι σχεδόν αδύνατο. Λατρεύει την μουσική αλλά και το καλό φαγητό. Είναι κάπως ιδιότροπη, εκλεκτική και πολύ υπεροπτική. Μα η αγάπη και ο σεβασμός της κερδίζεται σχετικά εύκολα.MIKY
Ο Γκρίζος γάτος
Χαρακτήρας – Υπεροπτική, αξιοπρεπής, ακατάδεκτη και πολύ φιλάρεσκη. Δύσκολα κερδίζεις τον σεβασμό της, μα εάν το καταφέρεις, αποκτάς έναν απίστευτα θαρραλέο σύμμαχο.FIFI - MENIA
Η Τρίχρωμη γάτα
Χαρακτήρας – Πανέξυπνη, παιχνιδιάρα μέχρι τα βαθιά της γεράματα, πονηρή, κλέφτρα, φιλάρεσκη και απίστευτα γαλίφα! Έχει έναν εντυπωσιακό τρόπο να σε κάνει να κάνεις ότι εκείνη θέλει. Είναι πολύ δυναμική και πεισματάρα. Διαθέτει πολύ δυνατή κράση, αρρωσταίνει σπάνια και αναρρώνει γρήγορα.
ΜΕXIS
Η Τιγρέ γάτα (κεραμιδόγατα)
Χαρακτήρας – Ριψοκίνδυνη, καλοσυνάτη, λατρεύει το φαΐ και είναι η πλέον ταλαντούχα κλέφτρα! Είναι πιο εύκολο να κερδίσεις την αφοσίωση της τιγρέ γάτας παρά οποιασδήποτε άλλης.Ο γλυκούλις μου ....χάθηκε πρόσφατα από νεφρική ανεπάρκεια ......κλαψψψψψψ
Νομίζω πως εχω ολα τα προσόντα ...να γίνω μια καλή μαγισσόυλα ...με τόσες γάτες ...Εχω μεγαλώση δίπλα σε γάτες .....και αυτά που εχω δεί ...σε αυτές και στον σκύλο μου ...δεν τα εχω δει ουτε σε ανθρωπο ....
Οι γάτες εχουν ΤΌΣΟ ψυχή ....ΠΟΥ εμείς οι ανθρωποι εχουμε ακομα να μάθουμε πάρα πολλά ...
Edited by - cat on 19/04/2003 01:55:45
quote:
Ο Ινδιάνος σαμάνος Petagna Yuha Mani είχε δηλώσει ότι : “Ολη η φύση είναι μέσα μας, και όλοι εμείς είμαστε μέσα της”
Αυτός ο σαμάνος ήξερε πολύ καλά τί είπε!!!!!!
quote:
Αναρωτηθείτε μήπως το προπατορικό αμάρτημα και η πτώση από τον παράδεισο, σε ένα κλειδί ερμηνείας παρουσιάζει κοινά στοιχεία με το θέμα που εξετάζουμε εδώ
Έχω διαβάσει και εγώ κάτι ανάλογο για την ομαδική ψυχή
Όμως εάν είναι έτσι γιατί και τα ζώα ακολούθησαν τον δρόμο τους στην γη?(αυτό σε σχέση με το προπατορικό αμάρτημα)
quote:
Τί είναι δηλαδή αυτό που κάνει το αραχνάκι να πλέκει ιστούς...
Το μυρμηγκάκι να χτίζει κλπ κλπ κλπ....
Μάλλον τί δεν έχει ο άνθρωπος που έχει το αραχνάκι ή το κατσικάκι που όταν γεννιέται αμέσως στέκεται στα δυο του πόδια...
Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι αυτό
Ο λόγος λοιπόν που ο άνθρωπος είναι τόσο αδύναμος όταν γεννιέται είναι ο εγκέφαλός του, δηλαδή το γεγονός ότι δεν είναι ολοκληρωμένος αλλά εξελίσσεται και μετά την γέννησή του!
Ακόμα και για το ομαδικό πέταγμα των πουλιών υπάρχει επιστημονική εξήγηση, αυτό όμως δεν το κάνει λιγότερο όμορφο...
quote:
ποσο ειμαστε σιγουροι οτι υπαρχει ανθρωπινη ψυχη και πως αποδυκνειεται αυτο...
φωτογραφηθηκε..? την ειδε καποιος..? περιγραφηκε απο καποιο φυσικο νομο...? αποδηχτηκε απο μαθηματικα ...
Είχε λοιπόν πει κάποτε ο Ηρόδοτος σε κάποιον: όποιος ανατρέχει στον αόρατο κόσμο προκειμένου να εξηγήσει κάτι <<δεν υπόκειται σε έλεγχο>>
Δηλαδή δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν είναι αληθινά ή ψεύτικα αυτά που υποστηρίζει...
drumx13 χάρηκα πολύ που σε διάβασα έστω και μετά από καιρό, και σε πολλά θα με βρεις σύμφωνη και ενοχλούμε πάρα πολύ όταν όλα γύρω μας τα κρίνουμε με ανθρώπινα μέτρα και τα βλέπουμε ανθρωποκεντρικά.. όμως δεν μπορώ να πιστέψω πως τα ζώα δεν αναπτύσουν σχέσεις που δείχνουν αγάπη ή αλληλεξάρτηση... Το κάθε πλάσμα σίγουρα βλέπει μέσα από το δικό του πρίσμα τις σχέσεις που μπορεί να δημιουργήσει όπως σίγουρα και ο άνθρωπος... όμως θέλω και εγώ να διηγηθώ ένα περιστατικό..
Όταν η Μάτζικα... (μία γάτα που την περιθάλψαμε με αγάπη και φροντίδα χωρίς να της στερήσουμε την ελευθερία της,όταν εκείνη ήταν ήδη ενός έτους) γεννούσε.. το πιο πιθανό θα ήταν να πάει να κρυφτεί για να φτιάξει την φωλιά της. Εκείνη έκατσε μαζί μας και γέννησε μπροστά μας.. και μάλιστα όταν σηκωνόμουν να πάω να της φέρω κάτι.. εκείνη ανασηκωνόταν, με κοίταζε και λιγονιαούριζε... και ησύχαζε μόνον όταν επέστρεφα.. Όχι μόνο δεν έφυγε ή κρύφτηκε αλλά μας άφησε να την βοηθήσουμε και να της κρατάμε συντροφιά...
Και εγώ πιστεύω πως τα ζώα έχουν δική τους προσωπικότητα.. και να πω την αλήθεια.. δεν με ενδιαφέρει εάν έχουν ψχ ή αν έχουμε εμείς ψχ.. ή δεν έχουμε..με ενδιαφέρει μόνο ένας κόσμος που να υπάρχει αρμονία... και αυτός ο κόσμος σίγουρα δεν μπορούσε να υπάρχει χωρίς τα ζώα.. τα δέντρα και την φύση ολόκληρη.. Ο λόγος, πιστεύω, που υποφέρουμε από τόσο στρες και γενικά (ψυχολογικά-το βάζω σε παρένθεση γιατί διαφωνώ και εγώ με αυτόν τον όρο) προβλήματα είναι ακριβώς αυτός... Η απομάκρινσή μας από την φύση.. Γιατί και εμείς φύση είμαστε αλλά δεν το έχουμε πάρει <<χαμπάρι>>..
Φίλη miou πολύ λυπάμε για το γατάκι σου... να σαι καλά για να μπορείς να δείχνεις την αγάπη σου!!
Υ.γ. μήπως ξέρεις κάτι για ασπρόμαυρες γάτες?
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......