ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θεωρίες Κινέζικης Συνωμοσίας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Θεωρίες Κινέζικης Συνωμοσίας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ilias199030 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/03/2020, 09:37:27
Italos, οι ... Ιταλοί χρησιμοποιούν εδω και καιρό χλωροκινίνη και βασικά ένα κοκτέιλ φαρμάκων, όπως και οι Ισπανοί, οι Γερμανοί, οι Έλληνες και οι Ασιάτες συνάδελφοί τους. Απλά σε ορισμένους από τους ασθενείς τους, έχει καταρρεύσει το αναπνευστικό λόγω πνευμονίας. Και ελλείψει ΜΕΘ καταλαβαίνεις τι γίνεται. Της Ιταλίας.

Και δεν κάνω πλάκα. Πλάκα και μάλιστα κακόγουστη κάνουν όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες που το παίζουν δημοσιογράφοι και γράφουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Επειδή μίλησα με γιατρό και μάλιστα νοσοκομειακό, σου μεταφέρω αυτά που μου είπε. Δεν υπάρχει φάρμακο που να κρύβουν οι φαρμακευτικές. Θα πεθάνουν και οι μέτοχοι τους στο τέλος, έχουν ήδη αρρωστήσει πολλά και σημαίνοντα πρόσωπα για να ειναι συνωμοσία ή ότι άλλο.

Το κοκτέιλ φαρμάκων χρησιμοποιείται υποστηρικτικά, σε δοσολογίες ανάλογα με την κλινική εικόνα. Την οποία παρουσιάζεις ήδη όντας κλινήρης. Δεν πας να πάρεις χλωροκινίνη και ότι άλλο μόνος σου, θα πεθάνεις από αυτό και οχι από την covid.

Και κάτι άλλο. Δεν ανήκουν οι κεντρικές τράπεζες στους παραπάνω κυρίους. Είναι άλλη μια αναπόδεικτη θεωρία συνωμοσίας κι αυτή. Όλες οι κεντρικές τράπεζες έχουν τη μορφή ανεξάρτητων αρχών, γιατι αποδείχτηκε ότι το εθνικό κράτος είναι βασικά ανίκανο να διοικήσει και ειδικά να διαχειριστεί χρήμα. Γι' αυτό όμως και ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ διοικήσεις οι κυβερνήσεις, για να έχουν τον εποπτικό ρόλο και όχι οι Ρ & Ρ.

Και ειναι φυσικό οι κεντρικές τράπεζες να έχουν κάτω από την ομπρέλα τους τραπεζίτες όπως οι παραπάνω, αν έχει μείνει ακόμα κανένας από τα δυο αυτά σόγια. Απλά έχουν ένα ταλέντο με το χρήμα οι συγκεκριμένοι, όπως και να το κάνεις. Αλλά είναι μέχρι να αρπάξουν covid και αυτοί, να δούμε ποιος θα μείνει να κατηγορούμε στο τέλος...

21/03/2020, 10:39:33
Ιδιωτικές εταιρείες είναι, δεν τους ανοίκουν οι τράπεζες. Έχουν βέβαια ποσοστά, στις περισσότερες (και στη δική μας από ιδρύσεως). Και πάλι όμως ο κόσμος που έχει οικοδομηθεί σε αυτό το μοντέλο είναι τραγικός. Και έχουν θάψει πολύ κόσμο για μείνει το έκτρωμα ορθιο. Αλλά δεν είναι του παρόντος.

Και αυτό που ζούμε είναι φανερό πλέον μας/τους έπιασε όλους απροετοίμαστους.
Στο θέμα μας,
εννοείται δεν παίρνεις μόνος σου φάρμακα, είναι άλλο το σκεύασμα που θα γίνει για έναν ιό, άλλο για την ελονοσία. Τα άλλα είναι γιατροσόφια.

Όπως και να χει μαζί σου είμαι Heretic, αργήσανε δεν αργήσανε, το θέμα είναι να τρέξουνε να προλάβουμε τα χειρότερα. Δεν είναι καθόλου καλή εποχή για συνωμοσίες.

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...

ilias1990Μέλος
21/03/2020, 13:08:57
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι η συνομωσιολογία προκαλεί εν γένει κακό στην ψυχική υγεία και ειδικότερα σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική.

Τώρα, όσον αφορά στα πραγματικά και βαθύτερα αίτια της απάνθρωπης αρχικής αντίδρασης ορισμένων χωρών στο θέμα τις αντιμετώπισης του κορονοϊού, πιστεύω ότι μπορούμε να συμπεριλάβουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στο χώρο της υγείας. Πολιτικές που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται τη δεκαετία του 1980 σε Η.Π.Α και Μ.Βρετανία και αφορούσαν σε περικοπές στα εθνικά συστήματα υγείας μέσω της μείωσης της περιόδου νοσηλείας, τις συνένωσης νοσοκομείων, την οπτική της υγείας ως προϊόν και όχι ως δημόσιο αγαθό κ.α και εν συνεχεία αποτέλεσαν πρότυπο και για άλλες χώρες, όπως τη δική μας.

Ωστόσο τα παραπάνω δεν τα γράφω για να ασκήσω κριτική στις υφιστάμενες πολιτικές υγείας, αλλά για να αναδείξω μια ίσως θετική πτυχή στο όλο θέμα. Γίναμε μάρτυρες ποικίλων κοινωνικών αντιδράσεων που απέφεραν την αλλαγή στάσης (βλέπε Βρετανία) και μπορεί να οδηγήσουν σε ένα γενικότερο "restart", μόλις τελειώσει η πανδημία. Περισσότερο ανθρώπινες προσεγγίσεις, όχι μόνο στο χώρο της υγείας αλλά γενικότερα στα εργασιακά, της μεταξύ μας σχέσεις, την υπευθυνότητά μας ως πολίτες κτλ.

Μπορεί να ακούγομαι υπεραισιόδοξος και ρομαντικός σε αυτά που γράφω, αλλά να υπενθυμίσω ότι μεγάλα παγκόσμια πλήγματα (όπως ο β παγκόσμιος πόλεμος) οδήγησαν σε αλλαγή στάσεων σε ότι αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και της γενικότερης αξίας της ανθρώπινης ζωής.

Και κάτι τελευταίο : Στη φάση που είμαστε δεν ωφελούν σε τίποτα οι προσωπικές διενέξεις. Ενότητα, ατομική υπευθυνότητα και ψυχραιμία, για να αντέξουμε και την καραντίνα, όσο αυτή κρατήσει

Edited by - ilias1990 on 21/03/2020 13:32:23

21/03/2020, 15:39:05
Ένας άνθρωπος που ξέρω, στον ευρύτερο κύκλο γνωστών μου και άλλος ένας αντίστοιχος της γυναίκας, θετικοί στον ιό και οι δύο. Έχω την αίσθηση της πολιορκίας ή είναι η ιδέα μου; Επίσης έχω την αίσθηση ότι τα πραγματικά θύματα ήδη ξεπερνούν κατά πολύ τα 3000 που θίγουν. Ο ένας το κόλλησε στην Αγγλία (λογικό), ο άλλος από συνάδελφό του που ήρθε από Ιταλία, ήταν "κρυωμένος" και έκοβε βόλτες σε στίλ "πέρα βρέχει". Ψάξτε στον περίγυρό σας τι γίνεται. Αθόρυβα φυσικά, μην γίνουμε και παρανοϊκοί.

Έχω επίσης σταμπάρει 1-2 συναδέλφους μου (δουλεύω φυσικά) που μπορεί να κοινωνούν ακόμα, σε πριβέ τελετές. Ετοιμάζω φορητό εκτοξευτή χλαπάτσας, μόλις ειναι έτοιμος, θα ανεβάσω σχέδια στο νετ.

Edited by - Heretic on 21/03/2020 15:42:04

24/03/2020, 11:28:21
quote:
Επίσης έχω την αίσθηση ότι τα πραγματικά θύματα ήδη ξεπερνούν κατά πολύ τα 3000 που θίγουν.

Τα 2000-3000 πήγανε περίπατο.

Ήδη, επισήμως κιόλας, ο Τσιόδρας είπε για 8.000-10.000.

Που κι αυτό αν θέλουμε το πιστεύουμε.

Αλλά είπαμε , όχι μόνο όλα είναι φλου (flu) -κυριολεκτικά και μεταφορικά- αλλά κυκλοφορεί και απίστευτο fakeλίκι κι απ'τα δυο στρατόπεδα.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

24/03/2020, 21:23:42
Τα 2-3000 μπορούν να έγιναν 10.000 μέσα σε μερικές ημέρες. Δεν ξέρουμε τι καμπύλη υπάρχει στα πραγματικά κρούσματα. Πιο συγκεκριμένα δεν ξέρουμε τι κλίση έχει η αριστερή πλευρά της εκθετικής αύξησης των πραγματικών νοσούντων. Εν τω μεταξύ, το τσούρμο των ηλιθίων ξαναχτυπά:

Άνδρας στην Αριζόνα πέθανε λόγω μιας ουσίας που ο Τράμπ παρουσίαζε ως «θεραπεία»

29/03/2020, 14:21:58
quote:
Άνδρας στην Αριζόνα πέθανε λόγω μιας ουσίας που ο Τράμπ παρουσίαζε ως «θεραπεία»

Νταξ, εδώ μιλάμε για τα κλασσικά λοβοτομημένα Αμερικανάκια, που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν τη βούρτσα απ'την....

Αυτοί πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν δυστυχώς.
Το θέμα είναι να μην αποτελούν και πλειοψηφίες....

Από την άλλη, επειδή τα νέα των ημερών -και η αριθμολογία- είναι πυκνά, θα είχε νόημα να το δούμε με μια ευρύτερη σκοπιά.

Κάπου πήρε το μάτι μου, πχ για τη Βρεττανία, ότι αν μέχρι το τέλος αυτής της "μπόρας" τη βγάλει με μέχρι 20.000 νεκρούς, θα θεωρούν γενικά ότι είναι επιτυχημένοι και το ...περασανε "ελαφριά".

Αν στη θέση της Βρεττανίας, βάλετε οποιαδήποτε άλλη χώρα,
και στο νούμερο επίσης κάτι άλλο,
υπαρχει ένας "δείκτης" ας πούμε, που να θεωρείται επιτυχία/αποτυχία στην έκβαση των επιπτώσεων του ιού?

Σαφέστατα βέβαια, όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, και η 1 απώλεια έχει σημασία, αλλά από επιδημιολογικής πλευράς και από πλευράς θνησιμότητας, καλώς ή κακώς, όλοι μας είμαστε απλώς κάποια νούμερα.

΄Ετσι, πχ, συνεχίζοντας στο παραπάνω παράδειγμα,
αν πχ. στη Βρετταννία των 60-65 εκατομμυρίων κατοίκων, πεθαίνουν κάθε χρόνο ας πούμε 300.000 άτομα (από κάθε αιτία)
τότε βεβαίως το να πεθάνουν -μέσα σε αυτούς- και 20.000 από κορονοϊό, μάλλον δεν λέει και πολλά, και ενισχύει την άποψη του Τζόνσον και της Σουηδίας πχ. του στυλ ότι αφήστε το να κάνει τον κύκλο του, μπόρα είναι θα περάσει, μην αρχίσουμε και κλείνουμε τα πάντα.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

29/03/2020, 19:31:09
Η άποψη αυτή, που στηρίχτηκε στο μάλλον ευφυολόγημα της "ανοσίας της αγέλης" είναι μια μπούρδα που προσπαθεί να επιβάλλει η οικονομική ελίτ διαφόρων χωρών, προκειμένου να μην ζημιωθεί οικονομικά από το όποιο lock-down.
Για αυτούς δεν είναι θέμα τα 20.000 πρόσωπα που θα λείψουν. Κάποιοι θεωρούν άλλωστε, ότι δεν θα είναι μέσα σε αυτούς, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Την ενδεχόμενη ζημιά που μπορεί να κάνει η ίωση σε ανθρώπους που θα νοσήσουν και θα αναρρώσουν, και τα προβλήματα που ενδεχομένως θα βρουν μπροστά τους μελλοντικά, τα σκέφτηκαν;

29/03/2020, 20:20:06
quote:
βεβαίως το να πεθάνουν -μέσα σε αυτούς- και 20.000 από κορονοϊό, μάλλον δεν λέει και πολλά, και ενισχύει την άποψη του Τζόνσον

A) Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος, είναι πολυ νωρίς να "τραβήξουμε γραμμή".
Β) Ο Τζόνσον το έχει γυρίσει εδώ και μέρες, ενδεικτικα σήμερα η αναπληρώτρια επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας, είπε:
"Οι Βρετανοί, θα πρέπει να υπομείνουν κάποιας μορφής περιοριστικά μέτρα για άλλους έξι μήνες ή και για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα"

Προσωπική άποψη η μετά Ιο εποχή με τρομάζει

30/03/2020, 00:38:15
Να σου πω τι πιστεύω πως σκέφτεται ο Τζόνσον και ο Τράμπ και οι λοιποί της παλιοπαρέας. Έτσι και γίνει χαμός στυλ Ιταλίας στην Αμερική, τότε η πλάκες που κάνω με τις γνώστες ταινίες δεν θα είναι καθόλου πλάκα αλλά πραγματικότητα. Οπότε τα περιοριστικά μέτρα θα τα χρειαστούν για άλλο λόγο. Ήδη ο Πούτιν τα έβαλε σε εφαρμογή από τώρα.