- ΑΝΤΕ ΚΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΟΥ ΡΕ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
η.ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...
quote:
΄Οποιος έχει περίσσευμα ψυχής αγαπητή μου δίνει.
Αν δεν έχει λιμνάζει στα τετριμμένα.
Μάλλον κάτι λάθος κατάλαβες Αφροδίτη... μήπως να ξαναδιάβασεις την δημοσίευση μου?
Αν έχεις περίσσευμα ψυχής να το δίνεις παντού και όχι μόνο εκεί απ' όπου περιμένεις αντάλλαγμα...
Η Αγάπη, η τρυφερότητα, η στοργή και ο σεβασμός δεν είναι νομίσμα με το οποίο βγαίνεις για ψώνια...
...τα δίνεις παντού και αν οι γύρω σου τα λαμβάνουν και μπορούν να σου διοχετεύσουν τα δικά τους τότε όλα είναι καλά... αν όμως τα δίνεις μόνο ως λέξεις, τότε μην περιμένεις ανταπόκριση... κανείς δεν μπορεί να νιώσει για εσένα, πρέπει πρώτα να το κάνεις εσύ για τον εαυτό σου...
ΥΓ
...οι παχιές κουβέντες και τα μεγάλα λόγια είναι σημάδι εσωτερισμού?
Που είναι ο θεματοθέτης να μου δώσει μια απάντηση?
.
.
.
@rwen the grandaughter of Galadriel...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
Edited by - Mantis on 12/11/2005 16:51:54
Αλλά ας μην τον παρεξηγούμε,ίσως ασχολείται με κάτι άλλο αυτή την περίοδο.
Εντωμεταξύ,η ΑΦΡΟΔΙΤΗ είναι μέσα για αυτό που πρότεινα.
Mantis εσύ τι λες ?
quote:Να απευθυνθείς στους λέγοντες παχιά λόγια και κούφια λοιπόν. Είναι απλό. Δεν παρεξηγώ κουβέντες διαβάζω και καταλαβαίνω. Δέχομαι μόνο θετική ενέργεια απορρίπτω την αρνητική και όσους την κουβαλούν. Γενικά δεν επιτίθεμαι πουθενά αν δεν υπάρχει λόγος. ΄Οσο γιά το περίσσευμα ψυχής επιμένω. ΄Η το έχεις ή δεν το έχεις. Τέλος εδώ.quote:
΄Οποιος έχει περίσσευμα ψυχής αγαπητή μου δίνει.
Αν δεν έχει λιμνάζει στα τετριμμένα.
Μάλλον κάτι λάθος κατάλαβες Αφροδίτη... μήπως να ξαναδιάβασεις την δημοσίευση μου?Αν έχεις περίσσευμα ψυχής να το δίνεις παντού και όχι μόνο εκεί απ' όπου περιμένεις αντάλλαγμα...
Η Αγάπη, η τρυφερότητα, η στοργή και ο σεβασμός δεν είναι νομίσμα με το οποίο βγαίνεις για ψώνια...
...τα δίνεις παντού και αν οι γύρω σου τα λαμβάνουν και μπορούν να σου διοχετεύσουν τα δικά τους τότε όλα είναι καλά... αν όμως τα δίνεις μόνο ως λέξεις, τότε μην περιμένεις ανταπόκριση... κανείς δεν μπορεί να νιώσει για εσένα, πρέπει πρώτα να το κάνεις εσύ για τον εαυτό σου...
ΥΓ
...οι παχιές κουβέντες και τα μεγάλα λόγια είναι σημάδι εσωτερισμού?Που είναι ο θεματοθέτης να μου δώσει μια απάντηση?
.
.
.
@rwen the grandaughter of Galadriel...Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρΑνάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φωςEdited by - Mantis on 12/11/2005 16:51:54

Α.Ρ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...
quote:Φυσικά είμαι μέσα και μακάρι να γίνει σύντομα. Στο χεράκι μας το γενναιόδωρο είναι...
Ο θεματοθέτης είναι...lamogio!
Αλλά ας μην τον παρεξηγούμε,ίσως ασχολείται με κάτι άλλο αυτή την περίοδο.
Εντωμεταξύ,η ΑΦΡΟΔΙΤΗ είναι μέσα για αυτό που πρότεινα.
Mantis εσύ τι λες ?

ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...
quote:
Μα τι γηροκομεία και φτωχά παιδάκια και τα λοιπά λέμε?για να φτάσεις εκεί, και ίσως κάποτε αργότερα στα παιδάκια που πεθαίνουν απ' την πείνα, πρέπει ΚΑΤΑΡΧΗΝ να ξεκινάς λέγοντας καλημέρα στον περιπτερά σου με χαμόγελο! Το κάνουμε αυτό? λέμε ευχαριστώ στον ταμία της τράπεζας που μας εξυπηρετεί? κοιτάμε να μην πετάμε τα χαρτιά από τις σοκολάτες στον δρόμο? μαγειρεύουμε όσο χρειάζεται για να φάμε και όχι για λόχο? θα σκύψουμε να χαϊδέψουμε το αδέσποτο στον δρόμο αντί να το κλοτσήσουμε?
ποιον κοροϊδεύουμε?
για να εσωτεριστεί κανείς σε ένα τέτοιο τόπικ πρέπει να ξεκινήσει από τα βασικά... και μη μου πείτε πως είναι αυτονόητα αυτά... γιατί δεν είναι καθόλου...
δεν μπορεί το μεγαλύτερο μας ελάττωμα να είναι η καλοσύνη και η εντιμότητα και να έχουμε το θράσσος να το λέμε δημόσια!
ας ξεκινήσουμε καλύτερα φτύνοντας ο καθένας το πρόσωπο του στον καθρέφτη
Να σαι καλα τα ειπες ολα. Απ' αυτα τα στοιχειωδη και <μικρα> πραγματα πρεπει να ξεκινισουμε και ηδη θα εχουμε αλλαξει την κοινωνια μας σε κατι πολυ καλυτερο. Γιατι αυτα που λες ειναι και τα βασικα του πολιτισμου και της ευγενειας και μονο αν εχεις αυτα μπορεις να προχωρησεις και σε κατι παραπανω. Αν δεν γνωριζεις την προπαιδεια πως θα βγαλεις καινουργιο θεωρημα?
Αιολε πιστευεις οτι με το να περασεις ορισμενες ωρες σε ενα γηροκομειο δεν ωφελεις κανεναν? Η ψυχικη υποστιριξη και ζεστασια που θα νοιωσουν οι μοναχικοι και αρρωστοι γεροντες που ζουν εκει, απο το ενδιαφερον και την παρεα σου δεν ειναι καθολου λιγο. Αλιμονο αν μ'άυτη τη δικαιολογια καθομαστε απραγοι και περιμενουμε καποιον <πεφωτισμενο> με ενα μεγαλο σχεδιο που θα αλλαξει ριζικα τα πραματα. Γιατι και να ερθει και να το παρουσιασει ποιοι θα τον ακολουθησουν? Αυτοι που βαριουνται να κανουν και τα απλα και ευκολα θα ορμηξουν να κανουν τα μεγαλα και τα δυσκολα. Ασ μην περιμενουμε κανεναν. Ας κανουμε εμεις μια αρχη προς το καλυτερο, οσο μπορουμε. Ισως βρουμε και κανα φιλο μας στην αρχη να μας ακολουθησει' να τα βλεπουν και οι αλλοι και να πουν καλο πραμα αυτο και να <μας> μιμηθουμε και μετα αφου το καναμε αυτο ας δουμε τι παραπανω μπορουμε να κανουμε.
quote:
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει με οιονδήποτε τρόπο θα ήταν υπέροχο .
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ οριστε ενα site αφιερωμενο στον μικρο Αλι με πληροφοριες για οσους θελουν να βοηθησουν.
Edited by - centric on 13/11/2005 17:59:52
Πόσο θα πονέσει κάποιον που όλα στη ζωή του πάνε ρολόι η ανεργία ή η δυστυχία του διπλανού.
Το νόημα βρίσκεται στις πράξεις στις κινήσεις.

Α.Ρ.
quote:
ας βοηθήσει λοιπόν αυτός που λέει την καλημέρα με χαμόγελο , εγώ μπορώ και το κάνω, χαμογελώ ακόμα και σε αυτόυς πού ξέρω ότι δεν θα ανταπωδώσουν ,να δείς πόσο αμήχανα νιώθουν! Μου πήρε χρόνο βέβαια να φτάσω εδώ.
χαίρομαι πολύ που τα κατάφερες ![]()
quote:
Είναι σημαντικό, κατά την ταπεινή μου πάντα γνώμη , να εκλάβουμε το κοινό καλό ως απαραίτητη προϋπόθεση για το προσωπικό μας καλό.
"αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν..." λέει... μάλλον η σειρά λοιπόν είναι αντίστροφη... αν δεν αγαπάμε (πραγματική αγάπη ε? όχι φιλοτομαρισμός) τον εαυτό μας με ποια κριτήρια θα αγαπήσουμε τους άλλους?
quote:
Σύμφωνη κάθε αρχή και δύσκολή και ο κόσμος αλλάζει πρώτα από το έσω μας μόνο που εγώ θεωρώ πιο σημαντικό το χαμόγελο του Αλί από το δικό μου άλλωστε το δικό του δεν είναι αυτό που θα μου χαρίσει το δικό μου?
ή ακριβώς το ανάποδο.... ο κάθε Αλί για να χαμογελάσει δεν χρειάζεται παρά να του χαμογελάσουμε πρώτοι εμείς ![]()
quote:
Με συγχωρείς αλλά ανάμεσα στα δυο προτιμώ να φτύνω τον εαυτό μου και να έχω κάνει κάτι για τον Αλί είναι πιο σημαντικός αυτός.
έχει σημασία αν σε συγχωρώ εγώ? (ή οποιοσδήποτε άλλος?).... δικά μας τα μούτρα κάθε φορά, δικός μας και καθρέφτης... ![]()
φιλικά
Galadriel

bitch and bites
και ο ενωμένος μου εαυτός / βαράει παλαμάκια.
O devaς σας κι ο devaς μου / τα κάνανε πλακάκια
κι ο χωρισμένος σας καημός / τσιμπάει τα τυράκια.
Deva Parinito
Edited by - 11thThief on 14/11/2005 15:33:13

"Blessings of the state, blessings of the masses."
Valnta + THX1138