ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί οι Χριστιανοί διώκονται ακόμη; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Γιατί οι Χριστιανοί διώκονται ακόμη; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

olympios31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΜορφέαςΜέλος
02/10/2005, 04:45:26
Olympie, δεν ξέρω αν είσαι ενημερωμένος, αλλά ρίξε μια ματιά στος οργανώσεις που εκκλησία μας θεωρεί αιρέσεις. Δεν ήξερα οτι ο προσκοπισμός, η Γιόγκα, το ΤαιΤσι, οι κάθυε είδους πολεμικές τέχνες είναι παράνομες θρησκευτικές οργανώσεις. Ρίξε μια ματιά μήπως αλλάξεις γνώμη...

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

dimitris2Μέλος
04/10/2005, 23:40:04
Ύπάρχουν πάνω από 1000 οργανώσεις μόνο στην αθήνα που υπόσχονται σοφία έναντι μικρού αντιμισθίου.
Ελπίζω ότι ο Ολύμπιος από νομό Λαρίσης, θα σε ενημερώσει για τα περαιτε΄ρω.
olympiosΝέο Μέλος
06/10/2005, 02:24:48
quote:

Ύπάρχουν πάνω από 1000 οργανώσεις μόνο στην αθήνα που υπόσχονται σοφία έναντι μικρού αντιμισθίου.
Ελπίζω ότι ο Ολύμπιος από νομό Λαρίσης, θα σε ενημερώσει για τα περαιτε΄ρω.

Η Σοφία δόθηκε "τζάμπα" από το Χριστό και μάλιστα σταυρώθηκε γι τις απόψεις και τη σοφία που "μοίραζε".
Φίλτατε Δημήτρη σημείωσε για τη Λάρισα...λίγο πιο βόρεια...
Ευχαριστώ.
quote:
Olympie, δεν ξέρω αν είσαι ενημερωμένος, αλλά ρίξε μια ματιά στος οργανώσεις που εκκλησία μας θεωρεί αιρέσεις. Δεν ήξερα οτι ο προσκοπισμός, η Γιόγκα, το ΤαιΤσι, οι κάθυε είδους πολεμικές τέχνες είναι παράνομες θρησκευτικές οργανώσεις. Ρίξε μια ματιά μήπως αλλάξεις γνώμη...

Πες μου φίλε Μορφέα ποιος γιόγκι πέθανε για τις αντιλήψεις του, που όλοι τους κατέχουν οικονομικά και αξιοκρατικά τους οπαδούς τους δίνοντάς τους πολλές φορές θανατηφόρες ουσίες και κοκτέιλ για να πάνε στον δήθεν παράδεισο με τα κάλλη όλου του υπαρκτού κόσμου;
Ποιός από αυτούς που διδάσκουν τις νέες πολεμικές τέχνες πέθαναν πολεμώντας για τις αξίες και τα ιδανικά που υπεστήριζαν; Υπήρξαν που πέθαναν, αλλά πάνω στη μάχη ή σε κάτι παρόμοιο.
Ο Χριστός το έκανε, γι αυτό και η εκκλησία δεν μπορεί να θεωρήσει τα παραπάνω ως θρησκείες.
Τώρα αν τα θεωρεί αιρέσεις είναι φυσιολογικό, αφού δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ίδια. Πώς να τις πει δηλαδή;;;
Και για τη γιόγκα ο Χριστιανισμός είναι αίρεση.

Και επειδή το έψαξα, ο προσκοπισμός δεν είναι αίρεση, παρά μόνο μία οργάνωση μη θρησκευτικού περιεχομένου και(τουλάχιστον σήμερα)μερικώς κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Ρίξε λοιπόν αυτή τη ματιά που λέγαμε λίγο πιο ορθά για να τα δεις αυτά που είναι μπροστά σου...Γιατί τελικά όλοι αυτοί οι παράξενοι με τις παραθρησκευτικές οργανώσεις τι άλλο είναι από τσαρλατάνους συμφεροντάκιδες που προσπαθούν να βγάλουν λεφτά κοροϊδεύοντας τον κοσμάκη και να υπονομεύσουν την ΧΟ πίστη ή ακόμη και να την αφανίσουν.

olympiosΝέο Μέλος
06/10/2005, 02:27:52
Σε συμβουλεύω πάντως Μορφέα να διαβάσεις ένα βιβλίο από κάποιον που γνώρισε από κοντά αυτές τις θρησκείες.
Ο τίτλος είναι:
Ο ΓΚΟΥΡΟΥ, Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ.

Χαίρειν Εσαεί

toxotisΜέλος
06/10/2005, 02:56:28
quote:
Ο Χριστός το έκανε, γι αυτό και η εκκλησία δεν μπορεί να θεωρήσει τα παραπάνω ως θρησκείες.

Αγαπητέ ολύμπιε,
και οι προτεστάντες, οι καθολικοί, οι ευαγγελιστές κτλ. για την ορθοδοξία αποτελούν αιρέσεις κι ας βασίζονται κι αυτοί στα όσα ο Χριστός έπραξε, σύμφωνα με όσα υποστηρίζεις.

Δεν είναι μόνο η γιόγκα και οι πολεμικές τέχνες λοιπόν.
Ακόμη και τα ίδια τα "παρακλάδια" του χριστιανισμού μεταξύ τους αιρέσεις αποκαλούνται...

Φιλικά Τοξότης

Edited by - toxotis on 06/10/2005 02:58:02

olympiosΝέο Μέλος
07/10/2005, 00:23:28
quote:

και οι προτεστάντες, οι καθολικοί, οι ευαγγελιστές κτλ. για την ορθοδοξία αποτελούν αιρέσεις κι ας βασίζονται κι αυτοί στα όσα ο Χριστός έπραξε, σύμφωνα με όσα υποστηρίζεις.

Ακόμη και τα ίδια τα "παρακλάδια" του χριστιανισμού μεταξύ τους αιρέσεις αποκαλούνται...

Ευχαριστώ για την αλήθεια που είπες αγαπητή τοξότη, αλλά μην ξεχνάς ότι και οι προτεστάντες και οι καθολικοί και όλες οι χριστιανικές εκκλησίες θεωρούν η μία την άλλη αίρεση. Άρα και την Ορθοδοξία.

Χαίρειν Εσαεί

ΜορφέαςΜέλος
08/10/2005, 03:06:53
καλησπέρα Ολυμπιε,
το βιβλίο που μου προτείνεις, είχα την τύχη ή την ατυχία να το διαβάσω, απλά και μόνο να πειστώ περισσότερο για την στενομυαλιά και την έλλειψη διορατικότητας, σεβασμού και τακτ κάποιων ανθρώπων που μάλλον σε έχουν πείσει οτι ο κόσμος έχει γίνει όπως λένε αυτοί και όχι όπως το είπε ο αιρετικός Ζωροάστρης, Βούδας, ή ο αιρετικός Κρίσνα. Και φυσικά κάποιοι άνθρωποι έπεσαν θύματα αυτής της απάτης που στο κάτω κάτω ούτε καν στοιχεία για την ίδια την ύπαρξη του Χριστού δεν υπάρχουν (ενώ για παράδειγμα έχουμε ιστορικές αποδείξεις για τον Βούδα που έζησε 600 χρόνια πριν, για τον Ζωροάστρη, τον Μίθρα κ.λ.π.). Σε όλη του την ίστορία ο Χριστιανισμός ήταν η πιο πολεμοχαρής και διεφθαρμένη θρησκεία της ανθρωπότητας, σταυροφορίες, εικονομαχίες συγχωροχάρτια, ιερά εξέταση και φτάνοπυμε στο σήμερα όπου προ ολίγον ημερών ο ΚΎΡΙΟΣ πλανητάρχης δήλωσε οτι έκανε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ γιατί άκουσε τον Θεό να του το λέει. Και βέβαια το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς, είναι οτι αυτός δεν αντιπροσωπεύει τον Χριστιανισμό, αλλά σε προλαβαίνω λέγοντάς σου οτι οι Ευαγγελιστές είναι που τον υποστήριξαν στην δεύτερη επανεκλογή του, με την αιγίδα των ιερέων τους. Και βέβαια να σε προλάβω πάλι πριν φτάσεις στο ότι αυτοί είναι ευαγγελιστές, οι άλλοι είναι καθολικοί, και οι παράλλοι απλά πρωτεστάντες ενώ εμείς είμαστε ορθόδοξοι, να σε παραπέμψω στα πρόσφατα γεγοονότα τα οποία πλέον μας έχουν καταστήσει αδύνατο να εξακριβώνουμε το φύλο των παπάδων, εάν είναι η σουλτάνα του αιγαίου, ή η Πιπίτσα της Σαντορίνης. Τέλος σε παραπέμπω σττο παρατράγουδο των ιεροσολύμων, όπου οι παπάδες έδιναν σφαλιάρες μεταξύ τους (χωρίς βέβαια να αποκλείουμε την λιγοστή ύπαρξη πραγματικά άγιων ανθρώπων όπως ο πατέρας Παϊσιος μιας και τον ανέφερες). Εάν λοιπόν εσύ πιστεύεις σε αυτά που σου λένε αυτοί οι άνθρωποι, που στις κάμερες κράζουν την ομοφυλοφιλία και πάνω στα ιερά κάνουν όργια, καταλαβαίνω γιατί το μοναδικό σου επιχείρημα είναι αυτό το αξιοθρήνητο για τον πολιτισμό μας βιβλίο.

Δεν θα απαντήσω ξανά σε αυτήν την συζήτηση γιατί θεωρώ ανώφελλο να ξοδέψω έστω και τον παραμικρό χρόνο να ασχοληθώ με κάτι ψευδές που έχει ημερομηνία λήξης.

Δεν έχω κάτι μαζί σου και εκφράζω την συμπάθειά μου προς το πρόσωπό σου και επειδή δεν σε γνωρίζω δεν μπορώ και να σε κρίνω, ο επιθετικός μου λόγος έχει να κάνει αποκλειστικά με την όλη ιδέα και ένα κλίμα που δυστυχώς υπάρχει ακόμα στην χώρα μας

Ευχαριστώ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

toxotisΜέλος
08/10/2005, 09:47:10
quote:

quote:

Ευχαριστώ για την αλήθεια που είπες αγαπητή τοξότη, αλλά μην ξεχνάς ότι και οι προτεστάντες και οι καθολικοί και όλες οι χριστιανικές εκκλησίες θεωρούν η μία την άλλη αίρεση. Άρα και την Ορθοδοξία.

Χαίρειν Εσαεί

= οι προτεστάντες και οι καθολικοί και όλες οι χριστιανικές εκκλησίες θεωρούν η μία την άλλη αίρεση. Άρα και την Ορθοδοξία

To ίδιο πράγμα λέμε φίλε μου Ολύμπιε...
απλά εγώ δεν έγραψα αναλυτικά και την αντίστροφη πλευρά, αλλά ακριβώς αυτό και εννοούσα. Μέσα στα παρακλάδια είναι και η Ορθοδοξία.

Φιλικά Τοξότης

olympiosΝέο Μέλος
12/10/2005, 00:23:37
quote:
Και φυσικά κάποιοι άνθρωποι έπεσαν θύματα αυτής της απάτης που στο κάτω κάτω ούτε καν στοιχεία για την ίδια την ύπαρξη του Χριστού δεν υπάρχουν (ενώ για παράδειγμα έχουμε ιστορικές αποδείξεις για τον Βούδα που έζησε 600 χρόνια πριν, για τον Ζωροάστρη, τον Μίθρα κ.λ.π.).

Ο Βούδας δεν είπε ποτέ του ότι είναι Θεός, γι αυτό και σαν μεγάλο φιλόσοφο γράφτηκαν πολλά γι αυτόν(βλ Δημοσθένης, Αριστοτέλης κτλ).
Ο Χριστός είπε ότι είναι ο θεός γι αυτό και τον πήραν αφυψηλού και την εποχή εκείνη δε γράφτηκε τίποτα.
Και στην τελική γιατί να πιστέψω στην ύπαρξη αυτών που ανέφερες, αφού εγώ ο ίδιος δεν τους είδα. Που ξέρεις αν όλα γράφτηκαν προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια θρησκεία;Αυτό δεν υποστηρίζεις λέγοντας ότι δε γνωρίζουμε αν υπήρξε καν ο Χριστός;Γιατί τα ευαγγέλια άλλα λένε.Ε, λοιπόν μπορεί και τα γραπτά από την Κίνα ή την Ινδία να γράφτηκαν για τον ίδιο λόγο που προανέφερα. Αλλα εγώ αυτό διδάχτηκα και εφόσον έχω βιώσει κάποια πράγματα έξω από την ανθρώπινη πραγματικότητα, πιστεύω.
Κατάλαβες;

Χαίρειν Εσαεί

12/10/2005, 01:00:22
quote:
= οι προτεστάντες και οι καθολικοί και όλες οι χριστιανικές εκκλησίες θεωρούν η μία την άλλη αίρεση. Άρα και την Ορθοδοξία

To ίδιο πράγμα λέμε φίλε μου Ολύμπιε...
απλά εγώ δεν έγραψα αναλυτικά και την αντίστροφη πλευρά, αλλά ακριβώς αυτό και εννοούσα. Μέσα στα παρακλάδια είναι και η Ορθοδοξία.

Με μια διαφορά.
Η Καινή Διαθήκη διευκρινίζει πως για να είναι κάποιος Χριστιανός θα πρέπει να είναι σε κοινωνία με τους Αποστόλους, οι οποίοι και ήταν επίσκοποι, με άλλα λόγια ο πραγματικός Χριστιανισμός είναι αυτός που διατηρεί την Αποστολική του Διακονία μέσω των Αποστολικών θρόνων, δηλαδή μέσω των Πατριαρχών.
Αυτό λίγο πολύ σημαίνει πως όποιος δεν ακολουθεί την Αποστολική Καθολική Εκκλησία δεν είναι Χριστιανός, αφού δεν πιστεύει στο θεόπνευστο της Καινής Διαθήκης (ή επιλέγει να πιστεύει ότι του κάτσει από εκεί μέσα, οπότε του αξίζουν συγχαρητήρια για τα μυαλά που κουβαλάει).

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

12/10/2005, 01:07:35
quote:
Και φυσικά κάποιοι άνθρωποι έπεσαν θύματα αυτής της απάτης που στο κάτω κάτω ούτε καν στοιχεία για την ίδια την ύπαρξη του Χριστού δεν υπάρχουν

Αυτό είναι μύθος από τους πιο άθλιους που έχουν ακουστεί ποτέ.
Αναλυτική παρουσίαση της πληθώρας στοιχείων, τόσο χριστιανικών, όσο και εξωχριστιανικών υπάρχουν σε αυτή την σελίδα:
http://www.apologitis.com/gr/arxaiatot.htm

Καλή ανάγνωση!

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.