ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ - «Κουσούρι» για την Πυρά? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ - «Κουσούρι» για την Πυρά? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Giatros31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
GiatrosΝέο Μέλος
27/05/2005, 23:38:47
Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ θερμά! Παρακολουθώ εδώ και καιρό τα όσα γράφονται σε διάφορα topic των forums, δυστυχώς χωρίς να λαμβάνω ενεργώ συμμετοχή…
Πήρα όμως την απόφαση εφορμούμενος από μια συζήτηση μέσα στην παρέα σχετική με το θέμα του topic να ζητήσω την άποψή σας επάνω στο θέμα…

Είναι όντως κουσούρι μια ανθρώπινη επιλογή και δει στις μέρες που πολλοί ευαγγελίζονται την ανεξαρτησία και ελευθερία σκέψεων και επιλογών? Έχουμε δικαίωμα να (κατά-)κρίνουμε τις σεξουαλικές επιλογές των συνανθρώπων μας?

Από την άλλη όμως οι επιλογές αυτές μήπως επηρεάζουν και τους νεότερους? Μήπως η άκριτη αποδοχή και υπέρμετρη προβολή τους οδηγήσει σε διαστρέβλωση του «φυσιολογικού» έχοντας άμεσο αντίκτυπο στη ψυχοσύνθεση και σεξουαλικότητα των νεότερων? Μήπως αλλοιώσει των κοινωνικο-σεξουαλικό ιστό της ανθρωπότητας παραπάνω από όσο είναι ήδη αλλοιωμένος?

Θέτω αυτά τα ερωτήματα εν αρχή και ίσως ακολουθήσουν και άλλα…

Edited by - Giatros on 27/05/2005 23:58:39

kswtikoulaΜέλος
28/05/2005, 00:03:47
Γεια σου γιατρέ!

Έχεις δίκιο και στις δύο σου θέσεις...

Πως γίνεται αυτό???

Όταν κάποιος θεωρεί τόσο σημαντικό το τι κάνει κάποιος στο κραβάτι του,
δημιουρούνται και κουσούρια και στίγματα και "πρότυπα".

Μια ζωή οι διαφορετικοί πετροβολούνται από τους νορμάλ!!!

Όσο έχει κουσούρι ο αριστερόχειρας και ο ουρολάγνος άλλο τόσο έχει και ο ομοφυλόφιλος.

Αν τους άφηνε η καθ'όλα φυσιολογική κοινωνία στην ησυχία τους αυτοί δεν νομίζω ότι ποτέ θα χτυπιόταν για να γίνουν αποδεκτοί και δεν θα διαφημιζόταν τόσο πολύ το θέμα.

Αλλά μια που ζούμε στη γη των αναμάρτητων δημιουργούμε δυστυχισμένους γονείς και καταπιεσμένα παιδιά.

Δεν είμαι υπέρ αλλά και σε καμμιά περίπτωση δεν είμαι κατά αυτών των ανθρώπων,
γιατί έτσι κι αλλιώς δεν παίρνω θέση υπέρ ή κατά ανθρώπων με γνώμονα το τι κάνουν στο κραβάτι τους.

Δηλαδή οι παιδεραστές και οι βιαστές που έχουν όντως ψυχολογικό πρόβλημα ανήκουν στην ίδια κατηγορία με ανθρώπους που έχουν απλά άλλα γούστα?

Φιλικά Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

Spanish eyesΜέλος
28/05/2005, 00:18:40
ΟΣΟ ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΘΕΡΙΟΠΟΙΗΣΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ...ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ...
GiatrosΝέο Μέλος
28/05/2005, 00:22:22
Φίλη kswtikoula ίσως να μην είναι ένα κουσούρη όπως προσπαθούν πολλοί να το παρουσιάσουν και σε καμία περίπτωση δεν έχει κάποιος το διακίωμα να σε κατακρίνει για το τι κάνεις στο κρεβάτι σου [όχι εσύ...γενικά μιλώντας].
Ωστόσο, βλέπουμε τις καθημερινές σειρές να έχουν γεμίσει από ρόλους ομοφυλόφιλων και σε αρκετές από αυτές τους βλέπουμε και σε περιπτήξεις... Και μόνο στην υπόθεση ότι κάτι τέτοιο όμως μπορεί να γίνει αντικείμενο θέασης από κάποιο μικρό σε ηλικία άτομο, που δεν έχει ακόμα σχηματίσει σεξουαλική ταφτότητα, αυτό μπορεί να αποτελέσει αιτία ή έναυσμα για θεώρηση αυτού του είδους της σεξουαλικής συμπεριφοράς ως "φυσιολογική"...
Άλλωστε γιατί δεν γίνεται η ίδια προβολή των ουρολάγνων ή των παιδεραστών?
GiatrosΝέο Μέλος
28/05/2005, 00:31:22
quote:

ΟΣΟ ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ

Το θέμα δεν είναι φίλε μου η συμπεριφορά μεμονωμένων ατόμων απέναντι σε σένα κι εμένα, αλλά η γενικότερη προβολή αυτού του θέματος με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται...

quote:

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΘΕΡΙΟΠΟΙΗΣΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ...

Επιπλέον δε μίλησα για περιθοριοποίηση... Για το λόγο αυτό και έβαλα το πρώτο μέρος της ερώτησης μου, με τον τρόπο που το έθεσα...

kswtikoulaΜέλος
28/05/2005, 00:32:07
Γιατί ακριβώς αυτοί όντως έχουν κάποιο κουσούρι.

Επίσης νομίζω ότι αυτός που γουστάρει άντρες το καταλαβαίνει έτσι κι αλλιώς από μικρή ηλικία ανακαλύπτοντας τη σεξουαλικότητά του και δεν θα του έρθει η όρεξη αν δει κάποια σκηνή στην τηλεόραση.

Εξάλλου οι λεσβιακές σκηνές κυριαρχούν στο θέαμα από το 70 δεν είδα κάποια αύξηση των λεσβιών.

Απλά δυο γυναίκες που "παίζουν" είναι μέρος αντρικής φαντασίωσης και δεν ξεσηκώνει,
αλλά όταν κάτι είναι έξω από τις επιθυμίες μας γίνεται επικίνδυνο.

Είναι αλήθεια έτσι?

Όσο για τις συχνές εμφανίσεις πλέον στο θέαμα είναι γιατί όπου να ναι θα πρέπει να αναγνωριστεί ο γάμος των ομοφυλόφιλων και στην Ελλάδα όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη οπότε μετά από χρόνια κηνυγιού μαγισσών πρέπει ξαφνικά να τους αποδεχτούμαι και το περνάνε λάο λάο.

Φιλικά Ξωτικούλα

mariha2912Μέλος
28/05/2005, 02:36:18
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ)ΣΧΕΣΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ GAY ΑΛΛΑ ΒΙSEXUAL,ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ...
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η kswtikoula ΠΙΟ ΠΑΝΩ.
28/05/2005, 11:18:42
Το τι κάνει κάποιος στο κρεβάτι του όντως δεν ενδιαφέρει κανέναν, προσωπικά ούτε κρύο ούτε ζέστη μου κάνει.

Πιστεύω όμως ότι είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν σεξουαλική προτίμηση στο άλλο φύλο γιατί έτσι γεννήθηκαν.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι σειρές στην τηλεόραση έχουν κάποιον ομοφυλόφιλο, αυτό δεν οφείλεται μόνο ότι έχει προχωρήσει πολύ ο κόσμος στο θέμα ελευθερία ατόμου.

Είτε μας αρέσει είτε όχι οι ομοφυλόφιλοι τουλάχιστον στο τομέα θεάματος έχουν κάνει μία πολύ δυνατή κλίκα, ή είσαι μαζί τους ή είσαι εναντίον τους, εάν είσαι μαζί τους επιβιώνεις και όχι μόνο, εάν δεν είσαι μαζί τους είσαι εχθρός και έσβησες.
Δεν ξέρω εάν η δουλειά κάποιου από εδώ σχετίζεται με αυτόν τον τομέα αλλά εγώ μένω κάθε μέρα με το στόμα ανοιχτό με αυτά που ακούω.

Ούτε που με νοιάζει βέβαια δεν κτυπάει για μένα η καμπάνα αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν με ενοχλεί το σκεπτικό, εάν θέλεις να δουλέψεις φίλε πρέπει να το κάνεις, είναι τρομερό.
Σε τέτοιες περιπτώσεις που είναι παρα πολλές όχι μόνο για την Πυρά είναι, πιάνω τον εαυτό μου όταν ακούω τέτοια παρόλο που είμαι ήρεμος άνθρωπος να θέλω να τους ρίξω κλωτσιές.

Βέβαια δεν συζητάω για το θέμα των βιαστών που αναφέρθηκε και πολύ δε περισσότερο για το θέμα των παιδεραστών, με καλύπτει απόλυτα η δήλωση που έκανε η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη σε μιά συνέντευξη που έδωσε στην Κατρίτση "παρόλο που είμαι κατά της βίας όταν ακούω για παιδεραστία είμαι ικανή να φτάσω στα άκρα".

xalΜέλος
28/05/2005, 11:54:27
Μα τι λέτε τώρα? κολλάει το μυαλό σας εκεί που θέλετε εσείς?
με τι ιδιότητα αποφαίνεστε για τέτοια θέματα?
Θεωρώ σκληρόκαρδο το ότι κρίνουμε τόσο άσπλαχνα αυτά τα παιδιά..
Τι ξέρουμε εμείς από μοναξιά και πόνο αυτών των ανθρώπων?
Μην αφαιρουμε το δικαίωμα από τους ανθρώπους που ζουν μέσα σ αυτή τη δύσκολη κοινωνία να έχουν μια σχέση ..
Δηλαδή αφού είναι λάθος της φύσης να πεθάνουν ε ?
και απομακρύνουμε αυτούς κ άλλους από κοντά μας..
παρολα αυτα συνεχίζουμε τη συζήτηση με τους παντρεμένους που νιώθουν ότι απειλούνται από τους gay..
και με τους ανθρώπους που δεν έχουν νιώσει ποτέ τι είναι να
μην είσαι εσύ αυτό που η φύση προσπάθησε να σε κάνει αλλά δεν της βγήκε.. Και όλη αυτή η κακή ενέργεια που πλανάται στην οικουμένη , αλλά αφού έτυχε σε αυτούς!!!!.... ?
βλέπετε…. δεν μπορούν να αυτοκτονήσουν ..
Θα συνεχίσουν να ζούνε και να διεκδικούνε μια θέση ..Αν την χάσουν..... τουλάχιστον θα έχουν παλέψει ...........
μην είμαστε τόσο σκληροί και απόλυτοι σε θέματα που δεν έχουμε ιδία πείρα..

kswtikoulaΜέλος
28/05/2005, 14:40:55
quote:
Ούτε που με νοιάζει βέβαια δεν κτυπάει για μένα η καμπάνα αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν με ενοχλεί το σκεπτικό, εάν θέλεις να δουλέψεις φίλε πρέπει να το κάνεις, είναι τρομερό.
Σε τέτοιες περιπτώσεις που είναι παρα πολλές όχι μόνο για την Πυρά είναι, πιάνω τον εαυτό μου όταν ακούω τέτοια παρόλο που είμαι ήρεμος άνθρωπος να θέλω να τους ρίξω κλωτσιές.

Αγαπητέ στο χώρο του θεάματος πάντα έτσι ήταν,
δηλαδή όταν οι παραγωγοί το λένε αυτό σε γυναίκες παίρνουν συγχωροχάρτι ως φυσιολογικοί?

Το ότι κάποιος είναι ομοφυλόφιλος δεν τον καθιστά ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο άνθρωπο.

Είναι απλά άνθρωπος και καμμιά κλωτσιά να μη τους ρίξουμε,
γιατί στην κοινωνία μας,
όσο καλός, αξιόλογος και δημιουργικός αν είναι ένας άνθρωπος θα γίνει γνωστός πάνω απ'όλα ως ο πούστης.

Οπότε κι αυτοί το κάνουν από μόνοι τους θέμα γιατί έτσι κι αλλιώς σ'αυτό θα βασιστούν για να τους λοιδωρήσουν.

Όπως είπε και ο αγαπητός Τζίμης Πανούσης,
είναι μειονότητα και ως μειονότητα αλληλοϋποστηρίζονται.

Φιλικά Ξωτικούλα

xalΜέλος
28/05/2005, 14:55:10
αγαπητη Ξωτικουλα...

ξεχασες κατι, τοσο εσυ οσο κι εγω..
οτι εχουμε τον παραγοντα ανθρωπο που θα στο υπενθυμίσω, ειναι εικονα του Θεου! οπότε καταλαβαινουμε πως τα λογια μας αδυνατουν μπροστα στο φαινομενο αυτο...
η κριση μας, ειναι πολυ επιφανειακη και ρηχη μπροστα στο ανεξιχνιοαστο φαινομενο ή καλυτερα "το τραυμα" που λεγεται ανθρωπος!...
θέλετε; να πεθάνουνε όλοι οι ομοφυλόφιλοι να ξεβρομίσει ο τόπος ?
καλή ιδέα δεν είναι;
καλό δεν φαντάζει;
Εμπρός λιθοβολήστε ............ τους γιατί δεν τους σκοτώσατε όσο
Ήταν μικροί;
γιατί τους αφήσατε να μεγαλώσουν;
γιατί δεν τους κλείσατε σε κάνα μπουντρούμι να μη τους βλέπει «ο
άγιος κόσμος αυτούς τους αμαρτωλούς και βρωμερούς ανθρώπους»;
γιατι;;

28/05/2005, 15:09:10
Κανένας δεν ανέφερε για λάθος της φύσης αγαπητή/έ xal, αυτό από μόνο του αναιρεί την όποια υποστήριξη θέλεις να δώσεις σε αυτούς τους ανθρώπους. Και δεν είναι θέμα ιδίας πείρας απλώς συζητάμε.

Αγαπητή kswotikoula βεβαίως οι παραγωγοί λένε ακριβώς τα ίδια στις γυναίκες και όχι δεν παίρνουν συγχωροχάρτι. Εδώ μητέρες προσφέρουν/εκδίδουν τα κορίτσια τους για να πάρουν ρόλο κομπάρσου ή να παίξουν σε διαφημιστικό, στους παραγωγούς θα κολλήσουμε και στους ομοφυλόφιλους.

Ακριβώς ότι είπα για τους ομοφυλόφιλους ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους.
Όμως δεν μου αρέσει κάποιος με το ζόρι να προσπαθεί να σου αλλάξει την σεξουαλική ταυτότητα επειδή θέλει να μεγαλώσει το ποσοστό των ατόμων που έχουν τις ίδιες προτιμήσεις με αυτόν ώστε πιό εύκολα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

xalΜέλος
28/05/2005, 15:19:55
πολυ ωραια...

συνεχιστε τη συζητηση...

GiatrosΝέο Μέλος
28/05/2005, 15:35:19
quote:

Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι σειρές στην τηλεόραση έχουν κάποιον ομοφυλόφιλο, αυτό δεν οφείλεται μόνο ότι έχει προχωρήσει πολύ ο κόσμος στο θέμα ελευθερία ατόμου.

Δεν τάχθηκα ποτέ εναντίων των ίδιων το ομοφυλόφιλων, αντίθετα μάλιστα σε πολλές συζητήσεις παίρνω το μέρος τους, αφού ως μειονότητα χρείζουν υποστήριξης από τους πιο διαλακτικούς...
Ωστόσο μου είναι αδύνατο να δεχτώνα βλέπω σε κάθε βραδυνή σειρά να παρουριάζονται ομοφυλόφιλοι ως αναπόσπαστο κομμάτι της πλοκής της σειράς. Ο λόγος που γίνεται αυτό? Για να μην καταστροφολογήσω θα αρκεστώ απλά να πω ότι πουλάει... Αν και υπάρχουν πολλές ακόμα αληθοφανείς αιτίες για ποιο λόγο γίνεται αυτό.
Δε διαφωνώ ότι το θέμα δεν θα πρέπει να παραμένει ένα κοινωνικό taboo, αλλά και η απότομη και υπέρμετρη προβολή του ίσως δημιουργήσει λαθεμένες αντιλήψεις σε πολλούς [μικρότερης κυρίωσ ηλικίας τονίζω άτομα] που ίσως τους επηρεάσει στην αργότερα ερωτική τους ζωή.

quote:

θέλετε; να πεθάνουνε όλοι οι ομοφυλόφιλοι να ξεβρομίσει ο τόπος ?
καλή ιδέα δεν είναι;
καλό δεν φαντάζει;
Εμπρός λιθοβολήστε ............ τους γιατί δεν τους σκοτώσατε όσο
Ήταν μικροί;
γιατί τους αφήσατε να μεγαλώσουν;
γιατί δεν τους κλείσατε σε κάνα μπουντρούμι να μη τους βλέπει «ο
άγιος κόσμος αυτούς τους αμαρτωλούς και βρωμερούς ανθρώπους»;
γιατι;;

Φίλε/η xal μπορώ κι εγώ να χτυ΄πήσω στο συναίσθημα όπως και ο καθένας μας... Και το να προβάλουμε ως λιθοβολισμό τη συζήτηση και κυρίως τις όποιες αρνητικές απόψεις εκφράζονται γύρω από το θέμα αυτό μας οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο άκρω... Ενώ κάποτε κανείς δεν τολμούσε να υπερασπιστεί αυτόύς τους ανθρώπους [ή καλύτερα την σεξουαλικήτους ιδιαιτερότητα], πλέον όποις τολμά να την κατακρίνει ή έστω και να μην την αποδέχεται, θεωρείται απάνθρωπος, φασιστής, δήμιος και πολλά ακόμα... Δεν είχει δηλαδήδικαίωμα κάποις να μην αποδέχεται κάποια πράγματα? Δημοκρατία δεν έχουμε? Δε σου μιλώ για πράξεις σωματικής ή λεκτικής βίας, αλλά για αποστροφή.. Δεν έχει κάποις δικαίωμα να το επιλέξει αυτό? όπως εγώ ή εσύ αποστρεφόμαστε μια ομάδα ατόμων για τους όποιυς δικούς μας λόγους, το ίδιο δεν μπορεί να κάνει και ο καθένας?

quote:

οτι εχουμε τον παραγοντα ανθρωπο που θα στο υπενθυμίσω, ειναι εικονα του Θεου!

Το θέτεις και υπό θεολογική σκοπιά το ζήτημα? Εδώ θα αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω μια ασεβή φράση που χρησιμοποίησε κάποις γνωστός μου σε παρόμοια συζήτηση, η οποία όμως πιστεύω ότι εμπερικλείει το δια ταύτα των όσων θα είχα να πω...
"...Αν ήταν έτσι ο Θεός θα είχε πλάσει τον Αδάμ και τον Μπάμπη και όχι τον Αδάμ και την Εύα..."
Συνεπώς βρίσκω ότι μάλλον είσαι λάθος σε αυτήν σου την τοποθέτηση, εκτώς βέβαια και αν εγώ την εξέλαβα λάθος.

Αυτά προς το παρόν και αν θέλετε μπορώ να το θέσω και σε ιατρική βάση το θέμα...
Ευχαριστώ

OSIRIS_A_KΝέο Μέλος
28/05/2005, 16:03:39
Το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος δεν είναι επιλογή του.
Ούτε αν ένα μικρό παιδί δει μια σκηνή στην τηλεόραση με ομοφυλόφιλους πάει να πει ότι θα γίνει και αυτός, γιατί δεν γίνεσαι αλλά γεννιέσαι έτσι.
Να ξέρετε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι έτσι ( διαφορετικός ).
Deva_ParinitoΜέλος
28/05/2005, 16:13:20
Νομίζω πως η επιστήμη της ψυχολογίας αποδέχεται πια πως ο άνθρωπος είναι ερμαφρόδιτος. Ρωτήστε και τον Ραμακρίσνα, άμα θέτε...

"Σε πονώ γιατί είμαι μόνος/
φίλε αδελφή ψυχή/
όσο μόνος είναι ο κόσμος/
στην δική του ενοχή..."Μ.Ρασούλης

Τα δέοντα,
Deva

Edited by - Deva_Parinito on 28/05/2005 16:35:01

GiatrosΝέο Μέλος
28/05/2005, 16:24:37
quote:

Το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος δεν είναι επιλογή του.
Ούτε αν ένα μικρό παιδί δει μια σκηνή στην τηλεόραση με ομοφυλόφιλους πάει να πει ότι θα γίνει και αυτός, γιατί δεν γίνεσαι αλλά γεννιέσαι έτσι.
Να ξέρετε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι έτσι ( διαφορετικός ).

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω κάθετα σε αυτό!!!!
Υπάρχουν ορισμένες [και το τονίζω το ορισμένες] περιπτώσεις ατόμων που γενετικάεμφανίζουν μια ισχυρή προδιάθεση για έλξη από το ίδο φύλο [ορμονικό ανακάτεμα μέσα τους οφειλόμενο σε γονιδιακές ανωμαλίες απλούστερα]. Η συντρηπτική πλειοψηφία όμως των ατόμων αυτών δεν εμφανίζει καμία απολύτως διαφορά από το μέσο όρο, όσων αφορά τουλάχιστον τις γενετικές τους ιδιαιτερότητες...

[quote]
Αν είσαι άνδρας, αυτό σημαίνει πως είσαι 51% άνδρας και 49% γυναίκα και το αντίστροφο ισχύει για τις γυναίκες.
[quote]

Έχω διαβάσει κι εγώ για παρόμοιες θεωρίες οι οποίες όμως να τονίσψ δεν είναι απόψεις της ψυχολογίας, αλλά της ψυχοφαρμακολογίας. Και μάλιστα βασίζονται στο γεγονός ότι ένασ άνδρας περιέχει ορισμένες ποσότητες ορμονών κατεξοχήν γυναικείων και το αντίστροφο στις γυναίκες. Αυτό βέβαια ούτε εξηγεί πλήρως τήν άποψη ότι κάποιες στιγμές "βγαίνει η γυναικεία πλευρά ενός άνδρα" ούτε βέβαια τα ποσοτά που δίνεις αγαπητέ φίλε, αφού οι αναλογίες είναι μακράν πιο μετατοπισμένες από το απλό 51-49...

Deva_ParinitoΜέλος
28/05/2005, 16:38:08
Ναι, όπως είδες τα έσβησα τα ποσοστά. Ας μην βάζουμε αριθμούς. Το γεγόνος όμως παραμένει. Η διαφορά είναι ποσοτική νομίζω. Αρκεί όμως μια μικρή ορμονική μεταβολή για να αλλάξει το φύλλο. Και επίσης, η αλλαγή μπορεί να γίνει και με μεταβολή του ψυχισμού. Δεν είμαι ψυχολόγος βέβαια, αλλά σε κάθε άνδρα εμφανίζονται γυναικείες πλευρές, όπως και σε κάθε γυναίκα εμφανίζονται ανδρικές πλευρές. Νομίζω πως και τα δύο βρίσκονται μέσα μας. Είναι ζήτημα έμφασης.

Προσωπικά, ενίσταμαι μόνο στην υπερβολή...

Deva

Edited by - Deva_Parinito on 28/05/2005 16:52:25

28/05/2005, 16:46:07
quote:
Νομίζω πως η επιστήμη της ψυχολογίας αποδέχεται πια πως ο άνθρωπος είναι ερμαφρόδιτος. Κάθε άνδρας είναι και γυναίκα. Κάθε γυναίκα είναι και άνδρας. Η διαφορά είναι μόνο ποσoτική, διαφορά βαθμών. Αν παρατηρήσετε τους εαυτούς σας, καθ' όλο το εικοσιτετράωρο θα μπορέσετε να δείτε, σε ποιες στιγμές συμβαίνει αυτό. Θα διαπιστώσετε πότε γυρνάτε από γυναίκες σε άνδρες και πότε από άνδρες σε γυναίκες. Αν είσαι άνδρας, αυτό σημαίνει πως είσαι 51% άνδρας και 49% γυναίκα και το αντίστροφο ισχύει για τις γυναίκες. Αυτή είναι όλη κι όλη η διαφορά. Γι' αυτό η αλλαγή φύλου είναι δυνατή. Είναι διαφορά βαθμών, τίποτε άλλο. Ρωτήστε και τον Ραμακρίσνα, άμα θέτε...

Γεια σου και χαρα σου Deva.
εδω Μanu.
μια διευκρινηση θα θελα για το ποστ σου.Εννοεις οτι λειτουργουμε ερμαφροδιτα στο νοητικο;γιατι αν το κανουμε συνειδητα αυτο ειναι επιτευγμα.

κοιτα τωρα τι μου ρθε..
ο κωλος δεν χωριζεται και αυτος σε δυο ημισφαιρια οπως ο εγκεφαλος;αραγε προς επιτευξη του ερμαφροδιτου οντος χρειαζεται καποιος να τον παρει;
Θεωρω πως υπαρχει και αυτη η κατηγορια ανθρωπων που για να γνωρισουν την θηλυκη τους πλευρα φτανουν ασυνειδητα προς την ομοφυλοφυλια.
Βεβαια υπαρχουν και αλλοι τροποι να αντιληφθεις την Ανιμα σου τους οποιους προτιμω.

Edited by - ryche on 28/05/2005 16:48:56

Deva_ParinitoΜέλος
28/05/2005, 17:04:15
quote:
Εννοεις οτι λειτουργουμε ερμαφροδιτα στο νοητικο;

Κάθε άλλο. Στο νοητικό είμαστε "κολλημένοι"...

Τέλος πάντων, υπάρχει στην Ινδία ένα μονοπάτι προς το θεϊκό : Να θεωρήσεις τον Θεό σου σαν το μόνο αρσενικό και τον εαυτό σου σαν το θηλυκό, την αγαπημένη. Είτε είσαι άνδρας, είτε γυναίκα, δεν έχει σημασία, ο Θεός είναι το αρσενικό κι εσύ το θηλυκό. Ο Θεός είναι ο Κρίσνα και ο καθένας είναι η αγαπημένη του. Ο Ραμακρίσνα έτσι έγινε τέλεια γυναίκα. Άρχισε να έχει έμμηνα, αιμορραγούσε 3-4 μέρες κάθε μήνα, τα στήθη του φούσκωσαν. Οι γιατροί το είδαν με τα μάτια τους. Το πως συνέβει αυτό, παραμένει μυστήριο. Ο νους είχε καταφέρει να αλλάξει όλο το σώμα. Έξι μήνες ο Ραμακρίσνα βάδιζε σε τούτο το μονοπάτι. Μετά, χρειάστηκε έναν χρόνο για να ξαναγίνει άνδρας...

quote:
αραγε προς επιτευξη του ερμαφροδιτου οντος χρειαζεται καποιος να τον παρει;

Ε, δεν νομίζω, ας μην είμαστε υπερ-βολικοί! Τίποτε δεν χρειάζεται να γίνει από κανέναν και κανένας δεν μπορεί να κατέχει κανέναν. Ούτε ο κώλος είναι κτήμα κανενός...

quote:
φτανουν ασυνειδητα προς την ομοφυλοφυλια.

Η ασυνειδητότητα δεν είναι χαρακτηριστικό μόνον των ομοφυλόφιλων, αλλά όλων των ανθρώπων.

Επαναλαμβάνω πως κάθε άνδρας είναι και γυναίκα, και κάθε γυναίκα είναι και άνδρας. Η διαφορά, αυτό που δίνει το "φαίνεσθαι" του φύλου, είναι μόνο ποσοτική, διαφορά βαθμών, όχι ποιοτική. Ξέρω γυναίκες που είναι αυτεξούσιες και με περισσότερη "μπέσα" από πολλά αρσενικά. Όπως ξέρω και άνδρες που είναι "γυναικούλες" και δεν μπορούν να κάνουν ένα βήμα μονάχοι τους. Η γυναίκα είναι από την φύση της "παθητική", ενώ ο άνδρας "ενεργητικός". Αν παρατηρήσετε τον εαυτό σας, θα δείτε πως ο καθένας σας, είτε άνδρας είτε γυναίκα, αλλάζει τους ρόλους του κατά την διάρκεια μιας ημέρας. Πότε γίνεται "ενεργητικός" και πότε "παθητικός", αυτό εννοώ λέγοντας πως είναι ερμαφρόδιτος. Όχι σωματικά φυσικά. Στον ψυχισμό του όμως, αυτό συμβαίνει. Και η επιστήμη, τούτο το παραδέχεται, εξετάζοντάς το βέβαια, από την δική της οπτική, των γονιδίων, των ορμονών κ.τ.λ. Ο φίλος μας Giatros, θα μπορούσε ίσως να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η "διαφορετικότητα" που χρησιμοποιείται εδώ, δεν είναι η κατάλληλη λέξη. Κάθε τι που φαίνεται σε μας "διαφορετικό" προέρχεται από αυτή την διάκριση που κάνουμε στο νου μας. Αυτό το "κόλλημα" που έχουμε συνεχώς να διαχωρίζουμε το αρσενικό από το θηλυκό, το σωστό από το λάθος.

Οι επιλογές των ανθρώπων αυτών αν είναι συνειδητές, εμένα με βρίσκουν σύμφωνο. Πολλές φορές κατά την διάρκεια μιας παράδοσης, τα παιδιά βάζουν τέτοια θέματα στην τάξη, επηρρεασμένα από τα όσα βλέπουν, από τα όσα ακούν. Τα ίδια που λέω εκεί, τα ίδια λέω κι εδώ. Αυτό που με κάνει, ας το πούμε "αρνητικό", έναντι των ομοφυλόφιλων, είναι η κακώς αναμεταδιδώμενη προβολή της υπερβολής. Εκεί γίνομαι Τούρκος. Όχι μόνο δηλ. στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, αλλά και σε πολλά άλλα θέματα. Κι αυτό γιατί, προσωπικά, εγώ δεν θα ήθελα να μαθαίνω κάποια πράγματα, τα οποία όμως μου τα μαθαίνουν ντε και καλά. Δεν θα ήθελα για παράδειγμα να μάθω τις ομοφυλοφιλικές τάσεις τους τάδε ηθοποιού, δεν με ενδιαφέρει, δεν με απασχολεί. Καλά κάνει στην τελική. Αλλά γιατί εσύ μου το φέρνεις Κυριακή βράδυ μέσα στο σαλόνι μου ? Γιατί πρέπει να το γνωρίζω εγώ αυτό?

Πιο πολύ αυτό μου την βιδώνει, κι όχι ένας ομοφυλόφιλος, που έχει στο κάτω κάτω την παλικαριά να δηλώνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, χωρίς να νοιάζεται για την "κοινή" γνώμη.

Απο την άλλη, και το έχω ξαναπεί, η κακή χρήση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, πάντα θα βάζει αυτόν τον ασυνάρτητο τόπο σε μεγάλους μπελάδες. Κι αυτό γιατί όσοι νομίζουν πως η δημοκρατία δεν έχει νόμους και αρχές, διαπράτουν βαρύτατο αδίκημα. Και τούτοι είναι χειρότεροι κι από τους ομοφυλόφιλους γιατί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Δύο είναι τα δόγματα του Νεοέλληνα :
α) Ό,τι φάμε ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας.
β) Μακρυά απ΄το κώλο μας, κι όπου θέλει ας είναι.

Έχει κανένας από εσάς ομοφυλόφιλο παιδί? Όποιος έχει, ας μιλήσει. Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα...

Τα σέβη μου,
Deva

Edited by - Deva_Parinito on 28/05/2005 18:41:46