- ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
PanosT
Για να λιώνουν γλυκά οι καραμελίτσες που σας έχουν μοιράσει αφειδώς οι διάφοροι "πράκτορες", κατά Φουράκη πάντα, για ρίξτε και μια ματιά εδώ.
«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)

Ιωάννη Μαλάλα "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ" Λόγος δέκατος τρίτος "ΧΡΟΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ" σελ.252

στο ίδιο κεφάλαιο σελ.257
Υ.Γ.
Ο Ι. Μαλάλας υπήρξε πλησιέστερα στα γεγονότα πολλούς αιώνες πριν από τον Edward Gibbon .
*
quote:
macedonquote:
Για πέτα και καμμία ανάλυση ρε δάσκαλε του Δημοτικού και στα αποσπάσματα από τους ΙΔΙΟΥΣ κώδικες που σας έφερα και εγώ.Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ανόητος είσαι που αντιγράφει τις μπαρούφες των επαγγελματιών απολογητών της ασιατικής θρησκείας και τις παρουσιάζει εδώ και ζητάει να του απαντήσουμε σε θέματα που όχι μόνον έχουν απαντηθεί πολλάκις αλλά που έχουν αναλυθεί σε βάθος.
Βρε δώσε τα σχετικά links όπου έχουν αναλυθεί (πολλάκις μάλιστα) αυτά τα θέματα και άσε τους αφορισμούς.
Πολύ ευχαρίστως να ανταπαντήσω εκεί και όχι εδώ.
Μη ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ εεεε?
Αν έχεις να πεις κάτι ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ των κωδίκων πολύ ευχαρίστως να σ'ακούσουμε.
Μπορείς ακόμα να ισχυριστείς ότι οι εν λόγω κώδικες δεν υπάρχουν και άρα ψεύδεται και το site και συνεπώς και εγώ.
ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙΣ???
Αν οι κώδικες είναι ΥΠΑΡΚΤΟΙ τότε περιμένω τον ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΣΟΥ καθώς έρχονται σ'ευθεία αντίθεση (καθόλου πρωτότυπο βέβαια) μ'αυτά που ισχυρίζεστε καθώς εμφανίζετε ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ.
Αλλιώς τουμπεκί ψιλοκομμένο και ΙΔΙΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΠΗΓΕΣ" και "SITES" γιατί ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ και δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι εδώ και μήνες (και ούτε πρόκειται και στο ζοφερότατο μέλλον σου άλλωστε) ...
Το'πιασες δάσκαλε του Δημοτικού???
Έτυχε να τα είχε εκείνο το site μαζεμένα (που σε πείραξε το...site τρομάρα σου!).
ΜΑΚΑΡΙ να τα είχε και το site του ΔΑΥΛΟΥ ή του Υ.Σ.Ε.Ε.!!!
ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Αλήθεια ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ???
(Τι σε ρωτάω τώρα βρε ταλαίπωρε θα μου πεις...)
Αλλά βλέπεις οι κοινοί απατεώνες και τα πληρωμένα πρακτοράκια (κατά Φουράκη πάντα) ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ να εμφανίσουν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ.
Την ΙΔΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ θέλετε και εσείς να μεταφέρετε στο esoterica και τα άλλα forums.
Αν μάλιστα είναι και αφιλοκερδώς τότε σας έχουν πιάσει και κορόιδα από πάνω οι "καθοδηγητές" σας.
Αλήθεια η Χρυσή Αυγή έχει την ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ???
(Τι σε ρωτάω τώρα βρε ταλαίπωρε θα μου πεις...)δις.
quote:
Και φυσικά δεν είδα κανέναν αντίλογο ούτε στα ποινικά μέτρα κατά των μη χριστιανών, ούτε στα αστικά και διοικητικά μέτρα, ούτε στη δίωξη των άλλων θρησκειών και αιρέσεων, ούτε τέλος στην επιβολή τελικά του υποχρεωτικού βαπτίσματος, όπως περιγράφεται στις αντίστοιχες σελίδες που παρουσίασα στον Ευμένη.
Κακώς δεν είδες αλλά αφού το ισχυρίζεσαι αυτό με πολύ μεγάλη χαρά θα σου ξαναποστάρω τι έγραψε ο (ο μεγάλος ιστορικός κατ'εσέ που αποτελεί και πηγή ΣΟΥ) Gibbon για κάποιους άλλους φοβερούς και τρομερούς νόμους ενάντια στους Παγανιστές.
"
«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»
(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)
Και επειδή ο "Σύμμαχος" που αναφέρει ο Gibbon δεν ήταν από κάποια τυχαία οικογένεια άσημων και τυχάρπαστων Παγανιστών αλλά αυτοί εδώ
Παππούς
http://en.wikipedia.org/wiki/Aurelius_Valerius_Tullianus_Symmachus
Πατέρας
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucius_Aurelius_Avianius_Symmachus
Υιός
http://en.wikipedia.org/wiki/Quintus_Aurelius_Symmachus
"
Το είδες τώρα ή ακόμα???
Τα ίδια ισχύουν και για τους υπόλοιπους κώδικες/νόμους/διατάγματα.
Για ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ τι λέει ΚΑΙ ο Robin Lane Fox (και αυτός πηγή ΣΟΥ και μάλιστα δηλωμένος άθεος) επί του θέματος...
Συντάσσομαι ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ.
ΕΣΥ???
quote:
Πές μας λοιπόν την άποψή σου πάνω σ' αυτά, δώσε μας τον αντίλογό σου και παράτα κατά μέρος τις στείρες αντιγραφές και τις χριστιανόπληκτες κορώνες.
Ε, πάρτα άλλη μια για να ισιώσεις...
"
«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»
(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)
Και επειδή ο "Σύμμαχος" που αναφέρει ο Gibbon δεν ήταν από κάποια τυχαία οικογένεια άσημων και τυχάρπαστων Παγανιστών αλλά αυτοί εδώ
Παππούς
http://en.wikipedia.org/wiki/Aurelius_Valerius_Tullianus_Symmachus
Πατέρας
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucius_Aurelius_Avianius_Symmachus
Υιός
http://en.wikipedia.org/wiki/Quintus_Aurelius_Symmachus
"
Το είδες τώρα ή ακόμα???
Τα ίδια ισχύουν και για τους υπόλοιπους κώδικες/νόμους/διατάγματα.
Για ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ τι λέει ΚΑΙ ο Robin Lane Fox (και αυτός πηγή ΣΟΥ και μάλιστα δηλωμένος άθεος) επί του θέματος...
Συντάσσομαι ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ.
ΕΣΥ???
quote:
Ούτε πείθεις κανέναν ούτε φοβερίζεις κανέναν ούτε κανείς σοβαρός άνθρωπος πρόκειται να σου δώσει σημασία, όσο κι αν σκούζεις.
Εγώ σας ΑΝΤΙΚΡΟΥΩ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΗΔΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ) και εσείς απαντάτε ΜΟΝΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ όταν δεν επιλέγετε ΤΗΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ...
Αλήθεια, τι από τα δύο σε θίγει περισσότερο ως...προσωπικότητα???
(Τι σε ρωτάω τώρα βρε ταλαίπωρε θα μου πεις...)τρις
quote:
Μην προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι κάνεις τόσο θόρυβο επειδή είσαι άδειος τενεκές. Το έχουμε εμπεδώσει.
Καρπαζοεισπράκτορα του esoterica, για όποτε τολμάς να βγάζεις έστω και λίγη γλωσσίτσα μπροστά μου η σφαλιάρα που θα σου έρχετε θα είναι από τις καλές, δηλαδή στριφογυριστή στον αέρα (να ακούγετε και το φςςςς πριν το μπαμ) και η κοκκινίλα στο σβέρκο σου θα παραμένει ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ...
"
Έχουμε 100 βιβλία. Κάποιο site επιπέδου macedon διαλέγει 10 από αυτά και τα βάζει σε μία σειρά.
Ποια η ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ο macedon να διαλέξει ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕΙΡΑ???
Όταν του επισημαίνεται η... ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ από ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ) το ίδιο μέλος του esoterica ισχυρίζεται ξεδιάντροπα στο esoterica ότι "υπάρχουν και καμμιά δεκαριά άλλα sites που έχουν επιλέξει τα ίδια βιβλία με την ίδια σειρά.
Και όταν του ζητάω από τις αρχές του 2012 να τα φέρει ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ.
Ποια είναι λοιπόν η ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ το συγκεκριμένο μέλος ΚΑΙ άλλα δέκα sites να έχουν τα ΙΔΙΑ δέκα βιβλία στην ΙΔΙΑ σειρά.
Αυτή η τελευταία ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ το συγκεκριμένο μέλος.
"
ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟ ΤΟΥ ESOTERICA???
Άντε δάσκαλε του Δημοτικού που έχεις ακόμα μούτρα και μιλάς...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Η συμπεριφορά αυτή εν γένει δεν προσδίδει κανένα κύρος
και σοβαρότητα σε αυτόν που την υιοθετεί και κατορθώνει
να υποβιβάσει μονάχα τη δική του αξιοπρέπεια.
25/11/2012
Ο Ι. Μαλάλας υπήρξε πλησιέστερα στα γεγονότα πολλούς αιώνες πριν από τον Edward Gibbon .
Σώωωωωπα????
Ναι αλλά ο Gibbon Σωτηράκη φέρνει ΩΣ ΠΗΓΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΠΑΓΑΝΙΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΟ που ήταν ΤΟ "ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ" και δεν αναφέρει απλά την επιστημονική του άποψη/γνώμη!!!!
ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΩΣ ΠΗΓΗ????
Άντε να σε δούμε ΚΑΙ εδώ...
Αν θες πάντως πες μας και το ειδικό βάρος που έχει στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ O (ΜΑΚΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ) GIBBON ΚΑΙ Ο (ΚΟΝΤΙΝΟΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ) ΜΑΛΑΛΑΣ.
ΤΟΛΜΑΣ????
Εσύ πάντως σε κάθε περίπτωση από το να ψελλίζεις μπροστά μου ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΕΡΤΥΛΙΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ COPY PASTE ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕΣ ΣΤΟ ESOTERICA ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ROBBEN ΑΠΟ ΤΟ...2009 ΚΑΙ ΠΙΣΩ!!!!
ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ????
ΜΕΤΑ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΕΡΙΑ...
Το πιασες παγανιστάκο/άθεε γιαλαντζί???
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 13/11/2012 23:23:50
Τις θέσεις μου, τις αντιθέσεις μου και τις απαντήσεις στις ανοησίες σου (που τις είχαν φέρει κι άλλοι πριν από σένα) τις έχω καταθέσει με λεπτομέρειες στο θέμα που είχα ανοίξει περί επιβολής του χριστιανισμού.
Δεν έχω καμία διάθεση να λέω τα ίδια και τα ίδια σε κάθε ταλαίπωρο Ιουδαιοχριστιανό που ξαφνικά ανακάλυψε τους έμμισθους τουρκαλβανούς της ΟΟΔΕ και του Απολογητή.
Άνοιξε τα στραβά σου, πάνε στο θέμα και θα βρεις τις απαντήσεις μου και σ' αυτά που ρωτάς και σ' αυτά που δεν τολμάς να ψελλίσεις...
Αντε μπράβο τενεκέ. Κάνε κάτι χρήσιμο εδώ μέσα αντί να αναλίσκεσαι σε μαλακίες.

macedon
quote:
macedonΤις θέσεις μου, τις αντιθέσεις μου και τις απαντήσεις στις ανοησίες σου (που τις είχαν φέρει κι άλλοι πριν από σένα) τις έχω καταθέσει με λεπτομέρειες στο θέμα που είχα ανοίξει περί επιβολής του χριστιανισμού.
Δεν έχω καμία διάθεση να λέω τα ίδια και τα ίδια σε κάθε ταλαίπωρο Ιουδαιοχριστιανό που ξαφνικά ανακάλυψε τους έμμισθους τουρκαλβανούς της ΟΟΔΕ και του Απολογητή.
Άνοιξε τα στραβά σου, πάνε στο θέμα και θα βρεις τις απαντήσεις μου και σ' αυτά που ρωτάς και σ' αυτά που δεν τολμάς να ψελλίσεις...
Αντε μπράβο τενεκέ. Κάνε κάτι χρήσιμο εδώ μέσα αντί να αναλίσκεσαι σε μαλακίες.
ΕΣΥ άσε τις μαλακίες και ΑΠΑΝΤΑ έστω και για μια φορά, έτσι για αλλαγή.
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΘΕΙ (ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΕΡΑ ΕΓΩ???
ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ 'Η ΑΠΛΑ... ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ
Δεν έχεις ένα μαμημένο link διότι το εν λόγω θέμα σου "Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" το έκανα σαν τον... σου, αλλά δεν βρήκα αυτό που σου ζήτησα.
Αν αναφέρεσαι σε άλλο θέμα ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ καρπαζοεισπράκτορα του esoterica.
Ένα link σου ζήτησα για να απαντήσω απ'ευθείας ΕΚΕΙ και όχι εδώ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ (ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΑΝΑΛΥΘΕΝΤΕΣ ΚΩΔΙΚΕΣ.
Αν δεν μου δώσεις ΕΝΑ ΑΠΛΟ link τι σημαίνει ΚΑΙ αυτό για την ...(ΜΗ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ) αξιοπιστία σου???
Υ.Γ Αναλίσκομαι σε μαλακίες όταν ασχολούμαι μαζί σου??? Γιατί τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση έτσι ξαφνικά δάσκαλε του Δημοτικού???
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 13/11/2012 23:22:06
Η συμπεριφορά αυτή εν γένει δεν προσδίδει κανένα κύρος
και σοβαρότητα σε αυτόν που την υιοθετεί και κατορθώνει
να υποβιβάσει μονάχα τη δική του αξιοπρέπεια.
25/11/2012
Ρίξε και μια ματιά στα επιμέρους links που έδωσα στον Ευμένη και πες μας τι πιστεύεις για τους νόμους αυτούς που δίωξαν ανηλεώς κάθε τι μη χριστιανικό και κάθε έναν μη χριστιανό και μετά ξαναέλα...
Φυσικά, αν δεν έχεις τα κότσια, ως άδειος τενεκές, κάτσε εδώ και σκούζε σαν μυξοπαρθένα που την έπιασαν τον κώλο. Το ίδιο μου κάνει.
quote:
Δεν έχεις ένα μαμημένο link διότι το εν λόγω θέμα σου το έκανα σαν τον... σου, αλλά δεν βρήκα αυτό που σου ζήτησα.
Δεν έχω link και ούτε πρόκειται να ψάξω να σου βρω link γιατί, σε αντίθεση με σένα, έχω πραγματική ζωή και το να ασχολούμαι με τις ανοησίες του κάθε τενεκέ είναι χόμπυ και όχι επάγγελμα.
quote:
Υ.Γ Αναλίσκομαι σε μαλακίες όταν ασχολούμαι μαζί σου???
Αναλίσκεσαι σε μαλακίες γενικά. Μη μου πεις πως το μαθαίνεις από μένα;![]()
Με μένα απλά έχεις έμμονη ιδέα (δεν μπορώ να την εξηγήσω, είναι η αλήθεια... ίσως κάποιος δάσκαλος στα νιάτα σου σε έβαλε τιμωρία στο υπόγειο με τα ποντίκια και έκτοτε πειράχτηκε το φουντούκι που κουβαλάς στο κρανίο σου).
Εν πάσει περιπτώσει, αν θέλεις κουβέντα πάνω στα θέματα της επιβολής του χριστιανισμού, πήγαινε στο κατάλληλο θέμα, βάλε τα quotes που αμφισβητείς και θα σου απαντήσω...
Αν πάλι θέλεις απλά να κάνεις θόρυβο, όπως αρμόζει στο ποιόν σου και στην μύξα που φωλιάζει στην κρανιακή κοιλότητά σου, τότε από μένα έχεις το ελεύθερο...

macedon
Άσε ρε Σωτηράκη που με έτσουξε το Χριστιανόπουλο ο Μαλάλας...![]()
![]()
![]()
Δε μου λες, ο Μαλάλας γράφει και για τα θαύματα που βίωσε ο Υπερμέγιστος Κωνσταντίνος (ξέρεις κάτι εν τούτω Νίκα κλπ).
Τα πιστεύεις ΚΑΙ ΑΥΤΑ ή ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ώστε να βγει όπως-όπως το "επιχείρημα" (λέμε και καμμία...)???
Αλλά αν θες να δεις τι θα πει ΤΣΟΥΞΙΜΟ κοίτα εδώ!
Όταν έκανες τις ίδιες "λαδιές" με τις πηγές πίσω στο... Σωτήριον έτος 2009
Πάρε λίγο Robben...

Ουδεμία απάντηση από Σωτήρη
Επιμένει ο Robben

Ουδεμία απάντηση από Σωτήρη
Ξαναεπιμένει ο Robben

Όλοι αυτοί οι σκελετοί βρίσκονται σ'αυτήν την ντουλάπα...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=38&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=6546
Πάμε και στην επόμενη σελίδα.
Άφαντος ο Σωτηράκης και στο "περίμενε" ο Robben ο οποίος δεν εγκαταλείπει παρόλες τις "κακουχίες" την προσπάθεια...

Και ω του θαύματος απαντάει (!?!) ο Σωτηράκης???
Μπααααα...
Μη χαίρεστε τζάμπα
Απλά επαναλαμβάνει χωρίς ίχνος ντροπής την ίδια μασημένη κασσέτα...
Καλά copy-paste εχετε τις δικαιολογίες από τις "λαδιές" σας.
Τα ίδια μου λέτε και εμένα!!!!
Τουλάχιστον ο Robben ήταν ευγενικός και "απαλός" μαζί σας ενώ εγώ σας...τακτοποιώ αλλιώς!

Για να μη μου χαθείτε το λινκ είναι αυτό
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=40&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=6546
ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΜΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΡΗΜΑΔΟΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΘΕΙ????
Πάμε και στο δάσκαλο του Δημοτικού για τα πιο "έμορφα" τώρα...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 14/11/2012 15:26:22
quote:
macedonPanosT
quote:
ΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΘΕΙ (ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΕΡΑ ΕΓΩ???Πάνε στο θέμα "Χριστιανισμός: Ο μη μεθ' εμού... φωτιά και τσεκούρι" και διάβασέ το, αγράμματε τενεκέ. Θα σου απαντηθούν οι απορίες σου και στο διάταγμα του Κωνσταντίνου και στα υπόλοιπα διατάγματα.
Εγώ να "πάνε" ρε καρπαζοεισπράκτορα του esoterica???
Εγώ εκεί "ήμανε" ρε δάσκαλε του Δημοτικού και αυτός που είχε ΛΑΚΙΣΕΙ από το ίδιο του το θέμα ήταν (guess who???) ΚΑΙ ΠΑΛΙ το θλιβερό σου άτομο.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί άρχισες πάλι τις "λαδιές".
Τελευταίο πόστ ήταν του europaios2 15/5/2008

Μετά τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες που έφαγες από τον europaios2 ακολούθησες τη γνωστή σου ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ...
Το λινκ εδώ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=30&TOPIC_ID=8429
Επόμενο ποστ ήταν του Αίολου (28/3/2012) που σ'ευχαριστούσε, πιθανόν για το λινκ του θέματος που του έδωσες.
Το μεθεπόμενο ποστ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ (7/5/2012) όπου ποστάρω την μετάφραση Gibbon και τους ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ.

Αίολος και Σωτήρης ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ χωρίς ΙΧΝΟΣ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ μέσα σε 4-5 πόστς ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΦΑΝΤΟΣ (ΑΠΟ ΤΟ 2008) ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ.
quote:
Ρίξε και μια ματιά στα επιμέρους links που έδωσα στον Ευμένη και πες μας τι πιστεύεις για τους νόμους αυτούς που δίωξαν ανηλεώς κάθε τι μη χριστιανικό και κάθε έναν μη χριστιανό και μετά ξαναέλα...Φυσικά, αν δεν έχεις τα κότσια, ως άδειος τενεκές, κάτσε εδώ και σκούζε σαν μυξοπαρθένα που την έπιασαν τον κώλο. Το ίδιο μου κάνει.
Αυτό το quote σου το μεταφέρω εκεί και τα λέμε στο ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ για να λακίσεις ΑΜΕΣΑ μέσα σε ελάχιστα ποστς.
quote:quote:
Δεν έχεις ένα μαμημένο link διότι το εν λόγω θέμα σου το έκανα σαν τον... σου, αλλά δεν βρήκα αυτό που σου ζήτησα.Δεν έχω link και ούτε πρόκειται να ψάξω να σου βρω link γιατί, σε αντίθεση με σένα, έχω πραγματική ζωή και το να ασχολούμαι με τις ανοησίες του κάθε τενεκέ είναι χόμπυ και όχι επάγγελμα.
Χόμπυ????
7300+ ποστς
Ποιος είναι ο ...επόμενος χομπίστας με περισσότερα ποστς
Χόμπυ???
Σχεδόν όλα με ΜΙΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ δηλ απύθμενο χριστιανικό μένος κακοποιώντας και παραποιώντας ότι πετάει και ότι κολυμπάει από πηγές.
Χόμπυ???
Με ποσταρίσματα στις 2 στις 3 και στις 4.30 τα ξημερώμτα
Χόμπυ???
Με έκδοση βιβλίου ίδιας θεματολογίας και τακτικής μ'αυτήν που βρωμίζεις το forum αν και είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ με το αντικείμενο (και ως δάσκαλος Δημοτικού και ως υποψήφιος πτυχιούχος Νομικής)
Χόμπυ???
Πόσες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ σου κόστισε το εν λόγω ρυπαρογράφημα????
Τελικά δεν είσαι χομπίστας.
Είσαι απλά ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ KAI ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟΥΣ (ROBBEN, EUROPAIOS2, ΨΗΛΟΣ, TREXAGIREVE, ΕΜΕΝΑ κ.α) ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ.
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ και για όσο επιμένεις ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ.
quote:quote:
Υ.Γ Αναλίσκομαι σε μαλακίες όταν ασχολούμαι μαζί σου???Αναλίσκεσαι σε μαλακίες γενικά. Μη μου πεις πως το μαθαίνεις από μένα;
Με μένα απλά έχεις έμμονη ιδέα (δεν μπορώ να την εξηγήσω, είναι η αλήθεια... ίσως κάποιος δάσκαλος στα νιάτα σου σε έβαλε τιμωρία στο υπόγειο με τα ποντίκια και έκτοτε πειράχτηκε το φουντούκι που κουβαλάς στο κρανίο σου).
ΕΣΕΝΑ Σ'ΕΧΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ
quote:
Εν πάσει περιπτώσει, αν θέλεις κουβέντα πάνω στα θέματα της επιβολής του χριστιανισμού, πήγαινε στο κατάλληλο θέμα, βάλε τα quotes που αμφισβητείς και θα σου απαντήσω...
Τι quotes ρε Τζανετάκο???
Έχω ποστάρει από τις 7/5/2012 τα αντεπιχειρήματά μου και έχεις ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.
ΕΣΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.
Αλλά σου έχω και άλλη έκπληξη την οποία θα τη δεις εκεί.
quote:
Αν πάλι θέλεις απλά να κάνεις θόρυβο, όπως αρμόζει στο ποιόν σου και στην μύξα που φωλιάζει στην κρανιακή κοιλότητά σου, τότε από μένα έχεις το ελεύθερο...
ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΟΟΟΟΟΤΙ ΘΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΕΛΛΙΣΕΙΣ ΟΥΔΕΝ...
Ερευνάτε τας Γραφάς
25/11/2012
Ποιος είναι ο ...επόμενος χομπίστας με περισσότερα ποστς
Εσύ βρε γελοίε, γιατί ενώ εγώ έχω 7300 ποστς(;) σε 90 μήνες (81 ανά μήνα) εσύ έχεις 1126 σε 10 μήνες (112 το μήνα). ![]()
![]()
quote:
Χόμπυ???
Σχεδόν όλα με ΜΙΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ δηλ απύθμενο χριστιανικό μένος
Αυτό είναι το χόμπυ μου. Να βρίσκω ηλίθιους και να τους δείχνω πόσο ηλίθιοι είναι πιστεύοντας αυτά που πιστεύουν, διασκεδάζοντας με την ψευδαίσθηση που έχουν ότι κάνουν "αντιπαράθεση με στοιχεία" και ότι "ταπώνουν" τον αντίπαλο με αέρα κοπανιστό. Να, καλή ώρα, εσύ... ![]()
quote:
Χόμπυ???
Με έκδοση βιβλίου ίδιας θεματολογίας και τακτικής μ'αυτήν που βρωμίζεις το forum αν και είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ με το αντικείμενο
1. Και το βιβλίο μου από χόμπυ το έβγαλα... Για τους παραπάνω λόγους.
2. Δεν είδα κανέναν αντίλογο ουσίας σ' αυτά που γράφω στο βιβλίο μου. Έσύ που ακριβώς διαφωνείς; ![]()
quote:
Χόμπυ???
Πόσες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ σου κόστισε το εν λόγω ρυπαρογράφημα????
Ούτε φράγκο. Τα έξοδα έκδοσης τα έχει αναλάβει ο εκδοτικός οίκος και μένα μου δίνει ποσοστά επί των πωλήσεων τα οποία αποδίδονται στο παιδικό χωριό SOS του Φιλύρου.
quote:
Είσαι απλά ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ KAI ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟΥΣ (ROBBEN, EUROPAIOS2, ΨΗΛΟΣ, TREXAGIREVE, ΕΜΕΝΑ κ.α) ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ.
Ναι, ναι... Ειδικά τους 5 τελευταίους που αναφέρεις...![]()
quote:
Έχω ποστάρει από τις 7/5/2012 τα αντεπιχειρήματά μου και έχεις ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.
Δεν έχεις ποστάρει τίποτε, παρά μια αντιγραφή από τις χριστιανικές ιστοσελίδες οι οποίες δεν γνωρίζω σε τι αποτελούν "αντεπιχείρημα" (αφού δεν έχεις περιλάβει το "επιχείρημα" σε κάποιο quote) και τα οποία έχουν απαντηθεί ξανά και ξανά σε όποιον ηλίθιο τα έχει φέρει.
Βάλε τις δικές μου θέσεις σε quote και γράψε τη μαλακία σου να σου απαντήσω, ώστε να γνωρίζουμε (και γω και οι υπόλοιποι) πού ακριβώς αναφέρεσαι και πού ακριβώς διαφωνείς.
quote:
Αλλά σου έχω και άλλη έκπληξη την οποία θα τη δεις εκεί.
Αυτή είναι η έκπληξη; Ένα βλακώδες κατεβατό που το φέρνεις πέμπτη φορά σε πέντε μέρες; Την είδα αλλά συνεχίζεις να αποφεύγεις να μας πεις: Με ποιά θέση μου ακριβώς διαφωνείς; Γιατί αποφεύγεις συστηματικά, αρλουμπολόγε της πεντάρας, να παραθέσεις τις θέσεις που υποτίθεται ότι θα αντικρούσεις, απλά ποστάροντας βλακώδη κατεβατά που αντιγράφεις από την ΟΟΔΕ;
Μήπως η απάντηση είναι: "Αυτά που γράφεις, macedon, για τη νομοθεσία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είναι πρωτότυπα και δεν υπάρχουν οι απαντήσεις στην ΟΟΔΕ ώστε να τις αντιγράψω κι έτσι δεν μπορώ να σου απαντήσω";
Κι επειδή, όταν κάνεις κωλοτούμπες, νομίζεις πως γυρίζει ο κόσμος και δεν έχεις συναίσθηση ότι γυρίζεις εσύ, να στο ξαναπώ:
Bάλε τα quotes που αμφισβητείς και θα σου απαντήσω...
Αντε μπράβο τενεκέ, να δούμε τι αντίλογο έχεις να παρουσιάσεις σε συγκεκριμένο λόγο.
(Γιατί εγώ πιστεύω ότι θα συνεχίσεις να σκούζεις χωρίς ουσία, χωρίς να παραθέτεις τις θέσεις μου τις οποίες -υποτίθεται ότι- "ανταπαντάς";)

macedon
Edited by - macedon on 14/11/2012 18:44:53
quote:
PanosT
Για να λιώνουν γλυκά οι καραμελίτσες που σας έχουν μοιράσει αφειδώς οι διάφοροι "πράκτορες", κατά Φουράκη πάντα, για ρίξτε και μια ματιά εδώ.
«..Υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι τό το επίσημο έδικτο [σημ. :των Αυτοκρατόρων Κωνστάντιου και Κώνστα κατά των Εθνικών] είτε εγράφη δίχως να δημοσιευθεί, είτε εδημοσιεύθη δίχως να εκτελεστεί. Η μαρτυρία των γεγονότων και τα μνημεία που ακόμη είναι σε ύπαρξη, αποδεικνύουν την δημόσια εξάσκηση της παγανιστικής λατρείας καθ’ όλη τη βασιλεία των γιών του Κωνσταντίνου. Στην Ανατολή καθώς και στη Δύση, στις πόλεις καθώς και στην επαρχία, μεγάλος αριθμός ναών παρέμεινε σεβαστός, ή τουλάχιστον διασώθηκαν˙ και το ευσεβές πλήθος ακόμα απολάμβανε την πολυτέλεια των θυσιών, των τελετών και των πομπών, με την άδεια ή την συγκατάθεση της δημόσιας αρχής. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του φοβερού έδικτού του, ο Κωνστάντιος επεσκέφθη τα τεμένη της Ρώμης και η εντιμότητα της συμπεριφοράς του συνιστάται απο έναν παγανιστή ρήτορα ως ένα παράδειγμα άξιο μίμησης από τους επόμενους ηγεμόνες. «Ο αυτοκράτωρ», λέει ο Σύμμαχος, «επέτρεψε να μείνουν άθικτα τα προνόμια των Εστιάδων. Εγγυήθηκε τη καθορισμένη παροχή για να παράσχει τα έξοδα των δημόσιων τελετών και θυσιών. Και παρ’ όλο που ασπάζεται μια άλλη θρησκεία, ποτέ δε σκέφτηκε να στερήσει την αυτοκρατορία από την ιερή λατρεία της αρχαιότητας»(E. Gibbon, The decline and fall of the Roman Empire, Collier Books, N.Y., N.Y., Vol. 1, p. 399)
quote:
Ιωάννη Μαλάλα "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ" Λόγος δέκατος τρίτος "ΧΡΟΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ" σελ.252
στο ίδιο κεφάλαιο σελ.257Υ.Γ.
1.3 Πῶς Κωνσταντίνου τὰ Χριστιανῶν αὔξοντος, Λικίννιος ὁ συμβασιλεύων αὐτῷ Χριστιανοὺς ἐδίωκεν. Ἀλλὰ Κωνσταντῖνος μὲν ὁ βασιλεὺς, τὰ τοῦ Χριστοῦ φρονῶν, πάντα ὡς Χριστιανὸς ἔπραττεν, ἀνεγείρων τὰς ἐκκλησίας, καὶ πολυτελέσι τιμῶν ἀναθήμασιν·ἔτι δὲ καὶ τοὺς Ἑλλήνων ναοὺς κλείων καὶ καθαιρῶν, καὶ δημοσιεύων τὰ ἐν αὐτοῖς ἀγάλματα·
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Όπως βλέπεις θλιβερέ αντιγραφέα της ΟΟΔΕ , και ο Σωκράτης σχολαστικός συμφωνεί απόλυτα με αυτά που γράφει ο Ι. Μαλάλας στην "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ" του . Σκούζε όσο θέλεις .![]()
*