ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Helios30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/05/2004, 22:38:14
Να, εδώ ακριβώς είναι το σημείο που κάνεις λάθος.

quote:

Το θεμα δεν ειναι αν μπορουν τα Αρχαια Ελληνικα να γινουν γλωσσα των ΗΥ ,

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα! Και μόνο αυτό.

quote:

το θεμα ειναι οτι ορισμενοι μισουν οτιδηποτε εχει σχεση με την Ελλαδα ,

Λάθος. Το ένα δεν έχει να κάνει με το άλλο.

quote:

ξυπνα ο Διεθνισμος μεσα τους και φρικαρουν (ετοιμαζονται να πανε στην Ισπανια),αβεστο μισος.

ο καθένας έξ ιδίων κρίνει. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έθεσα θέμα μίσους.
Άλλοι με έβρισαν. Εγώ δεν έχω καμμία σχέση με Εβραίους. Το έχω δηλώσει άλλοστε και σε άλλο σημείο σ αυτό το forum.

Τα αρχαία ελληνικά ειναι γλώσσα. Όχι γλώσσα για ΗΥ
Κρίμα που μερικοί δεν αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ώς έχει και αναζητούν την αξία του σε λεηζερόσπαθα κ.α. τραγελαφικά.

Και έχουν και το θράσσος να αυτοαποκαλούνται και Έλληνες.

Υ.Γ. Είτε κανεις compile σε αγγλικά, βιρμανέζικα ή αρχαία ελληνικά, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: αντιστοιχείς λέξεις με σειρές κώδικα μηχανής. Στο λέω επειδή έχω γραψει δικό μου λειτουργικό multitasking μια μικροϋπολογιστη 8051 σε assembly (1994).

Εντάξει???? Περνάω το τεστ ?????

Vril

PerseusΜέλος
30/05/2004, 23:16:01
Οχι....

30/05/2004, 23:52:51
quote:

Οχι....

Στου κουφού την βρόντα, όσο θέλεις πόρτα....

Και πιστεύω οτι το "όχι" σου είναι βαθιά τεκμηριωμένο.
Τίποτε παραπομπές δεν έχεις να προσθέσεις ?

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
31/05/2004, 02:22:16
quote:

..... αν όπως ισχυριζόταν ο Σωκράτης (όχι όμως και ο Αριστοτέλης) οι λέξεις δεν είναι τυχαίες αλλά αποτελούν συναρτησιακά αντικείμενα των νοημάτων όπου αντιστοιχούν αν δηλ. έχουν κάποια αναλογία. Η αναλογία φαίνεται πάντως πως γενικά ισχύει (π.χ. όλα τα ρήματα τελειώνουν σε -ω, κλπ, κανόνες με κάποιες εξαιρέσεις).....

Μήπως μπορείς να είσαι πιο σαφής; Γιατι για κάθε ρήμα που τελειώνει σε ω αναλαμβάνω να γράψω ένα ουσιαστικό που να τελειωνει σε ω Επίσης μην ξεχνάς ότι όλα τα ρήματα δεν τελειώνουν σε ω .

athakandrΜέλος
31/05/2004, 03:23:48
Δεν ξέρω αν μπορώ να γίνω πιο σαφής..

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι λέξεις είναι τυχαίες επιλογές ήχων στην πορεία του ανθρώπου ή εν' πάσει περιπτώσει αν προέκυψαν με κάποιο εμπειρικό τρόπο ή αν υπάρχει κάτι στη γλώσσα που να δικαιολογεί την δυνατότητα να έχει προκύψει με τρόπο περισσότερο φορμαλιστικό.

Μία πρώτη προσέγγιση θα ήταν να αναζητήσει κανείς συμμετρίες και αναλογίες καθώς βέβαια και ανωμαλίες ..

Οι κανόνες σύνταξης της Αρχαίας Ελληνικής δικαιολογούν βάσιμα τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν αναλογίες, που δεν μπορεί να προέκυψαν με τρόπο εμπειρικό ή τυχαίο. Για παράδειγμα ανέφερα ότι τα περισσότερα ενεργητικά ρήματα τελειώνουν σε -ω, καθώς και ένα σωρό άλλοι αναλογικοί συντακτικοί κανόνες.

Μπορεί η συμμετρία και οι αναλογίες που επικρατούν στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα να έχουν προκύψει εμπειρικά;

Ο Αριστοτέλης λέει ναι, ο Σωκράτης λέει όχι. Ο Σωκράτης υποστηρίζει πως η λέξεις δεν είναι τυχαίες, αλλά αντιπροσωπεύουν πραγματικά την ουσία των αντικειμένων.

Φιλικά,

HeliosΜέλος
01/06/2004, 15:37:18
Kαλα μου φασιστακια,που μισειτε οτιδηποτε ελληνικο,φανταστηκατε γκαγκαδες οτι η απαντηση μου θα αφορουσε, το τι γλωσσα θα χρησιμοποιηθει απο τους υπολογιστες?
Και τελικα μηπως θασασταν πιο ευχαριστημενα,αν τα εβραικα διαλεγοταν σαν γλωσσα των υπολογιστων?
Οσον αφορα τον "σχετικο" Βριλλ,λιγη μελετη των πρωτων αρχων,πανω στα διαφορα επιπεδα,θα του δειξει ισως γιατι ενας αριθμος μπορει να εκφραζεται και σαν χρωμα,νοτα,οργανο του σωματος,αρχαιος ναος κλπ.
Αλλα σε ασχετους εβραιοχριστιανους,φασιστικα αυτοματα,που δηθεν εσωτεριζουν,τι να πει κανεις...

Edited by - Helios on 01/06/2004 15:41:07

junk95Μέλος
01/06/2004, 15:51:44
quote:

Kαλα μου φασιστακια,που μισειτε οτιδηποτε ελληνικο,φανταστηκατε γκαγκαδες οτι η απαντηση μου θα αφορουσε, το τι γλωσσα θα χρησιμοποιηθει απο τους υπολογιστες?

Είχαμε αυτήν την ελπίδα...

quote:

Και τελικα μηπως θασασταν πιο ευχαριστημενα,αν τα εβραικα διαλεγοταν σαν γλωσσα των υπολογιστων?

Έχεις αυτήν την ελπίδα...

01/06/2004, 17:33:19
quote:

Οσον αφορα τον "σχετικο" Βριλλ,λιγη μελετη των πρωτων αρχων,πανω στα διαφορα επιπεδα,θα του δειξει ισως γιατι ενας αριθμος μπορει να εκφραζεται και σαν χρωμα,νοτα,οργανο του σωματος,αρχαιος ναος κλπ.
Αλλα σε ασχετους εβραιοχριστιανους,φασιστικα αυτοματα,που δηθεν εσωτεριζουν,τι να πει κανεις...

Edited by - Helios on 01/06/2004 15:41:07

Χαχαχαχαχαχ χου χου χα χαχ ααχαχαχχχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχ ουουουουουχχχοουουουουοχχχχουουουουουουοχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααααααααααααααααααχχχχχααααααχχαχαχααχαχ

αχ, δεν μπορώ άλλο, Θα σκάσω απ τα γέλια !

athakandrΜέλος
01/06/2004, 18:04:41
Επειδή δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με φυσικές γλώσσες,θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς σε άλλες γλώσσες εκτός της Αρχαίας Έλληνικής υπάρχουν αναλογίες και συμμετρίες ανάλογες της Ελληνικής;

Π.χ. επίθετα (αρσενικά σε -ος, θηλυκά σε ή, ουδέτερα σε -ο) ρήματα με καταλήξεις συγκεκριμένες, κλπ κλπ κλπ.

Γιατί στα Αγγλικά π.χ. δεν υπάρχουν σαφείς αναλογίες, όλα το ίδιο είναι π.χ. good child, good man, good woman (όλα good), ή τα ρήματα είναι άσχετα μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει και στα Γερμανικά, και στα γαλλικά νομίζω αν και γαλλικά δεν γνωρίζω καλά.

Θα ήθελα επομένως αν κάποιος γνωρίζει με σαφήνεια να αξιολογήσει τις διάφορες φυσικές γλώσσες ως προς την συμμετρία που παρουσιάζουν και τότε να μπορέσουμε βάσιμα να ισχυριστούμε αν κάποια γλώσσα θα μπορούσε να είναι φορμαλιστική και επομενώς να είναι "περισσότερο" υποψήφια για να μορφοποιηθεί φορμαλιστικά μία γλώσσα αλγοριθμική με semantics.

ΥΓ. Επειδή κάποιοι παρανοούν και αναφέρονται σε Γλώσσες προγραμματισμού και τη σχέση των με τα Αρχαία Ελληνικά, θα ήθελα να επισημάνω ότι εδώ εννοούμε για ονοματοδοσία αντικειμένων και όχι για προγραμματισμό..

Φιλικά,

01/06/2004, 22:14:14
quote:

Επειδή δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με φυσικές γλώσσες,θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς σε άλλες γλώσσες εκτός της Αρχαίας Έλληνικής υπάρχουν αναλογίες και συμμετρίες ανάλογες της Ελληνικής;

Π.χ. επίθετα (αρσενικά σε -ος, θηλυκά σε ή, ουδέτερα σε -ο) ρήματα με καταλήξεις συγκεκριμένες, κλπ κλπ κλπ.

Γιατί στα Αγγλικά π.χ. δεν υπάρχουν σαφείς αναλογίες, όλα το ίδιο είναι π.χ. good child, good man, good woman (όλα good), ή τα ρήματα είναι άσχετα μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει και στα Γερμανικά,

Κατι αντίσοιχο βρίσκεται και στα γερμανικά, που κατα γενική ομολογία βρίσκονται πιο κοντά στα αρχαία ελληνικά, παρά η τεχνητη γλώσσα των αγραμμάτων, η δημοτική ή νεοελληνική.
Έτσι, πέρα από την δοτική, η γερμανική έχει την αναλογία στα επίθετα, όπως ανέφερες αγαπητή athanagr.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Vril