ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΙΛΑΜΕ??? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΙΛΑΜΕ??? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

CYBERMASTER31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/09/2004, 18:35:19
quote:
φιλε μου 1900 πιστευεις οτι η αυτοκριτικη μπορει να αποτρεψει την κριτικη των αλλων?
η αυτοκριτικη και η κριτικη των αλλων πρεπει να συμβαδιζουν?

πιστευω οτι η αυτοκριτικη η οποια δεν εχει κανενα θετικο αποτελεσμα
ειναι αποτελεσμα
της αδυναμιας του χαρακτηρα μας
γινεται για λογους επιδειξης χαρακτηρα
γινεται για να προλαβουμε την κριτικη των αλλων επειδη δεν μας αρεσει "να μας την λενε"

ισως αν ασκουσαμε κριτικη μονο στον εαυτο μας να ηταν καλυτερα τα πραγματα αλλα για να γινει αυτο πρεπει να γνωρισουμε τον εαυτο μας

ομως

για να κρινουμε πρεπει να γνωριζουμε το αντικειμενο

Καλησπέρα φιλε edorama. Πιστεύω οτι:

Η αυτοκριτική είναι ενα βήμα προς την αυτοκυριαρχία.

Αυτοκριτική δεν είναι η επιδειξη αυτοκριτικής για τα μάτια του κόσμου, αλλά μια εσωτερική face to face (μερικές φορες τσαμπουκαλεμένη) κουβεντούλα με τον εαυτό σου.

Όταν έχει γίνει μια σωστή αυτοκριτική, δηλ. όταν τα 'χεις ξεκαθαρίσει με τον εαυτό σου αισθάνεσαι αμιγής, σταθερός, στέκεσαι καλά στα πόδια σου κι οποιαδήποτε εξωτερική κριτική είναι καλοδεχούμενη και μπορεί να μπει σε χρησιμότητα.

Ενω αν δεν έχει γίνει σωστή αυτοκριτική ή και καθόλου (συνήθως) νιώθεις οτι έστω και μία ελάχιστα αρνητικη κριτική είναι νταλικα που περασε απο πάνω σου, σα μαχαιριές στην πλάτη σου, σαν να καταρέεις.

Γιατί η ανασφάλεια πάντα μεγενθύνει τις καταστάσεις.
Και πώς να μην είσαι ανασφαλής μ' ένα άτομο που κουβαλάς πάντα μαζί σου αλλά ποτέ δε κάθησες να γνωριστείτε πραγματικα (δηλ. τον εαυτό σου)

quote:
ομως ενω δεν μπορουμε να κρινουμε τον εαυτο μας αντικειμενικα
κρινουμε πανευκολα τον διπλανο μας
παραξενα πραγματα.

κι αυτό στην ανασφάλεια ωφείλεται, αλλά όχι μόνο.
Είναι πιο εύκολο να κρίνεις τον άλλο απ' τον εαυτό σου.
Γιατι οι εργασίες εσωτερικής καυσεως (αυτοκριτική, αυτογνωσία, αυτοκυριαρχία) θέλουν πολύ προσπάθεια κι οδύνη μερικές φορές
και 'μεις είμαστε φυγόπονοι.

Πάντα κυνηγάμε την ευκολία ως κάτι θετικό...
Πόσο βαθία ριζωμένη αυτή η ιδέα
Πόσο βαθιά νυχτωμένοι ζούμε

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
CYBERMASTERΜέλος
21/09/2004, 23:01:56
quote:
Οσο για τον CYBERMASTER, ναι, η σιμπερμαμα του ειμαι, μιας και βρηκε ηδη σιμπερμπαμπα, ας μην το αφησουμε ορφανο!

ΩΡΑΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΩ CYBER-ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ!!!!

quote:
δεν ξερω αν ακουγομαι αγαθος παντως σιγουρα ακουγομαι σαν να ξεφυγα απο το θεμα

συγνωμη cybermaster

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΝΔΟΡΑΜΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 1900!!!

ΑΓΑΠΗΤΗ ΛΙΛΙΘ ΕΝΙΔΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ!!!

quote:
πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να μιλά όταν σκέπτεται, και αυτό συμβαίνει όταν το μυαλό -που σκέπτεται- "μπλοκάρει" το σώμα και το κινητοποιεί. όσο πιό πολύ είναι το σώμα δεμένο με το μυαλό, τόσο περισσότερο μπορεί αυτό το φαινόμενο να συμβαίνει.

ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΙΕΘΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ?!?!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΤΙΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!!!

quote:
Και προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις οτι δεν βρίσκεσαι σε φόρουμ της δευτέρας λυκείου..
Δες λίγο γύρω σου..δες τι διαπραγματεύεται ο χώρος...άνοιξε λίγο το πνεύμα σου... Φιλική συμβουλή είναι αυτά, μην τα πάρεις στραβά..

ΧΜ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!!

quote:
Μετά απο τόσα και τόσα μηνύματα- για τα οποία τόσο είσαι περήφανος- θα'πρεπε να'χεις πάρει λίγο μυρωδιά...

ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΔΛΔ!!!!!

quote:
Κι αν νομίζεις οτι δεν έχεις τίποτα ουσιαστικό να πεις-που πίστεψε με δεν έχεις- πιάσε Σιωπή FM και κάνε λίγο κράτει.

ΜΑ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΩ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΑΔΩ ΜΕΣΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΕΙΣ???

quote:
Και να διαβάζεις καλύτερα τα μηνύματα μου άμα σκοπεύεις να μου απαντήσεις. Δεν έχω πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα του μικρούλη..άααααααλλα είναι που με ενοχλούν...

ΧΜ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!!!

ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΗΡΕΙΜΑΤΑ!!!!
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΟΝΟ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ!!!!!
ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΣ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΑΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΗΣΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΟΥΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ!!!!
ΚΑΙ ΑΜΑ ΞΑΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ!!!

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

ksenitiaΜέλος
22/09/2004, 00:00:58
Αυτο ακριβως ειπα κι εγω CYBERMASTER μου, αλλα, αντι να μου απαντησει με επιχειρηματα, συνεχισε να λεει τα δικα της και τελικα με βγαλανε και... χασοδικη.... πω πωωωω.... ντροπη... Ειμαι ενας χασοδικης, επειδη η "κατηγορουμενη" αρνειται να στηριξει τα λεγομενα.... Ασε που ακομη δεν τελειωσε η δικη, πως προτρεχεις βρε ΚΑΝΕΝΑΣ?
Θα ελεγα να ακουστουν επιχειρηματα, κι αν μετα ο δικαστης ληξει το θεμα, τοτε ελα και χαρακτηρισε με, καλε μου.
Ακομη, να πω οτι δεν εχω τιποτα εναντιον κανενος, και ουτε ειχα προθεση να φτασω στα... δικαστηρια. Απλως διαλογο ας κανουμε. Κι αν θελετε να μαλωσετε με μενα προσωπικα, πειτε μου τον λογο. Τι ακριβως εχετε μαζι μου. Και μετα, μαλωστε μονοι σας. Εγω δεν σας θεωρω εχθρους βρε!

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

junk95Μέλος
22/09/2004, 01:24:21
quote:

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ???
ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "Λ" ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑ!?!
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???
ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΨΑΞΕΙ ΠΟΤΕ?!?!???

Όταν σκέφτομαι διαβάζω/γράφω. Βλέπω τις σκέψεις μου σαν λέξεις
τυπωμένες να περνάνε μέσα απ' το μυαλό μου. Σκέφτομαι "δύο"
και βλέπω Δ Υ Ο.

Άλλοι άνθρωποι σκέφτονται με εικόνες. Σκέφτονται "δύο" και
στο μυαλό τους έρχονται δύο ακαθόριστα μισοθολά "πράματα".

Άνθρωποι που να σκέφτονται με ήχους; Υπάρχουν και
αυτοί, αλλά ο ήχος έχει πολύ μικρότερο σημασιολογικό
εύρος από την εικόνα ή τα γράμματα.

Όσο για τις μυρωδιές είναι κυρίως συσχετισμένες με
συναισθήματα και όχι με σκέψεις. Και τέλος οι περισσότεροι
δεν περιοριζόμαστε σε ένα μόνο τρόπο αντίληψης των σκέψεών μας,
αλλά χρησιμοποιούμε πότε-πότε και τους άλλους. Καμιά φορά σκέφτομαι
κι εγώ με εικόνες.

Άνθρωποι που όταν σκέφτονται μιλάνε όμως δε νομίζω ότι υπάρχουν.

Αυτό που έκανες εσύ δεν ήταν σκέψη, αλλά προσπάθεια να μιλήσεις
"από μέσα σου". Σε αυτήν την περίπτωση η γλώσσα συχνά κάνει
μερικές κινήσεις που θα έκανε και στην περίπτωση πραγματικής
ομιλίας.

(Νομίζω ήμουν ο μόνος από το θέμα που κατάλαβε τι ήθελες να
ρωτήσεις. Ή ο μόνος που είναι τόσο πολύ εκτός θέματος.
Έχω αρχίσει να με ανησυχώ. )

ksenitiaΜέλος
22/09/2004, 01:35:43
Ναι junk95, οντως εισαι ο μονος που το καταλαβε! Μην ανυσηχεις, εκτος θεματος ειναι αλλοι, οχι εσυ παντως!!!

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

golden_ ariadneΜέλος
22/09/2004, 11:51:44
quote:
και ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του.

και του μυαλου που κουβαλαει..

mysticΜέλος
22/09/2004, 13:22:27
Συμφωνώ με την τοποθέτηση του junk95 σχετικά με το θέμα της σκέψης.
Έχω διαβάσει και σχετικό άρθρο για αυτό και περιλιπτικά είναι όπως τα περιγράφει ο ίδιος.

Ο τρόπος σκέψης είναι εφάμιλος και με τον τρόπο απομνημόνευσης.

quote:
και βλέπω Δ Υ Ο.

Και εγώ σε αυτή την κατηγορία ανήκω και πίστεψέ με δεν είναι και η πιο απλή.
Ανάλογα τον όγκο της σκέψης γίνεται αρκετά κουραστικό
Εντωμεταξύ δεν βοηθάει καθόλου στην απομνημόνευση.

CYBERMASTERΜέλος
22/09/2004, 22:23:48
quote:
(Νομίζω ήμουν ο μόνος από το θέμα που κατάλαβε τι ήθελες να
ρωτήσεις. Ή ο μόνος που είναι τόσο πολύ εκτός θέματος.
Έχω αρχίσει να με ανησυχώ. )

ΦΙΛΕ ΜΟΥ junk95 ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΡΩΤΑΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΛΙΛΙΘ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!!!

Ε ΞΕΝΙΤΙΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΕΣ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ NGW ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ!!!!

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
και ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του.
--------------------------------------------------------------------------------

και του μυαλου που κουβαλαει..

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΕΤΟΙΑ Ε????
Ε ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΠΤ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΑΤΟΠΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΣ...!!!

------------------------

23/09/2004, 00:52:34
quote:

quote:

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ???
ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "Λ" ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑ!?!
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???
ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΨΑΞΕΙ ΠΟΤΕ?!?!???

και βλέπω Δ Υ Ο.

Άλλοι άνθρωποι σκέφτονται με εικόνες. Σκέφτονται "δύο" και
στο μυαλό τους έρχονται δύο ακαθόριστα μισοθολά "πράματα".

Άνθρωποι που να σκέφτονται με ήχους; Υπάρχουν και
αυτοί, αλλά ο ήχος έχει πολύ μικρότερο σημασιολογικό
εύρος από την εικόνα ή τα γράμματα.

Όσο για τις μυρωδιές είναι κυρίως συσχετισμένες με
συναισθήματα και όχι με σκέψεις. Και τέλος οι περισσότεροι
δεν περιοριζόμαστε σε ένα μόνο τρόπο αντίληψης των σκέψεών μας,
αλλά χρησιμοποιούμε πότε-πότε και τους άλλους. Καμιά φορά σκέφτομαι
κι εγώ με εικόνες.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

golden ariadne ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΟΪΚΗ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΛΗ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΜΕ¨"ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ" ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ Ή ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.

ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΙΧΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ: "ΚΑΛΑ ΜΗ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚ ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ..."

ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ -ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ- ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ.

"ΟΠΟΙΟΣ ΔΡΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ".

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
23/09/2004, 01:16:41
quote:
ΑΓΑΠΗΤΗ ΛΙΛΙΘ ΕΝΙΔΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ!!!

quote:
πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να μιλά όταν σκέπτεται, και αυτό συμβαίνει όταν το μυαλό -που σκέπτεται- "μπλοκάρει" το σώμα και το κινητοποιεί. όσο πιό πολύ είναι το σώμα δεμένο με το μυαλό, τόσο περισσότερο μπορεί αυτό το φαινόμενο να συμβαίνει.

ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΙΕΘΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ?!?!

Αγαπητέ CYBERMASTER,
θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω πώς το σκέπτομαι:

Ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα της βούλησης.
Η βούληση είναι η ελευθερία και η ίδια η πράξη της επιλογής σε μία δεδομένη κατάσταση. Όταν επιλέγουμε κάτι, τότε μπαίνουμε σε μια διαδικασία, όπου είτε παίρνουμε, είτε όχι αυτό που επιλέγουμε...
Η βούληση, ως δυνατότητα υπάρχει σε όλες τις σφαίρες ή επίπεδα, όπου βρίσκεται ο άνθρωπος.
στο σώμα, στην ψυχή, στο νου, στο πνεύμα...

Η βούληση του σώματος είναι η επιλογή του σώματος να πράξει με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο.

Έχουμε όμως και τη σκέψη. Η σκέψη είναι ένα προσωπικό γιά τον καθένα
νοητικό κατασκεύασμα, που στηρίζεται σε κανόνες λογικής, εμπειρίας, συνηθειών, κλπ. κλπ.

Ενώ η βούληση του σώματος -ως βρισκόμενη στο επίπεδο του σώματος και έτσι εναρμονισμένη μαζί του- επιλέγει γιά το σώμα,
η σκέψη έρχεται και μπλοκάρει αυτή τη σωματική βούληση, τη σκεπάζει, και τελικά εκφράζεται μέσα από το σώμα αυτή.

Ενώ η βούληση είναι καθαρή επιλογή, η σκέψη επηρεάζεται από διάφορους εξωγενείς παράγοντες.

Όταν σκεπτόμαστε και μιλάμε δεν το συνειδητοποιούμε, ή αλλιώς δεν το επιλέγουμε, ή αλλιώς δεν κινητοποιείται η σωματική βούληση, που αποφασίζει συνειδητά,
δε δρα η βούληση του σώματος, αλλά η σκέψη.

αυτό ονομάζω μπλοκάρισμα του σώματος από τη σκέψη.

Ο δάσκαλος των πολεμικών τεχνών μου έκανε την εξής επίδειξη:

κρατούσε στην ανοιχτή παλάμη του χεριού του μιά μικρή πέτρα,
και μου ζήτησε να προσπαθήσω να του την πάρω.
αδύνατον, όσο και να προσπαθούσα, μιάς και λόγω της ιδιότητάς του
ήταν πολύ γρήγορος.
τότε μου μίλησε γιά το μπλοκάρισμα του σώματος από τη σκέψη.
μου είπε ότι ο φόβος, η ανασφάλεια, η νοητική στρατηγική του πώς θα αρπάξω την πέτρα από το χέρι του
καθιστερούσαν -μπλόκαραν- το σώμα μου πριν δράσει, όπως η ταχύτητα ελέγχει την κίνηση ενός αυτοκινήτου.
αν άφηνα όμως τη βούληση - επιθυμία- του σώματός μου ελεύθερη
να δράσει,
τότε θα έπερνα την πέτρα.

πράγματι, μετά από πολλές προσπάθειες, κάποια στιγμή ξεχάστηκα
από το λαβύρινθο των σκέψεών μου
και το χέρι μου άρπαξε την πέτρα,
πριν ακόμη το μυαλό μου καταλάβει τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή!!!

CYBERMASTERΜέλος
23/09/2004, 22:20:06
ΑΓΑΠΗΤΗ ΛΙΛΙΘ ΤΩΡΑ ΚΑΤΛΛΑΒΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ!!!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩΟΠΤΙ ΠΙΣΤΥΕΩ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ!!!!

------------------------