- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 3 !!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Καλύτερα αποχή
Ο καφές πράγματι αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής
Σικάγο
Η κατανάλωση καφέ έστω και σε μικρές ποσότητες αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αποβολής και οι έγκυες γυναίκες καλό θα είναι να τον αποφεύγουν, δείχνει νέα μελέτη για το αμφιλεγόμενο θέμα.
Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν ότι η κατανάλωση 200mg καφεΐνης διπλασιάζει τον κίνδυνο αποβολής, συγκριτικά με έγκυες που δεν πίνουν καθόλου καφέ. Η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με περίπου δύο φλιτζάνια καφέ φίλτρου ή με πέντε κουτάκια κεφεΐνούχου αναψυκτικού (ο ελληνικός περιέχει λιγότερη καφεΐνη, ο φραπέ περισσότερη).
Ο κίνδυνος αποβολής αυξανόταν αναλογικά με την κατανάλωση καφεΐνης, είτε αυτή προερχόταν από καφέ, είτε από τσάι, ρόφημα σοκολάτας ή συνδυασμό όλων αυτών.
Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο American Journal of Obstetrics and Gynecology.
Παλαιότερες έρευνες για το θέμα έδειχναν ότι η καφεΐνη αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής. Πολλοί επιστήμονες, ωστόσο, θεώρησαν τα αποτελέσματα παραπλανητικά, λόγω του γεγονότος ότι πολλές γυναίκες με φυσιολογική εγκυμοσύνη αποφεύγουν τον καφέ ούτως ή άλλως επειδή τους προκαλεί ναυτία.
Για να διαλευκάνουν την υπόθεση, οι ερευνητές του οργανισμού περίθαλψης Kaise Permanente στην Καλιφόρνια παρακολούθησαν 1.063 γυναίκες που συνέχισαν να πίνουν κατά την εγκυμοσύνη τις ίδιες ποσότητες καφέ που κατανάλωναν και πριν.
Η αύξηση του κινδύνου αποβολής ήταν σαφής. «Για μένα, ασφαλής δόση είναι μόνο η μηδενική. Αν πρέπει πραγματικά να πιείτε καφέ, προσπαθείστε να τον περιορίσετε στο ένα φλιτζάνι ή το πολύ δύο» δήλωσε στο Reuters ο Δρ Ντε-Κουν Λι, επικεφαλής της μελέτης.
Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι η καφεΐνη μπορεί να επιβαρύνει τον ανώριμο μεταβολισμό του εμβρύου και να περιορίζει τη ροή αίματος λόγω αγγειοσυστολής στον πλακούντα.
Newsroom ΔΟΛ

Τις φακές τις βρίσκω μια χαρά μου αρέσουν .
Διαστημικές κατσαρίδες που ανέφερε o predator φαντάζεστε να τους ξεφύγουν
Από το εργαστήριο ? αντε να τις σκοτώσεις μετά αφού δεν θα πιάνει η απολύμανση
Η μονή λύση είναι η παντόφλα.
quote:
... με ντοματα σουπα ειναι νοστιμες... με σαρδελα δεν εχω δοκιμασει.Δεν ξέρεις τί χάνεις
Καλά ρε παιδιά μην τα κάνετε αυτά θα πάθω κανένα ντουβρουτζά.
Από τη βιασύνη να διαβάσω τα ποστ νόμισα ότι ... μιλούσατε για κατσαρίδες με ντομάτα σουπα και σαρδέλες.
Βοήθειααααααααα...
Μετά ανακάλυψα ότι μιλάτε για φακές.
Όσα για τις κατσαρίδες δεν νομίζω να είχα πρόβλημα αν ήταν σαν ελέφαντες.. γιατί δεν θα έμπαιναν σπίτι μου...
Τα έντομα σιχαίνομαι, όσο μεγαλύτερο το ον και όσο λιγότερα πόδια έχει τόσο το καλύτερο.
Αλλωστε με το βάρος σαν ελέφαντα αποκλείεται να είχαμε ιπτάμενες.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
θα μπορουσαν (κατσαριδες σε μεγεθος ελεφαντα) να ειχαν τεραστιο ανοιγμα φτερων... (καπου στα 15 μετρα μεγιστο!!!)

![]()

quote:
Από τη βιασύνη να διαβάσω τα ποστ νόμισα ότι ... μιλούσατε για κατσαρίδες με ντομάτα σουπα και σαρδέλες.
Mη με προκαλείς γιατί δεν το έχω σε τίποτα να κεράσω εκείνα τα εξωτικά "πεντανόστιμα" πιάτα με τα έντομα που είχα ποστάρει το Φθινόπωρο στα παράξενα των παράξενων 
Πλάκα κάνω φυσικά, σήμερα το menu μας έχει κρέπες γλυκές και αλμυρές ![]()

quote:
μην το λες αυτο!θα μπορουσαν (κατσαριδες σε μεγεθος ελεφαντα) να ειχαν τεραστιο ανοιγμα φτερων... (καπου στα 15 μετρα μεγιστο!!!)
PREDATOR και σαν τυρρανόσαυροι να ήταν και να πετούσαν δεν θα είχα πρόβλημα.
Σιχαίνομαι τα έντομα, τα σκουλίκια, τις σαρανταποδαρούσες και τα συναφή, όσο μεγαλώνει κάτι παύει να με τρομάζει.
Με τα φίδια π.χ. δεν έχω πρόβλημα αλλά έχω με τα σκουλίκια ακόμα και αν είναι τρία χιλιοστά!!!

ΜΕ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΠΑΛΕΥ0ΥΜΕ.
ΜΕ ΚΑΤΙ ΙΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

quote:
Εγώ δεν τις αντιπαθώ αλλά όταν τις φάω μετά πρέπει να πιω και zantac γιατί με ενοχλούν στο στομάχι, έτσι λοιπόν τις αποφεύγω.
Καλή μου keraynos, επειδή έχω μια ευαισθησία με το στομάχι εδώ και χρόνια, υπάρχουν φαγητά που μου κάθονται "βαριά" και μερικά όσπρια είναι ανάμεσα σ' αυτά.
Το zantac - είτε το πάρω είτε όχι είναι το ίδιο - και γενικά χάπια για παρόμοιους σκοπούς δε με πιάνουν.
Φίλε PREDATOR, απλά δε μου αρέσουν όλα τα όσπρια.
Μου αρέσουν τα ρεβύθια, η φάβα, οι γίγαντες στον φούρνο αλλά όχι άλλα. ![]()
quote:
Ανθεκτικές κατσαρίδες….πόσο περισσότερο, έχουν καταντήσει να μην τις πιάνει τίποτε, ούτε καν η πατούσα από το πόδι μου….![]()
Δεν τις πιάνει τίποτα!
Λες κι είναι καμία μετάλλαξη της κατσαρίδας σε "vampire cockroach" ή "cockroach Mimic to be"! ![]()
quote:
Προς Όσιο Ινκούμπιους...
Καλώς μας ήρθες σεπτέ αδερφέ στην εν Χριστό κοινωνία και εύχομαι αιώνια ειρήνη στην καρδιά σου...
Συνήθως όμως ο κάθε όσιος για να ξεχωρίζει έχει και ένα προσδιοριστικό επίθετο - το δικό σου;
Καλώς σε βρήκα, αδελφέ!
Εγώ δεν έχω επιθετικό προσδιορισμό για να ξεχωρίζω από αυτούς που ξεχωρίζουν! ![]()
quote:
Με τα φίδια π.χ. δεν έχω πρόβλημα αλλά έχω με τα σκουλίκια ακόμα και αν είναι τρία χιλιοστά!!!
Καλή μου, είσαι να πάμε στον διαγωνισμό του "Fear factor"; ![]()

In anticipation of my resurrection...
Κάτι διάβασα για Fear factor, απλά φροντίστε να είστε νηστικοί για κανένα δίμηνο, αν δεν φάτε αυτά που σας δίνουνε, τουλάχιστον δεν θα βγάλετε αυτά που είχατε φαΐ… ![]()
![]()

εγω παντως απο τα εντομα, τα μονα που φοβαμε ειναι οι αραχνες! και αυτο γιατι μου προκληθηκε παιδικο τραυμα!
οταν ειμουν 5 χρονων, η μεγαλη αδερφη μου (που παντα με "ενοχλουσε") ειχε την φαηνη ιδεα να με παει σινεμα (για πρωτη μου φορα) στην ταινια Αραχνοφοβια!!!!
και απο τοτε
...βεβαια, τις ευγεμεθης ειναι που φοβαμε, οχι τις μικρες (πχ μαυρες χηρες και πανω...)
τεσπα... οσο αφορα για ο fear factor, και 5.000.000 να μου δινανε, τις δοκιμασιες φαγητου-ποτου, εντομων-εντοσθιων-αιματος απο ολο το ζωικο βασιλειο, ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑ!!!
και δεν θα ειχα την "εκνευριστικη" απαντηση αυτων που αποτυχανε ("Μπορουσα...αλλα μισω τον εαυτο μου που δεν το εκανα") αντι να πουνε..."ΑΗΔΙΑΣΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ"

Εγώ τα σιχαίνομαι και τα φοβάμαι ΟΛΑ - και έντομα, και σαύρες, και σαμιαμίδια και όλα, αλλά οι κατσαρίδες έχουν κυρίαρχη θέση στις φοβίες μου!
Συγνώμη φίλη gretel, άντε να πούμε ότι δεν θα έχουν μέγεθος ελέφαντα, αλλά μέγεθος γάτας που θα χωράει να μπει στο σπίτι σου, τότε δεν θα σ'ενοχλεί; Δηλαδή εσένα σε φοβίζει το ότι είναι μικρή και όχι το ότι είναι αηδιαστική με τις κεραίες της και το σκούρο χρώμα της και τα φτερά της κι είναι και γρήγορη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί επάνω σου; Κι ακόμα κι αν θα είχε μέγεθος ελέφαντα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είχε και το βάρος του, οπότε δεν αποκλείεται να πέταγε κιόλας!
Χριστέ μου, τί ωραία συζήτηση που πιάσαμε πάλι πρωί πρωί...

πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
Σε σχέση με τους ανθρώπους .
Με λίγα λόγια οι παρείσακτοι είμαστε εμείς
υπολογιζεται, μαζι με αυτο των αγνωστων ειδων (ακομη) γυρω στο 90% με 93% !!!!
αξιολογο ετσι? ![]()

λιγο kebapακι!