ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γυναίκες και φιλοσοφία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Γυναίκες και φιλοσοφία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

crucifire30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
kswtikoulaΜέλος
06/06/2005, 19:15:24
Ίσως βιάστηκα να βγάλω συμπέρασμα
και επίσης όποιος έχει και τη μύγα...

Το θετικό είναι πως διαφωνώ και με τους δυο σας σε ορισμένα σημεία και αυτό μου φαίνεται ιδιαίτερα εποικοδομητικό.

Καλή συνέχεια λοιπόν και ας ακονίσουμε μόνο τα μυαλά μας....

Φιλικά Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

06/06/2005, 19:20:52
quote:
Δεν θα επιθυμούσα να δημιουργηθεί μια προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ μας, allzzaro ή και με οποιοδήποτε άλλο μέλος.

Οι αντιπαραθέσεις είναι εποικοδομητικές

quote:

Για να αποφεύγουμε όποιες μελλοντικές γυναικείες διαστρεβλώσεις των δικών σου posts, σου είναι κόπος να μου εξηγήσεις, ως νεο μέλος που είμαι, τις "επίμαχες" τακτικές;

Δυστυχώς δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτά.. εχουν λήξει πλέον .. νομίζω ομως οτι αν δείξεις κάποια κατανόηση και μπορείς να καταλάβεις πότε διαστρεβλώνεται κάτι .. δεν θα μπώ στον κόπο να σου εξηγήσω .. αν και μου είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσω .. πως ακριβώς σκέπτεστε στο συγκεκριμένο θέμα..

06/06/2005, 19:33:03
ΟΚ.. πές μου που διαφωνείς.. και πές μου και τη γνώμη σου...για την πατριαρχική αντίληψη της κοινωνίας που αναφέρει ο avatar οπου δεν θεωρώ την κοινωνία υπεύθυνη γιαυτό αλλά συγκεκριμένους παράγοντες για τη μη συμμετοχή της γυναίκας σε διάφορες δραστηριότητες...

Καλό σας απόγευμα ..

ΚΥΒΕΛΗΜέλος
06/06/2005, 20:07:32
quote:

Ας πετύχετε την ``ισορροπία`` και βλέπετε για την ``ανατροπή``
Γιατί μέχρι στιγμής την ισορροπία την βλέπετε με το τηλεσκόπιο .. φαντάσου την ``ανατροπή``.

Ξέρεις, μου κάνει εντύπωση που γράφεις "πετύχετε" αντί για "πετύχουμε" ή "βλέπετε" αντί "βλέπουμε".
Όντως είναι πολύ μακρινή στο μέλλον αυτή η επιθυμητή ισορροπία, αφού η παλαιά τάξη πραγμάτων αρνείται σθεναρά να εγκαταλείψει το βάθρο της.
Ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της πραγματικότητας είναι η δική σου χρησιμοποίηση του δευτέρου πληθυντικού προσώπου αντί του πρώτου. Κάποιος που θα ήθελε να δείξει διαλλακτικότητα θα έλεγε "πετύχουΜΕ" αντί του "πετύχεΤΕ".
Δεν ξέρω κατά πόσο η δική σου αυτή αντίληψη είναι αντιπροσωπευτική και για τους υπόλοιπους αρσενικούς, αλλά αν υποθέσουμε ότι είναι, τότε όντως οι άνδρες θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα.
Γιατί όμως να είμαστε αντίπαλοι;
Έχετε να κερδίσετε από τη διαιώνιση αυτής της διαμάχης ή φοβάστε ότι χάνετε έδαφος και περνάτε έτσι σε μια αντεπίθεση;

07/06/2005, 15:46:47
quote:

Eίμαστε άνδρες και είστε γυναίκες.. οτι και να κάνετε δεν γίνεσθε άνδρες ούτε εμείς γυναίκες..
Δεν είμαστε αντίπαλοι..
Αυτή είναι δική σου αρρωστημένη φεμινιστική αντίληψη.

Οπως προείπα .. μην χρησιμοποιείς αυτή την φαιδρά τακτική στο να παραποιείς φράσεις ή και αντιλήψεις ή στην προκειμένη περίπτωση να κρέμεσαι απο τυχόν φραστικά σφάλματα .. είναι νομίζω ντροπή..

quote:
Ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της πραγματικότητας είναι η δική σου χρησιμοποίηση του δευτέρου πληθυντικού προσώπου αντί του πρώτου. Κάποιος που θα ήθελε να δείξει διαλλακτικότητα θα έλεγε "πετύχουΜΕ" αντί του "πετύχεΤΕ".

Τα δικά σας δικά μας και τα δικά μας δικά μας..

Η φεμινιστική αλλαζονεία σε ολο της το μεγαλείο..

Εγώ θα σε παραδεχθώ εάν μου αποδείξεις πότε η γυναίκα στις διεκδικήσεις των δικαιωμάτων της είτε στον εργασιακό χώρο είτε στον κοινωνικό συμπεριέλαβε και τον ανδρα..
Εκεί κοιτάτε αποκλειστικά την πάρτι σας.. πώς τολμάς τώρα λοιπόν και ζητάς να συμμετέχουμε στο να πετύχετε .. απο τη στιγμή που δεν το κάνετε εσείς.. γιαυτό σου λέω η γυναικεία αλλαζονεία σε ολο της το μεγαλείο...

07/06/2005, 15:54:00
quote:

quote:

Eίμαστε άνδρες και είστε γυναίκες.. οτι και να κάνετε δεν γίνεσθε άνδρες ούτε εμείς γυναίκες..
Δεν είμαστε αντίπαλοι..
Αυτή είναι δική σου αρρωστημένη φεμινιστική αντίληψη.

Οπως προείπα .. μην χρησιμοποιείς αυτή την φαιδρά τακτική στο να παραποιείς φράσεις ή και αντιλήψεις ή στην προκειμένη περίπτωση να κρέμεσαι απο τυχόν φραστικά σφάλματα .. είναι νομίζω ντροπή..

quote:

Τα δικά σας δικά μας και τα δικά μας δικά μας..

Η φεμινιστική αλλαζονεία σε ολο της το μεγαλείο..

Εγώ θα σε παραδεχθώ εάν μου αποδείξεις πότε η γυναίκα στις διεκδικήσεις των δικαιωμάτων της είτε στον εργασιακό χώρο είτε στον κοινωνικό συμπεριέλαβε και τον ανδρα..
Εκεί κοιτάτε αποκλειστικά την πάρτι σας.. πώς τολμάς τώρα λοιπόν και ζητάς να συμμετέχουμε στο να πετύχετε .. απο τη στιγμή που δεν το κάνετε εσείς.. γιαυτό σου λέω η γυναικεία αλλαζονεία σε ολο της το μεγαλείο...

quote:
Έχετε να κερδίσετε από τη διαιώνιση αυτής της διαμάχης ή φοβάστε ότι χάνετε έδαφος και περνάτε έτσι σε μια αντεπίθεση;

Φοβάστε.. περνάτε.. ποιός θεωρεί ποιούς αντιπάλους ΠΟΙΟΣ ..
Εδώ χρησιμοποιούμε και δεύτερο πληθυντικό .. και οχι μόνο .. μας θεωρείς αντιπάλους...

Με αυτά αγαπητή μου επισφραγίζεις απο μόνη σου αυτά για τα οποία ΕΣΥ μου καταλογίζεις... και μετά ζητάς να φιλοσοφίσεις ..

07/06/2005, 16:03:14
ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΙΜΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ;
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ;
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ. ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΘΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

07/06/2005, 16:23:47
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΙΜΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ.ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ,δυστηχώς αυτές οι ενέργειες,όταν αφήνουν προ τετελεσμένων γεγονότων και μή ειλικρήνειας εξ'αρχής των επιδιωξεών τους και στην συνέχεια ενημέρωσης εκείνων που υποτίθεται θεωρούν δικούς τους ανθρώπους......πληγώνουν και είναι πολύ μακριά αυτών των δεδομένων που αναφέρεις......είναι η εξαίρεση,όπως εξαιρέσεις υπάρχουν και σε εμάς....(τους άντρες)

με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

Edited by - manos on 07/06/2005 16:25:28

07/06/2005, 16:29:44
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ .. τίποτα για τους άνδρες..

Μήπως τα θέλετε όλα δικά σας..??

Υπάρχουν απόψεις και φιλοσοφημένες απόψεις.
Υπάρχουν ιδέες και φιλοσοφημένες ιδέες.
Υπάρχουν ενέργειες και φιλοσοφημένες ενέργειες.

Για να μπορέσει κάποιος λοιπόν να συμπεριλάβει τη σοφία στις καθημερινές του συνήθειες θα πρέπει πρώτα απο όλα να έχει ``ΑΝΤΙΛΗΨΗ``.

Δεύτερον θα πρέπει να βλέπει με τα ``ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ``.

Και τρίτον θα πρέπει να εχει ``ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΗ``.

07/06/2005, 16:48:52
quote:

ΑΦΡΟΔΙΤΗ,δυστηχώς αυτές οι ενέργειες,όταν αφήνουν προ τετελεσμένων γεγονότων και μή ειλικρήνειας εξ'αρχής των επιδιωξεών τους και στην συνέχεια ενημέρωσης εκείνων που υποτίθεται θεωρούν δικούς τους ανθρώπους......πληγώνουν και είναι πολύ μακριά αυτών των δεδομένων που αναφέρεις......είναι η εξαίρεση,όπως εξαιρέσεις υπάρχουν και σε εμάς....(τους άντρες)

---------------------------------------------------------------------
MANO MOY ANΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΑΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΣΟΦΑ, ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.
ΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.