- HOUSE OF WAX - - Κινηματογράφος -
Δε λέω εντυπωσιακοί φόνοι, πολύ αίμα από ένα σημείο και μετά, αλλα μια από τα ίδια. Τελευταία βγαίνουν πολλες ταινίες με teen-agers που πέφτουν θύματα παρανοϊκών δολοφόνων στο ύπαιθρο.
Αν δεν βγάλουν και πιο πρωτότυπα πράγματα θα βαρεθεί ο κόσμος.
Επί τη ευκαιρία, να πούμε ότι η ιδέα δεν είναι πρωτότυπη. Εννοώ την ιδέα να φτιάχνονται κέρινα ομοιόματα από ανθρώπινα πτώματα.
Η ιδέα είναι παρμένη από το HOUSE OF WAX του 1953 το οποίο με τη σειρά του είναι remake της ταινίας MYSTERY OF THE WAX MUSEUM του 1933.
Για αυτή του 1933 δεν είμαι σίγουρος αν την έχω δει(νομίζω πως την είχα δει στην ΕΤ 1).
Αυτή του 1953 όμως την είδα 5-6 μήνες πριν.
Η υπόθεση είναι ένας τυπάς που φτιάχνει καταπληκτικά κέρινα ομοιόματα αλλά δεν τα βρίσκει επαγγελματικά με τον χορηγό-συνεργάτη του και ο δεύτερος του καίει του μουσείο. Νομίζει επίσης ότι κάηκε μέσα σε αυτό και ο ίδιος ο καλλιτέχνης άσχετα αν δεν βρέθηκε ποτέ το πτώμα του.
Μετά από κάποιο καιρό, ο "καμμένος" γλύπτης επιστρέφει σκοτώνοντας τον παλαι ποτέ χορηγό-συνεργάτη του και ξεκινάει, σαλταρισμένος καθώς είναι, έναν νέο κύκλο αίματος, αλλα΄και κλοπών πτωμάτων από τα νεκροτομεία ώστε να φτιάχνει από ανθρώπους αληθοφανή κέρινα ομοιόματα. Μάλιστα ανοίγει και σχετικό μουσείο στην πόλη, και ο κόσμος θαυμάζει τα κέρινα ομοιόματα του που μοιάζουν με αληθινά(γιατί άραγε?).
Ο γλύπτης σε κάποια φάση μαγεύεται από την ομορφιά μιας συγκεκριμένης κοπέλας της πόλης από την οποία επιθυμεί διακαώς να κατασκευάσει το κέρινο ομοίομα μιας γυναίκας που κάηκε όταν ο νεκρός πλέον συνεργάτης του του είχε κάψει το μουσείο.
Και αρχίζει λοιπόν προσπάθειες να την αιχμαλωτίσει. Στα highligts ο άμυαλος υπηρέτης του που τον βοηθάει να μαζεύουν θύματα!
Ηταν αρκετά καλό το εργάκι.

Αυτά για να μη νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο και δεν ξέρουμε αν είναι καινούργια η ιδέα ή όχι.
Βρείτε λίγη έμπνευση για νέα πράγματα στον τρόμο ρεεεεε!!!!!

Edited by - Agnostic on 25/06/2006 06:01:42
Καλή ήταν αλλά δε μου φάνηκε και τόσο πρωτότυπη ως ιδέα ή έστω να μου έδινε κάτι το ξεχωριστό που δεν θα μου έδινε ένα άλλο θριλλεράκι.
Το τέλος πάντως προβλέψιμο... ![]()

In anticipation of my resurrection...