- Ισκιος δεντρων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
gigenis,
μία ερώτηση έκανε ο άνθρωπος.
υπάρχουν πάρα πολλές παρεμφερείς δοξασίες και προλήψεις
σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελλάδας.
για καμμία απ'αυτές δεν υπάρχει απόδειξη,
αλλά μην ξεχνάς ότι είναι δοξασίες δικές μας,
από το παρελθόν,κάτι δηλώνουν,κάτι υπονοούν.
γιατί να ειρωνευόμαστε με το πρώτο μήνυμα
και
να μη δίνουμε μία ευκαιρία στη συζήτηση ?
ΤΟ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ;
Ή ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΑΤΑΚΑ;
ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ;
Εγώ απάντησα στην αρχική τοποθέτηση του θεματοθέτη του topic navas.
Nα τη θυμηθούμε λίγο?
quote:
Στο χωριο μου αλλα και γενικα σε ολλη την Ηπειρο υπαρχει η γνωμη οτι δεν ειναι καλο να κοιμαται καποιος κατω απο τον ισκιο της συκιας γιατι θα πεθανει απο πλακωμα καποιου ισκιου λενε,και αυτο γιατι η συκια ειναι καταραμενη επειδη κρεμαστηκε ο Ιουδας, υπαρχει και αλλου αυτη η γνωμη;
Tι διαβάζω λοιπον εδώ? Ότι οι κάτοικοι της Ηπείρου σήμερα,εδώ και τώρα που μιλάμε στις 6 Αυγούστου του 2006, έχουν την γνώμη ότι όποιος κοιμηθεί κάτω απο συκιά θα πεθάνει απο "κάποιον ίσκιο" που θα τον "πλακώσει" και ότι η αιτία γιαυτο είναι ότι ο Ιούδας κρεμάστηκε σε μια συκιά και έτσι αυτό το δέντρο είναι "καταραμένο".
Για κοινή και ευρείας αποδοχής γνώμη διάβασα λοιπον,και όχι για κάποια παλιά πρόληψη ή δεισιδαιμονία και σε αυτο απάντησα με το σύντομο ανέκδοτο μου.Δεν είδα κανένα κάλεσμα να συζητήσουμε για αυτού του τύπου τις παλιές προλήψεις. Είδα όμως να ψάχνουμε αν υπάρχουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου να επικρατεί αυτή η "γνώμη".
Αν θέλουμε αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις λοιπον ας είμαστε πιο σωστοι στην έκφραση και διατύπωση των σκέψεων μας ή αλλιώς, ας μην παρεξηγούμαστε όταν δικαιολογημένα μας παρεξηγούν...
Τώρα και επειδή βρήκα ότι μια παρόμοια δεισιδαιμονία υπήρχε και μεταξύ κάποιων άλλων λαών πχ στην Τουρκία πιστευαν ότι "όποιος κοιμηθεί κατω απο συκιά θα τον πάρει ο διάολος" (- The devil will take away anyone who sleeps under a fig tree)
http://www.kultur.gov.tr/EN/BelgeGoster.aspx?17A16AE30572D313AC8287D72AD903BEB91ED266899D29A1
Αυτό που υποθέτω λοιπόν είναι ότι πράγματι η πολύωρη παραμονή (ύπνος) κάτω απο μια συκιά για κάποιους λόγους που έχουν περισσότερο σχέση με κάποια αλλεργικού τύπου αντίδραση του οργανισμού παρά με τον Ιούδα ή το Διάολο είναι βλαβερή. Πιθανόν τα παιδιά κάποιων περασμένων εποχών συνήθιζαν να κοιμούνται κάτω απο δέντρα, και επειδή οι μεγαλύτεροι γνώριζαν εκ πείρας για την βλαβερότητα της συκιάς και δεν μπορούσαν να τα πείσουν να μην κοιμούνται κάτω απο συκιές με άλλο τρόπο, εφηυραν τα παραμύθια αυτά για να τα εκφοβίζουν...Κάτι σαν το "αν δεν φας το φαί σου θα φωνάξω τον μπαμπούλα"...Και αυτό έφτασε μέχρι την εποχή μας σαν κάτι που πιστευαν κάποτε στα σοβαρά.
Πλάκα έχουν όλα αυτά βέβαια άλλα για θέματα του εσωτερικα δεν μου κάνουν προσωπικά...

It is the source of all true art and all science.
Edited by - Mercury on 06/08/2006 21:48:09
Edited by - Mercury on 06/08/2006 21:48:48
quote:
οχι αλλο καρβουνο οχι αλλο καρβουνο οχι αλλο καρβουνο οχι αλλο καρβουνο οχι αλλο καρβουνο οχι αλλο καρβουνο οχι αλλο καρβουνο οχι αλλο καρβουνοοχι αλλο καρβουνο οχι αλλο καρβουνο οχι αλλο καρβουνο οχι αλλο καρβουνοοχι αλλο καρβουνοΚανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Εντάξει, μπορεί να είναι "παπαριές" αυτά, και συμφωνώ κι εγώ, αλλά κάπου πρέπει να διατηρηθούν (η να αναδειχθούν επειδή κάποτε τα πίστευε ο κόσμος πολύ) γιατί αφορούν τις παραδόσεις μας...
Από κάτι τέτοια βγήκαν όλα τα αγαπημένα μας μυθηστορήματα, μύθοι και... ταινίες!
Δέντρα που μιλούν, φυτά που υπνωτίζουν, δαχτυλίδια που μαγεύουν, νεράιδες που χορεύουν...
Τουλάχιστον ας ανοίξει ένα topic που να γράφει ο καθένας τους μύθους της περιοχής του... Και οι άλλοι ας μην απογοητεύουν αυτούς που θέλουν ακόμη να τα πιστεύουν η να τα αναζητούν...
Το να πείς "το ισραήλ έχει δίκιο για την επίθεση στο Λίβανο", αυτό ναι, είναι κάρβουνο...
Το να πεις για τα τρελομανίταρα που έγαγε ο Πεγιό, είδε μπλε ανθρωπάκια και τα σχεδίασε (βλέπε: στρούμφ), αυτό είναι πρόκληση για αναζήτηση... (Ναι, ακόμη ίσως και για την άτιμη συκιά).
Οπότε συνεχίστε να λέτε! Τα θεωρώ "παπαριές" στη σημερινή μας εποχή αλλά κάτι μέσα μου ψάχνει να ακούει τέτοια! Να βλέπω και να ακούω πως μεγάλωσαν οι σεβαστοί μας πρόγονοι.
Δεν μπορώ να τα αρνηθώ, είναι σα να αρνούμαι την ιστορία του τόπου μου. Εκτός κι αν ήρθα "απ' έξω".
Και τέλος, επειδή όλα αυτά προκαλούν θέμα για αναζήτηση, οποιασδήποτε μορφής, πιστεύω είναι καλά για να μπαίνουν σαν θέματα στο esoterica.

Την επόμενη φορά που θα δείτε συκιά πηγαίνετε από κάτω και πάρτε μια βαθιά ανάσα από την μύτη..(μιλάμε για την κλασσική συκιά γιατί υπάρχουν διάφορα είδη κάποια δεν κάνουν μεγάλο καρπό είναι κόντες και όχι τόσο βρόμικες, στις μεγάλες συκιές που τρώμε τον καρπό τους παίζει ρόλο βέβαια και η συγκομιδή του καρπού).
Όσο για τον φίλο που αναφέρει πως κοιμήθηκε κάτω από συκιά και κοιμήθηκε μια χαρά δεν αμφιβάλω καθόλου και εγώ όταν υπηρετούσα κοιμόμουν ακόμα και μέσα στις καλιοπες .(3 νούμερα την μέρα με χώνανε τα καθάρματα οι παλιοί)
Επίσης η γάτα που από την φύση της πάσχει από ναρκισσισμό και δεν ανέχεται
την γούνα της βρόμικη αποφεύγει να αράζει σε μέροι με πολλά μικρόβια πολύ σπάνια θα δείτε γάτα να ξαπλάρει κάτω από συκιά..
Συμπέρασμα…..ίσος λοίμωξη στο αναπνευστικό.. ελπίζω να βοήθησα
Είμαι νέος εδώ και θα ήθελα την βοήθειά σας.
Λόγω στενού χαλινού μου προκαλείται παραφίμωση.πρόσφατα έκανα μια επέμβαση με μικροδιόρθωση του χαλινού αλλά δέν βλέπω αποτελέσματα.Έτσι αποφάσισα να ψάξω για μια μόνιμη λύση=περιτομή.
Όμως θα ήθελα να μάθω εάν κάποιος απο εσάς γνωρίζει κάποια κλινική/νοσοκομείο στην βόρεια Ελλάδα/περιοχή θεσσαλονίκης που μπορεί να το κάνει με μέθοδο laser. Δέν μπορώ να ξαναμπώ στην τραυματική μετεγχειριτική περίοδο σαν αυτή που πέρασα πριν λίγες εβδομάδες.
Επίσης οποιαδήποτε εμπειρία απο περιτομημένα άτομα είναι ευπρόσδεκτη.
Σου εύχομαι να έχεις καλή διαμονή!
Όσον αφορά το θέμα που σε απασχολεί και μοιράζεσαι μαζί μας, ομολογώ πως δεν έχει κάποια συνάφεια με την θεματολογία του Χώρου των Συζητήσεων.
Επιπλέον, το να δημοσιευθούν δημόσια κάποιες πληροφορίες για κάποια κλινική/νοσοκομείο που να μπορεί με τη μέθοδο του laser να κάνει αυτό που ζητάς, αντίκειται στην ιατρική δεοντολογία...
Η δική μου συμβουλή είναι να συζητήσεις με κάποιον ειδικό ή με τον προσωπικό σου γιατρό τη λύση που σκέφθηκες, να ζητήσεις την γνώμη ώστε να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
Παρόλα αυτά, εάν κάποιος από τους συμμετέχοντες στις Συζητήσεις έχει κάποιες γνώσεις επάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και κάποιες έγκυρες πληροφορίες, μπορεί να ανοίξει το προφίλ σου και πατώντας στο πεδίο "Φόρμα Συγγραφής" να σου αποστείλει e-mail.
Το θέμα αυτό θα παραμείνει για μια ακόμη ημέρα ενεργό.
Μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος θα απενεργοποιηθεί.

In anticipation of my resurrection...
quote:
Λόγω στενού χαλινού μου προκαλείται παραφίμωση.πρόσφατα έκανα μια επέμβαση με μικροδιόρθωση του χαλινού αλλά δέν βλέπω αποτελέσματα.Έτσι αποφάσισα να ψάξω για μια μόνιμη λύση=περιτομή.
Φίλε μου amato γειά σου.
Οταν λές στενό κατά πάσα πιθανότητα θα εννοείς κοντό..
Πρίν αποφασίσεις να προβείς στη ``σφραγίδα του Αβραάμ`` καλό θα είναι να σκεφθείς και τη λύση της αποκοπής, εκτομής του χαλινού.![]()
Φίλε μου allzzaro για την ακρίβεια στην διάγνωση γράφει δακτύλιος ακροποσθίας.Μου κάνανε κάποιες τομές γύρω απο τον δακτύλιο καθώς και μια παράλληλη κατα μήκος της κάτω πλευράς του πέους.Η όλη διαδικασία με βοήθησε μερικώς στην μείωση του σφιξίματος που νοιώθω κατα την διάρκεια της νύχτας όταν το "πετσάκι" τραβιέται προς τα πίσω εν ώρα στύσης.Το πρωί το πρόβλημα αυτό ισχύει και χωρίς στύση.Το ίδιο τράβηγμα, και κατ'οπιν επακολουθεί μελάνωμα της κεφαλής απο την πίεση του στενού και κοντού χαλινού.
Τώρα τί εννοείς εκτομή/αποκοπή χαλινού?Δεν γνωρίζω αυτό τον όρο.
Ο Doc μου φαίρεται σαν να μου πηγαίνουν όλα καλά.Είναι λίγο αδιάφορος.Γι'αυτό ψάχνομαι λίγο μόνος μου για να τελειώσω αυτό το μακροχρόνιο μαρτύριο.
Allzzaro σε παρακαλώ απάντησέ μου γρήγορα γιατί θα μπλοκάρει το θέμα αύριο(κρινόμενο μάλλον ως άσχετο με το περιβάλλον)ή στείλε μου e-mail
grazie tante
Απο οτι αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα σου ξεκίνησε απο κάποια σχετική ``φίμωση``.
Δυστυχώς φίλε μου μέσα απο τις ιστοσελίδες δεν λύνεται το προβλημά σου ομως ψάχνοντας θα αποκτήσεις μια γενικότερη άποψη για το τι έχεις και τι πρέπει να κάνεις ώστε πηγαίνοντας στο γιατρό να εχεις μια περισσότερο εμπεριστατωμένη άποψη για το πρόβλημα.
Πληκτρολογώντας τις λέξεις κλειδιά ``χαλινός`` ``ακροπροσθία`` θα βρείς στο ιντερνετ αρκετές πληροφορίες για την πάθηση αυτή καθώς και πληροφορίες για χειρουργικές επεμβάσεις ακόμα και με lazer.

In anticipation of my resurrection...