- ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ: ΤΙ ΕΣΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Οι πιστοί δέχονται την Θεοπνευστία των Ευαγγελιστών π.χ. ως αναμφίβολο κριτήριο για την ορθότητα των όσων μεταφέρονται από τη γραφή τους. Θεωρούνε πως τα όσα περιγράφονται στις σελίδες της Καινής Διαθήκης για τη ζωή και την ανάληψη του Ιησού είναι μια ιστορική αλήθεια, μια αλήθεια η οποία δεν επιδέχεται κενά και αντιφάσεις.
Εξάλλου, τι είδους διδασκαλία της αλήθειας θα ανέμενε κανείς εάν θα έπρεπε να αμφιβάλει ως προς την αλήθεια, και άρα την ειλικρίνεια των περιγραφών.
Θεωρούνε πως τους μεταφέρονται τα όσα έλαβαν χώρα, είτε μέσω αυτόπτων μαρτύρων είτε μέσω Αποστόλων που επιλέχθηκαν υπό την καθοδήγηση και Θεία Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Σε κάθε περίπτωση, αναγνωρίζεται από τους πιστούς ως Θέσφατο και Αληθές το περιεχόμενο της Καινής Διαθήκης.
Είναι λοιπόν όντως έτσι?
Πρόκειται περί πραγματικών περιστατικών ή περί μιας χαμένης συμβολικής ανάγνωσης που θυσιάστηκε?
Θα ήθελα να καταθέσετε τις γνώμες σας καθώς και εάν υπάρχουνε σχετικά τεκμήρια.
http://www.freechristians.com/FC_Greece/bible/bibleproblem.htm
Τα ιερά κείμενα μάλλον πρέπει να είναι η γνωμη που έχουν οι άνθρωποι για τον Θεό, και όχι η γνώμη του Θεού για τον εαυτό του...!

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
φιλτατε schwabe πολυ δυσκολα θα βρεθει κατι να αποδυκνειυει, οτι ο
ανθρωπινος λογισμος με απλα παραδειγματα ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΙ! ΑΝΑΙΡΕΙ!
τα περι θεοπνευστιας ενος κειμενου!καταριπτωνται εξ αρχης
με τον ακολουθο λογισμο¨
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΘΕΟς ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΤΟΣΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΩΣΤΕ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗς ΑΝΑΓΝΩΣΗς ΕΝΟς ΚΕΙΜΕΝΟΥ!!???
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟς ΤΗς ΓΝΩΣΗςΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ,Η ΗΤΑΝ ΓΙΟς
ΝΑΥΑΓΩΝ ΣΕ ΕΡΗΜΟ ΝΗΣΙ,ΧΩΡΙς ΑΝΘΡΩΠΟΥς.
ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΠΛΟΥς ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥς!!
μιας και ιστορικα στοιχεια δεν γνωριζω!
αλλα ορθολογισμο μπορω να κανω!!
sakhs3
σε ευχαριστώ φίλε μου για την πραγματικά πολύ καλή σελίδα που επεσήμανες. Περιέχει μια μεστή ερμηνεία του Χριστολογικού θέματος αποδίδοντας στον κάθε κατεργάρη τις ευθύνες του.
Το θέμα είναι…….ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ!
Ακολούθως, επισυνάπτω κάποια σημεία που χρωματίζουν με απαράμιλλο τρόπο τις απόψεις και το σκεπτικό που έχτισαν αυτό ανομοιόμορφο κατασκεύασμα.
« Όταν ο Θεόφιλος της Αλεξάνδρειας πρότεινε στον Συνέσιο της Κυρήνης να γίνει επίσκοπος, ο Συνέσιος απάντησε: «Η φιλοσοφική νοημοσύνη, ενώ κοιτάει προς την αλήθεια, παραδέχεται την ανάγκη να ψεύδεται. Το φως έχει να κάνει με την αλήθεια, αλλά το μάτι έχει περιορισμένη όραση και δεν μπορεί να κοιτάξει κατευθείαν στο φως χωρίς να τραυματισθεί. Καθώς το μισόφωτο είναι πιό υποφερτό για το μάτι, έτσι πιστεύω, είναι και το ( οφέλημο ) ψέμα για τους απλούς ανθρώπους. Η αλήθεια βλάπτει εκείνους που δεν μπορούν να κοιτάξουν προς την πραγματικότητα. Εάν οι κανονισμοί της ιεροσύνης μου επιτρέπουν να διατηρήσω μία τέτοια θέση, τότε δέχομαι την χειροτόνηση, εφόσον μπορώ να κρατώ την φιλοσοφία μου ως ιδιωτική υπόθεση στο σπίτι μου και να κηρύττω παραμύθια όταν βρίσκομαι έξω. »
Χρειάζονται σχόλια?
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ «ΤΡΥΠΕΣ» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΚΑΡΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ «ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ» ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ…… ΦΕΥΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ.
ΜΑΤΘΑΙΟΣ (κεφ. Γ 13-14)
«Τότε έρχεται ο Ιησούς από της Γαλιλαίας εις τον Ιορδάνην προς τον Ιωάννην δια να βαπτισθεί υπ’ αυτόν. Ο δε Ιωάννης εκώλυεν αυτόν, λέγων, Εγώ χρείαν έχω να βαπτισθώ υπό σου και συ έρχεσαι προς εμέ»
ΛΟΥΚΑΣ (κεφ. Γ, 21-22)
Βαπτισθέντος και του Ιησού, και προσευχομένου, ηνοίχθη ο ουρανός, και κατέβει το πνεύμα το Άγιων εν σωματική μορφή ως περιστερά επ’ αυτόν, και έγεινε φωνή εκ του ουρανού, λέγουσα, Συ είσαι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις σε ευηρεστήθην.
(κεφ. ΙΑ, -3)
Ο δε Ιωάννης ακούσας εν τω δεσμωτηρίω τα έργα του Χριστού έπεμψε, δυο των μαθητών αυτού και είπε προς αυτόν. Συ είσαι ο ερχόμενος ή άλλον προσδοκώμεν;
(κεφ. Ζ, 19-20)
Και προσκαλέσας ο Ιωάννης δυο τινάς των μαθητών αυτού, έπεμψε προς τον Ιησού, λέγων. Συ είσαι ο ερχόμενος, ή άλλον προσδοκώμεν;
Και ελθόντες προς αυτόν οι άνθρωποι ειπών, Ιωάννης ο Βαπτιστής απέστειλεν ημάς προς σε λέγων, Συ είσαι ο ερχόμενος ή άλλον προσδοκώμεν;
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ (εδώ βέβαια είναι το ζήτημα…ότι δεν τα έγραψε αυτός αλλά… ΑΛΛΟΙ και πολύ αργότερα, σε διαφορετικές από μεταξύ τους εποχές ο ΚΑΘ’ ΕΝΑΣ) ΜΙΑ – ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ» ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗ («Εγώ χρείαν έχω να βαπτισθώ υπό σου»), ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ
Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΝΑ……..«ΜΑΣΑΝΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ».
Ο ΤΕΡΤΥΛΛΙΑΝΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΠΩΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΜΦΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΟ» ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΩΝ ΣΚΑΡΦΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ…..ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΜΦΕΒΑΛΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΟΓΗΣ ΛΟΓΗΣ ΤΕΤΟΙΕΣ «ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ» ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.
Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ.
ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑΚΕΡΗ Η ΚΔ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΗΘΕΝΤΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ.
Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ
Σας φαίνεται τίποτε παράλογο στα προηγούμενα;
Εμένα όμως δε μου φαίνεται και πολύ λογικό να μας παραθέτεις Schwabe ένα κείμενο που δε λες από που,επειδή το είδες στο σάιτ λες και όσα δημοσιεύονται στο ιντερνετ είναι και αξιόπιστα, όπου ο Συνέσιος λέει ότι θα λέει "παραμύθια" και θα το βλέπει και σαν σωστό μάλιστα,τη στιγμή που ήταν και φιλοσοφος. Γιατί δε μας λες από που το βρήκες,αν το έλφξες και αν το βρήκες πουθενά σε πραγματικό κείμενο, για να δούμε αν είναι έτσι;
Όλα είναι τέλεια
Η Καινή Διαθήκη είναι έργο κυρίως των ΕΣΣΑΙΩΝ. Οι Εσσαίοι σύμφωνα με έρευνες του Μπράιαν Ντεσμπορόου ζούσαν χαμηλά στις ακτές της Νεκρής Θάλασσας. Τα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας που ανακαλύφθηκαν το 1947 σε σπηλιές στο Κουμράν πρόσφεραν πολλές πηγές για την ζωή τους, και τις ιδέες τους παρά την προσπάθεια των αρχών να κρατηθούν μυστικές. Έκρυψαν οι Εσσαίοι τα χειρόγραφα για να μήν πέσουν στα χέρια των Ρωμαίων με την πτώση της Ιερουσαλήμ το 70π.χ. Τα χειρόγραφα λένε οτι οι Εσσαίοι είναι φανατικοί οπαδοί της Παλαιάς Διαθήκης και ακολουθούν κατα γράμμα αυστηρά την Λευίτικη ερμηνεία της, θεωρώντας μεγάλο εχθρό τους οποιονδήποτε άλλον δέν το έκανε. Συνεργάζονταν με μιά ακραία Αιγυπτιακή ομάδα τους ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ που χρησιμοποιούσαν το Σύμβολο του Δράκοντα-Κροκόδειλου της Αιγύπτου!
Οι Εσσαίοι-Θεραπευτές είχαν τελετουργίες όμοιες με αυτές του μετέπειτα Χριστιανικού βαπτίσματος κάνοντας στα μέτωπα των μυημένων το σημάδι του Σταυρού. Είναι το Σημείο της Φώτισης που εμφανίζεται στην Παλαιά Διαθήκη στο βιβλίο του Ιεζεκιήλ.
Οι Εσσαίοι θεωρούσαν αηδιαστικές όλες τις λειτουργίες του Ανθρώπινου Σώματος και την ερωτική πράξη περισσότερο, και η άποψη αυτή είναι εξαίρετος πρόδρομος της Καθολικής Εκκλησίας. Δύο χειρόγραφα επίσης αποκαλύπτουν την πεποίθηση τους οτι οι κινήσεις των Πλανητών επηρεάζουν τον χαρακτήρα και την τύχη του Ανθρώπου.
Με τους Εσσαίους σχετίζεται και μιά άλλη μυστική οργάνωση οι ΝΑΖΩΡΑΙΟΙ στην οποία φημολογείται οτι ανήκαν ο Ιησούς και οι Απόστολοι πρόσωπα αμφισβητούμενης ύπαρξης. Οι Εσσαίοι και οι Ναζωραίοι εμφανίζονταν σαν διαφορετικά παρακλάδια και σύμφωνα με τον Ιουδαίο Ιστορικό Ιώσηπο οι Εσσαίοι φορούσαν λευκά, ενώ οι Ναζωραίοι μαύρα. Το όνομα του Ιησού δέν αναφέρεται σε κανένα Ρωμαικό Αρχείο ή Ιστορικό κείμενο της εποχής της οποίας λέγεται οτι έζησε ,συσχετιζόταν όμως με την οργάνωση των Ναζωραίων - ονομασία των πρώτων Χριστιανών. Το μαύρο ένδυμα των Ναζωραίων κληρονόμησαν οι Χριστιανοί ιερείς. Στο Κουμράν έκαναν τελετουργικά λουτρά να ξεπλύνουν τις Αμαρτίες τους, Ιδού και η Χριστιανική βάπτιση! Έτρωγαν τελετουργικά ψωμί και έπιναν κρασί συνήθειες που κληρονομήθησαν απο τον Χριστιανισμό σάν Θεία Ευχαριστία.
Οι περισσότεροι Χριστιανικοί όροι προήλθαν απο την Ελληνική γλώσσα όπως: Χριστός, Εκκλησία, Απόστολος, Πρεσβύτερος!
Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης πήρε το όνομα του απο την Λατινική λέξη (Σικάριους = Δολοφόνος). Υπήρχε μιά τρομοκρατική ομάδα οι Σικάριοι που έκαναν επιδρομές σε Ρωμαικές πομπές ή έστηναν έφοδο στους Στρατιώτες.
Οι Άνθρωποι δέν Σταυρώνονταν για τις κλοπές γεγονός που καθιστά επινόηση την Σταύρωση των δύο ληστών δεξιά και Αριστερά του Χριστού. Η ποινή που επιβάλλετο για τα αδικήματα που ήταν κατηγορούμενος ο Χριστός ήταν όχι Σταύρωση αλλά λιθοβολισμός μέχρι Θανάτου απο τους Ιουδαίους. Το πλύσιμο των χεριών του υποτιθέμενου Ποντίου Πιλάτου σάν ένδειξη της αθωότητας του ήταν επίσης Εσσαικό έθιμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
«Η άποψη ότι ένα θεόπνευστο κέιμενο είναι και απολύτως και κατά γράμμα αλάνθαστο δεν ανήκει στην Ορθοδοξία και στον αρχαίο χριστιανισμό.»
Μήπως θα’θελες να μας το τεκμηριώσεις με σχετικά στοιχεία-αναφορές? Αλήθεια, πόθεν η ορθή μαρτυρία περί του «αρχαίου χριστιανισμού»?
filosofos3:
«Αυτό που λέει ο sakhs είναι η ουσία και ταυτίζεται και με τη δική μου άποψη αλλά και με των αγίων ,όπως πχ του Χρυσοστόμου που μελέτησε όσο λίγοι την Αγία Γραφή.»
Ο Χρυσόστομος (που κάθε άλλο παρά τέτοιος υπήρξε..), μιας και λες πως μελέτησε όσο λίγοι την Αγία Γραφή, όπως εξάλλου και ο Κύριλλος Ιεροσολύμων και ο Μ.Βασίλειος, απαξίωσε να αναφερθεί έστω και μια φορά στα συγγράμματα του στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Μέχρι και τον 6ο αιώνα όλες οι οικουμενικοί σύνοδοι αρνούνταν την ένταξη της στον Κανόνα της Α.Γ.
Είναι ταυτόσημος ο χριστιανισμός τότε και τώρα?
filosofos3:
«Η διαφορετική περιγραφή ιδίων γεγονότων όπως η ανάσταση πχ του Χριστού δε σημαίνει ότι δεν είναι και θεόπνευστο το κέιμενο ή ότι δεν έγινε το γεγονός.»
Αυτό σε πρακτικούς όρους δηλαδή πως εξηγείται αγαπητέ? Έχει η Θεία Χάρη άλλοτε πλήρη παροχή πληροφοριών και άλλοτε ελλιπή? Επιλέγει το Άγιο Πνεύμα άλλοτε να περιγράψει τα ακριβή περιστατικά και άλλοτε να παραπλανήσει, θέλοντας (ας πούμε) να δοκιμάσει την πίστη όσων θα συγκρίνουνε?
Και για ποιόν λόγο να μην ισχύει το προφανές, πως όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει? Με άλλα λόγια, για ποιόν λόγο να μην υποθέσουμε πως κανείς από όλους αυτούς τους αυτόκλητους τσαρλατάνους δεν έτυχε κάποιας «Χάρης»?
Λογικά επιχειρήματα θέλω και όχι υποθέσεις επί υποθέσεων.
filosofos3:
«Οι πληροφορίες που είχαν για τα γεγονότα οι ευαγγελιστές προήλθαν από διαφορετικές πηγές και γιαυτό υπάρχουν και διαφορές στις περθγραφές των ιδίων γεγονότων. Ο Θεός δεν τους τα παρουσίαζε σαν "τηλεόραση»
Αυτή δηλαδή η δικαιολογία σε ικανοποιεί αγαπητέ? Τελικά, πολύ φθηνά πουλάς φιλόσοφε!
Ο Ματθαίος και ο Ιωάννης υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων, γνώρισαν και συναναστράφηκαν προσωπικά με τον Ιησού. ΠΩΣ γίνεται δηλαδή να είχαν από «διαφορετικές πηγές» τη γνώση τους? Δεν θεωρείς πως όταν κάποιος αποκαλείται και αναγνωρίζεται ως αυτόπτης μάρτυρας, όταν επιπλέον έχει λάβει και τη Θεία Χάρη, θα πρέπει να αναφέρει επακριβώς τα όσα συνέβησαν?
Εάν δηλαδή δεν συμφωνούν ούτε καν οι (δήθεν?) αυτόπτες μεταξύ τους, τότε μήπως θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλου είδους…..«πηγές»? Και ξέρεις τι εννοώ!
ΟΝΤΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ
ΑΛΗΘΙΝΟ Η ΟΧΙ!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ!!
Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΗ!
ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ
ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ !!
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΦΥΣΙΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΝΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ
ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ "ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ" ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ !!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ
ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΘΕΩΘΕΙ Η ΑΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ
ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ!!
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΝ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!!
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
gh
απο οτι καταλαβα,εισαι απο αυτους που πιστευουν,οτι τελικα υπαρχει
βαθυτερο νοημα καθως και θεοπνευστια στα κειμενα της καινης διαθηκης!!
φυσικα και η αποψη σου ειναι σεβαστη,αλλα υπαρχουν αρκετα αναπαντητα ερωτηματα που θα πρεπει να μου απαντησεις,και κατοπιν θα
την αποδεχθω ισως και εγω.
ετσι λοιπον θα σου θεσω μονο ΕΝΑ!
αφου λοιπον ασπαζεσαι τον αρχαιο χριστιανισμο, τοτε σαφως θα πρεπει να επικεντρωθουμε στα λογια του αρχηγου ,ιδρυτη της ,χριστου!
ειναι ο χριστος υποστηρικτης του αναχωρητισμου???
εσυ τον αποδεχεσαι ???!?
εχει πει μια ντουζινα απο παροτρυνσεις ,εγκαταλειψης ,τυρρανιας ,του ,και στον εγκοσμιο βιο??
με εναντια στη φυση λογικη???
αν θελεις μπορω να σου παραθεσω μια ντουζινα απο αυτες!!
αν παλι θεωρεις οτι τα οσα αναφερουν τα ευαγγελια περι ορισμενων
αναφορων του ιησου ειναι αλλαγμενα,τροποποιημενα.
τοτε απο που πηγαζει η ισχυς της καινης Δ. ως ισχυων θεοπνευστο κειμενο ,αλλα και να θεωρει εαυτο του καποιος χριστιανος ,ως γνωστης
κατι συγκεκριμενου και θεοπνευστου ,κατα την ιδια λογικη θα μπορουσες να επικαλεστεις ως ορθα ιερα κειμενα των βουδιστων,και μουσουλμανων ?!? ποια η διαφορα?!?!
ασε που η καινη διαθηκη δεν σου αφηνει και πολλα περιθωρια για τετοιες εξηγησεις νομιζω?!!
sakhs3
quote:
αγαπητε φιλοσοφε!
απο οτι καταλαβα,εισαι απο αυτους που πιστευουν,οτι τελικα υπαρχει
βαθυτερο νοημα καθως και θεοπνευστια στα κειμενα της καινης διαθηκης!!
φυσικα και η αποψη σου ειναι σεβαστη,αλλα υπαρχουν αρκετα αναπαντητα ερωτηματα που θα πρεπει να μου απαντησεις,και κατοπιν θα
την αποδεχθω ισως και εγω.
ετσι λοιπον θα σου θεσω μονο ΕΝΑ!
αφου λοιπον ασπαζεσαι τον αρχαιο χριστιανισμο, τοτε σαφως θα πρεπει να επικεντρωθουμε στα λογια του αρχηγου ,ιδρυτη της ,χριστου!
ειναι ο χριστος υποστηρικτης του αναχωρητισμου???
εσυ τον αποδεχεσαι ???!?
εχει πει μια ντουζινα απο παροτρυνσεις ,εγκαταλειψης ,τυρρανιας ,του ,και στον εγκοσμιο βιο??
με εναντια στη φυση λογικη???
αν θελεις μπορω να σου παραθεσω μια ντουζινα απο αυτες!!
αν παλι θεωρεις οτι τα οσα αναφερουν τα ευαγγελια περι ορισμενων
αναφορων του ιησου ειναι αλλαγμενα,τροποποιημενα.
τοτε απο που πηγαζει η ισχυς της καινης Δ. ως ισχυων θεοπνευστο κειμενο ,αλλα και να θεωρει εαυτο του καποιος χριστιανος ,ως γνωστης
κατι συγκεκριμενου και θεοπνευστου ,κατα την ιδια λογικη θα μπορουσες να επικαλεστεις ως ορθα ιερα κειμενα των βουδιστων,και μουσουλμανων ?!? ποια η διαφορα?!?!
ασε που η καινη διαθηκη δεν σου αφηνει και πολλα περιθωρια για τετοιες εξηγησεις νομιζω?!!
αγαπητε σακη 3
η απαντηση που θα σου δωσω ειναι αντικειμενικη η υποκειμενικη!
σε ολες τις ερωτησεις υπαρχει βαθος μαθησης αποστηθισης και κατανοησης το ιδιο υπαρχει και με τις απαντησεις μια σχεση!
η αληθεια ειναι μονο "μια" αλλα ποια ειναι?
οταν μιλανε συμβολικα τι εννουνε?
ολα ειναι σχετικα μεταξυ τους γιατι να υπαρχουν μυστικα
γυρω απο την παλαια και καινη διαθηκη?
μπορω να σε κατανοησω με βαθος της σκεψης αλλα λες αν υποστηριζω
τον αναχωριτισμο του ιησου.
αυτο εχει να κανει με την υπαρξη του ιησου και αν τον αποδεχομαι!
πιστευω την υπαρξη του ιησου αλλα οχι με την εννοια της καινης διαθηκης γιατι ειναι συμβολικος και παραβολικος!!
οταν λεμε συμβολο τι εννουμε κατι το οποιο δεν φαινεται με την πραγματικη διασταση του γεγονοτος!!
αποτελεσμα ειναι να αναλυεις αυτο που δεν κατανοεις!!
οι ευαγγελιστες δεν κατασκεαζουν αλλα ερμηνευουν γεγονοτα!!
εχω φτασει στο συμπερασμα οτι η παλαια διαθηκη ειναι κατασκευασμα
αλλα οχι και η καινη τωρα πως γινεται το ενα χωρις το αλλο!
ποσα βιβλια που μας δινουν εξω στα βιβλιοπωλεια δεν ειναι κατασκευασματα πολλων συγγραφεων!
δεν ασπαζομαι τον αρχαιο χριστιανισμο αλλα τον ελληνικο αρχαιο πολιτισμο οχι οτι δεν αποδεχομαι την θρησκεια μου!!
να καταλαβουμε οτι αλλο εβραικος χριστιανισμος και αλλος ο ελληνικος
χριστιανισμος ειναι αντιθετα!!
φυσικα η καινη διαθηκη εχει περιγραφες μη αγαπης αλλα ολα στην καινη
διαθηκη ειναι συμβολικα!!
ολες οι προσπαθειες της καινης διαθηκης εχουν κατι θεοπνευστο!!
μουσουλμανοι και βουδιστες εχουν "παραπλησια" λογικη στα ιερα κειμενα
τους φισικα δεν γινεται συγκριση!!
η ερευνα ειναι καλη αλλα δεν ειναι μονοσημαντη εχει και παραμετρους
που δεν γνωριζουμε και ισως δεν μαθουμε ποτε!!
ποτε μην εισαι σιγουρος για κατι αν δεν το δεις με τα ματια σου!!
η διαισθηση του νου και της ψυχης μου λεει οτι κατι παιζεται
πολυ πιο σοβαρο απο αυτο που φανταζομαστε!
ο βουδισμος και ο μουσουλμανισμος εχουν στοιχεια θεοπνευστα!!
μπορουμε να αναπτυξουμε την συζητηση σε πλαισια αντιληψης με τον
δικο σου τροπο ετσι ωστε να καταλαβω αναλυτικα πως αποδεχεσαι τον
χριστιανισμο και το εργο του πες μερικα αποθαρρυντικα στοιχεια
που σε οδηγησαν στο να μην πιστευεις την καινη διαθηκη!!
συζητηση κανουμε δεν θελω να σου επιβληθω παντα η αληθεια
ειναι σχετικη οταν κατι δεν το εχεις δει με τα ματια σου!!
η αγαπη ειναι παντοτινη
gh
quote:
αυτο εχει να κανει με την υπαρξη του ιησου και αν τον αποδεχομαι!
πιστευω την υπαρξη του ιησου αλλα οχι με την εννοια της καινης διαθηκης γιατι ειναι συμβολικος και παραβολικος!!
δηλαδη για να καταλαβω θεωρεις οτι ο ιησους ειναι φανταστικο πρωσοπο?!
δεν ξερω !?
ε!ρε και να σε ακουγαν τιποτα αρχιμανδριτες!
quote:
εισαι σιγουρος για κατι αν δεν το δεις με τα ματια σου!!
η διαισθηση του νου και της ψυχης μου λεει οτι κατι παιζεται
πολυ πιο σοβαρο απο αυτο που φανταζομαστε!
αυτο σωστο αγαπητε καθ΄ολα
quote:
ο βουδισμος και ο μουσουλμανισμος εχουν στοιχεια θεοπνευστα!!
μπορουμε να αναπτυξουμε την συζητηση σε πλαισια αντιληψης με τον
δικο σου τροπο ετσι ωστε να καταλαβω αναλυτικα πως αποδεχεσαι τον
χριστιανισμο και το εργο του πες μερικα αποθαρρυντικα στοιχεια
που σε οδηγησαν στο να μην πιστευεις την καινη διαθηκη!!
συζητηση κανουμε δεν θελω να σου επιβληθω παντα η αληθεια
ειναι σχετικη οταν κατι δεν το εχεις δει με τα ματια σου!!
αγαπητε ,με αυτη την λογικη του προυγουμενου μηνυματος σου ,σου απαντω,ο βουδισμος εχει σαν αιχμη του δορατος ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ,και μαλιστα
απευθυνομενη προς καθε τι ζωντανο στον πλανητη,και οχι μονο προς τους ανθρωπους (εστω και τυπολατρικα)οπως ο χριστιανισμος,αλλα μιλαει για αγαπη απεναντι σε φυτα ,ζωα ,εντομα.
δεν θεωρεις αγαπητε οτι οι βουδιστες ειναι πιο κοντα στην αληθεια??
εκτος και αν θεωρεις οτι τα παντα στο συμπαν επικεντρωνονται γυρω απο τον ανθρωπο??
τωρα κατι αλλο!
αποθαρυντικα στοιχεια στην καινη .διαθηκη??!!
ποσα θες??
ο χριστος δεν ηταν εκεινος που ειπε"οποιος δεν ειναι μαζι μου ειναι εναντιον μου,και θα εισπραξει σαν αμοιβη του την κολαση"
(εδω που ειμαι τωρα,δεν εχω δυνατοτητα στοιχειων για την πρωτοτυπη
φραση) ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ??!!ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ?
ΑΤΙΜΩΡΗΣΤΙ!!
δεν θα μπορουσε να πει "εγω πιστευω οτι γνωριζω κατι το σωστο,αλλα ισως οχι μονο εγω ,η τελος παντων η αποψη μου ταυτιζεται και με αλλονων?!!κατι τετοιο!!
δεν ειναι ο χριστος εκεινος που αποκαλεσαι την ελληνιδα "σκυλα"
λεγοντας οτι "δεν ειναι σωστο να στερεις το ψωμι σου απο τα παιδια σου και να το ριχνεις στα ΣΚΥΛΙΑ?!! οταν η ελληνιδα ζητησε την
βοηθεια του?!!ανεξαρτητα αν αυτη ηταν η οχι ελληνιδα
ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ?! ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ??
τι ειναι αυτο εξαρση "ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ"!!
αν θες μπορω να σου αναφερω περισσοτερα?!!
απλα τωρα ειμαι μακρια απο το σπιτι μου και στερουμαι την δυνατοτητα
προσβασης στα στοιχεια μου!!
αυτα τα λιγα !
και να σαι καλα!
sakhs3
quote:απευθυνομενη προς καθε τι ζωντανο στον πλανητη,και οχι μονο προς τους ανθρωπους (εστω και τυπολατρικα)οπως ο χριστιανισμος,αλλα μιλαει για αγαπη απεναντι σε φυτα ,ζωα ,εντομα.
δεν θεωρεις αγαπητε οτι οι βουδιστες ειναι πιο κοντα στην αληθεια??
εκτος και αν θεωρεις οτι τα παντα στο συμπαν επικεντρωνονται γυρω απο τον ανθρωπο??
φιλε σακη
αυτα που σου λεω ειναι σχετικα με την υπαρξη του ανθρωπου και του
θεου ειχα μια εμπειρια ενος φιλου μου απο τον βουδισμο και τι εστι οχι μονο με διαβασμα αλλα και την ασκηση αφου αν νιστεψεις και κανεις καποιες "ασκησεις" αποκτας καποια "δυναμη" και "αισθηση"
τωρα ποιες υπονοιες δημιουργουνται στην καινη διαθηκη δεν θα ημουν
δικαιος να πω οτι ο θεος ειναι μονο το συμπαν αφου επενεργουν
πολλες δυναμεις και ενεργειες.
αν δεν δω αποδειξεις δεν αποκλειω κατι.
μην ξεχνας οτι η πηγη εμπνευσης διδασκαλιας και σοφιας υπαρχει και
στον βουδισμο μουσουλμανισμο και χριστιανισμο.
ας ειμαστε λιγακι επιφυλακτικοι !
μην εισαι προκατελλημενος ο ιησους οταν λεει κατι δεν το λεει
για να μειωσει τον ανθρωπο αλλα μην ξεχνας οτι ηταν θεανθρωπος
αρα εκανε λαθη οπως και εμεις αρα ειχε επιφοιτηση του αγιου πνευματος
και γινοταν θεος ετσι διδασκε και επρατε!!
ο θεος ειναι μια δυναμη πανισχυρη οχι μονο συμπαντικη!!
αν θελει μας δινει "μια" ολους μαζι και εξαφανιζομαστε
ειναι ο πατερας μας και εμεις τα παιδια του και λεει σας μαλωνω
ετσι οταν μεγαλωσετε να γινετε καλα παιδια αν δεν με ακουσετε
εσεις θα χασετε ωραια εε?
![]()
οταν μπορεσεις γραψε μερικα στοιχεια να τα συζητησουμε
η αγαπη ειναι παντοτινη
gh
quote:quote:
ας ειμαστε λιγακι επιφυλακτικοι !
μην εισαι προκατελλημενος ο ιησους οταν λεει κατι δεν το λεει
για να μειωσει τον ανθρωπο αλλα μην ξεχνας οτι ηταν θεανθρωπος
θεανθρωπος??!! μαλλον ξεφυγαμε αγαπητε?!!
υπαρχουν κατι εκατονταδες που ισχυριστηκαν το ιδιο,
απο διαφορετικες θρησκειες ,οπου εκαναν και θαυματα?!!
και μαλιστα μερικοι απο αυτους αναστησαν και νεκρους?!!
ολοι τους χρησιμοποιησαν την ιδια δυναμη ,μιας εγκεφαλικης ικανοτητας του ανθρωπου,μεσω της δυναμης της πιστης κατω απο το επιστημονικο κεκτημενο,και ΚΑΝΕΝΟς ΘΕΟΥ?!!?
quote:
θελει μας δινει "μια" ολους μαζι και εξαφανιζομαστε
ειναι ο πατερας μας και εμεις τα παιδια του και λεει σας μαλωνω
ετσι οταν μεγαλωσετε να γινετε καλα παιδια αν δεν με ακουσετε
εσεις θα χασετε ωραια εε?
απο ΦΟΒΙΣΜΕΝΕς λογικες πας καλα και εσυ αδερφε!!
![]()
![]()
![]()
μονο που ενας θεος πρεπει να μπορει να πεισει με επιχειρηματα,λογικα ,οπως αλλωστε αρμοζει σε ανθρωπους,και πολυ περισσοτερο ενας θεος της αγαπης ,
ειναι φανερα τα διληματα του φοβου που διακατεχουν ολους εσας ,υποστηρικτες του χριστιανισμου!?
μονο που αν θα ειχατε να κανετε με "θεο αγαπης "
αλλη θα ηταν η επιχειρηματολογια σας ,καθως και η φρασεολογια σας
![]()
![]()
βλεπεις αγαπητε γνωσεις ιστορικες και σε θεματα ιερων κειμενων ,μπορει να μην εχω καλες,αλλα ΚΑΘΑΡΟ ΝΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ?!!!!
οπως και να εχει το πραγμα μονοΜΕ ΦΟΒΟ πειθει ο θεος σας!!?
με επιχειρηματα λογικα ,και ανεκβιαστα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!!
να τον χαιρεστε!![]()
τετοιον θεο
sakhs3
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΑΚΗ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΝΛΟΓΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΟ ΕΕ?
ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΒΟΥΔΙΣΜΟ?
ΞΕΡΕΙΣ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΚΑΠΟΥ!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΕΕ ΣΕ ΚΟΥΦΑΝΑ?
ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΜΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΟΥ!!
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
gh
ΦΙΛΕ ΦΙΛΟΣΟΦΕ!
ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΜΙΛΗΣΕΣ ΠΡΩΤΟΣ ,ΓΙΑ "ΘΕΟ ΠΟΥ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ
ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,!"
ΚΑΙ ΥΠΕΘΕΣΑ ΟΤΙ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΟΜΥΧΟΣ ΦΟΒΟΣ,ΑΝ ΟΧΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ,ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ,ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΘΕΡΜΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,ΚΑΙ ΕΨΑΞΑ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ,ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ, ΟΤΙ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙΣΕΙ
ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ,ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΔΙΛΗΜΑΤΑ,ΑΥΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΩ,ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ?!!
ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΤΥΠΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ,ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΠΤΟΝΤΑΙ?!!
ΟΥΤΕ ΒΟΥΔΙΣΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ,!?
ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ,ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ,!!
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ,ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ?!
ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ENDORAMA,SCHWABE,ΠΛΩΤΙΝΟΥ,ΔΩΡΙΕΥΣ,
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΕΣ ΒΡΙΣΚΩ ΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΓΗΣ ΣΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ,ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ!
ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΕΧΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ
ΚΑΤΑΛΗΞΑ!
ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ!
sakhs3
quote:ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ,ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΘΕΡΜΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,ΚΑΙ ΕΨΑΞΑ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ,ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ, ΟΤΙ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙΣΕΙ
ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ,ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΔΙΛΗΜΑΤΑ,ΑΥΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΩ,ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ?!!
ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΤΥΠΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ,ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΠΤΟΝΤΑΙ?!!
ΦΙΛΕ ΣΑΚΗ 3
γιατι σε επεισαν με τον φοβο και οχι με την αγαπη?
η λογικη ειναι κατι που βασανιζει τον νου !
την ψυχη τι την βασανιζει πιστευεις?
εσυ πιστευεις οτι δεν πρεπει να πιστευεις σε ενα θεο η θρησκεια?
η αγαπη ειναι παντοτινη
gh
ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΨΕΥΔΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΕΣ Ή ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.![]()
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ :
ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.![]()
ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΠΛΗΣ ΦΥΣΕΩΣ «ΠΡΟΣΩΠΑ»….
![]()
ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.![]()
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΠΕΡΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.![]()
ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΑΛΟΖΥΓΙΣΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΙΔΑΛΟΓΛΩΣΣΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ.![]()
ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΟΥΣ.
![]()
Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ
quote:
ΦΙΛΕ ΣΑΚΗ 3γιατι σε επεισαν με τον φοβο και οχι με την αγαπη?
η λογικη ειναι κατι που βασανιζει τον νου !
την ψυχη τι την βασανιζει πιστευεις?
εσυ πιστευεις οτι δεν πρεπει να πιστευεις σε ενα θεο η θρησκεια?
αγαπητε ολοι τους για αγαπη μιλουσαν!!
με αυτη την κουβεντα με επεισαν να τους ακολουθω χρονια!!
περαν αυτης ομως σαν "φραση" με εσπρωξαν και σε ολα υπολοιπα που συναμα με την "αγαπη"προωθουν,
σε καταστασεις εναντια στην φυση μου!
και τελικα η "αγαπη "τους κατεληξε να ειναι η "γλυκεια τρουφα"
στο δηλητηριο που με ποτιζαν!
ψυχη!! αμφισβητω την πιθανη υπαρξη της αγαπητε!
να πιστευω σε εναν θεο?!?
πλην του ανθρωπου (λογω μεθοδευμενου και χειραγωγημενου ψυχισμου)
σε ερωτω υπαρχει ενα αλλο πλασμα,που να πιστευει σε κατι τετοιο?!?
ειδες πουλια .καθε ειδους ζωα? η φυτα??
να προσκυνουν εικονες,αγαλματα,να βαφτιζονται ,η να κανουν αγιασμο??
σε ερωτω??
πουθενα !σε καμια μορφη ζωης στο συμπαν!!
δεν σου λεει κατι !αυτο?
να στε καλα
sakhs3