- 300 το τρειλερ καταπληκτικο - - Κινηματογράφος -
Μα αν δεν πήγαιναν οι τριακόσιοι θα υπήρχε κάποιος που θα στεκόταν στα στενά?
Εδώ και οι ισχυρότεροι μετά τους λακωνες που ήταν οι αθηναίοι ετοιμαζόντουσαν να μπουν στα πλοία τους και να την κάνουν ( «τρέξτε στα πέρατα του κόσμου» ήταν ο χρησμός της πυθίας…)
Ήδη όταν ανέβαιναν οι σπαρτιάτες οι άλλοι είχαν αρχίσει την πιλάλα…
Η ταινία είναι η κινηματογραφική μεταφορά από το κομικ του Μίλερ
και όχι το έργο Ηροδότου ιστοριες!
Μην κολλάτε στο «τι δεν έδειξε»,δείτε και απολαύστε αυτό που έδειξε.
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Edited by - τυχερουλης on 13/03/2007 17:00:45
ΤΟ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΥΠΤΙΑ,ΤΟΥΣ ΕΙΛΩΤΕΣ,ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΑ,
ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ..)
ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,ΤΗΝ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ,ΤΟΝ ΕΝΔΟΞΟ ΘΑΝΑΤΟ,ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ,ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Αν ένας Ιρανός δει την ταινία χωρίς να αναφερθούν οι εθνικότητες των αντιμαχόμενων, με ποιους θα ταυτιστεί ; ή για να το πάρουμε κι από την άλλη, ο Αμερικάνος ποιόν θα φανταστεί ότι αντιπροσωπεύει σήμερα ; τους πολλούς και ισχυρούς ή τους λίγους και αδύναμους ;
Άρα καταλήγουμε ότι πίσω από την ταινία κρύβονται Ιρανοί, οι οποίοι φέρνοντας σαν παράδειγμα το πακέτο που έφαγαν πριν 2.500 χρόνια, προσπαθούν να ανυψώσουν το ηθικό του λαού για να κάνουν τα ίδια στους Αμερικάνους όταν έρθει η ώρα τους.
Οι τάχα μου διαμαρτυρίες, εννοείτε ότι είναι για ξεκάρφωμα και για τα μάτια του κόσμου.
Και απ’ ότι βλέπω πιάνουν και τόπο.![]()
![]()
![]()
Οι Ιρανοί έχουν δίκιο να φωνάζουν, γιατί ο συντελεστές πρέπει να είχαν την εντύπωση ότι οι Πέρσες ήρθαν από τη "Μέση γη" του Τόλκιν. Αλλά εμείς γιατί ;
Αντίθετα μας κάνει και διαφήμιση.
Δεν νομίζω να πάει κανείς να τους 300, περιμένοντας να δει κάτι που θυμίσει Αγγελόπουλο, ούτε το Γκλέτσο να κάνει τον Λεωνίδα, πόσο μάλλον τους Σπαρτιάτες με κοιλιά ταβερνιάρη.
Αν αυτές είναι οι προσδοκίες κάποιου καλύτερα να κρατήσει τα έουρο για σουβλάκια ή μπιράκια.![]()
Ιστορικές ανακρίβειες υπάρχουν αλλά και να μην υπήρχαν εμείς θα βρίσκαμε. Όπως είπαμε και παραπάνω η ταινία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ, άρα δεν μπορούμε να την κρίνουμε έτσι.
Είναι σαν να πάρουμε το Asterix και να πούμε ότι σε αυτή την τοποθεσία δεν υπήρχε κανονικά το χωριό που παρουσιάζετε και ότι είναι δυσφήμιση για τους Γαλάτες, το γεγονός ότι πολεμούσαν και αντιστέκονταν μόνο ντοπαρισμένοι. Συν το ότι έχουν πανάσχημες γυναίκες σαν φυλή με εξαίρεση τη γυναίκα του παππού.![]()
Η ταινία είναι μια καλή αφορμή για μας τους Έλληνες να ξαναθυμηθούμε την ιστορία μας, να δούμε και να προβληματιστούμε για τα ιδανικά του τότε και του σήμερα και να πάρουμε κανά ιστορικό βιβλίο να διαβάσουμε, και από ‘κει να μάθουμε και για τους Θεσπιείς και τους υπόλοιπους Έλληνες και γενικότερα το τι έγινε εκείνα τα χρόνια.
Είναι καλό να θυμόμαστε κάποια πράγματα και ας είναι λάθος ο τρόπος που μας τα θυμίζει.
Δεν νομίζω να έμαθε κανείς ιστορία από τον κινηματογράφο, απ’ αυτόν μόνο το ερέθισμα για να ασχοληθείς με ένα γεγονός μπορεί να πάρεις και αυτή η ταινία στο δίνει αυτό το ερέθισμα.
Τώρα αν ήσουν από πιο πριν "ερεθισμένος", κάνε το Κινέζο όπως έκανε αυτός τον Έλληνα στο "Τίγρης και Δράκος".
Τελικά είχα όρεξη.
Στράτος

Edited by - Ευστράτιος on 13/03/2007 18:27:19
Είμαι λάτρης της αλήθειας και της πραγματικότητας όσο δεν πάει.
Δεν βλέπω ταινίες με "ιστορικό" περιεχόμενο, γιατί αυτές έρχονται σε περιόδους που κάποιοι προσδοκούν να αποκομίσουν οφέλη από αυτές.
Το ξαναγράφω: Το ότι είναι ταινία δεν είναι δικαολογία για να μην γίνει ιστορικά σωστή.
Πίσω της υπάρχει προπαγάνδα...
Εάν ήταν ιρανοί δεν θα έκαναν τους εαυτούς τους ως τέρατα (ελπίζω να το έγραψες για αστείο).
Όταν όμως γράφει ένα σενάριο για ένα ιστορικό συμβάν φροντίζεις να είναι όσο το δυνατόν κοντά στην αλήθεια. Είδες ποτέ σου ιστορική ταινία των αμερικανών η οποία να είναι "κάπως". Ακόμα και τα λάθη και τα σφάλματα τους, ακόμα και τις σφάγες τους τις δείχνουν όσο πιο ηρωικά και ιστορικά αληθοφανές γίνεται. Με τις ιστορίες των άλλων χωρών όμως; Ααααα, εκεί κυκλοφορούν το παραμύθι "είναι ταινία, μην περιμένετε πολλά πράγματα...".
Τώρα τι σχέση ο αστεριξ; Ένα φανταστικό πρόσωπο μέσα στην ιστορία σε αντίθεση με την παραποίηση της ιστορίας; Άσε που ιστορικά είναι σε μεγάλο βαθμό πιο σωστός από τις αμερικάνικες λάσπες...
(Στην ταινίες την είδες την γυναίκα του παππού, την είδες;![]()
![]()
)
Ότι γράφεις όμως παρακάτω για την αφορμή είναι ορθότατο.
Και εγώ αυτό ελπίζω - τουλάχιστον ένα πρόβατο στα 10000 να κοιτάξει και πιο πέρα από την μίζερη ζωή του και να ψάξει την αλήθεια.
Δεν νομίζω όμως ότι θα είναι μεγαλύτερο το ποσοστό...
Edited by - OANNHSEA on 13/03/2007 19:50:29
quote:
OANNHSEA
Εάν ήταν ιρανοί δεν θα έκαναν τους εαυτούς τους ως τέρατα (ελπίζω να το έγραψες για αστείο).
Έγραψα ότι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, για το πώς τους παρουσιάζουν.![]()
quote:
OANNHSEA
Τώρα τι σχέση ο αστεριξ; Ένα φανταστικό πρόσωπο μέσα στην ιστορία σε αντίθεση με την παραποίηση της ιστορίας; Άσε που ιστορικά είναι σε μεγάλο βαθμό πιο σωστός από τις αμερικάνικες λάσπες...
Δεν αναφερόμουν στον Asterix αλλά στο Asterix.
Έχει σχέση γιατί και τα δύο βασίζονται σε κόμικ που με τη σειρά τους βασίζονται σε κάτι ιστορικό, άσχετα που η δικιά μας περίπτωση εξετάζει ένα μεμονωμένο γεγονός. Ούτως η άλλος ο παραλληλισμός έγινε χάριν πλάκας.
quote:
OANNHSEA
(Στην ταινίες την είδες την γυναίκα του παππού, την είδες;)
Οοοουυυυυ ακόμα τη βλέπω.![]()
![]()
quote:
OANNHSEA
Το ξαναγράφω: Το ότι είναι ταινία δεν είναι δικαολογία για να μην γίνει ιστορικά σωστή.
Εδώ χάνουμε τη μπάλα με τα ιστορικά βιβλία, για το αν ο τάδε ιστορικός που το έγραψε ήταν έγκριτος, αν ήταν με την πλευρά των νικητών, από ποιόν ίσως να τα έπαιρνε , ποια συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετούσε, πότε γεννήθηκε για να τα γράψει, πως και σε τι περιβάλλον έζησε, με τι ιδέες μεγάλωσε, ήταν χριστιανός ήταν αιρετικός και πολλά άλλα.
Και περιμένεις "εσύ" τώρα την ταινία...
quote:
OANNHSEA
Είδες ποτέ σου ιστορική ταινία των αμερικανών η οποία να είναι "κάπως". Ακόμα και τα λάθη και τα σφάλματα τους, ακόμα και τις σφάγες τους τις δείχνουν όσο πιο ηρωικά και ιστορικά αληθοφανές γίνεται. Με τις ιστορίες των άλλων χωρών όμως; Ααααα, εκεί κυκλοφορούν το παραμύθι "είναι ταινία, μην περιμένετε πολλά πράγματα...".
Μην ξεχνάς όμως, ότι είναι η δικιά τους ιστορία και κάτι παραπάνω θα ξέρουν.![]()
Αν είχαμε Hollywood εδώ, οι ταινίες που θα αφορούσαν την ιστορία τους θα ήταν τόσο ακριβής ;
Στράτος

quote:
Δεν νομίζω να πάει κανείς να τους 300, περιμένοντας να δει κάτι που θυμίσει Αγγελόπουλο, ούτε το Γκλέτσο να κάνει τον Λεωνίδα, πόσο μάλλον τους Σπαρτιάτες με κοιλιά ταβερνιάρη.
Αν αυτές είναι οι προσδοκίες κάποιου καλύτερα να κρατήσει τα έουρο για σουβλάκια ή μπιράκια.
Ξεκινώντας από αυτή την πολύ απλή και σαφή τοποθέτηση, καλησπέρα φίλε Στράτο
,
ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.
Πηγαίνω να δω
τον Blade γιατί γουστάρω να δω τους βρυκόλακες να γίνονται στάχτη.
τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών γιατί έχω όρεξη να ονειρευτώ.
το the ring γιατί η Σάντακο αναδεικνύει εκείνη τη τρομολάγνα ασιατική διαστροφή για το ανεξήγητο που γουστάρω
τον 007 με Σον Κόνερυ μόνο γιατί είναι ο 007.
τον Κόνερυ όμως στο όνομα του ρόδου γιατί είναι το όνομα το ρόδου.
Τον Μπέργκμαν γιατί θέλω να τα σκεφτώ κάπως αλλοιώς.
Τον Τέρυ Γκίλιαμ γιατί οι κόσμοι μας μοιάζουν. Είμαι κι εγώ σχιζοφρενής.
Τη Γεωργία Βασιλειάδου γιατί είναι απίστευτη.
Τον Παζολίνι για να δω να μπαίνει βαθειά το μαχαίρι στο κόκκαλο
Τον Κάρπεντερ γιατί κάτι πήγε να πει και του βούλωσαν το στόμα
κλπ, κλπ,
Ο κατάλογος είναιμπορεί να είναι ατελείωτος μη σας κουράσω....
Μόνο στο σπίτι έχω κάπου 2.000 ταινίες συλλογή. Οπότε υπάρχει μια σχετική τρέλλα με το είδος..
Πηγαίνω λοιπόν να δω τους 300 για να δω απλά τη μεταφορά ενός κόμικ κάποιου Φρανκ Μιλερ που από μικρός ονειρευόταν διαφόρους ήρωες κι όταν είχε δει όπως ο ίδιος έχει δηλώσει τη παλιά χολιγουντιανή ταινία με τους σπαρτιάτες είχε κολλησει κάποια μέρα να γράψει κάτι για αυτούς τους ήρωες που τον είχαν μαγέψει!!!
Η μεταφορά λοιπόν του κόμικ σε ταινία ήταν πιστή. Αν έβλεπα τους σπαρτιάτες να γελιοποιούνται ή να είχε ευφεύρει μια αλλόκοτη και ψεύτικη ιστορία π.χ. οι θερμοπύλες έγιναν για την ωραία ελένη (!!!!) θα έβαζα μπουρλότο.
Ομως προσωπικά δεν διακατέχομαι από αυτήν την αγωνία του μήπως μπερδέψω τις πληροφορίες που έχω συλλέξει από την ιστορία μου με τις ανακρίβειες μιας κινηματογραφικής παραγωγής.
Ούτε εξετάζω αν υπάρχει κάποιος πονηρός δάχτυλος πίσω από τη ταινία. Πονηρός δάχτυλος είναι ολόκληρη η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή και μάλιστα με γυρισμένο τον δάχτυλο προς τα νώτα της !!! Και λοιπόν νέο είναι αυτό? Η μήπως δεν το ξέρουμε?
Ετσι κι αλλοιώς στον νεοέλληνα η γνώση μεταφέρεται με την ιδιότητα ενός κόμικ πλέον είτε πρόκειται για τη παιδεία του είτε για την υγεία του είτε για το κράτος δικαίου που ζει.
Η μισή μου οικογένεια είναι από Σπάρτη η άλλη μισή αρκάδες κι εκείνα τα μέρη τα έχω περπατήσει ξυπόλητη, έχω ξεψαχνίσει κάθε εκατοστό από την εν λόγω γη, το δέσιμο μου με την Αρχαία Ελλάδα πάει πέρα από φτηνά σλόγκαν και εορταστικές χλαμύδες (λίγο δύσκολο να εξηγήσω αυτό το τελευταίο αλλωστε δεν ξέρω αν θα ενδιέφερε κανένα να το μάθει).
Οπότε μπορώ να επιτρέψω στον ευατό μου να λέω ότι θέλω για τους 300 κι ας χαρακτηριστώ καθυστερημένη.
Σε περίπτωση που θελω να μάθω κάτι περισσότερο από ελληνικη ιστορία κατεβάζω από το ράφι τον Ηρόδοτο. Δεν περιμένω από το χόλυγουντ να μου το δείξει.
Οσο για τους υπόλοιπους καθυστερημένους.... ε και μόνο το γεγονός ότι ακόμα θυμούνται τις θερμοπύλες, στη χαβούζα που ζούμε κάτι είναι κι αυτό....Πήγαν άνθρωποι στον κινηματογράφο που δεν πήγαινουν ποτέ μόνο και μόνο γιατί ήταν αυτό το θέμα. Βλακεία ή εξυπνάδα εκείνοι πήγαν γιατί ο τίτλος έλεγε οι 300. Μήπως κάτι λέει αυτό? (στο μυαλό των καθυστερημένων εννοώ)
Δεν αμφισβητώ ότι ήταν γεμάτη ιστορικές ανακρίβειες όμως ο έλληνας δεν πήγε γι'αυτές τις ανακρίβειες. Δεν τις αντιλήφθηκε καν. Οπως δεν αντιλαμβάνεται ότι ότι ζει γύρω του είναι ιστορική ανακρίβεια.
Εγώ όμως είμαι μαζί τους για το συναίσθημα που δημιούργησαν. Κάπου μεταξύ χαζοπάνελ της τηλεόρασης, αποχαύνωση από τα δελτία ειδήσεων, βρυκόλακες και ζόμπι του κινηματογράφου, πήγε για να δει κάτι που ακόμα θυμάται (από τα ελάχιστα) από την ιστορία αυτού του τόπου.
Αν θελουμε τώρα ΜΕΤΑ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ εκτός από το θετικό συναίσθημα του να είναι επι τέλους περήφανος για κάτι, ξεκινήσει μια συζήτηση και μια πληροφόρηση για το ποιές ακριβώς ήταν οι ιστορικές ανακρίβειες και τι παίζεται (αν παίζεται) γύρω από το σκηνικο, είμαι βέβαιη πως θα ακούσουν οι καθυστερημένοι.
Οταν έγινε η 11η σεπτέμβρη (οι πύργοι) βρισκόμουν σε ένα ξενοδοχείο γεμάτο από διάφορες εθνικότητες και καθόμασταν στο σαλόνι. Ολοι άρχισαν να βρίζουν τους τρομοκράτες τους άραβες να λένε διάφορα και πιο δίπλα ήταν ελληνικές παρέες και τους άκουγα να λένε "τους πούστηδες τι σκαρφίστηκαν πάλι. Καμμιά επίθεση θα σχεδιάζουν να κάνουν. Τι μούσια ρε παιδιά θα μας φορτώσουν τις επόμενες μέρες" και συνέχισαν να πίνουν τις μπιρίτσες τους. Οι μόνοι που σκέφθηκαν άμεσα έτσι.
Το ότι έχουμε συνεχώς ένα παπούτσι πάνω απο το μυαλό μας να μας πατάει δεν σημαίνει ότι νομίζουμε ότι είναι τριαντάφυλλο που μας χαιδεύει. Απλά δεν μπορούμε να το ξεκολήσουμε. Και οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε καν και τι παπούτσι είναι.
Ο έλληνας στη πλειοψηφία του (δεν μιλώ για τις φανατισμένες ομάδες κάθε είδους) είναι ο χριστιανός που βρίζει καντήλια κάθε μέρα και στο μάθημα των θρησκευτικών κάνει κοπάνα, είναι εκείνος που ψηφίζει κάποιον για να μπορεί να τον βρίζει μετά, είναι πάλι ο ίδιος που κοιτάζει μερικούς βλάκες να μιλάνε στη τηλεόραση για να φωνάζει με το τηλεκοντρολ στο χέρι ότι είναι βλάκες, είναι μια φλεγόμενη καρδιά που επειδή δεν μπορεί να κάψει τίποτα άλλο καίει τον εαυτό του.
Δεν ξέρω βρε παιδιά ίσως να είμαι τελείως λάθος πάντως κακοπροαίρετη δεν είμαι...

Οι Τούρκοι τσαντίστηκαν που προβάλονται οι 300 κι εκείνοι τίποτα δεν έχουν κάνει για τη δική τους ιστορία οπότε έκλεισαν με το Χόλυγουντ μια υπερπαραγωγή για τον Κεμάλ (δεν είμαι τόσο σίγουρη) όπου το ρόλο θα κάνει Ντανιελ Γκρεγκ (ο τελευταίος 007).
Μου φαίνεται ότι τώρα θα αρχίσω να ακουω πιο προσεκτικά τα καμπανάκια που χτύπαγε ο αγαπητός OANNHSEA και θα ξεπεράσω τον αρχικό μου ενθουσιασμό ![]()
Τι το έπιασε το χόλιγουντ έτσι ξαφνικά να αναχθεί σε φερέφωνο της ιστορίας του χώρου εδώ κάτω? Πωπω θα με κάνετε συνομοσιολόγο εδώ μέσα και μέτα το κρίμα στο λαιμό σας!!!! ![]()

Στράτος

θέλω πριν απ'όλα να ξεκαθαρίσω ότι η χρήση της λέξης
"καθυστερημένοι" έχει γίνει της μοδός τώρα τελευταία,
εγώ την έχω ακούσει
από τον 8χρονο γιο του κολλητού μου(!!!)και τη χρησιμοποιώ κι εγώ
επίσης...
από τότε που καθιερώθηκε ο όρος "παιδιά με ειδικές ικανότητες"
η χρήση της λέξης "καθυστερημένοι" πάει κάπου αλλού
αν όμως για οποιονδήποτε λόγο κάποιος νόμιζε ότι αποκάλεσα προσωπικά τον ίδιο
έτσι,ζητώ συγγνώμη και πάλι συγγνώμη
vasiliskos,ελπίζω με πιάνεις έτσι ?
τι νόημα θα είχε να αποκαλώ έτσι εσένα ή οποιονδήποτε άλλον,τη στιγμή που κάθομαι σας διαβάζω,μιλάω μαζί σας,ανταλάσσω απόψεις ...?
γι'αυτό,δε θα ήθελα να παρεξηγηθεί κάποιος χωρίς λόγο
..........................................................
παρ'όλα αυτά όμως,επιμένω στο αρχικό ερώτημα
OANNHSEA,
είσαι γι'αυτό που λέω ?
μιλάμε ότι με πιάνεις ΑΠΟΛΥΤΑ στο πνεύμα
κλείνουν τα μάτια όλοι τους και κάνουν ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ (να το κάνει ο θεός δηλαδή...) 300
το 90% της Ελλάδος ήταν από παλιά φανατικοί με τον frank miller,
τι να λέμε τώρα ! γαλουχήθηκαν με τα κόμικς που κάνει από την τρυφερή τους ηλικία !
(άσχετα αν εγώ έχω την εντύπωση ότι ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ SIN CITY- άλλο αριστούργημα κι αυτό...-δεν τον γνώριζαν ούτε καν όσοι διαβάζουν κόμικς...αλλά ας το καταπιούμε κι αυτό...)
(κάτι παρόμοιο δεν είχε συμβεί με τον μαλάκα τον Άρχοντα ? ξαφνικά έβλεπες ΟΡΔΕΣ από κόσμο που ζήτημα να είχε δει καμιά δεκαριά ταινίες της προκοπής στη ζωή του,να μπαίνει πατείς με πατώ σε στις αίθουσες,για να μη χάσει την επαφή του με τον Τόλκιεν-αυτόν ρε,που παίζανε σφαλιάρες,τότε παλιά...)
(αν όμως τους ρώταγες όόόόλους αυτούς "την τριλογία την έχετε διαβάσει?"
θα σου απαντούσαν "γιατί,υπάρχει και σε βιβλίο ?")
................................................................
τι θέλω να πω ?
θέλω να πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού των σινεμά είναι κουκουρούκου 1000%,τους πετάνε την οποιαδήποτε κινηματογραφική μαλακία
κι αυτοί ΝΙΩΘΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να πάνε να τη δουν
και μη μου πείτε ρε Ευστράτιε και ρε Α.Kircher ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τις ταινίες του Χόλιγουντ !!
ένα κι ένα κάνουν δύο και για το Χόλιγουντ καλύτερο μέσο προπαγάνδας
από το πανί δεν υπάρχει !!
σκεφτείτε πόσο αμόρφωτοι είναι οι Αμερικάνοι (νομίζω ότι ο A.Kircher
μπορεί να μας πει περισσότερα πάνω σ'αυτό)και σκεφτείτε ξανά
πως θα δουν τώρα τους 300...με τι μάτι...τι θα σκεφτούν για
το Ιράν και για τους Πέρσες !!
αλλά αυτοί είναι Αμερικανοί ρε γαμώτο,εμείς είμαστε Έλληνες,που για μένα σημαίνει λίγο περισσότερο ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα
πρέπει κι εδώ να τα τρώμε έτσι στη μάπα ??? τι να πω δηλαδή ??
ελπίζω κάτι να καταλαβαίνετε με αυτά που γράφω
δεν μπορώ να δω με δήθεν "αθώο" μάτι μία τόσο κατευθυνόμενη παραγωγή,
που με τόσο πονηρό τρόπο άλλα λέει κι άλλα εννοεί
γιατί αν το δω "αθώα" πιάστηκα μαλάκας : δεν υπάρχει καμία αθωότητα,
παρά μόνον πονηριά και δόλος
...........................................................
μόνο ο OANNHSEA το βλέπει αυτό ρε παιδιά ?