ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

amalia52 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
03/12/2007, 11:05:28
τα blog φιλε μου, ειναι γραμμενα απο "ανθρωπους" που ισως ΔΕΝ γραφουν απο σωστη "οπτικη γωνια"...με αλλα λογια γραφουν ο,τι θελουν...βγαζοντας δικα τους συμπερασματα, περα απο τα ιδια γεγονοτα!

Το συγκεκριμενο εγινε πριν απο 3 μηνες! αμα ειναι να "αναψουν" τα "αιματα" μετα απο 3 μηνες...τοτε κατι δεν παει καλα!

Επισης...οι Τουρκικες Δυναμεις Στρατου-αεροποριας εχουν παρει το πρασινο φως για επιθεση στους Κουρδους ανταρτες και στις περιοχες τους, πριν απο 2 βδομαδες! Και ακομα δεν καναν τιποτα! μονο καποια "τυφλα" χτυπηματα! Ομως επεμβαση δεν εγινε!

Τι φοβουνται? το αυτονοητο... οτι θα εχουν μεγαλες απωλειες, που θα πληξουν το "γοητρο" τους!

Αρα, στην συγκεκριμενη περιοδο, δεν σκεφτονται καν το ενδεχομενο "στρατηγικου" πληγματος στην Ελλαδα, γιατι τοτε ειναι που θα χασουν περισσοτερα!

Αρα...μπαινουμε ηδη στο 2008, χωρις μεχρι τωρα να εχει γινει κατι...(για οσους λεγανε Νοεμβριο............)

03/12/2007, 12:02:15
Ναι βρε...
Καλό Δεκέμβρη να έχουμε...
Μητσάκοοοοοο, Δεκέμβρης μήνας.....
Πήραμε παράτηαση και παίζουμε τις καθυστερήσεις;;;;
Να μιλήσω χρυσό μου, να μιλήσω;;;;
03/12/2007, 14:57:29
οχι φιλε OANNHSEA να μην "αδικουμε" τον Μητσακο...

"ελεγε" για το 2008 στην αρχη, μετα ομως διαβαζοντας καποιες προφητειες, νομιζε οτι "εννοουσαν" το 2007... αλλα παντα η αποψη του ηταν για το 2008 (!)...

[...] (ξερετε τι σημαινει αυτο..., δεν χρειαζεται να το αναλυσω)

stavros77Μέλος
03/12/2007, 22:49:29
Χαιρετώ μετά από αρκετό καιρό.

Πριν από λίγες μέρες ήμουνα στο Όρος. Στην σκήτη της Αγίας Άννης μας μίλησε κάποιος γέροντας (σχετικά νέος γύρω στα 45) για διάφορα πνευματικά θέματα. Σε ερώτηση λαϊκού περί των προφητειών που ακούγονται τώρα τελευταία (Λιακόπουλοι, Μάξιμοι, γέροντες) αναφέρθηκε στο εξής :

1) Να κοιτάτε την πνευματική ζωή και να αφήσετε τις προφητείες.

2) Ο π. Μάξιμος έχει πέσει σε πλάνη. Μην ασχολείστε.

3) Ο Λιακόπουλος πουλάει βιβλία και προφανώς δεν μπορεί κάποιος να τον εμπιστεύεται.

4) Αν ζούσε ο πατήρ Παϊσιος θα αφόριζε πολλούς που ασχολούνται με το όνομά του κινδυνολογώντας.

4) Ημερομηνίες δεν μας είπε αλλά διαβεβαίωσε ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Φαινόταν σιγουρότατος και πως ήξερε παραπάνω από αυτά που μας έλεγε. Τον ενδιέφερε περισσότερο όμως να κατανοήσουμε τα πνευματικά που μας είχε πει παρά να συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτά. Μας μιλούσε 3μιση ώρες. Για τις προφητείες ασχολήθηκε 15 λεπτά.

Πολύ ωραίο προσκύνημα. Είδα το άφθαρτο πέλμα της Θεοπρομήτορος Άννης, που είναι το πιο παλιό ιερό λείψανο της πίστεως μας (για όσους πιστεύουν).

Ξέρω ότι δεν θα πιστέψει τον γέροντα η πλειοψηφία εδώ αλλά εγώ τα αναφέρω έστω και για τον έναν που θα αναρωτηθεί. Κέρδος θα είναι. Προσωπική μου άποψη ότι ο γέροντας έχει πολύ μεγάλο δίκαιο. Ας γνωρίζουμε τις γνήσιες προφητείες και τότε θα δούμε καθαρά ότι όντως είμαστε στην τελική ευθεία. Πόση θα είναι αυτή? Κύριος οίδεν.

Πνευματικός αγώνας μας χρειάζεται ώστε όταν θα έρθουν - και θα έρθουν - να είμαστε έτοιμοι. Αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα του Αγίου Όρους πάνω στο θέμα του topic. Να είστε καλά

Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;

04/12/2007, 11:40:19
quote:
οχι φιλε OANNHSEA να μην "αδικουμε" τον Μητσακο...
"ελεγε" για το 2008 στην αρχη, μετα ομως διαβαζοντας καποιες προφητειες, νομιζε οτι "εννοουσαν" το 2007... αλλα παντα η αποψη του ηταν για το 2008 (!)...

Δεν είναι έτσι ακριβώς...
Διαβάζοντας τις προφητείες δεν μπορούσα να έχω ξεκάθαρο το πότε ακριβώς αλλά το περίπου, το οποίο είναι «τώρα» σύμφωνα με αυτά που πιστεύω και βλέπουν τα μάτια μου. (μέχρι το 2008)
Το 2008 το έλεγα γιατί είναι ο θρύλος των 555 χρόνων αλλά και τα λόγια του πρώτου μοναχού που έλεγε για 2,5 χρόνια μετά το Σεπτέμβριο του 2005, αλλά έτσι καταλαβαίνω απο τους λογαριασμούς που κάνω απο τις προφητείες.
Τα έχω αναφέρει και πιο πάνω.
Όταν άκουσα για αυτά που είπαν οι άλλοι δύο μοναχοί άλλαξα πιστεύονας τους.
Μόνο που φάνηκε πως πλάνη μπορούν να έχουν και αυτοί.
Προσωπικά μετά απο καιρό δεν με ενδιαφέρει να πίσω κανέναν πλέον γιατί δεν έχει νόημα μιας και δεν καλυτερεύει ο άνθρωπος απο το να ξέρει το μέλλον, το οποιοδηποτε μέλλον.
Μόνο οι περιστάσεις μιας συγκεκριμένης στιγμής υπο ορισμένα συναισθήματα μπορούν να αλλάξουν καταστάσεις και δεν είμαι εγώ που θα τις δημιουργήσει.

04/12/2007, 15:05:55
Μητσακος...ελπιζω να διαβασες το μηνυμα του φιλου Stavrou77...

λεει πολλα...και ειναι σωστα!

04/12/2007, 15:46:18
Το διάβασα και ελπίζω να διαβάστηκε και το δικό μου.
Τον μοναχό που λέει τον ξέρω μάλλον μιας και εγώ πρώτος είχα παραπέμψει σε αυτόν.
Ένας εύσωμος είναι, αν είναι αυτός.
Ότι λέει σωστά είναι, ειδικά για τον Μάξιμο.
Είπε ότι είμαστε στην τελική ευθεία...
Εγώ πάντως δεν ασχολούμε πλέον, ότι ήξερα ειπα.
04/12/2007, 15:50:27
Φίλε Σταύρο, στον Παπαγιάννη στην Αγία Άννα πήγες;
stavros77Μέλος
04/12/2007, 19:23:00
Όχι Δημήτρη δεν είδα κάποιον γέροντα με αυτό το όνομα. Άλλωστε ξέρεις ότι στις σκήτες αν δεν ξέρεις κάποιον είναι δύσκολο να πας σε καλύβη.

Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;

GCHATΝέο Μέλος
05/12/2007, 05:44:22
Γεια σας παιδιά και πάλι μετά από πολύ καιρό!
Αν και νέο μέλος στο φόρουμ, θα ήθελα να προτείνω να μετονομαστεί το θέμα σε "Ελληνο-τουρκικές σχέσεις και μεταφυσική" ούτως ώστε να περιλαμβάνεται και η παράμετρος της συζήτησης των Ελληνο-τουρκικών σχέσεων καθεαυτή, ξέχωρα από την μεταφυσική. Βλέπω ότι το θέμα των προφητειών έχει εξαντληθεί στις 50 σελίδες που προηγήθηκαν και απλά αναλωνόμαστε σε επαναλήψεις ημερομηνιών που δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.Ελπίζω η πρότασή μου να μην είναι εκτός θεματολογίας του φόρουμ..Αν είναι συγχωρέστε με αλλά δεν γνωρίζω και πολλά από τα φόρουμς και την λειτουργία τους...
05/12/2007, 10:10:52
οχι φιλε, δεν εχεις ξεφυγει απο το θεμα καθολου...

εχεις δικαιο οτι εχουν εξαντληθει οι συζητησεις των προφητειων, γιατι ουσιαστικα επαναλαμβανονται για το καινουριο ετος (οπως ειχε γινει αντιστοιχα το 2004, το 2005, το 2006 και το 2007)... Τα λογια των Γεροντων μενουν, εμεις ομως το "κουραζουμε" και επαναλαμβανομαστε....

αδικως φυσικα γινεται ολο αυτο, γιατι ειπαμε οτι δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο το οποιο να μας δειχνουν οι προφητειες (συγκεκριμενο απο την αποψη ημερομηνιων)... αλλα στο οτι θα γινουν...

τελικα, οντως το θεμα θα μπορουσε να μετονομαστει σε Ελληνο-τουρκικες σχεσεις, καθως βασιζεται πανω σε αυτο...γιατι οντως γραφουμε για τις Ελληνο-τουρκικες σχεσεις περισσοτερο

wudangΝέο Μέλος
23/01/2002, 20:01:40
Σας το προτείνω ανεπιφύλακατα εαν σας αρέσει η γοτθική μυστηριακή ατμόσφαιρα του Λονδίνου του 1888.
Η ταινία βασίζεται στην κατά πολλούς πιθανότερη εκδοχή αυτής της υπόθεσης, όπου στους φόνους ήταν μπλεγμένα μέλη της Τεκτονικής στοάς της Αγγλίας.
Η ταινία έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς δεν προσανατολίζεται στους φόνους ιδιαίτερα, αλλά έχει καλή υπόθεση και δεν χαραμίζεται σε σκηνές περιπέτειας και υπερβολής πράγμα σύνηθες για τον κινηματογράφο, παρά μόνο στην κατάθεση των γεγονότων όπως υποτίθεται συνέβησαν.
Για τους φίλους του Τεκτονισμού είναι μια ευκαιρία να δουν κάποια πράγματα για αυτούς, που σπάνια καταπιάνονται άλλα έργα.
Τα λέμε.

Βλέπε-Άκου-Σώπα

ReoΜέλος
14/02/2003, 11:55:24
Ας θυμηθούμε ότι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ακόμα (!) ποτέ δεν διευκρινίστηκε (ή δεν αφέθηκε να διευκρινιστεί) ποιος ήταν ο "Τζακ".
Η ταινία υιοθετεί μια από τις εκδοχές, ότι ο "Τζακ" ήταν ένα τέχνασμα με εκτελεστές τα μέλη της τεκτονικής στοάς, προκειμένου να συγκαλυφθεί ένα σκάνδαλο που ενέπλεκε τη βασιλική οικογένεια και να εξουδετερωθούν κάποιες "κοινές" γυναίκες που τύχαινε να το γνωρίζουν.
Σύμφωνα με τις πρόσθετες παροχές του dvd, για την παραγωγή της ταινίας έχει γίνει πολύ προσεκτική μελέτη και πιστή αναπαράσταση προσώπων και πραγμάτων της εποχής, με αποτέλεσμα πραγματικά ο θεατής να μεταφέρεται στο τότε και να βιώνει την ατμόσφαιρα της ιστορίας. Ναι, υπάρχει συνωμοσιακό θέμα, όμως όχι τόσο με τους τέκτονες όσο γενικότερα με το ισχυρό "σύστημα" που επιβάλλεται στα πάντα.
Reo

14/02/2003, 15:38:50
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Reo...
Αυτό που πρέπει να μας μείνει είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και το ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που ΠΑΝΤΑ βρίσκει τρόπο να απαλήφει ΚΑΘΕ ενοχή του...

Σε καμία περίπτωση δε, δεν θα έπρεπε να ταυτίσουμε ότι τα εγλήματα ΤΟΥ ανώμαλου Τζάκ ή ΤΩΝ ανώμαλων που έστησαν το ομοίομα του Τζάκ ώς δολοφόνου, να τα ΤΑΥΤΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΙΛΗ ΚΑΙ ΑΓΝΗ ΙΔΕΑ του Ελευθεροτεκτονισμού, με την ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ και όχι φυσικά με το εξωτερικό μανδύα του που ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ να ήταν όντως εμπλεγμένος στα εγκλήματα...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

15/02/2003, 01:22:52
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ.
ΑΛΛΑ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ.
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΝΑ ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ..
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ.......
(ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ)

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΙΛΕ wudang ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

quote:
Για τους φίλους του Τεκτονισμού είναι μια ευκαιρία να δουν κάποια πράγματα για αυτούς, που σπάνια καταπιάνονται άλλα έργα.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ wudang ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ THS ΑΛΗΘΕΙΑS.

ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΦΙΔΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

ReoΜέλος
17/02/2003, 11:18:39
quote:

OTAN FIGAME APO THN ETHOUSA ANTALAJSAME KAPIA
HRONIKA XAMOGELA...
KRIMA GIA TON JOHNY DEPP.

Η αποδοχή ή όχι κάθε ταινίας είναι θέμα γούστου και δεν μπορώ να διαφωνήσω. Όμως η συγκεκριμένη ταινία ήταν "ψαγμένη" (και ο Τζόννυ Ντεπ μια χαρά, ως συνήθως). Δεν ξέρω αν μιλάμε για τις καλλιτεχνικές αρετές της ταινίας ή για τις απόψεις που εκφράζει. Για το ποιος ήταν ο "Τζακ" έχουν διατυπωθεί διάφορες εικασίες: ότι ήταν κάποιος παράφρονας, ότι ήταν κάποιος που από μίσος προς τη γυναίκα του σκότωνε άλλες γυναίκες (!), ότι ήταν ένα ζευγάρι με σαδιστικές τάσεις... Λίγο ως πολύ, όλες οι απόψεις διασταυρώνονται στο ότι ο δολοφόνος (οι δολοφόνοι;) θα πρέπει να είχε ιατρικές γνώσεις, αφού ξεκοίλιαζε τα θύματά του με αριστοτεχνικό και όχι τυχαίο τρόπο. Η ταινία αναφέρεται (όπως γράφω και παραπάνω) στην πιο "συνωμοσιακή" άποψη, όπου ο "Τζακ" ήταν ένα τεκτονικό σχέδιο, με κυρίως εκτελεστή ένα ειδικό (γιατρό) ο οποίος τελικά παρασύρεται από προσωπικά ένστικτα και φτάνει στην υπερβολή. Οπότε οι τέκτονες αναλαμβάνουν και πάλι να αποκαταστήσουν τις ισορροπίες.
Για τον τεκτονισμό (δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις) η ταινία δεν παίρνει θέση αλλά ακολουθεί ένα ύφος σχεδόν ντοκυμανταίρ, αναπαριστώντας τα γεγονότα όπως (υποτίθεται ότι) έγιναν. Εκείνο που συνάγεται για τον τεκτονισμό είναι ότι τα μέλη του υπηρετούν με αφοσίωση το καθήκον που τους τάσσεται.
Αλλά και πάλι, για την ταινία μιλάμε ή για τον τεκτονισμό; Ή για όλα μαζί;

ReoΜέλος
17/02/2003, 11:34:57
Συμπαθάτε με για τη φλυαρία, αλλά με έπιασε το κινηματογραφικό μου. :) Μια αρκετά σχετική ταινία ήταν "Η αδελφότητα των λύκων" (πάλι με εγκλήματα που γίνονται για συνωμοσιακούς λόγους, με τη διαφορά ότι εδώ ο εκτελεστής είναι ένα... εκπαιδευμένο θεριό άγνωστου ζωικού είδους). Και πάλι, αυτή η ταινία υιοθετεί μια εκδοχή για ανεξιχνίαστες δολοφονίες που είχαν όντως συμβεί σε μια γαλλική επαρχία και σταμάτησαν ξαφνικά. Αν συγκρίνουμε τις ταινίες, ενώ η "From Hell" (δεν θυμάμαι τον ελληνικό τίτλο!) παρουσιάζει το θέμα της συγκρατημένα, η "Αδελφότητα των λύκων" αναλώνεται σε γνώριμα κινηματογραφικά κλισέ για λόγους εύκολου εντυπωσιασμού των θεατών με αποτέλεσμα να καταντάει βαρετή και να μην πείθει.
Αυτά σαν παρατήρηση ως προς το κατά πόσο μια κινηματογραφική ταινία, πέρα από ψυχαγωγικό έργο, έχει και κάτι να πει.

ReoΜέλος
18/02/2003, 12:46:07
quote:

E TOTE VOITHISTEME TON ANTHROPO NA
KATALAVW TO KRIFO NOIMA....

Γεια σου Εχέμβροτε,
Για τη συγκεκριμένη ταινία, απλούστατα δεν υπάρχει κρυφό νόημα! Είναι μια σχεδόν "δημοσιογραφική" αναπαράσταση ενός γεγονότος, σύμφωνα με μια από τις εκδοχές του. Και, επαναλαμβάνω, έχει γίνει φιλότιμη δουλειά. Άρα η ταινία αρέσει ή δεν αρέσει, ως ταινία και μόνο!
Α, παρεμπιπτόντως: Μια πολύ καλή (και μάλλον παρεξηγημένη) ταινία (αυτή κι αν είχε γοτθικό μυστήριο!) είναι "Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη" πάλι με τον Τζόννυ Ντεπ, που του πάνε τέτοιοι ρόλοι!

ReoΜέλος
21/02/2003, 12:27:05
quote:

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΝΑ ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ..
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ.......
(ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ)

Ωχ! Τώρα το πρόσεξα αυτό. Κανείς δεν έγραψε ότι οι Τέκτονες είναι δολοφόνοι. Όσο για τις "παροχές", στις παροχές του dvd αναφέρθηκα! (Τα "έξτρα", πώς τα λέμε τέλος πάντων!)

22/02/2003, 00:42:30
quote:
Είναι μια σχεδόν "δημοσιογραφική" αναπαράσταση ενός γεγονότος, σύμφωνα με μια από τις εκδοχές του.

απορια:
πως ειναι δυνατον μια αναπαρασταση να ειναι δημοσιογραφικη και μαλιστα συμφωνα με την εκδοχη, που οπως "υποστηριζει" και η ταινια ηταν αυτη η οποια τελικα εμεινε κρυφη?
αφου εμεινε κρυφη -(η ταινια το λεει, οχι εγω)- πως δημοσιευθηκε?

Υ.Γ. για τους λατρες του Τζονι, προτεινω και την 9η πυλη της κολασεως.

αναρωτιεμαι ποια θα ειναι η τριτη ταινια της τριλογιας...

(σιγουρα κατι με κουφια γη, βριλ, ομαδες Α-Ω, κλπ)

λιλιθ -η πρωτη γυναικα