- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ισως σε κάποια επόμενη ταινία με την δολοφονία του Κέννεντυ για παράδειγμα να συναντήσουμε τους τελευταίους...
αυτή...που τα κατάφερε!
quote:
απορια:
πως ειναι δυνατον μια αναπαρασταση να ειναι δημοσιογραφικη και μαλιστα συμφωνα με την εκδοχη, που οπως "υποστηριζει" και η ταινια ηταν αυτη η οποια τελικα εμεινε κρυφη?
αφου εμεινε κρυφη -(η ταινια το λεει, οχι εγω)- πως δημοσιευθηκε?
Υ.Γ. για τους λατρες του Τζονι, προτεινω και την 9η πυλη της κολασεως.
Μάλλον το "δημοσιογραφική" δεν ήταν καλός δικός μου όρος. Όπως μας πληροφορούν τα συνοδευτικά του dvd (αυτές οι θρυλικές "παροχές", μην παρεξηγηθώ πάλι!) έγινε πιστή απόδοση του περιβάλλοντος (σκηνικά, κοστούμια κ.ά.) και το σενάριο βασίστηκε σε όσες σχετικές ενδείξεις υπήρχαν. Η συγκεκριμένη εκδοχή δεν είναι καθόλου κρυφή, είναι πολυσυζητημένη και η πιο σκανδαλιστική. Προφανώς γι' αυτό η ταινία την υιοθέτησε (αλλά και για να διαφοροποιηθεί από προηγούμενες ταινίες με το ίδιο θέμα).
Ο σπουδαίος Τζόννυ προσφέρεται για τέτοιους ρόλους. Μπορούμε να ξεχάσουμε και τον "Ψαλλιδοχέρη", αλλά ακόμα και τον "Δον Ζουάν ντε Μάρκο";
Εκπληκτική ταινία το From Hell.
Ο Depp πολύ καλός και αντάξιος του ρόλου του όπως πάντα.
Το στοιχείο που μου άρεσε πιο πολύ είναι
πως ήταν από τις λίγες, ίσως η μοναδική, ταινία τρόμου
όπου το καλό και το κακό δεν δίνονται στον θεατή
ως υπερφυσικές έννοιες.
Δεν χρειάζεται δράκους και τέρατα
για να αποδώσει την βία και το κακό,
παρά τα ενσωματώνει στους ρόλους
και την πλοκή του έργου.
Η ικανότητα μέντιουμ του Depp είναι βέβαια
υπερφυσική αλλά δεν με ξένισε, χωρίς να ξέρω το γιατί.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 06/01/2004 03:16:24
Συμφωνώ για τον Τζόνι και οπωσδήποτε η πιστότητα με την οποία απεικονίζεται η εποχή, είναι χαρακτηριστική.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 06/01/2004 03:17:15
Μέσα από τα ηχεία ακουγόταν η φωνή του ηχογραφημένου εκφωνητή ο οποίος εξιστορούσε τις πιθανές θεωρίες που έχουν ακουστεί όλα αυτά τα χρόνια και που φαινόντουσαν σαν πιο βάσιμες.... Η θεωρία όμως που φαίνεται πιο πιθανή είναι αυτή που περιγράφει η ταινία from hell και αναφέρομαι στην αιτία και όχι για ολόκληρη την ταινία!!!!
Πραγματικά ο Τζώνυ Ντεπ ήταν πολύ καλός όπως άλλωστε και σε όλες τις ταινίες που έχω δει είναι εκπληκτικός!
Και θα συμφωνήσω με την φίλη λίλιθ με την 9η πύλη η οποία είναι πολύ καλή!(λίλιθ νομίζω πως η ταινία λέγεται απλά 9η πύλη, υπάρχει μία άλλη ταινία που λέγεται 7η πύλη της κολάσεως και δεν έχει καμία σχέση, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη, όχι για την 7η αλλά για την 9η, ίσως να λέγεται και αυτή της κολάσεως!)
Φίλη λίλιθ να σε ρωτήσω σε ποια τριλογία αναφέρεσε?
Ευχαριστώ
SIMORIL .......
quote:
και αναφέρομαι στην αιτία και όχι για ολόκληρη την ταινία!!!!
μας το ξεκαθαρίζεις λίγο αυτό, μια και είχες την εμπειρία του μουσείου; Αιτία λες το ότι κάτι έτρεχε τελικά με τη βασιλική οικογένεια και κάποιοι ανέλαβαν να κλείσουν κάποια στόματα;

Edited by - Zadok on 06/01/2004 03:18:04
quote:
Αιτία λες το ότι κάτι έτρεχε τελικά με τη βασιλική οικογένεια και κάποιοι ανέλαβαν να κλείσουν κάποια στόματα;
Μϊα πόρνη πολύ πιθανόν είχε συνδεθεί με κάποιον που έπρεπε να πάρει τον θρόνο αργότερα (κάποιον πρίγκηπα μάλλον) η οποία περίμενε το παιδί του!! Έπρεπε λοιπόν και να κλείσουν τα στόματα, και να διαφυλάξουν τον θρόνο!!
Επίσης αν θυμάμε καλά η ταινία αυτή βασίζεται σε κάποιο Κόμιξ...το οποίο βασίζεται στην πιο πιθανή εκδοχή για το ποιος ή τι ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, αν ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο ας σπεύσει
SIMORIL .......
Ναι, θυμάμαι κι εγώ το θέμα του κόμιξ που αναφέρεις. Δε θυμάμαι πού το είχα δει, όμως θυμάμαι ότι το επίσημο site της ταινίας ήταν πολύ κατατοπιστικό.

Edited by - Zadok on 06/01/2004 03:19:21

quote:
Νομίζω πως είναι η μοναδική ταινία που παρουσιάζει ανοιχτά Τεκτονική μύηση 1ου βαθμού
Άμα είναι έτσι, να πω σε κάτι φιλαράκια να την πάρουν σε βίντεο... ![]()
Επιτέλους, βρήκα την επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας, η οποία έχει πάάάρα πολλές πληροφορίες και για την ταινία, αλλά και για την ιστορία...
Μη χάσετε την εισαγωγή - δηλαδή μην βιαστείτε και πατήσετε Skip Intro - αξίζει! Ειδικά η μουσική προσωπικά μ' αρέσει πολύ.
Μόλις μπείτε, κάτω αριστερά εμφανίζονται κάποιες επιλογές, οι οποίες σχηματίζουν ένα πεντάκτινο (πουλάει στο Χόλιγουντ) και μέσα γράφει: THE MOVIE και από κάτω: THE LEGEND. Κάντε κλικ και στα δύο, γιατί βγαίνουν διαφορετικές επιλογές...
Καλή Διασκέδαση!
FROM HELL - ORIGINAL MOVIE SITE