ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απορίες περί ορθοδοξίας (Η συνέχεια) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απορίες περί ορθοδοξίας (Η συνέχεια) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Laryp31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
LarypΜέλος
07/08/2005, 16:44:54
Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλες τις σελίδες αλλά μιας και έπεσε λουκέτο επανέρχομαι με κάποιες απορίες που έβαλα και στο προηγούμενο θέμα και δεν νομίζω να απαντήθηκαν (αν απαντήθηκαν θα διορθώσω θέτοντας άλλα ερωτήματα...)
Όταν γεννιόμαστε γιατί κουβαλάμε το προπατορικό αμάρτημα????
Δηλαδή δεν φτάνει που γεννιόμαστε γυμνοί, υγροί, πεινασμένοι γεννιόμαστε και αμαρτωλοί????
Και γιατί παρακαλώ με βαφτίσανε όταν ήμουν μηνών με ρωτήσανε άμα γουστάρω να μου φορτώσουν ένα αναπόδειχτο δόγμα???
Και κάτι άλλο....
Γιατί εγώ γιατί να πληρώσω τον παπά για το "θείο μυστήριο"??
Από πότε πληρώνονται οι τελετουργικές τελετές οποιασδήποτε θρησκείας που φοράνε ταμπέλα "ΝΑ ΜΕ ΛΕΤΕ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ"
Ρε άντε γεια......

Και ειρήνη ημίν...
Αν και δεν ξέρω γιατί κλειδώθηκε το θέμα (ακόμη...) νομίζω πως αυτήν την φορά θα είμαστε πιο κομψοί στον τρόπο που συμμετέχουμε...
Άντε μπράβο...

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης

actrΜέλος
07/08/2005, 16:57:32
quote:
Όταν γεννιόμαστε γιατί κουβαλάμε το προπατορικό αμάρτημα????
Δηλαδή δεν φτάνει που γεννιόμαστε γυμνοί, υγροί, πεινασμένοι γεννιόμαστε και αμαρτωλοί????

Πρέπει να καταλάβεις οτι για να είσαι καλός και σωστός άνθρωπος πρέπει να είσαι δούλος του θεού και να ακολουθείς τις οδηγίες του σαν πρόβατο, και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να σηκώσεις το ανάστημά σου και το πνεύμα σου και να ανεξαρτητοποιηθείς. Αμα αμαρτήσεις και το κάνεις αυτό να ξέρεις πως θα εχεις απέναντί σου το σατανά...

Κλασικό παράδειγμα...
"Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι..."
Θες κι'αλλα?

quote:
Και γιατί παρακαλώ με βαφτίσανε όταν ήμουν μηνών με ρωτήσανε άμα γουστάρω να μου φορτώσουν ένα αναπόδειχτο δόγμα???

Ετσι πρέπει απο μικρός όταν είσαι ακόμη ακίνδυνος και δεν εχεις την ικανότητα της κρίσης... Να σε κλείσουμε στο στο μαντρί οσο είσαι ακόμη νέος

quote:
Γιατί εγώ γιατί να πληρώσω τον παπά για το "θείο μυστήριο"??
Από πότε πληρώνονται οι τελετουργικές τελετές οποιασδήποτε θρησκείας που φοράνε ταμπέλα "ΝΑ ΜΕ ΛΕΤΕ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ"

Ελα ρε και σύ τώρα σα δε ντρέπεσαι, να μην βγάλουν και αυτοί κάτι να θρέψουν τις κοιλάρες τους?

Ε ρε τα χάλια τους

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark
LarypΜέλος
07/08/2005, 17:05:02
Έχουμε και λέμε...
Θα ήθελα να μάθω τη διαδικασία για να γίνει κάποιος άγιος.
Ο θεός ονομάζεται πανάγιος.Κάνω λάθος??Δηλαδή είναι πρώτος μεταξύ ίσων??Ή έχει όλη την αγιοσύνη μαζί??
Αφού κοινοί θνητοί επιλέγουν ποιος αξίζει να ονομαστεί άγιος τότε γιατί ναοί παίρνουν τα ονόματα αγίων??
Με άλλα λόγια γιατί προσκυνούμε "αγίους" σε μια μονοθειστική θρησκεία???
Επί πλέον τι είναι ο άγιος??
Και στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν βωμοί,ναοί και δεν ξέρω εγώ τι άλλο αλλά τότε τους ονομάσαμε ειδωλολάτρες. Σήμερα δεν τιμώνται άνθρωποι σαν θνητοί???

Κάτι άλλο...
Από που κι ως που λέμε πως μια θρησκεία είναι δόγμα???
Δηλαδή εγώ αν δεν πιστεύω σε μια γραμμή από όσα λέει το δόγμα είμαι αιρετικός???

Αυτά εξ απαλών ονύχων. Θα επανέρθω λίαν συντόμως...

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης

07/08/2005, 17:45:02
Χαχαχα!
Ξεσπάθωσε ο actr!
Έτσι, τέκνο μου!

Laryp, παιδί μου...
Κουβαλάμε το Προπατορικό αμάρτημα γιατί έτσι βολεύει τους παπάδες να λένε για να μας σώσουν τον καθένα τάχα.
Σε βαφτίσαν από μωρό για να σε ελέγχουν από μωρό...
Πληρώνεις τον κάθε παπά για να κάνει ωραίο το σπιτάκι του ή για να δώσει κανένα χαρτζιλικάκι σε κανένα νεαρούλη που του κάνει καμία ελδούλευση (ας μην πούμε τί ακριβώς)...

quote:
Με άλλα λόγια γιατί προσκυνούμε "αγίους" σε μια μονοθειστική θρησκεία???

Για να βγάζουν λεφτά οι παπάδες που πάνε και τα ακουμπάνε στα παγκάρια οι πιστοί!

quote:
Δηλαδή εγώ αν δεν πιστεύω σε μια γραμμή από όσα λέει το δόγμα είμαι αιρετικός???

Ναί, θα καούμε κι οι 2 στη Κόλαση δίπλα στον Σατανούλη...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

SinΝέο Μέλος
07/08/2005, 17:54:13
quote:
Θα ήθελα να μάθω τη διαδικασία για να γίνει κάποιος άγιος.Επί πλέον τι είναι ο άγιος??

Συνεδριάζουν αυτοί που έχουν τον βαθμό του επισκόπου με την χάρη του Αγίου Πνεύματος (οι μητροπολίτες δηλαδή - που θεωρούνται εξ'ορισμού Άγιοι) και ανακυρήσουν κάποιον Άγιο απο τους προσφάτως "κεκημημένους" (γιατί οι Άγιοι "κοιμούνται" δεν πεθαίνουν - εννούνται αυτά). Μην ξεχνάς επίσης πως οι Μητροπολίτες έχουν την εξουσία να τα κάνουν αυτά καθώς προσφωνούνται επισήμως "Πανιερώτατοι" ή "Θεοπρόβλητοι".Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, στη διοικητική του περιφέρεια, προσφωνείται Παναγιότατος. Οι τίτλοι αυτοί είναι θεσμοθετημένοι και όχι προφορικού δίκαιου. Τα κριτήρια είναι να έχει κάνει πολλά θαύματα και να συμφωνούσε όσο ζούσε 100% με τα δόγματα.

quote:
Ο θεός ονομάζεται πανάγιος.Κάνω λάθος??Δηλαδή είναι πρώτος μεταξύ ίσων??

Όχι βέβαια. Καμία σχέση, τι σχέση μπορεί να έχει Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ με τους απλούς Αγίους? Οι Άγιοι πέρνουν απο Τον Θεό την αγιοσύνη ενω Ο Θεός δεν ξέρουμε απο που την πήρε.Πάντως οι Άγιοι θα έρθουν κι αυτοί στην δευτέρα παρουσία να μας κρίνουν για το αν πρέπει να πάμε στον παράδεισο ή την κόλαση.

quote:
Αφού κοινοί θνητοί επιλέγουν ποιος αξίζει να ονομαστεί άγιος τότε γιατί ναοί παίρνουν τα ονόματα αγίων??Με άλλα λόγια γιατί προσκυνούμε "αγίους" σε μια μονοθειστική θρησκεία???

Επιτρέπεται γιατί οι Άγιοι δεν είναι Θεοί, είναι απλώς οι τέλειοι σκλάβοι Του Θεού.

quote:
Κάτι άλλο...
Από που κι ως που λέμε πως μια θρησκεία είναι δόγμα???

Το βρήκες με την μία. Άν δεν πιστεύεις ΟΛΑ όσα λέει η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη και δεν προσδοκάς δευτέρα παρουσία, ανάσταση νεκρών και ζωή αιώνια στην ουράνια βασιλεία Του Χριστού τότε ΔΕΝ θεωρείσαι καλός Χριστιανός και σε περιμένει το αίώνιο ΠΥΡ.

http://evilproject.org

Edited by - Sin on 07/08/2005 17:58:45

menasΜέλος
07/08/2005, 18:27:54
quote:

quote:

Ναί, θα καούμε κι οι 2 στη Κόλαση δίπλα στον Σατανούλη...

Μην παρομοιάζεις εντελώς ανόμοιες καταστάσεις φίλτατε. Η ερώτηση ήταν "αν δεν πιστεύω σε μια γραμμή από όσα λέει το δόγμα" και όχι "αν δεν πιστεύω σε Θεό και χλευάζω όσους πιστεύουν"!

07/08/2005, 19:17:00

ακριβως εισαι αιρετικος

αυτος ειναι και ο λογος που εχουμε τοσους χριστιανους αλλα ειναι

ορθοδοξοι
καθολικοι
προτεσταντες
πεντικοστιανοι
βαφτιστες
χιλιαστες
παλιοημερολογητες
χριστιανοι της εκλησιας της αιθιοπιας
>> >> >> >> αρμενιας
>> >> >> των ινδιων
ευαγγελιστες
κοπτες
της εκκλησιας του χριστου
χριστιανους ταδε
χριστιανους οχι ταδε

και παει ετσι για να φτασουμε σε καμια χιλιαδα διαφορετικα δογματα που ολοι ειναι σωστοι και ολοι οι αλλοι ειναι λαθος

καποιοι λενε οτι η τριαδα ειναι ομοουσια αλλοι λενε οτι ειναι ομιουσια
καποιοι λενε οτι η μαρια ειναι απλος ανθρωπος αλλοι λενε οτι ειναι πανω απο ολους τους αγιους

αλλοι λενε ετσι και αλλοι λενε γιουβετσι

η πλακα ειναι οτι αν ρωτησεις τι λεει η θρησκεια που καποιος ασπαζετε δεν μπορει να σου απαντησει
πχ
ας μας πουν οι ορθοδοξοι τι λεει το δογμα τους για τις ψυχες αυτων που πεθαινουν περιμενουν την δευτερα παρουσια για το που θα πανε η κρινονται την στιγμη του θανατου τους;

η τριαδα ειναι ομοουσια η ομιουσια;

ο χριστος ηταν απο την γεννηση του απαλαγμενος απο τα ανθρωπινα συναισθυματα η οχι;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

07/08/2005, 19:30:12
gigenis έτσι είναι, φίλε μου!
Δηλαδή, αν είσαι Ορθόδοξος σύμφωνα με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά θα πάς στην Κόλαση επειδή δεν ακολούθησες το δόγμα εκείνων και το αντίθετο.
Τόσες πολλές αιρέσεις και τόσα πολλά παρακλάδια που μπερδεύουν και φέρνουν την διχόνοια ακόμα και μεταξύ των ίδιων των Χριστιανών.
Φαίνεται πως η εξουσία είναι γλυκό πράγμα...

actrΜέλος
07/08/2005, 20:57:13
quote:
αυτος ειναι και ο λογος που εχουμε τοσους χριστιανους αλλα ειναι

ορθοδοξοι
καθολικοι
προτεσταντες
πεντικοστιανοι
βαφτιστες
χιλιαστες
παλιοημερολογητες
χριστιανοι της εκλησιας της αιθιοπιας
>> >> >> >> αρμενιας
>> >> >> των ινδιων
ευαγγελιστες
κοπτες
της εκκλησιας του χριστου
χριστιανους ταδε
χριστιανους οχι ταδε

Αλλο ενα κλασσικό παράδειγμα του οτι ο Χριστιανισμός ενώνει....

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark
07/08/2005, 21:37:31
quote:

Χαχαχαχαχα!!!
Μην το λές!
Εχθές πήρε το μάτι μου στις ειδήσεις κάτι παπάδες και κάτι φανατίλες να πλακώνονται με κάτι Ισραηλινούς αστυνομικούς γιατί είχε πάει ένας απεσταλμένος του Ειρηναίου να πάρει κάτι πράγματα του και το υπόλοιπο παπαδαριό δεν ήθελε κτλ κτλ.
Να δείς τους παπάδες να δίνουν κάτι μπουκέτα άλλο πράγμα!
Πλάκα είχαν για μία ακόμα φορά...

velialΜέλος
15/08/2005, 07:36:52
Ρε παιδιά, έχετε δει το επισόδιο του South Park που ο Cartman κάνει τον ευαγγελιστή?

Πάντως ο Cartman πείθει περισσότερο για ιερέας από τον ... Χριστόδουλο
CentariusΜέλος
15/08/2005, 15:23:45
quote:

.....εδώ δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους και προσπαθούν να μας πείσουν για διάφορες αναληθής εως βλακώδες ιστοριούλες που τα περνούν σαν δόγμα της υπέρτατης οντότητας που ονομάζουν θεό ......

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

15/08/2005, 16:28:13
Ενός Θεού που δεν μας λένε ούτε το όνομα του...
Αλήθεια, ποιό από όλα τα δόγματα πρέπει να πιστέψουμε?
Το κάθε ένα διατείνεται οτι είναι και το σωστό.
Μήπως πίσω από αυτή την διάσπαση και τη δημιουργία τόσων αιρέσεων δεν κρύβεται τίποτα άλλο παρά μόνο η επιθυμία για επικράτηση και συμφέρον....?

CentariusΜέλος
15/08/2005, 16:37:16
quote:

...κρύβεται τίποτα άλλο παρά μόνο η επιθυμία για επικράτηση και συμφέρον....?

....και εξουσίας γιατί κακά τα ψέματα για αυτό γίνονται όλα όσα γίνονται για την εξουσία και με 2 τρόπους μπορείς να εξουσιάσεις κάποιον άλλον (τουλάχιστον αυτοί οι 2 μου έρχονται στο μυαλό)
1)με την βία - πόλεμο
2)με την πνευματική επιβολή

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

15/08/2005, 16:59:40
Κι αν δούμε την Ιστρορία θα δούμε οτι στο όνομα του Χριστιανισμού το Μεσαίωνα δημιουργήθηκε μία κυρία που κατάφερε να επιβληθεί και με τους 2 τρόπους...
Και το όνομα αυτής...?
Ιερά Εξέταση!

LarypΜέλος
15/08/2005, 21:17:51
Έτσι πληροφοριακά πόσοι αγίους έχουμε γεννήσει έως τώρα???

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης

15/08/2005, 21:22:19
πανω απο 1000

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

snoopyΜέλος
15/08/2005, 21:33:56
quote:
Dying_Incubus:
Αλήθεια, ποιό από όλα τα δόγματα πρέπει να πιστέψουμε?
Το κάθε ένα διατείνεται οτι είναι και το σωστό.

Την απάντηση την δίνεις μόνος σου μετά:
quote:
Κι αν δούμε την Ιστρορία θα δούμε οτι στο όνομα του Χριστιανισμού το Μεσαίωνα δημιουργήθηκε μία κυρία που κατάφερε να επιβληθεί και με τους 2 τρόπους...
Και το όνομα αυτής...?
Ιερά Εξέταση!

Άρα την Ορθοδοξία θα πιστέψουμε που δέν εμπλέκεται σε ιερές εξετάσεις και άλλα παρόμοια εγκλήματα καταδικασμένα απο την φύση του Χριστιανισμού.
LarypΜέλος
15/08/2005, 21:35:29
Επίσης πληροφοριακά...
Ο θεός πως ονομάζεται??
[ο ορθόδοξος βέβαια...
Ας πούμε λέμε δωδεκάθεο...
δώδεκα θεοί ή μορφές με δώδεκα ονόματα...
ο ορθόδοξος πως???
Αναζητείται όνομα....

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης

15/08/2005, 22:38:15
Η Ορθοδοξία όμως, φίλε μου, αφόρισε μία Ελληνική Επανάσταση, επί Βυζαντίου προκλήθηκαν διωγμοί εναντίον εθνικών που δε γίνονταν Χριστιανοί κι επί Ορθοδοξίας βλέπουμε στις μέρες μας τόσα και τόσα σκάνδαλα με πατριάρχες, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και μετά τις 12 τη νύχτα είδαμε σε κάποια κανάλια κάποιες ρόζ ταινίες...