- απίστευτη προσφώνηση.. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Προσυπογράφω αγαπητή Zadok!
Φίλε skeptic,
" Θέλεις να κρυφτείς, μα δεν σ' αφήνει η χαρά σου"
Τί καταγωγής είμαι???!!! {σσσσσ.. χωρίς παρεξήγηση;;!!!}
" Πάψε μου λές μη ριγάς δυνατά
θα μας ακούσει η διπλανή πραγματικότητα "
Αν και δεν αφορά κανένα , αλλά φαντάζομαι που θα το πάς...
Έλληνας είμαι με την έννοια που ρωτάς!
Και καταγωγής και παιδείας... με αρκετά χρόνια στο εξωτερικό.
Για τα περί 1000χρονης <βασιλείας>?????
" Βρίσκει κανείς ο,τι έχει στο μάτι του " όπως λέει κι ο Καβάφης.
Καμιά σχέση!
Άλλά ως προς <την ουτοπία της παγκόσμιας ειρήνης>
Απολύτως ΝΑΙ!!! Και δεν το θεωρώ καθόλου <ουτοπικό>!
Απλώς φίλε μου, θέτω ψηλά τον πήχη... Μ' αρέσει να ονειρεύομαι ΄και να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μου αλλά κι όλα τα παιδια του κόσμου!
"Μπορείς κι αλλιώς να εκφράσεις τον καιρό σου. Να πάς ενάντια" λέει ο Ελύτης.
Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ ή να οδηγηθώ ατην παραίτηση φίλε. Ούτε στην προσαρμογή με την λογική του <ότι κάνει ο άλλος να κάνω κι εγώ>... Βία αυτός, βία κι εγώ.... άκου και σκέψου... Κοινή λογική θέλει να αντιληφθείς την παγίδα... είναι εγκλωβισμός στην αιχμαλωσία!!!
Στην προστασία της κατέφυγαν και τα όνειρα
και τα κατάντησε φυτά - δεν είναι τα βλέπεις...
Βάζοντας τα λουλούδια στο νερό δεν μεριμνάς.
Τους λές το πρώτο ψέμα
να ονειρεύονται τ' απελπίζεις.
Οι στίχοι ήταν αποσπάσματα απο ποιήματα της Κ.Δημουλά που αν τους προσέξεις ίσως καταλάβεις τις απόψεις μου εφόσον σε ενδιαφέρουν όπως λές..
Τέλος θέλω να σου αφιερώσω λίγους στίχους απ' " Ο Χριστός στη Ρώμη"
..." Απάνω απο τον πόνο σας χορέψετε, αδελφοί,
στο πιο ψηλό σκαλί της συλλογής σας
έτσι μονάχα αγγίζεται η κορφή
απ' όπου θα φανεί η καινούργια γη σας΄
Κι όπως και να 'ν' ο ανήφορος
κι όση και νά 'ναι της σαρκός η αποστασία,
του πόνου φτάστε την ψηλότερη κορφή,
κι αιχμαλωτίστε την αιχμαλωσία.
ΥΓ.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας στα γραπτά μου φίλε μου αδόξως αποχωρήσαντα με τα διάφορα ονόματα...

quote:
Παραδέξου απλά ότι "έχασες" διαλεκτικά και άσε τις ανοησίες...
Ότι πεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
quote:
Καλά είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός πραγματικότητας!!! Σύνελθε!
Περιμένω την Ιατρική ανάλυση και τα αποτελέσματα των εξετάσεων !!!!!!!!!!!
quote:
Για τα άλλα που λες για την Κύπρο, ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ! είσαι σοβαρός βρε άνθρωπε;;;Παριστάνεις τον βλάκα, ή είσαι;;;
Ξέρεις τι πάει να πει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΟΧΙ ;;;;;;;;;;;
Ας μη μιλήσουμε περί βλακείας δε σε συμφέρει !!!
quote:
Και το "διεθνής" είναι "διεθνείς" όταν περιγράφει πληθυντικό, ΕΛΛΗΝΑΡΑ!
Skeptic :
είναι γνωστό ότι ήταν ντονμές <--- ??????
Πιθανός σύντομος προδοτικός διαμελισμός του Αν. Αιγαίου και παραχώρηση μέρους της Εθνικής μας κυριαρχίας <--- Στα Ελληνικά ??????? ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ
Αν αυτά είναι τα «κριτήρια σας» τότε θα πρέπει να διαγράψετε τους μισούς χρήστες του φόρουμ αρχίζοντας από Ramoglou, Ζαdok και πολλοί άλλοι ….«Και πολλούς άλλους» έπρεπε να γράψεις αλλά είπαμε ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Επίσης οι λαοί μπορεί να θέλουν την ειρήνη και την θέλουν είμαι σίγουρος πως όλοι οι λαοί την θέλουν. Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι.... Το θέμα είναι πως το αυτό δεν ισχύει. Ποτέ δεν ΙΣΧΥΕ ούτε πρόκειται να ισχύσει ΠΟΤΕ!!! <--- Στα Ελληνικά ??????? ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ
κάτι που βλέπουμε να σημβαίνει σταδιακά στις μέρες μας! ...Το «συμβαίνει» γράφεται με «Υ» και όχι με «Η»
Η συρρίκνωση και η επιπλέον γενοκτονία του ελληνισμού της Πόλης και της Μ.Ασίας έγινε μετά από προβοκατόρικη επίθεση στην «οικία» από αυτό το γενοκτονικό ανθελληνικό κτήνος με το όνομα Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη. <--- Στα Ελληνικά ??????? ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ
Σκέψου, είχαν στα χέρια τους την ατομική βόμπα, ....Η σωστή λέξη είναι «Βόμβα»
Ελπίζω να σου φτάνουν αυτά ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ και να μη θέλεις να σου παραθέσω κι άλλα!!!!!!
Μάθε λοιπόν Ελληνικά και μετά κάνε παρατηρήσεις γιατί ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ !!!
αισθάνομαι ότι σου οφείλω ένα τελευταίο σχόλιο, το οποίο παρέλειψα προηγουμένως.
Η τοποθέτησή σου στην αρχή της παρούσας σελίδας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.
Σε ευγνωμονώ γι' αυτό, όχι τόσο για την ταύτιση των απόψεών μας, αλλά για τα λόγια που επέλεξες, τα οποία εξέφρασαν ιδανικά το όλο σκεπτικό.
"Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος"
(Πρωταγόρας)
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Έψαξες να βρεις τα τυπογραφικά λάθη μου για να απαντήσεις στην παγίδα που σου έστησα, αποδεικνύοντας το πόσο ανόητος και εμπαθής είσαι.
Το παρόν ....ΜΑΤΣ έληξε μεταξύ μας Ramoglou........
Το σκορ ας το αποφασίσει το φιλοθεάμων κοινό......
ΥΓ: Για την Κύπρο δεν σου απαντάω άλλο, θα αφήσω έναν Έλληνα Κύπριο να σε απαντήσει. Αν δηλαδή σου κάνει την τιμή και σε απαντήσει....
“...Out of these troubled times, our fifth objective--a New World Order--can emerge...” - G.W.Bush Sr. (September 11, 1990)
Σε ρώτησα για την καταγωγή σου από περιέργεια και γιατί μου θύμισε το nick σου έναν φίλο από Ιταλία.
Πιστεύεις στην παγκόσμια ειρήνη τελικά αγαπητέ ...πολύ ωραία φαντασίωση έχεις! Συνέχισε έτσι!
Όταν σταματήσουν όμως οι δολοφονίες «Κάιν και Άβελ» και τα κίνητρα που τις προκαλούν, τότε θα έρθει και η παγκόσμια επίγεια ειρήνη (δηλαδή ΠΟΤΕ)
“...Out of these troubled times, our fifth objective--a New World Order--can emerge...” - G.W.Bush Sr. (September 11, 1990)
Γιατί τέτοια ταραχή ;;;
Τστστστς !!!!!!
Τι εκφράσεις είναι αυτές ;;;
quote:
Κομπλεξικέ!!!!
Έψαξες να βρεις τα τυπογραφικά λάθη μου για να απαντήσεις στην παγίδα που σου έστησα, αποδεικνύοντας το πόσο ανόητος και εμπαθής είσαι.
Τυπογραφικά λάθη ;;;;;;
Δίνεις τα κείμενα σου σε τυπογραφείο και στα αλλοίωσαν ;;;;;;;
Βρε τους κακούς !!!!!!!!!
Δάχτυλος των Σιωνιστών είναι και αυτό !!!!!!
Μου έστησες παγίδα ;;;
Χαχαχαχα !!!!!!!
Όχι μικρέ μου απλά πιάστηκες αδιάβαστος !!!!
Απλά σου γύρισε boomerang η παρατήρηση που μου έκανες και τώρα προσπαθείς να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα !!!!
Στριμώχτηκες πάλι και σε έπιασε πανικός.
Καλά κάνεις λοιπόν και εγκαταλείπεις για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ την αντιπαράθεση.
Εξ άλλου εσένα σ’ ενδιαφέρει μόνο να δημιουργείς εντυπώσεις !!!!
quote:
Το σκορ ας το αποφασίσει το φιλοθεάμων κοινό......
Αυτό σε ενδιαφέρει μικρέ μου συνομιλητή.
Όσο για την Κύπρο ας μου απαντήσει όποιος θέλει πάνω σε αυτά που είπα.
Αν βέβαια με κάνει την τιμή να με απαντήσει.
Άντε τώρα να ξαπλώσεις γιατί πέρασε η ώρα και θα μου πάθεις καμιά υπερκόπωση.
quote:
Το να ικετεύεις, να παρακαλάς που λένε να σου λυπηθεί την ζωή ένας άλλος, όμοιος με σένα, που στην αμφισβητεί και στην διεκδικεί στ' όνομα αρχών και ιδεών ή και διαθέσεων ακόμη, {βλέπε Ιρακ, Αφγανιστάν, Βιετνάμ...} μια διαδικασία που πάει με τον χρόνο να γίνει φυσική δεν σε αγγίζει???. Δεν σε προβληματίζει έστω??
Αγαπητέ lorenzo,
Και κάτι άλλο που με έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στα λόγια σου.
Αυτό που λες για Ιράκ, Αφγανιστάν, Βιετνάμ σε ποιους λαούς ή λαό απευθύνετε;;;
Μπορείς να αναπτύξεις λιγάκι αυτό που ανέφερες με συγκεκριμένες ξεκάθαρες απόψεις και στοιχεία;
... αν θες και σε νέο topic, της αρεσκείας σου....
quote:
... Βία αυτός, βία κι εγώ..μπλα...μπλα..... στρατιώτες...μπλα μπλα....
Ουτοπίες και όμορφες φαντασιώσεις ποιητών και μεγάλων θρησκευτικών ηγετών φίλε μου lorenzo.
Με τι προτεραιότητες και κριτήρια λειτουργείς, πολύ θα θελα να μάθω.
Σφάξε με Πασά μου ν’ αγιάσω;;;;
Και για τους στρατιώτες πρόσεχε λίγο, γιατί αυτοί πολέμησαν και θυσιάστηκαν εμπράκτως πολλές φορές στο παρελθόν για την ελευθερία και ανεξαρτησία των μεγάλων εθνών τους και επιβίωση των οικογενειών τους, όταν κάποιοι άλλοι "εθνοσωτήρες" και "εθνάρχες" ή την κοπάναγαν στο εξωτερικό , ή αρνούνταν την στράτευση έμμεσα με άλλους «πνευματικούς» τρόπους... για χάριν της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ
Edited by - skeptic on 24/02/2005 04:15:24
quote:
Όταν πιστεύεις ή αποδέχεσαι την μετενσάρκωση γνωρίζεις ή αποδέχεσαι πως αυτή υπάρχει για να μπορεί να υπάρχει η εξέλιξη και η άνοδος.
Μέσα απ’ όλη αυτή την πορεία και για να έχεις και γνώση καταγεγραμμένη στους προβιωτές είναι αποδεκτό ότι θα περάσεις και από το στάδιο του θύτη και από το στάδιο του θύματος.
Αυτή λοιπόν η παραδοχή είναι ικανή για να μας δώσει μια εικόνα του γιατί υπάρχουν διαφορετικές συμπεριφορές.
Πότε όμως δυνάμεθα να γνωρίζουμε σε ποια ακριβώς πλευρά είμαστε ;
Μήπως αυτό είναι θέμα επιλογής, συνειδητής ή ασυνείδητης ;
Αγαπητέ Ramoglou,
θαρρώ ότι είναι μεγάλη η κουβέντα που μπορεί να γίνει για την μετενσάρκωση και τους νόμους που την διέπουν ή την επιτάσσουν ως φυσική διαδικασία που υπηρετεί την αρμονία και την τάξη.
Ο Aνθρωπος, έχει όλη την Γνώση. Τώρα, για πιο λόγο ενσαρκώνεται είναι άλλη συζήτηση, μια συζήτηση δίχως τέλος, στο φαινόμενο της ζωής και μεταξύ προσωπικοτήτων. Aρα μιλάμε για τον τοποχρονικό άνθρωπο.
Ο άνθρωπος, ο τοποχρονικός άνθρωπος, όσα έχει θελήσει θα τα έχει. Όση και όποια γνώση θελήσει θα την έχει. Όποια εμπειρία θελήσει θα την έχει. Ατηται και δοθεισεται, έχει ειπωθεί.
Είναι δύσκολο, τουλάχιστον για μένα, να προσεγγίσω διαλεκτικά το θέμα αυτό και τούτο γιατί είναι πολύ μεγάλο. Γι αυτό και θα μείνω στις θεάσεις που αφορούν το θέμα του τόπικ και αναφέρονται στις τοποθετήσεις σου που συνοδεύονται με ερωτηματικό.
Την κάθε φορά που ένας τοποχρονικός άνθρωπος, ένας από μας, βρίσκεται σε δίλημμα του να γίνει θύμα ή θύτης (έτσι δεν το θέτεις;), έχει απλώς την δυνατότητα να είναι το ένα ή το άλλο. Και μάλιστα μια δυνατότητα που ορίζεται αυστηρά από την τοποχρονικη θέαση του.
Δλδ σε μια ερωτική σχέση μπορεί και οι δυο άνθρωποι να αισθάνονται θύματα του ετέρου προσώπου. Στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας Κοσοβαροι,Σερβοι, Αλβανοί, Κροάτες όλοι αισθάνονταν θύματα. Σε μια επαγγελματική σχέση μπορεί ο εργοδότης να αισθάνεται θύμα του υπαλλήλου του και ταυτόχρονα να αισθάνεται το ίδιο και ο υπάλληλος. Σε ένα τρακάρισμα και οι δυο εμπλεκόμενοι να αισθάνονται θύματα. Το ίδιο και για τους θύτες. Ακόμη και στα πλαίσια ενός νομικού δικαίου προσδιορισμό του θύτη, παρατηρούμε ότι ο κατά νόμο θύτης καθόλου δεν αισθάνεται έτσι.
Για όλους αυτούς υπάρχει απλά η δυνατότητα και έχει να κάνει ακριβώς με τον χειρισμό της θέληση τους στο βαθμό που ίδια τους η προσωπικότητα τους επιτρέπει να αντιληφθούν.
Η ενεργούμενη στιγμή της ζωής του ανθρώπου σημαίνει, δηλώνεται στην φράση «είναι κάρμα».Η παρελθούσα στην φράση «ήταν κάρμα». Δεν μπορεί να σταθεί εννοιολογικά η φράση «θα είναι κάρμα» διότι ακόμη δεν έχει γίνει. Μπορεί να γίνει, μπορεί και όχι. Έτσι το ψηλάφισμα των δυνατοτήτων κίνησης από το πρότερον στο ύστερον που μια ενεργούμενη στιγμή μπορεί να σημάνει για τον άνθρωπο δεν συνιστά δυνατότητα επιλογής.
Επιλογή συνιστά η ακριβής γνώση του μελλούμενου. Δίχως αυτή, πως μπορεί κάποιος να λέει ότι επιλέγω; Ανάμεσα σε τι; Πως μπορεί να υπάρξει ασυνείδητη επιλογή; Εάν μπορεί κάποιος να κινηθεί στο πλαίσιο του χρόνου που ως πρότερον ορίζεται το νυν τότε ναι μπορούμε να πούμε ότι αυτός άνθρωπος έχει την δυνατότητα της επιλογής, την ελευθερία της βούλησης. Ειδάλλως , είναι ένας άνθρωπος με όσες δυνατότητες κίνησης, δράσης αυτός αντιλαμβάνεται (και η χρήση τους συνιστά πίστη) αλλά με καμιά επιλογή.
quote:
Από την άλλη κάποιος ο οποίος πιστεύει στο διάλογο και είναι ευγενικός όταν δέχεται «επιθέσεις» προσπαθεί να συζητήσει και να δώσει το σημείο αναφοράς του στο συνομιλητή του.
Όταν όμως ο συνομιλητής θεωρεί την ευγενική συμπεριφορά ως μειονέκτημα του «αντιπάλου» τότε οι επιλογές είναι δύο.
Ή εγκαταλείπεις τη συζήτηση ή συζητάς στο ίδιο επίπεδο και με τον ίδιο τρόπο που σου απαντάει ο συνομιλητής σου.
Η εγκατάλειψη όμως είναι τελικά πράξη ανωτερότητας ή εκλαμβάνεται ως πράξη δειλίας ;;;
Η εγκατάλειψη δύναται να καταδείξει μια διαφορετική άποψη, μια άλλη οπτική ή αφήνει στον συνομιλητή το συναίσθημα της ορθής απόφασης και της αδυναμίας του αντιπάλου να αρθρώσει λόγο ;;;
Από όσα είπα πιο πάνω αντιλαμβάνεσαι ότι ο κάθε άνθρωπος καταλαβαίνει αυτά τα οποία θέλει να καταλάβει. Προσωπική μου θέση είναι ότι δεν έχω λόγο να πείσω κανέναν για το οτιδήποτε. Εάν μου ζητηθεί να πω την γνώμη μου, τότε εάν εγώ το θέλω θα την πω. Και τούτο έχει να κάνει καθαρά με τον χειρισμό της θέλησης που λέγαμε πιο πάνω.
Εάν δεν μου ζητηθεί και την πω , τότε μάλλον το κάνω ως προβολή της προσωπικότητας μου και τούτο δεν συνιστά κάτι το μεμπτό βέβαια, είτε γίνεται συνειδητά είτε ασυνείδητα. Είναι όμως μια πραγματικότητα. Κατά τον ίδιο τρόπο εάν θέλω να μάθω κάτι απλά ρωτώ.
Τώρα εάν όλη αυτή την στάση κάποιος την εκλαμβάνει ως αδυναμία ή εγκατάλειψη, τότε προφανώς αυτό θέλει να καταλάβει. Αυτήν την γνώση δουλεύει, αυτήν την ποιότητα μπορεί να πάρει. Εάν αυτή η ερμηνεία (της στάσης) εξυπηρετεί την προσωπικότητα του είναι απόλυτα φυσικό να την αποδεχθεί ως αληθή. Κατά τον ίδιο τρόπο , η οποιαδήποτε ερμηνεία υιοθετήσω εγώ πλέον για την στάση του συνομιλητή μου, θα υπηρετεί και θα είναι σύμφωνη με αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ως αληθινό.
Εάν για μένα η συμμετοχή μου έχει να κάνει (ή τρέπεται) με την προοπτική του κράτους, τότε αφενός δεν μπορώ να κατακρίνω κανέναν που πράττει το ίδιο (και δεν έχει να κάνει με το ποιος πρωτοξεκινά, γιατί απλά η αρχική αιτία βρίσκεται μέσα στον καθέναν μας) και αφετέρου είναι σίγουρο ότι θα έλκω ανθρώπους που η επιδίωξη τους είναι η προσωπική -πρόσκαιρη, συναισθηματική τέρψη-ικανοποίηση που προσφέρει μια αντίληψη ότι είμαι ο πιο «δυνατός».
Σκέψου αγαπητέ Ramoglou,
εάν νομίσεις (δικαιολογημένα ή όχι) ότι η Τουρκία, λόγου χάριν, έχει αγενή και υποτιμητική συμπεριφορά απέναντι σου: Λες ότι θα απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο για να μην εκληφθεί ως αδυναμία. Τι παραπάνω λοιπόν λέει και κάνει ο αγαπητός skeptic;
Θα μου πεις, ίσως, ότι ο skeptic, λέει να πάρουμε τα όπλα και οποίον πάρει ο χάρος, την στιγμή που υπάρχει ένα διεθνές θεσμοθετημένο πλαίσιο κανόνων μέσα στους οποίους πρέπει να προσαρμόζουμε το ύφος, την γλώσσα και τον τρόπο δράσης μας σχετικά με τις όποιες θεάσεις, ανησυχίες κλπ και να διεκδικούμε τον σεβασμό τους. Συμφωνώ.
Κατά τον ίδιο τρόπο όμως δεν σου φαίνεται ότι και σε αυτόν εδώ τον χώρο, το Esoterica, υπάρχουν συμφωνημένοι κανόνες που συγκροτούν πλαίσιο (όρια) ανταλλαγής απόψεων και οποιαδήποτε παράβαση τους συνιστά αθέτηση συμφωνίας ή μη ενδεδειγμένη στάση;
quote:
Προσωπικά πιστεύω πως μέσα από μια δημιουργική αντιπαράθεση η «βιαιότητα» στο λόγο (πάντα μέχρις ενός ορίου) δύναται να προσδώσει καλά αποτελέσματα στο αποτέλεσμα της συζήτησης, τόσο γι’ αυτούς που μετέχουν όσο και γι αυτούς που παρατηρούν.
Θέλω να ελπίζω ότι είμαι μέσα στα όρια.Aλλωστε τα λόγια μου δεν υποκρύπτουν την παραμικρή διάθεση προσωπικών αιχμών, ούτε διεκδικούν αλάθητο.![]()
Edited by - morent11 on 24/02/2005 14:38:53