- Ρωμιοι = Ελληνες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
τωρα ποιος ειναι αυτος που μιλαει χωρις τεκμηριωση?και για πια κοινη λογικη μιλας την δικη σου η των εκατομυριων Ελληνων που αγωνιστηκαν ανα τους αιωνες ?τον Κολοκοτρωνη που θεωρουσε εαυτον Ρωμιο τι τον κανεις τον περιγελας?οπως και τοσους αλλους ηρωες που αγωνιστηκαν για την ελευθερια της Ελλαδος για να σου δωσουν εσενα σημερα την πολυτελεια να αμφισβητεις την ιδια την ιστορια.Εγω ξερω να πω ενα πραγμα παραγιναμε φιλοσοφοι και διανονουμενοι και ορχαδεβιστες και οτι αλλο θελεις πλην απο πατριωτες .
Ρε βελισαριε,διαβασε καλυτερα αυτα που εγραψα,και θα καταλαβεις .Εγω δεν λεω οτι οι ελληνες ορθοδοξοι δεν ηταν ρωμιοι,εγω λεω οτι οι ρωμιοι δεν ηταν μονο ελληνες ορθοδοξοι.....
quote:Αστο Εαρινε αυτη η μαγια δεν ειναι του φιλοσοφειν...quote:τα ωραια λογια ειναι τζαμπα φιλε μου αυτο ξερω να πω εγω ο χριστιανος .Καταντησαμε χειροτεροι ολων και δηλητηριαστηκαμε μονοι μας .Μαγια υπαρχει ομως οπως και ελπιδα και οταν το εθνος βρεθει ακομη σε πιο δυσκολες στιγμες απο αυτη την μαγια θα εχει να παρει για να σηκωθει γιατι το υπολοιπο ειναι απλως φορολογουμενοι ψηφοφοροι.
Ενας Θεος μια θρησκεια ενα κρατος.
Ποιά είναι αυτή η μαγιά φίλε μου ... που βρίσκεται κατα την άποψή σου ... στην εκκλησία..???
Και ποιά είναι τα "τζάμπα λόγια"...???
Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:Δεν εχεις απο το να διαβασεις αραβικα κειμενα του μεσαιωνα για να δεις ποιους θεωρουσαν Ρωμιους οπως και Αρμενικα αλλα μην πας μακρυα ρωτα τους Τουρκους γιατι ονομασαν Ρουμελη την στερεα Ελλαδα ξερεις τι σημαινει Ρουμελη στα τουρκια μικρη Ρωμη φιλε μου.quote:
τωρα ποιος ειναι αυτος που μιλαει χωρις τεκμηριωση?και για πια κοινη λογικη μιλας την δικη σου η των εκατομυριων Ελληνων που αγωνιστηκαν ανα τους αιωνες ?τον Κολοκοτρωνη που θεωρουσε εαυτον Ρωμιο τι τον κανεις τον περιγελας?οπως και τοσους αλλους ηρωες που αγωνιστηκαν για την ελευθερια της Ελλαδος για να σου δωσουν εσενα σημερα την πολυτελεια να αμφισβητεις την ιδια την ιστορια.Εγω ξερω να πω ενα πραγμα παραγιναμε φιλοσοφοι και διανονουμενοι και ορχαδεβιστες και οτι αλλο θελεις πλην απο πατριωτες .Ρε βελισαριε,διαβασε καλυτερα αυτα που εγραψα,και θα καταλαβεις .Εγω δεν λεω οτι οι ελληνες ορθοδοξοι δεν ηταν ρωμιοι,εγω λεω οτι οι ρωμιοι δεν ηταν μονο ελληνες ορθοδοξοι.....
Δηλαδη εγιναν ρωμαιοι πολιτες ανεξαρτητως θρησκειας και στην διαρκεια των αιωνων που ακολουθησαν παρεμεινε η εννοια ρωμαιος-ρωμιος-ελλην-Τοσο απλο φιλε velisrie.
Και τα τζαμπα ωραια λογια δεν πειραξαν κανενα.Τα ασχημα ομως τα πληρψσαν οι πατεραδες μας,εμεις,τα παιδια μας και τα εγγονια μας.
Ποια ειναι τα ασχημα λογια?
Αυτα του σκοταδισμου και της παραπληροφορησης των παπαδων.Οχι της χριστιανικης διδασκαλιας αλλα των εκπροσωπων της.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:Αστο Εαρινε αυτη η μαγια δεν ειναι του φιλοσοφειν...
Δημιουργείς πολλά ερωτηματικά φίλε μου...
Αλήθεια τι είναι για σένα η φιλοσοφία ... είναι κάτι που απέχει των πραγμάτων και δεν αποτελεί εργαλείο συνεύρεσής μας με τον κόσμο αλλα και με τον εαυτό μας τον ίδιο..???
Και για να δημιουργήσω μια βάση συζήτησης , εγώ να δεχθώ ότι εσύ θέλεις αλλα για πές μου αλήθεια...και να δεχθώ ότι η φιλοσοφία είναι μια αρλούμπα...
Για πές εσύ λοιπόν , ποιά είναι αυτή η "μαγιά" που λές..???

quote:Δεν μπορεις να φιλοσοφησεις με την ιστορια αγαπητε ουτε να την χρησιμοποεις σαν εργαλειο αμφισβητησης ιδανικων που ειναι συνηφασμενα με τον Ελληνισμο και τους αγωνες του αυτο σου λεω δεν ειπα οτι η φιλοσοφια ειναι μια αρλουμπα και μην βαζεις λογια δικα σου.Οσο για την μαγια που λες μπορεις να δεις ποια ειναι αν σε εμπνεουν κοινα ιδανικα.quote:Αστο Εαρινε αυτη η μαγια δεν ειναι του φιλοσοφειν...
Δημιουργείς πολλά ερωτηματικά φίλε μου...
Αλήθεια τι είναι για σένα η φιλοσοφία ... είναι κάτι που απέχει των πραγμάτων και δεν αποτελεί εργαλείο συνεύρεσής μας με τον κόσμο αλλα και με τον εαυτό μας τον ίδιο..???Και για να δημιουργήσω μια βάση συζήτησης , εγώ να δεχθώ ότι εσύ θέλεις αλλα για πές μου αλήθεια...και να δεχθώ ότι η φιλοσοφία είναι μια αρλούμπα...
Για πές εσύ λοιπόν , ποιά είναι αυτή η "μαγιά" που λές..???
Καληνυχτα σας κυριε Εαρινε.
quote:
Δεν εχεις απο το να διαβασεις αραβικα κειμενα του μεσαιωνα για να δεις ποιους θεωρουσαν Ρωμιους οπως και Αρμενικα αλλα μην πας μακρυα ρωτα τους Τουρκους γιατι ονομασαν Ρουμελη την στερεα Ελλαδα ξερεις τι σημαινει Ρουμελη στα τουρκια μικρη Ρωμη φιλε μου.
Και οι αλλοι ονομασαν ρουμανια το κρατος.Και αυτοι ελληνες ηταν;
Για να στο πω πιο αναλυτικα.Οι σλαβοι δεν εγιναν ποτε ρωμιοι.Ουτε οι αλβανοι.Ελεγαν ας πουμε εδω κατοικουν σερβοι,βουλγαροι, μουσουλμανοι και ρωμιοι.Ρωμιοι ομως λεγοντουσαν εκτος απο τους ελληνες ορθοδοξους της ελλαδας και της μ.ασιας και σχεδον ολοι οι κατοικοι αυτης που εγιναν ορθοδοξοι,ασχετου καταγωγης.Ας πουμε ενας λαζος που γινοταν ορθοδοξος,γινοταν και ρωμιος.Το ιδιο και ενας γαλατης-φρυγας-καρας κ.τ.λ.Ενω ενας ελληνας στη καταγωγη και τη γλωσσα που γινοταν μουσουλμανος,δεν προσμετριωταν στους ρωμιους.Αυτος δηλαδη ηταν ελληνας αλλα δεν ηταν ρωμιος.Ασχετα αν σημερα κανουμε αναχρονισμο και μπορουμε να πουμε μουσουλμανος ρωμιος......Τοτε μεσα σε μια γεννια αυτος εχανε το ρωμαικο προσδιορισμο του.
quote:Ειναι λογικο αυτο που λες με την διαφορα οτι σε μια γεννια μετα εξισλαμισμενων ελληνων ξεχνουσαν και την ελληνικη τους καταγωγη και αυτο μπορεις να το δεις σαν παραδειγμα στους Ποντιους της Τουρκιας που εχασαν την εθνικη τους συνειδηση αυτοματα με το που εχασαν την θρησκευτικη τους οπως και σε αλλους λαους.ΑΡ η κοινη λογικη που επικαλεισε και εσυ μας λεει αυτοματα οτι το Ρωμιος ηταν εθνικη ονομασια.quote:
Δεν εχεις απο το να διαβασεις αραβικα κειμενα του μεσαιωνα για να δεις ποιους θεωρουσαν Ρωμιους οπως και Αρμενικα αλλα μην πας μακρυα ρωτα τους Τουρκους γιατι ονομασαν Ρουμελη την στερεα Ελλαδα ξερεις τι σημαινει Ρουμελη στα τουρκια μικρη Ρωμη φιλε μου.
Και οι αλλοι ονομασαν ρουμανια το κρατος.Και αυτοι ελληνες ηταν;Για να στο πω πιο αναλυτικα.Οι σλαβοι δεν εγιναν ποτε ρωμιοι.Ουτε οι αλβανοι.Ελεγαν ας πουμε εδω κατοικουν σερβοι,βουλγαροι, μουσουλμανοι και ρωμιοι.Ρωμιοι ομως λεγοντουσαν εκτος απο τους ελληνες ορθοδοξους της ελλαδας και της μ.ασιας και σχεδον ολοι οι κατοικοι αυτης που εγιναν ορθοδοξοι,ασχετου καταγωγης.Ας πουμε ενας λαζος που γινοταν ορθοδοξος,γινοταν και ρωμιος.Το ιδιο και ενας γαλατης-φρυγας-καρας κ.τ.λ.Ενω ενας ελληνας στη καταγωγη και τη γλωσσα που γινοταν μουσουλμανος,δεν προσμετριωταν στους ρωμιους.Αυτος δηλαδη ηταν ελληνας αλλα δεν ηταν ρωμιος.Ασχετα αν σημερα κανουμε αναχρονισμο και μπορουμε να πουμε μουσουλμανος ρωμιος......Τοτε μεσα σε μια γεννια αυτος εχανε το ρωμαικο προσδιορισμο του.
quote:
ΑΡ η κοινη λογικη που επικαλεισε και εσυ μας λεει αυτοματα οτι το Ρωμιος ηταν εθνικη ονομασια.
Οχι φιλε μου,ηταν υπερεθνικος προσδιορισμος,διαφορων ομοθρησκων εθνοτητων .Αναμεσα σε αυτες τις εθνοτητες υπηρξε και η ελληνικη ,αν θες σε πρωταγωνιστικο ρολο.
Και το ξαναλεω για τελευταια φορα για το καταλαβεις.Οι ορθοδοξοι ελληνες ηταν ρωμιοι,αλλα οι ρωμιοι δεν ηταν μονο ορθοδοξοι ελληνες.
quote:
Ειναι λογικο αυτο που λες με την διαφορα οτι σε μια γεννια μετα εξισλαμισμενων ελληνων ξεχνουσαν και την ελληνικη τους καταγωγη και αυτο μπορεις να το δεις σαν παραδειγμα στους Ποντιους της Τουρκιας που εχασαν την εθνικη τους συνειδηση αυτοματα με το που εχασαν την θρησκευτικη τους οπως και σε αλλους λαους
Οχι φιλε μου,δεν ηταν παντα ετσι.Απλως δημιουργουταν θρησκευτικο μισος αναμεσα σε ελληνες ορθοδοξους και μουσουλμανους.Οι τελευταιοι μουσουλμανοι κρητες που αναγκαστηκαν να φυγουν δεν θυμαμαι ποτε,γυρω στη δεκετια του 20,ειχαν σαφως ελληνικη συνειδηση.
Αυτο ειναι που δεν θα συνχωρησω ποτε στους 2 ισμους που εισεβαλλαν στην ελλαδα και χωρισαν σε εχθρικα στρατοπεδα την αυτοχθονη φυλη μας.Ευχομαι αυτο να ειναι ενα διαλειμα της ιστοριας.
Ομως οσο και να προσπαθουμε οχι μονο εσυ αλλα ολοι μαζι,ειναι αδυνατον.
Ουτε οι μεγαλοι φιλοσοφοι ουτε οι μεγαλοι δασκαλοι ουτε οι ψυχιατροι,τα καταφεραν ποτε.
Για να κλονιστει η πιστη καποιου σε κατι,πρεπει η ιδια να το κλονισει και παλι το αποτελεσμα εξαρταται απο το ποσο μεγαλη ηταν αυτη η πιστη.
Π.χ. Αν ερθει στη Γη ο ιδιος ο χριστος και πει οτι δεν ειναι υιος θεου αλλα ενας,ας πουμε γιονγκι.Ποσοι απο τους πιστους θα τον αποριψουν?Ποσοι θα πουν οτι ηταν ο διαβολος μεταμφιεσμενος?
Ετσι για την πιστη σε κατι,που δεν αποδεχεται το αποδεδειγμενα εσφαλμενο,αλλα εξακολουθει αδιαλακτη,να πιστευει το λαθος τις πταιει?
Ειναι οργανικο και φταιει ο εγκεφαλος?
Ειναι καθαρα πνευματικο και φταιει η νοημοσυνη?
Ειναι θεμα συναισθηματος και φταιει το συναισθημα?
Ειναι αναγκη και φταιει η αναγκη?
Σε θεωρω τον καθ υλην αρμοδιο στο φορουμ να δωσεις απαντησεις,αν δεν σε κουραζω.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:δυστηχως ομως ηταν παντα ετσι αρκει να σου πω οτι οι προγονοι του σημερινου προεδρου της Τουρκιας ηταν μουσουλμανοι Κρητες και σαφως δεν ειχα ελληνικη συνειδηση οπως και τοσοι αλλοι.Αλλωστε μπορεις να δεις οτι εθνος λεγεται μια ομαδα ανθρωπων που εχουν κοινα χαρακτηριστικα γλωσσα θρησκεια ηθη και εθιμα.Σημερινοι παραδειγμα το σημερινο Κοσσοβο αν και Σερβοι στην καταγωγη εγιναν ξεχωριστο κρατος λογο θρησκειας ειναι μουσουλμανοι βλεπεις .quote:
ΑΡ η κοινη λογικη που επικαλεισε και εσυ μας λεει αυτοματα οτι το Ρωμιος ηταν εθνικη ονομασια.
Οχι φιλε μου,ηταν υπερεθνικος προσδιορισμος,διαφορων ομοθρησκων εθνοτητων .Αναμεσα σε αυτες τις εθνοτητες υπηρξε και η ελληνικη ,αν θες σε πρωταγωνιστικο ρολο.Και το ξαναλεω για τελευταια φορα για το καταλαβεις.Οι ορθοδοξοι ελληνες ηταν ρωμιοι,αλλα οι ρωμιοι δεν ηταν μονο ορθοδοξοι ελληνες.
quote:
Ειναι λογικο αυτο που λες με την διαφορα οτι σε μια γεννια μετα εξισλαμισμενων ελληνων ξεχνουσαν και την ελληνικη τους καταγωγη και αυτο μπορεις να το δεις σαν παραδειγμα στους Ποντιους της Τουρκιας που εχασαν την εθνικη τους συνειδηση αυτοματα με το που εχασαν την θρησκευτικη τους οπως και σε αλλους λαουςΟχι φιλε μου,δεν ηταν παντα ετσι.Απλως δημιουργουταν θρησκευτικο μισος αναμεσα σε ελληνες ορθοδοξους και μουσουλμανους.Οι τελευταιοι μουσουλμανοι κρητες που αναγκαστηκαν να φυγουν δεν θυμαμαι ποτε,γυρω στη δεκετια του 20,ειχαν σαφως ελληνικη συνειδηση.
Αυτο ειναι που δεν θα συνχωρησω ποτε στους 2 ισμους που εισεβαλλαν στην ελλαδα και χωρισαν σε εχθρικα στρατοπεδα την αυτοχθονη φυλη μας.Ευχομαι αυτο να ειναι ενα διαλειμα της ιστοριας.
quote:
Το ακόμα είναι όμως μια λέξη που την έβαλα εγώ, γιατί και γω ελπίζω να βρεθούν οργανικά στοιχεία, ένας μύκητας ή ένα μικρόβιο, μας δείχνουν την ύπαρξη ζωής έστω και σε αυτή την μορφή
ναι το κατάλαβα μην ανησυχείς θα γίνει και αυτό δεν θα αργήσει και πολύ η ανακοίνωση
περί εύρεσης εξωγήινης ζωής έστω και σε μικροβιακή μορφή .
καλά μην περιμένεις και σήμερα, αύριο μέσα στα επόμενα χρονια.
Τρία χρόνια μετά τη μερική μεταμόσχευση προσώπου στη Γαλλία, ένα νέο μεγάλο ευρωπαϊκό βήμα στη μεταμοσχευτική χειρουργική ανοίγει νέους δρόμους. Η πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση και των δύο χεριών σε ένα 54χρονο αγρότη, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία με τη συμμετοχή 40 επιστημόνων, προκάλεσε τεράστιο επιστημονικό ενδιαφέρον. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου και σύμφωνα με την ανακοίνωση της κλινικής του τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, ο ασθενής, ένας 54χρονος Γερμανός, αναρρώνει καλά.
Ο αγρότης είχε χάσει και τα δύο του χέρια σε εργατικό ατύχημα πριν από έξι χρόνια. Προσπάθησε δύο φορές, χωρίς επιτυχία, να βάλει τεχνητά μέλη και τελικά στράφηκε στην κλινική αυτή που ειδικεύεται στην πλαστική χειρουργική και στα χέρια. Ομάδα των 40 επιστημόνων συμμετείχε στην πρωτοποριακή επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη των Γερμανών καθηγητών Κριστόφ Χένκε και Εντγκαρ Μπίμερ και διήρκεσε 15 ώρες. Μέχρι πρόσφατα είχαν γίνει μεταμοσχεύσεις μόνο δαχτύλων ή παλάμης. Μία από τις βασικές δυσκολίες για τη μεταμόσχευση ολόκληρου του χεριού είναι ότι δεν υπάρχουν δωρητές. «Ηδη, ο αριθμός των ατόμων που είναι πρόθυμοι να δωρίσουν τα εσωτερικά όργανά τους μειώνεται.
Μοσχεύματα
Επιπλέον, οι άνθρωποι δέχονται ευκολότερα να αφαιρέσουν τα νεφρά του νεκρού συγγενή τους παρά ένα ολόκληρο πόδι, ένα χέρι ή το πρόσωπο», προσέθεσε ο καθηγητής.
Το 2005 Γάλλοι γιατροί πραγματοποίησαν την πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου σε μια 38χρονη γυναίκα που είχε χάσει τη μύτη, τα μάγουλα, το στόμα, τα χείλη και το σαγόνι της έπειτα από επίθεση σκύλου.
ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&tag=8777&pubid=1380591
«E» 6/8
Στη Νότιο Κορέα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη κλωνοποίηση κατοικίδιου ζώου για εμπορικούς σκοπούς. Πέντε κλωνοποιημένα κουταβάκια, πιστά αντίγραφα ενός πιτ μπουλ, είναι το προϊόν του εγχειρήματος που παραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ. Επικεφαλής της ομάδας ο καθηγητής Λι Μπαϊόνγκ Τσουν, ο οποίος είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία, το 2005, του πρώτου κλωνοποιημένου σκύλου, ένα αφγανικό λαγωνικό που ακούει στο όνομα Σνούπι.
Εκείνη η κλωνοποίηση είχε πειραματικό χαρακτήρα και άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία ενός δικτύου εταιρειών γενετικής που υπόσχονται να σας χαρίσουν τα κλωνοποιημενα αντίγραφα του πιστού σας κατοικίδιου ζώου. Η απόφαση για την αμερικανίδα σεναριογράφο του Χόλιγουντ Μπέρναν Μακίνεϊ δεν ήταν δύσκολη όταν έχασε τον Μπούγκερ. Η απώλεια ήταν κάτι περισσότερο απόσο μπορούσε να αντέξει. Τώρα όμως είναι ευτυχισμένη, αφού κρατά στην αγκαλιά της πέντε κλωνοποιημένα κουταβάκια, πιστά αντίγραφα του αγαπημένου της πιτ - μπουλ που της άφησε χρόνους.
«Εγινε ένα θαύμα. Αυτοί οι άνθρωποι μου έκαναν το ωραιότερο δώρο για τα γενέθλιά μου», λέει η Μακίνεϊ, που πήγε από την Καλιφόρνια στη Νότια Κορέα για τον λόγο αυτόν και αύριο Τετάρτη συμπληρώνει τα 58 της χρόνια. Για να εξοικονομήσει τα 50.000 δολάρια που στοιχίζει το εγχείρημα, η Μακίνεϊ έφτασε στο σημείο να πουλήσει το σπίτι της, αλλά η χαρά της την αποζημιώνει.
Τα πέντε κουταβάκια γεννήθηκαν στις 28 Ιουλίου από δύο παρένθετες μητέρες, όπως εξήγησε ο Ρα Τζεόνγκ - Τσαν πρόεδρος της εταιρείας RNL-Bio, η οποία δημιούργησε μία εταιρεία κλωνοποίησης σκύλων σε συνεργασία με το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ (SNU).
Για το εγχείρημα χρησιμοποιήθηκε κατεψυγμένος ιστός από το αυτί του Μπούγκερ.
Η εταιρεία δέχεται τώρα παραγγελίες από ολόκληρο τον κόσμο.
ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&tag=8777&pubid=1384577
Το τοξικό χημικό , perchlorate, βρέθηκε σε χώμα που πήραν από την περιοχή κοντά στον βόρειο πόλο του Αρη. Το χημικό αυτό υπάρχει στα καύσιμα του διαστημοπλοίου, αλλά έχει βρεθεί και πάνω στην Γη, σε μια άγονη περιοχή -έρημο- της Χιλής. Προς το παρόν εξετάζουν και τις δύο πιθανότητες, είτε να είναι υπολείματα των καυσίμων της ρουκέτας, είτε να είναι ενδογενές χημικό σε εκείνη την περιοχή του Αρη. Η ύπαρξη αυτού του χημικού δεν αποκλείει την ύπαρξη ζωής, επειδή έχει βρεθεί ότι στο ανάλογο γήινο χώμα, έχουμε την παρουσία μικροοργανισμών(βακτήρια) που ονομάζονται extremophiles.
http://www.cnn.com/2008/TECH/space/08/05/mars.soil/index.html
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Το άρθρο των "Νέων" τα λέει δυστυχώς λιγότερο ενθαρρυντικά τα πράγματα.
Τοξίνη δηλητηριάζει τις ελπίδες για ζωή στον Άρη
Αν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη της τοξικής ουσίας αποκλείεται η ύπαρξη οποιασδήποτε μορφής ζωής.
Το νερό που είχε εντοπιστεί πριν από λίγες ημέρες στον Άρη οδήγησε τους επιστήμονες της ΝΑSΑ στην αναζήτηση των «κατοίκων της περιοχής». Οι ελπίδες, ωστόσο, για την ύπαρξη ζωής μειώθηκαν, καθώς το ρομποτικό διαστημικό σκάφος «Φοίνιξ» εντόπισε στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη ίχνη μιας ισχυρής τοξικής ουσίας.
Το έδαφος κοντά στον Βόρειο Πόλο του Άρη έμοιαζε με γήινο κήπο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όπου θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν σπαράγγια, φασολάκια και γογγύλια. Μια δεύτερη και πιο λεπτομερής εξέταση, ωστόσο, έδειξε ότι η σύγκριση με την επιφάνεια της Γης δεν ήταν ακριβής, καθώς στα δείγματα που ελήφθησαν από τον «Φοίνικα» εντοπίστηκε υπερχλωρικό άλας, μια τοξική ουσία που υπό κανονικές συνθήκες αποκλείει την ύπαρξη οποιασδήποτε μορφής ζωής. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία διευκρίνισε, πάντως, σε συνέντευξη Τύπου, ότι θα πρέπει να γίνουν επιπλέον τεστ για επιβεβαιωθεί η ύπαρξη της τοξικής ουσίας και παράλληλα να αποκλειστεί η πιθανότητα ρύπανσης του εδάφους από το ίδιο το διαστημικό σκάφος. «Το πρώτο τεστ έδειξε ότι έδαφος του Άρη έμοιαζε με αυτό της Γης. Επιπλέον αναλύσεις, όμως, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η χημική σύσταση του εδάφους του Κόκκινου Πλανήτη είναι διαφορετική από αυτή της Γης», δήλωσε από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας ο καθηγητής Πίτερ Σμιθ.
Στη Γη, το υπερχλωρικό οξύ είναι μια τοξική ουσία που στη φύση βρίσκεται στο έδαφος ή σε υπόγεια νερά, αλλά παρασκευάζεται και στο εργαστήριο. Χρησιμοποιείται κυρίως στην καύσιμη ύλη των πυραύλων, στα πυροτεχνήματα και σε διάφορα είδη εκρηκτικών υλών. Στον Άρη, ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πώς σχηματίστηκε ή σε τι ποσότητες υπάρχει. Τα ευρήματα του διαστημικού σκάφους «Φοίνιξ» ενισχύουν προς το παρόν την υπόθεση ότι τουλάχιστον στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη δεν υπάρχει ζωή. Όπως όμως επισημαίνουν οι επιστήμονες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε ζωή στο παρελθόν ή ότι δεν υπάρχει κάποια μορφή ζωής αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη.
Περιμένουν τον αρειανό χειμώνα
ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ του Φοίνικα έχουν προγραμματιστεί για τη διεξαγωγή τεσσάρων πειραμάτων στον Άρη προκειμένου να διαπιστωθεί η οξύτητα στο έδαφος, αλλά και η παρουσία διαφόρων ουσιών, μεταλλικών στοιχείων και αλάτων. Τα μέχρι στιγμής ευρήματα του Φοίνικα οδήγησαν τους επιστήμονες της ΝΑSΑ στην απόφαση να παρατείνουν την αποστολή του ρομποτικού διαστημικού σκάφους έως τα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Εάν ο Φοίνικας καταγράψει και νέες επιτυχίες, η αποστολή του θα μπορούσε να παραταθεί επιπλέον έως ότου ο βαρύς χειμώνας στον Κόκκινο Πλανήτη δώσει τέλος στην έρευνα. Οι επιστήμονες αναμένουν τα πρώτα δείγματα της αρειανής βαρυχειμωνιάς τον Νοέμβριο.
πηγή:www.tanea.gr

Το μοναδικό εύρημα κινητής τυπογραφίας, που προηγήθηκε 3.000 χρόνια του Γουτεμβέργιου, επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει ο διδάκτωρ Μ. Τσικριτζής .
Την αποκωδικοποίηση του μυστικού που κρύβει ο Δίσκος της Φαιστού επιχειρεί ο Κρητικός διδάκτορας-ερευνητής Μηνάς Τσικριτζής, βασισμένος στα ανεπτυγμένα μαθηματικά και τη γεωμετρία των Μινωιτών.
Παράλληλα ο ίδιος, σε μεγάλη συγκέντρωση φορέων και κατοίκων της Μεσσαράς στον Αϊ-Γιάννη της Φαιστού, που οργάνωσε ο Δήμος Τυμπακίου με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την εύρεση του Δίσκου της Φαιστού, υπεραμύνθηκε της γνησιότητας του παγκόσμιου ευρήματος, χαρακτηρίζοντας συκοφάντες και πλαστογράφους όσους πρόσφατα την αμφισβήτησαν στο εξωτερικό.
Στην ίδια εκδήλωση δριμύ ήταν το κατηγορώ που απηύθυναν ο δήμαρχος Τυμπακίου Αντώνης Χαραλαμπάκης και άλλοι παράγοντες της περιοχής, οι οποίοι κάλεσαν την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Πολιτισμού να παρέμβει με κάθε νόμιμο μέσο κατά των σκευωριών, προστατεύοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας. Μάλιστα, κατονομάστηκαν από τους ομιλητές ως υποκινητές της «μαύρης προπαγάνδας» εβραϊκοί και άλλοι κύκλοι.
«Το βασικό πρόβλημα που δημιουργεί ο Δίσκος της Φαιστού είναι ότι πρόκειται για το μοναδικό εύρημα κινητής τυπογραφίας με έμπιστα στοιχεία που προηγήθηκε του Γουτεμβέργιου, 3.000 χρόνια», είπε στους συγκεντρωμένους ο Μ. Τσικριτζής.
Και πρόσθεσε: «Διάφορα κέντρα του εξωτερικού έχουν μια ιδιόμορφη άποψη στην προϊστορία. Θέλουν να δείξουν ότι ο πολιτισμός ξεκινά από την Ανατολία και ειδικότερα από τους Βαβυλώνιους, από όπου έχει καταγωγή ο γενάρχης Αβραάμ.
Ετσι κάθε εύρημα που δημιουργεί προβλήματα πολιτισμικής προέλευσης θα πρέπει να είναι πλαστό ή να έχει προέλευση την Ανατολία. Από τη δεκαετία του 1960 είναι γνωστές οι θεωρίες του C. Cordon περί σημιτικής καταγωγής των Μινωιτών».
Ο κ. Τσικριτζής ζήτησε για το θέμα την άμεση παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης και ανέφερε ότι ο διεθνής θόρυβος στους επιστημονικούς κύκλους του εξωτερικού για την αμφισβήτηση της γνησιότητας του Δίσκου της Φαιστού ξεκίνησε με τη συνέντευξη στους «Τimes» του δόκτορα Ιερεμία Αϊζενμπεργκ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι εύρημα του 1700 π.Χ. αλλά κατασκευάστηκε από τον ανασκαφέα Λ. Περνιέ το 1908 και το παρουσίασε για να εντυπωσιάσει τους συναδέλφους του αρχαιολόγους.
Διάσκεψη - «παρωδία»
Παράλληλα, ο κ. Τσικριτζής αποκάλυψε στους συγκεντρωμένους ότι ο Ιερεμίας Αϊζενμπεργκ τον είχε καλέσει σε διεθνή διάσκεψη «παρωδία» για τον Δίσκο του Φαιστού, η οποία θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου στο Λονδίνο, όπου ο συγκεκριμένος με άλλους «ομογάλακτούς» του θα επιχειρήσουν και συνεδριακά να αμφισβητήσουν τη γνησιότητα του Δίσκου της Φαιστού. Ο κ. Τσικριτζής αρνήθηκε την πρόσκληση.
Το υπουργείο Πολιτισμού, είπε ο κ. Τσικριτζής, θα πρέπει να δώσει επιστημονική απάντηση στα όσα λέγονται και διαδίδονται, προτείνοντας να γίνει η επανάληψη της γνησιότητας μέσω των επιστημόνων του «Δημόκριτος», με τη μέθοδο της θερμοφωταύγειας και της γεωμαγνητικής χρονολόγησης. Στο μέγα παγκόσμιο «μυστικό» της αποκωδικοποίησης της ερμηνείας του Δίσκου της Φαιστού, ο κ. Τσικριτζής είπε ότι η επιστήμη όλο και περισσότερο πλησιάζει.
Ο ίδιος ένθερμος οπαδός του Ευκλείδη, μαθηματικός και διδάκτορας με αντικείμενο την υπολογιστική γλωσσολογία (ταυτότητα κειμένων), καθηγητής πληροφορικής, κάτοχος μάστερ του Τμήματος Συστημικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ερευνά συστηματικά τα τελευταία χρόνια τον Δίσκο της Φαιστού και έχει εκδώσει το βιβλίο «Ο Δίσκος της Φαιστού: οδηγός στην αποκρυπτογράφησή του».
Οι Μινωίτες -τόνισε- δεν ήταν απλώς καλοί λογιστές, αλλά και μαθηματικές αυθεντίες. Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε μια άγνωστη επιγραφή, η οποία, όπως είπε, φέρει κλασματικά σύμβολα της γραμμικής Α και θα αποτελέσει πιθανότατα τον «μπούσουλα» για τη λύση του μυστικού.
Η επιγραφή αυτή που συγκεντρώνει την έρευνα-μελέτη του, αποκαλύφθηκε σε έπαυλη πλησίον του αρχαίου ανακτόρου της Φαιστού και αποτελεί φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία των μαθηματικών.
Στο εγχάρακτο, όπως είπε, αριθμητικό κείμενο στον τοίχο του διαδρόμου της Αγίας Τριάδας βρέθηκε ότι περίπου στο 1550 π.Χ. οι Μινωίτες καταγράφουν με κλασματική γεωμετρική πρόοδο με λόγο 3/2 που σε κανέναν άλλο λαό δεν συναντάται, παρά μόνο έπειτα από 11 αιώνες στα μαθηματικά του Ευκλείδη.
«Οι Μινωίτες, όπως παρατηρούμε, αφενός από το εγχάρακτο αριθμητικό κείμενο με την κλασματική γεωμετρική πρόοδο και αφετέρου από τις λογιστικές πινακίδες με άθροισμα των μερικών συνόλων, προκύπτει ότι είχαν ανακαλύψει σύνθετες μαθηματικές πράξεις», είπε ο ερευνητής.
ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&tag=8777&pubid=1386608#
Ευρείες ανακατάξεις δρομολογεί στην AOL η Time Warner¨
Ευρύτατη αναδιοργάνωση, με διαχωρισμό των υπηρεσιών περιεχομένου από εκείνες της παροχής πρόσβασης στο Διαδίκτυο, προετοιμάζει στην AOL η Time Warner, έπειτα από τη σημαντική συρρίκνωση της συνδρομητικής της βάσης και την πτωτική πορεία των κερδών.
«Λάβαμε σημαντικές αποφάσεις που θα επιτρέψουν να λειτουργήσουν ξεχωριστά οι υπηρεσίες περιεχομένου και πρόσβασης από τις αρχές του 2009» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Time Warner Τζεφ Μπιουκς.
Αναλυτές θεωρούν ότι η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως πρώτο βήμα για την πώληση της μίας εκ των δύο δραστηριοτήτων της AOL. Ενδιαφερόμενοι υπάρχουν: Για το περιεχόμενο η Yahoo και η Microsoft, ενώ για την πρόσβαση πιθανός «μνηστήρας» θεωρείται η EarthLink.
Οι αποκαλύψεις της Time Warner έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση της συρρίκνωσης των κερδών του δεύτερου εξαμήνου της AOL κατά 28%, λόγω της συμπίεσης των διαφημιστικών εσόδων και του ανταγωνισμού από τη Google και τη Yahoo.
Το σημαντικότερο όμως είναι η απώλεια συνδρομητών: Αν και η AOL εξακολουθεί να διατηρεί πάνω από οκτώ εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, το τελευταίο χρόνο την εγκατέλειψαν περίπου 2,8 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα τα έσοδα να πέσουν κατά 16% το τελευταίο τρίμηνο.
Newsroom ΔΟΛ

«Επιδρομή» από μέδουσες στις ακτές της Βόρειας Ελλάδας
Επιδρομή στις ακτές της Βόρειας Ελλάδας έχουν κάνει τις τελευταίες μέρες κοπάδια από καφέ μέδουσες. Η παρουσία τους προκαλεί πονοκέφαλο στους παραθεριστές, όχι όμως και στους επιστήμονες, οι οποίοι κάνουν λόγο για ένα φυσιολογικό, περιοδικό φαινόμενο.
Oι μέδουσες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις παραλίες της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Καβάλας και της Ξάνθης, ενώ τα στελέχη του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών τις έχουν εντοπίσει και σε θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Αιγαίου μέχρι τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.
«Η αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών είναι τακτικό φαινόμενο που παρατηρείται τον Αύγουστο, άλλοτε νωρίτερα, άλλοτε αργότερα, ανάλογα με τη θερμοκρασία και την ποσότητα του πλαγκτού, που αποτελεί την τροφή τους και τους επιτρέπει να πολλαπλασιάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό», εξήγησε στα Νέα ο καθηγητής Βιολογίας του ΑΠΘ Θανάσης Κούκουρας. Συμπληρώνει δε ότι οι μέδουσες ζουν κανονικά μακριά από τις ακτές, αλλά εξαιτίας των ρευμάτων και ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου συγκεντρώνονται σε κόλπους και ακτές.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου τουλάχιστον στις οργανωμένες πλαζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί δίχτυ, ώστε να μην μπορούν οι μέδουσες να πλησιάσουν στις ακτές. «Στις ελεύθερες παραλίες καλύτερα είναι να αποφεύγεται το κολύμπι ή να χρησιμοποιείται μάσκα. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο πιο επικίνδυνος εχθρός των λουομένων στις ελληνικές παραλίες είναι ο... αχινός», κατέληξε ο καθηγητής.
Newsroom ΔΟΛ