ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟΥΛΑΤΟΣ ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΟΥΛΑΤΟΣ ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

beyond8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
beyondΜέλος
13/07/2002, 15:43:12
ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΤΟΥΛΑΤΟ ?
ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΡΑΣΗ?
"ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ "

strangewondererΜέλος
14/07/2002, 03:29:16
den ta exo diavasei alla den mporo ma pistepso tipota gyro apo ayton ton typo

elenbousΝέο Μέλος
19/07/2002, 19:17:04
Καλησπερίζω όλους τους καλούς φίλους του esoterica.
Αγαπητή/έ φίλε wonder,δεν έχει τύχει να διαβάσω το βιβλίο του Παναγιώτη Τουλάτου, ''τα αρχεία της χαμένης γνώσης''. Μου είναι όμως γνωστός από τις συχνές τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε μεταμεσονύκτια εκπομπή, όπου είχε την δυνατότητα να αναλύσει τις απόψεις του.Αυτό έγινε πριν αρκετά χρόνια, και δεν σου κρύβω πως όντας ανίδεη σε θέματα που αφορούν τον εσωτερισμό και γενικότερα την εσωτερική αναζήτηση, μου έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση τόσο το πάθος του όσο και οι εξεζητημένες- κατά τη προσωπική μου άποψη- ιδεές του.
Μετά από χρόνια, είμαι πλεόν σε θέση να σου πω πως οι θεωρίες του αποτελούν ένα μείγμα χριστιανικών ιδεών, στερούμενες εσωτερικής ανάλυσης, και αρχαιοελληνικής λατρείας κυρίως προς τα δωδεκάθεο. Δεν θα πρέπει επίσης να παραλείψω πως διακρίνεται για τον αντισημιτισμό του, και για την φανατική του αντίθεση προς τους ελευθεροτέκτονες.Οι θεωρίες του αποτελούν ένα περίπλοκο συνολήθευμα απόψεων, που δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα. Εκτιμώ πως δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να πει, τουλάχιστον όσο αφορά τα θέματα που μας απασχολούν εδώ μέσα. Η ιδεολογία του είναι καθαρά επιδερμική και οι ερμηνείες που δίνει σε ζητήματα που χαίρουν ιδιαίτερης προσοχής- όπως τα ερμητικά κείμενα- χωρούν μεγάλη αμφισβήτηση.
'Οσον αφορά τους Ολύμπιους Θεούς και την αλληγορική σημασία τους στην μυθολογία μας, μπορείς να επισκεφτείς τα ανάλογα forums και να κάνουμε την κουβεντούλα μας.

ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

asxetiusΝέο Μέλος
03/05/2006, 03:57:44
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 60 ΚΑΣΣΕΤΕΣ (ΤΟΥΛΑΤΟ) ΣΕ DVD. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΙΙΙ, HIGH TV - 9 ΕΚΠΟΜΠΕΣ (ΣΟΚ), ΝΕΜΕΣΙΣ (ΟΙ 6 ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΟΥΛΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 5), ΙΛΙΣΙΑ (22 ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΛΙΣΙΑ 1997-2000), ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
03/05/2006, 20:06:30
quote:

beyond

ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΤΟΥΛΑΤΟ ?
ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΡΑΣΗ?
"ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ "

μην με παρεξηγησεις, αλλά τον βρισκεις σοβαρο τον κυριο?

το γελιο που εριξα καποτε βλεποντας τον στην τηλεοραση να υποδυεται τον Ιησου και να λεει (μετα συγχωρησεως) μλκς, δεν λεγεται...

ΥΓ. ηταν κονομημενος, κονομησε ή ακομη προσπαθει?

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

asxetiusΝέο Μέλος
04/05/2006, 19:47:36
Johnny, εγω οταν τον είδα πρωτη φορά ειπα οτι ο τύπος εχει λαλήσει. Ουτε 3 λεπτά αντεξα. Σε κάποια φάση μετα απο καιρό, τον πέτυχα στον Μυλωνά (Τα παιδια της νυχτας ΙΙ). Είδα κάποιες εκπομπες, και καταλαβα ότι υπάρχει πολυ καπνος χωρις φωτια. Σαν ασχετος και σαν παρατηρητής πλεον :), τον παρακολουθω οταν τον πετύχω στην τηλεοραση. Μ' αρέσει που έχει αποδείξεις γι' αρκετα απο αυτα που λέει. Και οτι λέει, λέει οτι δεν ειναι δικά του, τα εχουν πει πιο παλια καποιοι άλλοι. Απλως μεταφέρει στον κόσμο αυτά που ξέρει. Το 2ο βιβλίο του έχει αρκετες φωτογραφίες με χειρογραφα απο βιβλιοθήκες (Σινα,Βατικανο,Αγιο Ορος,Ιεροσολυμα) που είναι οι αποδειξεις γι' αυτα που λεει.
Καλη σου μερα.
beyondΜέλος
07/05/2006, 19:33:50
ΕΝΩ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑΚΙΑ,ΜΕΤΑ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΥΦΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΕΙ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

AzraeL_619Νέο Μέλος
25/05/2006, 03:58:19
εχοντας διαβασει τα βιβλια του Τουλατου (τους δυο τομους της Χαμενης Γνωσης) πιστευω οτι κανει συγκριτισμο Αρχαιοελληνικων και Χριστιανικων Παραδοσεων,δημιουργοντας ενα Ελληνοχριστιανικο Δογμα, οπου οι Ολυμπιοι ειναι σαν να λεμε αγγελοι του θεου που προετοιμαζαν το εδαφος για την ελευση του Χριστου.Η αληθεια ειναι οτι εχει αρκετες αποδειξεις αλλα περιπλεκετε τοσο πολυ που κινειται στα ορια του μυθου...

Υ.Γ
Μη τρελαινεστε....
Γι'αυτο εχουμε κριτικη σκεψη και ικανοτητα

Ερρωσθε

Azi